Dodaj do ulubionych

DEBENHAMS GORGEOUS

• confused.girl jaki rozmiar? 25.05.10, 12:15
      Spodobały mi się dwa miękkie staniczki, ale nie wiem w jaki rozmiar celować:( We
      Freyach noszę 30e, a Panache 30f.
    • andziula_ania Re: DEBENHAMS GORGEOUS 05.06.10, 20:02
      Czy ktoś może miał w rękach i może mi coś powiedzieć o którymś z tych modeli :
      www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_150010201485_-1?breadcrumb=Home~Women~Lingerie+%26amp%3B+nightwear
      www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_150010209980_-1?breadcrumb=Home~Women~Lingerie+%26amp%3B+nightwear

Nie miałam jeszcze nic z debanhamsa i nie bardzo wiem czym się kierować przy
      wyborze rozmiaru i jak to jest z krojem, podtrzymaniem..
      • aqua696 Re: DEBENHAMS GORGEOUS 08.06.10, 01:37
        Witam
        Tak mialam .mam kilka modeli choc osobiscie la sanza mnie uwiodla..
        Jesli masz problem z zakupem..wysylka to sluze jak cos pomoca..moge
        tez udac sie i kupic w sklepie.
    • lalinia tankini / bikini 03.07.10, 08:12
      Wybieram się za tydzień do UK, czy w Debenhamsie stacjonarnym są jakieś fajne
      tankini / bikini na rozmiar 34 FF i czy będzie problem ze zmieszczeniem się z
      tym zakupem w 20 Funtach?
      Kiedy zaczynają się przeceny w UK?
    • marudna_maruda Debenhams Gorgeous Pennie Print Bra 30dd 05.09.10, 22:09
      Moje wymiary to 65/70 pod biustem (ciasno/luźno, 85 w biuście). Pennie to balkonetka w kolorze czarnym z różowymi, niebieskimi i białymi wzorkami na miskach, miski od góry wykończone elastyczną czarną koronką.

Zalety:
      -bardzo ścisły, porównywalny z 60, bez przedłużki nie dałam rady w nim wytrzymać
      -niezły kształt, ładny wzór.

Wady:
      -mostek! Przez kilka godzin o mało mi nie wywiercił dziury na wylot;)
      -trochę rozstawia na boki.

Wymiary:
      W spoczynku: 58 cm
      Po naciągnięciu: 71 cm
      U fiszbiny (bez kanalika): 12cm
      UU fiszbin: 26cm
      Głębokość miseczki: 20cm
    • marudna_maruda Debenhams Full Lace T-shirt bra 30dd 05.09.10, 22:12
      Moje wymiary to 65/70 pod biustem (ciasno/luźno), 85 w biuście. Stanik to T-shirtowiec, w kolorze pudrowego różu, na obwód składa się z delikatnej koronki.

Zalety:
      -ścisły, stabilny, ale nie za ciasny;
      -staranne wykonanie, koronka na obwodzie dodaje uroku;
      -nie tnie biustu, nadaje niezły kształt.
      -wygodny

Wady:
      -kolor niezbyt dopasowany do mojej karnacji, jest widoczny pod białymi bluzkami.

Obwód w spoczynku 57cm, naciągnięty 74cm.
    • marudna_maruda Debenhams Gorgeous Amelie Silk Bra 30dd 05.09.10, 22:14
      Moje wymiary to 65/70 pod biustem (ciasno/luźno), 85 w biuście. Ameliie to cudny half-cup, w kolorze wina z czarnymi haftami i koronkami.

Zalety:
      -stabilny obwód;
      -staranne wykonanie, ładny wzór, nie gorszy niż Fauve;
      -materiał z dużą domieszką jedwabiu;
      -miseczki z jednym pionowym cięciem, zaokrąglają biust;
      -bardzo miły i wygodny.

Obwód w spoczynku 60cm, w naciągu 76cm.
    • zarazaa Re: DEBENHAMS Praga 07.09.10, 22:59
      Witam,
      gdyby któraś z Was była przypadkiem w Pradze, to na placu Wacława jest Debenhams i mają tam całkiem niezły wybór staników właśnie Gorgeousa, ale tylko do G niestety. Mają też Panache. Małe obwody (60-65) z większymi miskami zdarzają się w megeprzecenach.
      Natomiast absolutnie nie należy liczyć na pomoc obsługi - pani moje 75G chciała w 85D zapakować i uważa mnie z pewnością za zdrowo szurniętą, że sobie jakieś G wymyślam.
      Ale niestety Czechy pod względem stanikowym to katastrofa zupełna :(
    • mam_to_w_nosie DG 34F model nieznany 17.05.11, 09:15
      Kupiłam ostatnio takie coś images35.fotosik.pl/672/5e44e7a9328cd0a7.jpg

Nie wiem co to za model, rozmiar 34 F (przy obwodzie 34 muszę mieć miskę E/F). Na mniejszej
      piersi jest nieco luzu, ale na większej idealnie, mniejsza miska nie mogłaby być.

Jeden z moich wygodniejszych staników. Stosunkowo ścisły, nie podjeżdża (zazwyczaj noszę
      70tki), ładnie kształtuje. Nie obeszło się bez drobnych przeróbek (ale to stanik za 15 zł), zwęziłam
      mu mostek bo był za szeroki i rozstawiał piersi na boki, teraz jest idealnie. Jego zaletą jest niski
      mostek (co jest dla mnie ważne), wadą dość długie, sięgające daleko pod pachę fiszbiny, twarde,
      ale mnie to nie przeszkadza. To taki stanik przejściowy, przede mną zmiany rozmiaru. Ponadto
      ma bardzo wygodne, acz cienkie ramiączka. No miałam szczęście, że trafiłam (zakup z allegro).

Jego kolor to głęboki róż :)
    • mefistofelia White Floral Mesh Balcony bra 18.05.11, 00:51
      Będąc w Anglii kupiłam sobie ten- www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_150010209680_-1?breadcrumb=Home~Lingerie~DD%2B+bras stanik w rozmiarze 30E.
      Nie będę owijać w bawełnę, stanik jest super. Gąbeczka miękka i przyjemna w dotyku, miska w miarę otwarta- nie wbija mi się górą choć to u mnie częsty problem. Krój zaokrąglający i bardzo biustoprzyjazny, wywołał u mnie cień dolinki choć to naprawdę trudne, a w wykonaniu innych pasujących balkoników nieosiągalne.
      Obwód ścisły (wolałam 70tkę ale nie było akurat w sklepie). Cena przyjazna :)
      Bardzo ubolewam nad faktem, że z niego wyrosłam, bo to jeden z moich najbardziej udanych zakupów stanikowych.
    • imp18 Re: Debenhams zaczął wysyłać poza UK 18.02.12, 21:39
      Tamten wątek już nieaktualny więc piszę tutaj.
      Na początku pisali, że wysyłają tylko testowo do kilku krajów i potem jeżeli się to sprawdzi to poszerzą ofertę.... ale jak wytłumaczyć fakt, że wysyłają teraz już do 40 krajów w tym Jamajki i kenii, a do nas wciąż nie :/ ?

Chyba za mało męczyłyśmy ich mailami :P
      • justinehh Re: Debenhams zaczął wysyłać poza UK 18.02.12, 22:16
        Jeśli Debenhams nie chce wysłać do Polski, to ja chętnie pomogę
        • imp18 Re: Debenhams zaczął wysyłać poza UK 19.02.12, 09:41
          Dzięki :) Na razie nie chodziło mi o nic konkretnego... po prostu zdzwiwiło mnie to :P A fajnie by było mieć możliwość zamawiania bez problemu od nich :)
    • justinehh Brown patterned lace trim balcony 22.02.12, 16:38
      www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_150010438188_-1?breadcrumb=Home~Lingerie~DD%2B+bras#BVRRWidgetID
      O taki dziś mierzyłam, rozmiar 32G, miły w dotyku, wąskie fiszbiny, mocno zbiera. Obwód przyjemnie ciasny. Nie zauważyłam dziobowania czy bułkowania, ale też ramiączka regulowane do połowy uniemożliwiły dokładną regulację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka