Dodaj do ulubionych

Do zazulli i limonki (o kostiumach Freyi, help!)

09.03.08, 22:27
(Do wykasowania, rzecz jasna ;).
Wiem, że zazulla i limonka kupowały Vodka Martini stąd moje pytanie - CHOLERNIE chcę tankini Vodkatini ;) tyle że 70G nie ma - czy w zwiazku z tym rozsądnie będzie kupić 75F czy efekt będzie zdecydowanie niefajny? Nie chcę obciskajacego stroju z wyciśniętymi fałdkami, stąd moje rozgrzeszenie dla 75.
Poza tym te giga-doły Freyi - na 105cm w biodrach (a będzie mniej bo zawsze w lato sporo chudnę) wziąć M czy zaryzykować S?

(poza tym chcę kupić w biel.com.pl, bo nie zaryzykuję shippingu z Figleaves mimo że duuużo taniej, ale co ta poczta dziś wyrabia...)
Obserwuj wątek
    • irjakrk Re: Do zazulli i limonki (o kostiumach Freyi, hel 09.03.08, 22:34
      Ja się wypowiem co do gigadołów Freyi.
      Swego czasu kupiłam dwie pary fig Arabelli oysterową Mkę i czarną Skę. Kawał
      babska ze mnie jest w tyłku, mam 104 cm w chwili obecnej, a Mka była na mnie
      sporo za duża.

Na Twoim miejscu wzięłabym jednak chyba S-kę
    • limonka_01 Re: Do zazulli i limonki (o kostiumach Freyi, hel 10.03.08, 01:24
      Na mnie tankini generalnie układają się kiepsko. Biust jest spłaszczony, a tkanina na brzuszku (płaski to on nie jest) podjeżdza do góry. Ja mierzyłam 75F, gdy zwykle noszę 70G. Fiszbiny w ogóle mi sie nie układały. Na mostku stasznie odstawały, co zdarza mi się przy za dużych obwodach.
      Mierzyłam również szorty w rozmiarze S, a mam około 100cm w biodrach. I cóż szczupła nie jestem, a szorciki dawały efekt baleronu. Myślę, że na zgrabnej osobie mającej te 100cm w biodrach wyglądałyby lepiej. Ja zasadzam się na majtki w rozmiarze M, takie głebiej wycięte po bokach, gdyż wydaje mi się że wyszczuplą optycznie sylwetkę. Zazulla ma jednak inne zdanie na temat dołu do kostiumu.
      Natomiast bikini Vodka Martini jest znakomite. Mam je w zawyżonym obwodzie czyli 34F. Mój regularny rozmiar 32G byłby nieco lepszy, ale i tak nie mam zastrzeżeń. To naprawdę świetny model.
      • limonka_01 Biel.com.pl - wysyłka 10.03.08, 01:43
        A jak dostarczy Ci Biel.com.pl ten towar, jak nie przez pocztę? Chcesz zamawiać przez PKP? ;-)
        Dodam, że sporo kupuję w internecie zarówno w kaju, jak i za granicą i do tej pory zaginęła mi na poczcie tylko jedna, jedyna przesyłka. Właśnie z Trójmiasta. Inne dochodzą bez przeszkód.
        • vesper_lynd Re: Biel.com.pl - wysyłka 10.03.08, 20:51
          Hahahah ;) paczka z Biel.com.pl będzie paczką nadaną w Polsce, więc nie wzbudzi czyjegoś apetytu (a przynajmniej są mniejsze szanse) ;D Dodatkowo wzięłam za pobraniem, więc nie zapłacę za coś, co ma do mnie nie dotrzeć przez złodziejskiego pocztowca.

Wzięłam S jednak, bo pamiętam dół Freyowy w rozmiarze M i L no i wydawały mi się dość spore - na oko. Ale że oko może być mylne, to najwyżej zwrócę, tak jak tankini 75F. Muszę spróbować, bo podoba mi się diablo to Vodkatini... Zobaczymy ;)
          Dzięki za pomoc
          • limonka_01 PKP versus Poczta Polsa 10.03.08, 21:03
            Nie ma co sie śmiać ;-)
            Biel ma taka opcje wysyłki jak PKP, czyli przesyłka kurierska. Masz jednak rację z przesyłka za pobraniem. Przynajmniej jak nie dojdzie to nie stracisz kasy. Nie dziwię się, że 80% zakupów internetowych w polsce przesyłanych jest za pobraniem.
            • vesper_lynd Re: PKP versus Poczta Polsa 10.03.08, 21:12
              PKP!? Czyli konduktorem tak zwanym?? ODLOT! :DD Taki old school absolutny.
              Swoją drogą biel.com.pl nie ma tu swojego wątku jako sklep internetowy, w sumie tak jak napisała kiedyś butters - ceny mają zabójcze, ale też zależy na co - Arabelka czarna jak wszędzie 165zł, sorbetowa jak wszędzie obecnie przeceniona na 129zł, Vodkatini tez kosztuje jak wszędzie (no, tankini w polskich nie znalazłam).
              Plus mają Rigby&Peller, sporo luksusowej bielizny vide: frymuśne gorsety; śliczne ale drogie kostiumy Fantasie, no i ciuchy plażowe... och, ach, och ;> Zakochałam się w tym pareo:
              biel.com.pl/offer/stroje_kapielowe/pareo_koszulki/fantasie_mombassa_5006
              Z godnością będę nosić i w mieście na top na ramiączkach i krótką spódniczkę/spodenki.
    • yaga7 Re: Do zazulli i limonki (o kostiumach Freyi, hel 10.03.08, 06:22
      ja mam vodka martini i chyba nawet jest w galerii z tego, co pamiętam, więc
      możesz zobaczyć.
      I na 104 w biodrach mam M-kę i trochę lata na tyłku, ale mniejsza by była pewnie
      za mała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka