Dodaj do ulubionych

Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar

29.01.08, 08:31
Dziewczyny, zamawiałyście może sukienki z Bravissimo?

Na jaki one są... wzrost? Nie chcę skończyć z nieprzewidzianą linią empire ;)
Obserwuj wątek
    • zazulla BH19 29.01.08, 09:28
      Mam 162 cm i jest na mnie idealna, do kolana. Jak masz mozliwosc, zobacz w
      Galerii w dziale ubrania.
      • pepa_ac Re: BH19 29.01.08, 09:50
        Dzięki.

Czyli nie ma szans na wciśnięcie się w 10tkę z 177cm wzrostu :(
        • zazulla napisz do Bravissimo 29.01.08, 10:10
          Podaj konkretny model sukienki, rozmiar jaki Ci pasuje [albo podaj wymiary] i
          podaj swoj wzrost i popros o rade.
          • pepa_ac Re: napisz do Bravissimo 29.01.08, 10:23
            Napisałam, dziękuję za radę.

Na 100 w biuście i 70 w talii wypada mi 10SC, chciałabym kupić BX02. Tylko boję
            się, że skończę z paskiem pod samym biustem. Jeśli któraś z Was ma dodatkową
            opinię to bardzo by mi pomogło.
            • szarsz Re: napisz do Bravissimo 29.01.08, 10:27
              Może tak być. Ja jestem dość wysoka (172) i odcięcia pod biustem
              włażą mi na biust :( Ale jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz
    • yaga7 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 29.01.08, 09:53
      Ja mam "little black dress" 12-tkę i na moje 170 cm jest ok, do kolan chyba.
    • agastrusia Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 29.01.08, 10:14
      Ja w prawdzie dopiero dostane swoją tunikę (?) ale fakt w tabelce nie
      uwzględniają wzrostu. Ja kierowałam sie wymiarami biustu bo tylko ta opcja jest
      dostępna.
      Może to ci troche rozjaśni docs.google.com/Doc?docid=dgf26drb_0hr3wmq&hl=en
    • pepa_ac Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 11:01
      Odebrałam paczkę - wszystko za krótkie, idzie do zwrotu :(
      • mig_usia pepa pstryknij conieco na sobie przed zwrotem 20.02.08, 11:10
        jesli mozesz:)
        jestem ciekawa jak na zywo wyglada ta biala bxO2 przy takich
        wymiarach:)
        • pepa_ac Re: pepa pstryknij conieco na sobie przed zwrotem 20.02.08, 11:24
          Jeśli mąż nie dotrze na pocztę przed moim powrotem z pracy to nie ma sprawy.
      • kruszynka301 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 18:17
        pepa_ac napisała:

> Odebrałam paczkę - wszystko za krótkie, idzie do zwrotu :(

nie dziwię się, że jest za krótka - ja mam niecałe 1,60m wzrostu i dla mnie ta biała jest idealna (rozmiar 8SC).
        • pepa_ac Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 21.02.08, 14:51
          Zdjęcia nie będzie bo paczka powrotna już w drodze (szlag by trafił włoską
          pocztę, dostarczyć, dostarczyli, ale na zwrot nagle się okazało, że pudełko za
          duże >;-> )

Napisałam do Bravissimo, że kiecka za krótka itp. Odpisali, ze na razie ubrania
          to tylko dodatek do oferty staników, ale jakby było więcej próśb to rozważą dwie
          opcje rozmiaru - tall i pettite. Więc biuściaste-wysokie, dopominać się proszę :D
    • charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 11:05
      To ja też się podepnę... może ktoś mi odpowie....
      model BC13
      Na ile to to jest elastyczne w biuście?
      Mam w biuście w staniku 100-102cm, w pasie 65cm, 168cm wzrostu, i 98cm w
      biodrach...
      10SC?
      • zazulla Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 16:03
        Wg ich tabeli powinnam brac 16R/SC a z rozciagliwych ciuszkow dobre sa na mnie
        14R/SC. Napisalam do nich maila z wymiarami i napisalam, ktore ubrania sa na
        mnie dobre - pytalam o ubrania 100% bawelny albo z jedwabiu. Odpisali, ze mimo
        tabeli powinnam brac 14R/SC skoro na mnie pasuje.

W praktyce okaze sie jak jest na prawde.
        • charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 20.02.08, 16:29
          zazulla napisała:

> Wg ich tabeli powinnam brac 16R/SC a z rozciagliwych ciuszkow dobre sa na mnie
          > 14R/SC. Napisalam do nich maila z wymiarami i napisalam, ktore ubrania sa na
          > mnie dobre - pytalam o ubrania 100% bawelny albo z jedwabiu. Odpisali, ze mimo
          > tabeli powinnam brac 14R/SC skoro na mnie pasuje.
          >
          > W praktyce okaze sie jak jest na prawde.
          Właśnie nie bardzo wiem, na ile to jest rozciągliwe... cóż... najpierw mail do
          bravissimo a potem napiszę, co mi odpisali ;-)
          • charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 08:13
            > zazulla napisała:
            >
            > > Wg ich tabeli powinnam brac 16R/SC a z rozciagliwych ciuszkow dobre sa na
            > mnie
            > > 14R/SC. Napisalam do nich maila z wymiarami i napisalam, ktore ubrania sa
            > na
            > > mnie dobre - pytalam o ubrania 100% bawelny albo z jedwabiu. Odpisali, ze
            > mimo
            > > tabeli powinnam brac 14R/SC skoro na mnie pasuje.
            > >
            > > W praktyce okaze sie jak jest na prawde.
            > Właśnie nie bardzo wiem, na ile to jest rozciągliwe... cóż... najpierw mail do
            > bravissimo a potem napiszę, co mi odpisali ;-)
            >
            Odpisali... i zrobili mi mętlik większy niż miałam..
            (odpowiedź jaką dostałam od bravissimo jest w wątku tłumaczeniowym)

Jeszcze trochę to będę rzucać monetą.... 8SC czy 10SC... o to jest pytanie...
            • charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 08:36
              Zamówiłam 10SC, ew będę wymieniać...
              (chyba jednak wolę mniej dopasowane w talii, a nie otwierający sią na biuście..)
              • kruszynka301 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 08:50
                Charm, ja mam 94 w biodrach, 67 talia, biust 96 - i biała sukienka 8SC jest dla mnie w sam raz, myślę, że rozmiar 8SC byłby dla Ciebie w biuście za mały.
                Wogóle to ja zamawiałam głównie 10RC, ale ja lubię luźne ubrania.
                • charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 09:11
                  kruszynka301 napisała:
                  > Charm, ja mam 94 w biodrach, 67 talia, biust 96 - i biała sukienka 8SC jest dla
                  > mnie w sam raz, myślę, że rozmiar 8SC byłby dla Ciebie w biuście za mały.
                  > Wogóle to ja zamawiałam głównie 10RC, ale ja lubię luźne ubrania.
                  Dziękuję :)
                  Przez wiele lat nosiłam luźne ubrania, bo w nic innego "mój wielgachny biust"
                  nie chciał się zmieścić... nawet bluzki koszulowe kupowałam 40-42...
                  A że bądź co bądź mam jednak niezłą figurę (i dzięki lobby zaczęłam wierzyć, że
                  też mogę chodzić w dopasowanych bluzkach :P) to chcę ją jakoś podkreślić ;-)
                  Napiszę jak to 10SC pasuje (i oczywiście fotki do galerii)
                  • kruszynka301 Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 22.02.08, 09:44
                    Charm, ja też wiem, że mam niezłą figurę, i właśnie dlatego wolę nosić luźniejsze ubrania, tak się lepiej czuję psychicznie - ale luźniejsze o 1 rozmiar, a nie o 4;))).
                    • charm Re: Bravissimo - nietypowe pytanie o rozmiar 28.02.08, 18:36
                      Przyszło :D :D :D :D :D
                      Jest dobrze, choć mogło być lepiej - w biuście prawie ok (mogłoby być luźniej o
                      cm-dwa - ten materiał się wogóle nie poddaje - trzeba brać taki rozmiar, jak
                      wychodzi z tabelki = w 8SC nie miałabym szansy się dopiąć ;) )
                      Natomiast w talii jest trochę za luźno... tak kilkanaście cm... tzn to, co
                      pisze, że jest na taki obwód talii - to jest na taki obwód, a nie ma tyle cm -
                      przewiduje już odrobinę luzu. Natomiast materiał będzie się dobrze szyło, więc
                      jak będę miała chwilę to zwężę sobie w pasie - będzie trochę bardziej dopasowane
                      - przynajmniej jedną bluzkę będę miała dopasowana, podkreślającą figurę ;-)

Acha, jak tylko będę miała trochę czasu to zdjęcia wrzucę do galerii (tzn jak
                      będę miała czas je zrobić...) ;-)

W każdym razie śliiiiiczna :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka