luliluli Re: EFFUNIAK 10.07.08, 08:32 tak sie rozmarzyłam w związku z włąsnym nickiem;) stanik "luliluli" mmm - słabo zabudowany balkonik, granatowy jak późnowieczorne niebo, mgiełka, przezroczysty, a na samej górze (teraz wyobraźcie sobie Zetę Frei i te kwiatki przy górnej krawędzi) malutkie skupisko gwiazdek np. w waniliowym kolorze. Mmmm. Effuniak, jak tylko będziesz miała spokojniejszy okres - wbijam sie ze swoim pomysłem:) zamawiam! Odpowiedz Link
bruxelka11 a na moje cycki kapusta :) 10.07.08, 09:00 He he też się rozmarzyłam w związku ze swoim nikiem (bruxelka) i wyszło mi, że miałabym zielony w brukselki :)))) Albo miski co wygladają jak zrobione z liści fioletowej kapusty...takie niskozabudowane, z postrzępionym brzegiem i żyłkami listnymi ;P Ale dość tych marzeń! Nie będzie niczego (takiego). Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: a na moje cycki kapusta :) 10.07.08, 09:01 Z dalszymi pomysłami idę do wątku marzeniowego! Odpowiedz Link
yavanna86 zdjęcia 10.07.08, 12:45 dziewczyny,macie jakieś zdjęcia tych staników?na razie widziałam tylko Agafkę,dostępu do galerii nie mam... mam nadzieję że po prostu kiedyś ruszy regularna strona firmy bo tu takie zachwyty a mało co można obejrzeć;))) Odpowiedz Link
maja_sara Re: yananna86 i reszta dziewczyn-zdjęcia 06.08.08, 16:40 Zdjęcia niektórych biustonoszy Effuniak znajdziesz w wątku "Biuściaste z Trójmiasta 2". Same biustonosze, bez zawartości- dlatego zostały udostępnione ogółowi ;-) Znajdź ten wątek i poszperaj, wątek jest długi, a fotki staników są gdzieś przy jego końcu;-) A zresztą, poszukałam wątku i odpowiedni post też znalazłam;-) Proszę bardzo! Kliknij na link, najpierw tu, potem tam ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81176401&a=82096330 Cudeńka, co? Odpowiedz Link
m.arta.m pytanie nt. dobierania u Effuniak 10.07.08, 12:46 W jaki sposób staniki są/będą szyte? Np. Agafka, która- jak rozumiem- stanik miała szyty na siebie, podawała tylko swoje wymiary, czy była na mierzeniu u Effuniak? Czyżby Effuniak była w stanie uszyć stanik idealny tylko na podstawie wymiarów pod i w biuście..? Odpowiedz Link
bathilda Jak już mamy koncert życzeń ... 10.07.08, 20:44 To ja chcę gorset, z odpinanymi ramiączkami i dopinanymi uchwytami na pończochy. Taki co pięknie podkreśla talię do eleganckiej sukni albo na elegancką kolację bez sukni ;) Jak dla mnie to może być nawet prymitywnie czarny (choć jakieś piękny kolorowy haft oczywiście nie zaszkodzi). Mogę nawet wymyślić mu jakąś chwytliwą nazwę. Bo ja wiem? Może Bathilda? :p Odpowiedz Link
sineira pytanie techniczne!!! 13.07.08, 21:09 Effuniaku genialny, napisz proszę, czy da się zrobić jedwabny stanik i potem go ręcznie pomalować??? Bo mi się taki pomysł wyklarował... Ręcznie malowane jedwabne cuuudo w smoki... Odpowiedz Link
thorrey Zdjęcia staniczków 13.07.08, 21:18 Dziewczyny, ponieważ nie każda ma dostęp do galerii (tak jak ja) i nie każda zagląda do wątku spotkanie biuściastych w Trójmieście, w załączeniu mała kolekcja. Sama wiem, co to jest nie mieć dostępu do galerii i ślinić się z ciekawości :) Mam nadzieję, żę Ewa nie będzie miała nic przeciwko, że udostępniam, jakby co, to prosze znać i zdjęcia usunę. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab470837c59baffe.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efe57ecc016c6d9d.html Odpowiedz Link
sineira Re: Zdjęcia staniczków 13.07.08, 21:32 Ten zielony jest przecudny. Siedzę, gapię się na niego i ślinię się jak stary troll! Odpowiedz Link
wroblica Re: Zdjęcia staniczków 13.07.08, 22:14 Oszalałam! Przerywam wychowawczy, oddaje dziecko do adopcji i wracam do pracy, bo jakos musze na te cuda zarobić!!!! Odpowiedz Link
agasoch Re: Zdjęcia staniczków 13.07.08, 22:16 Widzę i żałuję, że nie byłam buuuuuu....A jestem z 3-miasta "co widać, słychać ..."Gały mi wylazły...Czekam do jesieni, aż Effuniak zacznie internetowo...A tak orientacyjnie...ile te cuda kosztują mniej-więcej... Odpowiedz Link
ottiss Ślinotok :) 14.07.08, 10:01 Piekneee.... zaslinilam juz klawiature cala <kap kap> Zakochalam sie w zielonym i tym z czerwonymi guziczkami...i czarnym z pierwszego zdjecia... Effuniak jestes GENIALNA :) Odpowiedz Link
maggiore76 Re: Zdjęcia staniczków 14.07.08, 10:15 AAAAAbsolutnie śliczne- trudno mi jest sobie nawet wymyślić jakiś stanik marzeń bo Ewunia zapodaje takie pomysły, że nie starczy dni w roku żeby to wszystko choć raz założyć ;)Ewa POWODZENIA!!!!! NIe mogę się już doczekać na pewno będę stałą klientką ;) Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: Zdjęcia staniczków 14.07.08, 18:24 Ten w czerwoną kratkę cudny. To bezramiączkowiec? Jachcęjachcę Odpowiedz Link
martialis Re: Zdjęcia staniczków 14.07.08, 18:37 Mój mąż też chce ten czerwony w krateczkę... :cPP Odpowiedz Link
nomina Re: Zdjęcia staniczków 30.07.08, 23:12 Jak wrzucisz do galerii zdjęcia męża w czerwonym staniczku, to pracowicie nabiję posty, by móc to zobaczyć :D. Odpowiedz Link
vanilla_ice Re: Zdjęcia staniczków 14.07.08, 20:46 Jaaaa...brak mi słów. Ten czarny to ma delikatną panterkę? Nie mogę się napatrzeć. A zielony...zakochałam się :) Thorrey -> Dziękuję Ci dobra istoto za pokazanie tych cudów :)To co zobaczyłam przerosło wszystko czego się spodziewałam. Ja już chcę mieć je wszystkie ;) Odpowiedz Link
nieco8 śliczne 14.07.08, 20:48 Dla mnie plandż w jasnym fiolecie i w różową kratkę oraz zebra. Ja kcę. [Tupie nogą] Odpowiedz Link
maladziefczynka Re: śliczne 17.07.08, 10:18 Piękności :) Jak za 3 miesiące wrócę z mojego małego wyjazdu za miasto to mam nadzieję, że Effuniakowy sklep będzie już prężnie działał i będę mogła zostać stałą klientką Odpowiedz Link
villanden Re: Zdjęcia staniczków- przepiekne! 17.07.08, 13:58 Wreszcie obejrzałam dzieła Effuniak... Jestem naprawde pod wrażeniem, staniki sa przepiekne... Powiem wam, ze nawet odechcialo mi sie kolejnej Frei kupowac. Ewa, mam nadzieje, ze ruszysz z produkcja i te cuda bedzie mozna kupic. p.s nie moge sie powstrzymac i nie wstawic dla porownania mojego wieloletniego "najlepszego stanika"... jest pewna roznica, hehe sk2.pl/15326 Odpowiedz Link
villanden Re: Zdjęcia staniczków- przepiekne! 17.07.08, 14:00 poprawny link: img.bazarek.pl/40051/6124/199159/204056225748245b982bd5d.jpg Odpowiedz Link
wronki12 Re: Zdjęcia staniczków- przepiekne! 17.07.08, 14:13 Wróciłam z wakacji, a tu taka niespodzianka - zdjęcia dzieł Effuniak. Cuda, a szczególnie wrzosowy plunge i różowy z krateczką. Śliczności i już nie mogę się doczekać, kiedy będą dostępne w regularnej sprzedaży. I ponawiam pytanie jednej z dziewczyn - jak będzie wyglądała sprawa rozmiarówki? Czy będziemy wysyłały swoje wymiary i na tej podstawie zostanie uszyty biustonosz? No i oczywiście sprawa fiszbin - ja jestem szerokofiszbinowcem, więc jak będzie wyglądała ta kwestia? Odpowiedz Link
chestnut_lynx Re: Zdjęcia staniczków 17.07.08, 17:14 Oooooh, jakie one są piękne! :o Czy to mi się śni? Effuniak, jesteś geniuszem :)))) Thorrey, wielkie dzięki za udostępnienie tych nieziemskich widoków :)) Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: Zdjęcia staniczków 18.07.08, 19:19 Effuniak masz talent ze hej!!! Naprawde jeszcze pól roku temu nie myslałam ze znajdzie sie producent bielizny który bedzie rozumiał o czym my gadamy, i jeszcze bedzie jedna z nas!!! Effuniak tylko mam pytanie w jakiej mniej wiecej cenie planujesz sprzedawac Twoje staniki? Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Zdjęcia staniczków 18.07.08, 19:30 Mi (o dziwo) baaardzo spodobał się ten w zeberkę :) chociaż nigdy nie lubiłam zwierzęcych wzorów. Ale wszystkie są suuuper, aż oczy się błyszczą :D Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: Zdjęcia staniczków 19.07.08, 10:47 Zeberka <kapkap> Różowy <ślińśliń> Mam nadzieję, że rozmiarówka obejmie też H+ :-) Effuniak będziesz bogataaaa :-) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Zdjęcia staniczków 19.07.08, 11:09 curvy_aguu napisała: > Mam nadzieję, że rozmiarówka obejmie też H+ :-) > > Effuniak będziesz bogataaaa :-) Ja też mam nadzieję, że się załapię rozmiarowo :) Effuniak będzie bogata i baaaardzo zapracowana ;D Odpowiedz Link
julija_primic Re: Zdjęcia staniczków 22.07.08, 10:37 No. To ja chce: wrzosowy (jejku jaki sliczny kolor, marzylam o takim staniku), czarny z pierwszego zdjecia, granatowy, zielony i ten w zeberke. Taaak.... to chyba juz na pewno dostane eksmisje z szafy jakprzyniose do domu jeszcze 5 stanikow. Odpowiedz Link
nomina Stanikowe marzenia 22.07.08, 11:18 Effuniak, i ja, i ja! Mnie się marzą takie staniczki historyczne: barokowe - satynka, różne odcienie złota, ecru, albo rokokowe wzorki :). I biało-czarny nutkowy (bodaj Kris Line miał coś podobnego), z motywem przypominającym zapis nutowy :). Odpowiedz Link
maja_sara Re: Thorrey 06.08.08, 17:02 Zrobiłam to samo co Ty-wkleiłam foty staników, nie przeczytawszy wcześniej Twojego postu ;-) Czyli dubluje niepotrzenie;p Do zobaczyska,kochana, na kolejnym spotkaniu;-) Odpowiedz Link
malagracja Pytanie do Effuniak - fiszbiny. 25.07.08, 21:53 Czy zrobilabys stanik z bardzo waskimi fiszbinami około 11cm? :-) Odpowiedz Link
armyofme Re: EFFUNIAK 25.07.08, 23:07 To ja też dołożę 3 słowa do achów i ochów :D Jestem absolutną fanką Twoich staników. Czekam z niecierpliwością! W końcu będę mogła zamówić sobie stanik tak wycięty aby odpowiadał mojemu wysoko osadzonemu biustowi, a nie szukać i myśleć czy to tylko zdjęcie czy faktyczny efekt :D Rewelacja! Trzymam kciuki za szybkie ruszenie. Odpowiedz Link
effuniak Re: EFFUNIAK 26.07.08, 03:07 Jesteście po prostu KOCHANE Bardzo dziękuję LUkrecja ????? Odpowiedz Link
mundurowa Re: EFFUNIAK 26.07.08, 10:28 dzis wreszcie doczytałam o co chodzi z Efuniak. zobaczyłam staniki i moge powiedzieć WOW, śliczne są, mam nadzieje ze sprzedaz ruszy jak najszybciej jest to mozliwe:] Odpowiedz Link
armyofme Re: EFFUNIAK 26.07.08, 17:13 effuniak napisała: > :D:D:D:D Ale mimo to nadal czekam na Twoje cuda :DD Odpowiedz Link
987ania Re: EFFUNIAK 27.07.08, 12:50 A ja poproszę jeden ładny do karmienia 70H, bo jak najbliższy rok mam nosić te namioty, to mam depresję stanikową. Odpowiedz Link
armyofme Re: EFFUNIAK 27.07.08, 12:55 987ania napisała: > A ja poproszę jeden ładny do karmienia 70H, bo jak najbliższy rok mam nosić te > namioty, to mam depresję stanikową. Też mam podobnie :D Ale doszłam do wniosku ( za poleceniem Effuniaka nota bene) że będę przerabiać, nie zgadzam się żeby przez karmienie cierpiała moja bielizna :D :D :D Odpowiedz Link
987ania Re: EFFUNIAK 27.07.08, 16:56 > Też mam podobnie :D Ale doszłam do wniosku ( za poleceniem Effuniaka nota bene) > że będę przerabiać, nie zgadzam się żeby przez karmienie cierpiała moja bielizn > a > :D :D :D Ja bym chciała, tylko zdolności brak. Niestety jeszcze musi trochę czasu upłynąć i moich łez, żebym zaczęła szyć. W dodatku ten wątek o przerabianiu jest ogromny a z noworodkiem ciężko go całego przeczytać. Ech, znowu narzekam, już nie będę. Odpowiedz Link
armyofme Re: EFFUNIAK 27.07.08, 18:10 Pomóc w teorii? To naprawdę dziecinnie proste :) 987ania napisała: > > Też mam podobnie :D Ale doszłam do wniosku ( za poleceniem Effuniaka nota > bene) > > że będę przerabiać, nie zgadzam się żeby przez karmienie cierpiała moja b > ielizn > > a > > :D :D :D > > Ja bym chciała, tylko zdolności brak. Niestety jeszcze musi trochę czasu upłyną > ć > i moich łez, żebym zaczęła szyć. W dodatku ten wątek o przerabianiu jest ogromn > y > a z noworodkiem ciężko go całego przeczytać. Ech, znowu narzekam, już nie będę. Odpowiedz Link
the.munsters Re: EFFUNIAK 27.07.08, 15:18 Mi się marzy taki stanik na moje wymiary 74-73 (ściśliwa bardzo jestem) / 101 coby był nisko zabudowany pod pachami, wąskofiszbinowy, z cienkimi ramiączkami i tylko podwójnymi haftkami, żeby dobrze unosił i trzymał biust pancernie na miejscu. :) Szkoda, że nie mam dostępu do galerii, to się nie mogę poślinić na widok cudeniek effuniakowych. ;) I jeszcze żeby na te moje wymiary znalazł się jakiś usztywniany plandż... :)) Odpowiedz Link
armyofme Re: EFFUNIAK 27.07.08, 18:10 the.munsters napisała: > Mi się marzy taki stanik na moje wymiary 74-73 (ściśliwa bardzo jestem) / 101 > coby był nisko zabudowany pod pachami, wąskofiszbinowy, z cienkimi ramiączkami > i > tylko podwójnymi haftkami, żeby dobrze unosił i trzymał biust pancernie na > miejscu. :) Szkoda, że nie mam dostępu do galerii, to się nie mogę poślinić na > widok cudeniek effuniakowych. ;) I jeszcze żeby na te moje wymiary znalazł się > jakiś usztywniany plandż... :)) Mamy podobne marzenia :)) Odpowiedz Link
thorgalla Też się ślinię 30.07.08, 21:13 O jezusie,jakie cudeńka.Oprócz tego w czerwoną kratkę (nie lubię i nie noszę czerwonego) to biorę wszystkie. A zielony to będzie mi się śnił po nocach. Fioletowy pasuje do moich nowo zakupionych butów na jesień ;)))) Niestety mieszkam zagranicą więc na spotkania nie mogę się stawiać. Wysyłka zagraniczna możliwa będzie? I mam nadzieję,że nie będzie kosztowała 120zł jak w jakimś sklepie wysyłkowym.Gorzej pazerni od duńskiego urzędu skarbowego ;)))) Odpowiedz Link
armyofme Re: Też się ślinię 30.07.08, 22:26 A jaki kraj? Może możemy połączyć wysyłkę :) Odpowiedz Link
jaga-a Re: EFFUNIAK 05.08.08, 23:05 Effuniaku, a czy jest szansa, że zrobisz taki gładziutki, cielisty staniczek, nie odznaczający się pod lekkim ubraniem, który będzie bardzo wygodny, będzie ślicznie zaokrąglał piersi, i będzie mało zabudowany, i będzie pasował na moje 71/93-94? Bo już nie wierzę, że możliwe jest znalezienie takiego dla mnie :) Odpowiedz Link
effuniak jaga-a 06.08.08, 07:03 przecież Ty jesreś ze środka tabelki więc jaki problem?!?! Od września już raczej bez problemu . Póki co - mam jeszcze masę pracy ze sprawdzeniem rozmiarów więc się nie podejmuję Dasz radę poczekac ? Odpowiedz Link
nomina sklep we Wrocławiu 06.08.08, 10:49 Effuniak, pozwoliłam sobie na małą reklamę Twojej oferty w zakamuflowanym sklepie we Wrocławiu (tyle razy koło niego przechodziłam i nie wiedziałam, że tam coś można znaleźć z normalnej bielizny)i panie są zainteresowane wstępnie zamówieniem od Ciebie. Sprzedajesz też stacjonarnie? A w ogóle jak mogę się z Tobą skontaktować, bo chciałabym Ci coś napisać? Odpowiedz Link
semele2 Re: sklep we Wrocławiu 06.08.08, 13:11 Jeśli umowa zostanie przyklepana, to ja bardzo proszę o namiar na ten sklep ;). Naoglądałam się w galerii. Chcecie mnie zbankrutować? Effuniak, a można liczyć na butelkowozieloną balkonetkę? Uważam, że na ten przykład zamieszczony w pierwszym poście w galerii (z 30 czerwca) stanik w niebieskie róże wspaniale by się prezentował w wersji zielonej. Przepraszam, ja się po prostu tak straszliwie ślinię do zielonego stanika w J+, że aż spoglądam pożądliwie na Siennę mint, która nie jest zielona, tylko dorwała dwie pastele i udaje porządny odcień. Odpowiedz Link
nomina Re: sklep we Wrocławiu 06.08.08, 19:49 Semele, zanim umowa będzie przyklepana: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76905300&a=83084035 Odpowiedz Link
marti_1983 A jaka będzie górna granica rozmiarówki? 06.08.08, 11:07 A taki rozmiar jak brytyjskie 34J lub 32 K (tu tylko te hm rozciągliwe?) Coś się na mój biedny biust znajdzie? Mogę zacząć odkładać pieniądze? W wisienki panterki, kratki. Inaczej popełnię samobójstwo, albo chociaż popadnę w melacholię. Ślinka mi kapie jak sobie popatrzę. Odpowiedz Link
effuniak Re: A jaka będzie górna granica rozmiarówki? 06.08.08, 12:28 tylko bez takich tam bo to pachnie szantażem :))) Będzie wszystko co się tylko da zrobic a jak stwierdzę , że się nie da to możesz byc pewna że zaraz zacznę z innej "mańki" aż się DA ! Odpowiedz Link
marti_1983 Re: A jaka będzie górna granica rozmiarówki? 06.08.08, 16:10 Oj tam szantażem. Tak tylko dodam... rozmowę przy medytacjach nad Twoimi modelami. Ja: ehhhhhh Mój M: co? Ja: stanik....ehhhh... Mój M: To sobie kup. Ja: Nie da się. Mój M: znowu nie zrobili dla Ciebie rozmiaru? To świnie!!!! Ja: Ja nawet nie wiem czy zrobi. Mój M: To sobie znajdź taki co robią i kup, zaraz Ci się poprawi. Ja: E nie. Jeszcze sobie popatrzę na te. Ja CIERPIĘ. A biust mam normalny, średni, okrągły, nieopadający. Co to jest dla Ciebie 32K lub 34J jeśli ścisłe? No pikuś. Pikuś po prostu. Odpowiedz Link
jaga-a Re: jaga-a 06.08.08, 12:53 poczekam cierpliwie, w końcu jeden stanik mam :) co prawda czarny i robi troszkę efekt kalafiora, ale i tak go lubię, bo jak tu nie lubić masqueradki :) Ha, ze środka tabelki :) ale ja jestem z tych, którym staniki się kończą pod brodą :) nawet jeśli wezmę zupełnie niezaniżony obwód 70. No i chciałabym uwierzyć, że staniki mogą być wygodne... bo mogą, prawda? :) Odpowiedz Link
jaga-a Re: jaga-a 06.08.08, 13:05 dlatego, że fiszbiny gniotą, miseczki obcierają pachy, ramiączka drapią, obwód ciśnie, albo się przesuwa :) jeszcze parę powodów wymienić?:) mogę tak długo :) Odpowiedz Link
jaga-a Re: jaga-a 06.08.08, 13:02 A, w ramach wyjaśnienia - pytam, bo Twoje staniczki wydają się być tak cudownie mało zabudowane, że chętnie bym je nabyła, tylko w pierwszej kolejności taki zupełnie neutralny w kolorze i gładki.I takiego nie zauważyłam. A że te, których zdjęcia widziałam, są śliczne, to inna sprawa... :) Odpowiedz Link
marioladabr Re: EFFUNIAK 06.08.08, 20:05 Effuniaku wysyłałam maila do Ciebie z zamówieniem (tak nieśmiało) i nie wiem czy otrzymałaś, odpowiedz proszę. Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 20:48 Ty się możesz śmiać bo już dwa Effuniaki miałaś a my biedne musimy czekać;( Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 20:57 Ty mnie nie sprzedawaj, bo sama masz jeden z nich, więc nie marudź! :) Jak Ci się nosi? Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 21:11 A bardzo fajnie się nosi:) Jak pierwszy raz przymierzyłam byłam załamana bo zrobiły mi się wielkie buły a piersi wyglądały jakby chciały wyskoczyć na spacer;) ale na szczęście okazało się, że to tylko taka faza miesiąca... Teraz jest może troszeczkę za mały albo na styk, ale jego uroda rekompensuje wszystko:) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 21:22 By wynikało, że mamy dokładnie taki sam cyc i powinnyśmy chodzić w tych samych stanikach ;) Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 21:27 Na to wychodzi:) Będę Cię śledzić w Galerii... Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 21:36 Lepiej śledź mnie na giełdzie i odkup ode mnie białą zetę, bo mi się znudziła :) Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 21:53 Obiecałam sobie powstrzymać się od kupowania staników dopóki Effuniak nie zacznie sprzedawać, już się łamię ale na Zetę się nie skuszę:) jeszcze żeby była czerwona... Właśnie taką miałam ale zrobiła się mała a poza tym obawiam się, że większa miałaby za szeroko rozstawione fiszbiny. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 23:07 No w sumie to sama Cię dobrze rozumiem :) Ostatnio sprzedałam na allegro 3/4 swojego dobytku,żeby zebrać kasę na staniki od Ewy :) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Effuniak jest zajęty i odpisze we wrześniu! 06.08.08, 22:43 Tzn Ewa tak całkiem poczty nie sprawdza? Odpowiedz Link
babajaga87 Sprawdza, ale nie ma czasu odpisywać.. 06.08.08, 23:04 ..chyba, że kogoś bardzo kocha... :D Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Sprawdza, ale nie ma czasu odpisywać.. 06.08.08, 23:07 A jak ją babajaga molestuje, to na wszelki wypadek odpisuje, żeby nie narazić się na zamieszkanie w domku na kurzej łapce. ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Sprawdza, ale nie ma czasu odpisywać.. 06.08.08, 23:08 Babyjagi mają swoje sposoby :) Odpowiedz Link
anodka Re: EFFUNIAK 06.08.08, 21:48 Zobaczyłam staniki. Kobieto!!! Gdzie Ty byłas jak mialam 20 lat? Są tak śliczne ze nie wiem czy ubrać czy na ścianie powiesic i patrzec. Chce cokolwiek na moj świezo uświadomiony biust. Trzymam kciuki !Cierpliwie czekam na info gdzie te cuda dostać:) Odpowiedz Link
aleksandralm Re: EFFUNIAK 06.08.08, 22:24 Ja tez wlasnie napisalam... Patrzac po zdjeciach, chcialabym przynajmniej polowe tych cudeniek... I do tego drugo polowe z waszego koncertu zyczen... Odpowiedz Link
zwiatrem Ewuniu 07.08.08, 11:21 tak sie doczepiam do watku za co przepraszama autorke, na jaki najlepiej adres moge napisac maila do Ciebie? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Ewuniu 07.08.08, 18:03 Pani Prezes jest w tym miesiącu bardzo zajęta dopracowywaniem modeli w różnych rozmiarach. Można pisać na maila gazetowego w pilnych sprawach, jednak wszelkie zamówienia będą realizowane najwcześniej we wrześniu. Odpowiedz Link
gosiaplock28 Re: EFFUNIAK 07.08.08, 13:29 Effuniaczku ja wybieram sie do łodzi we wrześniu po dyplom... Wramach nagrody zafundowałabym sobie pare staniczków, także poproszę o adres sklepu stacjonarnego :) THX. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: EFFUNIAK 07.08.08, 18:04 Sklep stacjonarny jeszcze nie jest otwarty, będzie dopiero na jesieni :) Odpowiedz Link
eusha Re: EFFUNIAK 07.08.08, 14:22 Przeczytałam cały wątek, wpatrywałam się jak zauroczona w zdjęcia udostępnione przez thorrey (wielkie dzięki:))) ) i kibicuję Ci effuniak z całych sił!!! Ja też chcę takie cudeńka!!! Odpowiedz Link
megiddo0 a mi sie marzy... 07.08.08, 15:02 stanik z butelkowo zielonego atlasu z aksamitnymi ramiaczkami i flokowaniem na brzegu miseczki w takim samym kolorze, oczywiscie halfcup (moze byc jeszcze taka sama wersja w koloze oranzu albo sliwkowym) i drugi (pewnie niemozliwy do zrobienia bo material musialby byc taki) tez halfcup z czarnego przejrzystego materialu z pawimi piorami (koniecznie z tymi zielonymi i fioletowymi kolorkami!), tak zeby te piora odrobine wystawaly poza brzeg miseczki i tworzyly takie wloski (cos podobnego jak we wlochatku) i to wszystkoe w moich wymiarach:P (66/81.5 czyli okolice 60F) eh...marzenia i w dodatku wyjezdzam na pol roku 23ego sierpnia i nie bede mogla pomierzyc w sklepie cudownych effuniakowych stanikow:( Odpowiedz Link
hipciorra Re: a mi sie marzy... 07.08.08, 23:23 ...jeden ze staników pokazywanych na zdjęciach, które jedna z Szanownych Biuściastych linkowała. Taki w różową krateczkę... Ja w ogóle cokolwiek ślepawa jestem, bo nie mogę nigdzie znaleźć jakichś namiarów na tę stronę Effuniak I Wspaniałej, o której wspomniano w poście otwierającym wątek. A może w ogóle jeszcze nie powstała? :-) Odpowiedz Link
bruxelka11 :[... 08.08.08, 08:56 A ja jestem już wściekła. Ciągle czytam tylko zachwyty, albo koncert życzeń do Effuniak, widzialam też kilka zdjęc prototypów a staników nie ma i nie ma!!! Na dodatek wszyscy latają na spotkania z Effuniak a ja nie mam kiedy iść i zobaczyć na własne oczy effuniaków. Przez to wszystko zaczynam mieć czarne myśli, że zanim wbiję się w kolejke chętnych to będa już następne wakacje (bo w te już i tak mogę zapomnieć o dekoltach) a jak się już doczekam to staniki będa niekompatybilne. Effuniak jest w Łodzi więc trzeba będzie kursowac na poczę bo nie będę miała kiedy pojechać do Łodzi...na koniec nie będzie zwrotów...bo jak stanik szyty na konkretne zamówienie i z poprawkami pod konkretną osobę to przecież nikt inny go już nie kupi... łeeee, ale popadłam w czarnowidztwo :( Odpowiedz Link
monika3411 Ejjjj bruxelko.......... 08.08.08, 19:33 bruxelka nnoooooo.............. weź nie kracz.............. ;-( Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: a mi sie marzy... 08.08.08, 11:18 Strona i sklep internetowy Effuniak jest w budowie, ruszy najwcześniej pod koniec września. Odpowiedz Link
madzioreck Ja tez chcę cudeńka :) 08.08.08, 19:19 Effuniak, ja nie chciałam Ci zawracać głowy, ale czy zanim ruszy Salonik to szyjesz w międzyczasie indywidualnie ? Bo jeśli tak to ja chętnie Cię odwiedzę :) Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Ja tez chcę cudeńka :) 08.08.08, 21:17 Noooo doooobra...już nie kraczę...ale nie "wytrzymie" do końca września!!!! Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Indywidualne zamówienia 08.08.08, 21:21 Drogie Panie, indywidualne zamówienia będzie można składać u Ewy na maila gazetowego po 25 sierpnia. Pozdrawiam, Sekretariat Effuniak Odpowiedz Link
effuniak :) 08.08.08, 21:49 Będzie i lista i nawet pewne formy korupcji hihihihiiii A tak poważnie to wszystkie informacje przekazywane przez Sekretariat są jak najbardziej przwdziwe Przekazuje je Wam moja Asystenka, bo ja nie zawsze mam czas śledzic wszystko co się dzieje Tak więc to nie jakaś ściema Odpowiedz Link
turzyca Re: :) 13.08.08, 03:10 Czy TYM czyms jest mozliwosc jakiegos szantazowania babyjagi? ;) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: :) 13.08.08, 10:38 Babajaga nie zdradza swoich atutów, bo jeszcze zazdrosne Turzyce by je chciały wykorzystać! :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak PS. 13.08.08, 10:39 Babajaga jest pod specjalną protekcją Effuniak, proszę więc uważać na nią! :) Odpowiedz Link
turzyca Re: :) 13.08.08, 14:46 Nie musi zdradzac atutow, wystarcza ze popelnia kompromitujace bledy w obecnosci owychze. ;] PS Turzyce maja to do siebie, ze nie sa zazdrosne o dobra materialne, wiec mozna ich w tym zakresie nie szkalowac. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: :) 13.08.08, 18:24 Hehehe.. Oni akurat byli NIEŹLI :) Nie ma to jak młode mięsko.. Odpowiedz Link
songor Re: :) 09.08.08, 00:22 Effuniak a jak sie maja do listy oczekujacych i indywidualnych zamowien osoby ktore spsywalas na zlocie? bo ja cierpliwie czekam ale jak bys juz cos dla mnie zaczynała to będe miec kilka zyczen :D i jak sie domyslam dasz znac meilowo :> Odpowiedz Link
semele2 Re: Indywidualne zamówienia 09.08.08, 00:13 A można zapytać, z jakiej półki cenowej będą te staniki na zamówienia? Bo nie wiem, czy zacząć składać coś z tej mojej studenckiej kieszeni, czy nie robić sobie nadziei, dopóki nie wygram w totka ;). Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Indywidualne zamówienia 09.08.08, 01:26 100-150zł W planach jest też linia 'luksusowa', której cen się nie da przewidzieć :) Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Indywidualne zamówienia 09.08.08, 01:36 te normalne, sklepowe z pelna rozmiarowka tez beda w takich cenach? (niestety linie luksusowa jako studentka od razu bede musiala sobie darowac:( ) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Indywidualne zamówienia 09.08.08, 09:23 Nie wiem, czy NA PEWNO, ale Ewa kilka razy takie właśnie ceny zapowiadała (to jest do odszukania w jej różnych wątkach na tym forum). Odpowiedz Link
smallfemme Re: Indywidualne zamówienia 09.08.08, 10:17 no cóż, to muszę odkładać pieniądze i jednak robić to prawo jazdy, żebym miała jak dojechać do Łodzi i mogła kupić dobry stanik w stacjonarnym sklepie.. och, rozmarzyłam sie :D Odpowiedz Link
zimowy_lisc Re: Indywidualne zamówienia 09.08.08, 14:02 smallfemme napisała: > no cóż, to muszę odkładać pieniądze i jednak robić to prawo jazdy :O to raczej sprzeczność - ja blisko 2000 zł już wydałam na prawo jazdy więc z czego tu odkładać? przepraszam za OT Odpowiedz Link
smallfemme OT 09.08.08, 16:34 oszczędzać na staniki.... a na prawo jazdy się uczyć, bo jak na razie to olewam lekko kurs... nie ja płacę więc... ;) Odpowiedz Link
jenefer-lodz Re: Indywidualne zamówienia 11.08.08, 17:34 a czy juz jest moze znana wstepna lokalizacja sklepu:)?? Bosmy sietak rozmarzyly....:D Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Lokalizacja sklepu 11.08.08, 18:19 Lokalizacje sklepu mają być dwie - jedna wirtualna, a druga realna w Łodzi. Nic więcej nie zdradzam :) Odpowiedz Link
elodia Re: Lokalizacja sklepu 17.08.08, 11:26 sekretariat_effuniak napisała: > Lokalizacje sklepu mają być dwie - jedna wirtualna, a druga realna w > Łodzi. Nic więcej nie zdradzam :) te wirtualne, to z serca radzę - wysyłaj w brzydkich (na wierchu) opakowaniach! W ładnych giną:( Widać - panie na poczcie też lubią mieć coś pięknego:/ Aaaaach, może w końcu delikatnego szafirowego z kapeńką sreberka się doczekam:))) mElodyjnie by było:) Z mElodyjnym pozdrowieniem:-) (\...../) (='.'=) (")_(") El Odpowiedz Link
jaga-a Re: EFFUNIAK 10.08.08, 21:45 Effuniaku, pisałaś, że jesteś w trakcie dopracowywania rozmiarówki - ja Cię bardzo proszę, weź pod uwagę potrzeby średniobiuściastych, ok? bo pomimo, że wydaje się to dziwne, to jednak to całe hallo o zbyt zabudowane modele dla nas (czyli np moje 71/93-94) to nie jest jakaś fanaberia, naprawdę. Już chciałam nawet zamówić sobie, powodowana przebrzmiałą dyskusją w małej galerii, jakieś 32E lub F, myśląc, że może to jest sposób na przyjemnie niskozabudowanie, a tu dziś okazało się, że moja casablanca 30FF się troszkę rozciągnęła i co - i zrobiła się niewygodna, bo mi fiszbiny podjeżdżają na piersi z dołu! I to nie jest przyjemne! To jak ja mam zamawiać 32? Rozumiem, że Twoje staniki będą ścisłe, więc 32 będzie ok, ale będziesz pamiętać, że 32F to jest naprawdę średniutki biuścik? Mój np jest cały objęty miseczkami casablanki - a ona ma ok 16 cm wysokości, zmierzyłam. Odpowiedz Link
kuraiko Re: EFFUNIAK 10.08.08, 23:27 popieram - 32E lub 32F nie są nisko zabudowane :(... nie zdarzyło mi się mierzyć takiego stanika, oczywiście dostępnego stacjonarnie w "zwykłych" sklepach... Odpowiedz Link
alipka1 Re: EFFUNIAK 11.08.08, 13:26 A ja mam prośbę, żeby do tych cudnych staniczków można było dokupić szorty do kompletu Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Majtki 11.08.08, 13:55 Szorty, figi, stringi, wszystko będzie! :) A nawet i koronkowe i bawełniane - do wyboru :) Ps. Mam nadzieję, że mi Pani Prezes uszu nie urwie, że się wygadałam.. Odpowiedz Link
charm Re: Majtki 11.08.08, 15:00 > Będzie mnóstwo niespodzianek! :))) Czekamy z niecierpliwością :D Odpowiedz Link
ida14 Re: Majtki 11.08.08, 15:19 no i zasliniłam klawiature i jej okolice. echhh ach i och moje (chyba)70G w fazie poszukiwan idealnego rozmiaru unosi sie w westchnieniach zachwytu. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Majtki 11.08.08, 17:44 tylko niech tych stanikow i majtek bedzie wystarczajaco duzo bo jak nic sie pozabijamy o nie;) Odpowiedz Link
zwiatrem Ewo 14.08.08, 17:40 chcialabym sie z Toba skontaktowac osobiscie, zalezy mi na tym aby moj list byl do Twojej wiadomosci, czy moge napisac na gazetowa poczte? Odpowiedz Link
villanden Nie moge sie doczekac 15.08.08, 17:43 Nie wiem, czy to wlasciwy watek, by takie westchnienie wydac, ale NAPRAWDE nie moge sie doczekac na rozwiniecie pelnej dzialanosci przez Ewe. Zycze jej wszystkiego najlepszego i oznajmiam, ze darowalam sobie kolejne zakupy na listkach, zeby "dysponowac srodkami" na wymarzone "effuniaki". Powodzenia Ewo! I oby juz niedlugo... :-) (przepraszam za ewentualne zasmiecanie watku, ale czasami czlowiek musi... itd ;-) ) Odpowiedz Link
annasi23 Karmniki 16.08.08, 22:30 Effuniaku, wiem że w tym wątku już dwa razy pojawiał się temat karmników, ale chciałabym pociągnąć Cię za język w tej kwestii. Planujesz coś dla Matek-Polek? Bo sama widzisz, że nie da się dostać nic porządnego do karmienia. Ja teraz noszę na zmianę dwa biustonosze własnoręcznie przystosowane do karmienia. Wszystkie karmniki jakie kupiłam są po w najlepszym przypadku kiepskie. W najgorszym - nie nadają się do niczego. W Tobie jedyna nadzieja ;) pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Karmniki 17.08.08, 01:00 Będą, będą, ale nie w pierwszej kolejności :) Odpowiedz Link
blue_jean Re: Karmniki 20.08.08, 10:13 Dlaczego tak późno?? A kiedy będzie ta druga (oby nie trzecia! ;-)) kolejność? A będzie można te z pierwszej kolejności domowo przerabić na karmniki? (w Melissie nie wszystkie modele się nadają, więc obawiam się, że z Effuniakami może być tak samo...) Over! :-) P.S. Już sprawdzam jakość połączenia Warszawy z Łodzią. ;-) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Karmniki 20.08.08, 19:23 blue_jean napisała: > Dlaczego tak późno?? A kiedy będzie ta druga (oby nie trzecia! ;-)) > kolejność? A będzie można te z pierwszej kolejności domowo przerabić > na karmniki? (w Melissie nie wszystkie modele się nadają, więc > obawiam się, że z Effuniakami może być tak samo...) Obawiam się, że effuniakowe half-cupy nie sprawdzą się jako karmniki, krój wydaje mi się zupełnie nie taki jak trzeba. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Ale znając Ewę to na pewno wymyśli coś fajnego i dla karmicielek, w niczym niepodobnego do większości karmników na rynku. Prawda, pani asystentko? ;) > > P.S. > Już sprawdzam jakość połączenia Warszawy z Łodzią. ;-) Niezłe jest, pociągi prawie co godzinę. Kombinowałam już jak dojechać z Lublina do Łodzi i wychodzi na to, że... tak czy siak trzeba przez Warszawę ;) Odpowiedz Link
anna-pia Re: Karmniki 15.09.08, 23:09 the_mariska napisała: > Obawiam się, że effuniakowe half-cupy nie sprawdzą się jako karmniki, krój > wydaje mi się zupełnie nie taki jak trzeba. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Ale > znając Ewę to na pewno wymyśli coś fajnego i dla karmicielek, w niczym > niepodobnego do większości karmników na rynku. Prawda, pani asystentko? ;) A mi wydaje się, że będą idealne :) Nie widzę powodu, dla którego karmnik nie mógłby być half0-cupem - tym bardziej, ze im mniej zabudowany stanik, tym mniejsze ryzyko, że miseczka będzie uciskać przy zwiększaniu się ilości pokarmu w piersi. Odpowiedz Link
ma.ya Bra-fitter 17.08.08, 11:50 I, jak wywnioskowałam, trzeba by jeszcze dodać nową opcję w elektronicznym bra-fitterze i innych tabelkach: oprócz rozmiar brytyjski, rozmiar polski, jeszcze rozmiar effuniakowy :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Bra-fitter 17.08.08, 20:06 Rozmiar Effuniakowy, to najzwyczajniej w świecie Twój rozmiar tabelkowy bez żadnego przeliczania/zaniżania/etc. Czyli w kalkulatorze Mariski jest to rozmiar w ściśliwcach. Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Bra-fitter 17.08.08, 20:45 no dobrze, ale kalkulator poz\kazuje mi 80GG a noszę 80FF, 80G mam tylko jedno, w Coquette Masquerade wyjątkowo ściśliwy podaje 85F - to jaki mam mieć rozmiar effuniaka??? Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Bra-fitter 17.08.08, 20:47 a własne wymiary mam 89/113 przed chwilą mierzone (schudłam?) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Bra-fitter 17.08.08, 22:12 Na stronie Effuniak będą bardzo dokładne porady dot. tego, jak dobierać rozmiar biustonosza u niej. Brafitterem nie jestem, ale dla Twoich wymiarów docelowo u Effuniak powinnaś mieć 90E. Jak kłamię, to niech Ewa zdementuje :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Zakres rozmiarów 17.08.08, 22:57 No jasne, że będzie. Rozmiarówka ma być 60-90 C-K (miski wg brytyjskiej tabeli). Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Zakres rozmiarów 18.08.08, 09:26 to przy wymiarach 66/82 i rozmiarze 60F (ewetualnie 65DD z malym hakiem) co mam zamawiac? bo jestem troche skolowana a zamawiac bede z grecji wiec wolalabym jednak nie odsylac... Odpowiedz Link
effuniak megiddo0 18.08.08, 09:35 1)co rozumiesz przez 65DD z małym hakiem? 2)z obu tych rozmiarów wynika, że jesteś osobą o większej miseczce niżby to wynikało z obwodów . Czy stanik 60F ma na ciebie dobrą miseczkę? musiałabyś mi wysłac swoje zdjęcia w tym staniku ma maila Odpowiedz Link
megiddo0 Re: megiddo0 18.08.08, 18:51 wyslalam maila ze zdjeciami owszem bo tabelkowo powinnam nosic okolice 60DD w ktore za zadne skarby sie nie mieszcze Odpowiedz Link
kwiatek04 OT Grecja 19.08.08, 12:34 O kolejna duszyczka z Grecji! :)) A gdzie mieszkasz? Ja na Porosie. Gdyby sie jeszcze pare osob zebralo to moznaby zrobic biusciasty zlot :))) Odpowiedz Link
megiddo0 Re: OT Grecja 20.08.08, 00:39 jeszcze nie z grecji;) ale juz niedlugo-od 24ego przez pol roku bede mieszkac na krecie (rethymnon) jade tam sobie w ramach erasmusa na studia i oczywiscie trzese sie ze strachu przed kursami z greckiego... Odpowiedz Link
effuniak Hermenegilda_k 18.08.08, 05:18 Przy Twoich wymiarach powinnaś rzeczywiście nosic 80GG(8o/114) a jak sama piszesz , dobre staniki masz dopiero w rozm 80FF(80/109) czyli wynika z tego jasno, że większa częśc obwodu biustu, niż przewidują wszystkie tabelki przypada na plecy i boczki z czego robi się mniejsza , niżby wychodziło miska. Takie sytuacje są niezwykle częste i to w obu kierunkach czyli miska czasem wychodzi mniejsza niż w tabeli a czasem sporo większa. Mówimy wtedy o tzw zakrzywieniu tabelki a prawda jest taka, że tabela sobie, a życie sobie. I zdarza się to praktycznie we wszystkich rozmiarach bez względu na tuszę dziewczyny. Wiem, bo spotykając się z Wami na zlotach obserwuję bardzo dużo takich przypadków "nie tabelkowych" i to bez względu na wielkośc piersi. Tak więc Moje Drogie - cudów nie ma, i nie obędzie się bez nietrafionych rozmiarów, bo pewnych zależności nie da się przewidziec Natomiast, gdy już dana osoba, będzie miała u mnie dobrany rozmiar, to potem po prostu będzie taki zamawiac w ciemno i jeśli w międzyczasie nie zmieni sylwetki , to obędzie się bez niespodzianek natomiast w kwestii obwodu pod miską , to zapewniam Cię, że u mnie nie dopniesz się z pewnością w obwód 80 mając pod biustem 89 :) U mnie będziesz musiała kupic stanik o obwodzie 90 (herezje nie?) Ale moim zdaniem, gdy idę kupic np uszczelkę do kranu to muszę podac jaki ten kran ma przekrój i już nie kombinuję, że może ten konkretny producent widzi to inaczej. To dlaczego przy zakupie stanika mam stosowac wyższą matematykę przy takiej prostej sprawie jak obwód pod. Wystarczy zagadek, przy określeniu rzeczywistej głębokości miski , o czym pisałam na początku Odpowiedz Link
987ania Re: Hermenegilda_k 18.08.08, 10:57 > Ale moim zdaniem, gdy idę kupic np uszczelkę do kranu to muszę podac jaki ten > kran ma przekrój i już nie kombinuję, że może ten konkretny producent widzi to > inaczej. > To dlaczego przy zakupie stanika mam stosowac wyższą matematykę przy takiej > prostej sprawie jak obwód pod. Effuniak jak Ty mądrze piszesz. To jednak prawda, że najprostsze rzeczy najtrudniej wymyślić. Ciekawe kiedy doczekamy się takiego podejścia w innych firmach. Choć podejście oni takie mają, tylko jakość materiałów kiepską. I ja też czekam na Twój sklep, szczególnie na te karminiki. Odpowiedz Link
effuniak 987ania 18.08.08, 11:04 materiały to oni mają dobre tylko konstrukcje nie za bardzo :))) Odpowiedz Link
yaga7 to ja będę małobiuściasta ;) 18.08.08, 11:15 Bo pewnie przy 79 pod będą na mnie pasować effuniaki o obwodzie 80, a tym samym wyjdzie mi miseczka DD/E. Nie mogę się doczekać ;) Odpowiedz Link
effuniak Re: to ja będę małobiuściasta ;) 18.08.08, 11:19 A tak na prawdę to jakie to ma znaczenie ? Ważne, żebyś się z tym swoim biustem dobrze czuła , no nie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: to ja będę małobiuściasta ;) 18.08.08, 11:25 no jasne, znaczenia nie ma żadnego :) ale to taka odmiana od tego, co było do tej pory ;) Odpowiedz Link
bigmiki zakochałam się 19.08.08, 22:20 rety właśnie odwiedziłam galerię i jak spojrzałam na te cuda effuniak to normalnie zamarłam już mi się marzy cała szafa staników effuniak już nie mogę się doczekać sprzedaży detalicznej bo teraz to nawet nie wiem skąd dziewczyny biorą te cuda normalnie ślinotok mam jak patrze na te staniczki Odpowiedz Link
lavaenn Re: Bra-fitter 17.08.08, 20:57 rozmiar w ściśliwcach też jest z reguły lekko zaniżony, nie radziłabym ;) tutaj dosłownie tabelka triumpha. Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Bra-fitter 17.08.08, 21:00 czyli effuniak 85E? ew. 85F? co na to sekretiat_effuniak? już się pogubilam... Odpowiedz Link
lavaenn Re: Bra-fitter 17.08.08, 22:19 na 89 pod to może nawet 90, skoro the_mariska przy 69 się nie dopina w 65, a miskę to już niech ktoś bardziej zorientowany w tych rejonach rozmiarowych wymyśli. chociaż i tak wystarczy Effuniak podać wymiary :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Bra-fitter 23.08.08, 14:01 Sekretariacie_Effuniak: a Ty jakie masz rozmiary Effuniaków? :-) Wlasnie sie zastanawiam, bo zawsze korzystam z kalkulatora Mariski a mi i tak wychodzi w rzeczywisctosci co innego..:) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Rozmiar sekretariatu.... :) 23.08.08, 16:05 Ja mam 65E, taki mi wychodzi z kalkulatora Mariski i na moim biuście ten rozmiar był dopracowany :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Rozmiar sekretariatu.... :) 23.08.08, 18:47 Nadal masz 64/88, ze tak spytam? :-) Ja zmutowałam i dzis w Trixie mam 64/91. PS. Czy w Trixie lezy Ci plasko mostek na ciałku? I czy ten szew poprzeczny miseczki nie dzieli Ci piersi na 2? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Rozmiar sekretariatu.... :) 23.08.08, 19:23 Wymiary niezmienne, chociaż piersi wydają mi się coraz większe ;) A Trixie leży na mnie jak druga skóra, wszystko przylega idealnie, nic mi nie dzieli piersi na 2, zupełnie jakbym ten stanik miała szyty na miarę :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Rozmiar sekretariatu.... - dzieki :) 24.08.08, 14:03 Kurde, no! Czuje sie jak mutant. Juz widze na sobie Tango II lub Rio. Odpowiedz Link
malagracja Napisalam do Ciebie e-mial.. 23.08.08, 18:48 ..na nick Sekretariat Effuniak :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Napisalam do Ciebie e-mial.. 23.08.08, 19:24 Malagracja, ja Ci odpisałam na gazetowego, nie wiem, czy go odbierasz..? Odpowiedz Link
malagracja Oczywiscie, ze odbieram - ale nie doszedl :( 24.08.08, 13:41 Moj gazetowy = qna@vp.pl Aj, wszystko przeciw mnie ;-) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Oczywiscie, ze odbieram - ale nie doszedl :( 24.08.08, 19:08 Pisałam na malagracja małpa gazeta.pl Już piszę na ten drugi! __ sekretariat@effuniak.pl Odpowiedz Link
mmm-mm Re: EFFUNIAK 18.08.08, 06:13 Ewo, ja cie bardzo prosze czy przeslalabys mi staniki do USA za oplata jak je zamowie:) W Polsce bede gdzies za rok albo dwa. Nie chce w przesylki wlaczac cioci w Polsce. Cala rodzina bedzie plotkowac o moim rozmiarze tak jakby ona nie zamawiala swoich we wlasciwym (oczywiscie ja o nich jej powiedzialam). "No bo po co chudzielcowi podtrzymujacy stanik i przeciez ona nie ma duzych piersi." I mamie powiem tylko o mniejszym obwodzie (bo powiadomi ojca a on powie calej ulicy nie tlumaczac im o co chodzi), jej tez kupi sie wlasciwy jesli zaakceptuje cene ehh... Jesli ci to nie sprawi problemu to bylabym naprawde bardzo szczesliwa. Odpowiedz Link
effuniak Re: EFFUNIAK 18.08.08, 06:46 nie ma problemu z wysyłką tylko muszę jeszcze ustalic jaką drogą jest najtaniej. Odpowiedz Link
mmm-mm Re: EFFUNIAK 18.08.08, 18:28 Pzesylam mocne usciski:) Zycze ci zebys za rok miala ogromna filie na kazdym kontynencie. Poprawilas mi humor na caly dzien. Ide poskakac z radosci:) Odpowiedz Link
yo_anka EFFUNIAKu a będziesz na biusten Party w Poznaniu? 19.08.08, 10:42 Bo dla ciebie przypędzę 30/08 naoglądłam się tych śliczności na fotkach i też chcę takie a do tej pory miałam problem z zakupem 70JJ na wymiar 80/115 to,w twojej rozmiarówce będzie chyba jakieś 80GG /H? I też chętnie zakupię karmniki!!! Czekam niecierpliwe na otwarcie e-sklepu choć jak się zawezmę to i do Łodzi pojadę pomierzyć te cuda że by się zanurzyć w rozpuście! A co tam! Nie ma to jak mierzyć piękne staniki naręczami a nie zamówić sobie 1-2 i odsyłać a wymianę. :-\ Jestem za sklepami tradycyjnymi, i mierzeniem gdy za czerwoną kotarką profesjonalna fitterka podaje nowe i doradza ach....>>>>> Odpowiedz Link
velika Re: EFFUNIAKu a będziesz na biusten Party w Pozna 19.08.08, 11:18 Z tego co wiem effuniak będzie:) Już się nie mogę doczekać:D Odpowiedz Link
chamsin2 Re: EFFUNIAK 20.08.08, 00:30 A ja chyba nie zmieszczę się w Effuniakową rozmiarówkę i rozpaczam ; ( Bo z moimi wymiarami 64/78 wychodzi 65B, prawda? W 60tki się pewnie nie wcisnę... Niech mi ktoś powie że się mylę :) Odpowiedz Link
evolet Re: EFFUNIAK 20.08.08, 00:53 a ja myślę, że effuniak nie zostawi żadnego biustu nieodzianego:) Odpowiedz Link
ter-be Re: zapytanie z nadzieja w glosie 22.08.08, 19:42 I do Beneluxu tez bedziesz wysylac? Powiedz, ze tak!!! Odpowiedz Link
ametyst89 No błogosławieństwo :) 22.08.08, 20:31 Anioł nie kobieta :D Można mieć nadzieję na modele z bardzo wąskim mostkiem, prawda? Pocieszcie mnie. Z moim 60E w dużomiseczkowcach niestety nie znalazłam wymarzonego super wąskiego mostka. Odpowiedz Link
evolet Re: No błogosławieństwo :) 23.08.08, 14:20 ametyst89 też mam taką nadzieję, mi się nawet aragon odciska, paskud jeden:) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: No błogosławieństwo :) 23.08.08, 18:14 Ja też proszę o wąski mostek, wąskie U fiszbiny i miseczki blisko siebie :) Odpowiedz Link
malagracja Re: No błogosławieństwo :) 23.08.08, 18:50 Ja prosze o to samo, co Panie wyżej :) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: No błogosławieństwo :) 24.08.08, 16:13 Ooo, wlasnie takie bylyby idealne :)) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Ja też chcę wąski mostek! 26.08.08, 15:04 Też poproszę wąskie U fiszbiny i miseczki blisko siebie - tak, żeby była prawie fiszbina na fiszbinie, żadnych odstępów na mostku. Plisss:) I żeby fiszbiny z przodu zbyt szeroko na dole sie nie rozjeżdżały, jak w panaszach, bo one mi miażdżą piersi. Chyba muszę mieć indywidualne dopasowanie;) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Ja też chcę wąski mostek! 26.08.08, 18:35 Kociątko moje drogie, staniki Effuniak mają jedne z najwęższych fiszbin z jakimi mój biust miał do czynienia. I wąski, niziutki mostek. I fiszbiny się nie rozjeżdżają bo obwód jest odpowiednio wzmocniony. Podejrzewam, że masz biust podobny do mojego, więc gwarantuję ci że Effuniaki będą ci pasować ;) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Ja też chcę wąski mostek! 26.08.08, 18:51 staniki Effuniak mają takie fiszbiny, jakie są potrzebne ;) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Ja też chcę wąski mostek! 26.08.08, 19:06 Ehhh...ideały?! ;)) Czekam grzecznie, a mój biust wprost rwie się do tych staników ;p Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Ja też chcę wąski mostek! 26.08.08, 19:39 O, Mariska, to fantastycznie!:)Teraz mi sie będziesz kojarzyła z tą dobrą wiadomością:) Odpowiedz Link