pepa_ac 29.01.08, 08:31 Dziewczyny, zamawiałyście może sukienki z Bravissimo? Na jaki one są... wzrost? Nie chcę skończyć z nieprzewidzianą linią empire ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazulla BH19 29.01.08, 09:28 Mam 162 cm i jest na mnie idealna, do kolana. Jak masz mozliwosc, zobacz w Galerii w dziale ubrania. Odpowiedz Link
pepa_ac Re: BH19 29.01.08, 09:50 Dzięki. Czyli nie ma szans na wciśnięcie się w 10tkę z 177cm wzrostu :( Odpowiedz Link
zazulla napisz do Bravissimo 29.01.08, 10:10 Podaj konkretny model sukienki, rozmiar jaki Ci pasuje [albo podaj wymiary] i podaj swoj wzrost i popros o rade. Odpowiedz Link
pepa_ac Re: napisz do Bravissimo 29.01.08, 10:23 Napisałam, dziękuję za radę. Na 100 w biuście i 70 w talii wypada mi 10SC, chciałabym kupić BX02. Tylko boję się, że skończę z paskiem pod samym biustem. Jeśli któraś z Was ma dodatkową opinię to bardzo by mi pomogło. Odpowiedz Link
szarsz Re: napisz do Bravissimo 29.01.08, 10:27 Może tak być. Ja jestem dość wysoka (172) i odcięcia pod biustem włażą mi na biust :( Ale jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz Odpowiedz Link
yaga7 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 29.01.08, 09:53 Ja mam "little black dress" 12-tkę i na moje 170 cm jest ok, do kolan chyba. Odpowiedz Link
agastrusia Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 29.01.08, 10:14 Ja w prawdzie dopiero dostane swoją tunikę (?) ale fakt w tabelce nie uwzględniają wzrostu. Ja kierowałam sie wymiarami biustu bo tylko ta opcja jest dostępna. Może to ci troche rozjaśni docs.google.com/Doc?docid=dgf26drb_0hr3wmq&hl=en Odpowiedz Link
pepa_ac Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 11:01 Odebrałam paczkę - wszystko za krótkie, idzie do zwrotu :( Odpowiedz Link
mig_usia pepa pstryknij conieco na sobie przed zwrotem 20.02.08, 11:10 jesli mozesz:) jestem ciekawa jak na zywo wyglada ta biala bxO2 przy takich wymiarach:) Odpowiedz Link
pepa_ac Re: pepa pstryknij conieco na sobie przed zwrotem 20.02.08, 11:24 Jeśli mąż nie dotrze na pocztę przed moim powrotem z pracy to nie ma sprawy. Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 18:17 pepa_ac napisała: > Odebrałam paczkę - wszystko za krótkie, idzie do zwrotu :( nie dziwię się, że jest za krótka - ja mam niecałe 1,60m wzrostu i dla mnie ta biała jest idealna (rozmiar 8SC). Odpowiedz Link
pepa_ac Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 21.02.08, 14:51 Zdjęcia nie będzie bo paczka powrotna już w drodze (szlag by trafił włoską pocztę, dostarczyć, dostarczyli, ale na zwrot nagle się okazało, że pudełko za duże >;-> ) Napisałam do Bravissimo, że kiecka za krótka itp. Odpisali, ze na razie ubrania to tylko dodatek do oferty staników, ale jakby było więcej próśb to rozważą dwie opcje rozmiaru - tall i pettite. Więc biuściaste-wysokie, dopominać się proszę :D Odpowiedz Link
charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 11:05 To ja też się podepnę... może ktoś mi odpowie.... model BC13 Na ile to to jest elastyczne w biuście? Mam w biuście w staniku 100-102cm, w pasie 65cm, 168cm wzrostu, i 98cm w biodrach... 10SC? Odpowiedz Link
zazulla Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 16:03 Wg ich tabeli powinnam brac 16R/SC a z rozciagliwych ciuszkow dobre sa na mnie 14R/SC. Napisalam do nich maila z wymiarami i napisalam, ktore ubrania sa na mnie dobre - pytalam o ubrania 100% bawelny albo z jedwabiu. Odpisali, ze mimo tabeli powinnam brac 14R/SC skoro na mnie pasuje. W praktyce okaze sie jak jest na prawde. Odpowiedz Link
charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 16:29 zazulla napisała: > Wg ich tabeli powinnam brac 16R/SC a z rozciagliwych ciuszkow dobre sa na mnie > 14R/SC. Napisalam do nich maila z wymiarami i napisalam, ktore ubrania sa na > mnie dobre - pytalam o ubrania 100% bawelny albo z jedwabiu. Odpisali, ze mimo > tabeli powinnam brac 14R/SC skoro na mnie pasuje. > > W praktyce okaze sie jak jest na prawde. Właśnie nie bardzo wiem, na ile to jest rozciągliwe... cóż... najpierw mail do bravissimo a potem napiszę, co mi odpisali ;-) Odpowiedz Link
charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 08:13 > zazulla napisała: > > > Wg ich tabeli powinnam brac 16R/SC a z rozciagliwych ciuszkow dobre sa na > mnie > > 14R/SC. Napisalam do nich maila z wymiarami i napisalam, ktore ubrania sa > na > > mnie dobre - pytalam o ubrania 100% bawelny albo z jedwabiu. Odpisali, ze > mimo > > tabeli powinnam brac 14R/SC skoro na mnie pasuje. > > > > W praktyce okaze sie jak jest na prawde. > Właśnie nie bardzo wiem, na ile to jest rozciągliwe... cóż... najpierw mail do > bravissimo a potem napiszę, co mi odpisali ;-) > Odpisali... i zrobili mi mętlik większy niż miałam.. (odpowiedź jaką dostałam od bravissimo jest w wątku tłumaczeniowym) Jeszcze trochę to będę rzucać monetą.... 8SC czy 10SC... o to jest pytanie... Odpowiedz Link
charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 08:36 Zamówiłam 10SC, ew będę wymieniać... (chyba jednak wolę mniej dopasowane w talii, a nie otwierający sią na biuście..) Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 08:50 Charm, ja mam 94 w biodrach, 67 talia, biust 96 - i biała sukienka 8SC jest dla mnie w sam raz, myślę, że rozmiar 8SC byłby dla Ciebie w biuście za mały. Wogóle to ja zamawiałam głównie 10RC, ale ja lubię luźne ubrania. Odpowiedz Link
charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 09:11 kruszynka301 napisała: > Charm, ja mam 94 w biodrach, 67 talia, biust 96 - i biała sukienka 8SC jest dla > mnie w sam raz, myślę, że rozmiar 8SC byłby dla Ciebie w biuście za mały. > Wogóle to ja zamawiałam głównie 10RC, ale ja lubię luźne ubrania. Dziękuję :) Przez wiele lat nosiłam luźne ubrania, bo w nic innego "mój wielgachny biust" nie chciał się zmieścić... nawet bluzki koszulowe kupowałam 40-42... A że bądź co bądź mam jednak niezłą figurę (i dzięki lobby zaczęłam wierzyć, że też mogę chodzić w dopasowanych bluzkach :P) to chcę ją jakoś podkreślić ;-) Napiszę jak to 10SC pasuje (i oczywiście fotki do galerii) Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 09:44 Charm, ja też wiem, że mam niezłą figurę, i właśnie dlatego wolę nosić luźniejsze ubrania, tak się lepiej czuję psychicznie - ale luźniejsze o 1 rozmiar, a nie o 4;))). Odpowiedz Link
charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 28.02.08, 18:36 Przyszło :D :D :D :D :D Jest dobrze, choć mogło być lepiej - w biuście prawie ok (mogłoby być luźniej o cm-dwa - ten materiał się wogóle nie poddaje - trzeba brać taki rozmiar, jak wychodzi z tabelki = w 8SC nie miałabym szansy się dopiąć ;) ) Natomiast w talii jest trochę za luźno... tak kilkanaście cm... tzn to, co pisze, że jest na taki obwód talii - to jest na taki obwód, a nie ma tyle cm - przewiduje już odrobinę luzu. Natomiast materiał będzie się dobrze szyło, więc jak będę miała chwilę to zwężę sobie w pasie - będzie trochę bardziej dopasowane - przynajmniej jedną bluzkę będę miała dopasowana, podkreślającą figurę ;-) Acha, jak tylko będę miała trochę czasu to zdjęcia wrzucę do galerii (tzn jak będę miała czas je zrobić...) ;-) W każdym razie śliiiiiczna :D Odpowiedz Link