Dodaj do ulubionych

Spodnie do szkoly

12.07.13, 09:33
Moj synek idzie w tym roku idzie do szkoly, Jest maly, bo dopiero co skonczyl 4 latka i nie potrafi jeszcze 'obslugiwac' sie guzikami, zamkami tez nie za bardzo. Chcialam zatem kupic spodnie na gumce. NIestety, ani w M&S, ani w Next, ani w Debenhams nie znalazlam takowych. Szukalam na necie, wyskakuja mi na Amazonie, ale nie jestem przekonana... Wiecie moze, gdzie dostane takie spodnie?
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 09:58
      a nie latwiej kupic z guzikiem i pocwiczyc w domu zapinanie ''doroslych'' spodni? :)
      • benignusia Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 10:05
        Asda.Ja też szukałam w tamtym roku,do tego młody raczejz tych chudszych.Kupiłam normalne w next z guzikiem,a za tydzien w asdzie zauwazylam ze na gumce całe są,więc dokupiłam I aktualnie młodszy syn je nosi,naprawde fajne
        • ally-t Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 10:20
          Dzieki, pojde jeszcze dzis :)
      • ally-t Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 10:21
        Nie :)
      • maja3333 Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 21:02
        carmelaxxx napisała:

> a nie latwiej kupic z guzikiem i pocwiczyc w domu zapinanie ''doroslych'' spodn
        > i? :)

to nie taki proste jakby sie mogło wydawać, nie każde dziecko jest na tyle cierpliwe, żeby szybko odpiąć spodnie jak mu sie zachce siusiu. Rozumiem w pełni autorke, po co dziecku dodatkowy stres w nowym miejscu (szkoła) ?

Tez polecam tez z Asdy :) mój 5-latek tylko takie spodnie bez guzików nosi do szkoły. Oprócz Asdy kupowałam tez na ebay :
        www.ebay.co.uk/itm/NEW-BACK-TO-SCHOOL-BOYS-PULL-UP-TROUSERS-COLOURS-BLACK-OR-GREY-FROM-AGES-2-8YRS-/221240519139?pt=UK_School_Uniforms&var=&hash=item3382f669e3
    • spaola76 Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 11:40
      Ja własnie takie spodnie kupi łam w M&S w zeszłym roku.
    • agaciha Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 11:54
      Sasiadka kupila takie swoim chlopakow w Matalanie.
    • xiv Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 13:28

M&S (naprawdę nie mają?), ewentualnie Sainsbury
      • clonek13 Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 18:19
        Moj synek jest szczuplutki i jak zaczak w wieku lat 3 chodzic do przedszkola to byly dwa problemy: chuda dupka do ubrania w spodnie , z ktorej wszysto spadalo ,oraz nieumiejetnosc zapinania guzika . Spodnie kupowalam w sekcji slim w Next , problemu guzika tez nie bylo bo mialy gumki po bokach na pasie ,byly tzw:wciagane, bez zapiec.
        Obecnie chuda dupka nadal :) ale urosl i wchodzi w te z Asdy , firma george, na wieszakach tam jest nieraz pomieszane ale szukaj tej formy z pasem elastycznym , maja wszyte gumki po bokach.Ma prawie 6 lat i guzika od spodni nadal nie zapnie , rozpina tylko koszulowe .
        • panixx Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 20:30
          Pamietam, ze spodenki kupowalam w Sainsbury. Syn zaczynal szkole, jak mial 4,5 lat a wszystkie ciuchy mial na 3-latka.
          Sweterki i koszule kupowalam w MS - wydawaly sie lepszej jakosci.
          Szorty (tez na 3 latka) kupilam w Next -wspaniale! Porzadny material, eleganckie.
          • bialasek75 Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 21:56
            Ja mam akurat córkę, ale też chudą. Kupiłam jej spodnie w M&S, rozmiar 3 lata długość long i extra long. Kupowałam on-line i odbierałam w sklepie. Rozmiar long będą na początek, extra long na później. I te najmniejsze rozmiary są właśnie na gumce, choć większe z tego samego modelu już mają guziki.
            • bialasek75 Re: Spodnie do szkoly 12.07.13, 22:07
              Z ciekawości zajrzalam na spodnie chłopięce w M&S i większość modeli jest wciąganych w rozmiarach do 6-7 lat.
              • ally-t A szorty? 12.07.13, 22:17
                To ja nie wiem, jak sprawdzalam :/ (online). W kazdym razie, dzieki za odp. Polecialam do asdy i kupilam tam, wydaja sie bardzo porzadne. A propos, zapomnialam na spotkaniu szkolnym zapytac, szorty tez beda dzieciom potrzebne? Bo np. taka pogoda jak teraz, a dzieci jeszcze do szkoly, to by sie zagotowaly w tych dlugich. Czy moze byc tak, ze szkola nie toleruje szortow? Sprawdze jeszcze na ich stronie, ale jestem po prostu ciekawa, jak to sie ma w praktyce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka