Dodaj do ulubionych

Belle Lingerie

27.11.08, 11:38
pierwsze koty za płoty.

To był mój pierwszy zakup na ebay.
Wszystko przebiegało sprawnie, korespondencja mailowa , prośba o "signed for",
ustalenie ceny za przesyłkę i czekanie.....

Paczka przyszła po kilku dniach i trochę mnie zdziwiło,że listonosz wrzucił do
skrzynki, a przecież miał być "polecony"...

Obejrzałam dokładnie paczkę/list,żadnych informacji,że to "signed for" tylko
na znaczku cena 1,63Funta. Tak jak radziły dziewczyny z forum /dzięki
wielkie:)/ napisałam do nich,że za przesyłkę zapłaciłam 7,95Funta i miała być
rejestrowana, a dostaję zwykłą /w sumie to szczeście,że ją dostałam, bo
ostatnia z Brastopu nie dotarła:(/

Miła pani odpisała /dziwny ten jej angielski/ bardzo szybko,że przeprasza i,że
chciałby mi zwrócić te 7,95Funta, co też bardzo szybko zrobiła:)

Rozumiem oczywiście,że pomyłka może zdarzyć się każdemu.

Mój pierwszy zakup i kontakt z tym sklepem uważam za udany:)
Obserwuj wątek
    • charissa Re: Belle Lingerie 27.11.08, 11:49
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75294757&a=75294757
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79925799&a=79960166
      • mag-ia1 Re: Belle Lingerie 27.11.08, 12:23
        rozumiem,że powinnam się dopisać do któregoś z tamtych wątków?, ale jak?
        • psuj-ka Re: Belle Lingerie 27.11.08, 12:27
          tamte wątki zostały już zarchiwizowane i nie da się do nich dopisać, więc chyba ten może zostać ;)
          chociaż może lepiej dopisz się do tematu ebay shops, jest bardziej ogólny ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=72722265&a=72722265
          • nikusz Re: Belle Lingerie 27.11.08, 19:03
            z drugiej strony belle-lingerie wystepuje tez jako nie ebayowy sklep
            internetowy, wiec moze zostawic?
          • charissa Przepraszam 29.11.08, 15:54
            przepraszam

po prostu akurat kilka dni temu kupowałam biustonosz na ebayu w tej właśnie
            firmie i przed licytowaniem sprawdzałam na lobby, czy ktoś miał z nią jakieś
            doświadczenia. Nie zauważyłam, że to wątki zarchiwizowane.
    • fraylla Re: Belle Lingerie 02.01.09, 18:40
      Napisałam na wątku e-bay'owym, wkleję również tutaj:

Help!
      Pod koniec listopada kupiłam stanik w belle-lingerie.
      Zapłaciłam 23, dostałam standardowo maila z podziękowaniem za wpłatę i informacją, że wyślą biustonosz w ciągu 1/2 dnia roboczego.
      Po dwóch tygodniach przesyłki nadal nie było, więc napisałam maila z prośbą o sprawdzenie, kiedy ją nadali. Odpisali, że wysłali ją natychmiast (po wpłacie? tego nie napisali) i poprosili, żebym sprawdziła na poczcie. Sprawdziłam, nie było. Odpisałam. Oni na to, że Święta, to i poczta działa wolniej. I czy prosiłam o ubezpieczenie. Do jasnej ciasnej, nie prosiłam, a ponad miesiąc to nawet w czasie okołoświątecznym za dużo. Na co dostałam odpowiedź (cyt.):

"All post to poland seems to be slow and most goes missing, its getting to a point where we will stop selling to Poland as post is not arriving quickly. Next time you purchase outside Poland please purchase insurance for your goods"

Generalnie mam wrażenie, że grają na zwłokę.
      Nie zaproponowali żadnego rozwiązania, pomocy, nic.

Diabli mnie biorą, tym bardziej, że nie jestem dla nich nową klientką, kupowałam od nich kilka razy (ostatnio w Święta - czkam na przesyłkę ;P, ale tym razem udało mi się wyciągnąć koszt signed for, mam nadzieję, że takim wyślą) i na pewno bym do nich wracała.

I teraz:
      w PayPalu można zgłosić sprawę do 45 dni od zapłaty, tak?
      Jeśli przekroczę ten termin, PP nie zwraca kasy?
      Co wtedy? Przepadło?

Tak naprawdę to chciałabym, żeby mi wysłali drugi raz biustonosz (mają taki sam wystawiony), bo po pierwsze bardzo mi na nim zależy, po drugie, na różnicach kursowych i PayPalowych prowizjach stracę :(.

Ehhhh, doradźcie coś mądrego, 45 dni od wpłaty mija na początku przyszłego tygonia :(
      • charissa Re: Belle Lingerie 04.01.09, 15:13
        ja kupiony biustonosz dostałam w ciągu kilku dni. poprosiłam o signed for -
        doliczyli mi dodatkową opłatę, ale przesyłkę miałam szybko.
        • prostokvashino Re: Belle Lingerie 04.01.09, 22:09
          Dziwne, ja kilka razy zamawiałam (co prawda zawsze signed for) i nie było
          żadnych problemów, wszystko docierało szybko i sprawnie.
          • fraylla Re: Belle Lingerie 05.01.09, 22:27
            Dlaczego dziwne? Do mnie też kilka przesyłek od nich dotarło szybko i sprawnie.
            A ta nie. Widać komuś po drodze Jenna się spodobała (- nie dziwię się ;))
            I okazuje się, że w takiej sytuacji w B-L nie są tacy chętni do współpracy.
            Chociaż może gdybym wysłała nie 6, a 66 maili, bardziej by się przejęli? ;)
      • mig_usia fraylla 04.01.09, 22:39
        najpierw otwierasz spor za pomoca konsoli sporow, pozniej podnosisz
        do rangi roszczenia a nastepnie sprawa zajmuje sie paypal...nawet
        jesli nie bylo sign for to tez zwracaja kase...gdzies kilka razy w
        roznych watkach pisalam o tym minn:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74853998&a=82998065
        i tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81342599&a=81659044
        zreszta przeszukaj forum;)
        zawsze mozesz napisac w razie pytan na prv badz zadzwonic na
        infolinie paypala...mili i sympatyczni:)
        • fraylla Re: fraylla 05.01.09, 22:15
          Mig_usia, dzięki :)
          Napisałam do nich przedwczoraj z pytaniem,
          czy cokolwiek zrobili w tej sprawie
          i jakie rozwiązanie proponują.
          Odpisali dzisiaj, chcieli, żebym potwierdziła adres
          (wrrr, przecież już raz potwierdzałam)
          i napisali, że poczta "will start an investigation for you".
          To znaczy, że przez miesiąc palcem nie kiwnęli :/.
          Jutro mija 45 dni od zapłaty, więc otwieram spór,
          mam dość liczenia na ich dobrą wolę.
          Tyle razy u nich kupowałam, a tu taki olew..., rozczarowałam się :(.
    • magda.filipowska www.belle-lingerie.co.uk 13.02.09, 18:09
      Mój pierwszy zakup u nich i na razie jestem z nich zadowolona :) Jak widać po
      temacie, kupowałam na ich stronie, a nie przez eBay.

Zlożyłam zamówienie dziś o 10:30, o 12:30 dostałam wiadomośc, że pobrali kwotę z
      mojej wcześniej podanej karty a parę minut później, że zamówienie zostało wysłane!
      Zobaczymy jeszcze, jak szybko przyjdzie :)
    • chocochoco Odradzam!! 13.02.09, 20:23
      Strasznie nieprzyjemna osoba, kupiła coś na jej innym koncie i straciłam mnóstwo nerwów i czasu. W ogóle nie odpowiada na maile, nie wierzcie w maila o wysłaniu paczki, mi wesłała a po 10 wystawiła ponownie te przedmioty, które kupiłam, bo otworzyłam spór (10 dni bezskutecznie prosiłam o numer nadania przesyłki, zapłaciłam za niby signed-for 11 GBP). Pech chciał, że spóźniłam się 1 dzień z zapłatą i ona tez zdążyła otworzyć mi spór, a po oddaniu kasy wysłała mi upomnienia o zaległą płatności i moje konto zostało zablokowane, wszystkie oferty odwołane etc. Napisałam do Ebaya i po 2 dniach zadzwonił do mnie miły Pan bardzo przeprosił, usunął upomnienia i odblokował mi konto. Ta baba wyzwała mnie od złodziejek i oszustek i jeszcze nie wiadomo czego, normalnie żenada straszna, powinno się zakazać sprzedawać takim osobom na Ebayu, bardzo wiele zdrowia mnie ta sprawa kosztowała. Odradzam zakupy na wszelkich kontach powiązanych z belle-lingerie.
      • morwen08 Re: Odradzam!! 13.02.09, 23:55
        Musi byc kilka sprzedawcow o podobnej nazwie, bo ja kupowalam w Belle Lingerie
        juz wielokrotnie i nigdy nie mialam najmniejszych problemow.
        • j-o-l-a Re: Odradzam!! 14.02.09, 09:22
          Potwierdzam. Kupowalam i przez Ebay, i przez strone. W obu przypadkach bez
          najmniejszego problemu.
        • chocochoco To ten sam sprzedawca 14.02.09, 10:58
          Ja raz kupiłam w normalnym Belle Lingerie i czekałam długo na przesyłkę, ale
          wszystko w końcu doszło, tym razem było jak pisze, jestem pewna, że to ta sama
          osoba, bo ten sam adres do zapłaty w PayPalu... Nie ma żadnych wątpliwości, na
          prawdę trzymajcie się z daleka od tej prostaczki, jak nie chcecie przeżyć takich
          nerwów jak ja :-/...
    • psuj-ka Miło :) 15.04.09, 21:24
      Mój pierwszy zakup na ebayu wypadł bardzo fajnie :) Na każdym etapie transakcji komunikaty, dostawałam odpowiedzi na moje pytania, wysyłka była szybka i co najważniejsze skuteczna ;) Jedyne, czego szkoda to koperty, zwykłe bąbelkowe, moja miała rozerwany kawałeczek z boku. Na szczęście nie wpłynęło to na zawartość, ale jednak znacznie wolę szare pocztowe folie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka