vesper_lynd Re: Milena - biustonosze i modelki 08.11.08, 19:08 A ja czekam niecierpliwie na Art Deco, zamówiłam 70H przy 73/97 (i standardzie brytyjskim 65G). Kierowałam się opinią jednej z Lobbystek w galerii i kalkulatorem ze strony Mileny, także szybko dam znać co i jak z tą Mileną (swoją drogą jeśli ta 70-tka będzie należycie ścisła, to rozważę 75F Flamenco, bo stanik jest po-wa-la-ją-cy :)) Odpowiedz Link
thorrey Flamenco! 10.11.08, 13:32 vesper_lynd napisała: > także szybko dam znać co i jak z tą Mileną (swoją drogą j > eśli ta 70-tka będzie należycie ścisła, to rozważę 75F Flamenco, > bo stanik jest po-wa-la-ją-cy :)) Oj, zrób to koniecznie i daj znać. We Flamenco współczynnik odczucia estetyczne/cena to u mnie szybuje na najwyższych poziomach, że tak mu matematycznym komplementem dowalę :). Jesli firma rzeczywiście przestawia się na taki dizajn, szerszą rozmiarówkę i utrzyma takie ceny, to ja wierną klienta zostanę. Już ten Silvestrine jest śliczny ale Flamenco po prostu po-wa-la :))))) Odpowiedz Link
momori Art Deco 70H 10.11.08, 22:57 moje wymiary: 78/98 zamówiłam również 70H ale jestem szybciej ; p noszę go dwa dni, nie rozciągnął się raczej w tym czasie ;p obwód: 64-88 :/ zapinam na ciaśniejszą haftkę - na luźniejszej lekko podjeżdża i wygarnięte ciałko wraca na miejsce. Będę podszywać, bo nie chce mi sie wydawać na wymianę. Poza tym wrażenie, ze cały obwód trzyma dolna gumka, która podwija się przy fiszbinach i wbija w żeberka. Misek nei wypełniam do konca ale to 'prorozwojowo' ;p Ramiączka skrócone na max. Szerokość fiszbiny 17 cm, długość 27 mostek (od zew. końców) 2cm, wysokość 7cm boczny fiszbin 11 cm mam nadzieję, ze komuś się przyda. Odpowiedz Link
nelyen Flamenco? 14.11.08, 23:41 czy ktoś coś wie o tym staniku? jak z rozciągliwością, miseczkowością? ma ktoś? proszę o podzielenie się opiniami, bo chciałabym nabyć, ale tak w ciemno... Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Flamenco? 14.11.08, 23:44 nelyen napisała: > czy ktoś coś wie o tym staniku? jak z rozciągliwością, miseczkowością? ma ktoś? > proszę o podzielenie się opiniami, bo chciałabym nabyć, ale tak w ciemno... obawiam się, że jeszcze nikt nie ma, bo jeszcze żadnych uszytych rozmiarów Milena nie wypuściła :P na stronie Mileny jest dopisek, że ścisły obwód, w przypadku Sylvestrine to się sprawdziło, ale nie mam pojęcia jak będzie z Flamenco :( Odpowiedz Link
nelyen Re: Flamenco? 15.11.08, 20:00 psuj-ka napisała: > nelyen napisała: > > > czy ktoś coś wie o tym staniku? jak z rozciągliwością, miseczkowością? ma > ktoś? > > proszę o podzielenie się opiniami, bo chciałabym nabyć, ale tak w ciemno. > .. > > obawiam się, że jeszcze nikt nie ma, bo jeszcze żadnych uszytych rozmiarów Mile > na nie wypuściła :P na stronie Mileny jest dopisek, że ścisły obwód, w przypadk > u Sylvestrine to się sprawdziło, ale nie mam pojęcia jak będzie z Flamenco :( ech, głupia ja, zasugerowałam się tym, że są już na stronie mileny opinieXD nie mniej czekam niecierpliwie;] Odpowiedz Link
vesper_lynd kolejne Art Deco 70H 19.11.08, 16:54 Zdjęcia i opis wysłałam już do Yagi, żeby umieściła w galerii, ale tu też skrobnę. Stanik śliczny, widowiskowy wręcz :) Bo i dekolt i spiętrzenie godne Masquerade. Fiszbiny są sztywne jak stal, BARDZO wąskie, radzę spróbować jeśli dla kogoś nawet Freya potrafi mieć zbyt szerokie. Ramiączka są wąziutkie; stanik w kroju przypomina Arabellę czy Zetę. Boki i dół gąbkowe, ale nie ma efektu bazarowej skorupki. Podsumowując: dużo miłych niespodzianek, ale i kilka minusów - odstają fiszbiny na mostku, obwód mimo ścisłości wydaje sie być wiotki i zbyt słaby... no, ale to zobaczymy w dłuższym noszeniu. Wybrałam rozmiar wg kalkulatora Mileny i sprawdził się idealnie. Aha, w trakcie zakupów w sieci zbiera się punkty, po zakupie tylko Art Deco mam ich tyle, że starczy na darmowe majtki albo usługę ZWĘŻANIA OBWODU - wiec Flamenco będzie moje :D zwężę sobie 75F i zobaczymy co będzie. Odpowiedz Link
anna-pia Sylvestrine 15.11.08, 00:06 widziałam w dopasowana.pl - obwód raczej ścisły, a fiszbiny chyba z żelaza, odgiąć się nie dało Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Sylvestrine 15.11.08, 09:45 anna-pia napisała: > widziałam w dopasowana.pl - obwód raczej ścisły, a fiszbiny chyba z żelaza, > odgiąć się nie dało > nawet mnie tak nie strasz ;( boję się tych fiszbin bo w wielu stanikach to mój największy problem - masakrują mi mostek albo pachy :( Odpowiedz Link
ucayali Re: Sylvestrine 15.11.08, 13:01 psuj-ka: fiszbiny solidne, ale mnie niczego na razie nie masakrują - może Tobie też nie będą? :) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Sylvestrine 15.11.08, 12:36 Właśnie do mnie dotarł... I już wiem, że kupuję Flamenco w obu kolorach :) Obwód ścisły, jeden z moich najściślejszych staników (coś typu bardzo stary znany ściśliwiec czyli Freya Tia), miseczki - 65H dobre na brytyjskie 65FF z tendencją ku 65G. Fiszbiny wąskie, jak Ania pisała - "z żelaza". Ramiączka cieniutkie i rzeczywiście długie, na mnie są dobre po maksymalnym skróceniu. Kształt biustu - 10/10 - jabłuszka, lekka dolinka, zero buł itp. Podtrzymanie - w normie, biegać w nim nie zamierzam. Wygląd - piękny, delikatny, ogólnie rewelacja. Jakość - zobaczymy. Ogólnie jestem w wielkim, bardzo pozytywnym szoku. I ustawiam się w kolejce do następnych staników Mileny o takim kroju. Kupię wszystkie jak tylko się pojawią. Tylko proszę o jakieś fajne doły do kompletu, ta spódniczka jak dla mnie wygląda mało zachęcająco :/ Odpowiedz Link
helenka333 Re: Sylvestrine 15.11.08, 13:31 chce sobie go zamowic ale nie wiem jaki rozmiar...moje wymiary to 73/94-95 normalnie mam brytyjskie 65FF czyli na polskie musialabym wziasc 65H? Ale z tego co mowicie dziewczyny bardzo jest on scisly, wiec chyba zdecyduje sie na obwod 70 (tymbardziej, ze widze 65H juz nie ma) ale wtedy jaka miseczka? 70F? Odpowiedz Link
evolet Re: Sylvestrine 15.11.08, 14:16 helenka333: 70G i nie wiem, czy nie będzie za małe. na pewno na styk:) Odpowiedz Link
helenka333 Re: Sylvestrine 15.11.08, 15:25 ale jestes pewna? jak jeszcze nosilam 70tki to F. Teraz widze na allegro jest 70G to moze bym go odrazu... bo w milenie ani dopasowanej juz nie ma:/ Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Sylvestrine 15.11.08, 15:46 helenka333 napisała: > ale jestes pewna? jak jeszcze nosilam 70tki to F. Teraz widze na allegro jest > 70G to moze bym go odrazu... bo w milenie ani dopasowanej juz nie ma:/ To ja wykupiłam 70g w dopasowanej :P natomiast ta aukcja na allego to też aukcja dopasowanej ;) Też uważam, że powinnaś brać 70g na takie wymiary, natomiast mojego jeszcze nie dostałam, więc nie wiem, jak nabiustnie wypada. Pozostaje zamówić i ewentualnie odesłać ;) Odpowiedz Link
helenka333 Re: Sylvestrine 15.11.08, 16:03 hmm... przekonalyscie mnie :) psuj-ka a jak zamowie na allegro to chyba odeslac nie moge? czy wtedy odsylam do dopasowanej? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Sylvestrine 15.11.08, 16:07 helenka333 napisała: > hmm... przekonalyscie mnie :) psuj-ka a jak zamowie na allegro to chyba odeslac > nie moge? czy wtedy odsylam do dopasowanej? na aukcji wyraźnie jest napisane, że możesz odesłać tak samo jakbyś normalnie w sklepie kupowała, więc nie ma co się martwić :) Odpowiedz Link
helenka333 Re: Sylvestrine 15.11.08, 16:54 ah so! dzieki,przeoczylam ;) i w ogole dzieki dziewczyny za pomoc, pozdrawiam:) Odpowiedz Link
evolet Re: Sylvestrine 15.11.08, 15:58 To są polskie rozmiary te milenowe. Ja mam 65H, które jest mi za małe o miskę, a brytyjskie noszę 65G. Więc na 65FF byłoby idealne. Mierzyłam też 70G i wg mnie miska jest identyczna jak 65H. Poza tym polecam ich kalkulator:) Jest naprawdę niezły. Ew. potestować wpisując 1cm mniej i 1cm więcej. Mi wychodzi 65I, Finesse zamówiłam 65J i jest idealne. Natomiast Sylvestrine jakby szyli 65I to by było wystarczające. Aha, ja odesłałam 70G do Mileny, więc powinno się pojawić na stronie. Odpowiedz Link
ucayali Re: Sylvestrine 15.11.08, 16:56 ojej, naprawdę 65H jest takie samo jak 70G? A ja specjalnie 70tkę kupiłam żeby miska była trochę większa... A to ci dopiero, to może flamenco zaryzykuję jednak 65H :) fajnie byłoby jednak, gdyby doszyli 65I, wtedy miałabym porównanie, bo nie chcę nosić za małego rozmiaru. Odpowiedz Link
evolet Re: Sylvestrine 15.11.08, 17:05 ja zrobiłam to samo, znaczy, zamówiłam oba rozmiary, jakby 65H było za małe, to się chciałam wycwanić z 70G, ale figę;) Odpowiedz Link
ucayali Re: Sylvestrine 15.11.08, 19:16 też bym tak zrobiła, ale stwierdziłam, że w 65H się nijak nie zmieszczę :) warto czasem zaryzykować, jak się okazuje :) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Sylvestrine 17.11.08, 23:07 podaje wymiary 70G ktore dostalam odp. moniki z dopasowanej wymiary 70G sylvestrine: obwód bez naciagania 58cm, po naciągnięciu 76 cm długość fiszbin|: 25 cm, rozstaw fiszbin 14 cm głębokość miseczki: 22 cm mam nadzieje ze komus sie przydadza:) Odpowiedz Link
fiu_bziu Re: Sylvestrine 18.11.08, 01:09 oj... płyciutka ta miska. Szkoda, bo już chciałam zamawiać i się wbijać, ale nie da rady :( Odpowiedz Link
