wenus123 27.11.07, 11:33 Dziewczyny, zorganizujmy się w Warszawie w któryś weekend na wymiany i sprzedaż. Nie ma któraś dostępu do jakiegoś miejsca sporego a darmowego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruxelka11 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 12:32 Jestem ZA!!!! Tylko czy będzą chętne? Znajomy ma "lumpex" mogę sie spytać czy byłby chętny. Przyszła mi też zupełnie od czapy do głowy "Jadłodajnia Filozoficzna" na powiślu...to dziwna studencka knajpa...kto wie może by się zgodzili??? wiem, ze raz w miechu robia tam giełdę rękodzieła... Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 12:34 Hymm...albo moznaby się spodpytać w "środowisku feministycznym". Niedawno na stronach feminoteki było ogłoszenie, że jest impreza na której można wymieniać się swoimi ciucjhami i do tego jest stylistka, która może doradzić jak stare ciuchy zestawiać, żeby wygladały fajnie :) Może podwiesić się pod jakąś tego typu impreze/organizacje? Odpowiedz Link
madzi1 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 14:39 Super pomysł :D Jestem za. Żadnego lokalu jednak nie mam :/ Odpowiedz Link
madzi1 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 14:40 Co do "środowiska feministycznego" to czy one nie palą staników? :P Mogłybyśmy tam nie pasować hyhy Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 14:43 :))) Faktycznie...może być problem...Swoją drogą gdzieś widziałam atrykuł pod tyt. "Spalmy staniki i kupmy sobie nowy"...czy jakoś tak ;) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 14:49 Jak by było "Spalmy staniki w złych rozmiarach i dobierzmy sobie dobry" to by było napawające optymizmem :) wtedy byśmy pasowały :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 16:07 To był link prowadzący do naszego artykułu na Pinezce. I właśnie o to w nim chodziło - żeby dobrać sobie nowy. Feministki nie paliły staników, to taka urban legend. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 29.11.07, 11:26 Może i nie paliły, ale fankami stanków też nie są. Pamiętacie dyskusje związane z artykułem w WO, gdzie była podważana sensowność zabierania stanika w podróż? A na okładce wielki tytuł "Stanik szkodzi" czy coś w tym stylu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=71031673&a=71031673 Odpowiedz Link
maith Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 16:16 Nie palą i nie paliły, już o tym pisałyśmy. Wiele lat temu dziennikarze opisując marsz sufrażystek przeszarżowali z tytułami. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 20:04 Z paleniem staników to przesadziłam, ale ostatnio gadałyśmy przcież o artykule z WO bodajże, gdzie panie uważały, że stanik przeszkadza w lataniu samolotem :) Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 16:21 A tak na poważnie to potrzebne jest miejsce z lustrem :) No i takie, żeby na imprezke przyszły też dziewczyny z mniejszymi biustami a nie same lobbystki :))) Bo jak tu oddać w dobre ręce stanik 75C którego już się nie nosi jak przyjdą same biuściaste? :) Fajnie gdyby przyszły dziweczyny różnorozmiarowe wtedy będzie lepsza zabawa :) Odpowiedz Link
ungore Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 22:04 Z drugiej strony takie 75 C moze nie znaleźć nabywcy.. spory obwód a miseczka nie za wielka, ale pomysł extra.. :) szkoda, że jestem z Łodzi ale może bym się przejechała :) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 16:50 Fajny pomysł, jestem za :-) Odpowiedz Link
bathilda Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 16:51 To ja też jestem za. Odpowiedz Link
kamyszkasia taaaak 27.11.07, 21:34 super pomysł zwłaszcza, że nawet w obrębie jednego producenta rozmiar rozmiarowi nie równy :/ Odpowiedz Link
bouillabaisse Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.07, 22:15 pomysł super, jakbym tak mogła pomierzyć różne 60FF/G i jeszcze dostać fachową ocenę, zapisać fasony i rozmiary a potem już tylko szaleć na e-bayu...to byłoby takie piękne...:) mam nadzieję, że do spotkania biuściasto-giełdowego dojdzie! tylko kombinuję, jaki by tu lokal znaleźć... Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.07, 09:19 "pomysł super, jakbym tak mogła pomierzyć różne 60FF/G i jeszcze > dostać fachową ocenę, zapisać fasony i rozmiary a potem już tylko > szaleć na e-bayu...to byłoby takie piękne...:)" Obawiam się, że cięzko może być z przymierzaniem 60FF chyba, że zdejmę z siebie taki stanik ;) Do takiego przymierzania jakie masz na myśli, to trzeba zrobić imprezke w dobrze zaopatrzonym sklepie z pełną rozmiarówką, bo na giełdzie forumowiczek raczej pojawią się staniki, które są dla nas a. zbyt małe, albo b. mają wielkie obwody :)))) c. staniki, które zalegają w szafach np. po tym jak odkryłyśmy właściwy rozmiar, no albo d. nieudane zakupy w ciekawych rozmiarach...Jednak zawsze będzie to towar dośc przypadkowy :))) Na takie mierzenie, żeby dostać poradę a potem spokojnie polować w necie to raczej bym się nie nastawiała :) Tu chyba chodzi o to, żeby dziewczyny, które ogłaszają się na naszej giełdzie mogły sprzedać/oddać to co mają i spotkać się na żywo, zeby nie trzeba było pocztą wysyłać :) Odpowiedz Link
suziliu Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.07, 08:54 Piszę się jak najbardziej! Ostatnio przejzałam moją szafę i okazało sie że mam kilka nieuzywanych perełek w dziwnych rozmiarach (jak np. Valisere bezramiaczkowa 80D - cacko, ale ten rozmiar!!!) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.07, 11:23 W Warszawie, w Warszawie, wszystko w Warszawie... a moze ja chce w Lublinie, i co?;) Odpowiedz Link
kollii Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.07, 11:31 nic trudnego zwołac forumki z Lublina i okolic i rowniez zorganizowac giełdę ;) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.07, 11:55 A jest tu ktos z Lublina?;> Odpowiedz Link
marysia103 Propozycja:) 28.11.07, 14:51 To ja mam propozycję. Pewnie niektóre z Was już odwiedziły mój sklep peachfield.pl , na forum jest wątek w którym forumowiczki pomagają mi w testowaniu sklepu. Pomyślałam, że mogłabym zorganizować takie spotkanie, na którym mogłybyście powymieniać się Waszymi nietrafionymi zakupami, a przy okazji zapoznać się z moją ofertą w realu. Posiadam całkiem bogatą ofertę Panach, niestety, poza 60-tkami, ale 65 już się znajdą. Spotkanie mogłabym zorganizować po 15 grudnia wtedy to wyprowadza się lokator z mieszkania, które wynajmuję, myślę że byłoby to wymarzone miejsce na spotkanie. Łazienka mogłaby posłużyć jako przymierzalnia, a i duże lustro też zagwarantuję:) Mieszkanie znajduje się na muranowie,a dokładnie na ul:Inflanckiej. Dla dziewczyn które zdecydowałyby się kupić coś z mojej oferty mogłabym zaproponować fajne rabaty. I co Wy na to? Odpowiedz Link
madzi1 Re: Propozycja:) 28.11.07, 14:57 Jestem jak najbardziej za! :) Myślałam właśnie o tobie w kwestii tego spotkania, bo jakieś nowe sztuki też fajnie by było pomierzyć i ewentulanie coś kupić po przymierzeniu a nie w ciemno :) Nietety obawiam się, że na takiej giełdzie z moim rozmiarem mogłabym nie znaleźć nic. Twoja obecność z tymi cudami które masz w sklepie by była bardzo pożyteczna :) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Propozycja:) 28.11.07, 14:58 Pytanie jeszcze tylko jak duże jest twoje mieszkanie i czy by pomieściło wszystkich. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Propozycja:) 28.11.07, 15:09 I moja petycja!!!!! zeby to wszystko działo się tak do wieczora bo ja np. w weekendy pracuję do 17 w soboty a do 15 w niedziele :| Odpowiedz Link
marysia103 Re: Propozycja:) 28.11.07, 17:15 Mieszkanie ma dwa pokoje 55 m, ale będzie nie zamieszkane, także prawie puste. Kuchnia jest otwarta na duży pokuj, więc tam jest sporo przestrzeni. Musiałybyśmy się zorientować ile dziewczyn pisałoby się na to spotkanie i wtedy zadecydować, czy to miejsce będzie ok. Co do terminu to ja jestem otwarta na propozycje byle po 15.12. Odpowiedz Link
wenus123 Jakaś sala taneczna z lustrami.....byłaby extra. 29.11.07, 08:31 Jeszcze jeden pomysł: jakby ktoś miał dostęp do sali ćwiczeń np.tańca (balet?) Tam zawsze jest cała ściana luster, wszyscy mogą mierzyć naraz i pomagać sobie w dobieraniu. Niektóre z Was mają na pewno więcej talentu, inne mniej doświadczenia. Oczywiście mieszkanie lepsze jak nic (brawo marysia103), ale pomyślcie, może któraś zna jakieś większe miejsce? A staniki powinny mieć przyczepione kartki z nickiem forumowiczki, żeby było wiadomo, czyje co je;) Odpowiedz Link
charm Re: Jakaś sala taneczna z lustrami.....byłaby ex 29.11.07, 11:38 Ja jestem za (choć jestem od niedawna, ale mam nadzieję, że przyjęłybyście mnie...) Do W-wy mam dość daleko, ale mogłabym postarać się dotrzeć... ;-) ale ja wolałabym po świętach (mam dziwne wrażenie, że część mnie poprze - większość z nas musi sporo przygotować, zrobić zakupy, posprzątać, zrobić świąteczne dekoracje, itp, a dla mieszkających dalej to wyprawa...) Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Jakaś sala taneczna z lustrami.....byłaby ex 29.11.07, 11:48 O rany!!! Nie kombinujmy! Jak zaczniemy szukać sal tanecznych i przekładać terminy to się wkoncu sprawa rozmyje i nigdy nic nie zorganizujemy. Skoro ktoś był tam miły, że zaoferował nam wogóle lokal, to zróbmy giełdę po 15.XII, na Inflandzkiej, np między godziną 16 a 19 :) a najwyżej jak impreza się rozkręci to wtedy za jakiś czas można zorganizować drugą i poszukać sali z lustrami i wogole :))) Odpowiedz Link
kollii Re: Jakaś sala taneczna z lustrami.....byłaby ex 29.11.07, 12:47 całkowicie się zgadzam, jeden wieczor mozna poswiecic przed swietami a i piekny prezent na gwiazdke sobie sprawic :) Odpowiedz Link
czarna.czajka Re: Jakaś sala taneczna z lustrami.....byłaby ex 29.11.07, 22:05 Jestem za!! Zapisuję się i obiecuję przyniesc piekne koronkowe avocado paradiso 70G, i moze P&R troche zjechany, ale nie na wymiane tylko do przymiarki zeb ustalic rozmiar na ebay :) Odpowiedz Link
heliamphora Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.07, 00:13 Ja też jestem za! (Prostanikowa Feministka) Odpowiedz Link
wenus123 Inflancka ? - niedziela 16.12? - godz.12-16? 30.11.07, 09:19 Po 15 jest niedziela 16. Myślę, że niedziela najlepsza, jeśli marysia nam potwierdzi. Macie rację: zróbmy na Inflanckiej, a potem się zobaczy. Zobaczcie jak łatwo zapamiętać:)) 16.12, g.12-16 Marysia, odezwij się! ZAMAWIAM to avocado 70G u czajki! Odpowiedz Link
marysia103 Re: Inflancka ? - niedziela 16.12? - godz.12-16? 30.11.07, 09:26 Jak na ten moment możemy umawiać się na 16, potwierdzę to jeszcze na 100% z człowiekiem który w tej chwili tam mieszka, a ma wyprowadzić się 15. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Inflancka ? - niedziela 16.12 - godz.12-17!!? 30.11.07, 09:26 NIEEEEEEE!!!!!!! TYLKO NIE DO 16!!!!!!! Błagam tylko nie do 16!!!!! niech będzie do 17 przynajmniej!!!!bo ja z pracy to na 16 dojade : (((( Odpowiedz Link
marysia103 Re: Inflancka ? - niedziela 16.12 - godz.12-17!! 30.11.07, 12:33 Jeśli o mnie chodzi to ja mam czas do oporu:) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Inflancka ? - niedziela 16.12 - godz.12-17!! 30.11.07, 12:36 Ale się cieszę na to spotkanie :) Jestem tu dość nowa ogólnie na tym forum, ale mam nadzieję, że będzie ok :) Odpowiedz Link
wenus123 Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do oporu? 01.12.07, 11:23 Podbijam wątek! Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do opor 01.12.07, 11:43 TAK, TAK, TAK!!! tyle, że można zacząć np o 13 żeby nie zadręczyć gospodyni spotkania, żeby wszystkie śpiochy sie wyspały i wszyscy dojechali np z lublina ;) I mam jeszcze taki pomysł, żeby dać info o giełdzie na forum wizaż, bo tam też pisują sobie biuściaste. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do opor 01.12.07, 12:49 Ja myślę podobnie, skoro to ma trwać np do 17 to nie ma co się tak zrywać na 12 :P Myślę, że jak zaczniemy ok 13-14 też powinno być ok? Odpowiedz Link
marysia103 Re: Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do opor 06.12.07, 14:11 Potwierdzam termin spotkania na 16.XII, musimy jeszcze doprecyzować godzinę. Myślę że 14 będzie ok, ale jeśli macie inne pomysły to proszę o propozycje. Wszystkie dziewczyny chcące wziąć udział w naszym spotkaniu proszę o maila. Będę Wam przesyłać dokładny adres i telefon do mnie na wypadek gdyby któraś z Was potrzebowała pomocy w zlokalizowaniu miejsca spotkania. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do opor 06.12.07, 14:18 A można prosić o podanie adresu na jaki można wysyłać maile o uczestnictwie? :) Odpowiedz Link
charm Re: Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do opor 06.12.07, 14:33 A ja nie mogę :-( Ale bawcie się dobrze, a następnej giełdy nie przepuszczę! ;-) Odpowiedz Link
marysia103 Re: Inflancka- niedziela 16.12 - godz.12-do opor 06.12.07, 19:10 marysia103@gazeta.pl Odpowiedz Link
madzi1 Pytanie oragnizacyjne 06.12.07, 19:24 Słuchajcie, w takim razie giełda jest 16.12 od 14. Do której godziny? Umawiamy się wszystkie, że stawiamy się na 14 czy robimy tak, że każda przychodzi o której chce? Problem w przychodzeniu o różnych poracj jest taki: jak przyjdzie ktoś o 14 chcący coś sprzedać i posiedzi np godzinę, to może się nie spotkać z tą osobą która przyjdzie później, a która będzie miała taki sam rozmiar jak ta pierwsza. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Pytanie oragnizacyjne 06.12.07, 20:14 No wiem... :| cały czas mnie to męczyło... Ja pracuje w weekendy więc będę dopiero ok 16. Trudno też żeby ktoś godzinami wysiadywał tzn od 14 do 19 czy 20 np. Przeciez nikt nie wysiedzi tyle i przecież nie jest powiedziane, że kazdemu się uda coś sprzedać :| Nie chcę nikomu psuć planów dnia więc jeśli o mnie chodzi to mogę się zadeklarować, że będę na 100% od 16 do 19. Mam też propozycję, żeby pozabierać ze sobą też przyjaciółki mniej biuściaste :) bo ja np. chciałabym się pozbyć staników sprzed biuściastego oświecenia (np. 70D, 75D itp.) :))) Może się komuś akurat przydadzą, a jak przyjdą same superbiusty to się pobojemy o ostatni okaz 60G np :))) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Pytanie oragnizacyjne 06.12.07, 20:28 No właśnie mnie też męczyło, więc wyrzuciłam to z siebie :) Ja to wogóle chyba mam marne szanse z moim 60DD/65D na kupienie czegoś, ale raczej będę. Odpowiedz Link
marcia74 Re: Pytanie oragnizacyjne 07.12.07, 11:30 Juz sie ciesze. Mysle, ze bede ok. 16.00 i przyniose ze soba na sprzedaz/wymianke na pewno kilka sztuk 75D (GAP, Triumph) i 75E, a takze ze 2-3 Panache 70FF, Freya Retro biala 70G, Avocado -nie pamietam rozmiaru, ale chyba F, oraz Gossard 75F, moze jeszcze cos, poszperam..... Odpowiedz Link
epiphany Mniejsze rozmiary 07.12.07, 23:46 A wybiera się może któraś z dziewczyn z czymś w okolicach 65D/60E? Bo nie wiem, czy będę miała po co przychodzić... Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Mniejsze rozmiary 08.12.07, 07:08 Postaram się kogoś wyciągnąć kto mi wygląda na 60 D czy E :))) Może dać jeszcze info na forum o małych biustach i Forum o komisach (tam widziałam, że też się wymieniają ludzie ciuchami...)? Jeśli chcemy nie tylko same coś kupować w sklepie, ale też i pozbyć się czegoś to dobrze by było zaprosić najbardziej jak się da zróżnicowane rozmiarowo dziewczyny :)) Odpowiedz Link
marysia103 Podnoszę wątek 10.12.07, 19:37 Dziewczyny które chcą się spotkać 16.12 piszcie do mnie na maila marysia103@gazeta.pl Przesyłam dokładny adres spotkania. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Mniejsze rozmiary 15.12.07, 11:36 ja chętnie przyniosę 60D. będę o 14 i czekam na inne małobiuściaste :) Odpowiedz Link
kasik_g Ekstra pomysł 11.12.07, 13:30 Ja też chętnie skorzystam, choć nowa na forum jestem. Mam nadzieję, że bardziej doświadczone pomogą w wyborze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agusek00 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 11.12.07, 20:35 Ja przyniosę dwa staniki Melissy 60F, model 335 beżowy i 0329 czarny. Na mnie za małe są niestety. Jak nikt nie weźmie, to mogę odesłać, ale może znajdzie się chętny. Poza tym mam Samantę 70E kolor brudny róż, nie mam pojęcia jaki to model, i 70D Kinga brązowy. Mam nadzieję, że znajdę coś dla siebie. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 14.12.07, 14:32 Za 2 dni giełda!!! Ciekawe ile dziewczyn przyjdzie? :))))) Odpowiedz Link
marysia103 Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 14.12.07, 20:46 Dziewczyny przypominam że giełda jest 16.12 o 14 czyli w niedzielę. Ponieważ wejście na osiedle jest trochę "ukryte" to gdybyście miały problemy z trafieniem dzwońcie do mnie na kom. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Zróbmy giełdę w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!! 15.12.07, 20:03 Pisałam maila do Marysi organizatorki (rano) ale niestety nie odisała. Bardzo chciałabym przyjść na spotkanie, ale nie znam adresu. Może któraś z Was będzie tak miła i podesle mi na gazetowego maila adres... Odpowiedz Link
sylwiastka ponawiam prośbę o adres 16.12.07, 10:09 pisałam do organizatorki wczoraj, niestety mi nie odpisała... Zatem ponawiam prośbę o podesłanie adresu dzisiejszego spotkania na gazetowego maila: sylwiastka@gazeta.pl Odpowiedz Link
marysia103 Re: ponawiam prośbę o adres 16.12.07, 10:33 Dziewczyny dzisiaj odpowiedziałam na wszystkie maile z wczoraj. Do zobaczenia o 14:) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Ciekawe jak tam giełda:) 16.12.07, 16:38 Też jestem ciekawa. Niestety nie mogłam być :/ Odpowiedz Link