yaga7 kusicielka z krótkim rękawem 30.04.09, 14:44 Właśnie do mnie dotarła :D Zasadniczo wszystko okej, tylko ta gumka przy rękawku mogłaby być szersza, zwłaszcza w takim rozmiarze jak moje 44 ;) Niestety nie mam umięśnionej łapki, raczej otłuszczykowaną, no i ta gumka rękawkowa się trochę wcina... Nie chciałabym jej odsyłać, bo poza tym kolorek śliczny (mam śliwkę i granat), leży super i jestem zachwycona. Tylko się zastanawiam, czy coś się da zrobić z tą gumką... Jeszcze poddam się ocenie Lubego, bo może tego aż tak bardzo nie widać, no niemniej jednak ciut się wcina. Ale i tak cudo i polecam!! Odpowiedz Link
athena1983 kusicielka granatowa 30.04.09, 20:03 Dziś dostałam swoją granatową kusicielkę w rozmiarze 38bb/bbb i jest przepiękna. Pięknie się układa i podkreśla biust. Nawet moja mama oceniła, że wygląda wspaniale (a sporadycznie podobają jej się moje ciuchy),. Wszystkich zachwyciła, a dziewczyny z pracy umierają z zazdrości bo one z tych małobiuściastych i raczej nawet w b/bb nie miałyby co włożyć. Odpowiedz Link
mszn zielona sukienka 30.04.09, 20:13 Jest re-we-la-cyj-na! Mam 38B/BB na biust 30FF/G, talię 71, biodra hmmm, krawcowa twierdziła, że 108, ja, że 104 :P, wzrost 173. Kolor jest żywy, bardzo ładny, tkanina oczywiście miła. Przy moim wzroście kiecka sięga mi równo do kolan. Dość mocno przylega do ciała, nie żeby opinała, ale brzuszek wciągam ;) Uznałam jednak, że w 40 utopiłabym się w biuście - tam jest naprawdę dużo miejsca! W tym 38 zmieściłoby się jeszcze pół tego biustu, co już mam. Dekolt rewelacyjny, nie jest głęboki, mostki moich staników nie próbują nawet się wychylać. Mimo braku golizny sukienka ściąga uwagę na biust i w moim przypadku nawet go powiększa. To chyba przez ten lekki luz w "miskach", oraz przez kontrast z przylegającą do ciała talią. Sukienka trochę dziwnie mi się uprała, został na niej taki jakby wygnieciony wzorek w ciemniejszym kolorze. Proszek chyba jej nie służy, następne prania będą już w płynie, razem ze swetrami. Dzięki tej sukience i mierzonemu przy okazji kocio-kocio zakochałam się w BiuBiu. Odpowiedz Link
ask77 09.05 04.05.09, 12:36 Czy biu-biu będzie w babim lecie w k-cach z możliwością przymiarki? Jeśli nie to błagam o radę. Mam hiszpankę 38B/BB - w jakim rozmiarze brać kocio-kocio zielone i śliwkową kusicielkę , obie z krótkim.Wydawało mi się że w tym samym,ale jak czytam posty to nie jest to już dla mnie takie oczywiste:) Odpowiedz Link
temperka Re: 09.05 04.05.09, 12:41 Co do kusicielki nie wiem. Mam hiszpanke 40b/bb i kocio-kocio zielone wziełam też 40 b/bb i jest ok. Odpowiedz Link
ask77 Re: ask77 04.05.09, 14:42 Też mi się tak wydawało.A teraz mam wątpliwości:) zobacz - dziewczyny "węższe" ode mnie biorą 40 już zgłupiałam normalnie;) Odpowiedz Link
magga77 Re: ask77 04.05.09, 16:03 Najlepiej napisz maila do Kingi z zapytaniem o rozmiar. Ja mam Hiszpankę i maczek w rozmiarze 36 bb/bbb i zamówiłam bordową kusicielkę w tym rozmiarze i niestety okazała się zbyt obcisła (jakby ktoś chciał to chętnie odsprzedam - z metkami, nie używana) Natomiast Kinga doradziła mi mailowo, żeby Kusicielkę z krótkim rękawkiem brać w rozmiarze 38 i ten jest lepszy, nie opina mnie, nawet jest lużniejsza w pasie, ale ja tak wolę, niż jak mnie zbyt mocno obciska! Ciuszki są super!!! Bardzo polecam!!! Kinga fachowo i cierpliwie doradza! Pozdawiam! Odpowiedz Link
akna Re: ask77 04.05.09, 16:10 Akurat moja odpowiedź była konsultowana z Kingą. Kusicielki z długim rękawem bordowe wyszły ciut mniejsze - ot uroki różnych dzianin i kurczenia się ich. A jak z obwodem w pasie? może porównaj sobie z tabelką na stronie biubiu.pl? Odpowiedz Link
restless Sukienka empire ciemnozielona ? 04.05.09, 20:19 Widzialam jasnozielona i turkusową oraz ciemnozieloną bluzeczkę. Czy byłaby możliwość uszycia ciemnozielonej sukienki ? Mam czerwoną sukienkę (oraz fioletową bluzkę empire),jestem bardzo zadowolona a ciemnozielona byłaby spełnieniem moich sukienkowych marzeń. Odpowiedz Link
la_parisiene do Ask77 05.05.09, 17:26 hej:) jeśli uważasz, że Cię zbytnio obciska - możesz wymienić na większą :) Odpowiedz Link
magga77 Re: do Ask77/ pytanie do Kingi 06.05.09, 17:22 la_parisiene napisała: > hej:) jeśli uważasz, że Cię zbytnio obciska - możesz wymienić na większą :) To było chyba do mnie. Ja pisałam o obciskającej bordo kusicielce. Jeżeli byłaby możliwość wymiany na większą, to chętnie bym to zrobiła. Nie pomyślałam o tym :( Na pewno będę u Ciebie jeszcze coś zamawiać czy wtedy mogę odesłać Kusicielkę (oczywiście nieużywaną i z metkami)i poprosić o wymianę za jednym razem? Pozdrawiam Odpowiedz Link
ask77 kocio-kocio i kusicieliki 07.05.09, 08:13 Byłam wczoraj w BiuBiu i mam:) zielone kocio-kocio,śliwkową kusicielkę z krótkim i bordową z długim.Rękawy w bordowej są świetne:) Rozmiar jednak 40, bo 38 były zbyt obcisłe. Do tego B/BB, bo w sumie to jestem średniobiuściasta (i pomyśleć,ze rok temu myślałam o sobie: najbardziej najobrzydliwiej cycata baba na swiecie;) ) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: kocio-kocio i kusicieliki 08.05.09, 08:00 Ask77 - a to Ty :) Cieszę, się, że jesteś zadowolona :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: do Ask77/ pytanie do Kingi 08.05.09, 07:59 Magga77 - tak :) Z takimi rzeczami na priva zapraszam :) Odpowiedz Link
ciri1971 problem p praniu:( 05.05.09, 16:00 Wyprałam moją śliczną, fioletową kusicielkę i zrobiła się w niej dziura. W pierwszym momencie myślałam, że to szew puścił, ale okazało się, że nad szwem(tym pod biustem) materiał po prostu się rozdarł. Dodam, że prałam ręcznie, w letniej wodzie, w płynie do delikatnych tkanin. Czy którejś z Was też się to zdarzyło, czy mam pecha? Pewnie można to zaszyć, ale idealnie już nie będzie i trochę się martwię, co będzie po kolejnych praniach i z innymi bluzkami. Odpowiedz Link
la_parisiene Ciri1971 05.05.09, 17:09 Hmmm, zmartwiłaś mnie :( Odsyłaj z reklamacją - dostaniesz nową - święte prawo konsumenta : ) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Ciri1971 05.05.09, 17:18 Kingo, przyjrzałam się jeszcze raz( i jeszcze dokładniej) i to jest jednak na szwie, a nie nad. Może w takim razie spróbuję to zeszyć? Jak myślisz, czy to ma sens? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Ciri1971 05.05.09, 17:39 Nie, nie szyj - skoro się rozeszło na szwie - to znaczy, że źle zostało uszyte i trzeba to reklamować :) Odpowiedz Link
la_parisiene Reklamacje, wymiany, zwroty ... 05.05.09, 23:04 Dziewczyny, prowadzę działalność i przestrzegam wszelkich praw konsumenta - dostajecie dowód zakupu, macie prawo do wymiany, zwrotu i reklamacji. W związku z powyższym zwracam się do Was z prośbą, aby wszelkie problemy zgłaszać do mnie. Wtedy mogę zwrócić większą uwagę na proces produkcji, bądź zmienić dostawcę surowców. Jeśli kupujecie coś i np. wyjdzie wada ukryta to piszecie do sprzedawcy czy na forum? Dziękuję za uwagę :) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Reklamacje, wymiany, zwroty ... 06.05.09, 09:45 Kingo, napisałam na forum, bo wydawało mi się, że to ja zrobiłam coś nie tak- źle wyprałam bluzkę itp. i chciałam to skonsultować z innymi użytkowniczkami. Niestety mam taką cechę, że zawsze szukam winy najpierw po swojej stronie. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam. Odpowiedz Link
la_parisiene Ciri :) 06.05.09, 11:00 Nie, nie uraziłaś, po prostu nie zawsze mam czas na czytanie forum, dobre wróżki wirtualne mi donoszą lub starają się mnie wyręczyć :) Kiedy wiadomość trafia najpierw do mnie - mogę szukać rozwiązania problemu. Nie chodzi mi o to , żeby nie pisać, że coś jest źle - po to jest forum i po to jest wątek , żeby pisać, że coś wychodzi małe/duże/średnie/krókie/długie , jakość jest dobra, takase albo fatalna, gumki ciasne... - tak robimy opisując biustonosze i ubrania. Prosiłam tylko, o info na priv, jeśli coś jest nie tak w przypadku wady, reklamacji, wymiany, zwrotu ... Odpowiedz Link
aaravis Re: BiuBiu-2 06.05.09, 11:32 Właśnie podziwiałam sukienki - trawka jest genialna, mam tylko jedno pytanie - czy przewidywana jest edycja tych modeli przed kolano? W takich do połowy łydki wyglądam beznadzizejnie, zwłaszcza jak są rozkloszowane. Odpowiedz Link
athena1983 Re: BiuBiu-2 07.05.09, 11:32 A ja się zastanawiam czy będą inne kolory sukienek np. granoatowa?? I dołanczam się do pytania czy będzie cos krótszego?? Odpowiedz Link
la_parisiene Uwaga! Miałam/mam?problem z pocztą biubiu@biubiu:( 06.05.09, 13:03 W ciągu 2-3 ostatnich dni w związku ze zmianą serwera miałam problem z dostępem do poczty. Jak już w końcu udało mi się coś napisać, wracała do mnie informacja zwrotna, że nie dostarczono odpowiedzi, a sam mail zaginął w czeluściach netu. Nadal wiadomości, które wysyłam nie lądują w przegródce "wysłane" ale chyba dochodzą, bo nie brak komunikatów "Mailer-daemon" failure notice.... Czuję się jakbym miała wielkie dejavu, bo czytam te same maile i nie wiem czy już na nie odpowiadałam czy nie? Bez tego miałam problem z opanowaniem korespondencji, teraz mam wrażenie, że już nad niczym nie panuję : ( Reasumując : Jeśli nie odpowiedziałam komuś- proszę o ponownego maila : ) Kwiatku - Tobie chyba już odpowiadałam? jeśli nic nie dostałaś - proszę napisz puk, puk :) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Puk, puk niestety niczego nie dostalam ;) 06.05.09, 13:39 Cos doszlo, ale chyba wyslalas do mnie dwa maile, bo piszesz, ze zapomialas o tunice :) Wtedy ten pierwszy do mnie nie dotarl. Odpowiedz wyslalam. Odpowiedz Link
inez69 Re: Uwaga! Miałam/mam?problem z pocztą biubiu@biu 08.05.09, 11:19 la_parisene może masz coś pogmatwane w ustawieniach poczty, czesto jest tak, że jeśli nie zaznaczysz opcji, że chcesz by maile wysłane były zapisywane w folderze wysłane, to one po prostu przepadają (po wysłaniu oczywiście). Odpowiedz Link
temperka Kiedy kusicielki b/bb 11.05.09, 21:57 Kinguś czy znasz mniej / więcej termin kiedy będą dostępne kusicielki z krotkim rękawem ? Odpowiedz Link
2-ta Re: Kiedy kusicielki b/bb 11.05.09, 23:35 Kusicielkę z rękawkiem do łokcia :) proszę... Odpowiedz Link
margo13ak Kusicielki, hiszpanka i kocio 14.05.09, 13:48 Wczoraj dostałam moje zamówienie :-))) Wszystko sprawnie, mailowo dobrany rozmiar, szybciutkie odpowiedzi Paryżanki - dziękuję :-) Wymiary 110 biodra, 88 talia i 73/110 (bryt. 30K).Zakupiłam: Kocio butelkowozielone (krótki rękaw)44BB/BBB Bałam się tego fasonu, wydawał mi się ciężki - nic podobnego! Jedyna bluzka z kopertowym dekoltem, w której nie mam pretensji do tegoż, że jest kopertowy ;-) a wydawało mi się, że spiczaste dekolty nie dla mnie ;-) Biust zmieścił się idealnie, moja sylwetka klepsydry jakby nabrała lekkości. Dzianina nieco mniej miękka niż w kusicielkach - przez to stabilniejsza, nie tak bardzo lejąca. Kusicielka bordowa (długi rękaw) seria dla wysokich 44BB/BBB Piękna. Nieco jednak przydługie rękawki na moje 170cm wzrostu, ale szczerze mówiąc, dodaje jej to uroku ;-). Duuży dekolt, wszystko mi chce z niego wyleźć, ale moja obniżona Ariza sprostała zadaniu. Na biust ma sporo miejsca, więcej, niż w kusicielce granatowej z krótkim rękawkiem, jest też luźniejsza na ciele - leży w sam raz, swobodnie. Mięciutka dzianinka, przylegająca i lejąca. Czekam na jakiś chłodniejszy dzień, coby przyprawić TŻ o wytrzeszcz oczu ;-) Kusicielka granatowa (krótki rękaw) 44BB/BBB Po korespondencji z Paryżanką miałam obawy, że będzie się za bardzo opinać - ale jest OK, tylko lepiej, żebym nie przytyła ;-), zobaczymy po praniu. Generalnie jest mniejsza niż wyżej opisana bordowa, ma też jakimś cudem mniej miejsca na biust - całym szwem nieco włazi na piersi (mierzyłam na ten sam stanik), może, gdybym miała pasującego Effuniaka (biust wyżej), to leżałaby lepiej. Ale nie oddam jej za skarby świata. Szkoda, że nie było już zieleni i turkusu... Jedyna uwaga - faktycznie gumeczki przy rękawkach są nieco przyciasne, jeszcze nie wiem, czy będzie mi to przeszkadzać, muszę ją ponosić. Hiszpanka 44BB/BBB Faaajna... Dla mnie - najlepsza długość, takie lubię. Biust wlazł, chociaż przy wycięciu rękawka jednak podkrój pachy ciągnie się nieco do przodu i stanik lubi wyglądać... Reszta - jak w poprzednich recenzjach, zakochałam się w tej bluzce - mierzyłam na zlocie Maczek i mimo podobieństwa na mnie wyglądał gorzej, niż Hiszpanka. Jestem baardzo zadowolona :-)))) Niewątpliwie będę niecierpliwie czekać na kolejne ciuszki. I jak jeszcze będą, odważę się na kusicielki zielone i turkusowe... PS. Przyłączam się do prośby o krótsze (lub zdecydowanie dłuższe) sukienki - w midi wyglądam jakbym zamiast nóg miała grube słupy... i koniecznie w rozmiarach powyżej 40 :-) Odpowiedz Link
anna-pia kocio-kocio a kusicielka, krótkie rękawy, r. 44 14.05.09, 23:19 niniejszym melduję, że za radą Kingi do kusicielek 44 bb/bbb wzięłam kocio-kocio 44 b/bb zamiast 44 bb/bbb i leży idealnie :) za radą którejś galeryjki nie obciągam kusicielki na całej długości - mam hmmm boczki ;), tylko marszczę ją poniżej hmmm boczków i nie rzucają się w oczy (nie będę z powodu hmmm boczków odmawiała sobie pięknej bluzki) mąż powiedział, że "może to nieodpowiednie słowo, ale te bluzeczki są bardzo twarzowe " :)) mam nadzieję, że kusicielki i kocio-kocio będą stałymi liniami Biu Biu :) Odpowiedz Link
anna-pia doidam jeszcze o kolorach :) - śliwka 31.05.09, 23:09 IMO śliwka kusicielki jest ciut ciemniejsza niż śliwka empirki Odpowiedz Link
aleksandra_lm kusicielki na ramiaczkach w letnich kolorach 15.05.09, 00:40 A ja mam pytanko o kusicielki na ramiaczkach (tudziez hiszpanki) - czy jakas szansa na inne szalone letnie kolory bylaby???? Moja ukochana firma odziezowa ma niby fajne te ciuchy w super kolorach - ja sroka straszna jestem, ale sporo wzorow nie jest niestety biustoprzyjazna. Np takie bluzeczki: www.bostonproper.com/product/Tie-dye-floral- cami/830314/pc/42/sc/111/c/54.uts www.bostonproper.com/product/Tropical-leopard-knit- cami/829932/pc/42/sc/111/c/54.uts albo taka www.bostonproper.com/product/Diamonds-are-forever- top/830304/pc/42/sc/111/c/54.uts - one niestety nie sa szyte z mysla o osobach z nieco wiekszym biustem... :( a sliczne sa (chociaz ceny mniej sliczne - trzeba wyczekac na przeceny) nie daloby sie uszyc czegos takiego??? W takich bardziej pstrokatych polaczeniach kolorystycznych...??? Z miejscem na biust... Ja chetnie kupie;) Odpowiedz Link
daslicht Re: kusicielki na ramiaczkach w letnich kolorach 15.05.09, 01:30 A ja bym chciała biuściastą sukienkę na lato szytą w tym stylu. Kolor oczywiście mógłby byc inny, chodzi mi o dekolt V, szerokie rękawy i ściśnietą talię :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: kusicielki na ramiaczkach w letnich kolorach 15.05.09, 08:13 oj tak, uwielbiam takie kimonowe rękawy i podkreślenie talii. przy czym dla mnie może być też dekolt okrągły :) kusicielki na ramiączkach to fajny pomysł, ale podejrzewam, że ciężko byłoby je tak wykroić pod pachami, żeby nasze pancerniczki nie wyłaziły :( Odpowiedz Link
la_parisiene Re: kusicielki na ramiaczkach w letnich kolorach 15.05.09, 08:40 Tak, psuj-ka ma rację, chciałam zrobić wersję letnią kocio bez rękawów i trzeba by bardzo skromny podkrój robić, żeby nic nie wychodziło, ale jeszcze dożyjecie tych czasów, że będzie coś :D Odpowiedz Link
la_parisiene Re: kusicielki na ramiaczkach w letnich kolorach 15.05.09, 08:35 Aleksandro - powiedz mi gdzie zamówić takie fantastyczne wzorki, a pójdę tam choćby na piechotę i będę szyła, szyła, szyła :D ehhh, ja sama bym takie chciała..... Odpowiedz Link
aleksandra_lm kochana, niestety nie wiem:( 15.05.09, 12:38 oni szyja te ciuszki gdzies poza granicami Stanow - przypuszczalnie w Chinach lub Indiach (wiele rzeczy jest bogato haftowana np koralikami) - hmmm, a moze napisz do Boston Proper i zloz im propozycje wspolpracy - przy projektowaniu ubran dla biusciastych pan.... Odpowiedz Link
aleksandra_lm Parisiene, mam pomysl 22.05.09, 21:07 Hej, Parisiene, jesli chodzi o materialy to moze napisz do Beaty z Kocianki, o stad: kocianka.blogspot.com/ Dziewczyna szyje bardzo fajne tarby, kosmetyczki i inne gadzety z bardzo fajnych materialow... I wiem ze zamawia swoje za granica... Moze ci cos podpowie gdzie szukac takich fajnych wzorow... A ja nadal jestem zainteresowana kusicielkami i kusicielkami na ramiaczkach (lub chociazby takimy bez rekawkow) w wiekszej gamie kolorow - bo na razie dobralabym turkusowa i zielona a chcialabym wiecej... Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Parisiene, mam pomysl 22.05.09, 21:43 heh, jakby to powiedzieć - ja wiem gdzie można zamówić fajne rzeczy, gdzie zamówić własne wzory itp... - sęk w tym, że takie rzeczy zamawia się w ilościach dla mnie kosmicznych. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Parisiene, mam pomysl 24.05.09, 12:29 o faktycznie. Te pstrokate koty są boskie: 2.bp.blogspot.com/_ucfB39XLl04/SU_4M531zII/AAAAAAAAAc0/-2QGZwFkJEI/s1600-h/kotyLB.jpg Już sobie wyobrażam biuścastą koszulę w te kocury. mrrrr Odpowiedz Link
joankb Re: kusicielki na ramiaczkach w letnich kolorach 15.05.09, 15:18 To ja będę u Ciebie pod drzwiami koczowała... Od burych ciuchów w naszych sklepach robi mi się niedobrze... Po zastanowieniu stwierdzam, że chyba nie mam w ogóle jednobarwnych bluzek, no, jeden głęboki fiolet... Nie lubię. Odpowiedz Link
inez69 Sklep BiuBiu ruszył:) 18.05.09, 13:20 Link do wątku na temat sklepu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=95453754&a=95453754 Dziewczyny czy zmniejszając rozmiar bluzki zmniejsza sie także jej dlugość? Tzn. zastanawiam się między 38 a 40 dla mojej mamy, która jest niskiego wzrostu i teoretycznie na granicy tych dwóch rozmiarów. Odpowiedz Link
livada Re: A kiedy kusicielki 34B/BB lub BB/BBB? 22.05.09, 21:06 Dołączam się do pytania - czy i kiedy będą kusicielki z długim i z krótkim rękawem 34b/bb albo 34bb/bbb? Bo nie wiem, czy mam czekać, czy skusić się na 36b/bb... Odpowiedz Link
la_parisiene Re: A kiedy kusicielki 34B/BB lub BB/BBB? 22.05.09, 21:56 Na razie nie przewiduję kusicielek z krótkim rękawkiem 34. Mam bardzo duże opóźnienie z powodu szwalni, która najpierw źle uszyła całą serię letnich ciuchów, z których większość jest nie do uratowania :( a dzisiaj odkryłam jeszcze, że uszyli kusicielki w rozmiarach B/BB a wszyli BB/BBB :( buuuuu - prędzej będę sama siedzieć i szyć niż narażać się na kolejne straty. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: A kiedy kusicielki 34B/BB lub BB/BBB? 24.05.09, 12:20 A nie możesz wystawić i po prostu poinformować ze w tym modelu rozmiar biusciastosci wypada mniejszy? Dla mnei nei wazne jest co pisze na metce, ale kusicielek b/bb nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
semele2 Pytanie o sukienki 21.05.09, 10:37 Wybieram się za miesiąc na wesele (20 czerwca) i potrzebuję sukienki z krótkim rękawem (długi rękaw w II połowie czerwca jest fajny tylko na zdjęciu) w rozmiarze 44BB/BBB albo 44BBB. Jest szansa, że pojawi się coś takiego / będą uzupełnione rozmiary z aktualnie dostępnych modeli? Odpowiedz Link
beniutka_bo Nowinka-paski 21.05.09, 20:59 Wypatrzyłam na stronie nowinkę- bluzeczkę "paski" www.biubiu.pl/product.php?id_product=40 -no cudo,czekamy na mniejsze rozmiary! Będą? Proooszę! Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Nowinka-paski 21.05.09, 22:25 kurczę, już nie ma :) Jest gdzieś zdjęcie tych paseczków? :) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Nowinka-paski 21.05.09, 22:27 To było jako "nowość" i nawet nie było ceny podanej. Tylko,ze rozmiary 44-48 ;( Aż pożałowałam,że nie jest mnie więcej. Ogólnie-śliczna: dół jednolity,drapowany, góra kopertowa w paseczki,rękawek krótki. Cudo! Odpowiedz Link
akna Re: Nowinka-paski 21.05.09, 22:53 Spoko spoko, wrócą na stronę. Dla mniejszych rozmiarów będą w ciut innej kolorystyce. BiuBiu to takie specjalne miejsce, które jeszcze Was nie raz zaskoczy. A krótkie i niepowtarzalne serie to właśnie główna specjalność :-) Odpowiedz Link
nati_88 Re: Nowinka-paski 21.05.09, 22:56 O, w końcu coś, w co mam szansę się wcisnąć i co mi się podoba:) Tylko, kurczę, boje się, że ta jaśniejsza góra poszerzy optycznie moje i tak szerokie ramiona :( No ale poczekam, aż będzie dostępna i wtedy sie zobaczy. Tylko kwiestia kiedy... Odpowiedz Link
akna Re: Nowinka-paski 21.05.09, 22:58 Nie chcę odpowiadać za Kingę, ale do końca maja powinna się pojawić. Pamiętajcie, że BiuBiu się dopiero rozkręca i nie jest jeszcze to firma, która letnie kolekcje ma już opanowane i odszyte pół roku przed sezonem. Odpowiedz Link
nati_88 Re: Nowinka-paski 21.05.09, 23:40 Ja to rozumiem, tylko jeśli na horyzoncie pojawia się możliwość kupienia fajnej bluzki, która na biuście nie będzie mi się rozchodzić a na plecach wisieć, plus będzie oryginalna, to ja doczekać się nie mogę i mnie trochę nosi;) >>do końca maja powinna się pojawić No to trzymam kasę na koncie i uzbroję się w cierpliwość. I nie pojade w akcie desperacji w poniedziałek do C&A :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Nowinka-paski 22.05.09, 01:33 nati_88 napisała: > O, w końcu coś, w co mam szansę się wcisnąć i co mi się podoba:) Tylko, kurczę, > boje się, że ta jaśniejsza góra poszerzy optycznie moje i tak szerokie ramiona > :( Jasne spodnie/spódnicę do tego założysz, to się zrównoważy. Sama zamierzam tak właśnie uczynić :) (jak już bluzeczki wrócą...) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Nowinka-paski 22.05.09, 11:18 Z tylu trojkatny dekolt?! Ta bluzka juz jest moja i to jeszcze w moich ulubionych kolorach: pomarancz z brazem :D Odpowiedz Link
kasica_k Cu-deń-ko! 22.05.09, 01:24 Mam kilka bluzek z takim układem pasków i wygląda to na biuście genialnie. Ciemniejszy dół zrobi nam talię (tym, które tego potrzebują, np. ja :) a drapowanie zamaskuje fałdki. Jeśli mamy szerokie ramiona, zakładamy do tego jasne spodnie, np. letnie białe czy beżowe, wyjdzie klepsydra jak nic. Jestem na TAK :) Na marginesie - modelki na zdjęciach są urocze :) Odpowiedz Link
nunia01 Re: Cu-deń-ko! 22.05.09, 13:28 Ja do paseczków mam na razie uczucia ambiwalentne. Ale na 100% spróbuję! Siostrę moją w tym widzę, więc tak czy inaczej pewnikiem zakupię:) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Cu-deń-ko! 22.05.09, 16:15 paseczki też będą w wersji super-ultra limitowanej :) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Cu-deń-ko! 22.05.09, 16:16 ale będzie też w okolicach rozmiaru 36? Proooszę! Odpowiedz Link
nati_88 Re: Cu-deń-ko! 22.05.09, 21:32 A jak bardzo? Bo nie wiem, czy się nakręcać, bo nie zawsze mam dostęp do neta i mogę przegapić a podoba mi się "Mrrrau" coraz bardziej :) I jeszcze kasica podsunęła mi dobry pomysł odnośnie dołu ( taki prosty, że aż na niego nie wpadłam) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Cu-deń-ko! 24.05.09, 12:17 A jakie bedą jeszcze wersje kolorystyczne? Mi sie marzy jakaś z fuksą. np. ciemna fuksja z błekitem czy cos w tym stylu. Coś dla zim:) Sam krój i momysł z paseczkami jest GENIALNY. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Cu-deń-ko! 25.05.09, 23:01 tzn jakiej? :D może coś z różem/fuksją/fioletem? :D Błagam na kolanach, bluzeczka jest bossssska!!! Odpowiedz Link
plecha1 Re: Cu-deń-ko! 25.05.09, 00:43 Obawiam się, że owszem, fałdki zamaskuje, ale kosztem poszerzenia całości. I parę innych dziewczyn, którym pokazałam zdjęcia, zareagowało na zasadzie "O rany, toż to z 10 kilo doda!". Odpowiedz Link
akna Re: Cu-deń-ko! 25.05.09, 09:37 Na zdjęciu masz prototyp. Za duży na dole, za szeroki na plecach, pospinany szpilkami na potrzeby zdjęcia :) tak się właśnie dzieje w świecie ubraniowym :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Cu-deń-ko! 25.05.09, 15:58 Chudej to może i doda, ale tym, co tego potrzebują, powinno zamaskować :) (mam coś trochę podobnego, i działa). Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Nowinka-paski 22.05.09, 18:30 Mi tez się podoba bluzeczka w paseczki, mam nadzieję, że uda mi się ja dostać ;) i że nie będzie poszerzać moich wielkich ramion ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Nowinka-paski 23.05.09, 12:35 No te PASKI to mi się wielce podobają :) NAJBARDZIEJ :) Czekam aż będą w sklepie. Odpowiedz Link
ansil a kusicielka z krótkim bordowa? 22.05.09, 19:09 proszę, powiedzcie, że będzie ;) Odpowiedz Link
skrzydlasta A czy w przyszłości jest szansa na bawełnę? 23.05.09, 17:59 Jak widzę ten skład (viscose) to się duszę. Mam już taki uraz, nieważne jak miły ten sztuczniak w dotyku by nie był. Postulowałabym za bawełną lub lnem. Odpowiedz Link
wera9954 Re: A czy w przyszłości jest szansa na bawełnę? 24.05.09, 11:33 Ja też bym się ucieszyła z bawełny :) Wczoraj chodziłam w Maczku i bardzo dobrze się w nim czułam, ale na letnie upały ten materiał się nie nadaje :( Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: A czy w przyszłości jest szansa na bawełnę? 24.05.09, 15:44 Momencik, przecież wiskoza to włókno produkowane z celulozy i ma podobne właściwości użytkowe jak bawełna. Wiskoza to wprawdzie w nazwie włókno sztuczne jeżeli chodzi o zasady produkcji, ale na skórze zachowuje się jak naturalne, bo fizykalnie niewiele różni się od bawełny. Ja to się ucieszyłam, że te rzeczy są z wiskozy, bo jest ona gładsza, lepiej układająca się i przyjemniejsza w noszeniu niż bawełna. Znacznie lepsza na upały, zwykle delikatniejsza i cieńsza. To nie jest to sztuczne poljestrowe włókno z czasów komunistycznych, które nayzwało się wiskozą. Odpowiedz Link
pierwszalitera Sukienka Empire z krótkim rękawem czerwona? 24.05.09, 16:15 Czy ktoś wie może, czy była/jest/będzie dostępna sukienka Empire z krótkim rękawem w kolorze CZERWONYM?!!! :-) Odpowiedz Link
lucja-w Zielona Kocio-kocio z krótkim rękawem 46 BB/BBB 25.05.09, 10:23 oraz granatowa tunika drapowana z długim rękawem 46 BB/BBB. Bluzeczki super!!! Bałam się że dekolt będzie zbyt wystawał ale jest ok. Na moje wymiary 85/112(120 w pochyleniu) noszę biustonosze 75H/HH lub 80GG, w biuście w bluzeczkach zmieści się jeszcze dużo więcej:-) długość ok na moje 170cm wzrostu. W pasie mam 90, biodra 110 i niestety dość wydatny brzuch ze sporą oponką i nie wiem jak u innych dziewczyn w tych (podobnych)rejonach rozmiarowych ale u mnie to drapowanie pod biustem mogłoby być szersze, bo przez tą oponkę, drapowanie podsuwa się do góry,robi się cienki paseczek i zamiast maskować to jeszcze uwydatnia i wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży:-(. Może pani Kinga uwzględni to w rozmirach 44,46,48 aby do maskujące drapowanie było troszkę szersze?... Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Zielona Kocio-kocio z krótkim rękawem 46 BB/B 25.05.09, 14:49 o żesz, w pasie mam 87, w biodrach 110 i zamówiłam kusicielki rozmiar 44.. wejdę?? Odpowiedz Link
lucja-w Re: Zielona Kocio-kocio z krótkim rękawem 46 BB/B 25.05.09, 20:13 Wejdziesz na pewno:-) Na mnie jest trochę luźno więc myślę że będzie tylko lekko opięte.(ale ja mam dosyć duży brzuch lejący się, 3x pociążowo-podzieciowy więc ja wolę jednak bardziej luźne ciuszki:-) Odpowiedz Link
wera9954 Maczek 38BB/BBB 25.05.09, 10:50 Najwyższy już czas, żeby tę bluzkę opisać :) O dziwo na moim skromnym biuściątku układa się bardzo dobrze, choć dekolt jest nieduży (ale to dobrze, bo dobrego half-cupa nie posiadam). Fajnie rozdziela piersi :) Poniżej również układa się bardzo dobrze, ani nie powiewa, ani się zbytnio nie opina. W talii mam 71,5 cm (przytyłam, buuu). Wygląda świetnie, w ogóle mam słabość do groszków i kropeczek :) -- Lobby_Biuściastych:)(69/92/96=70FF Effuniak) Miseczki Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Maczek 38BB/BBB 25.05.09, 18:38 wera9954 a jaki wzięłaś rozmiar? Bo maczki zostały same bb/bbb, a ja powinnam miec raczej b/bb. Czy zamówienie maczka troche za duzego w biuście ma sens? Odpowiedz Link
wera9954 Re: Maczek 38BB/BBB 26.05.09, 11:53 No przecież napisałam, że 38BB/BBB :) I jest w porządku, mimo że miejsca na biust mam jeszcze duuuużo :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Maczek 38BB/BBB 26.05.09, 12:00 Dodam jeszcze, że część piersiowa marszczy się o góry i u dołu, ale wygląda to na zamierzony efekt :) Odpowiedz Link
la_parisiene UWAGA!!! WADLIWA SERIA!!! 27.05.09, 13:07 Dziewczyny, najmocniej Was przepraszam, ale te z Was , które kupowały kusicielki z krótkim rękawkiem w kolorze śliwkowym i zielonym, mogły dostać bluzki z serii, którą wycofałam. (dotyczy to okresu przed otwarciem sklepu) Dzięki Ciri mogłam szybko zareagować, ale kilka sztuk "poszło w świat" i nie jestem w stanie odgadnąć do kogo? mogło się tak zdarzyć, że któraś z Was dostała taką bluzkę :( :( :( Proszę, sprawdźcie przy odcięciu na biust czy nie ma małych dziureczek - jeśli są proszę o odesłanie na adres sklepu : 40-149 Katowice, Bytomska 8 z informacją czy chcecie zwrot pieniędzy czy wymianę na nową. Gdybym też mogła prosić o informację mailem zatytułowanym REKLAMACJA. Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację. Więcej mam nadzieję się to nie powtórzy. Zrezygnowałam z usług tej szwalni, teraz sama będę wszystko sprawdzała. Kinga Odpowiedz Link
anka-ania Re: UWAGA!!! WADLIWA SERIA!!! 27.05.09, 15:43 Ja właśnie trafiłam na taką wadliwą bluzkę. Dodam tylko, że wada wyszła dopiero po praniu, wcześniej nic nie zauważyłam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: UWAGA!!! WADLIWA SERIA!!! 27.05.09, 16:03 oo, to muszę sprawdzić swoją i uprać - bo na razie wisi w szafie z metką ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: UWAGA!!! WADLIWA SERIA!!! 27.05.09, 16:08 Właśnie najgorsze jest to, że gołym okiem tego nie widać, dopiero po praniu jak zaczynają oczka "lecieć" lub pod światło - jeśli zobaczycie takie dziureczki - jak po wyprutym ściegu tuż nad marszczeniem - to niestety jest to bluzka do reklamacji :( Odpowiedz Link
nunia01 Maczek, Hiszpanka, Kocio-kocio zielone 27.05.09, 17:37 Jestem posiadaczką tych trzech bluzek i recenzuję Maczek - bodaj 46 BB/BBB - moja ukochana bluzka z dużym dekoltem. Świetnie wygląda z opuszczonymi rękawkami. Noszę ją przy obwodach 118/105/118 (biust, miejsce gdzie powinna być talia, biodra) (36 G/GG). Da się nosić (przy moich wymiarach) do niewpijających się w tali spodni bez chwalenia się wszem i wobec oponą i pochodnymi. Hiszpanka 46 B/BB - przyszła wczoraj i zostanie, chociaż dekolt ma zdecydowanie mniejszy niż Maczek, opuszczone rękawki układają się nie tak ładnie jak w Maczku i niestety bardzo opina mi brzuch. Będzie więc funkcjonowała jako bluzka pod. KocioKocio z krótkim rękawkiem 46 B/BB układa się dobrze i jak dla mnie ma cudny kolor. Dekolt można aranżować na sposób grzeczny i mniej grzeczny:) Da się nosić (przy moich wymiarach) do niewpijających się spodni. Odpowiedz Link
mszn jakość materiałów - będę płakać... 27.05.09, 21:16 W połowie kwietnia na zlocie wrocławskim kupiłam zieloną sukienkę. Ile razy mogła być prana? 5-6? Po przedostatnim praniu puściły szwy na ramionach - zrobiły się szeregi takich pałych naderwań wzdłuż szwu, jakby sukienka nie wytrzymała własnego ciężaru - suszyłam na wieszaku. Okej, będę suszyć poziomo. Wczoraj po wyjęciu z pralki okazało się, że oba paski te do wiązania z tyłu mają ogromne dziury - poszedł szew. Za każdym razem jak wiązałam kokardkę, trzeszczało, no i proszę. Kurczę, to jest sukienka za 100 zł, a nie za 400, żebym ją musiała prać ręcznie, chuchać i dmuchać. Co z tego, że wyglądam w niej rewelacyjnie, skoro od teraz będę ją zakładać nie częściej niż raz na dwa tygodnie, bo będę się bała, czy wyjdzie cało z każdego kolejnego prania. Chciałam kupić jeszcze jedną sukienkę i kilka kocio-kocio, ale chyba odpuszczę, lubię, jak ubrania służą mi dłużej niż miesiąc. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: jakość materiałów - będę płakać... 27.05.09, 22:28 Pani Kinga w korespondencji mailowej wspomniala mi, ze ostatnio pare serii bylo wadliwych z winy szwalni, moze po prostu trafilas na taki egzemplarz? Z tego, co czytalam na forum, to przedtem nie bylo takich problemow z jakoscia ubran, wiec moze po prostu nieszczesliwy wypadek z Twoim egzemplarzem? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: jakość materiałów - będę płakać... 27.05.09, 22:35 Mszn , odeślij ją proszę - zwrócę Ci pieniądze, z opisu wnoszę, że mogło się z nią stać to, co z niektórymi kusicielkami, one były szyte w tym samym czasie. Wprawdzie przeglądałam sukienki i nie zauważyłam w nich wad, ale może trafił Ci się egzemplarz uszyty tak jak te pechowe kusicielki :( :( :( Pożegnałam się już z tą szwalnią, ciekawe czy doczekam się zwrotu poniesionych strat. Straty dobrego imienia mi nie zwrócą :( Odpowiedz Link
bebe.lapin Glowa do gory! 27.05.09, 22:45 Straty dobrego imienia mi nie zwrócą :( > Paryzanko! Twoje ubrania maja tak dobra opinie, ze jednorazowa, usprawiedliwiona wpadka nie moze im zaszkodzic. Ja nadal czekam z nadzieja, ze w koncu zostanie uszyte cos dla mnie :) Odpowiedz Link
mszn Re: jakość materiałów - będę płakać... 27.05.09, 23:08 Wysłałam maila. Szkoda, że nie doczytałam postów o problemach z kusicielkami, nie jęczałabym tutaj od razu. Mam nadzieję, że udało Ci się znaleźć nowych wykonawców, godnych zaufania. Geniusz BiuBiu zasługuje na najlepsze :) W żadnej kiecce tak dobrze nie będę wyglądać. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: jakość materiałów - będę płakać... 28.05.09, 00:16 mszn napisała: > W połowie kwietnia na zlocie wrocławskim kupiłam zieloną sukienkę. Ile razy > mogła być prana? 5-6? > Po przedostatnim praniu puściły szwy na ramionach - zrobiły się szeregi takich > pałych naderwań wzdłuż szwu, jakby sukienka nie wytrzymała własnego ciężaru - > suszyłam na wieszaku. Okej, będę suszyć poziomo. Jej, przecież, to wiskoza, czyli bardzo delikatna dzianina i nie suszy się jej na wieszaku. Nie wyciągały ci się uszy? Na bardzo wielu kupnych rzeczach z wiskozy jest też wskazówka prać ręcznie, albo w programie dla delikatnych tkanin przy 30, maksymalnie 40 stopniach, suszyć w stanie rozłożonym. Instrukcje prania bierze się na serio. ;-) Odpowiedz Link
mszn Re: jakość materiałów - będę płakać... 28.05.09, 08:56 Każde pranie robię w 30 stopniach, a tę sukienkę oprócz pierwszego razu - zawsze w płynie, nie w proszku. Jak mam do wybory lekkie naciągnięcie tkaniny na wieszaku, a szereg pręg suszarkowych od suszenia w rozłożeniu, to wybieram to drugie. Teraz rano doczytałam posty o wadliwej serii, przyjrzałam się sukience i te dziwne dziurki wzdłuż szwu są też przy marszczeniu, dobrze schowane. Odpowiedz Link
magdalenkau Pytanie do Pani Kingi 28.05.09, 15:54 Chciałabym się dowiedzieć czy doszły do Pani moje maile w sprawie czerwonej sukienki 34.. Dostałam Pani maila z wytłumaczem, a potem już żadnej odpowiedzi, a pisałam także na gg.. Odpowiedz Link
psuj-ka hiszpanka i kusicielka zielona 38b/bb :) 28.05.09, 18:18 Dzisiaj przyszły :) Moje wymiary - biust 72/96, talia 70, wzrost 182 Hiszpanka - nie mogłam się doczekać nowej partii, a pojawiło się 38b/bb, więc kliknęłam, w tajemnicy przed moim marudnym Panem, który nie lubi grochów. Na szczęście, gdy mnie zobaczył, zupełnie zmienił zdanie, i stwierdził, że mam w niej, cytuję, "dwie śliczne piersi" (jakbym normalnie nie miała ;)) efekt rozdzielenia biustu jest b. fajny, tak samo opcja zsunięcia rękawów. Jedyny minus - materiał trochę się marszy pod biustem i na brzuchu, być może powinnam mieć jednak 36b/bb. Miejsca na biust swobodnie starcza :) Kusicielka zielona trawka - prześliczny kolor, super wiosenny. Materiał bardzo miły w dotyku. Jest bardziej obcisła, nic się nie marszczy - idealny rozmiar :) Bardzo lubię jej szeroki dekolt. Największy minus - obie mogłyby być dłuższe... droga Kingo rozważ proszę doszywanie krótkich limitowanych serii dla wyższych dziewczyn :) Kocham BiuBiu!!! Odpowiedz Link