joankb Nic nie wiem 05.01.09, 19:31 I nic nie rozumiem.... Nie mam blokady na karcie, transakcji nie mam tym bardziej paulina ma potwierdzenie zamówienia, ale tylko zamówienia, nie płatności. W tym sklepie nie ma możliwości edycji adresu wysyłkowego :)), wpisałam wszystkie linijki, na potwierdzeniu jest tylko fragment... W historii zamówień na stronie nie ma nic.. Potwierdzenie, które dostałam od Pauliny mogę Wam rozesłać, ale co z tego ??? Chce ktoś? Chyba musimy poczekać :((((((((. Zwariuję niechybnie. Jak myślicie - co robić? Odpowiedz Link
jud.yta Re: Nic nie wiem 05.01.09, 19:35 Moze napisac do nich, czy musi byc karta z takim samym adresem co jest zarejestroway w tym sklepie. I jaka musi byc karta, angielska? Wtedy bedziemy wiedziały na czym stoimy. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Nic nie wiem 05.01.09, 19:37 jak skoncze dzisiaj korki to napisze do nich maila i sie dowiem, co tam sie dzieje Odpowiedz Link
yarshiva Re: Nic nie wiem 05.01.09, 19:43 Przykro mi, że tyle problemów zaczyna z tego wynikać... Dziwne, żeby w historii zamówień nic nie było, a potwierdzenie na maila przyszło... Nie ma tego zamówienia w jakiejś innej zakładce? Bo chyba gdzieś musi być? Wynika z tego, że trzeba będzie poczekać i zobaczyć, co pracownicy sklepu odpiszą w tej sprawie, bo to dziwnie wygląda... Odpowiedz Link
lau-rin Re: Nic nie wiem 05.01.09, 19:51 Odpisywali dość szybko więc na razie bez paniki... Trzeba napisać i się dowiemy na czym stoimy. Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: Nic nie wiem 05.01.09, 20:15 Ja myślę, że jest jak mówiła prostokvashino - mają dziurawe zabezpieczenia na stronie i my się właśnie na tych dziurach potykamy. W końcu to nie figleaves czy Brastop ;) Ja jestem za zrobieniem tego na około, czyli przelaniem kasy na konto w UK i zapłaceniem z niego. Mam nadzieję, że nie sprawi to Paulinie kłopotu. Może zarobki z naszego zamówienia przeznaczą na modernizację systemu przez wejściem na arenę międzynarodową ;) Odpowiedz Link
paulina_h81 poszedl mail 05.01.09, 21:25 babki, jak obiecalam tak maila wyslalam (3 razy bo mi yahoo szalalo) ale poszedl. poczekamy zobaczymy, ok? a potem sie bedziemy zastanawiac co dalej:) Odpowiedz Link
kasienka.b Re: poszedl mail 05.01.09, 22:08 dziewczyny to nie są zadne dziury ani błedy strony. Sklep jest angielski i wysyła tylko w UK, zatem akceptuje też tylko brytyjskie karty płatnicze. Nie ważne, że Visa jest honorowana, Wasza Visa jest zarejestrowana w Polsce i dlatego nie przechodzi transakcja. W większości sklepów zagranicznych tak jest niestety (oprócz oczywiscie tych, ktore wysylają za ganicę). Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: poszedl mail 06.01.09, 00:36 No, z przyjmowaniem kart masz rację. Ale nie powiedziałabym, że system działa poprawnie jeśli zamiast komunikatu "Twoja karta jest z poza UK" dostaje "Podany kod karty kredytowej jest przeterminowany". Przez to nie wiadomo jakie jest faktyczne źródło problemu. Do tego brzmi jakby nam w Polsce dawali stare brytyjskie kody dla kart kredytowych (bankowy recycling?). Odpowiedz Link
prostokvashino Re: poszedl mail 06.01.09, 07:42 Dziewczyny, ja pisałam o tym, że sam sklep jako aplikacja jest niedopracowany. Widać , że jest napisany w jee, ale contollery są niedopracowane i to mocno. Plus dziwne trochę - weryfikacja przy dodawaniu do koszyka jest, ale przy update ilości w nim - to juz nie. No i komunikat błędu faktycznie mogli by urozmaicić trochę. Chyba że bank kart kredytowych (czy jak to się tam nazywa) zwraca taki komunikat. Szczerze, gdyby tam nie było maskaradek w tak fajnych cenach - zrezygnowała bym z zakupu. Ot takie małe zboczenie:) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: znikają rozmiary :( 06.01.09, 15:45 oni maja 24h na odpowiedz, wiec poki co mozemy tylko czekac :( Odpowiedz Link
jud.yta Re: znikają rozmiary :( 06.01.09, 17:05 Regency było 30F i nie ma, Antośka black/peach 30FF - tez nie ma:( Te rozmiary mnie interesowały, więc wiem, że były. Odpowiedz Link
joankb Re: znikają rozmiary :( 06.01.09, 17:09 Obie były w tym naszym nieszczęsnym "zawieszonym" zamówieniu... Odpowiedz Link
yarshiva Re: znikają rozmiary :( 06.01.09, 22:17 Wiadomo już coś, co z tym zamówieniem? Na czym stoimy? Odpowiedz Link
nathd Re: dziewczyny, oni nawet nie odpowiedzieli na ma 07.01.09, 08:44 To jest dobry znak, ale może dziś odpowiedzą. Na stronie nie ma już np. Antoski fioletowej 34F, która jeszcze wczoraj była w spisie, ale wyskakiwał komunikat ze nie dostępna, teraz już nawet jej nie ma w spisie. Odpowiedz Link
yarshiva Re: dziewczyny, oni nawet nie odpowiedzieli na ma 07.01.09, 11:14 może im mail nie doszedł? Odpowiedz Link
paulina_h81 zaczynaja sie schody 07.01.09, 16:37 dziewczyny, oto email: Thank you for you recent E-Mail enquiry Could you contact our Accounts Investigation Team on 01613862265 anytime between 9am - 5pm Monday to Thursday or 9am - 4.30pm Friday Regards G Oakley Account Investigations Odpowiedz Link
joankb Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 16:43 Nie zrobiłyśmy niczego złego... To zamówienie albo trzeba anulować, albo je trzeba będzie zapłacić. Mogłaś nie mieć jeszcze konta w angielskim banku, płacić kartą kogoś z rodziny, powodów może być tysiące. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 16:48 nie, nie, ja absolutnie nie mowie, ze zrobilysmy cos zlego:) dobra wiadomosc jest taka, ze UWAGA!!! oni wyslali juz wczoraj nasze zamowienie do mnie :), zla jest taka, ze akceptuja WYLACZNIE brytyjskie karty :(, wiec musicie mi mile panie przeslac pieniadze na moje konto (dane podam w mailu ;) ). od was zalezy decyzja, ale ja musze zaplacic ASAP. jesli opcja przelewu na moje konto wam nie odpowiada, to odesle staniki i juz :) Odpowiedz Link
yarshiva Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 16:53 yyy... rozumiem, że joankb przeleje na Twoje konto kasę tych dziewczyn, które już wpłaciły? :) Odpowiedz Link
joankb Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 17:04 Mam konto i kartę w Lucas Banku, który nie obsługuje przelewów zagranicznych - "nie mamy w ofercie". Rozmawiałam z nimi wczoraj. Potrzebne jest jeszcze jedno ogniwko łańcuszka. No i trzeba by złożyć resztę zamówień :)) Odpowiedz Link
tinoola Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 18:08 ja mam konto w mbanku i moge robic przelewy zagraniczne, takze jesli jest taka potrzeba to sluze pomoca pzdr t. Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 18:17 Ja mam konto w ING i mogę wykonywać przelewy międzynarodowe. Jeden taki przelew kosztuje mnie 40zł. Mam jeszcze usługę przelewu do krajów Unii Europejskiej za 5zł, ale tylko w Euro. Odpowiedz Link
boziaj Re: zaczynaja sie schody 07.01.09, 18:55 ja moge zrobic przelew zagraniczny zapraszam na priva ;) Odpowiedz Link
joankb Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:04 I jak to długo może trwać? kasę od was przelałam (częściowo na szczęście) na rachunek karty, ale kuż uruchomiłam procedury awaryjne i jutro raniutko mogłabym przelać całość na czyjeś konto.Paulinko - możesz złożyć resztę zamówień? Albo ja złożę, a Ty tylko zapłacisz za następne też? Oczywiście złożymy wtedy, jak już pieniądze będą u Ciebie. Odpowiedz Link
boziaj Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:11 mbank (mój) to 0,25% kwoty przelewu, ale min. 20zł i max. 200zł Odpowiedz Link
boziaj Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:14 i chyba jeszcz jakis ryczałt 5zł (?) ale nie jestem pewna... www.mbank.pl/przewodnik/tpio/ Odpowiedz Link
joankb Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:22 Dzwoń na infolinię... Od ok. 2700 byłoby chyba taniej niż 40 złotych. I zapytaj jak szybko dojdzie... Odpowiedz Link
boziaj Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:48 dzwonilam, wyjdzie 20zł (bo to nie osiąga tych 0,25%) to sa koszty mbanku może byc tak tez, ze bank Pauliny cos pobierze, ale niestety juz Paulina musi sprawdzic, czy jej bank ma jakąś prowizje za odbior przelewu zagranicznego moge podac kwote w funtach od razu przelew idzie 2-7 dni roboczych Joankb, mam jeszcze małą prywatę, napisze na priv Odpowiedz Link
joankb Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:54 Dawaj na priv nr konta. Zrobię Ci listę wpłat, reszta dziewczyn przeleje do Ciebie, tak będzie szybciej. Odpowiedz Link
joankb Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 19:56 Jeszcze jedno - kod zadziałał, ale mam niejasne wrażenie, że jest jednorazowy :)) Odpowiedz Link
tinoola Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 20:07 drobna korekta ... opłata w mbanku to min 20zł + 5zł opłaty SWIFT czyli minimalna opłata 25 zł pzdr t. Odpowiedz Link
boziaj Re: Tinoola i boziaj - znacie koszty? Paulina... 07.01.09, 20:09 no zobacz, a tego juz mi pani z mlinii nie powiedziala... Odpowiedz Link
boziaj finalizacja 07.01.09, 19:03 Joankb, mysle ze trzeba domówic wszystko i wtedy juz bedzie wiadomo ile kasy przelac Paulinie tak mysle ;) dziewczyny sie pozgłaszaly w sprawie przelewu, ja tez moge pomóc Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: finalizacja 07.01.09, 19:19 zdecydowanie tak, lepiej zamowic wszystko zebyscie wiedzialy jaki bedzie calkowity koszt stanikow (z przesylka do mnie do pracy). jesli chodzi o koszt przesylki do Polski, to na te chwile nie potrafie okreslic. staniki sa lekkie i male to pewnie popakuje je w jiffi bags - grubsze koperty i zdecydujecie, czy wysylamy international sign for czy normalna. jak bede miala w rece spakowane, to wam powiem ile kosztuje przesylka. czy tak moze byc? Odpowiedz Link
lau-rin Re: finalizacja 07.01.09, 19:23 Ja się zgadzam na wszystko :) Tylko mam prośbę, żeby ktoś dał znać komu mam przelać pieniądze i ile (tzn czy trzeba już coś doliczyć do tego co było wcześniej?) Ja nie robiłam przelewu do joankb i dlatego przeleję prosto tej osobie, która będzie przesyłać do Pauliny... Odpowiedz Link
joankb Re: finalizacja 07.01.09, 19:34 Tok byłby taki: Jeśli z konta boziaj będzie najtaniej, przelewam do niej wszystko co otrzymałam - bez z kosztów będzie ode mnie. Reszta szybciutko przelewa do boziaj. Kiedy paulina potwierdzi, że ma środki, ja się uporam z resztą zamówień, ona zapłaci. Tam jest jakiś jednorazowy limit zamówienia - 200 funtow, tkwi jako kredyt, dlatego to wysłali i czekają grzecznie na płatność. Nie "puściło" już wyżej, załatwiony jest prawie cały Kraków, bo podeszłam do tego "terytorialnie". Chyba i tak trzeba będzie puścić zamówienie na dwa razy jeszcze, przez te 200 funtów... Listę wpłat zaktualizowałam rano, zaraz zajrzę... Odpowiedz Link
nathd Re: finalizacja 07.01.09, 19:24 Dziewczyny ja odpadam, w między czasie udało mi się "zdobyć" gorset od forumki. Przepraszam za kłopot. Do Joasi wysłałam już maila. Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: finalizacja 07.01.09, 19:31 Ja bym była za jakąś Signed albo Registered. Mam złe doświadczenia z Royal Air Mail (2 z 3 przesyłek z eBaya nie dotarły). Do tego dociera faktycznie w tydzień. Tylko koszty będą wyższe. Odpowiedz Link
akli-mak Re: finalizacja 07.01.09, 20:27 Widzę, że trochę się pokomplikowało, ale bardzo dobrze sobie radzicie :)) Wiec ja cichutko czekam :-) Odpowiedz Link
joankb UWAGA! 07.01.09, 20:21 Przelew robię do boziaj i te pieniądze od razu wychodzą do Pauliny. Kto uważa, że ma szansę, nawet na stanik trzeci w kolejce niech przelewa, nie bardzo mamy jak "uzupełnić" tę kwotę, ja mam waszą kasę przyblokowaną na karcie i nie dam rady jej zwrócić na konto. Rano roześlę nr konta boziajki. Założę jaką stówę dodatkowo, ale więcej się nie da. Kto przeleje proszę o info DO MNIE na maila, w odpowiedzi na mail z numerem konta, z kwotą, koniecznie. Końcowe rozliczenie będzie robione u mnie. Ja z boziajką uzgodnimy to zbiorczo :)). Drugi przelew od boziaj wyjdzie mam nadzieję w piątek. Jak przelew dojdzie do UE to robię następne zamówienie. Odpowiedz Link
tinoola Re: UWAGA! 07.01.09, 20:23 a czy zakupy były robione na podstawie otrzymanych przelewow?! t. Odpowiedz Link
joankb Re: Do joankb 07.01.09, 20:40 Tak, jest już na liście (na czerwono w kolumnie pln), w kolumnie przelew masz kwotę, którą otrzymałam. Aktualizowane dziś rano. Odpowiedz Link
wierka123 Re: Do joankb 07.01.09, 20:49 Dziękuję za odpowiedz ,czy to nie byłby dla ciebie kłopot gdybym zamówiła jeszcze casablankę 32 ff, pieniądze przelałabym rano . Odpowiedz Link
joankb Re: UWAGA! 07.01.09, 20:49 Nie. Wymyśliłam sobie klucz terytorialny. Jedna paczka miała iść do Krakowa, jedna do Trójmiasta, jedna do Wrocławia, dwie chętne do odbioru i rozesłania jakoś by się znalazło. Za niektóre krakuski założyłam swoje, ale odzyskam :)) Zrobię wszystkie zakupy, na które wysłałyście pieniądze (mam nadzieję) - mimo wszystko chyba tym samym sposobem, dzieląc na miasta. Gdyby karta zadziałała byłoby już po bólu. Aha, dla krakusek kupowałam tylko te staniki, przy których były pierwsze na liście... Odpowiedz Link
joankb Re: UWAGA! 07.01.09, 20:56 To co już idzie do Pauliny to: ITEMS ORDERED ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30e - Hthr/oyst Quantity: 2 Item Price: 11.86 23.72 SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30f - Hthr/oyst Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30ff - Hthr/oyst Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 34f - Hthr/oyst Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC317XS - Bandeau Bra By Masquerade - 30dd - Black/peach Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC317XS - Bandeau Bra By Masquerade - 30ff - Black/peach Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30dd - Hthr/oyst Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC319XS - Balconnet Bra By Masquerade - 30dd - Blk/silver Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC319XS - Balconnet Bra By Masquerade - 30f - Blk/silver Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC401XS - Masquerade "aragon" Balconette Bra - 30dd - Oyst/hthr Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC401XS - Masquerade "aragon" Balconette Bra - 30e - Oyst/hthr Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 SC314XS - Underwired Basque By Masquerade - 30dd - Black/peach Quantity: 1 Item Price: 19.04 19.04 SC401XS - Masquerade "aragon" Balconette Bra - 30d - Oyst/hthr Quantity: 1 Item Price: 11.86 11.86 Odpowiedz Link
jud.yta Re: UWAGA! 07.01.09, 20:58 Czy jak chciałam 3 staniki, a jednego rozmiaru już teraz nie ma, to mam przelać za 2? Sorry, ale już się z tym wszystkim zgubiłam? Na przelewie mam napisac za jakie staniki? Bedzie wiadomo, że jak przelałam za 2, to dlatego, że tego jednego już nie ma? Proszę o odpowiedz, bo juz mam kwadratową głowę :( Odpowiedz Link
joankb Re: UWAGA! 07.01.09, 21:12 Jeżeli zniknął całkiem, nie przelewaj, szanse praktycznie żadne. Napisz w tytule przelewu tylko numerki z listy, po to żebym czegoś bez sensu nie szukała w sklepie, tam się strasznie upierdliwie to robi :)) Do mnie na maila też podaj te numerki, niczego już w nich nie zmieniam, nawet jak coś wyleciała czy doszło. Odpowiedz Link
ucayali Re: UWAGA! 07.01.09, 20:42 To ja z wpłatą za drugi stanik poczekam na mail o numerze konta boziaj, ok? Żeby już nie mieszać. Wyślę zaraz rano i potwierdzę do Was obu. Jak takie zamówienie nie przekona sklepu, że warto wprowadzić wysyłkę do Polski, to już chyba nic tego nie zrobi ;) Odpowiedz Link
ucayali Re: UWAGA! 07.01.09, 20:45 (bo się zgapiłam i nie zauważyłam wcześniej, że dopisałaś joanko ten stanik do listy) Odpowiedz Link
nathd Ja odpadłam :( 07.01.09, 21:01 Nie chciałabym, żeby były potem problemy. Napisałam maila do joankb. Odpowiedz Link
mmm-mm A ja 08.01.09, 04:03 mam zrobie przelew dopiero w piatek po poludniu, u was bedzie juz sobota. Mam nadzieje ze mi nie zniknie... Odpowiedz Link
joankb Przelew/y do boziaj 08.01.09, 09:40 Pierwszy, zbiorczy przelew poszedł do boziaj. Czekamy na nr konta jakiego od Pauliny :)) Nr konta do boziaj podałam tym dziewczynom, które poprzednio pisały, że będą przelewać, bo widzą jakąś szansę... Kto jeszcze chce zrobić przelew proszę o info, nie będę musiała wysyłać do wszystkich. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: szukam forumki z UK ws. zakupów - do skasowan 07.01.09, 21:18 Ehh, ja jak zwykle przegapiłam watek :( Bo rozumiem, że składanie zamówień już się skończyło? Gdyby ktoś był niekompatybilny z Antośką lub gorsetem albo Casablanca w rozmiarze 30F, to chętnie odkupię ;)) Odpowiedz Link
joankb Paulina - podaj proszę numer konta!!! 08.01.09, 12:34 Między nami już przelewy porobione, teraz potrzebujemy info od Ciebie. Do mnie na maila. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Paulina - podaj proszę numer konta!!! 08.01.09, 16:49 jestem w pracy, bede w domu wieczorkiem to Ci przesle, bo teraz nie mam IBAN nru itp Odpowiedz Link
joankb Re: Paulina - podaj proszę numer konta!!! 08.01.09, 18:25 Ok, boziaj ma juz chyba prawie wszystkie przelewy, jutro wyjdzie do Ciebie Odpowiedz Link
lau-rin Re: Paulina - podaj proszę numer konta!!! 08.01.09, 18:43 Dotarł mój przelew? Nie dostałam żadnego potwierdzenia... Odpowiedz Link
joankb Re: Paulina - podaj proszę numer konta!!! 08.01.09, 19:01 Są przelewy od judyty, uyacali i lau-rin. Odpowiedz Link
slotwina00 Re: Paulina - podaj proszę numer konta!!! 18.01.09, 23:48 Wysłałam Paulinie info. To jest pierwsze zamówienie :)). Wiedziałam, że to będzie spooora przesyłka. Następne złożę wieczorem i też podzielę. Problem będzie jeden: przeliczenie kursu, boziaj wpłaciła 2675 PLN, Paulina ma 558,80, tzn. banki przeliczyły funta po 4,7870. I to mnie martwi :)) Odpowiedz Link
boziaj Re: Prosze o nr konta, na ktore mozna przelewac n 08.01.09, 21:40 odbierz pocztę Odpowiedz Link
jud.yta Re: Czy ... 09.01.09, 19:30 Czy ten sklep wie, że to staniki dla Polek? I drugie pytanie: Czy kiedykolwiek udało się lobbystkom przekonać jakiś stanikowy sklep UK, żeby wysyłali do Polski? Odpowiedz Link
joankb Re: Czy ... 09.01.09, 21:32 Jeśli szczęśliwie skończymy transakcję to myślę, że list do nich by się przydał. Z powołaniem faktów - że jesteśmy poważną grupą klientek w brastopie, przypuszczam, że w bravissimo też. Kupujemy sporo staników produkowanych przez brytyjskie firmy, w brytyjskich i polskich sklepach. Tym razem byłyśmy zmuszone kupić w tak skomplikowany sposób,a wolałybyśmy prościej. To się da napisać całkiem poważnie... Inna rzecz, powiem wam po cichu, że gdyby ten sklep wysyłał do Polski to takich staników, w takich cenach dawno by w nim nie było :DDD Ale to też jest argument... Odpowiedz Link
jud.yta Re: Czy ... 10.01.09, 09:34 joankb napisała: > Inna rzecz, powiem wam po cichu, że gdyby ten sklep wysyłał do Polski to takich > staników, w takich cenach dawno by w nim nie było :DDD > Ale to też jest argument... To akurat prawda, w sklepach, gdzie mamy dostęp, staniki w takich cenach znikają w jednej sekundzie :) Odpowiedz Link
prostokvashino Czy coś wiadomo? 12.01.09, 21:42 Podbijam wątek. Czy nie wykupiono naszych maskaradek? Doszedł przelew do UK? Odpowiedz Link
paulina_h81 nic nie wiadomo 13.01.09, 07:26 sprawdzilam przed sekunda konto - pieniedzy waszych nie ma. poza tym jak tam ostatnio dzwonilam, to powiedziano mi, ze wyslano juz zamowienie - nic do mnie nie doszlo. Odpowiedz Link
lau-rin Re: nic nie wiadomo 13.01.09, 08:41 To może zadzwoń jeszcze raz się upewnić? Przelew powinien niedługo być... Odpowiedz Link
boziaj Re: Czy coś wiadomo? 13.01.09, 15:16 z mojej strony: przelew zleciłam w piatek, ale wyszedł dopiero w pn rano ma isc 2-7 dni roboczych Odpowiedz Link
paulina_h81 wiadomo :) 14.01.09, 11:56 na moim koncie zaksiegowano dzisiaj 558.80 funtow. przyszla takze przesylka, ale to wielki wor i wybacznie ale nie otwieram go w biurze. nie wiem czy to pierwsza wysylka dopiero czy druga, ale moze dzisiaj ja wezme do domu i otworze :). wiem, ze za pierwsze zamowienie bylo £176.21, a za drugie???? joankb daj znac ok? data na przesylce jest 11/01/09 wiec moze wszystko razem wrzucili? sama nie wiem :) Odpowiedz Link
joankb Re: wiadomo :) 14.01.09, 12:24 Wysłałam Paulinie info. To jest pierwsze zamówienie :)). Wiedziałam, że to będzie spooora przesyłka. Następne złożę wieczorem i też podzielę. Problem będzie jeden: przeliczenie kursu, boziaj wpłaciła 2675 PLN, Paulina ma 558,80, tzn. banki przeliczyły funta po 4,7870. I to mnie martwi :)) Odpowiedz Link
ucayali Re: wiadomo :) 14.01.09, 12:50 A dali w sklepie zniżkę na kod? Czy regularną cenę liczą? Odpowiedz Link
joankb Re: wiadomo :) 14.01.09, 13:05 W pierwszym zamówieniu - tak. Ale WYDAWAŁO MI SIĘ, że mignęła informacja, że kod jest jednorazowy. Okaże się wieczorem. Odpowiedz Link
boziaj Re: wiadomo :) i do Pauliny 14.01.09, 19:15 to nie tylko kwestia kursu, ale też pewnie prowizji banku Pauliny :( Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: wiadomo :) i do Pauliny 14.01.09, 20:42 mnie sie nie wydaje zeby moj bank wzial prowizje, ale oczywiscie moge sie mylic Odpowiedz Link
joankb Re: wiadomo :) i do Pauliny 14.01.09, 20:52 Jakąś prowizję - za przewalutowanie wzięły oba banki. Na dodatek to mogło być podwójne przewalutowanie PLN-Euro/USD-GBP, tak bywa na kartach też. A poza tym - funt nieco jednak szaleje, tzn złoty szaleje. Ech, życie... Odpowiedz Link
dwa_przecinki cholera, myślałam, że.. 14.01.09, 13:24 ..w tym wątku piszecie tylko o namawianiu sklepy, by wysyłał do PL, więc przestałam tu zaglądać, bo nie miałam czasu <walenie głową w ścinę> te Maskaradkowe Antośki (czarno-kremowe), w sklepie netowym Debenhams są po £8.40, oczywiście przebrane już rozmiary zostały, ale tak to zwykle bywa, że jak już się coś kupi, to potem pojawia się lepsza oferta. Chyba, że możecie teraz zrobić nalot na Debenhams? Aragon kremowy też jest za 8,40 www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_10001_10001_18464_840043_-1 Różowa Nemesis www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_10001_10001_59698_755129_-1 purpurowa Regency www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_10001_10001_59698_755277_-1 Odpowiedz Link
joankb Re: cholera, myślałam, że.. 14.01.09, 14:28 Na razie skończymy z jednym W debenhamsie nawet te rozmiary, które niby w spisie są, nie na pewno kupisz - spróbuj włożyć do koszyka, części nie ma. I nemesis i regency właściwie nie ma wcale. Odpowiedz Link
lau-rin Re: cholera, myślałam, że.. 14.01.09, 17:42 Ale Debenhams też nie wysyła do Polski prawda? Odpowiedz Link
chestnut_lynx Ja też się zgapiłam :( 14.01.09, 22:23 Zorientowałam się i przeczytałam cały wątek dopiero przedwczoraj. A ze strony Crazy Clearance uśmiecha się do mnie czerwona Antośka 30F za niecałe 14 funtów... Odpowiedz Link
chestnut_lynx Re: Ja też się zgapiłam :( 14.01.09, 22:27 Ah, ona jest wrzosowa! Tym gorzej dla mnie ;] Odpowiedz Link
dwa_przecinki Re: Ja też się zgapiłam :( 15.01.09, 03:48 cóż, nie było info w wątku o wspólnych zakupach Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: ewajan-2 odbierz pocztę! 15.01.09, 21:23 dopiero teraz odebralam, nie było mnie cały dzień w domu.Zaraz wyślę linka . Ten stanik jest na czwartej stronie po kliknięciu w staniki na stronie głównej. Odpowiedz Link
joankb Drugie zamówienie złożone 15.01.09, 11:08 Kod był niestety jednorazowy :)) Superkomputer poproszę do rozliczenia tego.... Poszło Trójmiasto i Szczecin. Jak mi się uda to zanim Paulina zapłaci spróbuję złożyć drugie, ale pewnie limit nie puści. Odpowiedz Link
boziaj Re: Drugie zamówienie złożone 15.01.09, 20:15 to już wiadomo co udało sie kupić ;)? Odpowiedz Link
jud.yta <a href="http://secretsales.com/home/" target="_blank">secrets 16.01.09, 19:28 Wyprzedaże Maskaradek :) Biała kokietka :) i brakujące gatki do mojej seledynkowej Polki :) Odpowiedz Link
jud.yta Re: <a href="<a href="http://secretsales.com/home/"" target="_ 16.01.09, 19:53 The delivery zone is the United Kingdom (UK) only at this stage. We hope to provide an international service in the near future. Wysyłka tylko do UK, ale mają nadzieję dostarczać międzynarodową usługę w niedalekiej przyszłości. Super, tylko ciekawe ile to jest "niedaleka przyszłość". Odpowiedz Link
joankb Mamy potw. drugiego zamówienia 18.01.09, 17:49 Jak tylko dojdzie płacimy i robimy ostatnie. Odpowiedz Link
lau-rin Re: Mamy potw. drugiego zamówienia 18.01.09, 19:55 Ciekawe jakie to będą wielkie paki :D Btw kiedy się spodziewamy jakiejś dostawy do Polski ? :) Odpowiedz Link
boziaj Re: Mamy potw. drugiego zamówienia 18.01.09, 20:35 super :) ciekawam, co udało sie upolować Odpowiedz Link
joankb Re: Mamy potw. drugiego zamówienia 18.01.09, 21:36 Thank you for placing an order with Crazy Clearance Your order details can be found below: _____________________________________________________________ ITEMS ORDERED ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30e - Hthr/oyst Quantity: 1 Item Price: 13.95 13.95 SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30f - Hthr/oyst Quantity: 2 Item Price: 13.95 27.90 KD958XS - Panache U/w Masquerade Casablanca Bra - 32f - White Quantity: 2 Item Price: 12.44 24.88 KD958XS - Panache U/w Masquerade Casablanca Bra - 32ff - White Quantity: 2 Item Price: 12.44 24.88 SC427XS - Freya 'arabella' Underwired Plunge Bra - 30f - Purple/haze Quantity: 1 Item Price: 16.29 16.29 KF203XS - Panache Tango Ii U/wired Bra - 30ff - Hot pink Quantity: 1 Item Price: 11.45 11.45 SC531XS - Panache "tango Ii" Brief - 10 - Hot pink Quantity: 1 Item Price: 5.95 5.95 SC403XS - Masquerade "antoinette" Bandeau Bra - 30ff - Hthr/oyst Quantity: 2 Item Price: 13.95 27.90 To jest w drugim zamówieniu :)) Odpowiedz Link
paulina_h81 zamowienie II doszlo, dzisiaj place :) 20.01.09, 08:03 a pierwsza paczuszka juz idzie do Polski. wyslalam ja jako International Signed for, koszt £10.30... pelna stanikow :) moj S boki zrywal jak zobaczyl te dostawy i stwierdzil, ze wszystkie razem nie jestesmy na pewno normalne :) ale chwile pozniej stwierdzil, ze dobry uczynek robie bo kobietki ladne piersi powinny miec :) Odpowiedz Link
joankb Re: zamowienie II doszlo, dzisiaj place :) 20.01.09, 08:44 Ale za to jakie jesteśmy zorganizowane :DDD. Ciekawe czy ten sklep miał kiedy do czynienia z równie porąbanym zamówieniem :)) Odpowiedz Link
jud.yta Re: zamowienie II doszlo, dzisiaj place :) 20.01.09, 09:26 paulina_h81 napisała: > moj S > boki zrywal jak zobaczyl te dostawy i stwierdzil, ze wszystkie razem > nie jestesmy na pewno normalne :) :))) Mój mąż też twierdzi, że mam chorą głowę i to całe Lobby, to jakaś sekta :))) Ale to sklep jest chory !!!! że nie wysyła do Polski, do potrzebujących staników jak wody Lobbystek !!!!! Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: zamowienie II doszlo, dzisiaj place :) 20.01.09, 10:55 wiecie, oni pewnie mysla, ze u nas po ulicach misie polarne biegaja hehehehehe Odpowiedz Link
joankb Re: zamowienie II doszlo, dzisiaj place :) 20.01.09, 11:11 W Antośkach??? Jeszcze w moich na dodatek??? Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: zamowienie II doszlo, dzisiaj place :) 20.01.09, 11:27 prosze mi tu takich smiesznotek nie wypisywac, bo ja jestem powazna asystentka powaznego prezesa w powaznej brytyjskiej firmie a smieje sie jak idiotka hahahahhaha Odpowiedz Link
paulina_h81 II zamowienie zaplacone 21.01.09, 17:00 druga czesc pierwszego zamowienia zostala wyslana do Polski. dzisiaj biore do domu drugi worek i bede probowala jakos to spakowac sensownie.Poki co wydatki nastepujco wygladaja: Przelano na moje konto £558.80 pierwsze zamowienie £176.21 przesylka I £10.30 przesylka II £10.30 drugie zamowienie £156.19 (zaplacone dzisiaj) Po podliczeniu srodki "wasze" na moim koncie to: £205.80 Odpowiedz Link
lau-rin Re: II zamowienie zaplacone 21.01.09, 18:22 pewnie jeszcze nie bo joankb by krzyczała, że jest :) Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: II zamowienie zaplacone 21.01.09, 19:15 Jeśli przesyłki pierwsze poszły wczoraj/dziś to spodziewałabym się ich najwcześniej od poniedziałku. Doświadczenie z ebayem: jak sprzedawca pisze w pon, że wysłał list Signed to przychodziło po tygodniu. Z resztą, tyle się wyczekałyśmy, że parę dni nie zrobi różnicy. Odpowiedz Link
samo_zloto Re: II zamowienie zaplacone 21.01.09, 19:19 no ja nawet prawie zapomniałam, że zamówiłam cokolwiek. a to przecież Antośka wrzosowa (moje marzenie) do mnie leci :D Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: II zamowienie zaplacone 21.01.09, 19:21 Dziewczyny, ja sie naprawde staram to sprawnie organizowac, ale ja jeszcze czasami pracuje (8-16:30 pn-pt) i musze to wszystko godzic. dzisiaj pakuje 2 paczki z II dostawy Odpowiedz Link
joankb Spokojnie... 21.01.09, 19:23 Robimy to najszybciej jak okazało się możliwe. I najbezpieczniej... Składam trzecie, ostatnie zamówienie :)) Odpowiedz Link
samo_zloto Re: II zamowienie zaplacone 21.01.09, 19:26 ja w ogóle jestem niesamowicie wdzięczna i Tobie, i Joankb, że zajęłyście się tym, to nie lada wyzwanie organizacyjno-logistyczne! zero wypominania w moim poście, o nie nie. Chwała i cześć! :D Uściski Odpowiedz Link
joankb Podałam Ci adres do Trójmiasta... 21.01.09, 19:32 Masz na mailu. Staniki z drugiego zamówienia idą do Gdyni i/lub Rumii. Odpowiedz Link
lau-rin Re: II zamowienie zaplacone 21.01.09, 20:52 Nikt cię nie pogania! Ja jestem naprawdę szalenie wdzięczna, że nam pomogłaś (i nadal pomagasz) z tym wszystkim! -- 67/85 Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: II zamowienie wyslane 22/01/09 22.01.09, 16:10 Dziewczyny drugie zamowienie wysylam dzisiaj poleconym, kierunek --> Gdynia. koszt £13.98 paczka tylko jedna, wyszlo taniej :) Odpowiedz Link
samo_zloto Re: II zamowienie zaplacone 22.01.09, 16:17 ja nieśmiało powiem, że pierwsza paczka krakowska dzisiaj dotarła. Na razie mam jedynie awizo, ale nie jestem w stanie dzisiaj jej odebrać, dopiero jutro. Odpowiedz Link
paulina_h81 ufffffffffffff 22.01.09, 16:28 jaka ulga. ja sie naprawde martwie zeby te przesylki bezpiecznie i szczesliwie to was dotarly ;) Odpowiedz Link
samo_zloto Re: ufffffffffffff 22.01.09, 16:39 idą, idą i to jak się okazuje całkiem szybko :) Odpowiedz Link
samo_zloto Kraków- kontakt 22.01.09, 20:44 aha, ponieważ zamówienie krakowskie poszło w 2 paczkach, jutro się zorienuję dokładnie co jest w tej pierwszej,jak i dla kogo i ile. sądzę, że druga paczka powinna do mnie dotrzeć na początku przyszłego tygodnia. proszę Was o kontakt (mmm-mm, wiedzma.jaga, lau-rin, yarshiva, joankb) w sprawie odebrania staników. Odpowiedz Link
samo_zloto Re: Kraków- kontakt 26.01.09, 16:13 ogłaszam, że 2 przesyłka krakowska już od dzisiaj czeka na poczcie, odbiorę ją jutro, najpóźniej w środę. od czwartku możliwy odbiór :) Odpowiedz Link
samo_zloto Re: Kraków- kontakt 26.01.09, 16:39 aktualizacja- przesyłkę jednak uda mi się odebrać dzisiaj po 18, więc od jutra możliwy odbiór. szczegóły- poczta gazetowa. Odpowiedz Link
akli-mak Re: szukam forumki z UK ws. zakupów - do skasowan 22.01.09, 16:58 A ja cichutko sobie czekam na trzecie zamówienie :) Odpowiedz Link
luincir Re: szukam forumki z adresem w UK - pilne 22.01.09, 17:07 Podpinam się w tym temacie, przepraszam, jeśli to offtop. Wypatrzyłam sobie stanik na ebayu, ale sprzedawca kategorycznie odmawia wysyłki poza UK :( Z zapłatą nie mam problemu (paypal), ale byłabym wdzięczna, gdyby znalazła się forumka chętna poświęcić chwilę czasu, udostępnić swój adres jako wysyłkowy i przesłać potem staniczek do mnie... Oczywiście, pokryję koszty przesyłki :) Pod warunkiem, że uda mi się wygrać aukcję, rzecz jasna. A zależy mi bardzo, bo aukcja dotyczy koloru, który nigdzie indziej nie jest dostępny :( Odpowiedz Link
luincir PODOBIJAM :( 23.01.09, 11:41 Bo ginę w gąszczu wypowiedzi, a nie wiem, czy zakładając nowy temat nie zaspamuję, skoro ten już jest :( Odpowiedz Link
boziaj paczka Trójmieska - logistyka 22.01.09, 19:40 do Gdyni przyleca staniki dla: Kizombalover, Jud.yta, Kataplana, Ucayali, Wierka123. Pewnie dojdzie za ok. tydzień, to prosze o niespieszny kontakt na priva w sprawie wysyłki lub odbioru osobistego Odpowiedz Link
jud.yta Re: paczka Trójmieska - logistyka 22.01.09, 19:46 :)))))))))))) suuuupeeerrr :) Paulina, to wszystko dzięki Tobie :) Odpowiedz Link
paulina_h81 phi tam ;) 22.01.09, 20:39 ja tylko za nie zaplacilam WASZYMI pieniedzmi i wyslalam. zadna tam zasluga. oby sie dobrze nosily;) Odpowiedz Link
kataplana Re: phi tam ;) 22.01.09, 20:54 paulina, nie jakies phitam tylko jestem bardzo super wdzieczna. pojdziesz do nieba. wiesz... pewnie troche tutaj jest forumek z uk, ale tylko ty sie zglosilas. bo jednak z tymi wysylkami pakowaniami placeniem jest sporo roboty. wiec wielkie dzieki za poswiecenie czasu i energii. jestes wielka:) Odpowiedz Link
paulina_h81 cichooooooooooooooo 23.01.09, 07:14 bo obrosne w piorka i jak kiedys bedzie cos potrzebne z UK to sie nie zglosze hehehehehe Odpowiedz Link
mmm-mm Re: phi tam ;) 23.01.09, 08:48 No wlasnie. Niezlego zamieszania narobilysmy, a wy to swietnie zorganizowalyscie. Ogromne podziekowania dla wszystkich dziewczyn, ktore sie tym zajely:) Odpowiedz Link
wierka123 Re: phi tam ;) 23.01.09, 10:59 Ja również chciałabym podziękowac w tym miejcu dziewczynom które sie tym wszystkim zajęły i bardzo sprawnie zorganizowały wspólne zakupy , w końcu poświęciły na to masę czasu.Wielkie dzięki . Odpowiedz Link
kizombalover Re: paczka Trójmieska - logistyka 23.01.09, 10:57 Niestety, odbiór osobisty nie wchodzi w rachubę - Szczecin się kłania ;-). Odpowiedz Link
joankb Re: paczka Trójmieska - logistyka 23.01.09, 12:10 Wysyłamy i do Szczecina... W każdej paczce są staniki, które jeszcze trzeba wysłać. Najwięcej w ostatniej, warszawskiej. Odpowiedz Link
paulina_h81 dziewczyny to ile tych stanikow w sumie?? 23.01.09, 12:23 tak sie zastanawiam, ile stanikow w sumie z tych 3 zamowien pojdzie do polski Odpowiedz Link
joankb Re: dziewczyny to ile tych stanikow w sumie?? 23.01.09, 13:10 14+12+12=38, w tym było chyba dwie pary gatek. Niezły obrót zrobiłaś, przy następnym zamówieniu możesz się domagać specjalnej zniżki :DDD Te "nasze" modele zostały tam oznaczone jako "best seller". No - ja myślę. Odpowiedz Link
prostokvashino bo ja już się pogubiłam 25.01.09, 11:44 Czy na wszystkich starczyło staników? Głównie Antosiek oczywiście:) Czy ja może nie mam co czekać na swoją:( Odpowiedz Link
bianna Wysyłka z UK 23.01.09, 20:40 Dopiero dzisiaj poczytałam sobie o tym wątku. Gdyby komuś bardzo zależalo, to jest możliwość wysyłki najpierw do UK, a potem do Polski. Moja szwagierka mieszka w Londynie, od czasu do czasu, gdy kupujący robi problemy to wysyła do niej, a ona do mnie. Moze to skomplikowane, ale jet to jakaś alternatywa :) Oczywiście trwa to trochę dłużej, ale z braku laku.... W razie co, to kontakt na maila: bianna2@o2.pl Odpowiedz Link
k.mizera Wspólne zakupy - kto pomoże? 23.01.09, 21:10 Czy jest ktoś, kto będzie w najbliższych dniach (do poniedziałku) robił zamówienie z Bravissimo? Jeżeli tak, to proszę o maila, chętnie się podłączę. Odpowiedz Link
aga.kai Re: Wspólne zakupy - kto pomoże? 24.01.09, 08:23 też chętnie przyłączyłabym się do kogoś z kartą. Odpowiedz Link
tu-tusia Brastop 24.01.09, 10:52 A ja poszukuję kogoś do wspólnych zakupów w Brastopie. Jestem z Poznania i mam kartę kredytową, szukam kogoś, żeby obniżyć koszty wysyłki. Chętne prosiłabym o kontakt na tutusia@o2.pl Odpowiedz Link
samo_zloto Re: Brastop 24.01.09, 11:04 dziewczyny, takie ogłoszenia najlepiej zamieścić w tym wątku, tam znajdziecie więcej osób :) Odpowiedz Link
tu-tusia Re: Brastop 24.01.09, 13:53 Dzięki. Jestem z małego forum i nie mogłam znaleźć u was tego wątku. Na LMB tez się ogłosiłam, ale forumka, która chciala zrobić zakupy ze mną chciała dokładnie ten sam stanik, a mają tylko jeden na stanie :( Odpowiedz Link
vicky1 Figleaves 25.01.09, 14:11 Bardzo bardzo pilnie poszukuje osoby, ktora dzis albo jutro robi zakupy w Figleaves Ogromnie mi zalezy na 2 stanikach a nie mam karty... jestem z LMB Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: Figleaves 25.01.09, 14:52 Postarzając za samo_zloto, kieruję na wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79648102 Ten wątek odnosi się do zakupów w jednym, konkretnym sklepie. A co do zakupów to figleaves akceptuje Paypala, do którego nie trzeba mieć karty, wystarczą zwykłe przelewy. Odpowiedz Link
joankb Wrzucę jutro rano co mamy 25.01.09, 14:51 Nie mam ze sobą, a jeszcze jestem w pociągu - w drodze do domu. Wrzucę rano arkusz z podziałem na wysyłki - krakowską, trójmiejską i warszawską. Odpowiedz Link
joankb Re: Wrzucę jutro rano co mamy 26.01.09, 09:24 W drugie zakładce arkusza zamówień jest spis kupionych staników, z podziałem na wysyłki i z nickami dziewczyn, które odbierają przesyłki. Wszystkie maile - gazetowe. Odpowiedz Link
kizombalover Re: Wrzucę jutro rano co mamy 26.01.09, 10:18 Wysłałaś nowego maila, bo nic nie doszło? W tamtej tabelce są ceny, stan itd. ale nie widzę podziału na wysyłki, więc nie wiem, czy to o tę samą tabelkę chodzi. No i dalej nie wiemy, ile za przesyłkę do Polski mamy zapłacić ;-) Odpowiedz Link
joankb Re: Wrzucę jutro rano co mamy 26.01.09, 11:55 Jest druga zakładka - kupione :)) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Wrzucę jutro rano co mamy 26.01.09, 12:00 U mnie też nic nie ma, chyba że ma być inny link, niż ten co jest w tytule "spis udostępniony". Odpowiedz Link
joankb Re: Wrzucę jutro rano co mamy 26.01.09, 12:02 Link ten dam - teraz już powinno działać, drugi arkusz nie chciał być "publiczny" :))) Odpowiedz Link
joankb Re: Wrzucę jutro rano co mamy 26.01.09, 12:03 Link ten sam, drugi arkusz dopiero teraz jest "publiczny", sorry. Póki byłam zalogowana nie widziałam. Odpowiedz Link
joankb Re: Teraz jest ;-)) , super! / nt 26.01.09, 12:49 Co do kosztów przesyłek. Myślę, że jutro, pojutrze, kiedy Paulina nada ostatnią paczkę, poznamy łączne koszty wysyłki do Polski. Uda się tak jak ostatnio, w jednej przesyłce, w najgorszym razie w dwóch, tak jak poprzednio. Przesyłki krajowe rozliczymy już indywidualnie. Odpowiedz Link
paulina_h81 Orzel wyladowal 26.01.09, 10:58 czyt. przesylka III dotarla. lezy zamknieta bezpiecznie pod moim biurkiem ;) i czeka na transport wieczorem do domku ;) Odpowiedz Link
akli-mak Re: Orzel wyladowal 26.01.09, 11:03 W takim razie teraz i ja mogę zacząć czekać:)) Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Orzel wyladowal 26.01.09, 11:07 I ja teraz czekam, i bardzo dziękuję dziewczyny!!!! Odpowiedz Link
wierka123 Re: Orzel wyladowal 26.01.09, 13:59 Ja juz nie mogę się doczekac.Specjalne podziękowania dla Joankb,za wielką cierpliwośc i za to ,że w ostatniej chwili domówiłam casablankę ,a ona mi ja kupiła.Jesteś wspaniała.Muszę tylko dopłacic,napisz proszę komu i ile. Odpowiedz Link
joankb Re: Orzel wyladowal 26.01.09, 14:35 Mam zamiar zrobić jedno, końcowe rozliczenie, jak już wszystko będzie porozsyłane do Was. Chciałabym uniknąć przelewania w tę i z powrotem jakichś drobnych kwot. Odpowiedz Link