wiedzma30 01.11.07, 20:52 Wlasnie odebralam Inferno... 32E i jest za duze i w miskach i w obwodzie! Juz nic nie wiem. Moze lepiej bez biustonosza smigac? ;))) Aha! Oczywiscie pomierzylam paskudztwo - w spoczynku 70cm, w naciagu 95cm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ungore Podzielam wściekłość- powody w galerii.... 01.11.07, 20:57 Ja od wczoraj jestem "szczęśliwą" posiadaczką 32DD...zniosłabym to, ze spałszcza mi biust itd. ale przy siadaniu wbija mi się boleśnie w pachy. Zdjęcia masz w galerii, możesz zobaczyć jak to wygląda...Stanik jest już wystawiony na allegro a ja wściekła (prawdopodobnie jak Ty) bo biustonsz nie spełnia swojego zadania.. a o seksownym deklcie nie ma nawet mowy ;( Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Podzielam wściekłość- powody w galerii.... 01.11.07, 21:04 Niestety nie widze galerii. Ja nie jestem zla na fason - jest nawet ok, ale na to, ze znow pudlo w wyborze... Staram sie znalezc swoj rozmiar i na razie nic z tego. Moze 30ff, ktore zamowilam z Fantasii bedzie w koncu dobre? Chociaz watpie, skoro 32e jest za duze, a jego odpowiednikiem jest 30f... To w ff miseczki powinny byc za duze... Odpowiedz Link
ungore Re: Podzielam wściekłość- powody w galerii.... 01.11.07, 21:08 Mnie na forum pouczono, ze jesli nie zna się jeszcze swojego rozmiaru to lepiej nie kupowac "usztywniaczy".. to inferno nie leży źle ale jest po prostu niewygodne... poniewaz sama nie wiem jeszcze jaki rozmiar noszę więc raczej nie pomogę..po cichu tylko liczę, że ktoś ode mnie kupi to paskudztwo.. Odpowiedz Link
kumakk spokojnie 01.11.07, 21:08 Nie wszystkim pisane Inferno :) Ja mierzylam Freye Retro, Panache Inferno i Flirtelle i absolutnie zaden nie wyglada na mnie chocby jako tako. Ale za to jest pare innych fasonow, ktore leza super i w gruncie rzeczy do dekoltow tez sie nadaja. A ze wystaje kawalek ponetnej koronki...? Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: spokojnie 01.11.07, 21:22 Ale ja mam zly rozmiar, a ten fason dla mnie nawet moglby byc. Odpowiedz Link
kasica_k Re: spokojnie 01.11.07, 21:27 Gdzie go kupilaś? Moje Inferno w spoczynku ma 74 cm, a jest w rozmiarze 36(80). Jak to możliwe, że Twoje 32 ma 70? Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: spokojnie 01.11.07, 22:09 Dlaczego dziwne? Moze 34 ma 72 cm? To ma sens :) Kupowalam w UpLifted. Zauwazylam, ze im mniejsza miseczka w tym obwod w spoczynku i po naciagnieciu jest wiekszy - przy tym samym obwodzie. Dziwne... Zobacz w tabelce Lepel czany i Tango Czarne 34E, 34F. Odpowiedz Link
kasica_k Re: spokojnie 01.11.07, 22:20 wiedzma30 napisała: > Dlaczego dziwne? > Moze 34 ma 72 cm? To ma sens :) 6 cm różnicy (tak jak u mnie) między nominalnym rozmiarem a faktycznym obwodem w spoczynku daloby 64 cm przy rozmiarze 32. A Inferno nie jest szczególnym rozciągliwcem (przynajmniej moje nie jest), więc spodziewałabym się, że jego rozmiar w spoczynku powinien być raczej węższy niż nominalny. No ale tu już różne zjawiska omawiane były - 2 kolory tego samego modelu potrafią się różnić znacznie wymiarami. > Kupowalam w UpLifted. OK, czyli nieużywany. Powinien ściskać, a nie powiewać. Dziwne. Odpowiedz Link
a.nika sklepy w Toronto 01.11.07, 22:23 Nie wiem czy znasz taki sklep: www.secretsfromyoursister.com/products.php albo tu: www.lineaintima.com/Contact.aspx Zawsze mozna przymierzyc, znalezc swoj rozmiar i fason......a pozniej zamowic przez internet :) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 01.11.07, 23:31 Dzieki! Drugi sklep znam i juz swoja opinie o nim tutaj wyrazilam... Panie stosuja "tradycyjne" wymiary - tzn powinnam nosic 36c ;))) Szefowa sklepu zapytala mnie dlaczego chce sie tak sciskac - to powiedzialam, ze nie lubie jak mi biustonosz podjezdza pod szyje... Ale przekonala mnie, ze jednak moj rozmiar to wlasnie 36C. I nawet jedno "cudo" nabylam - nieswiadoma "profesjonalizmu", kierowana opiniami o sklepie itp. Moj maz bedzie mi ten biustonosz za prawie $160 wypominal do konca zycia - obiecal ;))) A tak w ogole, to na wieszakach bylo moze z 15 modeli - oczywiscie nawet tych kilku nie mozna pomacac, bo wisza poza zasiegiem lapek - na wysokosci jakichs 2 m. Panie same podaja biustonosze z szuflad. Bez sensu deko... Nigdy tam nie wroce. Drugiego sklepu nie znam. Odpowiedz Link
kasica_k Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 00:56 Ale dlaczego? Tzn. rozumiem, że może się nie opłaca ze względu na ceny, ale do zmierzenia powinni Ci podać to, o co poprosisz, a nie to, co się paniom wydaje. A Ty teraz mniej-więcej wiesz, co chcesz przymierzyć. Inna sprawa, że ja sama też bym nie poszła - po co, skoro w necie mam lepszy wybór i nie muszę tracić czasu na chodzenie dokądś i gadanie z kimkolwiek :) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 01:13 Z cenami to sobie poszaleli - 2x drozsze niz w necie... A biustonosze to byly absolutnie nieznane dla mnie - raczej francuskie np. Simone Perele. Raczej ciezko jest o cos poprosic, bo maja wszystko, oprocz tych kilkunastu modeli - pochowane w szufladach... Dziwna metoda... Odpowiedz Link
kasica_k Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 01:18 Metoda dziwna, ale co szkodzi powiedzieć: dzieńdobry, poprosze kilka gładkich modeli w 34DD i 32E czy coś w tym stylu. No ale jeśli narzucają się z kiepskimi radami to niech spadają :) Inna sprawa, że Simone Perele i spółka to małomiskowce i być może niczego byś tam ciekawego nie znalazła. Ja zrozumiałam, że Ty byłaś właśnie u tych Sisterek, bo zerknęłam na stronkę i było tam całkiem sporo Angoli. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 01:31 Pomieszalas ;))))))) Bylam tam gdzie Perele, a jutro pojde do sisterek - bo wczesniej nie znalazlam tego sklepu, mimo ze szukalam... Odpowiedz Link
a.nika Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 02:39 Czasami wcale nie jest latwo cos wtracic :) Ta pani wie wszystko lepiej......kopia pani Hani z Warszawia. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 13:01 Tylko z tego co slysze, to p. Hania dobiera ludziom dobre rozmiary... A ja dostalam 36c - zgodnie z ogolnie dostepnymi tabelkami ;))) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 01.11.07, 23:53 Dzieki za linki! Moze jutro przejade sie do sisterek ;) Maja fasony, ktore mi sie podobaja. Mam nadzieje, ze nie tylko na stronce internetowej... Ale modelki maja deczko "wylewne" ;))) i "odatrakcyjniaja" one wyglad fajnych biustonoszy... www.secretsfromyoursister.com/products/fashion_product.php?pid=94 Odpowiedz Link
a.nika Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 02:52 Idz do nich. A pozniej powiedz jak to naprawde wyglada. Ja tam jeszcze nie bylam :) Wybieram sie w przyszlym tygodniu. Jest jeszcze jeden sklep na BloorStW-Royal York, maja spory wybor: Chantelle, Panache, Feliny. Z twoim rozmiarem pewnie cos latwo znajdziesz na przecenie (ok 50-70$) Odpowiedz Link
a.nika Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 02:56 Nie wiem czy widzialas, ale do tych sisters jest kupon do wydrukowania 20%off za pierwszy biustonosz :) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 13:06 Bloor St.West i Royal York to ode mnie rzut beretem. Niezle "przeceny" ;))) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: sklepy w Toronto 02.11.07, 00:52 Mam nadzieje, ze w tym sklepie kazdy moze sobie sam wziac do przymierzenia stanik, ktory mu odpowiada. Bo jak obsluga dobiera tak, jak modelkom na stronce... ;))) Odpowiedz Link
wiedzma30 Bylam na Bloor 07.11.07, 22:45 Najmniejszy obwod to 34, a najwieksza micha DD. Ze "znanych" firm Chantelle i Triumph... Chodzic bez biustonosza?.. Odpowiedz Link
a.nika Re: Bylam na Bloor 08.11.07, 22:13 Glupi (czyli ja) zawsze ma szczescie :) W zeszlym tygodniu kupilam w tym sklepie biustonosz Chantelle 34G. Mierzylam tez 32G,H - amerykanska rozmiarowka, miski byly za male. Jestem zaskoczona ze nic tam nie znalazlas w swoim rozmiarze, ktory wcale nie jest specjalnie duzy (w porownaniu z moim). Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Bylam na Bloor 08.11.07, 23:37 Nie wiem. Szukalam ja, szukala i pani sklepowa - powiedziala, ze nie ma 32... ze kiedys cos tam miala... I ze E to ona w ogole nie ma... A taka mialam nadzieje - po tym co napisalas - ze wrreszcie cos znajde... Odpowiedz Link
wiedzma30 Bylam u sister-ek... 05.11.07, 22:52 Moze ja jestesm zbyt wymagajaca? Nie wiem! Bylam tam. Mialy kilka Frei - chyba retro, arabellke, Fantasie - shannon - albo cos podobnego. Wiecej nic znanego nie rzucilo mi sie w oczy. Reszta to byly z innych nieznanych mi firm. Dla mnie nic, bo napalilam sie na mierzenie P.Porcelain, F. Smooth, P. Tango Demi, P. Harmony - a tu nic z tego... W sumie w sklepie sa 2 tablice z przypietymi do nich wzorami. Bylo ich moze 20? A do tego zero zainteresowania obslugi klientka... Moze nie wygladalam na osobe ktora przyszla po biustonosz?.. KUPUJE PRZEZ NET! Amen! W koncu musze trafic na fason ktory mi przypasuje. O! Odpowiedz Link
a.nika Re: Bylam u sister-ek... 28.01.08, 22:34 W koncu (po 2 miesiacach!) dotarlam do sisterek :) Warto bylo :) Mam zupelnie inne wrazenia. Bardzo mila obsluga. Niezbyt nachalna a bardzo pomocna. Zabawilam tam z godzine, mierzylam z 15 roznych modeli. Wiedzmo oni maja cala rozmiarowke na zapleczu (musza miec skoro ja tyle mierzylam w rozmierach 30I, 32GG,H). Na sklepie sa tylko wzory biustonoszy i to nie wszystkie. Szkoda ze biustonosz, ktory lezal najlepiej kosztowal 160$. Teraz wiedzac co mi lezy a co nie bede polowala na allegro i ebay. Szkoda tylko ze dotarlam do tego sklepu tak pozno. Dwa biustonosze ktore juz leca do mnie.....nie beda pasowaly :( Btw Dzis na sklepie byly wystawione 4 wieszaki z przecenionymi biustonoszami do 100$. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Bylam u sister-ek... 28.01.08, 22:54 Wyslalam do nich 2 maile. Odpowiedzi zostawie bez komentarza... Pytalam jedynie o modele, rozmiary i ceny. A jakich firm biustonosze kupilas? Za ile? :) Za $100 to mozna sobie kupic 2,5 ;) biustonosza z UK z przesylka... Odpowiedz Link
a.nika Re: Bylam u sister-ek... 28.01.08, 23:20 Nic sobie nie kupilam. Nawet nie nastawialm sie na kupno. Chcialm przymierzyc. Taniej wyjdzie kupic przez internet. Teraz wiem jakie modele nie sa dla mnie :) Jestem rozczarowana Belle z Fantasie (buu wlasnie taka jest w drodze do mnie) Harmony i Arabelka tez kompletnie mi nie leza :( Zreszta jak wiele innych. Za to poluje na www.fantasie.com/product.asp? range_id=536&season=SS2008 Btw. Ladnie sobie licza za przezsylki z USA :) Kupilam na ebay biustonosz za 10$ a za przesylke place 15.20$ Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: spokojnie 01.11.07, 23:32 Juz z ciekawosci, ze moze sie pomylilam, zmierzylam jeszcze raz - swobodnie lezace ma 70cm. Odpowiedz Link
angoul Re: spokojnie 08.11.07, 08:23 Moje czarne inferno 32FF, nie wiem ile mające bo kupiłam używane, ma w "stanie spoczynku" 72 cm. Rozciąga się dość mocno. Do ok 90 cm (mierzyłam "na szybko" przed wyjściem do pracy). Więc widocznie "ten typ tak ma" :) Odpowiedz Link
wiedzma30 Odpuscilam sobie... 26.11.07, 19:21 Szukalam w sklepach "naziemnych" - nie maja. No, w jednym maja jakies francuskie po $150... Probowalam z netowymi sklepami - raz dodali clo, a w innym cos pomieszali z pieniedzmi... Nosze nadal 34DD - najmniejszy obwod i najwieksze miseczki jakie udalo mi sie kupic w normlanym sklepie. Potrzebuje 32E... Moze jak kiedys pojade do PL, albo do kumpelki do Anglii to cos kupie w odpowiednim rozmiarze. Swoja droga - w jednym z wiekszych sklepow jakies 2 m-ce temu robili dopasowywanie. Ciekawa jestem jak wyszlo skoro dostepne u nich rozmiary to 34-44, A-DD. Odpowiedz Link
mauzonka a znasz to? 27.11.07, 01:07 Wiedźmo, znasz ten sklep? www.biggerbras.com/ Dzisiaj jakoś przypadkiem tam wlazłam, wydaje mi się, że geograficznie to twoje okolice, ceny mają w dolcach podane:) Może tam byś zamówiła bez cła:), przeceny maja całkiem normalne i wybór tez dosyć brytyjski... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: a znasz to? 27.11.07, 01:22 Tak, juz kiedys przegladalam oferte tego sklepu - rzeczywiscie robi wrazenie :) Jezeli zamawiam z zagranicy to doliczaja clo. Niestety nie trafilam jeszcze w necie na sklepy kanadyjskie. Moze ich po prostu nie ma?.. Odpowiedz Link