11.03.09, 17:26
witam koleżanki choć ja sama należę do tych bardziej małobiuściastych;)
chciałabym się was zapytać czy naprawdę macie takie ogromne problemy z zakupem
po pierwsze wygodnego stanika a po drugie takiego aby był ozdobą a nie zbroją,
teraz wytłumaczę skąd moje pytanie ponieważ chciałabym uruchomić coś takiego
gdzie miałybyście dostęp do większości firm z których kupujecie staniki.
prosze wypowiedzcie się bo wiem że wasze zdanie jest najważniejsze.

pozdrawiam olsta1
Obserwuj wątek
    • quleczka Re: zapytanie 11.03.09, 17:34
      > chciałabym uruchomić coś takiego
      > gdzie miałybyście dostęp do większości firm z których kupujecie staniki.

czyli sklep internetowy? to nie bedziesz pierwsza :) ostatnio otwiera ich sie
      sporo :)

nie bardzo rozumiem o co pytasz? czy mamy z problem z zakupem stanikow?

tak bo niewiele firm produkujemodele dobrze lezace na malobiusciastych...

za to sklepow internetowych juz troche jest i bardziej to brakuje sklepow
      stacjonarnych z pasujaca rozmiarowka w wielu miastach

p.s. nie wiem czemu ale wydaje mi sie, ze masz male pojecie o rynku
      bielizniarskim i co trzeba zrobic by uruchomic sklep majacy "dostęp do
      większości firm z których kupujecie staniki" :)
      • olsta1 Re: zapytanie 11.03.09, 17:44
        jesli chodzi o bielizne to wydaje mi sie ze wiem juz na tyle duzo aby moc
        postarac sie wam pomoc, poniewaz jestem zaprzyjazniona z kilkoma producentami
        ktorzy specjalizuja sie w duzych rozmiarach, ja jestem bardziej zainteresowana
        stworzeniem takiego malego krolestwa w ktorym bedziecie mogly przymierzac i czuc
        sie jak u siebie w domu, bo o to chodzi, to nie problem zakupic przez net,
        fajnie jest przymierzyc i zobaczyc jak to naprawde wyglada, ja jestem z łodzi i
        u mnie w miescie jest malo takich sklepow, stad tez mojem pytanie czy jest
        zapotrzebowanie
        • inez69 Re: zapytanie 11.03.09, 17:49
          Skoro zadajesz pytanie, czy jest zapotrzebowanie na taki sklep, to
          rzeczywiście niezbyt dogłębnie potraktowałaś temat. W Łodzi są już
          takie sklepy, ale potrzeba ich więcej i więcej. Cieszę się, że
          decydujesz się na stworzenie "małego królestwa". Jeśli asortyment,
          Twoje umiejetności brafitterskie i ceny odpowiadały mniej i bardziej
          biuściatym kobietom to wróże Ci sukces. Powodzenia.
          • olsta1 Re: zapytanie 11.03.09, 18:10
            wiem ze sa takie sklepy ale chcialabym abyscie mialy mozliwosc wyboru
        • martvica Re: zapytanie 11.03.09, 17:54
          olsta1 napisała:

> jesli chodzi o bielizne to wydaje mi sie ze wiem juz na tyle duzo aby moc
          > postarac sie wam pomoc, poniewaz jestem zaprzyjazniona z kilkoma producentami
          > ktorzy specjalizuja sie w duzych rozmiarach,

Możesz zdradzić jakimi?
    • inez69 Re: zapytanie 11.03.09, 17:44
      Problemu nie mamy, bo sklepów stacjonarnych i internetowych jest
      coraz więcej, rynek bieliźniarski się rozwija, ale wolałybyśmy mieć
      łatwiejszy dostęp do pełnej rozmiarówki i dobrze skontruowanych
      ładnych staników.
      • olsta1 Re: zapytanie 11.03.09, 17:46
        w takim razie podpowiedzcie mi z jakimi rozmiarami jest najwiekszy problem
        • maheda Z jakimi rozmiarami jest problem? 11.03.09, 17:47
          Z miseczkami z okolic teoretycznego polskiego M i powyżej, jak myślę, dla
          absolutnie wszystkich obwodów - począwszy od 60tek.
          • maheda Brakuje też innych staników 11.03.09, 17:49
            W rozmiarach 60A-60B-60C-60D
            65A-65B-65C-65D

Chodzi mi oczywiście o staniki skrojone odpowiednio dla biustów w tych
            rozmiarach, a nie byle jak.
            • quleczka Re: Brakuje też innych staników 11.03.09, 18:53
              dokladnie :) nie z samymi rozmiarami tutaj akurat,choc tez troche..

ale z tym, ze te ktore sa w takich rozmiarach najczesciej marnie leza i marnie
              wygladaja :/

ja bym powiedziala, ze nawet powyzej 60D jest ten problem w 60tkach...
          • maheda Dla przykładu... 11.03.09, 17:50
            Mam problem z kupnem stanika w rozmiarze około polskiego 75R, koleżanka ma
            problem ze stanikiem w rozmiarze około polskiego 80T, kolejna - w rozmiarze
            około 70R...
            • olsta1 Re: Dla przykładu... 11.03.09, 17:54
              ciesze sie ze mi pomagacie, bo ja mimo tego ze powinnam sie zapisac do forum
              zerobiusciastych;)naprawde chce wam pomoc, ja tez mam ogromny problem ale w
              drufa strone, bo rzeczywiscie z malymi tez jest wcale niemniejszy problem, ale
              wnam malym az tak bardzo to nie przeszkadza. czyli dziewczyny brakuje wam malych
              obwodow i duzych dobrze skrojonych miseczek, bede cos z tym walczyc, mam
              nadzieje ze sobie pomozemy:)
              • maheda Nie, nie tylko 11.03.09, 17:56
                To był tylko przykład.
                Na przykład brakuje też generalnie staników w obwodach pod biustem 95 i wyżej
                (do powiedzmy 140), z miseczkami z okolic każdych, czyli od A do polskiego około
                M-N.
                • olsta1 Re: Nie, nie tylko 11.03.09, 17:58
                  dobrze wiem ze rowniez, te dziewczyny bardziej kobiece maja taki problem z
                  doborem stanika w obwodzie
              • martvica Re: Dla przykładu... 11.03.09, 18:22
                olsta1 napisała:
                czyli dziewczyny brakuje wam malyc
                > h
                > obwodow i duzych dobrze skrojonych miseczek, bede cos z tym walczyc, mam
                > nadzieje ze sobie pomozemy:)

Tylko to raczej nie jest kwestia nowych sklepów, tylko nowych producentów. Jak
                masz jakieś wtyki, to może mogłabyś ich jakoś szturchnąć? ;) Milena się dała
                zlobbować, Ewa Bień robi pewne postępy, mam nadzieję że to nie koniec.
              • quleczka Re: Dla przykładu... 11.03.09, 18:56
                > ciesze sie ze mi pomagacie, bo ja mimo tego ze powinnam sie zapisac do forum
                > zerobiusciastych;)naprawde chce wam pomoc, ja tez mam ogromny problem ale w
                > drufa strone,

to czemu nie napiszesz tez na lobby malobiusciastych? skoro chcesz stwirzyc
                stanikowe krolestwo :)

no i nie wierze, ze jestes "zerobiusciasta" :)

> czyli dziewczyny brakuje wam malych obwodow i duzych dobrze
                > skrojonych miseczek, bede cos z tym walczyc

brakuje tez malych obwodow i malych dobrze skrojonych miseczek...
                • olsta1 Re: Dla przykładu... 11.03.09, 20:04
                  poniewaz wy mimo wszystko macie wiekszy problem
                  • maheda To akurat nieprawda 11.03.09, 20:10
                    Jak nie ma staników w dużych rozmiarach miseczek, dla każdego obwodu, tak nie ma
                    dobrze skrojonych małych miseczek, dla żadnych obwodów.
                    Większość miseczek B/C/D/E jest skrojona po prostu źle i małe biusty też mają
                    problem.
                    • olsta1 Re: To akurat nieprawda 11.03.09, 20:18
                      ja uwielbiam jak stanik jest scisle dopasowany i nic mi sie nie kreci i nie
                      przesuwa a miseczki tez bardzo lubie jak dobrze zbieraja biust i trzymaja go tam
                      gdzie byc powienien;)
                      • quleczka a kto tak nie lubi? ;)) n/t 11.03.09, 20:29
                  • quleczka Re: Dla przykładu... 11.03.09, 20:13
                    ktore "wy" maja ten wiekszy problem? ja jestem z tych mniejszych tak sie sklada :)

napisala ci wlasnie maheda, ktora sie na tym naprawde zna, ze z malymi
                    mieseczkami sa rownie duze problemy...

tutaj problem to wiekszy jest ale glownie rozmiarowo ;)
                    • olsta1 Re: Dla przykładu... 11.03.09, 20:16
                      ale ja wiem jakie sa problemy z malymi miseczkami, bo jak juz sama wczesniej
                      pisalam tez mam problem z doborem stanika, bo albo to nie tak albo miska nie
                      taka, albo jeszce co innego, nie obrazajcie sie za to wy, jak dla mnie jestescie
                      super kobietami ktorym stram sie pomoc
                      • quleczka Re: Dla przykładu... 11.03.09, 20:31
                        > ale ja wiem jakie sa problemy z malymi miseczkami, bo jak juz sama wczesniej
                        > pisalam tez mam problem z doborem stanika

ok ale problemy malobiusciastych bywaja naprawde rozna...tak samo jaki tych z
                        wiekszymi rozmiarami

nie mozna powiedziec, ze sie zna problemy jakiejs grupy tylko na podstawie siebie :)

ok, nie zmuszam do zajecia sie stanikami na mniejsze biusty...ale jak chcesz
                        stworzyc "stanikowe krolestwo" to chyba warto by bylo nie tylko dla pewnej grupy
                        kobiet?
          • rysia_zdzisia Re: Z jakimi rozmiarami jest problem? 11.03.09, 17:51
            Skoro koleżanka jest dobrze zaprzyjaźniona z kilkoma firmami, to może namówi ich
            na szycie od 55, bo tu dopiero dziewczyny mają problem.
            • maheda Tak, masz rację, z 55 jest ogromny problemem 11.03.09, 17:52
              Bo na ten obwód nie ma kompletnie niczego :(
              A ileż szczupłych np. licealistek powinno nosić taki obwód.... ha!
              • olsta1 Re: Tak, masz rację, z 55 jest ogromny problemem 11.03.09, 17:56
                ja sama nosze 65 i mam z tym problem bo malo ktora firma chce wogole cos takiego
                szyc, oni zyja w jakims utopijnym siwecie 75b lub c, totalny absurd
                • maheda 65 to nie jest nietypowy obwód. 11.03.09, 17:57
                  65 to jeden z dwóch najczęściej występujących w naturze obwodów, zaraz po
                  70-tkach. Wcale nie masz nietypowego obwodu.
                  • olsta1 Re: 65 to nie jest nietypowy obwód. 11.03.09, 17:58
                    ale ciezko mi cos dobrac
                    • maheda W to akurat wierzę. 11.03.09, 18:04
                      Rozejrzyj się u nas po forum - dziewczyny noszące staniki w tym obwodzie
                      spokojnie już znajdują dla siebie modele.
                      Dwa-trzy lata temu trzeba było szukać takich staników ze świecą...
                      • olsta1 Re: W to akurat wierzę. 11.03.09, 18:08
                        dlatego bardzo chcialabym aby i wam nie bylo az tak ciezko ubrac sie w cos
                        ladnegoi wygodnego:)
                        • turzyca Re: W to akurat wierzę. 11.03.09, 18:27
                          To byloby super. :)

Aczkolwiek musze przyznac, ze z 65 jest coraz latwiej (sama nosze ten rozmiar),
                          jednak jest juz troche producentow, ktorzy taki rozmiar oferuja, a i wiele
                          polskich sklepow go prowadzi (wszystkie z naszego polecajacego watku). Ale 60
                          szczegolnie powyzej polskiego K to jest dramatyczna pustynia. No i 55 nie szyje
                          nikt, a naprawde szczuplych kobiet troche jest. A z drugiej strony jest sporo
                          kobiet otylych, ale z duzymi piersiami. A o ile takie 110A jest do kupienia
                          nawet w tanich sklepach, to 110H jest nie do dostania.

Ale zostan z nami, poczytaj, zajrzyj na nasze blogi i sama sie zorientujesz. A
                          na wszystkie konkretne pytania postaramy sie w miare mozliwosci odpowiedziec. :)
                        • quleczka Re: W to akurat wierzę. 11.03.09, 18:59
                          no to polecam na poczatek dosc doglebne postudiowanie obu lobby :)

widac dosc dobrze czesto powracajace problemy, chociazby w watkach podlinkowanych u gory lub FAQ :)
    • pana.cotta Re: zapytanie 11.03.09, 17:47
      ja tez jestem bardziej malobiusciasta i dlatego zapraszam na Lobby
      Małobiusciastych :)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
      mniejsze biusty tez są zazwyczaj kiepsko ostanikowane, a 70/75 A/B/C to nie
      jedyne rozmiary na rynku i najczęściej slabo służą biusom :))
    • krasnola Nie, wcale :P 11.03.09, 18:34
      Tak, moja droga, mamy problem. Ale jeśli tego nie wiesz, to nie wiem, czy otwarcie sklepu to dobry pomysł- lepiej żeby zajęły sie tym dziewczyny doświadczone, które będą umiały doradzić i dobrać odpowiedni rozmiar. A nie że skończy się jak w Chatte w poznańskiej Plazie "Nie, wie Pani co, my miałyśmy 65G z Freyi, ale nikt o nie nie pytał i już nie ściągamy". I to by się tak skończyło. Klientki uświadamiać trzeba, a nie liczyć na to, że same przyjdą po takie "dziwne" rozmiary. O.
      • olsta1 Re: Nie, wcale :P 11.03.09, 18:59
        ja pytam grzecznie o zapotrzebowanie, o o problemie bartdzo dobrze zdaje sobie
        sprawe. a rozmiar 65 f nie jest dla mnie romiarem z kosmosu jak rowniez 70 h nie
        robi na mnie wrazenia poniewaz wiem ze sa takie dziewczyny
        • missmurder Re: Nie, wcale :P 11.03.09, 19:10
          Jeśli idzie o zapotrzebowanie rozmiarowe, to jest bardzo szerokie, dlatego
          sugeruję zrobić ankietę. Bo inaczej to forum nie wytrzyma wpisów z rozmiarami :)
          • quleczka Re: Nie, wcale :P 11.03.09, 19:15
            kiedys ktos zaczal chyba robic zbiorcze statystyki watku rozmiarowego... to by
            moglo sporo powiedziec o zapotrzebowaniu :)
            • missmurder Re: Nie, wcale :P 11.03.09, 19:20
              No tak, ale wątek rozmiarowy to początek. Potem następuje
              migracja/chudnięcie/przytycie/inne i te wymiary się zmieniają. Najczęściej obwód
              spada, a miseczka rośnie... Więc nie wiem, czy spis z wątku rozmiarowego jest
              miarodajny. Choć chapeau bas dla tej osoby, która się tego podjęła :)
            • turzyca Re: Nie, wcale :P 11.03.09, 19:21
              quleczka napisała:

> kiedys ktos zaczal chyba robic zbiorcze statystyki watku rozmiarowego... to by
              > moglo sporo powiedziec o zapotrzebowaniu :)

A jak myslisz, skad Maheda ma te procenty, ktorymi rzuca? :) Nawet wiecej:
              statystyki porownawcze polsko-niemieckie tez ma. :)
              • missmurder Re: Nie, wcale :P 11.03.09, 19:22
                Wow :)
                Maheda, jestem pod wraaaażeniem :D
    • kk345 Re: zapytanie 11.03.09, 22:01
      Nie chcę gasić Twojego entuzjazmu, ale nie wydaje mi się, żebyś w pełni zdawała
      sobie sprawę, jak szeroki jest ten temat. Bez porządnego zbadania rynku i
      zrobienia konkretnego biznes planu Twoje przedsięwzięcie może być skazane na
      niepowodzenie. Po Twoich pytaniach widać, ze kompletnie nie zdajesz sobie sprawy
      co na rynku już jest, a z czym mamy problem: niszą jest na dziś, jak pisała
      Maheda, szycie małych obwodów z dobrze skonstruowaną miseczką, ale też
      standardowe obwody typu 70-75 z dużymi miskami. Chciałabym kupić niedrogi,
      polski stanik, ale w zasadzie żaden producent nie uwzględnia mojego polskiego
      70I w ofercie.
      Tak więc, albo wskoczysz w taką niszę, albo będziesz powielać ofertę
      istniejących już w Łodzi firm, które mają już doświadczenie na rynku i stałą
      klientelę. Nie wiem, czy bez porządnego przygotowania teoretycznego Twój pomysł
      ma szansę powodzenia. Warto chyba zacząć od przestudiowania obu Lobby, bo mam
      wrażenie, ze nawet nie znasz w tej chwili firm, które dla nas szyją...
      • silie Re: zapytanie 11.03.09, 22:32
        Ja się nieśmiało odzywam w Łodzi - nie znam nic poza rodzimym
        Comeximem i sklepem jednej z Forumek...

s.
        • kk345 Re: zapytanie 11.03.09, 22:36
          Nie znam Łodzi, inez69 pisała, że już są:-)
          Ale ja nie o tym, ze nie trzeba ich więcej, bo oczywiście trzeba, chodzi mi o
          to, że potrzebne są dobrze przygotowane i przemyślane sklepy, ktoś, kto czyni
          taką inwestycję, MUSI wiedzieć, czego oczekuje rynek: albo 75B - i tu
          konkurencja jest ogromna - albo nasze, egzotyczne rozmiary - ale wtedy trzeba
          wiedzieć co i komu chce się sprzedać. Autorka wątku na razie chyba strzela w
          nasze potrzeby w ciemno:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka