• ewik-mysza Brook 30J a tango II 30HH 22.06.09, 10:15
      porównaam sobie dokladnie tango II biale ze starek kolekcji
      30HH i Brook turkusowe 30J...
      brook ma 3cm nizszy mostek, caly jest duuuzo nizej zabudowany.. ale
      ma tej samej szerokosci fiszbiny!!! i pod pacha chyba nawet odrobine
      wyzej sa..
      Ramiaczka sa odrobinke weziej rozstawione.
      Bardziej zbiera do srodka niz tango.
      Zapinany na 2 haftki. Mam w nim gladkie plecy.
      Oczywisce ramiaczka regulowane tylko w czesci - zarowno w tango jak
      i w cleo musialam skracac - ze 3 cm
    • czerwona_pomadka Charlie 23.06.09, 12:11
      Kupiłam wczoraj. Wizualnie śliczny stanik, wygląda ładniej niż na zdjęciach no i
      jest mniej zabudowany, niż myślałam. Niektóre maskaradki są wyżej zabudowane.
      Stanik wizualnie bardzo przypomina niebieskiego Aragona, podobny krój no i
      kolor. Aragon jest jednak bardziej taki hmmm "wyrafinowany", pewnie przez
      materiał, a Charlie taki lżejszy :) jakby bardziej młodzieżowy.
      Miski wydają mi się troszkę większe niż standart. Kupiłam 60G na wymiary 67/93 i
      pasuje, a George coral w tym rozmiarze robił już małe buły.
      Obwód jest w sam raz, nie jest może piekielnie ścisły ale taki w normie.
      Charlie to propozycja dla dziewczyn, które chcą mieć ładny, młodzieżowy
      staniczek w wesołym kolorze, ale nie lubią ciapek,kwiatkow,kropeczek i innych
      infantylnych wzorków, których ostatnio jest zatrzęsienie :p
    • mamami George różowy 30F 23.06.09, 18:46
      tylko mierzyłam, niestety zdecydowałam sie odesłać bo oczywiście z mym biustem
      niekompatybilny. Fiszbiny miałam za szerokie i to sporo, choć do Harmony mu
      troche brakowało :), najgorsze, ze miska na granicy tej cieniutkiej koronki
      brzydko wpijała sie w pierś i koronka się marszczyła. Nie wygladało jak za duży
      biustonosz raczej nieodpowiedni do kształtu piersi (bardzo niepełne u góry).
      Obwód ścisły, ale nie ma powodu do zawyżania. Ja mało ściśliwa jestem, ale
      spokojnie zapięłam się na najluźniejszej haftce, mogłam oddychać i funkcjonować
      bez dyskomfortu.
      Żałuję, że musiałam odesłać, bo biustonosz mi sie podoba i widać ze mógłby
      ładnie ukształtowac pierś.
    • yo_anka CLEO Brooke hot pink vs. Confetti 26.06.09, 00:11
      Przyszedł mój cukiereczek - Brooke różowa.
      Kolor różowy - Hot pink
      Ogólnie ładny, choć jak na mój gust przesłodzony.
      Może niebieski nie byłby takim wściekłym, kolorem

Dość wygodna i ładnie kształtująca biust.
      Ale coś dziwnego dzieje jej się z mocowaniem ramiączka do miseczki
      Jakby za blisko środka były wszyte co w efekcie brzydko ciągnie materiał i od
      strony pachy tworzy się "czteropierś pionowa", taki wybrzuszenie piersi w misce
      po pachą. Dziwnie to wygląda.
      Ktoś też już chyba o tym pisał - chyba Jelonka też to zaobserwowała.
      To chyba ich wada konstrukcyjna.

Po przyłożeniu do Confetti białego i czarnego - wypisz wymaluj ten sam krój
      miseczki: Podobna długość fiszbinów, wysokość mostków i rozciągliwość obwodów
      (+/- 1cm).

I Podobny efekt muffina w niej osiągam. A ogolenie jestem zadowolona z kształtu
      piersi jaki mi nadają. choć falują przy chodzeniu.

Fiszbiny Brooke może ciut węższe ale Confetti już nosiłam.
      Confetti czarny i kremowy już mam - bez żalu pozbywam się Brooke.
    • wishiwereflat Re: CLEO - George seledynowy 28ff - rozczarowanie 26.06.09, 12:57

...albo niekompatybilność moja z nim, albo zły rozmiar.
      Kupiłam go jako pierwszy stanik w dobrym rozmiarze, no i właśnie nie wiem czy ów
      rozmiar jest taki dobry... Kiedy mierzyłam się sama wychodziło mi 71(przy
      maksymalnym ścisku i wydechu)/88. Tymczasem pani w sklepie wyszło jakimś cudem
      66 pod moim biustem, w związku z tym, mierzyłam 60tki. Tak mi się ten stanik
      podobał, że wzięłam (chyba trochę z grzeczności, przymierzałam prawie godzinę i
      chciałam koniecznie coś kupić;)) 60FF. No i teraz się męczę. Obwód bardzo mnie
      ciśnie na pierwszej haftce, mostek jest masakrowany, ale najgorsze jest
      obcieranie pod pachami. Natomiast miseczka się marszczy z boku, u góry, a
      koronka odstaje, zwłaszcza jak się pochylę. co do kształty to są to bardziej
      rakiety niż jabłuszka, ale to akurat mi nie przeszkadza, nie są to takie
      karykaturalne kacze dzioby, wygląda to naturalnie i lekko, zwłaszcza pod bluzką,
      dlatego go lubię. Jako, ze był kupiony w sklepie stacjonarnym nie mogę go
      zwrócić, ale nie wiem, czy mam się do niego przyzwyczajać, czekać na
      rozciągnięcie i migrację, czy zacząć poszukiwania nowego rozmiaru od nowa? Uff,
      ale się rozpisałam. Przepraszam, że tak niewiele o samym staniku, ale nie mam
      porównania i kompetencji żeby się o nim wypowiadać, poza tym, że jest absolutnie
      prześliczny...
      • buka86 Re: CLEO - George seledynowy 28ff - rozczarowanie 26.06.09, 18:53
        Moim zdaniem George jest wyjatkowo ścisły... na dodatek w moim
        odczuciu ma mniejsze miseczki niż standard. przy moim 78-9 pod
        biustem zazwyczaj nosze 32 a georga wzięłam 34... moze spróbuj z
        przedłużką ponosić a z czasem pewnie troche sie rozciagnie... Jeśli
        rzeczywiście masz 66 pod biustem to raczej zostań przy 60. A jesli
        chodzi o wysokość mostka i obcieranie pod pachami to niestety ten
        model tak ma :( ale jest taki sliczny ze swój zostawiłam :) można
        się przyzwyczaić...
        • wishiwereflat Re: CLEO - George seledynowy 28ff - rozczarowanie 27.06.09, 14:14
          Dziękuję bardzo za poradę, pomyślę nad przedłużką, chociaż chyba już pomalutku
          zaczynam się przyzwyczajać do obwodu, gorzej z obcieraniem pod pachami. A co do
          swojego obwodu to właśnie nie wiem, mi naprawdę na maksymalnym ścisku i wydech
          udało się uzyskać 71cm, nie wiem jakim cudem Pani w sklepie wyszło 66, może jej
          się centymetr omsknął?
          • buka86 Re: CLEO - George seledynowy 28ff - rozczarowanie 28.06.09, 12:57
            Może od tego ściskania miarka jej się rozciągnęła :P Podobno jak
            ktoś Cie mierzy to wynik może wyjść niższy, bo jak sama się mierzysz
            to żebra inaczej się układają... ale nie jestem pewna co to tej
            teorii ;)
            • wishiwereflat Re: CLEO - George seledynowy 28ff - rozczarowanie 30.06.09, 09:54
              No tak, potem kazałam się zmierzyć swojemu chłopakowi i wyglądało to
              przekomicznie, jak sznurowanie gorsetu Scarlett w "Przeminęło z Wiatrem", bo
              jemu też nijak te 66cm nie chciały wyjść. Planuję się wybrać jeszcze do jakiegoś
              innego stacjonarnego, tymczasem donoszę, że po prawie 2 tygodniach z Georgem
              układa nam się coraz lepiej, doceniam go zwłaszcza jak przyszły upały i jego
              zielona koronka zalotnie wyziera z dekoltów, oczywiście z tych małych, bo do
              dużych się nie nadaje ;). Szkoda tylko, że z pod bluzek na ramiączkach wychodzi
              bokiem...
              • malinowapestka george (miętowy, czy turkusowy?) 10.07.09, 16:41
                doradźcie mi :) chciałam kupić miętowego george'a, ale dowiedziałam się, że w
                połowie września ma być turkusowy. no i teraz nie wiem, czy czekać na
                turkusowego, czy jednak kupować już miętowego. jak myślicie, który ładniejszy?
                • dopasowana_pl Re: george (miętowy, czy turkusowy?) 10.07.09, 17:36
                  turkus jest fantastyczny, ale miętowy pod letnimi bluzkami wygląda
                  uroczo :)
                  • malinowapestka Re: george (miętowy, czy turkusowy?) 10.07.09, 17:47
                    no właśnie tak myślałam, że miętowy nie będzie tak bardzo prześwitywał jak
                    turkus i przyda mi się i ten i ten. czyli kupić dwa? :)
                  • bell9 Re: george (miętowy, czy turkusowy?) 10.07.09, 19:17
                    czy ten miętowy bardzo widać pod jasnymi/białymi cienkimi bluzeczkami?
                • jelonek_k jesienna odsłona Georga - realne zdjęcie 22.07.09, 20:33
                  Jesienny George wygląda tak:

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1731676,5,10,31281.html
        • bell9 do buka86 10.07.09, 19:16
          mam podobny wymiar pod bistem.Czy po noszeniu George nie rozciągnął Ci się pod biustem? Zaczęłam się zastanawiać właśnie czy brać 70 czy 75 cm? Możesz podać obwód przed i po max.rozciągnięciu? a ile wzięłaś/nosisz w biuście?
          • buka86 Re: do buka86 11.07.09, 20:45
            George rozciągnął się minimalnie ale nie nosiłam go dużo. Moje
            wymiary 78/104 wzięłam 75G. Zazwyczaj nosze 70G lub GG zależy od
            marki i modelu. Obwód w spoczynku 66 przy dosc mocnym naciągnięciu
            ok 80. Aha, dodam że mój George różowy ;)
    • pimpirimpim Re: GEORGE zielony 30.06.09, 09:42
      rozmiar 30GG, jest to mój standardowy rozmiar.
      obwód przyjemnie ścisły, fiszbiny jak dla mnie trochę za szerokie
      (węższe od tango II, ale szersze niz w elizie w tym samym
      rozmiarze), miseczki nadają bardzo ładny okrągły kształt piersiom -
      zero dziobowanio-rakietowania.
      Fiszbiny lekko uwierają z tyłu tam gdzie nie powinno ich być, ale
      dopiero po paru godzinach noszenia, poza tym baaardzo wygodny.

Podsumowując - gdyby nie fiszbiny - stanik byłby idealny ;) ale mam
      pomysł co można z nimi zrobić - pod pachą miseczka jest trochę luźna
      i myślałam, żeby ją po prostu pod fiszbinę podłożyć, porobię zdjęcia
      i zapytam w galerii co sądzicie o przeróbce.
    • nientepaura buuuu:( 21.07.09, 15:28
      ja się normalnie zapłaczę:((( wlazłam na stronę dystrybutora panaszy, a tam w
      zapowiedziach serii cleo na jesień nie ma frankie:((( (to ten hipisowski,w
      kwiatki) czy to znaczy, że nie będzie dostępny w PL??
      • magda_552 Re: buuuu:( 21.07.09, 15:51
        ten fioletowy w kwiatki? Mięciutki plandż? W Swiecie Zmysłów jest,
        to znaczy ma być od pażdziernika czy jakoś tak
        • nientepaura Re: buuuu:( 21.07.09, 16:03
          nie, on jest granatowy (kolorystycznie ciemny dżins), ten drugi wiem, że będzie,
          ale aż tak bardzo to on mnie nie powala
          • malinowapestka Re: buuuu:( 21.07.09, 17:22
            hm.. ale ja byłam wcześniej na tej stronie i wydaję mi się, że wtedy był.. no i
            na 'balkonetce' też jest:
            balkonetka.pl/2009/2/21/jesienna-cleo-po-pokazie-kolekcji-panache
        • dopasowana_pl aktualna lista Cleo na jesień 22.07.09, 20:22
          wg dystrybutora ma być:
          brook czerwony, george turkusowy, danni purple oraz billie
          black/cerise.
          To wiem teraz, ale dzisiaj dostałam od jednej z dziewczyn link do
          wersji żółtej brook, którego miało nie być i do Geroga, którego nie
          ma w katalogu...

www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?
          langId=-1&storeId=10001&catalogId=10001&productId=1116852

więc chyba wszystko się może pozmieniać.
          • catsumi Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 12:54
            Bardzo podoba mi się ten George :)Chyba nawet bardziej niż
            turkusowy ;) fajne połączenie kolorów. Jeżeli będzie to napewno go
            kupię ;)
            Wklejam link jeszcze raz bo coś z tamtym nie tak:
            tnij.org/george-purple
            • psuj-ka Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 12:57
              Ten George to może taki wyłącznie dla Debenhamsa? :> Oni mają wiele staników na wyłączność, np. teraz mają białego Oriona Masquerade.
              • dopasowana_pl Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 12:59
                wygląda na to, że jednak na wyłączność niestety :(
                • catsumi Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 13:00
                  Szkoda... Ale turusowy tez fajny ;)
                  • malinowapestka Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 15:07
                    o matko, nie! dlaczego ja go zobaczyłam.. teraz nie będę mogła spać.. zakochałam
                    się.. na pewno tylko na wyłączność? :( nie no.. :(
                    • jelonek_k Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 17:40
                      Jakaś wysłanniczka Lobby powinna tam polecieć i wykupić wszystkie rozmiary ;-)
            • catsumi Re: aktualna lista Cleo na jesień 23.07.09, 12:57
              Bardzo podoba mi się też cytrynowy Brooke :) Mam nadzieję, ze będą
              te kolory ;) na czerwony się raczej nie skuszę - nie w moim typie.
          • jelonek_k Re: liliowy George 23.07.09, 17:43
            Niestety ten stanik jest nadal "out of order".
            Trzeba będzie go monitorować ;-)
            • malinowapestka Re: liliowy George 23.07.09, 17:48
              'liliowy' - jak słodko :)
              tak, tak! ja się zgadzam - trzeba kogoś wysłać :)
              • malinowapestka Re: liliowy George 23.07.09, 17:58
                hm.. ale mówisz ogólnie o staniku, czy o swoim rozmiarze? bo przy moim nie ma
                'out of stock' ;)
                • jelonek_k Re: liliowy George 23.07.09, 18:05
                  Dziewczyna, która go wypatrzyła, mieszkanka Irlandii dzwoniła do nich i mimo
                  tego, że na stronie stanik jest to tak naprawdę go nie mają i kupić go nie można.
                  Mieli go zdjąć ze strony i owszem, zniknął na kilka dni. Miałam nadzieję, że
                  skoro znów się pojawił to znaczy, że w końcu fizycznie go mają. Ale nie, kolejny
                  telefon (wykonany dziś) z pytaniem o Georga ujawnił, że nadal jest on completely
                  out of order.
                  Może to zapowiedź?

Myślę, że dobrze byłoby dzwonić tam co kilka dni i pytać, bo jak tylko się
                  pojawi zamierzam wybłagać kogoś, żeby mi kupił mój rozmiar (który zresztą w
                  teorii na stronie jest dostępny).
                  • malinowapestka Re: liliowy George 23.07.09, 18:19
                    mój też właśnie jest dostępny :)
                    ile ja bym dała, żeby móc go mieć :) a żadnych możliwości nie mam.. może
                    pobłagamy razem? ;)
                    • jelonek_k Re: liliowy George 23.07.09, 18:40
                      Napisz do mnie, jeśli jesteś na niego zdecydowana.
                      Jeszcze nie wiem kto mi go kupi, ale w razie czego może zgodzi się kupić więcej staników ;-)
                      • malinowapestka Re: liliowy George 23.07.09, 18:50
                        napisałam na gazetowego. mam nadzieję, że zbytnio nie pokręciłam ;-)
                      • wwwwiedzma Re: liliowy George 28.07.09, 18:40
                        Też chciałam go kupić :)Nie udało się,bo Debenhams ma braki. Ale skoro jest
                        takie zainteresowanie, to może jeszcze domówią brakujące rozmiary?
                        • malinowapestka Re: liliowy George 29.07.09, 09:39
                          wwwwiedzma - a ty masz możliwość go jakoś kupić? :)
                          • wwwwiedzma Re: liliowy George 01.08.09, 17:23
                            Nasłałam znajomego, który pracuje w Anglii. Niestety, stanika nie ma i nie
                            wiadomo czy jeszcze będzie :(
    • levallois Bobbie i George 22.07.09, 12:23
      Niedawno nabyłam George i Bobbie. Są to jedne z pierwszych moich dobrze dopasowanych biustonoszy. Byłam na brafittingu, przy wymiarach 66/82 od razu zapięłam się na ostatnią haftkę. Bobbie leży na mnie idealnie, w George lekko marszczy się górna część miseczki. Oba biustonosze są bardzo ładne, szczególnie George. Bobbie (jako, że wykonany z bawełny) kojarzy mi się trochę z biustonoszem sportowym.

Przy okazji chciałam spytać Was o fiszbiny. W Cleo leżą na mnie idealnie, ale nie wiem czego teraz szukać - bardziej przypominają one Freye czy inne modele Panache?
      • blueann Fiszbiny 23.07.09, 11:07
        Szerokość fiszbin wypada gdzieś pomiędzy Freyą a Panache. Jeśli Cleo jest dla
        Ciebie idealne, prawdopodobnie fiszbiny innych Panache będziesz miała na
        plecach, a fiszbiny Frei będą Ci się wbijały w biust. Tak wynika z moich, bardzo
        skromnych, doświadczeń - może Ty miałabyś inne odczucia. Ja bym proponowała
        wypróbować Fantasie - to chyba mniej więcej taka szerokość fiszbin.
        • levallois Re: Fiszbiny 23.07.09, 16:18
          Dziękuję bardzo za odpowiedź, naprawdę jest bardzo pomocna :)
          • drzazga1 Male zastrzezenie: 23.07.09, 23:03
            Freya owszem, robi wezsze fiszbiny w stanikach, ale dotyczy to
            WYLACZNIE rozmiarow z literkami do G (moze GG tez sa jeszcze waskie,
            ale dziewczyny pisaly, ze raczej nie.
            Powyzej G fiszbiny we Freyach sa ROWNIE SZEROKIE jak w Panaszach!!!

Pisze to z pelna odpowiedzialnoscie, po zmierzeniu lacznei
            kilkudziesieciu stanikow w obu firm w rozmiarze 32HH i okolicznych.
        • levallois Re: Fiszbiny 24.07.09, 12:25
          Teraz zauważyłam, że w pierwszym poście zapomniałam dopisać, że noszę 60dd, więc Fantasie jednak u mnie odpada, bo czytałam, że mają obwody od 65 :(
    • kamamil Re: CLEO 29.07.09, 18:13
      Duże nadzieje wiązałam z Cleo. Niestety, nie nadaje się dla osób o, jak ja,
      wysoko osadzonym biuście. Fiszbiny boleśnie wbijają się w pachę. Czy naprawdę
      nie mogłyby być niższe?
      Wzornictwo i wykonanie - super, obwód fajnie ciasny, miski standardowe. Tylko te
      fiszbiniska
    • pingwin_pikpok George 29.07.09, 18:40
      Kupiłam jako pierwszy stanik Cleo George miętowy 28F. Obwód jest sporo za mały
      (nie moge się zapiąć, nawet z przedłużką jest słabo...), ale miseczki chyba ok -
      tzn. troszkę koronka odstaje u góry, ale skoro to mój pierwszy stanik to by się
      pewnie wypełniło z tego co czytam tu :), prawda?
      Więc chcę się go pozbyć i nabyć inny rozmiar, bo się zakochałam w tym modelu,
      więc proszę o radę:
      Myślicie, że 32DD w zamian będzie ok? Bo teraz w taki będę celować :)
      • kasikk68 Re: George 30.07.09, 23:36
        celuj koniecznie w 65! a nie 70 w obwodzie. Ja mam 69 pod biustem a 65 nie jest
        dla mnie jakoś super ścisły - dla Ciebie będzie w sam raz.
        • kasikk68 Re: George 30.07.09, 23:40
          a tak pomijając fakt obwodu... 60F jest na 86,5 w biuście, a 70DD na 91,5, masz
          w biuście 89cm a george wypada bardzo małomiseczkowo - więc nie wiem czy
          zrobiłaś gdzieś błąd czy masz źle dobrany pierwszy stanik
          • pingwin_pikpok Re: George 31.07.09, 12:56
            no to chyba źle dobrany jednak :/ ale juz coś więcej wiem dzięki temu :)
            To dziwne, rzeczywiście jest na 86,5 a mi się wydaje ze mam w nim luzu trochę u
            góry :/ wymiarów chyba nie pomyliłam bo mierzyłam się parę razy wg instrukcji.
            No nic..i tak nie będę w nim chodzić bo się nie da. Tak jak radzisz spróbuję
            celować 65 chociaż myślałam, że skoro 60 przedłużką mnie dusi to dla tego modelu
            lepiej 70 strzelać hmm...
    • plecionka Brook 32GG 31.07.09, 11:37
      Wlasnie do mnie z dopasowanej przyszla Brook 32GG turkusowa i niestety bede ja musiala zwrocic. Bardzo zaluje, bo akurat na tym staniku najbardziej mi zalezalo:(
      Fiszbiny z boku sa zbyt wysokie i wbijaja mi sie w pachy. NAwet nie jestem w stanie ocenic czy rozmiar jest trafiony bo mimo usilnych prob nie udalo mi sie umiescic fiszbin zaraz pod piersiami i wszystko porzadnie wygarnac. Nie sadze, zeby byl za ciasny. Spokojnie sie w nim zapinam i obwod mnie nie cisnie, wiec wyglada na to, ze to raczej przez te fiszbiny.
      I nie wiem czy na cos wymienic, czy po prostu odeslac. George'a mierzylam i tak jakos dziwnie odstawaly mi miseczki pod pachami, wiec raczej odpada. Co do Bobbie to obawiam sie, ze ze wzgledu na sklad bedzie zbyt rozciagliwy...
    • jelonek_k Brook turkusowa 32J 31.07.09, 12:22
      Drugie podejście do Brooke, tym razem turkusowej.
      W różowej tworzyły mi się pokaźne "poduszeczki" wypełnione piersią (pod pachą). Tutaj nie ma ich prawie wcale, ale materiał jest nadal zbyt słabo napięty i lekko odstaje pod pachami.
      Większa pierś trochę bułkuje, ale nie jest odcinana miseczką tylko chce lekko wypłynąć w rejonach ramiączka.
      Mostek jak na balkonetkę w tym rozmiarze jest względnie niski.
      Ładnie kształtuje, zaokrągla, zbiera do środka i wysuwa do przodu.
      Obwód po pierwszym dniu noszenia bardzo ścisły, odznaczył mi się na ciele.
      Fiszbiny boczne niestety wysokie, dziobią w pachę.
      Szerokość fiszbin całkiem znośna, celują trochę za środek pachy.
      Miseczki standardowe. Zwykle noszę 32J (George, Millie), Siennę 30K, Confetti 30JJ, Arizę 32K.
    • plecionka Bobbie-fiszbiny 31.07.09, 14:57
      Jak wyglada sprawa z fiszbinami w Bobbie? Czy siegaja tak wysoko pod pache jak w Brook czy jednak sa nizsze?
      • plecionka Re: Bobbie-fiszbiny 10.08.09, 13:39
        Wychodzi na to, ze sama sobie odpowiem:)
        Postanowilam zaryzykowac i w Dopasowanej wymienilam Brook na Bobbie. Jest zdecydowanie lepiej. Fiszbiny pod pacha sa ok. 3 cm nizsza, wiec nic juz mi sie bolesnie nie wbija w cialo:)
    • kasikk68 GEORGE POMOCY !!! ;( 11.08.09, 00:09
      jestem załamana. zacznę moją historię od początku... posiadam zieloną george w
      rozmiarze 60H( a przynajmniej taki rozmiar jest na metce) - dodam że zamawiałam
      ją bardzo dawno temu(to kwiecień chyba był) kiedy miałam mniejszy biust, a
      dostałam dopiero w lipcu- opóźniła się dostawa. No więc do rzeczy... na moje
      69/96 leży idealnie - co wydało mi się podejrzane zważywszy na fakt że jest
      małomiseczkowa. Jestem w nim zakochana do szaleństwa i postanowiłam szybciutko
      zamówić go w wersji koral... w dopasowanej nie było już 60h no więc za radą pani
      ze sklepu zamówiłam 65G... okazał się totalnym niewypałem;/ duzo za mały,
      zamówiłam więc 65GG - hmm fiszbiny takie same jak w zielonym 60H ale obwód o
      jakieś 3cm dłuższy no i miska na większej piersi po wygarnięciu bułkuje,
      zamówiłam więc w innym sklepie 65H - obwód jak wyżej dłuższy o jakieś 3 cm od
      zielonego, miska trochę bardziej zabudowana, fiszbiny wyższe o jakiś 1cm i mam
      wrażenie że za szerokie, jakoś tak bok na większej piersi dziwnie się układa,
      poza tym po wygarnięciu na mniejszej piersi trochę luzu a większa ok. Nie wiem
      sama co mam zrobić... który powinnam zostawić - tym bardziej że mam w planach
      zrzucić parę kilo(chodź wcześniej przy odchudzaniu nigdy nie zmniejszały mi się
      piersi - a wręcz przeciwnie:D) - a już zupełnie to nie wiem jaki rozmiar tak
      naprawdę ma mój zielony george:D może właścicielki 60h się wypowiedzą i zarzucą
      wymiarami stanika;)
    • fiu_bziu George zielony 65FF - HELP! 19.08.09, 14:42
      Zamówiłam w Dopasowanej, dzisiaj przyszedł. Po przymiarce stwierdzam, że nie leży i zastanawiam się czy i na co wymieniać.

Najbardziej rzuca się w oczy marszczenie misek od dołu - mam tam pusto i nie da rady założyć fiszbin wyżej. Nie wygląda to też na marszczenie z "zadużości", bo materiał jest napięty. Dodatkowo - szew łączący górną część miseczki (tę z koronką)z dolnymi częściami wbija mi się w pierś i tworzy wybrzuszenie. Piersi mam jakby wypchnięte nad krawędź miski, dosyć odsłonięte. Efekt jest super :D ale na pierwszy rzut oka widać, że z dopasowaniem kiepsko. Obwód jest jak dla mnie idealny - w sam raz ścisły, nie za bardzo, ale tyle, żeby trzymał. Zresztą za bardzo go nie zaniżyłam, bo mam pod biustem 67 cm ciasno mierzone i 71 cm luźno (mało tłuszczyku na żebrach). Na pewno wszystko dobrze "wtrząsnęłam" i zgarnęłam do misek.

Nie wiem na jaki rozmiar wymienić (65G?). Czytałam różne dwie opinie - że George jest małomiskowy i dużomiskowy. W tej chwili nie znam swojego normalnego rozmiaru, na nowo go szukam po schudnięciu :( Jedyny stanik, jaki obecnie posiadam i jest na mnie idealny miskowo (bo obwód podjeżdża) to Arabella sorbet 65FF.

Jeżeli któraś z Was mogłaby mi cokolwiek doradzić, będę ogromnie wdzięczna :)
      • kasikk68 Re: George zielony 65FF - HELP! 19.08.09, 14:51
        hmm - george jest małomiseczkowa zdecydowanie! ja noszę arabelkę 65G ( lekko
        bułkuje) a george mam 65H, może wstaw zdjęcie na balkonetkę i dziewczyny ocenią
        - bo z opisu to tak ciężko sobie wyobrazić w czy problem tkwi. ale jeżeli trzeba
        będzie wymienić to pewnie na 65G.
        • maheda [OT] mało- czy dużomiseczkowość... 19.08.09, 14:56
          kasikk68 napisała:

> hmm - george jest małomiseczkowa zdecydowanie!

Wcale nie tak zdecydowanie...
          Widziałam już takie George, w tym miętowe, co były dużomiseczkowe :)
          • ciszaprzedburza Re: [OT] mało- czy dużomiseczkowość... 30.11.10, 16:03
            maheda napisała:

> kasikk68 napisała:
            >
            > > hmm - george jest małomiseczkowa zdecydowanie!
            >
            > Wcale nie tak zdecydowanie...
            > Widziałam już takie George, w tym miętowe, co były dużomiseczkowe :)
            >
            No i zaraz mnie strzeli ;)
            Od półtorej godziny ślęczę w internecie poszukując informacji o wielkości misek George (na temat obwodu znalazłam i wiem, że to ściśliwiec). Miętowego. Znalazłam już wypowiedzi przekonujące mnie do wszystkich trzech (małomiseczkowiec, standard, wielkomiskowiec) opcji. A postanowić coś muszę, bo stanik, który chcę kupić jest używany, więc nie będę miała szansy go zwrócić, jakby co.
            Poradźcie. Teraz noszę 34H (np. taki mam rozmiar w dużomiskowym Tango II, gdzie miska leży ok, ale jeszcze ciut-ciut miejsca pozostało), a chcę kupić Cleo George w tym samym rozmiarze. Wlizę?
    • salma75 Obwody - Brook i Robyn 20.08.09, 17:32
      Czy Cleo to raczej rozciągliwce czy ściśliwce?
      Mierzyłam Brook i Robyn i tak jak większość staników na moje 76/77cm pod biustem
      pasuje w rozmiarze 32, tak te Cleo wydawały mi się jakieś luźne...Hmmm...Czy to
      tylko takie jakieś moje dziwne wrażenie?
      I jeszcze jedno pytanie, do użytkowniczek Robyn - to taki gąbkowy staniczek, nie
      defasonuje się z czasem?
    • bellami72 Re:CLEO GEORGE i BROOKE w super cenie !!!!!!! 26.08.09, 13:37
      na Allegro pojawiły się modele letniej kolekcji Cleo po 95,99 a dol
      45,99 - 55,99. Rozmiary na zamowienie.
      To nie lada okazja dla miłośniczek rózowej Brooke ostatnio
      przywołanej na Stanikomanii czy "miętowego Dżordża".
    • fortunata0 Rozmiar majtek z CLEO 01.09.09, 19:01
      dziewczyny, a jak wygląda rozmiarówka majtek (szorty albo brief)?

Chciałabym zamówić dół do różowej brooke, ale nie mam pojęcia jak ich
      rozmiarówka wypada. W biodrach mam 103, a w talii 83cm.
      • jelonek_k Re: Rozmiar majtek z CLEO - Brooke, George 01.09.09, 19:12
        Mam ok. 107cm w biodrach i stringi do różowej Brooke w rozmiarze 16 (mniejszych akurat nie było) i są w sam raz.
        Do koralowego Georga wzięłam szorty 14tki, są idealne.
        • fortunata0 Re: Rozmiar majtek z CLEO - Brooke, George 01.09.09, 19:17
          Dzięki, bardzo mi pomogłaś:)

moje doświadczenie z panache wskazuje, że stringi należy brać romiar większy niż
          szorty, wychodzi, że w cleo jest podobnie.
    • black_halo CLEO - George zielony 34G 19.09.09, 17:45
      Moj pierwszy dobrze dobrany biustonosz. Jestem zachwycona ale po
      trzech dniach noszenia zaczynam miec watpliwosci. Mam strasznie
      blisko osadzone piersi a ten stanik jeszcze dodatkowo zbiera bardziej
      do srodka wiec na piersiach przy samym mostku odbijaja mi sie
      fiszbiny? Myslicze ze to normalne? Moglabym wziasc wiekszy numer
      miski ale juz w tym fiszbiny celuja troche dalej niz w srodek pachy.
      Poza tym jesm nieziemsko scisly ale przy moim 86 pod biustem to nawet
      zaleta. Po trzech dniach wydaje mi sie, ze juz sie do tej scislosci
      przywyczailam. Material stanika nie rozciaga sie wcale, jest zrobiony
      z jakiejs fajnej siateczki co zaliczam na ogromny plus.

I teraz pytanie, mam wymiary 86/114 ok. chociaz jak zmierzylam sie w
      biustonoszu to wyszlo tylko 112. Moze stad pochodzi sporo nizsza
      miseczka niz by wypadalo z tabelki? Jak rozmiar radzicie zamowic
      jesmi mam ochote na Brook? Czytalam, ze jest mniej scisla niz George
      ale nie wiem czy ryzykowac zamawianie 70H czy moze jeszcze sie
      wstrzymac i poczekac az biust sie troche inaczej ulozy?
      • jelonek_k Re: CLEO - George zielony a Brooke 19.09.09, 18:44
        Ja się odniosę do Brooke. Mam 80cm pod biustem i też sporo tłuszczyku. Mam Brooke z obwodem 70 i 75. Luźniejsza trzyma równie dobrze jak 70tka, ale nie zdarza jej się tak ciąć. Kawałek obwodu łączący miseczki ma tendencję do mocnego odciskania się na skórze, jest ostry.
        Zdecydowanie odradzam Ci zaniżanie obwodu w Brooke o 16cm, weź 75tkę lub nawet 80tkę.
        Mam prawie wszystkie wersje kolorystyczne Brooke i nie powiedziałabym, żeby była znacząco mniej ścisła od Georga o ile w ogóle.

80/112
    • bradea Re: CLEO 19.09.09, 22:24
      Pojawił się u nas model Cleo Beau.
      Krój jest znajomy z maskaradkowej Polki, Oriona czy Shanghai'a. Dużym plusem jest natomiast to, że krawędź miski i zwieńczająca ją koronka są dość elastyczne, także może nie będą tak wcinać się w pierś jak Polka.
      Zachęcam do obejrzenia tego modelu: www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_cleo_beau
      Jutro postaram się dodać dokładniejsze zdjęcia, tak aby lepiej było widać detale.

Ewa Smolińska
      www.bradea.pl
      • bradea Re: Cleo Beau 21.09.09, 09:55
        Dodałam już zdjęcia detali tego stanika i stringów na stronie sklepu.
        www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_cleo_beau
        i www.bradea.pl/majtki/stringi_cleo_beau

Ewa Smolińska
        www.bradea.pl
    • excelsa Brooke w Bravissimo 22.09.09, 03:39
      Bardzo podoba mi się nowa odsłona "Brooke":
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/cleo/balconette-bras/cl04-details.aspx?colour=Teal
      Czy któraś z Was jest w stanie udostępnić rzeczywiste, nie katalogowe zdjęcie
      tego modelu, kolor teal lub purple? Może widziałyście go i łatwo określicie
      barwę? Czy teal jest przygaszony - jak na fotograafiach w "Bravissimo", czy
      raczej intensywny - taki, który można podziwiać na jedynym zdjęciu w
      balkonetkowym katalogu; purple wpada w róż? Dziękuję za pomoc!
      • psuj-ka Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 08:01
        Fotki są na balkonetce:
        balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-brooke-10
        balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-brooke-11
        • psuj-ka Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 08:01
          A przepraszam, jednak już je widziałaś ;) może zapytaj na balkonetce posiadaczkę
          tych staników?
          • excelsa Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 17:03
            Dziękuję. Myślałam o tym. Jak mogę zdobyć maila tej pani?
          • excelsa Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 17:06
            Zdjęcia pokazują ten stanik w dość dużym rozmiarze, mój byłby mniejszy. Jestem
            ciekawa, czy 28G wygląda tak samo jak 70J.
            • psuj-ka Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 17:46
              W kwestii koloru, najlepiej dodaj komentarz pod notką na balkonetce, może właścicielka odpisze Ci tam albo poda swojego maila ;)

Uważasz, że 28G będzie miało inny kolor niż 70J? :> a jeśli chodzi Ci o poziom zabudowania, to na balkonetce jest 28FF z koloru hot pink
              balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-brooke-9
              • excelsa Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 18:11
                Racja! Niech żyje inteligencja! Przecież w morskim staniku zabudowanie będzie
                jak w czerwonym i turkusowym, które mierzyłam. :D

Przy okazji, ciekawa sprawa, turkusowy 28G leżał idealnie, a mierząc czerwony,
                rozważałam, czy lepszy 28FF czy 28G. FF był troszeczkę za mały na większej
                piersi, ale G dość wyraźnie marszczył się na mniejszej. Nie kupiłam żadnego,
                więc nie wiem, jak "Brooke" zachowuje się przy dłuższym użytkowaniu.
                Należy dobierać stanik na większą pierś, poza tym im ciemniejszy materiał, tym
                mniej powinien się rozciągać, więc przy zamawianiu wersji morskiej, zdecyduje
                się chyba na 28G.

Co sądzisz?
                • excelsa Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 18:19
                  Mam też większy biust od Adryjanny. Jak mierzę się sama - 92 cm w biuście. Na
                  mnie FF był znacznie bardziej opiętym niż na jej zdjęciu w balkonetkowym katalogu.
      • jelonek_k Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 18:43
        Mam obie bravissimowe wersje kolorystyczne. Wolę nie ufać swojemu osądowi
        kolorystycznemu, jutro w dziennym świetle mogę zrobić im zdjęcia i wstawić tutaj.
        • excelsa Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 18:51
          Byłoby wspaniale! Z góry bardzo dziękuję! :-))
          Czy mogę ślicznie prosić o fokus na kokardki w "purple"?
          Zdradzisz, w jakim rozmiarze są fotografowane obiekty?
          Jeszcze raz bardzo dziękuję!
          • jelonek_k Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 20:12
            Mam teal i purple. Kokardki są jednobarwne, nie pasiaste jak w innych wersjach kolorystycznych (ale inne niż kolor samego stanika). Różnią się też (bravissimowe od innych) obszyciem tych "haftów". Ogólnie kolory na stronie Bravissimo są moim zdaniem przekłamane, purple nie wpada w róż, a teal nie jest przygaszone.
          • jelonek_k Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 20:23
            Tymczasem wstawiłam zdjęcia zrobione kilka dni temu.
            Jeszcze dodam, że zdjęcia balkonetkowe są moje, czyli będzie to 32J.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1976694,2,1,Brooke-miseczka.html
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1976695,2,2,Brooke-purple-32J-miseczka.html
            • excelsa Re: Brooke w Bravissimo 22.09.09, 20:34
              Dziękuję! :-)
              • veronia Cleo Robyn - ramiączka 24.09.09, 20:30
                Dziewczyny - help, mam Cleo Robyn, wszystko jest OK, tylko te ramiączka z przodu, gdzie jest ten sznurek z kokardką - koszmarnie mi się wbijają w ciało :( Już poluźniłam je na maksa - ale i tak te sznurki doprowadzają mnie do rozpaczy:(((

Da się cos z tym zrobić? Jakoś obszyć czy coś? Macie pomysły?
                • bradea Re: Cleo Robyn - ramiączka 25.09.09, 09:32
                  Można skrócić te sznureczki, zbliżając maksymalnie ramiączko do miski.
                  • veronia Re: Cleo Robyn - ramiączka 25.09.09, 21:26
                    Chyba faktycznie poproszę jakąś krawcową, żeby przeszyła mi te ramiączka do miseczek i usunęła te sznurki. Powinno być lepiej, bo teraz to nie da się nosić :(
      • czikiratka Re: Brooke w Bravissimo 03.10.09, 14:01
        Jak zobaczyłam nową niebieską Brooke na Bravissimo, to na nią zachowrowałam... Mam różową i jest na mnie idealna... Ale jak teraz zobaczyłam jelonkowe zdjęcia (pokłony!) to mi jakoś przeszło :P a na sklepowej stronie ten niebieski był tak cudownie głęboki...
    • justinehh George 27.09.09, 19:36
      To w końcu jaki on jest? Dużo czy małomiskowy? Czy wersje kolorytyczne różnią
      się między sobą?
      • goszkaaaaa Re: George 27.09.09, 22:06
        hej:]
        wg mnie on jest malomiseczkowy i dosc scisly-mam wersje koralowa i
        turkusowa i obydwa w rozmiarze 65GG(a moj standard to 65G). wieec
        mysle ze warto/trzeba brac wlasnie miske wieksza, a obwod mozna
        zostawic standardowy mimo ze dosc scisly...pozdr:]
      • deenbee Re: George 27.10.09, 20:51
        jest małomiseczkowy.
        a obwód radziłabym zaniżyć nie więcej niż kilka centymetrów.
        ja mam scislo pod 72 i mam george seledynowego 32g, a obwod jest bardzo ciasny, w dalszym ciagu zostawia mi slady na ciele
        • mssmith Re: George 04.11.09, 08:43
          U mnie to samo, standardowo noszę obwody 60, które mi odpowiadają, a George
          (kupiony z rozpędu) ciśnie jak cholera. Noszę go już koło miesiąca i ciągle
          pozostawia ślady na skórze. Jakbym mogła jeszcze raz go kupić to wzięłabym 65 w
          obwodzie.
      • agn44 Re: George 30.12.09, 15:27
        A ja mam zupełnie inne odczucie co do Georga. Przy kupnie tego stanika przez
        internet Pani mi zasugerowała właśnie, że jest małomiseczkowy i wzięłam rozmiar
        większy. Jak przymierzyłam to okazało się, że cały się marszczy, miska od góry
        była pusta. Wymieniłam na mój normalny rozmiar i dużo lepiej wygląda. Jeśli
        chodzi o obwód to jest bardzo ściły. Na moje 68cm pod biustem mam 30-tkę i jest
        za wąska. Noszą przedłużkę.
    • excelsa Brooke - prośba c.d. 29.09.09, 22:36
      Droga Jelonek!

Napisawszy wiadomość z prośbą o zdjęcie, spotkałam się z Twoją wielką
      uprzejmością. Czy mogłabyś przesłać jeszcze kilka fotek?
      Jeśli nie masz czasu, to oczywiście poczekam, przepraszam tedy na nagabywanie.
      Wielką mam jednak chętkę na "Brooke" i wprost nie mogę się doczekać.
      Dziękuję z góry!
      • jelonek_k Re: Brooke - prośba c.d. 30.09.09, 10:20
        Ależ ja, jak obiecałam wstawiłam zdjęcia następnego dnia ;-)

fotoforum.gazeta.pl/5,2,jelonek_k.html
        Jeśli miałabyś ochotę na jakieś szczegóły daj znać, mogę zrobić więcej ;-)
        • excelsa Re: Brooke - prośba c.d. 03.10.09, 22:14
          Zerkałam na "Lobby" i "Balkonetkę", a nie pomyślałam o tej lokazlizacji. :-)

Bardzo dziękuję. Szalenie mi pomogłaś!
    • indigo-rose Bobbie 28FF 02.10.09, 21:39
      Przyszedł dziś, jestem niezmiernie szczęśliwą posiadaczką plandża :D

Obwód: wprawdzie bez problemu zapięłam się na ostatnią haftkę (ale przy moim 62
      to nic dziwnego), jednak jest na niej przyjemnie ścisły, a to już duży plus.
      Miseczki: wydają mi się standardowe, może trochę mniejsze.

Nic się nie marszczy, żadnych pomarańczy w szklance, więc myślę, że trafiłam z
      miseczką idealnie. G pewnie byłaby za duża.
      Materiał bardzo miły. Nic nie drapie! jaka fajna odmiana. Dekolt wygląda ładnie,
      kształt też niczego sobie. Pastelowe hafty śliczne.

Oczywiście muszą być też minusy, żeby nie było tak pięknie. Haftowana część
      lekko spłaszcza górę piersi. No i fiszbiny, które są nieco za szerokie, ale w
      granicach normy. Z tego co wiem, Cleo mają węższe fiszbiny niż reszta Panache,
      więc pewnie jestem niepanaszowa.

Ponieważ jednak minusy nie są jakieś specjalnie zauważalne, a przewaga plusów
      jest miażdżąca, Bobbie zostaje u mnie, mój biust go polubił :)
    • excelsa Brooke turkusowa 04.10.09, 01:03
      Próśb dotyczących "Brooke" ciąg dalszy.
      Czy znajdzie się dobra dusza, która zrobiłaby z bliska zdjęcie kokardki na
      mostku w turkusowej "Brooke".
      Bardzo dziękuję!
      • jelonek_k Re: Brooke turkusowa 04.10.09, 10:49
        Proszę bardzo :)
        fotoforum.gazeta.pl/u/jelonek_k.html
        • excelsa Re: Brooke turkusowa 06.10.09, 00:25
          Jelonek_k! Jakże Ci dziękować! Powiedz, jakie lubisz ciastka, a jeśli spotkamy
          się kiedyś na zlocie, upiekę je dla Ciebie z przyjemnością!
          :-)

Moja stanikowa podejrzliwość nie zna granic: czy będzie nadużyciem Twej
          uprzejmości, jeśli spytam, czy na pewno dobrze widzę - na kokardkach ani
          odrobiny różu?
          • jelonek_k Re: Brooke turkusowa 07.10.09, 11:35
            Zgadza się, ani grama różu :)

:-))
            • excelsa Re: Brooke turkusowa 07.10.09, 19:36
              Dziękuję! :-) To jakie ciastka? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka