Dodaj do ulubionych

Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ!

14.03.08, 23:10
Witamy serdecznie!:)

Jeśli trafiłaś na Lobby dzięki artykułowi w "Wysokich Obcasach", w tym wątku
wyrażaj swoją radość, opinie, wątpliwości... wszystko, co przyjdzie Ci do
głowy! Tu wpisuj swoje pytania - a my postaramy się kierować Cię do
odpowiednich wątków.

Nasze forum jest bogate w wiedzę i łatwo się tu zgubić na początku:) Poza tym
- dbamy o porządek:)
Obserwuj wątek
    • honkul Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 14:32
      DOKLADNIE TAK, ale to nie wszystko ;)

opowiesc moze bedzie pokrecona ale chwilowo jestem w szoku :)

otoz jestem w 39tc, drugiej ciazy. Moje psiapsiolki juz od jakiegos czasu
      wybieraly sie do sklepiku "na smolnej" (nie chce dostac po nosie za
      niezamierzona reklame ;) ) i jak juz tam dotarly opowiadaly niestworzone
      historie o swoim odkryciu. Wiedzac co robi ciaza i laktacja z biustem, w zyciu
      bym nie pomyslala, ze powinnam wybrac sie z nimi. Poza tym od wiekow nosze 75A
      (rownie trudny w zdobyciu i deprymujacy rozmiar)
      Ale ciekawosc byla silniejsza i ... wczoraj doznalam szoku!!!! okazalo sie
      oczywiscie, ze mam nieodpowiednio dobrany stanik i od lat ugniatam
      niemilosiernie to co myslalam, ze prawie nie istnieje tzn. moj biust. Prawdziwe
      przeobrazenie!! 75A > 70E !!!
      Nadal nie moge w to uwiezyc, a tu z samego rana moj kochany malzonek przynosi
      GW i WO do domku, zaraz po przeczytaniu o matce Chodorkowskiego wpadam na
      artykul o Was!!! i moj szok rosnie, coz za cudowny zbieg okolicznosci!!!
      Okrutnie sie ciesze i oczywiscie jesli tylko maly ssak mi na to pozwoli (jak
      juz laskawie sie ze mnie wykluje) i troszke wiekszy 2latek wybaczy, zamierzam
      zglebiac biusciaste forum i odzyskac "prawdziwe ja ;) "

ZATEM WITAJCIE SIOSTRY! ;)

chwilowo nurtujace tematy:
      1. 75A do 70E czy to mozliwe?
      2. Czy komus znana jest osoba p.Hanny Maciejewskiej,
      jakies opinie nt?
      3. Odpowiedni dobor bielizny dla mam karmiacych.
      • aadrianka honkul 15.03.08, 14:46
        Witamy serdecznie:)
        1. Jest możliwe, acz polecamy wątek rozmiarowy: aktualny tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342
        Przeczytaj uważnie pierwszy post i postępuj zgodnie z instrukcjami.

2. O pani Hani vel Rudej@ jest mnóstwo wątków. Niewątpliwie ma
        zasługi, wskazując na ciaśniejszy obwód i większą miskę, jedncześnie
        wbija klientki w staniki kosztujące ok 300 zł i wymagające
        przeróbek. W internecie można upolować mnóstwo ślicznych, kolorowych
        staników za mniej niż 100 zł, w dodatku w szerokiej gamie
        rozmiarowej.
        3. Wątki o karmnikach. Np ten:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=31314238
        W razie pytań pytaj:)
        • maladziefczynka :) 04.04.08, 10:46
          Ja tutaj też trafiłam z Wysokich Obcasów...Czytałam je w rozmiarze 80e
          Już wcześniej wiedziałam, że to co noszę jest niedobre, ale nie widziałam szans
          na zmianę tego w naszej bieliźnianej rzeczywistości. Wysokie Obcasy, a później
          Stanikomania i to forum uświadomiły mi, że wcale to nie jest prawda!
          Dzisiaj przyszło do mnie cudeńko z Arysy w rozmiarze 65g i jestem w końcu
          zachwycona! :)
          Pozdrawiam
      • besame.mucho Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 14:54
        Fajnie, że do nas trafiłaś. W czasie ciąży dbanie o biust jest bardzo ważne! Wiele kobiet myśli, że to sama ciąża i karmienie tak bardzo niszczą biust. A w rzeczywistości robią to złe staniki. Biust mamy karmiącej jest cięższy, więc należy mu się dobre podtrzymanie. Fundowanie sobie wtedy kiepskiego stanika to często prosta droga do zniszczenia piersi, które długo będą potem wracać do pierwotnego kształtu.
        A to odpowiedzi na Twoje pytania:

1. Oczywiście, że tak. Zwłaszcza, że skoro to stanik od pani Hani to zapewne to rozmiarówka kontynentalna (a miseczki w tej rozmiarówce są nieco mniejsze niż w brytyjskiej). Jakbym mieściła się w staniki, które szyją nasi kontynentalni producenci, to moja przesiadka byłaby z 75E na 60L ;). W brytyjczykach to skromne 60H ;).
        Swoją drogą serdecznie zapraszam do aktualnego wątku rozmiarowego:
        dowiesz się jaki rozmiar będzie odpowiedni dla Ciebie w innej rozmiarówce niż kontynentalna :).

2. Tak, znamy panią Hanię. Szczerze mówiąc nie jest specjalnie polecaną przez nas osobą. Wiele z nas zaczynało przygodę z dobrym rozmiarem od wizyty w jej sklepie i za to naturalnie jesteśmy jej wdzięczne. Ale to było dobrych kilka lat temu, kiedy jeszcze nie wiedziałyśmy o istnieniu pięknych staników w naszych rozmiarach. Teraz pani Hania nie ma już monopolu na tę wiedzę. Zwłaszcza, że sklepie pani Hani jest jeden problem - jeśli potrzebujesz obwodu mniejszego niż 70 cm - nie dostaniesz go. Zaproponują Ci zwężanie, ale to nie to samo, co nowy dobry stanik. No i uroda staników - u pani Hani królują Feliny itd, a my się zachwycamy głównie kolorowymi, koronkowymi cackami brytyjskich firm ;).

3. Poczytaj wątek o bieliźnie dla mam:
        Jest sporo Forumek, które są albo niedawno były karmiącymi mamami i chętnie podzielą się swoim stanikowym doświadczeniem.
        • honkul aadrianka i besame.mucho 15.03.08, 15:07
          Dziewczyny,
          wielgachneee dziekuje za tak szybkie wskazowki :)
          • czarna.czajka Gratuluje Honkul 15.03.08, 15:29
            Jesteś pierwszą osobą która trafiła tu po przeczytaniu WO:):) Zostań z nami na
            dłużej.
            Pozdrawiam
        • heliamphora Jeszcze a propos pani Hani... 15.03.08, 17:15
          ...nie da się zaprzeczyć, że ma wiedzę, ale w stosunku do większości klientek jest opryskliwa i traktuje je bardzo obcesowo, co wielu dziewczynom (zwłaszcza drażliwym na punkcie swojego biustu czy figury) może sprawić dużą przykrość. U nas na Lobby zapewniamy za to sympatyczne, kulturalne i życzliwe doradztwo :)
          • maith To było poprzednie stadium ewolucji 15.03.08, 18:36
            W dzisiejszych czasach zostaje mocno w tyle i nie spełnia już kryteriów dobrego
            sklepu.

No właśnie - dobre sklepy stacjonarne opisujemy tu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76905300

A pani Hania, to było poprzednie stadium ewolucji.
            Sprawdzała się jakieś 5 lat temu, ale już nie teraz.

Wtedy w sklepach miseczki kończyły się na D, a to był sklep, gdzie proponowano F.
            Szczupłym i bardziej biuściastym proponowano przeróbki.
            I należało się cieszyć, że jest chociaż to.

Dziś staniki i dla szczupłych Polek (niezależnie od biustu) i dla bardziej
            biuściastych są już dostępne w pierwszych sklepach, na szczęście :))) Nie ma
            zatem potrzeby kupowania staników przerabianych, kiedy można kupować od razu
            właściwe.
    • magd-a-lena Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 16:35
      Dzięki dziewczyny, przeczytałam artykuł i niezwłocznie postanowiłam tu wstapić! We wrezsniu mam slub i ostatnio przymierzajac suknie slubna pani w sklepie powiedziala mi: "ten biust jest za duzy do tego gorsetu". Na szczescie moja przytomna przyjaciolka uswiadomila pania ze to NIE BIUST JEST ZA DUZY tylko gorset za maly!
      Pozdrawiam wszytskie biusciaste:)
      • vesper_lynd Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 16:45
        Brawa dla takiej przyjaciółki :)
        Ta iście PRL-owskie poczucie wyższości towaru nad klientką ciągle mnie dziwi. A w bieliźnianym sklepie stacjonarnym nie byłam już ze 2 lata, szkoda nerwów.
    • mala.meg Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 16:44
      cześć dziewczyny, witam sie uprzejmie!
      muszę się na nowo poobmierzać, poczytac o karmnikach (sama karmię
      jeszcze dwulatkę, rozciągając kazdy stanik), pooglądać polecane
      sklepy.... matko jedyna, kopalnia wiedzy! wielkie dzięki.
      • maith Witaj Mala.meg 15.03.08, 16:51
        Witaj!
        Zacznij od wątku rozmiarowego
        a potem przejdź sobie do wątku karmnikowego
        I baw się dobrze :)
    • mgada93 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 18:39
      Właśnie zakończyłam lekturę i czuję się jak co najmniej odkrywca
      nowego wirusa. Co odkryłam? Mam zły stanik!!!! Wszystkie moje
      problemy to wynik złego stanika!!!!!
      Diękuje, dziękuje i jeszcze raz dziękuje! Ratujecie mnie i mój biust
      przed całkowitą ruiną.
      Idę wyrzucić wszystkie te narzędzia tortur które leżą w szufladzie.
      A potem dokładnie się obmierzę i kupie sobie NOWY WSPANIALY
      BIUSTONOSZ (mam nadzieję że taki znajdę)
      Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe posiadaczki dużych biustów.
      • molowiak mgada93 15.03.08, 19:18
        witamy, rozgość się :)
    • romciap Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 18:54
      przeczytałam artykuł w obcasach i od 11 godz zamiast świątecznych porządków
      przegladam fora biuściastych :)Mój biust to mój wielki kompleks od lat - 85D
      albo DD ale teraz już wiem,że to na pewno nie mój rozmiar. Wizyta w sklepie z
      bielizną jest dla mnie gorsza niż wizyta u dentysty. Nawet nie wiedziałam ,że
      istnieją staniki w rozmiarze K !!! Niestety nie znalazłam na forum adresu
      dobrego sklepu w Gdańsku.Ale podbudowana wasza wiedzą ruszam do boju o lepsze
      samopoczucie.
      • maith Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 19:11
        Witaj!
        Zacznij od wątku rozmiarowego

Też nie cierpię wizyt w kiepskich sklepach stacjonarnych. Wybrzeże jest
        generalnie pustynią stanikową na razie jeszcze.
        Ale to żaden problem. Ja w Warszawie mam sporo możliwości w porównaniu z
        wybrzeżem, a i tak nadal najczęściej robię jeszcze zakupy w necie. Tak jest
        wygodniej. Zaczynasz od etapu - przynoszę do domu i wtedy okazuje się (tylko w
        wersji - listonosz przynosi do domu :) Jak jest wszystko ok, odrywam metki i
        chodzę, jak nie, to odsyłam :)
      • molowiak witam gdańszczankę :) 15.03.08, 19:16
        niestety w naszym pięknym mieście sklepów stanikowych brak, na szczęście nie
        jesteśmy na nie skazane
        zapraszamy do wątku rozmiarowego :)
        • romciap Re: witam gdańszczankę :) 15.03.08, 19:51
          Dzięki za powitanie. Cały czas, nie wychodzę z forum biusciastych i juz widzę,
          że pozostaje mi tylko internet. Całe szczęście, że nie mam oporów przed zakupami
          w necie. Jutro sklepy internetowe do przeglądu!!
          • aadrianka Re: witam gdańszczankę :) 16.03.08, 10:42
            Jest nas coraz więcej z Gdańska, więc może wkrótce i u nas coś się
            zmieni:)
            • akubaga Re: witam gdańszczankę :) 16.03.08, 19:03
              ja mam nadzieję, że doczekamy się kiedyś dobrego sklepu z bielizną w trójmieście ;)
              póki co jestem stałą klientką sklepów internetowych, kupuję też na aukcjach
              pozdrawiam
      • greylin Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 22:22
        W Gdyni są dwa sklepy sprzedające Panache (jeden tez ma Freye i Fantasie). Nie
        mają całej rozmiarówki, ale zawsze to coś :)
    • dwa_przecinki Witam 15.03.08, 20:57
      nie mam Wysokich Obcasów, ale włączyłam radio zmywając gary i załapałam się na
      ostatnią minutę audycji w Tok FM... cudem uniknęłam zmniejszenia kolekcji
      talerzy... za to szczęka mi opadła i nie chciała się zamknąć.
      Mam dwuletniego wiercipiętę oraz męża netomana, więc wiele wody w Wiśle upłynie
      nim przekopię się przez Wasze CUDO, niemniej szaleję z radości, że istniejecie!! :D

Co do moich wymiarów i kłopotów - przed ciąża miałam 75 pod i 98 w biuście.
      Nosiłam zawsze 75C, czasem D... wrzynały się w ciało, zapinane na wewnętrzną
      haftkę zawsze podjeżdżały nad łopatki, ale nikt nigdy nie powiedział mi, że to
      źle :|
      Po porodzie... nie wiem czemu, ale od razu byłam szczupleja niż przed, karmiłam
      tylko parę miesięcy, w zamałym Mamma Mia z miseczką na czubku piersi, bo zrobiły
      się monstualne.. Po zakończeniu karmienia, piersiami mogłam zabijać muchy na
      plecach w drodze do wodopoju i tak już zostało. Jestem patyczkowatą krową, która
      schudła 8 kilo, ale z ciała zniknęły mi tylko policzki i piersi... teraz mam 75/88.
      Dałyście mi nadzieję, że mogę coś z tym zrobić i przestać się siebie wstydzić i
      brzydzić...
      Dziękuję.
      • kasiamat00 Dwa_przecinki, witamy 15.03.08, 21:55
        i zapraszamy na początek tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342 czyli wątku
        rozmiarowego, przeznaczonego właśnie na dobieranie rozmiaru stanika.
      • agafka88 Re: Witam 15.03.08, 22:02
        witam dwa przecinki, będzie dobrze,głowa i piersi do góry!
      • maith Dwa_przecinki 16.03.08, 00:24
        Dwa_przecinki zajrzyj też na nasze siostrzane forum, gdzie jest najwięcej
        dziewczyn z podobnymi rozmiarami jak Twoje :)
        www.malobiusciaste.prv.pl

Twój rozmiar wstępnie wygląda na 65DD i jest tam bardzo popularny :)
      • czarna.czajka Re: Witam 16.03.08, 11:51
        Tu masz całą audycję, a artykuł w wysokich obcasach jest na stronie gazety.
        Witam i
        pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77034965
    • sabciasal Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 22:37
      ja też trafiłam po przeczytaniu WO.
      i już nie mogę się doczekać - jutro wybieram się do supermarketu po centymetr
      krawiecki, bo NIE MAM w domu. Czarna rozpacz, gdyż nie mogę wykorzystać w
      praktyce wiedzy, którą chłonę:) na razie mam 85D, ale wiem (i widzę) ze to nie to.
      Zaraz będę czytać wątki o karmiących. I bardzo sie cieszę, ze istnieją inne niż
      beżowe i białe staniki dla mam...
      • kasica_k Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 23:22
        sabciasal napisała:
        > i już nie mogę się doczekać - jutro wybieram się do supermarketu po centymetr
        > krawiecki, bo NIE MAM w domu. Czarna rozpacz, gdyż nie mogę wykorzystać w
        > praktyce wiedzy, którą chłonę:)

Jest na to pewien sposób. Bierzemy sznurek lub nieelastyczną tasiemkę, owijamy
        się nią jak centymetrem, dokonujemy "pomiaru", a następnie mierzymy wynik
        linijką/suwmiarką/czymkolwiek, co mamy pod ręką.

Ma to jeszcze jedną dobrą stronę: likwiduje myślenie życzeniowe. Podczas
        owijania sie sznurkiem nie widzisz, ile cm wychodzi. Pozwala na większy
        obiektywizm pomiaru :)
        • agafka88 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 15.03.08, 23:52
          też się mierzyłam sznurkiem i 10cm linijką :)
      • antyka Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 13:06
        Witam kolezanke z 85D, okazalo sie, ze mam w szafie tez takie cudo -
        no, nieco wieksze - 85E, pasuje, a jakze, ale... ja mam pod biustem
        77 cm :) teraz.

Obecnie nosze obwody 65 (arabelka - bo ma bardzo elastyczny obwod),
        a reszta to 70 cm. :)
    • klucha1 siok:) 15.03.08, 22:41
      Melduje, że równiez trafiłam tu po lekturze art. w WO. Pisząc te słowa opieram
      swój gargantuiczny, pełen mleka biust w mega nieseksownym miękkim staniku do
      karmienia na brzuchu. Czuję się tak fatalnie niekobieco odkad karmię, że zmiana
      stanika bedzie na pewno dobrym posunięciem. Zmykam przeczesywac forum:)
      • agafka88 klucha1, sabciasal witamy serdecznie :) 15.03.08, 22:48
      • rennya klucha. przeczesuj:) 17.03.08, 07:24
        na świeżo mam ból braku stanika karmnika:)
    • naprawdeniewiemco Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 11:39
      AH eH oH uh!
      To naprawdę n i e s a m o w i c i e wspaniale, że dowiedziałam się
      o was! Już dawno dałam się przekonać, że po prostu jestem
      niewymiarowo-dużo-biuściastym potworkiem, któremu zawsze się coś
      wylewa po bokach i do sklepów z bielizną wstępu nie ma. A tu...
      takie zaskoczenie, może jednak nie? :) Wkrótce wybieram się na
      zakupy do sklepu w Krk.:D Dzięki za tą stronę!
      • maheda Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 12:24
        No, to dziewczyny Cię na tym Kurdwanowie obmierzą wzdłuż i wszerz :)
        No i niewątpliwie masz duże szanse na wyjście z Intomo4You z Wreszcie Pasującym
        Stanikiem :)
        Powodzenia! :-)
    • magdakrak Krakow, gdzie sklep wspomniany w artykule? 16.03.08, 13:14
      Witam, przegladnelam watek o sklepach tradycyjnych, ale niektore sa sprzed lat i
      nie bardzo aktualne. W artykule wspomniany jest krakowski sklep zalozony przez
      aktywistki z forum:) Moge prosic o namiary na tenze sklep?>

Chce dzialac szybko i kupic rozmiar zupelnie dotad nieoczekiwany (kupowalam 85 C
      a wyszlo z obliczen, ze mam kupowac 80 DD lub E! Formalny rozmiar pod biustem 85
      cm, a w biuscie cos pomiedzy 102, a 103) internet mam powolny, prosze o pomoc w
      tym wzgledzie!
      Wielkie dzieki, Magda Krakow

PS. Czy dobrze sie okreslilam rozmiarowo?
      • the_mariska Re: Krakow, gdzie sklep wspomniany w artykule? 16.03.08, 13:30
        Sklep jest na Kurdwanowie, ulica Wysłouchów 3. Tam na pewno możesz liczyć na
        fachową pomoc w dobraniu stanika :)
      • agafka88 Re: Krakow, gdzie sklep wspomniany w artykule? 16.03.08, 13:41
        Wotamy na forum :) co do rozmiaru wpisz się tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342&s=2
    • dragonsoul Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 13:17
      Tak i jestem bardzo zaniepokojona tym, co w nich przeczytałam...
      Mam dwadzieścia jeden lat i okazuje się, że odkąd zaczęłam nosić staniki tylko
      sobie szkodziłam! Dobrze, że taki artykuł się ukazał, gdyż w innym przypadku
      wciąż żyłabym w szkodliwej niewiedzy.

Teraz poczekam na wasze doradztwo w kwestii odpowiedniego dla mnie rozmiaru (bo
      odpowiedni temat już znalazłam :-) )
      Pozdrawiam wszystkie przedstawicielki płci pięknej!
      • the_mariska Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 13:28
        Witamy, witamy :) Nie martw się, 21 lat to jeszcze młodziutki wiek (sama mam 20
        ;)), i sporo dziewczyn które dużo dłużej niszczyły sobie biust złymi stanikami,
        po dobraniu tego właściwego zauważyło znaczną poprawę. Mamy nadzieję, że
        zostaniesz tu z nami na dłużej :)
        • dragonsoul Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:36
          Też mam taką nadzieję :-) Sądzę, że będę tu zaglądać dosyć często - mam sporo
          braków w wiedzy do uzupełnienia ^^
    • brombusia80 Trafiłam tu dzięki WO i chwała im za to ... 16.03.08, 13:46
      a właściwie Mamie, która podsunęła mi gazetę.
      Właściwie od dłuższego czasu podejrzewałam że mój stanik nie leży dobrze. Po zmierzeniu obwodów okazało się że przeczucia mnie nie myliły ;)
      Chciałam tylko napisać, jak bardzo się cieszę, że istnieje takie forum i takie fajne biuściaste jak Wy :)
      A teraz zmykam na wątek o rozmiarach
      • mika_1 Re: Trafiłam tu dzięki WO i chwała im za to ... 16.03.08, 14:23
        Ja też tu trafiłam dzięki WO. Chociaż linki do tego forum widziałam już dawno. Dawno też byłam w sklepie na Wysłouchów. Ale to chyba były same początki, bo dla siebie nic niestety nie znalazłam (jakieś koszmary dla babć były) i się trochę zraziłam. A i pani jakaś taka mało zorientowana wtedy była (tłumaczyła się tym, że to początek biznesu dopiero).
        No, ale poczytam, wybiorę się jeszcze raz do tego sklepu - może tym razem będę miała lepsze wrażenia.
        • agafka88 Re: Trafiłam tu dzięki WO i chwała im za to ... 16.03.08, 14:29
          Brombusia, Mika, witamy :) Mika, na początek zajrzyj do wątku rozmiarowego :) Pamiętaj, mierzymy ciasno i na wydechu pod biustem, a w biuście luźno.
    • maith 2 mini podwątki - linkuję dla porządku 16.03.08, 15:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77054014
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77061734
    • malaruska Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:15
      Artykuł w Wysokich Obcasach spadł mi z nieba :))) Od dłuższego czasu miałam problemy z kupieniem właściwego stanika i zaczęłam załamywać się ze mój biust napewno jest jakiś dziwny bo nic na niego nie pasuje, że w sklepach nic tylko push-upy (a push-up mi akurat psu na budę ;) a ekspedientki w wielu sklepach nie potrafią nic poza wyjęciem stanika z pudełka - zero fachowej wiedzy, zero zainteresowania, zero pomocy! Niby oglądając programy Trinny i Susannah i "Jak dobrze wyglądać nago" zaczęłam pomału łapać o co chodzi, ze "bułki", że za luźny obwód itp, ale cały czas czułam ze błądzę i nie potrafiłam wytłumaczyć sprzedawczyniom z gatunku "ten model się świetnie sprzedaje" w czym rzecz.
      Przeczytałam dopiero część zasobów Stanikomanii i zorientowałam się ze przez źle dobrany stanik także bardziej się garbię :( Teraz czuję ogromny przypływ optymizmu że i mi się uda kupić właściwy stanik ( i odciążyć kręgosłup), uzbrojona w zaczerpniętą z bloga fachową wiedzę.
      Stokrotne dzięki za takiego bloga!!! :)))) Dziękuję ja i każda moja pierś z osobna, hehehe! ;))) Taki blog i taka inicjatywa to strzał w dziesiątkę!!! Aż nie mogę sie doczekać, kiedy wyruszę na stanikowe łowy :)

Serdecznie pozdrawiam!!!
      Asia.
      • agafka88 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:34
        Witaj w świecie dopasowanych staników :) przed stanikowymi łowami wpisz się do wątku rozmiarowego,aby ustalić poprawny rozmiar :)
    • nagaja Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:36
      Trafiłam z WO szczęśliwa, że jesteście!

Może nie jestem typową "biuściastą", bo obecnie mój rozmiar (a przynajmniej ten,
      który obecnie noszę - nie jestem pewna czy na 100% prawidłowy) to 75 C.
      I wiecie co? Jeszcze pół roku temu nie kupiłabym żadnego innego rozmiaru poza 80
      B, a nawet 85 B. Do czasu, gdy mój facet zaczął narzekać na moje zbyt luźne
      staniki i zasugerował, że obwód mam chyba za duży, że w ogóle nie trzyma piersi,
      że stracą swój piękny kształt, etc. Oczywiście nie wierzyłam, że rozmiar stanika
      może mieć aż takie znaczenie. No i proszę przerzuciłam się a 75 C i od razu lepiej;)
      a teraz zastanawiam się, czy nie zaskoczę się, jeśli się okaże, że noszę 70 D...

