wielebnna 29.12.07, 12:12 moim zdaniem może być miarą tłuszczyku inspiracja płynie z www.85b.org/bra_calc.php jeśli było spokojnie można skasować, w wyszukiwarce nie znalazłam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charm Re: obwód pod pachami 29.12.07, 12:26 Wygląda ładnie, ale nie mogłam sprawdzić, jak określa rozmiar... "Measurements out of range." Odpowiedz Link
maheda Re: obwód pod pachami 29.12.07, 12:49 Tyle, że przy podanych rozmiarach powiedzmy 78/114/110 (pod pachami) pokazuje taką samą miseczkę, jak przy wymiarach 78/114/90 (90 pod pachami). Za to przy tych samych wymiarach 78/114, przy wprowadzaniu obwodu pod pachami od 84 do 87 cm miseczki zmieniają się o centymetr. Jakieś to dziwne. No to chyba jednak coś jest nie halo, prawda? Nie wiem, czy w ogóle bierze to pod uwagę... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: obwód pod pachami 29.12.07, 13:30 Ten kalkulator jest do kitu, bo nie ma literek FF :( Jak wpiszę uczciwie zmierzone 67/90/73, to twierdzi, że powinnam nosić 30F (które jest maławe) albo europejskie 65I (co jest IMO przesadą, avocadowskie 65G jest tylko trochę za małe). Jak zamienię ostatnią wartość na 72, to literka angielska skacze do G, 69 - do H (gdzie jest GG?!), bez niczego w ogóle twierdzi, że E (chyba na uszach będę to nosić...). Moje podejrzenia są takie, że jak wpiszesz więcej niż ileś, to dostaniesz wersję jak bez podawania niczego, dopiero jak podasz jakąś małą wartość (pewnie mniejszą niż jakaś magiczna średnia), to literki zaczynają rosnąć. A, no i nie możesz podać wartości "nad" mniejszej niż "pod", bo też będzie "out of range" :P Odpowiedz Link
wielebnna Re: obwód pod pachami 29.12.07, 15:44 może to dla super początkujących, które dopiero odkryły, że mają biust? wycofuję się w takim razie z mojej teorii, że obwód pod pachami jest jakimś parametrem istotnym przy doborze biustonosza Odpowiedz Link