kooa 73/100 05.02.09, 13:19 obecnie noszę 75D Anity (do karmienia) bo z ciążowych nie bylo na mnie rozmiaru. Wiem, ze jest nieodpowiedni, bo podjeżdża mi do góry na plecach (za duży obwód), a poza tym zrobił się już za mały. Przed ciążą (a jestem w 4 miesiącu) nosiłam 75 B lub 70C (wiem, wiem, masakra;) Bardzo proszę o podanie zarówno rozmiarówki brytyjskej jak i naszej polskiej. Z góry bardzo dziękuję;) Odpowiedz Link
maheda Re: 73/100 - kooa 05.02.09, 13:30 Przede wszystkim bardzo polecam artykuł na Stanikomanii o biustach w czasie ciąży oraz w czasie karmienia: stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html Co do rozmiaru, to próbuj raczej staników w rozmiarze europejskim (polskim) z okolic 65K-65L, co daje brytyjski rozmiar 30GG-30H (brytyjskie 65GG-65H). Popatrz na to, jakie staniki w rozmiarze brytyjskim 30H można kupić w sklepie internetowym Bravissimo: tinyurl.com/rozne30h Odpowiedz Link
kooa bardzo dziękuję za szybka odpowiedz, 05.02.09, 14:07 moje piersi sa dosc szeroko rozstawione - czy to moja uroda czy wina wczesniej zle dobranych staników? Czy powinnam szukac raczej szeroko rozstawionych czy tym sie poki co nie kierowac? Odpowiedz Link
maheda Re: 73/100 - kooa 05.02.09, 14:11 Na razie bym się tym nie sugerowała. Możliwe są obie wersje, przy czym nawet, jeśli naturalnie masz piersi dość szeroko rozstawione, to obecnie są wepchnięte pod pachy i w kierunku pleców, co powoduje ich jeszcze większe rozstawienie na boki. Powinno się wiele poprawić, głowa do góry :) Polecane przez staniki jako pierwsze, dobrze zbierające, znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78247941 Odpowiedz Link
kooa bardzo dziękuję i biorę się 05.02.09, 14:33 do przekopywania forum i stron internetowych ( w moim miescie ponizej 70 ciezko cos znalezc;). Pozdrawiam serdecznie;) Odpowiedz Link
maheda Re: 73/100 - kooa - jeszcze wygarnianie 05.02.09, 14:13 Pamiętaj, żeby wygarniać biust do miseczek w czasie nakładania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=89074532&a=89500954 Najpierw zapnij sam obwód, nie nakładając ramiączek, ale układając fiszbiny pod biustem. Potem nałóż ramiączka, a potem starannie wygarnij, pochylając się w przód, wszystko spod pach do miseczek. W dobrze dobranym staniku nie mogą Ci wyjść górą żadne buły. Odpowiedz Link
nela12 83/96-pomozecie:) 05.02.09, 14:33 witam:)od zawsze mam ten problem nie potrafie dobrac stanika idealnego:(albo przy pochylaniu piers wylazi,albo z boku,,buły''albo wisza na boki:(niestety biust nie jest tak jedrny jak 10lat temu: (wykarmilam dwoje dzieci-łacznie 3 la4lata wiec wiadomo,pomocy!- prosze no i gdzie kupic dobry stanik mieszkam w malym miateczku i tu nic nie ma tylko targowe biustonosze za 10zl;/dziekuje z gory za pomoc:) Odpowiedz Link
maheda Re: 83/96 - nela12 05.02.09, 14:57 Zabrzmiało Gierkowsko ;) Spróbuj celować w staniki o rozmiarze z okolic polskiego/europejskiego 75E, względnie brytyjskiego 34DD (bryt. 75DD). Może się okazać, że na początek dobrze będzie celować w miseczki o jeden rozmiar mniej. Odpowiedz Link
kooa Mahedo, mam jeszcze jedno pytanie 06.02.09, 11:39 przeszukalam sklepy i ciezko znalezc cos w rozmiarach k lub L;) znalazlam na ebayu 2 modele - FREYA" RIO NUDE 3510 BALCONY BRA i Fantasie Gabrielle Biscotti Nude Lace Full Cup Bra. Ponadto na bravissmo podoba mi sie jeszcze polyanna. Przeczytalam tez watek o stanikach dobrych na poczatek i wlasciwie wszystkie te 3 modele sa tam polecane - moglabys powiedziec mi, ktory z nich jest najbardziej uniwersalny, czy lepiej wziac full cup czy balkonetke? Mam juz ogromny metlik (pewnie kazdy tak ma na poczatku;) a niestety nie moge pozwolic sobie w tym miesiacu na 2 staniki, z kolei nie moge patrzec juz jak meczy sie ten moj ciagle rosnacy biust;) Odpowiedz Link
maheda Re: Mahedo, mam jeszcze jedno pytanie 06.02.09, 12:39 Noooo i tutaj nie ma mądrych, niestety. Fullcupy mają ramiączka bliżej szyi, natomiast te modele balkoników u wielu osób robią ładniejszy, jabłuszkowaty kształt biustu. Tylko od Ciebie zależy, na co się zdecydujesz w pierwszym rzędzie. Wybierając Rio pamiętaj, żeby wziąć miseczkę mniej, niż celujesz, bo ono ma spore miseczki. Odpowiedz Link
maheda Re: 90/117 - nata76 (przeniesione) 05.02.09, 15:00 "karmnik na obwisły biust" Poradzcie jaki biustonosz do karmienia kupic na obwisły wielki biust? Zmierzyłam się>Mam 90/117 i do tego musze ten biust jeszcze pozbierać...... Jestem początkująca w temacie stanikowym i bardzo Wam dziękuję za to forum. (nata76) Odpowiedz Link
maheda Re: 90/117 - nata76 (przeniesione) 05.02.09, 15:08 Przede wszystkim wcale nie uważam, że 90/117 to taki wielki biust :D Sama mam 80/120 i nie narzekam :P Próbuj celować w staniki o rozmiarze brytyjskim z okolic 36HH (brytyjskie 80HH). Trudno jest powiedzieć, że ten lub okoliczny rozmiar będzie na pewno dobry, bo biust karmiący wymyka się wszelkim tabelkom - może obmierzając odpowiednią liczbę kobiet i dopasowując im rozmiar dałoby się to jakoś ujednolicić, ale póki co - nikt takich badań nie przeprawadzał i trzeba strzelać na pół-oślep... Powodzenia :) Jeśli jeszcze nie czytałaś - polecam fenomenalny artykuł Kasicy o stanikach do karmienia (karmnikach): stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html Przejrzyj także artykuł o przerabianiu staników zwykłych na karmniki, bo obawiam się, że w naszych okolicach rozmiarowych może już być problem: stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html Odpowiedz Link
maheda Re: 79/107 - kasiulek403 05.02.09, 15:40 Spróbuj przymierzyć stanik w okolicy rozmiaru brytyjskiego 32GG (ichnie 70GG), względnie ze staników z baaardzo ścisłym obwodem - z okolic 34G (brytyjskie 75G). Jeśli chodzi o rozmiarówkę kontynentalną, najbardziej powszechną w polskich sklepach stacjonarnych, to trzeba by było celować w rozmiary odpowiednio 75J albo 70K-70L. Odpowiedz Link
oliwka.rojek 72/96 karmnik i normalny 05.02.09, 15:39 jak piersi pełne to 72/96 jakikarmnik powinnam wziąć (rozmiarówka mellisa, alles, anita)czy freya ma karmniki? Dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link
maheda Re: 72/96 - oliwka.rojek - mama karmiąca 05.02.09, 15:50 Zdajesz sobie sprawę, że tak czy owak, celowanie w rozmiar miseczki mamy karmiącej, to dość karkołomne zadanie? :) Staniki na biusty mam karmiących powinny mieć miseczki większe o kilka rozmiarów, niż wynikałoby to z podanych obwodów, a nigdy nie wiadomo tak naprawdę, ile tych miseczek ma być więcej... Obwód powinnaś nosić albo 65 (w stanikach ze ścisłym obwodem), albo 60 (w stanikach z rozciagającym się obwodem). Dla 65 zaczęłabym od europejskiego 65L lub od brytyjskiego 30H (brytyjskie 65H). Dla 60tek - zaczęłabym od europejskiego 60M (tak, wiem, nikt na razie nie produkuje...) lub brytyjskiego 28HH (brytyjskie 60HH). Przemyśl może kwestię przerobienia zwykłego stanika na karmnik? Tutaj masz jeden z ostatnich artykułów na Stanikomanii: stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html Tak, Freya ma karmnik, ale raczej jeszcze nie w Twoim rozmiarze. Natomiast w około Twoim rozmiarze na Bravissimo są takie staniki: tinyurl.com/karmniki30h Odpowiedz Link
agmani Re: 72/96 karmnik i normalny 05.02.09, 23:47 Anita ma od 70 i to mocne rozciagliwce. Na 72 bedzie wisiec. Jezeli juz musialabys szukac 65/70, to na pewno Emma Jane jest duzo scislejsza. Piersi takie pelne, twarde, przepelnione z reguly sa na poczatku laktacji, potem sie robia miekkie ("sflaczale"). Znakomita wiekszosc kobiet nie musi tez juz wtedy uzywac wkladek. I wtedy tez nie trzeba juz miseczek wiekszych! Poza tym zebra sie w ciazy troche rozchodza, po paru tygodniach obwod "pod" wiec spada. Freya ma karmniki, ale strasznie wysoko zabudowane pod pachami, ja np. nie moglabym. Takze jezeli jestes na poczatku laktacji, to kup jakas umiarkowana ilosc stanikow, a za pare miesiecy mozesz sprobowac robotek recznych ;). Ja sie jakos przywyczailam i w sumie nosilam karmniki przez rok, tez mozna ;). Ale jesli planujesz dluzej, to na pewno nie ma sensu wiekszych miseczek (ja po porodzie mialam H, teraz FF, obwod spadl cos z 77 czy 78 do 72). Odpowiedz Link
maheda Re: 72/96 karmnik i normalny 06.02.09, 10:50 agmani napisała: > I wtedy tez nie trzeba juz miseczek wiekszych! Z tym jest przeważnie jednak tak, że kobiety karmiące nawet przy ustabilizowanej laktacji potrzebują często większych miseczek, niż ustawa... eeee... tabela przewiduje :) Z doświadczenia. Co do reszty - trudno się nie zgodzić :-) Odpowiedz Link
agmani Re: 72/96 karmnik i normalny 06.02.09, 17:56 No mozliwe, mam tylko swoje skromne doswiadczenie i moje piersi zjechaly od porodu ladnych pare cm i to mimo migracji niwelujacej pewnie ten zjazd ;) (na LB trafilam tuz przed porodem i sensowniejsze staniki zaczelam nosic juz w wersji karmnikowej). Odpowiedz Link
muszka781 79/102 05.02.09, 15:44 Witam! Proszę o pomoc w dobraniu rozmiaru stanika. Wymiary: 79cm pod i 102cm w biuście. Do tej pory nosiłam tradycyjne 80C/B, z fiszbinami miękkie lub (częściej) usztywniane. Już wiem, że wybierałam za duży obwód (tył podjeżdżał do góry, ramiączka obciskały, pod biustem często fiszbiny odstawały). Podejrzewam, że miseczka też powinna być większa. Proszę o podanie raczej polskiej rozmiarówki. Dziękuję!!! Odpowiedz Link
maheda Re: 79/102 - muszka781 05.02.09, 15:52 Jeśli w 80tkach podjeżdżał Ci obwód, to celuj nie w 75tki, ale raczej w 70tki, czyli brytyjskie 32. W rozmiarówce brytyjskiej byłoby to coś z okolic 32FF (brytyjskie 70FF), a w rozmiarówce europejskiej, w tym polskiej - coś z okolic 70H. Możliwe, że o miseczkę więcej - zaniżyłam trochę miseczki z uwagi na to, że możesz mieć trochę zniszczony biust noszeniem źle dobranych staników. Jeśli nie jest zniszczony - może się okazać, że lepsze będzie brytyjskie 32G (brytyjskie 70G) lub polskie 70J. Odpowiedz Link
muszka781 Re: 79/102 - muszka781 05.02.09, 15:56 Czy zniszczony? Nie wiem ;-) Fakt, że nosiłam właśnie takie rozmiary no i jestem po 1 dziecku... To swoje zrobiło. Odpowiedz Link
agmani 73/93 rozmiar w wielkomiseczkowcu 05.02.09, 17:15 dla kolezanki, bo boje sie doradzic. Konkretnie chodzi jej o Fantasie Cally (i wpisalam sie w watku fantasiowym), ale poprosze tez ogolna podpowiedz, czy wielkomiseczkowe 30E moze miec sens? Biust niejedrny, ale na oko ;) nie bedzie zauwazalnej migracji, bulki podpachowe minimalne, podbiustnie zebra obciagniete skora ;). Dziewczyna konczy karmienie, wiec sie spodziewa, ze jej sie biust zmniejszy. Odpowiedz Link
aaravis Re: 73/93 rozmiar w wielkomiseczkowcu 05.02.09, 21:17 30E na pewno za małe - mam prawie identyczne wymiary i noszę 60H (tabelkowo dla 73/93 powinnyo pasować 65FF/60GG, ale jak wiadomo to tylko wskazówki - wymiary brytyjskie, rozmiar polski: okolice 65I). Powodzenia w ostanikowaniu koleżanki - dla mnie najlepsze okazały się biustonosze Curvy Kate. Odpowiedz Link
maheda Re: 73/93 - agmani - koleżanka karmiąca 06.02.09, 10:17 Wiesz co, na teraz, to może się okazać, że 65F będzie lepsze, bo na razie to biust jest jeszcze wciąż dość duży i wg mnie może się okazać, że to 65F może się okazać póki co - za małe. Rozmiar trzeba dobierać zawsze na biust, który się MA, a nie na ten, który się spodziewa mieć ;) Odpowiedz Link
agmani Re: 73/93 - agmani - koleżanka karmiąca 06.02.09, 17:53 Tyz prawda, wiec na razie umowilysmy sie, ze przymierzy moje (zamowilam chyba z 10 roznych Freyi i Fantasie) i wtedy ustalimy jej rozmiar. Odpowiedz Link
magdziii 77/93 05.02.09, 18:02 Witam! Jestem w tym momencie karmiącą mamą (laktacja ustabilizowana). Przed ciążą nosiłam rozmiar 75B,a w czasie ciąży 80C. Teraz 75B jest za małe, a 80C za duże. Kupiłam sobie stanik w rozmiarze 80B. Jest wygodny, ale z tyłu podchodzi w górę i nie unosi biustu. Proszę o pomoc w doborze stanika do karmienia (np. z Melissy) i w polskiej rozmiarówce. Odpowiedz Link
aaravis Re: 77/93 05.02.09, 21:28 Nie dziwię się, że obwód Ci podjeżdża - jest duzo za szeroki. Powinnaś celować w brytyjskie 70E/65FF, czyli okolice polskiego 70F. Masz szczęście - w większych miastach można takie staniki bez problemu znaleźć w sklepach stacjonarnych - moim zdaniem wygodniej dobrać pierwszy stanik w sklepie niż przez internet (zakładając ze ma się możliwość). Niestety nie umiem pomóc w doborze karmnika - ale na stanikomania.pl były ostatnio dwie notki na ten temat - mozesz poszukać inspiracji: "Biust karmiący" - biust wymagający oraz "Zbuduj sobie karmnik" Odpowiedz Link
maheda Re: 77/93 - magdziii - mama karmiąca 06.02.09, 10:35 Witaj! :) Spróbuj dorwać gdzieś w sklepie stanik w rozmiarze europejskim około 70G i sprawdź, jak się w nim czujesz. Pamiętaj o starannym wygarnięciu wszystkiego spod pach i z pleców do miseczki. Instrukcję wygarniania znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=89074532&a=89500954 Pamiętaj, że w poprawnie dobranym staniku fiszbiny z przodu opierają się na mostku, a z tyłu celują w środek pachy, opierając się na całej długości na żebrach, nigdzie fiszbiny nie mają prawa oprzeć się na piersi. W Melissie celuj w rozmiar około 70F, ew. 70G. Trochę trudno dobrać zdalnie rozmiar osobie karmiącej, bo biusty mam karmiących zawsze charakteryzują się tym, że pasują na nie miseczki większe, niż wynikałoby to z tabelek, ale nigdy nie wiadomo, o ile te miseczki powinny być większe. Życzę powodzenia :) Gdybyś zdecydowała się na jakieś brytyjczyki, to szukaj rozmiaru około 32E lub 32F (brytyjskie 70E lub 70F). Odpowiedz Link
1986rybka 86/102 05.02.09, 22:14 prośba o podpowiedź jaki rozmiar byłby dla mnie najlepszy.. noszę (zapewne błędnie) 85D Odpowiedz Link
sorbek 87/105 06.02.09, 09:07 Proszę o podpowiedź - z góry przepraszam ze to drugi post ale sama nie znalazłam pierwszego :/ bo odpowiedziałam na ten główny mierzyłam się według wskazówek na wdechu i w biustonoszu nie usztywnianym Odpowiedz Link
maheda Re: 87/105 - sorbek 06.02.09, 11:07 A powinnaś się była zmierzyć na WYdechu, czyli z możliwie najbardziej pustymi płucami ;) Spróbuj celować w staniki o rozmiarze brytyjskim 36E-36F (brytyjskie 80E-80F) albo w rozmiarze europejskim 80F-80G. Jeśli okazałyby się na Ciebie lepsze staniki z obwodem o rozmiar mniejszym - zacznij od mierzenia staników w rozmiarze brytyjskim około 34FF (brytyjskie 75FF), względnie europejskim 75H. Odpowiedz Link
sorbek Re: 87/105 - sorbek 06.02.09, 11:34 oczywiście było na wydechu przepraszam za literówkę bardzo znaczącą w tej sytuacji ;) Odpowiedz Link
maheda Re: 86/102 - 1986rybka 06.02.09, 10:47 Nie jest to najgorzej dobrany rozmiar :) Co więcej - gdyby staniki trzymały się norm, czyli na 86 odpowiednim obwodem byłby nadal obwód 85, to nosiłabyś bardzo dobrze dobrane staniki! Niestety albo stety, materiały, z których szyte są staniki, w ciągu ostatniego półwiecza się zmieniły i obwody nie są już szyte z lnu czy bawełny, ale z lycry, elastanu i nie wiadomo, czego jeszcze; formy staników nie zmieniły się za to ani trochę. Skutkiem tego trzeba brać obwody mniejsze, niż wynikałoby to z tabel oferowanych przez producentów, a co za tym idzie - trzeba przeliczać miseczki. Spróbuj przymierzyć staniki w rozmiarze około 80E (polskie) lub 36DD (brytyjskie 80DD). Ewentualnie, jeśli po wygarnięciu wszystkiego spod pach do miseczek wyjdą Ci górą buły, spróbuj europejskiego 80F lub brytyjskiego 36E (bryt. 80E). Instrukcja wygarniania tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=89074532&a=89500954 Odpowiedz Link
mamka74 Re: 97/118 karmnik i normalny 06.02.09, 08:12 Proszę o pomoc w doborzebiustonosza obecniekarmię swojedrugiedziecko ale nie mam już nawałów mlecznych i piersi są jednakowe i przed i po karmieniu. Ogólnie jestęm osobą dość ,,dużych ''rozmiarów i w obecnych stanikach nie mam widocznych piersi które dosyć mocno opadają ku brzuszkowi. Do tej pory nosiłam tanie (rynkowe) staniki rozmiar 95C ale postanowiłam to zmienić. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link
maheda Re: 97/118 - mamka74 - mama karmiąca 06.02.09, 10:58 Spróbuj zmierzyć stanik w rozmiarze brytyjskim 40FF, względnie 40G (brytyjskie 90FF i 90G). W rozmiarze europejskim odpowiednikiem tych rozmiarów będą 90H-90I-90J. Jeśli nie masz blisko żadnego ze sklepów stacjonarnych (wizyta w jednym z nich byłaby najlepszym wyjściem), możesz się jeszcze wybrać na internetowe zakupy do któregoś z polecanych przez nas sklepów internetowych. Tutaj jest wątek o polecanych przez nas sklepach stacjonarnych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76905300 A tutaj - o różnych sklepach internetowych, wraz z opiniami o nich: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=70768200 Jeśli przymierzysz stanik i będziesz miała problem z określeniem, czy jest na Ciebie dobry, czy nie - wyślij zdjęcia dziewczynom do Galerii, a doświadczone Lobbystki pomogą w ocenie doboru stanika. Informacje o Galerii znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79525208 Odpowiedz Link
sorbek Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 35 06.02.09, 09:03 Mam wymiary 87 na wdechu i 105 w biuście luźno w staniku nieusztywnianym - proszę napiszcie jaki rozmiar byłby dla mnie odpowiedni ?? Często mam problem z wypływającym biustem :/ Odpowiedz Link
ju.dyta rozmiar 80/93 06.02.09, 12:13 Witam serdecznie Licze na wasza pomoc bo od tych stanikowych rozmiarów juz kreci mi sie w glowie moje rozmiary to 83 pod biustem i w biuscie 95 do tej pory nosiłam rozmiar 80D ale cos zawsze jest nie tak tu za luzno tu za ciasno.. Zaczełam liczyc rozmiar stanika na podstawie kalkulatora w internecie i juz calkiem zgłupiałam bo wyszło mi 75E.. a jak przyszło mierzyc na podstawie różnicy to wyszla mi miseczka A i jak tu nie zwariowac..chciałabym kupic sobie ladna bielizne ale jaki mam rozmiar tego juz sama nie wiem.. czy ktos moze mi pomoc to konkretniej okreslic? i ostatnie pytanie czy w sklepach internetowych podawana rozmiarówka jest polska? Pozdrawiam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc moj mail judytka13@op.pl Odpowiedz Link
maheda Re: 83/95 - ju.dyta 06.02.09, 12:32 Rozmiar liczymy, odejmując obwód w biuście oraz rozmiar stanika (wg numeracji europejskiej). Czyli dla staników z obwodem 75 odejmujesz: 95-75 i masz różnicę 20 cm, co daje teoretycznie polską miseczkę 75E, ale może się okazać, że lepsza będzie miseczka 75D - zwłaszcza na początku. Co do konkretnego rozmiaru, który będzie na Ciebie na pewno dobry - niestety, nikt CI tego nie powie na bank, sama musisz mierzyć i sprawdzać, jak my wszystkie :) Celując w miseczkę 75D-75E (brytyjskie 34D-34DD) nie musisz się przejmować, miseczka D dla obydwu rozmiarówek jest jedyną, która ma identyczną wielkość :) Odpowiedz Link
majula06 prośba o doradzenie;-) 06.02.09, 13:10 Cześc, jestem karmiąca mamą ,już 3 miesiąc. Obecne moje wymiary pod biustem 79 w biuście 102, noszę stanik 75D czy jest to właściwy rozmiar? proszę o odpowiedź oraz jaka jest numeracja mojego rozmiaru np. brytyjska? z góry dziękujęza odpowiedź Odpowiedz Link
majula06 Re: prośba o doradzenie;-) 06.02.09, 13:31 jeszcze dodatkowo poproszę o numerację dla mellisy karmnika, dziękuję:-) Odpowiedz Link
maheda Re: 79/102 - majula06 06.02.09, 13:40 Odpowiedź jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=90958253&a=90965335 Odpowiedz Link
maheda WĄTEK ZAMKNIĘTY! 06.02.09, 13:31 Z pytaniami o rozmiar proszę się przenieść do nowego wątku rozmiarowego, przyszpilonego na górze. Odpowiedz Link
marzenka990 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 35 19.05.09, 15:52 72 pod biustem 87 w biuście przeważnie nosze 80C choć odwód jest za duży i musze zwężać a miseczka za mała i piersi wychodzą co jakiś czas a jak się po coś schylę to za każdym razem no i przy bieganiu strasznie skaczą i wypadają z miseczek ale nie mają w sklepach z reguły staników z dużą miseczką a malym obwodem najlepiej leży 80D taki prosty z gładkiego materiału o miseczce w kształcie trójkąta choć odwód jest za duży ale najlepiej obejmuje całe piersi tylko że nie trzyma ich w miejscu tylko bardzo latają na boki Odpowiedz Link
jul-kaa Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 35 19.05.09, 16:03 tu jest aktualny wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=94991250&a=94991250 Odpowiedz Link
ksiezniczka28 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 35 06.01.10, 14:55 mam 85 cm pod biustem i w biuście 108 (luzno mierzone) pani w peachfield latem dobrała mi 34 HH Jolly do dnia dzisiejszego uważam że miseczki są za duże... trafiłam wtedy gdy nie było dużego wyboru, kolejny zakup tp pollyanna 32 J z przedłużką. Mimo wygarnywania uważam, że miseczki są za duże. Odpowiedz Link
kk345 Ten wątek jest zamknięty 06.01.10, 15:22 ksiezniczko28, ten wątek jest juz zamknięty, wpisz swoje pytanie do aktualnego, tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103069988,103069988.html?f=32203&w=103069988&a=103069988&wv.x=0 Odpowiedz Link
monika918 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 35 26.12.21, 17:17 Cześć! Noszę rozmiar 75B, pod biustem 73/74, w biuście 82/83. Niby wszystko okej, ale nie uklada się to dobrze i po dłuższym chodzeniu strasznie bolą mnie ramiona i barki. Nie mam już pojęcia w jakie rozmiary celować :( Odpowiedz Link