Bardzo prosiłabym o linka do wątku z fotkami - tych źle obok dobrze dobranych
      biustonoszy!
      Będę bardzo wdzięczna!
      • limonka_01 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:48
        stanikomania.pl/

• eudajmonia Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:07
          Brak mi słów, dziewczyny. Pobiegłam rano po WO skuszona stronami o
          trendach wiosna-lato, ale natychmiast rzuciłam się na artukuł o
          biustach. A potem kazałam go przeczytać mężowi, powtarzając -
          niezbyt przecież mądrze "Bo ty nic nie rozumiesz". Pukał się w głowę
          i wykręcał, a jak zaczął to nie mógł się oderwać i od razu, znając
          moje problemy, zaproponował sfinansowanie nowych zakupów.

Już od jakiegoś czasu zaczynałam sobie uświadamiać, że 75, a potem
          80 C i D (przy wahaniach wagi) są ok tylko jak się nie ruszam. Byłam
          zachwycona, gdy po wielu próbach, gdy wiedziałam już, co jest dla
          mnie ważne w użytkowaniu stanika, przerzuciłam się na 80E w bardzo
          zabudowanym modelu Triumpha. I myślałam, że trzeba się cieszyć choć
          z tego, a reklamy "bielizny dla pań z pełnym biustem" oznaczają po
          prostu duży wybór estetycznych staników w rozmiarze D. To i tak było
          kuszące, bo biała wersja 80E z Triumpha to była naprawdę germańska
          bielizna bojowa...

A tymczasem - czym rozkoszuje się zamiast sprzątać - nie tylko mogę
          sobie spokojnie pozwolić na prawidłowe zmierzenie (wyszło 80GG), ale
          co więcej mogę WYBIERAĆ i to nie między jednym pancernym brudnym
          beżem a czarną pikielhaubą, ale ślicznych przeżroczystych (takie
          lubię najbardziej) cacuszka we wszystkich kolorach.

Jestem naprawdę zachwycona i pokrzepiona (ja też myślałam, że tylko
          Dolly Parton i ja). Wiem już jaką dużą różnicę w komforcie i
          wyglądzie dała mi zmiana na E (poza świetną zmianą proporcji, bardzo
          ładnie zmienił się też kształt biustu) i z niecierpliwością czekam
          na cudowne GG.

Na lato będę już miała co najmniej z 5 takich i nie będę się musiała
          męczyć w koszulkach bez dekoltu (bo z zabudowaneg monstrum koronką
          sięga po obojczyk) ani wystawiać wstrętnych białych taśm szerokich
          na 2 cm spod ramiączek.

A, gdyby któraś z dziewczyn miała wątpliwości albo nadal nie
          wierzyła, że może być mowa także o niej - mam 24 lata :-)

Ogromnie, ogromnie dziękuję!!!
          • eudajmonia Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:22
            A dowiedzieć chciałabym się jeszcze czy i gdzie można kupić
            odpowiednie, trochę "układające biust" piżamy, koszule nocne oraz
            ewentualnie "big-tits-friendly" ciuchy (marzę o pięknie dopasowanej
            koszuli...)
            • butters77 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:40
              Eudajmoniu, zajrzyj do sklepu internetowego Bravissimo - w zakładce "Nightwear",
              czyli tu:

www.bravissimo.com/products/nightwear/mix-and-match-nightwear
              znajdziesz koszulki do spania - z dodatkową warstwą tkaniny dla podtrzymania
              biustu. Te pidżamy w Bravissimo są od niedawna, więc na razie wybór jest
              niewielki - ale jak znam sklep, to szybko oferta się poszerzy:)

Co do ciuchów - tych znajdziesz w Bravissimo jeszcze więcej:)

www.bravissimo.com/products/clothing
              A przede wszystkim - witamy serdecznie!!!:)
            • slim.fast Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:43
              eudajmonia napisała:

> A dowiedzieć chciałabym się jeszcze czy i gdzie można kupić
              > odpowiednie, trochę "układające biust" piżamy, koszule nocne oraz
              > ewentualnie "big-tits-friendly" ciuchy (marzę o pięknie dopasowanej
              > koszuli...)

Np. tutaj są ciuchy:
              www.bravissimo.com/products/clothing
              Oraz nightwear:
              www.bravissimo.com/products/nightwear/mix-and-match-nightwear

Germański stanik bojowy wchodzi na stałe do mojego języka, określenie
              rewelacyjne ;)))))))
          • effka454 eudajmonia witamy i cieszymy się 16.03.08, 21:58
            razem z Tobą
            Ale pohamuj swój zapał zakupowy i po pierwsze zapraszamy do wątku rozmiarowego
            przeczytaj dokładnie pierwszy post i zastosuj się do instrukcji :)
            a po drugie poczytaj dokładnie wszelkie zgromadzone tu wiadomości, z których
            dowiesz się między innymi, że po noszeniu przez jakiś czas (ok. miesiąca)
            biustonosza w dobrze dobranym rozmiarze następuje tzw. migracja. Część
            zabłąkanego/rozplaskanego (przez niedobre staniki) biustu wraca na swoje miejsce
            i w wyniku tego zmniejsza się obwód pod biustem, a powiększa się obwód w
            biuście. Wtedy należy ponownie dokonać przeliczeń przy ciaśniejszym obwodzie
            większa miseczka.
          • maith Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 23:47
            Wszystkie przezroczyste modele sprawdzaj najpierw u nas w wątku producenta, bo
            niektóre przezroczyste modele od GG są mniej przezroczyste, a w niektórych ta
            różnica nie jest duża.
            Tu jest spis wszystkich wątków producenckich:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43676955
      • agafka88 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:53
        w linku, który podała Ci limonka, kliknij sobie zakładkę biust tygodnia.
        I wpisz się w wątku rozmiarowym, to się okaże w jakim rozmiarze powinnas szukać staników
      • kasica_k Cykl "Biust tygodnia" z fotkami 16.03.08, 20:23
        Oto link: stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780
      • vasylkova NAGAJA 17.03.08, 09:08
        Zmierz sie koniecznie i idz do watku rozmiarowego.
        Ja tez zawsze nosilam 75 c, odkad pamietam, i do glowy by mi nie przyszlo, ze cos nie tak.
        Po pierwszej lekturze i przejsciu na 70 D to byl szok, teraz nosze 70E, a widze, ze trzeba sie przestawic na 65g...
    • morgen_stern Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 18:59
      Dziewczyny, nie wytrzymam, muszę to napisać.

Ale fajnie, nieee?!
      :-)))
      • morgen_stern Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:03
        Łojezu, aż z wrażenia zdublowałam.

Swoją drogą, czy moderatorki mogą sprawdzić, o ile zwiększyła się
        ilość wchodzących na forum? Tak z ciekawości, jaki "zasięg" ma
        artykuł.
        • ida14 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:32
          Ahhaha! Nie ma szans, sprawdzian z niemieckiego bedzie napisany na ocene
          niedostateczną, ale nie wyjde z tego pieknego miejsca! Mam 18 lat i załamanie
          nerwowe jak musze kupic stanik. Precz z namiotami związanymi szarą gumą!
          • butters77 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 19:38
            18 lat... czyli jeszcze wszystko przed Tobą (i Twoim biustem:)! Zapraszamy!
            • ida14 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 20:38
              Dziekuje :) będę bywała :D W tej chwili płacze ze smiechu przeglądajac smietnik :D
            • monionia Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 20:51
              WIEEEEEEEEEEEEELKIE DZIęKI !!!!!!!!!!!!!!!!!
              artykuł rewelacyjny.
              przeczytałam,przeszukałam sieć i po prostu poczułam że muszę iść i kupić sobie
              nowy stanik !!!.

moje rozmiary to 78/96-98. nieświadoma, niewyedukowana (zresztą dla mojej mamy
              to też nowość, ze istnieją staniki do rozmiaru K :) katowałam swój biust
              rozmiarem 80 B. poprzednio miałam 75C, 75D był za mały więc stwierdziłam że
              powinnam powiększyć poprzez kupno 80 no i stanęło na miseczce B.

po lekturze gazety wybrałam sie na zakupy i mam nowy staniczek 75 E. szok.
              całkiem inny komfort noszenia.CZUJę SIE SZCZęśLIWA Z TAKIEGO BłAHEGO POWODU :)))
              kalkulator wskazał mi, że powinnam mieć stanik o obwodzie 70, ale niestety w
              sklepie nie było 70 F :)więc zostaje internet

Dzięki ze jesteście. Nieście dalej kaganek oświaty :) (pytałam sie w triumphie
              o rozmiar 70 F, to ekspedientka mi powiedziała, że staniki w takich rozmiarach
              to tylko miękkie i raczej występują rzadko)

pozdrawiam, szczęśliwa odkrywczyni rozmiaru 75 E :)))))))))))
              • maheda Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 21:20
                Jeśli miękkie i z fiszbibami, to bardzo dobrze :) Takie najładniej kształtują biust!
                • emilia_en Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 21:40
                  Witam się ładnie;) też czytałam artykuł w WO i dał mi do myślenia,
                  zamierzam w przyszłym tygodniu nabyć nowy stanik do karmienia, bo na
                  swoje nie mogę już patrzeć, zaraz ide do wątku po wskazówki
                  rozmiarowe:)
                  • butters77 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 01:49
                    Witamy serdecznie - i super, że zaczynasz od wątku rozmiarowego:)
              • czarna.czajka Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 21:38
                Witaj:)
                Ja też się tak przesiadałam po malutku,
                a takie sprzedawczyni.....powinna sprzedawać obornik, może mniej zaszkodzi.
              • maith Monionia 16.03.08, 23:55
                W naprawdę dobrym rozmiarze i dobranym modelu będziesz wyglądała super w miękkim
                na fiszbinach (byle nie minimiserze, a normalnym staniku).
                • monionia Re: Monionia 17.03.08, 08:53
                  dzięki. dzisiaj idę do miasta w poszukiwaniu 70 F :) mój mięcitki 75 E też
                  świetnie leży, a moje piersi mają się wyśmienicie :)))))))))))
                  • martvica Re: Monionia 18.03.08, 22:54
                    monionia napisała:

> dzięki. dzisiaj idę do miasta w poszukiwaniu 70 F :) mój mięcitki 75 E też
                    > świetnie leży, a moje piersi mają się wyśmienicie :)))))))))))

Ja się tylko wtrącę nieśmiało, że 70F to na bank będzie na Ciebie za mały w
                    miskach, bo taki ja noszę, a mam w biuście 93 cm ;) Więc 70G albo i H powinno
                    być OK.
      • luliluli Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 10:29
        morgen stern wyjęłaś mi ten zachwyt z ust:D Witam radośnie
        wszystkie oświecone artykułem WO:)
    • k.sg Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 22:26
      Przeczytałam, poszukałam w necie, zmierzyłam i od razu zamówiłam sobie nowy
      biustonosz. Okazało się, że oczywiście mój poprzedni był źle dobrany. Ostanio
      zaczęłam nienawidzić swojego dużego biustu, kiedyś wprawdzie był mniejszy, ale
      po ciąży i teraz w trakcie karmienia (19 miesiąc i końca nie widać...)zrobił się
      naprawdę duży. I już nie tak kształtny jak kiedyś. Mam nadzieję, że teraz mój
      biust odzyska swój urok. Jak dostanę paczuszkę z nowym, to się pochwalę
      wrażeniami.:-)
      • agafka88 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 22:37
        a wpisywałąś się w wątku rozmiarowym? żeby się nie okazało, że zły rozmiar zamowiłaś :(
        • maurika Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 23:33
          Witam,

bardzo dziękuję za artykuł w WO. Duży biust był dla mnie od zawsze dużym
          problemem~, a dobranie dobrego stanika graniczyło z cudem. Eksperymentowanie ze
          sklepowymi rozmiarówkami doprowadzało mnie do rozpaczy. Dodatkową trudność
          stanowiły modele, a raczej ich brak bo producenci z uporem maniaka przekonywali,
          że duże biustonosze MUSZĄ być "babciowe" i zdecydowanie antysexowne. Od wielu
          lat dopasowane i (o dziwo!) dosyć dobrze dobrane biustonosze przywoził mi mąż z
          delegacji zagranicznych;-))). Teraz, kiedy jestem w połowie drugiej ciąży nie
          mogę kupić odpowiedniego stanika. Ciesze się, że powstało fantastyczne forum za
          które dziękuję...będę tu częstym gościem!
          Na teraz udaję się więc do wątków dla mam..;-)
          pozdrawiam serdecznie!
          J.
          "Pomóż mi samemu to zrobić"...M.Montessori
    • brefka Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 16.03.08, 23:55
      O maj gudnes! Byłam tu kiedyś u Was ale dziecko mi wyło i nie zgłębiłam tematu. Teraz przeczytałam artykuł... Potem weszłam na www.bra-fitter.prv.pl/ i jakież było moje zdziwienie: 75f(polski). Zawsze byłam przekonana, że takie biustonosze nie istnieją!!! Oczywiście teraz jeszcze karmię piersią, ale już nie długo, więc rozmiar pewnie ulegnie zmianie, ALE: dzień, w którym pójdę na zakupy po ten nowy, dobrze dopasowany biustonosz, będzie najpiękniejszym dniem w moim życiu!!! Dzięki!
      • maith Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 00:10
        Jeśli karmisz piersią, to dobrze by było, gdybyś karmiła w dobranym biustonoszu.
        To co sobie teraz zepsujesz, tego Ci potem żadne kremy nie naprawią - to
        najważniejszy okres dla dobrego podtrzymywania biustu.
        Na polskie 75F powinno się dać coś kupić bez problemu, ale na wszelki wypadek
        wejdź na nasz wątek karmnikowy, gdzie piszą o kupowaniu znacznie trudniejszych
        do dostania rozmiarów:
    • niesia79 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 00:05
      Od jakiegoś czasu nie kupuję gazet, a Wysokie Obcasy przeczytałam u mamy. Potem
      kilka godzin spędziłam w necie:)
      Oczywiście przed lustrem poprzymierzałam staniki. No i okazało się, że moja
      średniobiuściastość została udowodniona zgoła naukowo i wcale nie mam
      "szerokiego rozstawu piersi" tylko miseczki za małe. No a z moich jedenastu
      staników i trzech strojów kąpielowych nie powinnam nosić żadnego.
      Teraz będę uświadomioną klientką sklepów bieliźnianych, w tym również sławnego
      na forum Triumpha w gdańskim Madisonie:)
      • butters77 Niesiu, wiele kobiet tak uważa 17.03.08, 01:54
        Wspomniałaś o "szerokim rozstawie piersi" - mam koleżanki, które mówiły
        dokładnie to samo, zanim znalazły swój prawdziwy rozmiar. Tak to już jest, że
        większość z nas winą za wszelkie niedogodności związane ze stanikiem obarcza...
        własny biust. "Coś jest z nim nie tak" albo "jakoś dziwnie się układa" albo
        "moje piersi mają nietypowy kształt.." Guzik prawda, każda z nas jest nietypowa,
        ale i każda może wyglądać PIĘKNIE w biustonoszu!:) Byle tylko był dobrze dobrany.

Fajnie, że do nas trafiłaś - a teraz migiem do watku "JAKI POWINNAM NOSIć
        ROZMIAR STANIKA?"! :)
    • klaviel Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 01:38
      Witam wszystkich!!!
      Wczoraj przy sniadaniu przeczytalam artykul w WO i...nadal nie moge uwierzyc.Od
      20lat nosze zly rozmiar.Teraz wiem co bylo nie tak z tymi wszystkimi
      stanikami.Wczoraj caly dzien prawie spedzilam na Stanikomanii,na
      Lobby,przegladajac sklepy internetowe.Dzisiaj pół dnia.Prawie nie korzystam z
      internetu,bardzo powoli piszę i...Dzisiaj zalożyłam konto w Gazecie i siedze w
      nocy i pisze!!!!czy ilosc wykrzyknikow oddaje caly zachwyt nad artykulem?Czy tez
      fakt, ze nie moge sie doczekac kiedy pokaze artykul koleżankom w pracy?
      W kazdym razie juz sie przemierzylam,74/93 wyszlo mi 30FF(65H),nie wiem czy
      dobrze,jutro chyba cos zamowię(zastanawiam sie co na dobry początek).A swoja
      drogą zaskakujace,ze będąc dojrzałą kobietą tak malo wiem o swoim
      ciele.Pozdrawiam bardzo wszystkich.
      • butters77 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 01:46
        Klaviel, lepiej późno niż wcale:)) Bardzo się cieszymy, że do nas trafiłaś!
      • mauzonka Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 01:48
        Klaviel, świetnie, że nas znalazłaś! Rozmiar rzeczywiście tak by wychodził, jakieś 30FF albo i 30F, zalezy od konkretnego modelu biustonosza. Zanim jednak rozsmakujesz się w zakupach staników przez internet przejrzyj wątki producentów, w których sa opisane różne konkretne modele. Będąc "nową biuściastą" łatwo ulec pokusom kupienia od razu kilku staników, choć po jakimś czasie noszenia dobrego rozmiaru biust zmieni swoje wymiary. Poza tym niektóre biustonosze cieszą się złą prasą i lepiej z nimi nie eksperymentować. Dlatego przejrzy wątki producentów, jak już będziesz coś miała na oku, a najlepiej korzystaj z wyszukiwarki na forum.
        Na początek nie należy zamawiać biustonoszy usztywnianych bo (1) ich rozmiaryt to loteria (2) ciężko sprawdzić jak się układają, bo są po prostu sztywne. Spróbuj czegoś miękkiego, najpopularniejszym "pierwszym dobrym stanikiem" do niedawna była Freya Rio.
        Powodzenia w stanikowych eksperymentach!
      • luliluli Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 10:33
        przybijam "biustową piątkę":) mam te same wymiary, polecam giełdę
        staników na forum:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74170761
        sama znalazłam tu coś dla siebie, nasz rozmiar jest dość popularny:)
        • klaviel Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 11:24
          Dziewczyny,dzieki za dobre slowo i bardzo konkrete rady.O dalszych
          dzialaniach napisze(na biezaco)Nie bede dzialac pochopnie.
    • afork Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 11:14
      Więc i ja trafiłam tutaj dzięki "wysokim obcasom". Na początek postanowiłam
      skorzystać z tabeli...i jestem jeszcze bardziej zdezorientowana. Moje wymiary -
      80 cm pod biustem, 101 w biuście , według jednej tabeli powinnam nosić 70G
      (32G), według drugiej 80 (36)DD (obie tabelki to linki podane na stronie
      biusciastych.
      www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
      stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.htmlHelp!
      • luliluli Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 11:31
        [proponuję skorzystać z pomocy naszych doskonałych "dobieraczek":)
        tu link do wątku rozmiarowego, przeczytaj dokładnie, wpisz swoje
        wymiary a dziewczyny na pewno Ci pomogą
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342pozdrawiam!
      • esta69 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 11:39
        Witaj, ja też na początku miałam zawrót głowy i wymiary sprawdzałam
        kilka razy. Poczytasz i dojdziesz do wprawy. Pozdrawiam
      • besame.mucho Afork - tabelki 17.03.08, 11:55
        W obu tabelkach wychodzi Ci to samo :). Po prostu obwody podane w drugiej tabelce to obwody STANIKÓW, a nie Twój obwód pod biustem. A żeby dobrać odpowiedni stanik obwód zawsze się zaniża.
        Mając 80 centymetrów możesz kupić stanik o obwodzie 70. Patrzysz więc w drugiej tabelce do wiersza z 70tkami. Wyszukujesz swój obwód w biuście, i patrzysz na górę kolumny, gdzie oznaczona jest miseczka. I co? Wychodzi 70G, czyli tak jak w pierwszym linku :).
        (W stanikach z bardziej ścisłymi obwodami wychodzi 75F)
        • afork Re: Afork - tabelki 17.03.08, 12:01
          Faktycznie. Dziekuję:) Chyba zostanę tutaj na dłużej :)
          A czy ja się w ogóle przywitałam?
          Witam serdecznie :)
          • besame.mucho Re: Afork - tabelki 17.03.08, 12:08
            I my serdecznie witamy :).
            Zostań na dłużej i kup górę fajnych staników.
            Tylko przy zakupach pamiętaj o kilku rzeczach:
            (1) rozmiar, który wyszedł w tabelce to rozmiar brytyjski. w kalkulatorze miałaś napisany też kontynentalny i o ten pytaj, jeśli chcesz kupić w sklepie, który nie sprowadza brytyjczyków
            (2) nie pozwól ekspedientkom w sklepach, żeby wcisnęły Ci jakiś zamiennik ("Paaani, 80D to to samo co 70G, pani weźmie, najwyżej se pani zwęzi"). W końcu jesteś już Uświadomioną Biuściastą
            (3) Nie szalej z zakupami. Przy pierwszym dobrym staniku jesteśmy zachwycone i chcemy ich kupić jak najwięcej. Ale biust niszczony przez złe staniki - w dobrym wraca do formy. Więc pierwszy dobry stanik często nie służy nam zbyt długo - szybko się okazuje, że obwód pod biustem nieco nam maleje, a w biuście rośnie i trzeba kupić nowy stanik. Na przyjemne szaleństwo jest czas po ustabilizowaniu się rozmiaru :).
            A teraz zachęcam do przegrzebania kopalni forumowych informacji i buszowania po sklepach ;).
    • ikazet Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 13:04
      TAK
      Bardzo bardzo dziękuję za artykuł
      Zdawałam sobie sprawe że nie jestem jedyna na świecie z takim problemem
      ale jak widzę jest nas biuściastych naprawdę dużo
      Jakiś czas temu już odkryłam tajemnicę obwód-minimum miska-maksimum
      ostatni mój stanik to 80G ale czuję że miska jest nadal za mała
      Lecę buszować po waszym forum
      i mam nadzieję że dzięki niemu jeszcze wiele się nauczę
      serdecznie pozdrawiam
      • butters77 Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 13:32
        ikazet napisała:

> Zdawałam sobie sprawe że nie jestem jedyna na świecie z takim problemem

Wiadomo - zawsze jest jeszcze Dolly Parton;)) Cieszę się, że do nas trafiłaś! I
        biegnij szybko do wątku rozmiarowego:
        bo coś czuję, że to 80G to jeszcze nie koniec Twoich poszukiwań;)
    • ona_007 Zaglądam :) 17.03.08, 14:33
      Witam.
      Już od jakiegoś czasu zaglądałam na forum Biuściastych ale dopiero artykuł w gazecie dał mi kopa do napisania .
      Jakoś zawsze mi się wydawało że nie mam dużego biustu. Przed dzieckiem nosiłam miseczkę B ,po porodzie C- D ale nigdy nie czułam się w stanikach olśniewająco. Wiecznie zapięcie podjeżdża mi pod łopatki , piersi się opuszczają nie mówąc już o tym że wyłażą dołem pod fiszbinami.
      Ze 4 lata temu byłam nawet na Pradze u tej słynnej buściarki ale nie czułam sie tam dobrze. Było masakrycznie niemiło, zmieszała mnie praktycznie z błotem a stanik tam kupiony robił mi rany pod pachami i na ramionach - a chyba nie o to chodziło - więc przestałam nosić.

No i to chyba tyle na początek. Poczekam aż z pracy wróci moja mama i pmierzymy się komisyjnie a potem poprosimy o ocenę i dopasownie rozmiaru w odpowiednim watku :)

Pozdrawiam Marta.
      • butters77 Re: Zaglądam :) 17.03.08, 15:18
        Witaj,
        fajnie, że się odezwałaś:)

> Ze 4 lata temu byłam nawet na Pradze u tej słynnej buściarki ale nie czułam sie
        > tam dobrze. Było masakrycznie niemiło, zmieszała mnie praktycznie z błotem a
        stanik tam kupiony robił mi rany pod pachami i na ramionach - a chyba nie o to
        chodziło - więc przestałam nosić.

No właśnie - Twoja historia jest jedną z wielu podobnych:/ Dlatego tak bardzo
        cenimy tu sprzedawców, którzy są nie tylko kompetentni, ale i odnoszą się do
        klientem z szacunkiem i życzliwością (biustonosz to przecież bardzo osobista
        sprawa i nie każdemu jest łatwo o tym swobodnie rozmawiać z obcym człowiekiem w
        sklepie). Mam nadzieję, że z nami uda Ci się dokonać udanych zakupów:)
    • siasion Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 15:22
      Korzystam z tego że córka sie zalogowała. Jestem biuściastą 60latką
      i to zrozumieją wszystkie biuściaste które nosiły staniki w PRlu-to
      dopiero był koszmar.Wiem że "ruda na Grochowskiej" była okropna
      (zwłaszcza ostatnio)ale to właśnie dzięki niej biust przestał być
      wiodącym problemem.Będe wdzięczna za dalsze wskazówki dla
      dojrzałych,puszystych (czytaj ciężkich)biustów.Akcja jest wspaniała.
      • molowiak Re: Trafiłaś tu dzięki Wysokim Obcasom?:) ZAJRZYJ 17.03.08, 15:31
        zmierz się dokładnie jak opisano tutaj i dopisz się w tym wątku
        ciężkie biusty nam nie straszne :)nasze forum jest bardzo bogate w wiedzę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka