Dodaj do ulubionych

dobry stanik a ciuchy

17.06.08, 13:25
nie wiedziałam gdzie to wsadzić, bo ani do glupich przyjaciółek ani do wątku
ciuchowego.....
w ramach nagrody zposzlam dziś z kumpelą do tzw " galeryji":) mierzymy żakiety
w jednym ze sklepów co to ma staniki.Ten sam model tylko ja rozmair 38 a ona
40, w cyckach: ja-65H/HH ona- cholera wie bo cycki ukrywa, ale jak dla mnie to
70 F spokojnie bedzie. W kazdym razie żakiet fajn bo dużo miejsca na biust na
górze, w talii dopasowany...słysze z kabiny jej miałczenie że się w cyckach
nie zapina;/ rzut oka- wystarczył- jak sie ma cycki na poziomie pasa to cięzko
się zapinać;/- okazało się że ma na sobie stanik 80B!;] pogalopowałam do
działu bieliznianego, wyszperałam 75 D, wiedząc że i tak bedzie za maly w miskach
Mówie do niej: masz wkładaj to a potem żakiet
i co? i zmieściła się! żakiet jak na nią szyty
Stad wniosek- nawet przy dużym biuscie dobrze dobrany stanik moze spowodowac
ze jednak zmiescisz sie w "normalne" ciuchy!
Obserwuj wątek
    • charm Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 14:02
      > Stad wniosek- nawet przy dużym biuscie dobrze dobrany stanik moze spowodowac
      > ze jednak zmiescisz sie w "normalne" ciuchy!

Niestety nie zawsze... ja przy 28J nie dopinam się prawie w niczym (prawie - to
      w czym się dopinam jest w galerii), a w pasie mam luz...
      Ale ja tak mam nawet w ciuchach bravissimo... ;-)

W każdym razie dobry stanik pomaga dobrze wyglądać we wszystkim ;-)
      • aguchniak86 Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 14:11
        dlatego napisaam ze moze :) Ja tez sie nie mieszcze we wszystko, a o sukience
        szytej "tasmowo" nie mam co marzyć. CHodzi mi o to że wielu problemw z ciuchammi
        u osob "nieuswiadomionych" wynika nie z tego ze maja beznadziejna figure ale z
        tego ze maja beznadziejna bielizne :)
        a co do uswiadomionych- nauczylam sie 2 rzeczy: trzeba szukac, a jak sie cos
        znajdzie to lapac i nie oddawac chhociazby grozilo to debetem :)
      • aquira Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 20:20
        Przecież 28J jest na tyle samo w biuście co 65H ;)
        A z luzem w pasie też mam problem...
      • driadea Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 21:27
        charm napisał:

> > Stad wniosek- nawet przy dużym biuscie dobrze dobrany stanik moze spowodo
        > wac
        > > ze jednak zmiescisz sie w "normalne" ciuchy!
        >
        > Niestety nie zawsze... ja przy 28J nie dopinam się prawie w niczym (prawie - to
        > w czym się dopinam jest w galerii), a w pasie mam luz...
        > Ale ja tak mam nawet w ciuchach bravissimo... ;-)

O to, to, mam tak samo!
    • pierwszalitera Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 14:30
      Eeee, jak ktoś się zmieścił w stanik 75D, to sorry, ale to nie aż taki
      duży biust. To takie maleństwo jak u mnie. ;-) Ja też mam czasem
      problem z żakietem, ale rozmiar, albo dwa większy do standartu, fason
      trochę wcięty w talii i już się mieszczę. Różnica w biuście i pod
      maksymalnie 24cm. A co robią dziewczyny z 30cm? Albo jeszcze więcej? A
      takich widuję na ulicach całą masę.
      • pierwszalitera Standard 17.06.08, 14:35
        Jezu, faktycznie napisałam "standartu"? Po całej corridzie? Mogę
        wytłumaczyć dysleksją? ;-)
        • nini6 Re: Standard 17.06.08, 14:45
          Ja mam wkodowane, że standard pisze sie standart. Od nazwy motocykla... :))
          • pierwszalitera Re: Standard 17.06.08, 14:52
            Przynajmniej jednej, by nie podpadło. :-))
      • koza-1985 Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 14:50
        niestety często jak ciuch duży w biuście to duży wszędzie , bo jak wiadomo powszechnie duży biust=duża reszta...nic bardziej mylnego, bo ja z moim 30j wcale ogromna nie jestem.
        o żakiecie nawet nie marzę, ale i tak nie lubię;)
        ba! kupiłam kiedyś gotową sukienkę w orsay'u idealna bez jakichkolwiek przeróbek :)
        da się czasem upolować coś na biuściastą figurę, ale to wymaga troszkę zachodu i szczęscia...
        • ocisza Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 14:56
          W ostateczności można pokusić się o zmianę stylu. Z koszulowych bluzek
          przerzucić się na bawełniane podkoszulki, żakiety w kosz, sukienki tylko z
          rozciągliwych dzianin.
          • sheena777 zmiana stylu 17.06.08, 20:09
            niestety, nie każda może sobie pozwolić na zmianę stylu, niektóre
            dziewczyny mają w kontrakcie wyszczególnione jak się mają ubierac do
            pracy i bawełniane bluzeczki niestety odpadają.

poza tym, ja osobiście chciałabym miec wybór. chcę mieć i zakiety, i
            sukienki, i bluzki koszulowe w szafie. nie mogę zawsze nosić
            bawełnianych koszulek, dla mnie to nie jest niestety rozwiązanie. :(

gdybym tylko wiedziała jak i gdzie można lobbować producentów
            odzieży...
            • maladziefczynka Re: zmiana stylu 17.06.08, 20:24
              spisałam kiedyś na straty sweterek przecudnej urody, kopertowy, podkreslajacy
              talie, w ladnym odcieniu pomaranczu. wystarczyło ubrać dobrze dobrany stanik,
              szukając czego innego w szafie wygrzebać z dna sweterek i ....powiesić z
              triumfem na honorowym miejscu w szafie :)

ale nawet dobrany stanik nie umozliwi mi niestety jednego - bluzek bez
              ramiaczek, za szeroka jestem w barach i bez ramiaczek wygladam jak kulturysta w
              bandazach :D
              • martvica Re: zmiana stylu 17.06.08, 22:12
                > ale nawet dobrany stanik nie umozliwi mi niestety jednego - bluzek bez
                > ramiaczek, za szeroka jestem w barach i bez ramiaczek wygladam jak kulturysta w
                > bandazach :D

O, ja tak mam z rzeczami wiązanymi na szyi, nagle mi się ramiona poszerzają. Magia.
      • aquira Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 20:22
        Heh, ja mam różnicę 33cm. Ale jakoś daję sobie radę;) Grunt to dobrze szukać.

Chociaż przyznam, że czasami brakuje mi sił, po przejściu kilku sklepów.
      • winter76 Re: dobry stanik a ciuchy 18.06.08, 11:14
        Pierwszalitero-dziewczyny z różnicą ponad 30 cm(ja 33cm)latają godzinami po sklepach,żeby coś dorwać :))
        Dlatego mam już opracowaną liste sklepów do których wogóle nie wchodzę,bo wiem,że nic tam na mnie nie mają.
        • nicol.lublin a mi ostatnio nawet bawełniane bluzki nie pasują 19.06.08, 09:36
          no kurcze no :-(
          marszczą mi się pod pachami :-( czy to znaczy, ze mam brać większy
          rozmiar??? buuuuuuuuuuuuuuuu
      • charm Re: dobry stanik a ciuchy 23.06.08, 11:00
        > Eeee, jak ktoś się zmieścił w stanik 75D, to sorry, ale to nie aż taki
        > duży biust. To takie maleństwo jak u mnie. ;-) Ja też mam czasem
        > problem z żakietem, ale rozmiar, albo dwa większy do standartu, fason
        > trochę wcięty w talii i już się mieszczę. Różnica w biuście i pod
        > maksymalnie 24cm. A co robią dziewczyny z 30cm? Albo jeszcze więcej? A
        > takich widuję na ulicach całą masę.
        Ja mam różnicę ~40cm (tzn żeby nie ściskać się pasie, wciągając brzuch
        oczywiście więcej ;P)
        I jest to proporcjonalnie bardzo duża różnica... No w sumie jest ona "procentowo
        większa" przy wymiarach 64/105 niż 90/130 ;)
        -niewiele brakuje, a obwód w biuście miałabym dwa razy taki niż w pasie... ;P
        I fakt, w żakietach dopinam isę bez problemu, jeśli są w rozmiarze 42...
        Ostatnio szukałam sukienki na ślub, do linii biustu 36 było ok, w biuście żeby
        się dopiąć 40-42... skończyło się na elastycznej kopertówce, fotki wrzucę do
        galerii jak w końcu znajdę chwilę ;-)
    • dbj4 Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 20:55
      Problem z żakietami jest taki sam jak z kurtkami, płaszczami(odzież na guziki, zamek). Ostatnio musiałam sobie kupić płaszcz wiosenny polskiej firmy rozmiar 44, bo tylko ten był dobry w biuście, dodam, że był to ostatni numer z rozmiarówki i jedyny płaszcz jaki znalazłam po przejściu butików, galerii, sklepów, hal targowych a zakupiony na placu targowym. Oczywiście od biustu w dół jest za szeroki. I dlatego nie lubię chodzić na zakupy, bo znaleźć coś zapinanego to jak szóstka w totolotku.
      • cynamonek77 Re: dobry stanik a ciuchy 17.06.08, 21:46
        Ja tez nie cierpię zakupów. Do pracy muszę chodzić w żakietach i muszę je nosić
        odpięte bo jeszcze nie udało mi się kupić takiego, który byłby dobry w biuście i
        nie był za szeroki w ramionach. Nawet nie pas za szeroki, ale ramiona mam w za
        dużych żakietach jak bokser:)
        • kotwtrampkach Re: dobry stanik a ciuchy 22.06.08, 10:40
          a ja znalazłam miłą góralkę krawcową, szyje mi bezpodszewkowe żakiety za 30! zł :-) (z podszewką 40-50) Tylko dobrze poszukać.

Też mam łatwiej znaleźć coś w dobrym staniku, najłatwiej z duuuużym dekoldem. Tzn taki fason, zapinany gdzieś pod biustem dopiro. No ale fakt faktem, fasony biuściaste są droższe. Niedawno znalazłam przepiękny żakiet, lniany, szary brąz, z delikatnym wzorem kwiatowym, na podszewce - za dwadzieścia dwa zł! Ale na płaską lub wklęsłą wręcz osobę ..
    • luliluli Re: dobry stanik a ciuchy 18.06.08, 09:17
      gorzej jest, gdy problemem nie jest pas, a ramiona i rece:/ ja
      jestem niska i raczej niwielka ogólnie (gdyby nie biust:P) i
      większosć dobrych w biuscie zakietów wisi mi na ramionach i jest za
      długa w rekawach:(
      • caffee Re: dobry stanik a ciuchy 18.06.08, 10:30
        a widzisz....a ja jestem wielka, wysoka, "dobrze" zbudowana, łącznie z biustem i z długimi rękoma.
        mama kupuje rózniaste bluzki na potęge. daje do przymierzenia. jeśli rękaw, bary i biust wchodzą to biorę. resztę bierze ona. Co wcale nie znaczy że zadowala sie odpadkami, bo w zdecydowaną większość różniastych śliczności się nie mieszczę.
        Ale to oczywiście nie my jesteśmy niewymiarowe, tylko ciuchy szyte na jedno kopyto...;-))))))))))))))))
        • velika Re: dobry stanik a ciuchy 18.06.08, 10:41
          Mnie najbardziej wkurzają sukienki. Chciałam mieć jakąś ładną na lato i co-
          oczywiście przez biust nie przejdzie, a jak przejdzie, to wszędzie poza biustem
          powiewa. Wczoraj z moim chłopakiem stwierdziliśmy, że damskie sukienki szyją na
          facetów:D Przypuszczam, że spora część małobiuściastych by w nie nie weszła:D
        • luliluli caffe - tak dygresyjnie:) 19.06.08, 10:08
          zazdroszczę suwaczka, mogłabym mieć jeszcze siedemdziesiąt ślubów
          tak lubię przygotowania:)
      • puhaha Re: dobry stanik a ciuchy 22.06.08, 12:38
        luliluli, mam to samo :))
        Mam 160cm wzrostu (rano jak wstanę, bo wieczorem sie skracam i mam 159 ;)), jstem dość szczupła, wąskie ramiona, biust 68/90 i w przypadku żakietów ZAWSZE ten sam problem: jak się dopinają w biuście to mam bary pływaczki, a rękawy 10cm za długie.... Tak naprawdę, to nie trafiłam jeszcze na dobry żakiet, we wszystkich mam wrażenie, że wyglądam jak w pudełku - kwadratowo. Największy kłopot jest z ubiorem do pracy, nadrabiam eleganckimi sweterkami...
    • plecha1 To ja tak nieśmiało zareklamuję 19.06.08, 10:08
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=58541
      A nuż uda nam się coś rozkręcić... Jak będzie nas więcej, to będą większe szanse na to, że coś u producentów osiągniemy.
      • szarsz Re: To ja tak nieśmiało zareklamuję 19.06.08, 10:22
        o :) powodzenia!
      • luliluli Re: To ja tak nieśmiało zareklamuję 19.06.08, 10:35
        plecha, jeszcze jedno forum i będę musiała zainstalować sobie przy
        komputerze lodówkę, kuchenkę i cewnik:P
        • plecha1 Re: To ja tak nieśmiało zareklamuję 19.06.08, 10:46
          Może nie jest to taki głupi pomysł? ;) I urządzenie zasłaniające szybą sprzęt komputerowy po naciśnięciu specjalnego guziczka. Wtedy uruchamia się prysznic i nas myje, podczas gdy przez szklaną szybę cały czas śledzimy to, co na monitorze ;)
          • kotwtrampkach Re: To ja tak nieśmiało zareklamuję 22.06.08, 10:34
            plecha1 napisała:

> Może nie jest to taki głupi pomysł? ;) I urządzenie zasłaniające szybą sprzęt k
            > omputerowy po naciśnięciu specjalnego guziczka. Wtedy uruchamia się prysznic i
            > nas myje, podczas gdy przez szklaną szybę cały czas śledzimy to, co na monitorz
            > e ;)

o tak, tak :-) moze jeszcze tylko super robot niania.. :-)
      • charm Re: To ja tak nieśmiało zareklamuję 23.06.08, 11:03
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=58541
        > A nuż uda nam się coś rozkręcić... Jak będzie nas więcej, to będą większe szans
        > e na to, że coś u producentów osiągniemy.
        Trzymam kciuki, i też się przyłączam ;-)
        (Jedna malutka prośba - mogłabyś podlinkować pod "lobby biuściastych" adres
        lobby ;-) małobiuściastych oczywiście też... ;-) )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka