chestnut_lynx Jeszcze żadnego. 12.01.09, 00:25 Ale czaję się na Milenę i Comexim. Tylko wolałabym mieć gdzie je poprzymierzać, bo boję się za wąskich fiszbin i zabawy z odsyłaniem. Ciekawią mnie też ze 3 staniki firmy Kostar, ale nie mają mojego rozmiaru z obwodem 60. Z obwodem 65 mają ze cztery, ale ich 65-ki ponoć straaasznie rozciągliwe są. Odpowiedz Link
nataliaolga Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 12.01.09, 01:12 Żadnego, bo boję się polskiej rozmiarówki, ze coś będzie za małe, za ciasne, za luźne. Brytyjczyki są oswojone Odpowiedz Link
doris.bytom Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 12.01.09, 09:45 Dwa "sportowe" modele z Melissy - wprawdzie dosyć rozciągliwe, ale dobrze dobrałam rozmiar i nie mam z nimi problemu. Do niedawna miałam jeszcze bardziej koronkowy staniczek z Melissy, który bardzo sobie chwaliłam, ale dałam go siostrze, bo dziewczyna nie ma ani jednego dobrego rozmiarowo stanika, a studniówka w tym tygodniu. Muszę złożyć jakieś zamówienie, heh. Odpowiedz Link
natkapietruchy Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 12.01.09, 13:11 Jestem świeżo po spotkaniu w Bydgoszczy i na razie jestem na etapie uświadamiania ;) Do tej pory moim ulubionym stanikiem był ten: alejka.pl/ancona-biustonosz-342.html , firmy Kinga. Teraz sprawdziłam, że nie mają za wielu rozmiarów, więc pewnie do dobrych producentów nie należy, jednak ten model ja osobiście bardzo sobie chwalę :) Gdy na spotkaniu zdejmowałam swoją Kingę w celu przymierzenia czegoś nowego, to później znajdowałam ją dopiero u innych biuściastych pań;) Więc raczej się podoba :) Odpowiedz Link
martvica Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 12.01.09, 22:36 No bo Kinga ma śliczne wzornictwo, ale rozmiarówkę... Cóż, nawet nawet na 70F się nie łapię, szyć szyją ale to jest F mniejsze o rozmiar (nie na 92-94 tylko na 90-92) :( Odpowiedz Link
maith Jak nie wliczamy prototypów Effuni? ;)) 12.01.09, 13:24 Jak nie wliczamy prototypów Effuni, to zero. Odpowiedz Link
bathilda Dobrych nie mam, w ogóle mam 2 12.01.09, 18:38 Jedno Avocado, które było tak strasznie drogie, że nie chcę go sprzedawać choć za luźne. I jedną Melissę, która jest tak brzydka, że i tak nikt by jej nie kupił :) Odpowiedz Link
yo_anka 0 12.01.09, 22:22 jw. Ani jednego, bo nikt na mnie nie szyje dobrych staników ... Mam 2 Melissy "prawie dobre" ale nie są wystarczająco dobre :( A nikt poza Melissa nie zadaje sobie trudu by uszyć coś na mnie :( Nosze brytyjskie 65K/70J,JJ Odpowiedz Link
madzioreck Ani nawet pół... 12.01.09, 23:04 W Polsce nie szyją na mnie miseczek, a w to, co szyją, wchodzi mi pół piersi :/ Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 14.01.09, 08:40 Jedno trochę za ciasne Sylvestrine. Miałam jedno Avocado i po tym, jak rozciągnęło się po jednokrotnym założeniu boję się ryzykować dalej, mimo że taki CanCan czy Malaga podobają mi się bardzo (szczególnie wersje z pionowym cięciem). Nie ekspoatuję staników bardzo mocno, nie oczekuję bardzo dużej wytrzymałości, ale jak na stanik na raz dwie stówy to "trochę" za dużo. Odpowiedz Link
jaagna żadnego - 0 - null 14.01.09, 08:49 a biust mam raczej średni. Zastanawiam sie, czy spróbować Comexim - choć nie lubię wysokich mostków. A Melissa średnio mi sie podoba - tańsze i ładniejsze są brytyjczyki na eBayu Odpowiedz Link
panthera_tigris Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 14.01.09, 09:30 Trzy, dwa Avocado, jeden Dalia. Udalo mi się znaleźć Dalie z dosć ciasnym obwodem 70, z czasem się rozciągneła ale daje rade nosić na ostatniej haftce. Avocado Kitty to mój najwygodniejszy stanik, szkoda tylko, że ich ceny tak podskoczyły :/ Próbowałam Flamenco Mileny ale miseczki zabrakło, mam nadzieję, że na wiosne pojawi się coś równie pięknego w większej rozmiarówce. Odpowiedz Link
tamarisa Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 16.01.09, 12:02 Jak do tej pory mam jeden. Bardzo wygodny biustonosz Dalii - fioletowa Falawia soft w rozmiarze 65 H - co prawda zazwyczaj noszę rozmiar 65 G ale to duzo zależy od firmy, a nawet od fasonu biustonosza. Ten stanik bardzo ładnie zbiera piersi do przodu jest wygodny a przy tym jest bardzo sexy :) Ps. Nosze go już jakieś trzy tygodnie i nie widzę żeby się rozciągnął jakoś bardziej od mojej Pollyanny. Odpowiedz Link
wera9954 Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 16.01.09, 17:36 Cooo? Z moich doświadczeń wynika, że Dalia Flawia to rozciągliwiec gorszy od Arabelki, mam ją w tym samym rozmiarze i dopinam na biodrach :/ Odpowiedz Link
pieczyste 0 16.01.09, 17:28 Zero, ale ja w ogole na moja obecną wagę mam tylko dwa dobre staniki. Jakbym przy każdej aktualnej wadze kupowała ich więcej, to musiałabym mieć chyba ze 30... Odpowiedz Link
avienae Re: Ile macie dobrych staników POLSKICH PRODUCENT 16.01.09, 19:32 Kupiłam ostatnio pasujący Biggi Yvonne brązowy, chociaż rozmiar z metki to 70d, na moich 65dd leży b dobrze :] Ogólnie ściśliwy jak na polską markę, zobaczymy jak po kilku praniach [sporo rozbieżnych zdań na ten temat słyszałam], po moim pierwszym nic się nie zmieniło, miseczki nadal dopasowują się do piersi, obwód tez w porządku. Poza tym ładnie się układa i w ogóle jest uroczy :) To na razie tyle. Wciąż poluję na Mileny, ale w żadnym ze stacjonarnych u mnie nie znalazłam. Odpowiedz Link