blackvenefica Re: Sylvestrine 18.11.08, 20:16 przy moich wymiarach 72/93-4, rozmiar 65 H jest tak ze dwie miski za maly, 70 G o jedna. w 65 ciasno na najluzniejszej ale bez przedluzki nosilabym, w 70 zapinam sie na druga i wtedy jest ok. normalnie nosze Masquerade 65G, biust jedrny i pelny raczej. Odpowiedz Link
boziaj Czy jest chętna na Sylvestrine 70G i 70F? :(( 15.11.08, 19:01 przepraszam, że tutaj, a nie w forum sprzedażowym, ale sytuacja jest dość wyjątkowa: niestety nie upilnowałam faktury przed moimi dziećmi i moge miec problem ze zwrotem :( co gorsza zamawialam "grupowo" i tym samym mam na zbyciu Sylvestrine 70G i 70F jesli nie znajdą sie chętne, to spróbuje popertraktowac ze sklepem, ale może akurat?... zainteresowane proszę o kontakt na priv Odpowiedz Link
mala_mufinka Baroque 536 16.11.08, 14:06 Czy ktos wie, ile wynosi obwód produktów, w spoczynku i po maksymalnym naciągnięciu: 1. Baroque 536 figi rozmiar S 2. Baroque 536 figi rozmiar XS 3. Baroque 536 push up rozmiar 60D? Odpowiedz Link
masza.s mail! 16.11.08, 21:40 "Witam Pani Mario, Oczywiście, zamierzamy poszerzyć naszą rozmiarówkę, również o rozmiary typu 75N, 80M, 65R... jednak musimy opracować dobrą konstrukcję i sprowadzić odpowiednie surowce. W tej chwili pracujemy nad modelem Verona Soft, który sprawdzil się na biusty średnie i duże, jednak nie wiemy, czy będzie dobry również na biusty bardzo duże. Proszę o cierpliwość. Pozdrawiam serdecznie Karolina Milczarek MILENA" Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: mail! 16.11.08, 22:47 Verona mi się bardzo podoba, więc coraz bardziej ich lubię :) Odpowiedz Link
ottiss Re: mail! -tez dostalam 16.11.08, 22:51 procz wzmianki o Veronie, dostalam wiadomosc,ze modelu Flamenco na mnie szyc nie beda :((((((((( buuuu (powod:rozmiar koronki) Odpowiedz Link
fiu_bziu szerokość koronki? 17.11.08, 00:09 no właśnie. Też wysłałam pytanie o modele Flamenco i Sylvestrine w rozmiarze 65J i taką samą dostałam odpowiedź: "Niestety ten model ze względu na szerokość koronki nie mógł być wyprodukowany w Pani rozmiarze.". Nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka? Nie mają szerszych koronek (ta przy gatkach jest przecież szeroka)? Gdzie tu jest problem? Czy po prostu odesłali "na drzewo"? ;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: szerokość koronki? 17.11.08, 00:12 Mi też tak odpisali. Dziwne tylko, ze effuniak potrafi znaleźć szerokie koronki, a oni jakoś nie :/ masakra, a tak liczyłam na Milenę :( Odpowiedz Link
ocisza Re: szerokość koronki? 17.11.08, 08:54 Ja pamiętam, że effuniak też kiedyś tłumaczyła, że producenci koronek robią je w ograniczonej ilości rozmiarów. I jak koronka jest nie dość szeroka, to większych rozmiarów miseczek nie da się uzyskać. Pojawiło się chyba coś takiego jako uzasadnienie odpowiedzi, że nie wiadomo, czy dany model effuniaka pojawi się w sprzedaży w danym rozmiarze. Nie jestem specjalistką, ale było coś takiego. Odpowiedz Link
effuniak Re: szerokość koronki? 17.11.08, 09:02 Tak Ociszku , z tym, że rozmiar Agafki i jeszcze jeden w górę to wychodzi ze standardowej szerokości haftu Odpowiedz Link
bebak21 Re: szerokość koronki? 17.11.08, 11:00 Mi odpisali to samo o modelu Flamenco w rozm. 70G, o który pytałam jeszcze jak był w zapowiedziach, a teraz widzę, że 70G jest wlaśnie szyte...Mam wrażenie, że niezbyt dokładnie czytają te nasze pytania o produkcję danego rozmiaru i każdemu odpisują to samo, bez względu na to jaka jest prawda :/ . Odpowiedz Link
emalia1231 Re: szerokość koronki? 17.11.08, 22:43 mi tez napisali to samo o tych koronkach...:(( i tez cos o veronie Big. no kurcze bigów to ja nie chce i mi sie nie podoba.. a tak bardzo chcialam sylvestrine albo flamenco:(((( tez juz tej mileny nie lubie. nadzieja matka glupich Odpowiedz Link
gramma5 Re: szerokość koronki? 18.11.08, 01:33 Ja też pisałam w sprawie rozmiaru - 70H, czyli o jeden większy od tego, który już produkują. I tak samo dostałam odpowiedź o szerokości koronki. Rozczarowałam się, nie powiem, bo byłam gotowa kupić zarówno Sylvestrine jak i Flamenco :( Odpowiedz Link
aska_987 sylvestrine rozmiar!!! 17.11.08, 14:22 Jaki rozmiar tego stanika na 67/84 ??? Obwód jest podobno bardzo scisliwy i polecano mi brac 65, ale w takim razie jaka miska?? E ?? Ich kalkulator mnie nie przekonuje (wyliczył 60D ) dlatego bardzo prosze o porade. Odpowiedz Link
bebak21 Sylvestrine 18.11.08, 16:20 Dzisiaj dostałam w rozm. 75F, zamiast 70G, które miałam wcześniej. Teraz leży zdecydowanie lepiej! Obwód nadal ścisły (na wymiary 73/96), ale spokojnie mogę oddychać pełną piersią. Rozciąga się maksymalnie do 77cm. Miseczka mogłaby być jeszcze z ćwierć rozmiaru większa, bo na większej piersi, przy maksymalnym wyproście, delikatnie bułkuje. Miseczki zdecydowanie lepiej się układają, kiedy ramiączka przepięte są bliżej zapięcia. Stanik robi mi jabłuszka i cudną dolinkę, mimo, że biust nie jest super jędrny ;) Odpowiedz Link
bebak21 Sylvestrine stringi 18.11.08, 16:25 Zamówiłam też stringi w rozm. M, na moje 90-92 cm w biodrach i są takie na styk (nie obraziłabym się gdyby były odrobinę większe). Wdg. milenowej tabelki powinnam wziąć S-kę, ale jestem pewna, że bym się w nią nie zmieściła! Odpowiedz Link
lolkalolka Re: Milena - biustonosze i modelki 18.11.08, 18:50 Mierzyłam dziś trzy modele Mileny. Niestety wszystkie z obwodem 75, bo mimo moich próśb pani ze sklepu nie zamówiła 70 :( (cóż, jednak czekają mnie zakupy on-line). Może komuś poniższy opis się przyda (fot niestety brak - komórka odmówiła posłuszeństwa:() 1) SADIRA SOFT 75 E (ten: www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=313) - obwód porządnie ścisły, myślę że bez problemu mogłabym nosić to 75, a te dziewczyny, które noszą zwykle 65, mogłyby wziąć 70 - stanik miękki, ładny model, powiedziałabym że nawet w rzeczywistości ładniejszy niż na fotce - mimo powyższego - nie polecam, przynajmniej nie na taki biust jak mój - ten stanik zrobił mi tak koszmarne kacze dzioby, że mogłabym kwakać cyckami! ;)) - rozczarowanie 2) Art Deco 75E (ten: www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=377) - tu obwód elastyczniejszy, na pewno potrzebowałabym 70 - układa się ładnie, dobrze trzyma, z profilu tworzy zgrabne kulki - minus - nie wiem czy to tak tylko u mnie, ale ta cieniutka przezroczysta górna część się marszczy (mimo dobrej, a nawet na styk miseczki) - trochę jak słynna "freyowa zmarcha" - może to podobny problem, a może kwestia tkaniny, bo ona jest dość dziwna taka - model moim zdaniem na zdjęciu wygląda ładniej, na żywo już nie zrobił takiego wrażenia, kropeczki jakieś bure i w ogóle wygląda trochę jak wyprany z byle czym :( 3) Melody 75E (ten:www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=389) - obwód j.w., zdecydowanie potrzeba 70 - ogólnie pozytywne zaskoczenie! fajny, leciutko usztywniany na dole, miseczka ładnie obejmuje biust, utrzymuje go, nadaje krągłości zarówno en-face jak i z profilu :) chyba nawet ładniej kształtuje, niż w/w Art Deco. Naprawdę udany! - na żywo efektowniejszy niż na fotce, choć to nie do końca mój gust ;) - malutki minus - w moim przypadku niestety zabudowana część nie przykrywa sutków, bo są wyżej, są widoczne przez koronkę, a ta jest bardzo cienka i w efekcie z profilu wyraźnie odstają, a koronka się marszczy :( Ja niestety tak w wielu stanikach mam, że mi wszystko przez koronkę widać, niemniej zwykle koronka je choć "przypłaszcza", a tu wcale, bo jest zbyt delikatna - efekt nieestetyczny Mimo tej wady na ten ostatni model się raczej zdecyduję, bo wypadł naprawdę super jak na polski stanik w przystępnej cenie :) Odpowiedz Link
swinki_3 Re: Milena - biustonosze i modelki 19.11.08, 11:24 Lalolka, gdzie mierzyłaś? Może wiecie czy gdzieś w Wawie można je chociaż obejrzeć? Odpowiedz Link
swinki_3 Re: Milena - biustonosze i modelki 19.11.08, 11:27 O, pospieszyłam się z pytaniem. Na LMB piszą, ze w podziemiach koło Rotundy jest jakiś sklep , gdzie mają Milenę (od 70 niestety, ale chociaż pomacać by można) Odpowiedz Link
lolkalolka Re: Milena - biustonosze i modelki 19.11.08, 12:29 Dokładnie tam mierzyłam, niestety z tymi 70-tkami nie jest tak różowo, owszem są, ale pojedyncze i np. 70C. Dużych miseczek i małych obwodów jednocześnie nie uświadczysz :/ Rozmawiałam z panią kilka tygodni temu i prosiłam o zamówienie, patrzyła na mnie trochę dziwnie, ale zgodziła się. Wczoraj była inna pani i nic nie wiedziała, ani nic nie przyszło w nowej dostawie w tym rozmiarze. Z Mileny mają w/w modele, oprócz tego jeszcze jest Iva i Dessire (śliczny, ale też rozmiarówka biedna). Odpowiedz Link
swinki_3 Re: Milena - biustonosze i modelki 19.11.08, 11:28 przepraszam za przekręcenie nicka... Odpowiedz Link
blondie-b1 Glamour Big 19.11.08, 20:07 Dzisiaj doszedł do mnie Glamour. Jest piękny :) Bardzo starannie uszyty. Tylk omam wrażenie, ze ich materiały są takie... rozciągliwe, elastyczne... :/ Pytanie do dziewczyn, które już tem model saprawdziły: Mam Glamour w rozmiarze 70I jest trochę za luźny więc wolałabym 65 pod biustem i miseczkę za mały więc pasowałby 70J. Jaką miseczkę muszę w takim razie wziać przy 65? Czy K będzie odpowiednie? Bo to ich ostatnia literka :/ Odpowiedz Link
kulki Apel o figi 20.11.08, 15:32 Może przyłączycie się do moje apelu o figi - nie przepadam za stringami, a wiele modeli ma tylko stringi w ofercie do kompletu :( ja już napisałam do Mileny Odpowiedz Link
lolkalolka Re: Apel o figi 20.11.08, 15:41 Ja chętnie. Też nie cierpię stringów :/ Planuję napisac do Mileny z 2 pytaniami, jak nie zapomnę, to wspomnę i o tym. Odpowiedz Link
thorrey Re: Apel o figi 20.11.08, 17:18 Ja też napiszę. O szorty. Nisko wycięte szorty do spodni biodrówek. Stringów nie cierpię. Odpowiedz Link
malen.ka Czy ktoś ma biustonosz BAROQUE??? 20.11.08, 17:24 jesli tak to proszę posiadaczki o opinie, relacje... Odpowiedz Link
alex_k Re: Czy ktoś ma biustonosz BAROQUE??? 20.11.08, 21:38 Ja mam, niestety za mały, wiec tak do końca nie wiem, czy Ci pomogę. Wizualnie, cudniejszy niż na zdjęciu. Haft przy dekolcie do zludzenia przypomina maleńkie perełki, przez ten haft przewleczona jest szeroka atłasowa wstążka. Jest usztywniany jak np. Polka, ma wewnątrz kieszonki na dołączone wkładki. Śliczne haftowane, odpinane ramiączka, regulowane do połowy dlugości, za dlugie. Na mnie za mały o 2 miski, jednak raczej nie spłaszcza i nie rozchyla na boki, w moim przypadku nadmiar biustu nie mieszczący się w staniku wyglądał, jakby chciał wyskoczyć środkiem, robiąc pamelowe buły aż pod obojczyk, jednak o dziwo krawędź miski nie wrzyna się w pierś ;-) Odpowiedz Link
malen.ka Re: Czy ktoś ma biustonosz BAROQUE??? 21.11.08, 10:49 bardzo Ci dziękuję :) jednak chyba zamówię, kiedy tylko moje 65G wejdzie do sprzedaży. A jaki rozmiar zamawiałaś? 60G? Odpowiedz Link
alex_k Re: Czy ktoś ma biustonosz BAROQUE??? 21.11.08, 11:06 Zamówiłam 60G,a z kalkulatora Mileny wyszlo mi 60F :-)Ale ja wogóle chyba jakaś nietabelkowa jestem. Sylvestrine wziełam 60H i też za mały, jednak ten na szczęście da się wymienić na I. Generalnie wydaje mi się, że w Milenie trzeba zamawiać o 2 literki większe miski, czyli dla mnie 60I Odpowiedz Link
malen.ka alex_k 23.11.08, 21:53 a czy Baroque na zywo faktycznie jest tak mało zabudowany, jest na zdjęciu? :) Odpowiedz Link
alex_k Re: alex_k 23.11.08, 22:33 Jak pisałam, na mnie jest 2 michy zamaly, więc prawie nic mi nie przykrywa;-)... ale myslę, że gdyby był dobry, nadałby się do sporych dekoltów, Sylwestrine zresztą też. Jeśli nie wybrałaś rozmiaru, to pamiętaj, że do brytyjskiego alfabetu trzeba dodać 2 literki, u mnie wychodzi 60I Odpowiedz Link
cranberry_07 Re: alex_k 18.01.09, 19:14 co do kalkulatora mileny to dziwnie pokazuje, lepiej sugerowac sie podana tabelka, ale z tego co czytam to wszytsko zalezy od modelu i materialow z jakich wynonany jest stanik, ogolnie wiekszosc to slisliwce, a co do baroque to powiedzialabym ze w porowaniu z romantica ma mneijsza miske (baroque ma tabelkowa, moje 67/81=65c a romantica ma o jeden wieksza, mam 65d) Odpowiedz Link
helenka333 Sylvestrine 20.11.08, 20:02 dostalam!!! szybko przyszedl, jest piekny i rzeczywiscie tak jak mowila evolet i psuj-ka 70G byl dla mnie (73/95) dobrym wyborem (dziekuje dzieczyny :D), mam jeszcze troche luzu ale pewnie sie wypelni wkrotce :) ramiączka dlugie nawet jak na mnie, a ja wysoka jestem, i chyba bede musiala je jakos skrocic. Jedyne co mnie martwi to, ze splaszcza troche biust, i tak mysle czy daloby sie to zniwelowac choc troche np. odginajac fiszbiny??? I moglby robic mi troche glebsza dolinke ;) Kurcze ciekawa jestem czy znajde kiedykolwiek stanik, ktory mi bedzie zbieral biuscik w kreske... Odpowiedz Link
alex_k Re: Sylvestrine 20.11.08, 21:43 Czy możesz dokładniej wyjaśnić, w jaki sposób spłaszcza? Do mnie dotarl, niestety za mały i splaszcza piersi nisko przy mostku, wypychając za to gorną część piersi wysoko i mocno ją zaokrąglając, jednak tylko u gury. Po zalożeniu bluzki wyraźnie widać że choć u góry tworzy sie piękna dolinka, w dolnej części od mostka jest pusto. Mam nadzieje, że ten dziwny efekt jest jedynie z powodu za małego rozmiaru. Odpowiedz Link
helenka333 Re: Sylvestrine 20.11.08, 23:29 mi przy mostku nie splaszcza, tam mam nawet jeszcze troche luzu (rezerwa na przyszlosc;)) ja mam taki ksztalt biustu, ze jest pelniejszy od zewnatrz i z gory (w ogole wysoko mi sie zaczyna) a ze jest on tez bardzo zbity i ogolnie malo plastyczny to jak mi stanik go z zewnatrz zbiera, to on sie nie chce "przemiscic" ku srodkowi tylko wypycha do przodu, dlatego jesli miseczka nie jest odp gleboka od dolu to mi troche splaszcza, uchhh... nie wiem czy sie wyrazilam na tyle precyzyjnie bys zrozumiala, ani czy moja teoria w ogole ma racje bytu ;) jak przepielam ramiaczka blizej zapiecia to rzeczywiscie , jak juz jedna forumka zauwazyla lezy lepiej ;) takze powodzenia w mierzeniu, daj znac jak na Tobie lezy ;) Odpowiedz Link
psuj-ka wszyscy mają sylvestrine, mam i ja :) 21.11.08, 19:23 1 końcu przyszło to moje upragnione 70g i jestem pewna, że dobry rozmiar wybrałam :) obwód jest bardzo ścisły, żadna z moich 65-tek nie jest ściślejsza, przy 72 pod biustem miałam problem, żeby się zapiąć na najluźniejszą haftkę :O przede wszystkim stanik jest prześliczny, nie można się na niego napatrzeć. ma też prześliczne cieniutkie ramiączka (jak dla mnie spokojnie mogą wystawać z pod letnich bluzek :)), które jednak są trochę za długie. dobrze, że są 2 miejsca do wpięcia ramiączek z tyłu, bo rzeczywiście stanik lepiej się układa w tym drugim. U mnie nie zbiera jakoś niesamowicie, ale u mnie tylko freya retro robi krechę, natomiast kształtuje ładnie i mało się odznacza pod bluzkami, jedynie ten pionowy szew widać. Milenie wyszedł świetny stanik i mam nadzieję, że Flamenco będzie równie udane :) Odpowiedz Link
annm Re: Sylvestrine 23.11.08, 18:53 Bardzo mi się podoba ten model (i nie tylko ten) i cena :) poczytałam cały wątek i perypetie z rozmiarami.... Helnko333 czekałam na Twoją przesyłkę - bo mam wymiary b. podobne do Ciebie (75/95-96)z angielskich mam 30FF czyli 65... a tu sie wahałam... ale Tobie pasuje 70G więc chyba też taki wezmę.... torche mnie to spłszczenie martwi... ale jak na razie wszystko co mam mnie spłaszcza i jakoś tak na boki mój biust "roznosi" kreske też bym chciała... Helenko333 i innym opisującym swoje doświadczenia bardzo dziękuję za informacje.. Odpowiedz Link
annm Re: brak 70G 24.11.08, 15:13 niestety na dopasowanej brak 70G :( a chciałabym kupic u niej.... może poczekam.. Odpowiedz Link
bi-a-ta Re: brak 70G 24.11.08, 15:46 Raz kozie śmierć :) wlaśnie zamówiłam bezpośrednio na stronie producenta Sylvestrine rozmiar 70G,więc jest dostępny. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link
lalkanieduza SYLVESTRINE rozmiar 60I 21.11.08, 16:42 Obwód bardzo ścisły, 55 cm w spoczynku i 67 cm po naciągnięciu. Szerokość U fiszbin ok. 14,5 cm, szerokość UU ok. 30-31 cm (prawie się nie rozciągają!. Wysokość mostka - 6,5 cm, wysokość boczków 8,5 cm. Przesadziłam z rozmiarem, dolna część miski jest wypełniona, ale w górnej hula wiatr. Poza tym miseczki są dosyć wysokie i kończą się tam gdzie już nie mam piersi. Nie wiem czy zwrócić, czy wymienić na 60H albo nawet G. Odpowiedz Link
pieczyste Sylvestrine i Finesse 22.11.08, 20:40 Przeczytałam masę pozytywnych opinii, obejrzałam zdjęcia, zamówiłam. Niestety, porażka:( Staniczek przesliczny, delikatny, starannie wykonany, z przyjemnych materiałów, z dbałością o szczegóły (prześliczne, cieniutkie ramiączka) no i w bardzo atrakcyjnej cenie. Jednak kompletnie nie dla mnie. Po pierwsze baaaardzo wąstkie fiszbiny, wbijają mi się w piersi. Po drugie krój kompletnie nie dla mnie. Rozmiar dobry (60H), tymczasem górna część miseczki "łopocze" a w dolnej piersi mają dziwny, nienaturalny kształt. Odsyłam w poniedziałek. Oprócz tego zamówiłam Finesse (60I), tu sprawa wygląda lepiej, jednak rozmiar za mały!! Zastanawiam się czy zwrócić, czy wymienić na 60J. Acha, Finesse również prześliczny, moim zdaniem nawet ładniejszy niż Sylvestrine. Odpowiedz Link
ucayali Jak jest z wymianą/zwrotem? 23.11.08, 00:36 Mam pytanie do dziewczyn, które zwracały stanik Milenie. Ja jeszcze nie miałam okazji, ale zastanawia mnie to, że do mojego stanika nie dołączono formularza. Jak odbywa się zwrot lub wymiana stanika? Myślę nad zamówieniem następnego stanika w dwóch wariantach rozmiarowych i ciekawi mnie, jak bez formularza zrobić odsyłkę (ewentualnie wymianę). Acha, i co z dowodem kupna - na paragonie chyba będą oba egzemplarze razem, jak im go odeślę, to nie będę miała dowodu zakupu dla drugiego stanika? Jak to wygląda w praktyce? Odpowiedz Link
evolet Re: Jak jest z wymianą/zwrotem? 23.11.08, 00:48 Nad dowodem zakupu się nie zastanawiałam:/ [mój odesłałam...] W każdym razie ja dołączyłam kartkę z informacją, co odsyłam i prośbą, na co chcę wymienić. Później jeszcze napisałam do nich maila, ale bardziej dlatego, że długo nie miałam informacji, czy zwrot dotarł do nich. Odpowiedz Link
ucayali Re: Jak jest z wymianą/zwrotem? 23.11.08, 00:59 To ja zrobię tak samo. Myślałam, że może gdzieś ze strony się drukuje albo dosyłają, ale widocznie im formularza nie potrzeba. W sumie w Polsce można zwracać towar kupiony w internecie do 10 dni bez podawania przyczyny, więc kolejny papierek może jest zbędny. A paragon sobie po prostu gdzieś skseruję, chociaż pewnie mi się i tak do niczego później nie przyda ;) Dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link
m.mada Re: Jak jest z wymianą/zwrotem? 24.11.08, 13:25 Właśnie z nimi rozmawiałam, bo będę wymieniać. Powiedzieli, żeby włożyć kartkę z opisem na co chcę wymienić, swoimi danymi i nr konta, na które mają zrobić zwrot różnicy (potrącą sobie 10zł za nową przesyłkę). Jeśli zwracam towar bez wymiany to podać dane i nr konta. Miła pani powiedziała, że są w trakcie tworzenia formularza zwrotu/wymiany. Odpowiedz Link
yaga7 Sylvestrine i Verona Soft 27.11.08, 18:19 Sylvestrine spodobało mi się od początku, Veronę zamówiłam niejako przy okazji. Oba są w galerii. Skopiuję to, co tam jest: Milena Sylvestrine Rozmiar 80E na 79/102 Obwód: jak dla mnie masakrycznie ścisły, dobrze, że zamówiłam 80-tkę, bo w 75 na pewno bym się nie zapięła. Uprzedzam - ścisły nie dlatego, że miski za małe, tylko ścisły, bo ścisły, zapinałam bez ramiączek i bez misek ;) Miski: absolutnie wąskofiszbinowe. Fiszbina się kończy przed pachą, wbija w ciałko, auuu, masakra. Podejrzewam, że przy szerszej fiszbinie wyglądałoby to znaaaacznie lepiej. Podtrzymanie: fatalne. Mam ciężki biust, który musi być solidnie podtrzymany. No niestety, tutaj nie jest. Zbyt cienkie ramiączka, zbyt delikatna koronka misek. Zastanawiam się, czy to moja cecha osobnicza, czy na każdym cięższym biuście byłby podobny efekt. Myślę, że ten model może i dobry jest dla większych misek typu H, ale obwodu 60/65. Bo tu niby zaledwie E,ale nie daje podtrzymania.Wydaje mi się, że dla obwodów 80 czy więcej i misek powyżej F to nie jest dobry stanik. Ale oczywiście mogę się mylić. Nie wiem, może to też kwestia tego, że miski za małe, ale jednak wydaje mi się, że to bardziej kwestia niekompatybilności mojego biustu z tym konkretnie modelem. Odsyłam, nie wymieniam i przestaję się ślinić na Flamenco, które podejrzewam, jest podobnie szyte i równie niekompatybilne. Milena Verona 20 Soft Rozmiar 80F na 79/102 Eksperymentów ciąg dalszy, stwierdziłam, że jednego stanika nie ma co kupować, potestuję sobie. Obwód: no cóż, ten z kolei jest raczej luźny, bez problemu ostatnia haftka, dość rozciągliwy, na pewno musiałabym mieć 75. Miska: moim zdaniem wielkościowo ok, fiszbiny wyższe i szersze, aczkolwiek dla mnie mogłyby być jeszcze szersze :) Podtrzymanie i kształt: lepsze niż w Sylvestrine, nic nie faluje. Podejrzewam, że przy mniejszym obwodzie byłoby jeszcze lepiej. Wada jednak taka, że nie podnosi zbyt dobrze, biust trochę patrzy w dół. Ale za to ładnie zaokrągla. W sumie jak Sylvestrine jestem bardzo rozczarowana, to tym modelem jestem pozytywnie zaskoczona i myślę, że można go polecać również dla większych obwodów i większych biustów. Zresztą chyba na stronie Mileny jest napisane, że robią go dla większych obwodów i większych misek. Moim zdaniem ten model im wyszedł, przynajmniej na mój biust. Dużo lepiej się czuję w tym modelu niż w takiej Freyi chociażby ;) Ale i tak odsyłam. Odpowiedz Link
monissska Re: Milena - Flamenco 02.12.08, 12:08 zakochałam się w zdjęciach na dopasowanej i postanowiłam,że muszę go mieć:) właśnie takiego stanika mi brakuje do szczęścia:) czegoś megaseksownego i prześwitującego. Nastawiałam się na czerwony, ale na żywo bakłażan robi lepsze wrażenie, tylko troszkę bardziej widać wzmocnienia na misce. Na swoje 75/95-4 spróbowałam 70G i... nigdy wcześniej nie miałam w misce tyle luzu - na górze, potem 70F - też górą powiewa wiatr, ale przy wyproście robi się meeeeeeega buła, zdjęłam i stwierdziłam,że jest niekompatybilny z moim biustem(niepełny na górze). Koniec przygody z Flamenco. Jeśli chodzi o obwód to wersja bakłażanowa (70) była ok na moje 75 'pod', ale nie wiem czy nie zaryzykowałabym 65 z przedłużką na początek. W mostek nic nie gniotło przez te parę chwil, a z tym zazwyczaj mam problem. Poza tym ładnie wykonany, ramiączka cienkie, wersja czarno-czerwona bardziej krzykliwa, czarno-bakłażanowa bardziej stonowana,ale nadal śliczna jak dla mnie:) Odpowiedz Link
martvica Re: Milena - Flamenco 02.12.08, 13:09 Kurczę, a ja się kiwam nad tym modelem... Jak ze stopniem zabudowania? Jaki to ma krój, tak naprawdę? Do dekoltów się nadaje? I mogłabyś do czegoś porównać odcień fioletu? :) Odpowiedz Link
monissska Re: Milena - Flamenco 02.12.08, 13:59 kolor - w świetle dziennym go nie oglądałam, zresztą moje widzenie barw podobne jest do tego jakie mają faceci:D fiolet ciemny, nie rzucający się w oczy, ale np na dopasowanej wyczytałam,że czerwień Flamenco jest w rzeczywistości bardziej intensywna niż na zdjęciach - dla mnie nie było różnicy między zdjęciem a stanikiem na żywo, ale znów może to kwestia oświetlenia. Może napisz maila do Pani Moniki z dopasowanej z prośbą o określenie koloru. Zabudowany bardzo nie jest, ale ciężko mi stwierdzić, bo miałam duuuuużo luzu i górna część miseczki za nic w świecie nie chciała dotknąć biustu, nawet w za malej misce. Nie wyglądał na mnie podobnie do tego jak wygląda na modelce ze zdjęcia. Myślę,że jeśli masz pełny biust, to powinien leżeć ok, na mnie niestety nie leżał w ogóle i obwiniam za to niepełny górą biust. więc za wiele Ci nie pomogę:( Odpowiedz Link
aska_987 Re: Milena - Flamenco 03.12.08, 17:59 zamowilam czarno fioletowy dla mamy i dla siebie czarno-czerwony. Na zywo obejrze je dopiero za tydzień :( bo nie ma mnie teraz w domu, ale rozmawialam z mama przez telefon i wg. niej fioletowy jest tak ciemny ze az prawie czarny i wyglada bardzo elegancko, a czerwony daje po oczach :D Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Milena - Flamenco 05.12.08, 20:24 Dostałam dziś Flamenco czarno-czerwone. Stanik naprawdę piękny, bardzo zdecydowana czerwień, taką lubię:) Obwód- jak dla mnie nieziemsko ścisły, zamówiłam 75F przy 77/98 i...nie dopięłam się! Coś takiego nie przydarzyło mi się od lat:)) Więc mierzyłam stanik z pomocą męża- naciągał go maksymalnie z tyłu, a ja układałam piersi w miseczkach...Kształt bardzo ładny, efekt trochę taki "maskaradkowy"- piersi okrągłe, jabłuszkujące, dekolt apetyczny...Urzekły mnie ramiączka- są cienkie, co bardzo doceniam nosząc przeważnie Freyę. Ale muszę kupić jutro przedłużkę i wtedy dokładnie się wszystkiemu przyjrzeć, bo dzisiejsze mierzenie było "robocze". Mam nadzieję, że gdy go porządnie zapnę, będzie leżał równie dobrze, bo bezczelnie piękny i chciałabym, żeby został. Odpowiedz Link
wera9954 Re: Milena - Flamenco 12.12.08, 20:25 A jak z miseczkami? Nie będę miała buł w 70G? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Milena - Flamenco 12.12.08, 20:45 moje 75F okazało się jednak za małe, a to był rozmiar wyliczony na stronie sklepu. Po porządnym założeniu miski były zdecydowanie za małe, biust się w nich spłaszczył. Odesłałam z bólem serca, bo śliczny, ale mam wrażenie, że to małomiseczkowiec. Chyba że to 70G bierzesz z "zapasem"? Odpowiedz Link
martvica Re: Milena - Flamenco 13.12.08, 16:21 Dziewczyny - właścicielki Flamenco, a można liczyć na jakieś fotki do galerii? Bo zaczynam chorować na ten stanik... ;) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Milena - Flamenco 13.12.08, 16:33 Ja się rozchorowałam na dobre. Nie dość, że piękny, to jeszcze w przystępnej cenie. Odpowiedz Link
diuszesa Silvestrine a Verona, Koral lub Art deco 11.12.08, 22:51 Dziś przyszła Silvestrine, rozmiar wg kalkulatora Mileny - 75F na moje 74/98. Niestety, za mały o jakieś 2 rozmiary, ramiączka za długie nawet po maksymalnym skróceniu, nie trzyma biustu, piersi żyją własnym życiem :-( Obwód faktycznie ścisły, może być, podejrzewam, że 70 byłaby za ciasna. Ogólnie śliczny, siateczka miękka, wykończenie lśniące, bardzo ładne, fiszbiny wąskie; myślę, że gdyby miseczka byłaby głębsza, byłyby dla mnie idealne. Szkoda, że nie pasuje. Nie wiem, na co wymienić i czy w ogóle jest sens wymieniać. Może ma któraś z was porównanie z innymi modelami - Veroną, Koralem lub Art Deco? (te są akurat w szacowanym rozmiarze 75H...) Jak one wypadają miseczkowo i obwodowo? Odpowiedz Link
mauzonka Re: Diuszeso, Verona wypada tak 19.01.09, 00:23 Nie wiem, czy przypadkiem już nie czytałaś: balkonetka.pl/2008/12/19/milena-verona-czy-te-hafty Nie mam porównania z innymi Milenami, ale generlanie: obwód-rozciągliwiec, miski-malizny. Odpowiedz Link
magdalenkau Sklepy 12.12.08, 00:18 Czy znają może forumowiczki jakieś sklepy stacjonarne sprzedające biustonosze Mileny w pelnej rozmiarówce??? A jeśli nie to czy jest możliwość przymierzenia ich jakimś miejscu po umówieniu się z Mileną?? Odpowiedz Link
teges666 Re: Sklepy 04.01.09, 16:19 Moje wymiary 68/81 chciałam zamówić millenę 60e (wymiar super ścisły), tylko nie wiem jaki stanik pasowałby na mnie najlepiej. NIe mam teraz możliwości pójścia do sklepu firmowego - w odległości 20km brak takowych. Macie jakieś porady? dotyczace lemon sorbet, Baroque 536 push-up , Flamenco 573 Soft ,Romantica 541 push-up . Proszę o pomoc. Odpowiedz Link