Dodaj do ulubionych

Curvy Kate 2

• 2-ta Re: Curvy Kate 2 12.04.09, 22:04
      B. proszę użytkowniczki Emily C.K. o informację na temat materiału z jakiego
      jest uszyta. Czy jest równie "dederonowo-stylonowy=sztuczny" jak w Portii ?
      Jeśli któraś z was ma oba staniczki, czy są równie wygodne i czy rozmiar
      miseczek jest porównywalny? Na mnie rozmiar Portii 34 G leży idealnie, chciałam
      sobie kupić Emily.
      2-ta
      • elrosa Re: Curvy Kate 2 12.04.09, 22:15
        Niestety, w Emilce materiał jest taki sam, jak w Portii, niezbyt przyjemny. Rozmiar miseczek jest wg mnie porównywalny - mam Emilkę 32GG i Portię 32H, ten drugi jest nieco większy, natomiast moim zdaniem ma dużo szersze fiszbiny (te w Emilce wymieniłam na węższe, co pogłębiło miseczki, w Portii po wymianie nie zdołałabym się chyba zapiąć).
      • wolffie Re: Curvy Kate 2 12.04.09, 22:20
        Z Curvy Kate model Criss Cross ma dość fajny materiał, nie taki sztucznie
        wyglądający jak Emily i Portia
        zaskoczyła mnie tym na żywo
      • slotna Re: Curvy Kate 2 17.05.09, 17:30
        Nie wiem jak portia, ale emily = cerata.
    • ania.kar kolekcja jesień/zima 2009 13.04.09, 13:43
      W kolekcji jesień/zima 2009 powracają stare wersje kolorystyczne, m.in. Emily
      chocolate/teal:
      www.curvykate.com/emily-curvy-kate-lingerie-collection-aw09.php
      Portia black/pink:
      www.curvykate.com/portia-curvy-kate-lingerie-collection-aw09.php
      Princess black:
      www.curvykate.com/princess-curvy-kate-lingerie-collection-aw09.php
      Na stronie nie widać nowszej kolekcji Showgirl. Ciekawe czy będzie wstawiona
      później czy się z niej wycofają.
      • jelonek_k Re: kolekcja jesień/zima 2009 13.04.09, 13:56
        Showgirl jest w prawym dolnym rogu na głównej stronie
        • ania.kar Re: kolekcja jesień/zima 2009 13.04.09, 14:03
          Tam jest kolekcja wiosna/lato. Jesień/zima - nie widzę.
      • ania.kar Re: kolekcja jesień/zima 2009 - nowe kolory 15.04.09, 01:32
        Widzę, że stopniowo dodawane są nowe kolory do tej kolekcji. Właśnie zajrzałam
        na ich stronę i zobaczyłam Princess Wine:
        www.curvykate.com/princess-wine-curvy-kate-bras.php
        i Portię Purple/Pink:
        www.curvykate.com/portia-purple-pink-curvy-kate-bras.php
        Może i jakiś nowy kolor Emilki się pojawi :) Princess Wine bardzo mi się
        spodobał, ale jakoś nie leży na mnie ten model.
        • ania.kar jesień/zima 2009 - nowe MODELE (Polka i Daisy) 11.05.09, 08:54
          I pojawiły się nawet nowe modele.
          Polka ivory/black:
          www.curvykate.com/polka-ivory-black-curvy-kate-bras.php
          Daisy black/silver:
          www.curvykate.com/daisy-black-silver-curvy-kate-bras.php
          Daisy to chyba pierwszy półusztywniany biustonosz CK. Ciekawe jak się będzie
          układał, ale to i tak się wyjaśni dopiero za kilka miesięcy...

• wwwwiedzma Re: jesień/zima 2009 - nowe MODELE (Polka i Daisy 14.05.09, 17:07
            Wyglądają bardzo zachęcająco, tylko jak zwykle zabudowane pod pachami, aż czuję jak mnie obcierają, auć...
    • mam_to_w_nosie szerokość zapięcia ? 13.04.09, 15:46
      Czy wszystkie modele CK mają trójhaftkowe zapięcie od miseczki FF? Niezależnie
      od obwodu pod biustem?
      • luliluli Re: szerokość zapięcia ? 14.04.09, 10:08
        tego nie wiem, ale w 65 ono jest, więc sądzę, że w większych tym
        bardziej będzie...
        • fraulein ck a upały 14.04.09, 10:11
          nie mialam jeszcze okazji chodzic w ck w upaly. da sie wytrzymac czy lepiej
          kupic cos innego z wieksza iloscia bawelny? bo rzeczywiscie one sa dosc plastikowe
          • 2-ta Re: ck a upały 14.04.09, 13:28
            Sama oceniłam wcześniej Portię na "dederonową". Tymczasem miałam okazję trzymać
            w łapkach kultowe dla początkujących "panaszkowych" pań Tango Panache. To ci
            dopiero sztuczność nad sztuczności, sztywne, twarde, a te listeczki pewnie mocno
            drapiące. Wiem, że krój jest Ok i zbiera pozytywne recenzje za podtrzymanie i
            formowanie biustu, ale ten bury plastik mnie przestraszył.
            Życzliwszym okiem spojrzałam więc na swoją Portię, całusa jej posłałam za
            nieustępliwość w trzymaniu biustu i przyjazna wygodę :)

Sądzę, że aby miseczki podtrzymywały dobrze i utrzymywały pożądany kształt
            biustu muszą być szyte z materiałów nierozciągliwych, a te siłą rzeczy muszą być
            mniej czy bardziej "plastikowe".
            Wyjściem byłby materiał-siateczka, mocny a jednocześnie z oczkami na oddech.
            Podobałaby mi się Portia z miseczkami z materiału takiego jak górna część
            miseczki w RIO Frei, czyli z b. mocnej siatki ze sporymi oczkami.
            Może i są takie staniczki, ale ja jestem na początku bieliźnianej drogi, więc
            wiem jeszcze niewiele :)
            2-ta
          • wwwwiedzma Re: ck a upały 14.04.09, 20:31
            E, tam. Mnie się świetnie chodzi w Portii, Emily i Princess z CK nawet w duże
            upały, a testowałam nawet w Afryce (o innych stanikach "nie bawełnianych" z
            Panache czy Freyi nie wspominając). W końcu to tylko trzyma biust, nie jest to
            koszulka czy bluzka (bo te powinny być naturalne), stanik ze sztuczności ma dla
            mnie zalety (łatwo się pierze, szybko schnie, nie rozciąga się i dobrze
            podtrzymuje biust).
            • fraulein Re: ck a upały 15.04.09, 08:12
              A to dobrze, że i w upały można chodzić. Szkoda tylko, że wzorki się pod
              koszulkami odciskają.
        • mam_to_w_nosie Re: szerokość zapięcia ? 14.04.09, 10:44
          Dzięki za odpowiedź, mnie interesuje właśnie 65. Niby mają napisane na stronie
          przy wszystkich modelach ale chciałam się upewnić, miałam nadzieję, ze to
          jednak nieprawda.

Ehhh, to jednak kolejne staniki odpadają, a po wymianie ramiączek byłam
          tak zadowolona, ale powoli będę musiała się przesiadać na FF ...
          • ania.kar Re: szerokość zapięcia ? 15.04.09, 01:28
            > Ehhh, to jednak kolejne staniki odpadają,

Ale dlaczego odpadają? Z powodu tych trzech haftek? Mam Emilkę w rozmiarze 65FF
            i ten tył jakoś strasznie zabudowany się nie wydaje.
            • j-o-l-a Re: szerokość zapięcia ? 15.04.09, 11:52
              Ja mam Portie 65G, to moj jedyny 3-haftkowy stanik, ale uwazam, ze jest super.
              Dzieki 3 haftkom czuje, ze lepiej sie trzyma i mam wrazenie, ze mniej widac, jak
              mnie sciska (a ja raczej otluszczona jestem).
            • mam_to_w_nosie Re: szerokość zapięcia ? 15.04.09, 20:49
              Z powodu trzech haftek ;) Ja generalnie lubię moje dopasowane staniki, świetnie
              się w nich czuję - to jest fakt - ale zwiewnością to one nie grzeszą, zabudowane
              zbroje (oczywiście w porównaniu do tego co nosiłam wcześniej, bo do namiotów
              z placu to efekt będzie odwrotny). Dwie haftki są w zupełności wystarczające,
              ja żyję w przekonaniu posiadania małego biustu, a na cóż mi trzy haftki,
              toż to niczym pas cnoty na plecach ... Wyolbrzymiam oczywiście trochę,
              może się skuszę jak mi Princess zacznie bułkować na obu piersiach, żeby się
              naocznie i nabiustnie przekonać, ale nie zmienia to faktu, że trzy haftki
              to zdecydowana przesada w tych okolicach rozmiarowych.
              • rysia_zdzisia Re: szerokość zapięcia ? 17.05.09, 18:29
                No to ja podchodzę do sprawy wręcz odwrotnie- 2 haftki skreślają dany model, 3
                rzędy trzymają o niebo lepiej.
    • marciasek cotton kiss: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... 17.05.09, 21:29
      W wątku viva bawełna ktoś wspominał o nowym modelu na wiosnę/lato 2009 pod nazwa cotton kiss. Był nawet link. Ale jak wchodzę na stronę CK i klikam w kolekcje to nic takiego tam nie ma :( Zapytuje więc: skąd to, co to i kiedy będzie? Model wyglądał bardzo ładnie no i był bawełniany, nie plasticzany jak pozostałe. Biały, z takim gipiurowym haftem w górnej części misek. Gdyby jeszcze był ze stabilnej tkaniny (płótna) to by była rewelka.
      Czy ktoś coś więcej wie o tym modelu?
      • marciasek link 17.05.09, 21:32
        www.curvykate.com/cotton-kiss-white-pink-curvy-kate-bras.php
      • ania.kar Re: cotton kiss: ktokolwiek widział, ktokolwiek w 19.05.09, 10:42
        To ja podawałam tamten link. Kiedyś można było ten model normalnie znaleźć na
        ich stronie w kolekcji wiosenno-letniej, a teraz rzeczywiście go nie ma:
        www.curvykate.com/curvykate-lingerie-collections-ss2009.php
        Ale google nadal znajduje to:
        www.curvykate.com/cotton-kiss-curvy-kate-lingerie-collection-ss09.php
        Może się z niego wycofali albo przesunęli na kolejne kolekcje? Nie mam
        pojęcia... Trzeba by do nich napisać.
        • marciasek napisałam, dam znac jak sie czegoś dowiem n/t 02.06.09, 01:20
          • marciasek nie ma i nie będzie :( 02.06.09, 11:50
            Cotton Kiss nie będzie w tym momencie produkowany. Prawdopodobnie ten model
            będzie zdjęty z kolekcji. Niestety :(
    • selvermane Re: Curvy Kate 2 19.05.09, 11:18
      Nosząc 32J Freyi (np. Antoinette) kupiłam tak samo Portię Teal/Black. Na żywo,
      więc obmacałam starannie, że pasuje (styka się z ciałem i tak dalej). Po 3
      dniach zaczęło być widać odgięcie fiszbinów na mostku przez materiał niektórych
      bluzek (oraz dziecko mi się o nie zahaczyło, a to jest test dowodzący, ze
      fiszbiny odstają za bardzo :>)
      Materiał dramatycznie sztuczny, a kropeczki na skrzyżowaniach haftu wyczuwałam
      juz po kilku godzinach.
      Śliczny jadowity kolorek, ale niestety, nie powtórzę raczej zakupu Portii, a i z
      innymi CK będę uważać, bo przekroczyli moją wytrzymałość na sztuczność.

Stanik oddałam koleżanke w ciąży, jako ratunkowy, jakby jej wzrost biustu
      znienacka kazał znów zmienić kaliber stanika (i żeby miała co nosić na
      tymczasem). Niechże się komuś przyda ;)
      • lafere Odpancerniłam Portię:) 19.05.09, 14:40
        Chciałam sie pochwalić, że odpancerniłam swoją Portię :)Poszło szybciutko i jestem zadowolona z efektu. Moim zdaniem nie straciła przez to "na fasonie". Kusi mnie, żeby to samo zrobić z Emilką, ale na razie jeszcze się wstrzymam.
        • dorotaifilip Re: Odpancerniłam Portię:) 02.06.09, 08:53
          Też to zrobiłam, bo mi bułkowała i sobie wykombinowałam, że dzięki
          odpancernieniu troszke zwiększę miski. Nadal ładnie leży ale miski
          przydałyby mi się jednak o rozmiar większe. Ech...
          dorota
    • mala-beti ROZMIAR Curvy Kate Emily BLACK/ivory+Arabelle 19.05.09, 15:51
      Witam mam 67,5cm/68cm pod biustem 89,5cm w biuscie.
      to bedzie mój pierwszy "dobrany" stanik.
      doradzcie jaki rozmiar wziac? czy 28ff bedzie dobry?
      a jesli ktos zna oba to prosze o doradzenie jeszcze frey arabelle
      oyster-rozmiar.
      nie mam ich gdzie przymierzyc..:(
      w którym biust lekko obwisły wyglada lepiej?
      a moze julia-comexim?
      błagam o doradzenie bo jestem w kropce:(
      pozdrawiam
      • mala-beti BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!! 19.05.09, 20:55
        Zależy mi na czasie
      • luliluli Re: ROZMIAR Curvy Kate Emily BLACK/ivory+Arabelle 20.05.09, 10:06
        arabella 28ff może być za duża, pamiętaj, że to wielkomiseczkowiec. Poza tym na
        Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy kiedykolwiek brać arabelkę, moje stare 60G
        (już za małe) rozciągnęło się do prawie 80 cm w obwodzie...
        Więcj nie mogę powiedzieć, bo nie miałam nigdy Emily ani Julii, najlepiej
        zapytaj w wątkach producentów, albo w ogóle na LMB, tam na pewno znajdzie się
        wiecej dziewczyn, które coś poradzą:)
        • mala-beti Re: ROZMIAR Curvy Kate Emily BLACK/ivory+Arabelle 20.05.09, 14:20
          Bardzo dziękuję za podwpowiedź w sprawie obwodu arabelle.
          zajże w takim razie nalmb
          pozdrawiam:)
          • siedemmm Emily a Teaste Me. porównianie 25.05.09, 18:09
            Czy któraś z was ma Emily i Teaste Me? Chciałam zamówić sobie właśnie Teaste Me,
            mam Emilkę w rozmiarze 32G i jest idaelna. I tu moje pytanie: brać też 32G
            Teaste Me czy ze względu na to, że to usztywniane miseczki calować w jakiś inny
            rozmiar. Jak tak to jaki? Jak jest też z Thrill Me? I czy też tak cudnie
            jabłuszkują jak Emilka? (rozpędziłam się z tymi pytaniami :P)
            • marciasek Re: Emily a Tease Me 02.06.09, 01:27
              Showgirl są podobno wielkomiskowe, dziewczyny pisały również, że Thrill me jest większe od Tease me. Najlepiej przymierzyć w sklepie. Jak się nie da, zamów co najmniej 2 sąsiadujące rozmiary i weź pod uwagę wielkomichowość :) Tu masz recenzję Tease me w rozmiarze 32H:
              wygodne.eu.org/blog/2009/06/01/pokazowa-barmanka-effect/comment-page-1/#comment-42
            • kasikk68 Re: Emily a Teaste Me. porównianie 12.06.09, 15:42
              nie wiem czy jeszcze potrzebne ale piszę:) mam i emilki i tease mi oraz thrill me.
              Oba showgirlsy robią znacznie lepszy kształt biustu:) Rozmiar radzę brać taki sam lub mniejszy. Wg mnie teaste me ma troszkę większe miski niż thrill me
      • kalina.ppp CK a inne marki - Emily i Princess 02.06.09, 21:02
        Przeklejam z poprzedniego wątku, tam już chyba nikt nie zagląda...

Rozczarowana moimi trzema avocadowskimi sześćdziesiątkamipiątkami postanowiłam spróbować 60.
        Padło na CK.
        Przy moich 71 pod i około 92 (bywa 91, ale bywa też 94) w wzięłam kremowo błękitną Emily i kremowo czarno Portię.
        Ciasno! Jak mi było strasznie ciasno!
        Zakładając, że obwód po 2-3 tygodniach już się trochę rozciągnie (tak było z avocado) kupiłam przedłużkę.
        Mimo częstego noszenia od prawie 4 miesięcy wciąż ledwo dopinam się na najluźniejszą haftkę - obwód nie rozciągnął się prawie wcale - szczególnie mocno dotyczy do princeski. (Ale że w CK obwód się nie rozciąga to pewnie wszyscy tu wiedzą).
        W princess wstążeczka strasznie cięła pierś - ale ją wyprułam :)
        W obu fiszbiny masakrowały mi mostek - robiły się siniaki... Ale wpadłam na genialny pomysł i je wygięłam :)
        Oba teraz leżą bardzo dobrze(no prawie trochę się marszczą przy fiszbinach, jak się przygarbię to górna krawędź lata, jak pozagarniam co jest do pozgarniania i wyprostuję to lekko bułkują), ładnie mi zbierają mój dość szeroko rozstawiony biust i ładnie go zaokrąglają. I tylko ta koronka w princess wciąż strasznie drapie...

I teraz mam pytanie.
        Przymierzam się do zakupów na brastopie, kusi mnie wonderbra t-shirt moulded bra, kusi kalyani amaze me, bardzo kusił ruby pink fifi ale 30ff zniknęło a 30g pewnie za duże, kuszą też wszystkie kalyani shape me...
        No więc pytanie: czy któraś z lobbystek miała do czynienia zarówno z jednym z dwóch posiadanych przeze mnie CK i którymś z listy kuszących i może cokolwiek podpowiedzieć? Bo już się pogubiłam, nie wiem czy powinnam brać 30ff czy może 28g, a może w ogóle coś całkiem innego? Bo już się pogubiłam całkowicie...
        • anka_z_lasu Re: CK a inne marki - Emily i Princess 21.06.09, 18:20
          Nie wiem, czy Ci się to jeszcze przyda, ale Ruby Pink Fifi znajdziesz tu w
          raczej korzystnej cenie:
          www.monache.eu/Fifi_Cream-36.html
          www.monache.eu/Fifi_Black-37.html
          Ze strony wynika, że z obu modeli są jeszcze i 30FF, i 30G.
          Nie reklamuję sklepu :P po prostu sama się zastanawiałam nad kupnem, ale
          zrezygnowałam.
    • psuj-ka kolekcja jesień/zima 04.06.09, 20:07
      Na stronie jest już kolekcja jesień/zima 2009 - jakieś nowe modele:
      Polka - lekko usztywniany plunge do miseczki J :)
      Daisy - balkonetka semisoft, wygląda jak dla mnie jak Ruby Pink Bridgette + wzorki z Ruby Pink Simone :D
      (nie wiem czemu, ale daisy jest na małym zdjęciu tutaj po kliknięciu na strzałkę w prawo, a duże na stronie jakoś mi się nie ładuje ;))

Nic szczególnego jak dla mnie, ale Curvy Kate się rozwija, kolejny plunge do J :)
      • psuj-ka Re: kolekcja jesień/zima 04.06.09, 20:08
        wybaczcie, trochę wyżej w drzewku już była o tym mowa, jakoś musiałam przeoczyć ;)
    • emalia1231 thrill me pytanie 14.06.09, 16:10
      dziewczyny mam pytanie czy ten hafcik na miseczce odznacza sie pod bluzka?
      wyglada na troche odstajacy a mi zalezy na czyms gladkim, ale ladnym;)
      • czerwona_pomadka odznacza się raczej n/t 02.07.09, 12:30

• czerwona_pomadka Curvy Kate stacjonarnie 23.06.09, 13:02
      Gdzie można nabyć CK ze sklepów stacjonarnych?
      Swoją drogą chciałabym, aby polskie sklepy stacjonarne bardziej zainteresowały
      się tą marką.
      Staniki CK mają fajne wzornictwo, które zwracałoby uwagę nie tylko
      uświadomionych klientek, no i ceny są przystępne.
      No i na relatywnie sporej ilości kobiet poszczególne biustonosze z CK naprawdę
      dobrze leżą.
      • czerwona_pomadka płd Polska 23.06.09, 13:03
        acha, jesli chodzi o moje pytanie o dostępność w sklepach stacjonarnych to
        interesuje mnie południowa Polska
        • wwwwiedzma Re: płd Polska 28.06.09, 18:17
          Jak tylko masz okazję, to wybierz się do Krakowa do Intimo4you. Super obsługa,
          bardzo świadoma, a i staniorki z CK mają. Nie wiem tylko jak stoją z Showgirls.
          • czerwona_pomadka Re: płd Polska 28.06.09, 19:17
            Dzięki za informacje :)
            Showgirl mnie właściwie mniej interesuje, bardziej jestem zainteresowana właśnie
            bazówką - portie, emilki itp.
            Teraz mam troche wolnego, mam nadzieję ze uda mi się tam wyskoczyć, mimo że mam
            jednak kawałek do Krakowa.

• czerwona_pomadka czy Portia Cream/coffee nadaje się... 02.07.09, 12:29
      pod jasne, obcisłe bluzeczki? Czy ta wstążeczka jednak prześwituje?
      • wwwwiedzma Re: czy Portia Cream/coffee nadaje się... 05.07.09, 13:54
        Prześwituje. Jeżeli Ci to przeszkadza szukaj jasnego i jednolitego
        kolorystycznie stanika. Ja odkryłam Veronę ivory, efekt świetny.
    • anuula12 Portia teal/lemon 28g 08.07.09, 15:07
      28g przymierzałam za chybił-trafił(teoretycznie powinnam brać 30f), ale nie
      okazała się ciasna, więc zamieszkała u mnie w szufladzie.

Wszystko byłoby cacy, gdyby nie:
      - próbowała zmienić strukturę mojego mostka(ałłaa!to boli!)
      - była ciutkę za duża w miskach (ale to akurat z premedytacją chciałam taką >
      migracja + ewentualne naturalne powiększenie)
      - miała za szerokie fiszbiny. No ale cóż, czego mogłam się spodziewać, skoro
      jestem wąskofiszbinowa...

Mam ją dopiero kilka dni, więc sądzę, że się rozchodzi, a poza tym strasznie mi
      się podoba ten szmaragd, mimo, że to chyba najbardziej niepraktyczny kolor
      stanika jaki można sobie wyobrazić, szczególnie dla moich jasnych letnich bluzek...
      Ale i tak ją uwielbiam. Miłość pełna poświęcenia ;))
      • anuula12 Re: Portia teal/lemon 28g 14.10.09, 18:11
        Po dłuższym użytkowaniu portii wyraźniej widzę jej kiepskie dopasowanie do mnie,
        chociaż jest to też na pewno "wina" przesunięcia się piersi na środek ;)
        - mostek ma już duużo za szeroki, duużo.
        - rozmiar chyba też nie ten. mi by się przydało coś jak nieistniejace 29fff. :)
        Ale tragedii nie ma
        - w porównaniu z innymi moimi stanikami, podtrzymanie jest raczej kiepskie.
        Chociaż może nie tyle, co podtrzymanie, bo niby biust mi nie skacze, ale jest
        marnie uniesiony...
        - zaczęła mi mocno rakietowac, mimo że wcześniej tego efektu nie robiła O_o nie
        zaliczam tego jako wadę, po prostu fakt. pod golfy jest okej.

Nie wiem, czy drugi raz bym ją kupiła. Pewnie wzięłabym freyową Antośkę, dawała
        lepszy kształt. Ale portie i tak zawsze będę lubiła, chocby ze względu na to, że
        był to mój pierwszy brytyjczyk ;)
    • ko_kartka Curvy Kate Portia 38G 16.07.09, 17:15
      Mam Portię turkusową z żółtą wstążeczką 38G, do porównania Panache Tango plunge
      i Verona 38H. Portia zdecydowanie najpiękniejsza i najdelikatniejsza z nich
      wszystkich ;)

Mam wrażenie, że powinnam mieć jednak GG, bo jak wszystko wygarnę, to większa
      pierś przy wyproście ciutkę bułkuje, a na mniejszej jednak luzik jest - ale
      postawię na kompromis, bo jest w porównaniu do poprzednich staników
      najwygodniejsza - jedynie ramiączka szeroko rozstawione trochę piłują, no i
      panasze mają podszyte ramiączka miękkim materiałem, a Portia to sama guma - nie
      za wysoko pod pachą, fiszbiny wreszcie kończą się wraz z piersią, a nie głęboko
      pod pachą, obwód przyjemnie ciasny. Piersi zbiera do środka lepiej niż Tango
      plunge i robi z nich ładniejsze kuleczki. W dodatku mostek jest mostkiem
      idealnym - nie za wysoki, nie za krótki, nie za nisko osadzony (nie wpija mi się
      w brzuch, gdzie Tango mi krzywdę robi) i najzwyczajniej w świecie stanik jest
      dla mnie drugą skórą - przy tym staniku rozumiem teraz, co to znaczy naprawdę
      dobrze dobrany do piersi stanik. Materiał jest przewiewny, przyjemnie śliski i
      na takie upały to już sam kolor wystarczy do schłodzenia ;)

Nie wiem, czy tamte panasze z miską H mam dobrze dobrane, bo czytając forum
      wydawałoby się, że są za małe miski, a ja widzę w lustrze, że jednak jakby za
      duże, ale na większej piersi mniejszy rozmiar już by bułkował - albo tamte
      staniki są w ogóle nie dla mnie i nigdy ich nie dobiorę idealnie. Przyjmuję na
      zdrowy rozsądek, że powinnam mieć ogólnie jednak G-GG, a Portia jest
      normalnomiseczkowa.
    • czarnulka1-5 portia a tango plunge 17.07.09, 18:31
      Zastanawiam się nad kupnem Portii ale przeczytałam że jest wysoko zabudowana pod
      pachami. Mam Tango sky plunge i on ciśnie mnie właśnie pod pachami (bardziej z
      przodu pach), dlatego może ktoś ma porównanie czy Portia jest zabudowana równie
      wysoko czy może nieco mniej? Bo jak tak samo to muszę odpuścić
      • anka-ania Re: portia a tango plunge 17.07.09, 19:34
        A jaki rozmiar cię interesuje? Mam portię w rozmiarach 30F i 30FF i mogę obmierzyć.
        • czarnulka1-5 Re: portia a tango plunge 17.07.09, 22:54
          Tango mam w rozmiarze 36FF i jest w porządku (oprócz tych pach oczywiście) :-)
          • ko_kartka Re: portia a tango plunge 18.07.09, 10:52
            Dla mnie Tango plunge nie jest zabudowane pod pachami, a oceniam, że Portia jest
            tak samo zabudowana - a jeśli chodzi o ramiączka, to moim zdaniem w Portii są
            trochę szerzej rozstawione niż w Tango i mnie w pachę troszku piłują.
            • czarnulka1-5 Re: portia a tango plunge 18.07.09, 11:45
              Oj, to chyba sobie odpuszczę bo mam wrażenie że już w Tango ramiączka są dla
              mnie za szeroko a jeśli w Portii jeszcze szerzej to odpada. Dzięki :-)
              • wwwwiedzma Re: portia a tango plunge 19.07.09, 20:08
                Też potwierdzam, że ramiączka w Portii piłują mocniej niż w Tango plunge :/
                Jakby nie mogli ich wszywać bardziej w stronę mostka...
    • dopasowana_pl nowości CK 22.07.09, 10:40
      wiadomośc z ostatniej chwili :)
      we wrześniu pojawią się 3 wersje kolorystyczne Emily biała, czarna i
      brązowa.
      Pojawi się równiez portia turkusowa oraz fioletowa.
      Z nowości jeszcze biała Princess, która miała się pojawić w kolekcji
      wiosennej.
      • ptasia Re: nowości CK 24.07.09, 13:22
        a będzie Princess w kolorze wina? W Dopasowanej jest w zapowiedziach, ale na
        stronie Curvy Kate już nie :(
        • dopasowana_pl Re: nowości CK 24.07.09, 13:53
          będzie :)
          • lafere Re: nowości CK 24.07.09, 14:02
            to świetnie, bardzo sie cieszę na wiadomość o białej Emilce!:)Chociaż fioletowa portia też kusi...
          • kasienka.b Re: nowości CK 24.07.09, 16:57
            A ja dostałam informację, że nie będzie... Ani Daisy, ani Polki...
            • jelonek_k Re: nowości CK 24.07.09, 17:08
              Ale Dopasowana nie pisała o nich tylko o Emily, Portii i Princess, które są
              bazową kolekcją CK ;)
              • kasienka.b Re: nowości CK 24.07.09, 21:49
                owszem, ja też pisałam o Princess Wine - oraz dodatkowo o Daisy i Polce :)
            • moniiiq Re: nowości CK 24.07.09, 21:07
              kasienka.b a będziesz miała princess wine i brązową emilkę?
              • kasienka.b Re: nowości CK 24.07.09, 21:50
                Dostałam informację, że Princess Wine poki co nie będzie :(
                Jeśli tylko się pojawi to oczywiście będzie u mnie.
                • moniiiq Re: nowości CK 24.07.09, 22:20
                  kasienka.b napisała:

> Dostałam informację, że Princess Wine poki co nie będzie :(
                  >
                  >

Buuu.. to ja idę płakać w poduszkę...
                • dopasowana_pl Re: nowości CK 24.07.09, 23:17
                  princess wine pojawi się na brastop i w polskich sklepach też
                  informacja jest raczej aktualna bo z czwartku ;)
                  • kulki Re: nowości CK 27.07.09, 15:17
                    a wiadomo kiedy?
                    bardzo na nią czekam, ma piękny kolor
    • 19rosa pech czy ten typ tak ma? 26.07.09, 11:13
      Moja przygoda z CK zaczęła się od Emily w rozmiarze 28J - niestety miseczka za
      mała :( Wrócił do sklepu ale zauroczył mnie na tyle, że postanowiłam spróbować
      kolejny model CK i los padł na Portię w rozmiarze 30h - super, strzał w 10!!!!!
      i nagle zonk :( Po pierwszym ręcznym praniu puściły gumeczki w obwodzie -
      wygląda to fatalnie. Kojarzy mi się z posiepanym strojem kąpielowym ale tam
      przynajmniej wiadomo co jest przyczyną - chlor "zjadł" lycrę. Czy mam zwyczajnie
      pecha czy to pękanie gumek w obwodzie to częsta przypadłość staników tej firmy.
      Mimo, że stanik jest uroczy to jeżeli takie zużycie materiału to standard to
      zwyczajnie szkoda pieniędzy na jednorazowe staniki.
      • anka_z_lasu Re: pech czy ten typ tak ma? 26.07.09, 11:43
        Hmm, mam Emilkę dwa miesiące, prana dość często, też ręcznie, ale nie mam takich
        kłopotów... Może masz jakiś felerny egzemplarz?
      • jelonek_k Re: pech czy ten typ tak ma? 26.07.09, 12:27
        Ja myślę, że to felerny egzemplarz i pomyślałabym nad reklamacją w sklepie, w
        którym stanik kupiłaś.
        • 19rosa Re: pech czy ten typ tak ma? 28.07.09, 21:51
          za Twoją radą złożyłam reklamację, czekam na odpowiedź.
          • wwwwiedzma Re: pech czy ten typ tak ma? 01.08.09, 16:58
            Daj znać jak poszło, ja co prawda jeszcze niczego nie reklamowałam, zwroty i
            wymiany to inna rzecz :P, ale wiem , że w angielskich sklepach nie ma z tym
            problemów. Powodzenia :)
      • wwwwiedzma Re: pech czy ten typ tak ma? 28.07.09, 18:50
        Też stawiam na felerny egzemplarz. Mam kilka staników z CK, twardo prane i
        noszone i nawet po kilku miesiącach gumki nie pękają.
      • ko_kartka Re: pech czy ten typ tak ma? 12.08.09, 18:39
        A mnie się stało to samo, Portia turkusowa z żółtą wstążką - czy kolor ma
        znaczenie...? Prana ręcznie, a wyszło właściwie po dwóch założeniach. Reklamować
        nie będę, bo nienawidzę, donoszę ją póki się da, ale CK już nie kupię :(
        • 19rosa Re: pech czy ten typ tak ma? 12.08.09, 21:32
          0skoro masz podobny problem z tym kolorem to wszystko wskazuje na
          to, że to jednak wina materiału :( Ja jeszze nie otrzymałam
          odpowiedzi w sprawie swojej reklamacji, czekam, zobaczymy. Myślę,
          że jednak powinnas złożyć rekalmację - skąd producent ma wiedzieć,
          że coś jest nie tak jka nie ma sygnsałow od klientek????
          • ko_kartka Re: pech czy ten typ tak ma? 14.08.09, 08:51
            Ale do reklamacji trzeba mieć dowód zakupu, a tego już nie posiadam, bo oprócz
            droższego sprzętu - lekkomyślnie wyrzucam ;) Także niestety, mogę tylko
            potrzymać kciuki za Twoją reklamację.
      • 19rosa Re: pech czy ten typ tak ma? - reklamacja 19.08.09, 22:24
        dostałam dzisiaj informację, ze reklamacja została pozytywnie rozpatrzona :)
        Trochę to trwało ale warto było czekać.
        jelone_k dzięki wielkie za sugestię w sprawie reklamacji, sama bym pewnie na to
        nie wpadła
        Teraz pozostaje czekać na przesyłkę.
        • ko_kartka Re: pech czy ten typ tak ma? - reklamacja 20.08.09, 13:07
          Super!

Zmobilizowałaś mnie, pogrzebałam w stercie śmieci do palenia i znalazłam
          rachunek ;) I też wysłałam reklamację. Bo to się niestety, ale pogłębia z czasem.
          • 19rosa Re: pech czy ten typ tak ma? - reklamacja 21.08.09, 22:06
            i bardzo dobrze :) koniecznie daj znać czy udało się sprawę załatwić pozytywnie.
            Może się takie info jeszcze komuś przyda.
            • rudaa26 Re: pech czy ten typ tak ma? - reklamacja 08.09.09, 15:47
              No własnie miałam pisać że gumeczki popękały w mojej Portii
              koral/aqua po drugim oczywiście ręcznym praniu. Kupiłam ją w
              dopasowanej i na bank nie mam dowodu zakupu. Tzn mam taką kartkę A4
              ale paragon inny bo chyba panie się pomyliły i mój paragon
              przyczepiły gdzie indziej a mnie się trafił na tą siateczkę do
              prania biustonoszy. Więc pewnie dupa blada? Dodam ze biustonosz
              kupiłam w połowie maja a te gumeczki wyszły w lipcu. Siedziałam
              ciuchutko bo nie wiedzialam że mozna to reklamować.
              • ko_kartka Re: pech czy ten typ tak ma? - reklamacja 20.09.09, 22:24
                A mnie reklamację panie z Dopasowanej właśnie załatwiły, jak błysk w oku -
                reklamację pani Hania uznała, pieniążki są na moim koncie (na moje życzenie, nie
                chciałam wymiany na nowy egzemplarz) i jeszcze dostałam info, że problem jest
                producentowi znany i moja reklamacja dotyczy zakupu w samym sklepie, a dalsza
                procedura reklamacji jest załatwiana między sklepem a producentem.

Jeśli masz zakup w historii klienta, to może warto wysłać maila na adres
                Dopasowanej w sprawie pomylonego paragonu i wadliwego towaru, a nuż uda się
                reklamować? Ja wysyłałam wraz ze stanikiem tę kartkę A4 z wyszczególnionym
                zamówieniem oraz dołączony do niej paragon. Najwyżej dostaniesz odmowną
                odpowiedź, nie stracisz nic.
    • kasikk68 zapowiedzi na 2010 rok!!! oszalałam:D 11.08.09, 16:08
      weszłam na stronę i zobaczyłam już zapowiedzi staniczków na 2010 rok, są piękne!
      :)i całkiem sporo ich:)
      www.curvykate.com/index.php
      • nowokaina123 Re: zapowiedzi na 2010 rok!!! oszalałam:D 11.08.09, 19:05
        granatowa ella mi się podoba, ale wyglada, jakby niezbyt dobrze
        zbierała z boków :/
        no i fajne jest to, że najbardziej popularne/sprawdzone modele
        zostają (chocby portia, emily)
        zeby tak jeszcze materialy zmienili na bardziej delikatne
        • beniutka_bo Re: zapowiedzi na 2010 rok!!! oszalałam:D 12.08.09, 21:57
          Jasna ella, angel i tease me. Ale CK mi piłuję ręce i fiszbiny chcą dostać się
          do opłucnej lub nawet do osierdzia (szczególnie princesski). Zobaczymy,może
          nowinki będą lepsze? Zapowiada się ładnie.
          • jelonek_k Re: zapowiedzi na 2010 rok!!! oszalałam:D 13.08.09, 13:23
            Poszerzyli rozmiarówkę linii Showgirls (28-30J, 32HH, 34H,36GG..), ale gdzie ten
            zapowiadany plunge do J?
            • lafere 2010.Wypchane miseczki??? 13.08.09, 13:43
              Śliczności!Już się nie mogę doczekać!A tak na marginesie - czy tylko mi się wydaje że pozatrudniali mniej biuściaste modelki i powypychali im miseczki wkładkami?Widac to w katalogu np. na stronie 4, 11 i chyba też 12. Podejrzewam, że ta ella dlatego tak dziwnie leży bo nie jest prezentowana na prawidłowym rozmiarze, tylko w połączeniu biust + wyłpełniacz. Swoją drogą dziwaczna strategia.Czy już nie ma biuściastych modelek, żeby zobaczyć jak biust się na prawdę układa w staniku w danym rozmiarze?
              • ptasia Re: 2010.Wypchane miseczki??? 13.08.09, 14:49
                te modelki to zwyciężczyni i finalistki Star in a bra 2009; ta ciemnoskóra nosi,
                wg Brastopu, 32f (podobnie ta brunetka z nr 1). O ile co do zdjęcia brunetki na
                str 12 nie jestem przekonana, czy coś tam wepchnęli, to na str. 4 i 11 (z
                ciemnoskórą) rzeczywiście coś tam widać. nie wiem, po co to robili, skoro
                a/dziewczyna mieści się w rozmiarówce i bez tego też pewnie dobrze wygląda,
                b/właśnie miło byłoby zaprezentować modele na dziewczynach sredniobiuściastych
                bez żadnych gąbek i, dla kontrastu, także na bardziej biuściastych (dwie
                pozostałe modelki, które pokazują Showgirlsy). Akurat ja nie bardzo widzę, jak
                stanik będzie na mnie leżał w 30ff, jeśli prezentuje go wyłącznie modelka, z
                dajmy na to, 34H. To, co często robi Brastop (2-3 zdjęcia na różnych modelkach)
                jest fajne.
                Co do Elli - ja mam wrażenie, że będzie niestety rozstawiać na boki.
                Podobają mi się jednobarwne Emilki, a także czarne Thrill me.
                • ptasia Re: 2010.Wypchane miseczki??? 14.08.09, 09:03
                  > dajmy na to, 34H. To, co często robi Brastop

oczywiście chodzi o Bravissimo.
                  Obejrzałam jeszcze raz filmik reklamowy i faktycznie, we wszystkich jasnych
                  stanikach widać wkładki u tej modelki. Zastanawiam się, czy nie było jednak tak,
                  że miała dobry rozmiar, ale uznali, że bez dodatków jest za mało "sexy"? ;/ Z
                  innych kwiatków zauważyłam, że Lauren ("stara" modelka), w scenie, gdzie idzie
                  przez salon w Showgirlce ma ślicznie podjeżdżający obwód z tyłu a biust jej
                  wesoło baunsuje. Potem, gdy dziewczyny stoją wszystkie 4 w Showgirls, widać, że
                  tej ciemnoskórej odstaje brzeg miski.
    • to-nie-ja Re: Curvy Kate 2 - emily cream/blue 13.08.09, 13:33
      Jak sie ma rozmiarówka CK do innych, mam Arabelkę 38GG (pasuje
      idealnie) i Panache Tango 38H (niestety mostek i ramiączka mi się
      wpijają w ciało) czy w/w model CK powinnam kupić 38GG?
      • anka_z_lasu Re: Curvy Kate 2 - emily cream/blue 13.08.09, 14:43
        Hmm, nie wiem, czy moje porównanie Ci pomoże, ale:
        - Arabelka 30G wersja czerń/jasny róż (podobno największe miski ze
        wszystkich arabelek) leży idealnie
        - CK Emily 30G wersja Cream Blue - niestety już lekko bułkuje
        • renulec DYSTRYBUTOR Curvy Kate 14.08.09, 16:08
          Czu ktoś wie, która z firm jest dystrybutorem tej marki w Polsce?
        • to-nie-ja Re: Curvy Kate 2 - emily cream/blue 20.08.09, 11:37
          Nabyłam :) 38GG Emily cream/blue i jest OK :) wygodna, nic się nie
          wpija (ani mostek ani ramiączka). Dziękuję za poradę.
          • anka_z_lasu Re: Curvy Kate 2 - emily cream/blue 20.08.09, 11:52
            Heh, akurat z mojej porady wynikało, że być może powinnaś wziąć 38H,
            więc tym lepiej, że zrobiłaś po swojemu i wszystko pasuje ;)
    • kasikk68 Jak odgiąć mostek? 20.08.09, 09:42
      dziewczyny.. jestem załamana - kupiłam śliczną koralową portię, założyłam ją
      wczoraj pierwszy raz, czułam od początku że mostek ciśnie więc włożyłam wacik -
      licząc że przestanie. Niestety - nie przestał, nie mam żadnego stanika z takim
      mostkiem. Poradźcie mi jak odgiąć najlepiej fiszbiny żeby nic nie uszkodzić?
      próbowałam ręcznie na sobie ale są strasznie sztywne;/
      • anka_z_lasu Re: Jak odgiąć mostek? 20.08.09, 11:44
        Ja się nie cackam i chwytam za kombinerki :] Swoją drogą, kombinerki
        to jedno z najpraktyczniejszych narzędzi, jakie wymyślono ;)
    • kasikk68 portia a princess - miska taka sama? 21.08.09, 18:32
      mam portię w rozmiarze 65gg - chciałabym zakupić princeskę, bardzo podoba mi się
      czerwona:) ale obiło mi się o uszy że princeska wypada na mniejszą w misce. nie
      wiem czy zamówić ten sam rozmiar czy 65h?
      • 19rosa Re: portia a princess - miska taka sama? 21.08.09, 22:11
        pytałam o to kiedyś w dopasowanej i dostałam odpowiedź, że w przypadku princess
        powinnam wziąć o jeden rozmiar więcej niż noszę portię - nie sprawdziłam co
        prawda nabiustnie więc to tylko teoria ale może odezwie się bardziej
        doświadczona forumka.
      • mam_to_w_nosie Re: portia a princess - miska taka sama? 22.08.09, 08:55
        Był taki moment, że miałam jednocześnie czarną Portię z niebieską wstążeczką
        30E i kremową Princess 30F i obie były ok. Więc imho powinnaś wziąć Princess
        z większą miseczką. Ale to może zależeć od koloru, więc pewnie najbardziej
        optymalnie byłoby przymierzyć oba rozmiary i wybrać lepszy :)
        • iwoniaw Re: portia a princess - miska taka sama? 26.08.09, 21:27
          W przypadku czerwonej Portii i niebieskiej Princess jest identycznie - Princess
          ma miskę ciut mniejszą przy takim samym (32H) rozmiarze na metce. Z tym, że te
          staniki mają nieco inny krój miski i na mój biust np. lepsza jest Princess.
    • moniiiq Princess Wine na brastopie 26.08.09, 15:43
      się pojawiła...
    • to-nie-ja Re: Miska - Emily a Portia i Princess 26.08.09, 17:28
      Czy miska w Emily rózni się od miski w modelach Portia i Princess,
      nie wiem czy kupić Portię i Princess w takim samym rozmiarze jak mam
      Emily. Z góry dziękuję za odpowiedź.
      • mam_to_w_nosie Re: Miska - Emily a Portia i Princess 26.08.09, 17:35
        Jak mają się do Emily to nie wiem, ale imho one między sobą różnią się wielkością
        misek, zerknij do mojego postu ciut wyżej.
      • wwwwiedzma Re: Miska - Emily a Portia i Princess 28.08.09, 23:30
        Kiedyś z ciekawości mierzyłam fiszbiny i wyszło, że wszystkie (tj. Portia, Emily
        i Proncess w rozmiarze 30 GG) mają jednakowe fiszbiny. A ja byłam pewna, że to
        Emily jest największa miskowo, potem Princess a na końcu Portia. Ale to tylko
        moje wrażenie, jak widać nie poparte doświadczeniem ;)
        • rudaa26 Re: Miska - Emily a Portia i Princess 28.10.09, 09:47
          A ja własnie jestem po zakupie kolejnej Emilki i mam w swojej
          szufladzie portię i kupiłam kiedyś princess. Moje wnisoki sa takie
          że największa miseczke ma Emilka i z tego modelu noszę 65H natomiast
          jeśli chodzi o portię i princess zamawiam zawsze 65HH. Jesli chodzi
          o moje wymiary to jestem tak na granicy tych dwóch rozmiarów
          bardziej składniajac sie ejdnak do 65HH.
    • czerwona_pomadka Usztywniana Portia??? 05.09.09, 15:00
      allegro.pl/item732405535_czarny_romantyczny_curvy_kate_32c_70c.html#gallery
      czy to jakaś podróba? a jeśli faktycznie taka istnieje, to gdzie można kupić? w
      jakiej rozmiarówce?
      • kasikk68 Re: Usztywniana Portia??? 05.09.09, 15:40
        też widziałałam tą akcję i sama się zastanawiałam - nigdy wcześniej nie
        widziałam takiej - ale być może to stanik z początku produkcji CK
        • czerwona_pomadka Re: Usztywniana Portia??? 05.09.09, 16:12
          ehh...co nie zmienia faktu że chętnie kupiłabym taką usztywnianą Portię , w
          rozmiarze 60G, w conajmniej kilku wersjach kolorystycznych :) przynajmniej nie
          byłoby problemu z ta wcinającą się wstążeczką, która jest cechą tego modelu w
          wersji balconette miękkiej, a sztywniaczki bardzo lubię :)
          • asiulka80 czy ta firma jeszcze coś nowego w ogóle produkuje? 06.09.09, 23:22
            co wejdę od paru miesięcy na brastop albo dopasowaną to widzę to
            samo...splajtowali czy co??
            • kasikk68 Re: czy ta firma jeszcze coś nowego w ogóle produ 06.09.09, 23:25
              hmm wystarczy sie wysilić i przeczytać parę postów wyżej... jest link do nowej
              kolekcji na 2010rok i lada chwila wejdzie kolekcja jesień -zima.
              • czerwona_pomadka kolekcja jesien zima 06.09.09, 23:48
                www.curvykate.com/curvykate-lingerie-collections-aw2009.php tutaj :) ale
                nie wiem co z tego będzie w polsce, portia fioletowa na pewno w dopasowanej,i
                brązowa emily. a ta śliczna emilka czarna?
                • kasikk68 Re: kolekcja jesien zima 07.09.09, 13:42
                  w wątku dopasowanej panie ze sklepu pisały że niespodziewanie(miały być w
                  przyszłym roku) emilka biała i czarna także mają być ok połowy września:)
              • czerwona_pomadka najbardziej nie mogę doczekać się tego: 06.09.09, 23:49
                www.curvykate.com/curvykate-lingerie-collections-ss2010.php
                :)))

nowe thrill me i angel mnie powaliły :)
    • cissnei Criss Cross, fuchsia, 34GG 11.09.09, 18:03
      Sama nie wiem... Kupiłam ten stanik okazyjnie na Allegro, jest nowy i bardzo
      ładny. Ogólnie wygląda ok, jest dobrze dopasowany, półprzezroczysty i ściśliwy
      (na pewno bardziej niż Freye), ale mimo wszystko coś mi w nim nie pasuje. Po
      pierwsze, ma strasznie wysoko zabudowane pachy, nawet w tak sporym rozmiarze, co
      zwyczajnie mi przeszkadza. Po drugie, materiał jest jakiś dziwny, śliski i
      sztuczny, przypominający w dotyku jakąś podszewkę. Zupełnie nie przypomina
      siateczki takiej jak np. we Frei czy Fantasie, wydaje mi się także, że przez to
      gorzej podtrzymuje. Mimo dobrego rozmiaru, nie robi z biustem nic szczególnego,
      pozwalając mu całkiem swobodnie się bujać. No i jakoś tak dziwnie marszczy się
      pod biustem, jakby uciekał trochę w dół.

Przez to wszystko nie jestem do niego zbytnio przekonana. Myślę nad
      odsprzedaniem. Czy wszystkie Kasie są z tej dziwnej siateczki? Szkoda by było,
      bo ceny mają bardzo atrakcyjne :(
      • myff Emily i Princess- boczki 19.10.09, 13:30
        mam takie pytanie, bo tego na żadnym zdjęciu nie widać, a ma to dla mnie
        znaczenie, z jakiego materiału są zrobione boczki? Nie chodzi mi tu o surowiec
        tylko czy to jest taka siateczka jak w arabelli czy portii czy mikrofibra jak w
        maskardkach(inne lepsze porównania mi nie przychodzą do głowy:P)
        • wwwwiedzma Re: Emily i Princess- boczki 24.10.09, 21:11
          Taka dość gęsta, ale jednak siateczka, tak jak w Portii (zaintrygowana pytaniem
          obejrzałam moje Emilki, Portie, Sorię, Antoinette, English Rose i mają
          siateczki, tylko Minuet ma mikrofibrę).
          • myff Re: Emily i Princess- boczki 27.10.09, 11:24
            Ach, bo próbowałam ukuć teorię, że boczki z siateczki są bardziej rozciągliwe
            niż te z mikrofibry, ale to chyba nie to, bo przypomniałam sobie wszystkie swoje
            mikrofibrowe staniki, jak samanta, gaia, lily comeximu i tylko mariposa miała
            wybitnie ścisłe boczki z nich wszystkich, reszta, bardzo rozciągnięta. wiem, że
            daleko Ck do tych wymienionych wyżej, ale ciągle nie mogę się zdecydować jakiego
            rodzaju fiszbin potrzebuję wąskich czy szerokich:) chyba pośrednich.
    • esmaya Emily wine 30h 13.10.09, 09:35
      trochę przesadziłam z rozmiarem, ale zdarza się stanik znalazł już nową
      właścicielkę, mam nadzieję, że bardziej jej pasuje:)
      piękny kolor, detale nie są białe tylko bardzo jasno różowe, zachwyciłam się i
      kupiłam:)
      obwód luźny, od razu zapinałam się na ostatnie haftki, w przeciwieństwie do
      innych CK, które mam zapięcie jest na 2 haftki. miseczki na mnie jednak za duże
      i bardzo wysoko zabudowane pod pachami - żaden inny mi pach nie odpiłowuje,
      brzeg miseczki podszyty silikonową taśmą.
    • myff Kolor wstążki ma wpływ na dopasowanie Portii 19.10.09, 13:20
      Zdarzyło się coś co nazwałabym dziwnym, otóż mierzyłam dwie portie- obie z
      niebieskich, tyle, że jedna miała wstążkę żółtą druga czarną i jedna była w
      rozmiarze 65G a druga w rozmiarze 60GG(docelowo miała być 65GG, ale człowiek
      omylny jest i wzięłam nie ta co trzeba). 65G była za mała i marnie leżała, 60GG
      również była za mała, ale mniej O_O i do tego lepiej leżała. Ta 65G miała
      wstążkę żółtą, ta 60GG czarną. Czy rozciągliwość obwodu ma znaczący wpływ na to
      jak stanik się układ ana piersiach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka