Dodaj do ulubionych

www.lasenza.co.uk

19.12.08, 10:25
Wątek poświęcony sklepowi internetowemu:
www.lasenza.co.uk
Tu zamieszczamy komentarze i pytania dotyczące obsługi, czasu dostawy,procedury składania zamówień, sposobów płatności, zwrotów, wysokości cen, zmian na stronie internetowej, promocji cenowych itp.
Obserwuj wątek
    • lau-rin Re: www.lasenza.co.uk 19.12.08, 18:23
      Ja mogę napisać na minus, że kiedyś za pośrednictwem koleżanki próbowałam się
      dowiedzieć, czy wysyłają signed for i do tej pory nie uzyskałam odpowiedzi - po
      prostu nie odpisali :(
      • a_gneskka Re: www.lasenza.co.uk 19.12.08, 18:28
        Moja przesyłka (duże pudło!) przyszła jako 'signed for' choć o to nie prosiłam.
        Może tak wysyłają zawsze?
        • lau-rin Re: www.lasenza.co.uk 19.12.08, 20:03
          A często od nich zamawiasz?
          Przesyłka tam kosztuje prawie 8Ł - to sporo, więc może to jednak signed for...

Ja bym chętnie coś zamówiła, ale muszę mieć drugą osobę do podzielenia kosztów
          przesyłki ;)
          • a_gneskka Re: www.lasenza.co.uk 19.12.08, 23:49
            lau-rin napisała:

> A często od nich zamawiasz?
            > Przesyłka tam kosztuje prawie 8Ł - to sporo, więc może to jednak signed for...
            >
            > Ja bym chętnie coś zamówiła, ale muszę mieć drugą osobę do podzielenia kosztów
            > przesyłki ;)

Zamówiłam tylko raz jak na razie bo szukałam czegoś fajnego plungowatego (w sumie znalazłam, choć gąbkowane toto strasznie jak na moje dzisiejsze standardy ;) Pewnie jeszcze będę zamawiać (bezramiączkowce tym razem), ale dzielenie kosztów w grę niestety nie wchodzi - mieszkam za granicą.
    • imp18 Re: www.lasenza.co.uk 19.12.08, 19:27
      hm nie wiem o czym mówicie :D
      w kazdym razie ja raz na początku uświadamiania zamawiałam ...
      przesyłka przyszła bardzo szybko, chyba w ciągu 2/3 dni jakoś :|
      była zapakowana w pudełko firmowe i bibułkę z pachnącymi kuleczkami :) i w pudło ochronne dodatkowe
      towar ok chociaż nic sobie nie dopasowałam i teraz nie wiem dlaczego do końca bo na bank były za małe rozmiary :P (jak sie potem okazalo)
      obwody wszystkie fajne ciasne były (przy 73/74 pod biustem brałam 70 i były dobre )
    • imp18 Re: www.lasenza.co.uk 19.12.08, 19:29
      a chciałam jeszcze zwrócic uwagę na rozmiarówkę .. bo nie jest to standardowa brytyjska (tabelka jest w dziale pomoc :) )
    • imp18 Wprowadzili G :) 08.04.09, 17:08
      wprawdzie od 70, a 65 jest wciaz do F ... ale jakiś postęp. Zresztą większosć staników jest tam dosyć ścisła .. no ale wciąż wszystkie usztywniane prawie :/
      • athena1983 Re: Wprowadzili G :) 08.04.09, 21:06
        Ze sklpeu nie zamawiałam ale mogę się wypowiedzieć że niektóre 70 są
        bardzo ścisłe i z moim72 pod biustem z ledwością się zapinam na
        pierwszą haftkę. (mam ich 4 staniki) 70F (72/96)
    • hejtojaa Faktura 31.07.09, 19:00
      Chciałam zwrócić część mojego zamówienia, ale z tego co wiem, to potrzebna jest
      mi faktura. Teoretycznie powinna być w załączniku do delivery notice, ale do
      mnie żaden załącznik nie dotarł. A treść maila na fakturę nie wygląda:P Ktoś
      miał może taki problem?
      • imp18 Re: Faktura 31.07.09, 19:45
        Ja wprawdzie nie zwracałam, ale jedyne co dostawałam z paczką to taki wydruk towarów na a4 a niżej była nalepka z adresem do zwrotu :)
      • l0vely Re: Faktura 31.07.09, 19:49
        hejtojaa napisała:

> Chciałam zwrócić część mojego zamówienia, ale z tego co wiem, to
        potrzebna jest
        > mi faktura. Teoretycznie powinna być w załączniku do delivery
        notice, ale do
        > mnie żaden załącznik nie dotarł. A treść maila na fakturę nie
        wygląda:P Ktoś
        > miał może taki problem?
        Ja miałam załączniki, zresztą nadal mam, bo sprawdzilam w skrzynce.

Może firewall? Czasami potrafią robic psikusy z zalącznikami? :)
      • hejtojaa Re: Faktura 31.07.09, 21:30
        Pocztę mam na o2, może poproszę, żeby na inne konto przesłali. Bo nie wiem jak
        się pobawić z firewallem:) Chyba że ktoś ma jakiś pomysł?
    • l0vely Re: www.lasenza.co.uk 31.07.09, 19:12
      Zamawiałam 2 razy i byłam bardzo, bardzo zadowolona - towar wysłali
      bardzo szybko fajnie opakowany (ah to fuksjowe pudełko, bibułki i
      kuleczki), pomijając to, że za pierwszym razem wybrałam za duze
      majtki, to moge tylko polecać.

Co do nie odpisywania na maile, to ja myślałam, że coś jest nie tak,
      a każda poiczta od la senzy lądowala u mnie w spamie i musiałam
      pododawać do whitelist :)
    • kulki wymiana a koszt przesyłki 24.03.10, 14:08
      czy przy wymianie w la senza płaci się ponownie za przesyłkę, czy tak jak w innych sklepach przesyłka jest gratis?

jakoś nie mogę się doczekać wymiany
      odesłałam, oddali mi pieniądze i nie wysłali nic nowego...
      • ciociazlarada Re: wymiana a koszt przesyłki 24.03.10, 16:09
        Nie placi sie, przynajmniej ja nie placilam. Natomiast czekalam troche, no i to
        zwracanie pieniedzy i zabieranie ich z powrotem...

Co do opakowan: niby ok, ale gon potem czlowieku te cholerne kuleczki po domu...
        Nie mowiac juzo tym, ze moj kot czesc zezarl:/
        • ptasia Re: wymiana a koszt przesyłki 24.03.10, 16:17
          eee, jakie kuleczki? czy ja coś przegapiłam? zamawiałam niedawno...
          • ciociazlarada Re: wymiana a koszt przesyłki 24.03.10, 19:20
            Takie małe przezroczystawe kuleczki miałam w swojej przesyłce. Średnicy około
            0.5 cm, funkcji chyba ozdobnej. Dla kota jadalne w każdym razie.
            • imp18 funkcja zapachowa :) nie ozdobna :P n/t 24.03.10, 19:34
            • ptasia Re: wymiana a koszt przesyłki 24.03.10, 21:00
              to ja chyba naprawdę przegapiłam te kulki. za pierwszym razem na bank ich nie
              było, kupowałam zbiorczo na przecenie, przyjechało wielkie pudło, w środku wór z
              napisem 'sale' i w środku staniki. za drugim razem wyciągałam rzeczy z pudełka
              pojedynczo, może kulki były na dnie ;)?
              co do cen: no, niektóre modele są w cenie Masquerade... ale oferty i przeceny
              imho wciąż mają fajne, no i prostsze modele wciąż po 16/18 funtów wyjściowo.
        • imp18 Re: wymiana a koszt przesyłki 24.03.10, 19:33
          heh ja tam nie wymieniałam bo koszty są straszne ...
          a co do kuleczek to je lubię :D Chociaż za pierwszym razem jak dostalam paczkę to faktycznie wszędzie się porozsypywaly :D

Kurcze martwi troche mnie kierunek rozwoju ich :( ceny już niektóre jak masquerade :/ A kiedyś na przecenach można bylo staniki kupić w śmiesznych cenach ;/
      • kulki a formularz wymiany? jest jakiś? 24.03.10, 21:21
        a czy trzeba wypełnić jakiś specjalny formularz wymiany?

ja nic takiego nie dostałam - tylko invoice mailem
        --
        Katalog Małobiuściastych
        • ptasia Re: a formularz wymiany? jest jakiś? 25.03.10, 07:26
          u mnie ostatnio był, zwróciłam uwagę. Papierowa f-ra, z tyłu formularz zwrotu i
          okienko na co zamienić ew.
          • kulki a jednak przy wymianie ponownie koszt przesyłki :( 25.03.10, 17:07
            mogłabym przysiąc, że nie widziałam takiego formularza :(
            fakturę dostałam mailem, w kopercie była papierowa lista zamówionych rzeczy, ale nie widziałam formularza wymiany - ale moze mi cos umknelo jednak

co do kosztów wymiany - odpowiedzieli mi z la senza tak:
            "Unfortunately we do not offer free exchanges, therefore a delivery charge would apply to your order anyway. "

szkoda, że nie maja tak przyjaznej polityki jak listki czy brastop czy bravissimo.
    • wolffie Re: www.lasenza.co.uk 05.10.10, 11:17
      Zrobiłam pierwsze zakupy w lasenzie, oczywiście wspólnoforumowe :) bo cena wysyłki hmmm... odstręczająca.
      Ale jest to wysyłka Signed For i to bez proszenia, pisania maili itd.
      Za to bez opakowania firmowego i innych bajerów (bo zakupy robiłyśmy w czasie sale i wtedy tego nie oferują). Opakowane w solidne i dyskretne (żadnych znaków firmowych na zewnątrz) kartonowe pudełko i bibułki.
      Realizacja zamówienia błyskawiczna. Zamówiłam w czwartek, wysłali w piątek, a we wtorek paczka była u mnie.
      Bardzo dobry kontakt ze sklepem - przy zamawianiu wpisałam w adresie swoje imię skrótem i okazało się, że jest to także billing address i się nie zgadzało z danymi bankowymi. Dostałam maila z informacją o tym ze sklepu, poprawiłam dane na stronie, błyskawicznie potwierdzili, że teraz się już zgadza i za jakiś czas kolejny mail z info o realizacji zamówienia.
      Także jak dla mnie sklep na medal.
      Nie przetestowałam jednakże wymian/zwrotów więc nie wiem jak sobie z tym sklep radzi.
      Mam nadzieję, że wymiany są jednak za darmo - tak mnie przyzwyczaiły brytyjskie sklepy (figleaves, bravissimo i brastop) i na stronie nie ma nic o dopłacaniu do wymian, więc w razie czego można by się na to powołać.
      Btw, po nalepce adresowej można się zorientować, że mają wynegocjowane najtańsze Signed For jakie do tej pory otrzymałam - 2 funty za dość dużą paczkę wspólnych zakupów. Bravissimo płaci 5 funtów, a osoba fizyczna z ebaya zapłaciła raz 7 funtów. Więc doprawdy nie rozumiem, czemu lasenza.co.uk tak odstrasza klientki wysokimi kosztami przesyłek.
      • ptasia Re: www.lasenza.co.uk 05.10.10, 11:22
        Signed for za 5 funtów z Bravissimo??? Teraz niecałe 6 kosztuje przesyłka zwykła, tyle co w Listkach. Najdroższe Signed for ma IMHO Brastop - niecałe 10 (!!!), tak że La Senza nie robi na mnie wrażenia.
        Na eBayu najczęściej płacę od 5 do 7 za Signed for, zależy ile sztuk w paczce. Chyba raz u Chamousey zapłaciłam jakoś mało - coś ok. 3 funtów, to była dolna granica.
        • wolffie Re: www.lasenza.co.uk 05.10.10, 11:41
          ptasia napisała:

> Signed for za 5 funtów z Bravissimo??? Teraz niecałe 6 kosztuje przesyłka zwykł
          > a, tyle co w Listkach. Najdroższe Signed for ma IMHO Brastop - niecałe 10 (!!!)
          > , tak że La Senza nie robi na mnie wrażenia.
          > Na eBayu najczęściej płacę od 5 do 7 za Signed for, zależy ile sztuk w paczce.
          > Chyba raz u Chamousey zapłaciłam jakoś mało - coś ok. 3 funtów, to była dolna g
          > ranica.

Chodziło mi nie o to, ile każą mi płacić, tylko ile ich to wynosi za samą przesyłkę wg nalepki adresowej (wiadomo, że liczą sobie jeszcze za pakowanie i koszty)
          • ptasia Re: www.lasenza.co.uk 05.10.10, 11:47
            Aaaaa, teraz rozumiem. No to powiem szczerze, że ja się szczególnie tym paczkom nie przyglądam (tak pochłania mnie to, co w środku ;) Chyba tylko raz zwróciłam uwagę na prawdziwą cenę na przesyłce.
    • sosburaczany pomyłka ze strony la senzy 15.02.11, 17:30
      Wiecie moze jak la senza rozwiązuje przypadki gdy pomyłka jest z ich strony? Bralam udzial w zbiorowym zamowieniu i przyslali mi totalnie inny komplet, stanik plus gatki, inny rozmiar i do tego tańszy. I teraz sie trochę martwię, że mnie z tym złym stanikiem zostawią... albo do wymiany lub zwrotu będę musiala jeszcze doplacać :/ nie wiadomo ile...

Jak mialyscie taką sytuacje albo chociaz jakieś przypuszczenia to piiszcie...
      • azymut17 Re: pomyłka ze strony la senzy 15.02.11, 17:56
        Jeśli nie byłaś obecna przy zamawianiu rzeczy i otwieraniu paczki, to pierwsza moja myśl to pomyłka osób odpowiedzialnych za zamówienie. Zamówili Ci nie to, co chciałaś, albo dali co innego. Upewnij się, że to pomyłka La Senzy.
        Jeśli masz wydruk zamówienia i potwierdzenie wkładane do paczki, i to się nie zgadza z tym, co masz, to sprawa jest prosta: odsyłasz wszystko razem i oni mają Ci przysłać to, co zamówiłaś. Ale lepiej jeśli zajmie się tym osoba zamawiająca, bo to jej dane osobowe mają w sklepie.
        • sosburaczany Re: pomyłka ze strony la senzy 15.02.11, 18:44
          dzięki za odpowiedź. Jestem raczej pewna ze to nie pomylka osoby zamawiającej bo ona te rzeczy wszystkie dopiero dostala(ja ich jeszcze nie mam) i mnie poinformowala ze moje zamowienie jest z błędami tzn że ten jeden mój komplet sie nie zgadza i napisala do nich i teraz czekam aż odpiszą. Ale po prostu sie martwie troche jak to rozwiążą dlatego pytam....
          A w zamowieniu bralo łacznie jakoś ok 10 osob i tylko u mnie sie je.. walneli ;p I jak ta osoba zamawiająca odeśle im to co przyszło złe z pl do uk to pewnie bede musiala za to zapłacić.. nie wiem ile :/ ehh
          • azymut17 Re: pomyłka ze strony la senzy 15.02.11, 20:28
            Takie pomyłki się zdarzają, ludzki błąd, ktoś kto pakował włożył nie to, co trzeba, albo opakowanie ze stanikiem miało nie ten kod kreskowy, co powinien, dlatego warto obejrzeć opakowanie, by nie przysłali znów tego samego :-) Mnie zdarzyło się to nie w La Senzie, ale w innych sklepach, nigdy nie było z wymianą większego problemu, więc i tu byłabym spokojna.

Mnie odsyłanie jednego stanika kosztowało w zależności od poczty 13-20 zł. Aha - powinni dać coś w ramach przeprosin, jakiś kod rabatowy na przyszłość, by zwrócił Ci się koszt odsyłki :-)
            • sosburaczany Re: pomyłka ze strony la senzy 15.02.11, 20:38
              hmm no to torchę mnie uspokoiłaś:) ale tak jak myślalam bedę musiala do interesu dopłacać :/ mimo ze z ich winy. A bon to nijak mi sie nie przyda bo pewnie będzie na osobę zamawiającą.
              No ale lepsze to niż zostać z kompletem który kompletnie mi sie nie przyda a sprzedałabym go pewnie za 3 razy mniej...
              No zobaczymy jak la senza to rozwiąże :)

• sosburaczany Re: pomyłka ze strony la senzy 19.02.11, 19:47
                Minął tydzień i la senza nie odpisuje :[ przyslali mi totalnie zły stanik i majtki do tego tańszy niż zamówiłam!! i la senza zostawiła mnie z tym na lodzie !! jestem wściekła i nie wiem co robić, tak po prostu im odpuścić?! i mam stracić kase, no świetnie. Może wiecie co mozna jeszcze zrobić w takiej sytuacji ???
                • azymut17 Re: pomyłka ze strony la senzy 19.02.11, 22:10
                  A swój folder ze spamem sprawdziłaś?
                  Pisz kolejne maile, nawet codziennie, przez włąsną skrzynkę i przez formularz kontaktowy ze strony:
                  www.lasenza.co.uk/customerservices/CustomerServices.aspx?d=customerservices&cs=contactdetails
                  Jak za kilka dni nie odpiszą, to spróbuj zadzwonić (jeśli nie mówisz dobrze po angielsku, to znajdź kogoś, kto będzie mówił za Ciebie).

Ewentualnie od razu odeślij, ale jest ryzyko, że zwrócą Ci za małą kwotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka