Dodaj do ulubionych

Lifting piersi... młody wiek... ciąża...

18.11.07, 09:57
Mam pytanko... czy jest sens zrobienia sobie liftingu piersi przed ciąża... ?
Czy w czasie ciąży, i po niej efekty takiego zabiegu utrzymują się... ? Pytam
bo chciałabym sobie za kilka lat zrobić , za jakieś 2 - 3 może, a dziecko
planuje dużo później... :)
Obserwuj wątek
    • szalicja Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 18.11.07, 12:10
      To w mlodym wieku zdażyłaś już doprowadzić biust do takiego stanu, ze potrzebuje
      liftingu? A może przesadzasz? Wiesz, jak byłam młodsza tak 10 lat temu to też
      mi po głowie chodziło podciąganie piersi. Nie zrobiłam tego z oczywistych
      powodów czyli finansowych. Moje piersi po ciaży nie zmieniły się, choć karmiłam
      i miałam superdonice w okresie karmienia (tak ok. 115 cm a teraz ok. 102). Biust
      po odstawieniu cycowania był flakowaty przez pewien czas. Potem hormowy zaczęły
      działać i znów wyglądają ok. Wiesz, chyba najlepiej zapytać o to po pierwsze
      chirurga. Ja bym poczekała i zrobiła sobie piersi po ciaży. No chyba, że
      naprawdę bardzo jest zmaltretowany.
    • greylin Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 18.11.07, 13:07
      To zależy od kilku czynników, a przede wszystkim czy na pewno jesteś dobrze
      ostanikowana. Szczerze mówiąc mi też chodził po głowie lifting (byłam świeżo po
      ciąży, w trakcie karmienia i już oczami wyobraźni widziałam pępek między
      piersiami :/) u mnie na szczęście dobry rozmiar zdziałał cuda.
      Jeżeli rzeczywiście masz tak delikatne piersi, że nawet dobry stanik nie pomaga
      to myślę, ze po ciąży i karmieniu nie będzie śladu po liftingu.
    • maith Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 18.11.07, 19:14
      Czy mowa o tej operacji, która wymaga wycięcia brodawek i wstawienia ich potem w
      korzystniejsze miejsce? I pozostawia zbliżone blizny, jak zmniejszanie piersi
      (nie mylić z powiększaniem)?
      • vesper_lynd ! 18.11.07, 23:50
        Aaaaaa, to te blizny wokół sutków są DOSŁOWNIE z tego..?
        (wzdryg zgrozy).
        Sama myślałam, że kiedyś-kiedyś jak finanse pozwolą (bo mimo dobrego
        ostanikowania nie jest dobrze :(, ale po tym opisie jakoś minął zapał
        • monix90 ... 19.11.07, 08:56
          Są duże... no a wiadomo , że duże to tylko sylikony nienaturalnie sterczą... Nie
          jest źle, ale pewno i tak po ciąży się na to zdecyduje... tylko gdyby to się
          utrzymywało w ciąży to po co czekać... Tu chodzi o, że tak powiem "komfort
          psychiczny"... schudłam ostatnio ok. 20 kg i nic się z nimi nie stało i to jest
          sukces heh...
          • szalicja Re: ... 19.11.07, 09:21
            Powinnaś się dowiedzieć, czy ta operacja nie uniemożliwia potem
            karmienia piersią. Szkoda by było. Cycowanie jednak jest bardzo
            ważne dla dziecka. A skoro teraz nie ma takiej strasznej masakry to
            poczekaj. Po ciąży i cycowowaniu zrób sobie zabieg.
            • monix90 Re: ... 19.11.07, 09:34
              Czytałam, że jest to bezpieczny zabieg w porównaniu do powiększania czy
              pomniejszania piersi... i, że po zabiegu można normalnie karmić piersią. Tylko
              zastanawiam się czy to "na stałe" podciaga piersi tak jak np. powiększanie na
              stałe je powiększa... ?!
              • maith Re: ... 19.11.07, 12:02
                A masz gdzieś opis, na czym konkretnie ten zabieg polega? Bo jeśli faktycznie na
                przestawieniu sutków i wycięciu części niepotrzebnej skóry, to nie ma szans,
                żeby to było bezpieczniejsze od powiększania, gdzie nacięcie jest tylko jedno,
                pod biustem.
                • szalicja Re: ... 19.11.07, 12:07
                  Skóra podczas cyckowania i tak się rozciągnie, nie ma szans. Warto
                  się męczyć, narażać na ból, no i wydać pieniądze na marne? Nie
                  sądzę, aby efekt liftingu się utrzymał. Oczywiście nie jestem
                  ekspertem, ale wiem, co siędzieje z biustem podczas karmienia. Ja
                  bym naprawdę się wstrzymała a potem zrobiła sobie super strzelisty
                  biust ;-)
    • agastrusia Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 19.11.07, 12:31
      Zadawane pytania

Minęły dwa lata od kiedy urodziłam synka. Karmiłam go przez 12 miesięcy piersią.
      Piersi bardzo mi obwisły i zmniejszyła się ich objętość. Myślałam o liftingu
      biustu, ale obawiam się, że będę miała problemy
      z karmieniem drugiego dziecka, które z mężem planujemy?

Jeżeli planujecie Państwo następne dziecko radziłbym powstrzymać się z zabiegiem
      ze względu na możliwość wystąpienia ewentualnych kłopotów z laktacją i dalsze
      obwiśnięcie piersi.

www.broma.pl/plastyka_piersi.html
      • monix90 Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 19.11.07, 16:18
        "Zabieg ten polega na poprawie wyglądu piersi i ich jędrności . Polega na
        usunięciu nadmiaru skóry i podciągnięciu piersi ku górze. Poprawia jędrność i
        kształt bez potrzeby ich powiększania. Jest to stosunkowo bezpieczny zabieg
        ponieważ nie narusza gruczołu , dzięki czemu można karmić piersią."

... tylko podobno jego koszta to 10 tys. :(
        • turzyca Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 19.11.07, 17:01
          Zacznijmy moze od tanszej metody...
          Zmierz sie pod biustem ciasno, w biuscie luzno i skrobnij, oprocz tych wymiarow,
          jakie staniki nosisz (modele, marki) i w jakim rozmiarze. Moze na poczatek
          wystarczy kupno stanika, ktory lepiej ksztaltuje piersi?
          Przy czym piszac "ksztaltuje" mam na mysli ksztalt po zdjeciu stanika, a nie
          tylko ksztalt w staniku. Niektore staniki niszcza biust, niektore go poprawiaja
          - troche jak z szpilkami i butami ortopedycznymi. Moze da sie taniej niz za 10
          tys. zl jakos poprawic ksztalt Twojego biustu?
          • monix90 Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 21.11.07, 09:30
            Oby... echh... a może znacie na razie jakieś ćwiczenia, które są w stanie troche
            "podnieść" biust ???
            • szarsz Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 21.11.07, 09:47
              podobnież wszystkie na klatkę piersiową, ale sama nigdy nie miałam
              dość wytrwałości, by doczekać efektów :)

Monix, lifting zrobisz albo i nie, to Twoja sprawa. Ale stanik
              dobrać musisz, bo jak nie dobierzesz, to efekty liftingu w krótkim
              czasie trafi szlag.
            • agastrusia Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 21.11.07, 10:05
              Prosze bardzo ;-)
              www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/cwiczenia_na_ladny_biust,14,20,20,997,1033,1040,0,0.html
              www.mysza330.republika.pl/CWICZENIA.html
            • charm Re: Lifting piersi... młody wiek... ciąża... 21.11.07, 10:07
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
              Polecam ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka