29.04.08, 17:38
Wiem, że jest wątek ratunkowy, ale nie wiem, czy to do końca pasuje.
Do rozmiarowego też już się wpisywałam po raz wtóry, ale niewiele
pomogło.
Kto robi rozmiar 75L (brytyjski), ewentualnie "wielkomiseczkowe"
75K, ale żeby były wąskie fiszbiny (nie na mostku, tylko pod
pachą...)??? Podobno mogłoby być 80JJ, ale jakoś nie trafiłam na
dobre :/
Normalnie za chwilę się zastrzelę! Właśnie popsuł mi się jedyny
dobry stanik, a drugiego nie mogę kupić od roku.

(90/124 btw)
Obserwuj wątek
    • heliamphora Re: Ratunku! 29.04.08, 21:17
      A z jakiej firmy i w jakim rozmiarze był ten dobry stanik?

Masz dużo tkanki tłuszczowej na plecach? Pytam dlategio, że ja przy wymiarach 86/120 noszę brytyjskie 75 HH, więc może i u Ciebie działa "efekt konca tabeli" i wystarczyłoby np. 80 JJ?
      • heliamphora O sorry... 29.04.08, 21:18
        ...juz o tym 80 JJ pisałaś (rozkojarzona jestem). A jakie mierzyłaś i nie były dobre?
        • lirio Re: O sorry... 29.04.08, 21:32
          Trochę tego jest takich rozmiarach.
          Koleżanka z takim rozmiarem jak Ty bardzo sobie chwali nowy zakup - Panache Siena.
          www.bravissimo.com/products/lingerie?back=36&cup=jj
          • evunaa Re: O sorry... 29.04.08, 21:46
            Tylko, ze Panache to ma szerokie fiszbiny, chyba, że ten konkretny model ma
            wąskie? Bo autorka wątku pisze, ze potrzebuje wąskich... :)
            • mauzonka Sienna ma zaskakująco wąskie 30.04.08, 00:24
              Sienna ma zaskakująco wąskie fiszbiny jak na Panache - ze zdjęć w galerii wynika, że nawet w G+ nie kończą się na plecach:) Może spróbuj z tą Sienną?
              • oshinka5 Sienna nie pasuje :/ 30.04.08, 10:41
                Ostatnio przyszła koralowa z Bravissimo w rozmiarze 75K, no i obwód
                był lekko za luźny (zapięłam się bez większego problemu na ostatni
                rząd haftek), miski - ledwo, ledwo, za to fiszbiny - na plecach.
                To ja może od razu napiszę, co przymierzałam (i mam):
                Fiesta Aqua - 85J (była b. dobra, trochę się już rozciągnęła od
                noszenia codziennie od września, no i już fiszbina wyłazi)

Arabelka 80J, Millie 80J, Pollyanna 80J - za luźny obwód, za małe
                miski

Harmony 85J biały - za duży obwód, za duże miski
                Harmony 80HH biały - za małe miski (obwód nie pamiętam)

Poza tym przymierzałam także Harmony 80J, 80K, Elizę 80J (dobra, ale
                zbyt pancerna - za wysoko miski, boki wrastające w pachy) - ten sam
                efekt mam przy Tango II 80JJ, Tango II 80J i 80K nie były dobre,
                Portia Ribbon 80J (za luźny obwód, za małe miski), Fantasie Cally
                85J (dobra miska, także fiszbiny!, ale za luźny obwód oczywiście).

Czekam jeszcze na Confetti, którego dostawa ma się opóźnić, rozmiar
                75K. I w zasadzie nie mam pojęcia, co jeszcze mogłabym
                przymierzyć... Chyba jeszcze coś było (w peachfield), ale nie
                pamiętam - generalnie przymierzyłam z 10 staników i żaden nie był
                dobry.

Także chwilowo chodzę w Arabelce 80J i wieczorem wyję od bólu pleców.
                Dodam tylko, że jestem niewysoka kluska, mam też zdecydowanie krótki
                tułów (przewaga nóg) i większość zabudowanych staników wchodzi mi na
                dekolt i w pachy.

Wczoraj miałam taki napad deprechy, że chciałam sobie ukręcić sznur
                z nietrafionych zakupów z Allegro...
                • slim.fast Oshinka 30.04.08, 10:59
                  Oshinka, mogę ci tylko poradzić to, co ja zamierzam zrobić, bo w tej chwili
                  czekam na kolejną przesyłkę. Ponieważ w.s.z.y.s.t.k.i.e brytyjskie staniki są na
                  mnie za małe w miskach, jeśli chodzi o dobry obwód (czyli 65 i 60) i powinnam
                  nosić z moimi rozmiarami 65L lub 60M, ALBO I WIĘCEJ (ale nie wpadli jeszcze na
                  to, żeby takie szyć:() to zamawiam dużo większy obwód (w tej chwili leci do mnie
                  75) po to, aby miski były dobre i NIESTETY, wybieram się do gorseciarki, aby mi
                  go zmniejszyła. Trudno, inaczej się nie da, a też w tej chwili męczę się
                  okrutnie w przerabianej Fantasie Bell full cup, która i tak lata mi po plechach :(

Jeśli faktycznie nic w swoim obwodzie nie jesteś w stanie dopasować, to poświęć
                  może choć jeden stanik z dobrymi miskami i spróbuj zwęzić obwód, naprawdę. Może
                  akurat się uda?

P.S. U mnie problem wynika z dużej różnicy między wymiarami W biuście a POD
                  biustem - 40 cm :/
                  • oshinka5 dzięki :) 30.04.08, 11:11
                    To ja może spróbuję z Fantasie Callie (czy jakoś tak) 85J, bo miska
                    jest dobra (także fiszbiny, które nie wyjechały na plecy), kupiłam
                    niedawno na Allegro, 70 zł to dla mnie niedużo, mogę ją nawet całą
                    doświadczalnie popruć.
                    • slim.fast Re: dzięki :) 30.04.08, 13:41
                      Ja tak właśnie zrobiłam z moją Fantasie Belle - poletko doświadczalne jednym
                      słowem ;) Powodzenia!
    • luliluli Re: Ratunku! 30.04.08, 10:50
      mam uwagę: podobno Freye w takich większych rozmiarówkach mają tak
      samo lub bardziej szerokie fiszbiny niż Panache
      • kocio-kocio Re: Ratunku! 30.04.08, 11:02
        Nie wiem co masz na myśli pisząc o "większych" rozmiarach, ale ja noszę 30HH/J
        lub 32H i to zdecydowanie nie jest prawda.
        Freya jest dla mnie idealna, a Panachowe 30HH ma fiszbiny, które u mnie kończą
        się zdecydowanie na plecach. O 30J szkoda mówić.
        • oshinka5 większe rozmiary czyli także większe obwody 30.04.08, 11:08
          Czyli np. nie 30J, tylko 36J :)))) Moja Arabelka 36J ma dziwną
          fiszbinę z boku i tyle. W dodatku jest za mała, ale to szczegół.
      • oshinka5 nawet nie tyle, że szerokie... 30.04.08, 11:04
        Fiszbiny we Freyach, które przymierzałam (80J wszystkie) się jakoś
        tak "rozjeżdżają" - na dole niby ok, a potem przestaje obejmować
        pierś i jedzie gdzieś na plecy, przez co nie zaokrągla, tylko
        robi "kaczy dziób".
    • charm Re: Ratunku! 30.04.08, 12:03
      Niestety też wiem, że z dużymi miskami jest problem...
      A ja dla odmiany polecę panache tango- jest dość ścisłe, i może zdać egzamin...
      choć nie mam za dużo doświadczenia (ale to mój najlepszy stanik, więc..)

Więc głowa/biust do góry.

Można też podszyć część obwodu nieelastycznym miękkim materiałem, będzie wtedy
      mniej elastyczny, albo choćby grubą nicią, żeby część odelastycznić.

(powinnam nosić 26K/26KK..)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka