derenka kokietka :) 24.04.09, 20:52 Czy któraś z was o wymiarach zblizonych do 76/98 ma maskaradkę coquette?Jeśli tak to w jakim rozmiarze?Jak ona wypada? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: kokietka :) 24.04.09, 21:02 Ja mam:) W tabelkowym rozmiarze 32FF. Miski ma może odrobinę mniejsze niż standardowe, ale większa o rozmiar była za duża. Dekolt boski:) Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 24.04.09, 21:05 ciri1971 napisała: > Ja mam:) W tabelkowym rozmiarze 32FF. Miski ma może odrobinę > mniejsze niż standardowe, ale większa o rozmiar była za duża. Dekolt > boski:) No właśnie napisałam do Ciebie wiadomość :) mogłayś mi powiedzieć czy na moje 76/98 będzie dobra w takim razie 65G używany? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: kokietka :) 24.04.09, 21:27 Chyba obawiałabym się, że będzie za mały w miskach. 65G jest na 96,5 cm w obwodzie, więc już za mały, a te miski nie należą do największych. Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 24.04.09, 21:41 Kurczę....ale chyba i tak się skuszę, bo ma świetne opinie. A poza tym mam zamiar schudnac, to i piersi troche "zleca".Na lato zawsze trochę chudnę, ech...co robic? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: kokietka :) 24.04.09, 21:50 Trudna decyzja. Ja bym nie wzięła, bo wiem, że na mnie byłby za mały, ale jak wiadomo, co biust, to gust, może na Tobie będzie dobrze leżał? Możesz odesłać w razie czego? Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 24.04.09, 21:54 ciri1971 napisała: > Trudna decyzja. Ja bym nie wzięła, bo wiem, że na mnie byłby za > mały, ale jak wiadomo, co biust, to gust, może na Tobie będzie > dobrze leżał? Możesz odesłać w razie czego? Oj, nie mam pojęcia, musiałabym zapytać, albo najwyżej sprzedam jak będzie zły. Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 24.04.09, 21:58 ciri1971 napisała: > Trudna decyzja. Ja bym nie wzięła, bo wiem, że na mnie byłby za > mały, ale jak wiadomo, co biust, to gust, może na Tobie będzie > dobrze leżał? Możesz odesłać w razie czego? Jest jeszcze 70G ale to już w kolorze kremu i boje sie ze obwod bedzie duzy... Odpowiedz Link
ciri1971 Re: kokietka :) 24.04.09, 22:12 Może być za duży, zależy jak u Ciebie ze ściśliwością. Na mnie akurat 70 są dobre, 65 tylko w rozciągliwcach typu Arabella, ale ja mało ściśliwa jestem. A kremowa kokietka też b.ładna, mam właśnie tę i niebieską. Miski przy Twoich aktualnych wymiarach będą dobre raczej w 70G. Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 24.04.09, 22:27 ciri1971 napisała: > Może być za duży, zależy jak u Ciebie ze ściśliwością. Na mnie > akurat 70 są dobre, 65 tylko w rozciągliwcach typu Arabella, ale ja > mało ściśliwa jestem. A kremowa kokietka też b.ładna, mam właśnie tę > i niebieską. Miski przy Twoich aktualnych wymiarach będą dobre > raczej w 70G. Zaryzykowałam i kupiłam 65G, bo było w kup teraz i ktoś mogłby "klepnać", mam nadzieję, że będzie dobry, a jeśli nie, to komuś odsprzedam.Ja właśnie muszę mieć dość ścisłe staniki, duzo lepiej się w nich czuję.Mierzyłam freyę rio 70FF i było mi sporo za luźno w obwodzie i miska tez mogłaby być mniejsza.Zaś w tym smoothigu 65G mam ściśle i jest ok, nawet mogłoby być ciut mniej :) Mam nadzieję, że bedzie dobrze. Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 24.04.09, 21:28 ciri1971 napisała: > Ja mam:) W tabelkowym rozmiarze 32FF. Miski ma może odrobinę > mniejsze niż standardowe, ale większa o rozmiar była za duża. Dekolt > boski:) A jak się nosi po dłuższym czasie, rozciaga się?kurcze, boję sie ze to 65G może być male...Mam super stanik fantesie smoothing w takim rozmiarze, jest idealny. Odpowiedz Link
velika Re: kokietka :) 24.04.09, 23:45 Mnie się po pół roku nie rozciągnęła ani o centymetr, noszę od samego początku na drugiej haftce, tuż po praniu na pierwszej. Mam właśnie 65G i ma miski na mnie na styk, obwodowo jest idealna. W biuście w zwisie mam 97cm, pod 70. Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: kokietka :) 27.04.09, 09:23 Ja mam 65FF przy wymiarach 70/94 -nie rozciagnela sie ale mam ja dopiero niecale 3 mc, miski sa na styk. Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 27.04.09, 09:32 Czyli co, myślicie, że będzie za mała?Oby nie.. :) Odpowiedz Link
derenka Re: kokietka :) 30.04.09, 12:50 Doszła moja kokietka, jest śliczna.No ale chyba jednak ciut za mala, troche bulkuje jak poskacze.Obwód 65 idealny.Moze mam wrazenie ze za mala jest tez dlatego , że jestem przed okresem i piersi mam wieksze.Zobacze jak sie to dalej rozwinie.Aha i mam wrazenie ze jednak tak dobrze nie zbiera piersi do siebie.Muszę się do niej przekonac powoli.Poki co kokietka zostaje w domu, bo wyjezdzam na weekend, niech sobie lezy poki co :) Odpowiedz Link
jul-kaa Najwieksze miseczki? 24.04.09, 23:51 Dziewczeta drogie, napiszcie mi prosze, która maskaradka ma największe miseczki :) Z gory dzieki :) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Najwieksze miseczki? 26.04.09, 12:10 To prawda, turkusowy naprawdę jest duży. Dla porównania mam te różowy i ten nie jest aż tak wielki. Bardzo duża jest też Casablanca, szkoda że już trudna do zdobycia. Wydaje mi się że Hestia ma miseczki odrobinę większe od innych. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Najwieksze miseczki? 26.04.09, 20:39 Oooo, miód mi lejesz na uszy! Bo jedyna maskaradka, którą mam, to właśnie casablanca :) A wiecie, gdzie jeszcze można znalezc turkusowy w rozmiarze 38G? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Najwieksze miseczki? 27.04.09, 07:30 Na ebayu jest za około 15 funtów, ale turkusowy jest tylko u janepeachypear, nie wiadomo czy wysyła do Polski. Zajrzyj do wątku o wspólnych zakupach internetowych, dziewczyny właśnie chcą u niej zamawiać ;) Były jeszcze w Curvylicious, ale aktualnie ich strona nie działa, więc musisz zobaczyć, czy jest rozmiar ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Najwieksze miseczki? 27.04.09, 07:31 I jeszcze w Brastopie jest 38G, ale drożej, za 22 funty ;) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Najwieksze miseczki? 27.04.09, 10:15 janepeachypear nie wysyla do Polski (ale moze uda mi sie poprosic o kupno kogos z UK), w Curvylicious nie ma rozmiaru, a na Brastopie drogo. ech zycie stanikomaniaczki jest ciezkie :) Dziekuje dziewczyny, jak jeszcze gdzies zobaczycie, dajcie znac :) Odpowiedz Link
jul-kaa Najwieksze miseczki? - Aragon jest super! 14.05.09, 18:21 Dziewczeta miłe! W sumie powinnam polecieć do wątku radosnego, ale tu wątek miskowy się zaczął. Kupilam za Waszą sugestią turkusowego Aragona i szaleje ze szcześcia! Jest pieeeeeeekny i ma taaaakie michy, ze się mieszczę :):):) Za zadne skarby nie zalozylabym nic turkusowego, ale turkusowy biustonosz jest PRZEPIEKNY. dziekuje Wam baaaaaaaaaardzo!! Odpowiedz Link
mmm-mm Maia, English Rose i Luna. 26.04.09, 02:14 Kopiuje z poprz. watku, przepraszam, nie zauwazylam 500 postow:) Ja mam maie 30DD i jest za mala, splaszcza i robi buly. Chcialabym zeby od gory byla troche luzniejsza, a przylega scisle i mam lekki slad na piersiach od gory miseczki. Chce kupic z obw. 28 i teraz dylemat: 28F czy FF? Normalnie nosze E, a zakupiona w tym rozmiarze English Rose jest mala, jeszcze jak zamierzam sciasnic obwod. I mam faze kiedy piersi sa mniejsze. Natomiast w Lunie szew ukosny robi paskudny efekt pod bluzka i jest zabudowana, 30D (kupowalam zanim Bravissimo wprowadzilo 28) bylo dobre w misce wielkosciowo. Ale nie lezalo zupelnie. Odpowiedz Link
kura17 miska w czarnej i bialej HESTII 27.04.09, 10:09 czy ktos ma porownanie? chodzi o hestie z ramiaczkami. czy miski w czarnej i bialej (ivory) sa takie same? z gory dziekuje :) Odpowiedz Link
majkagra Aragon 27.04.09, 20:42 Dziewczynki, poradźcie! Chciałam zamówić w necie Aragon i zastanawiam się czy rozmiar 30F będzie ok? Mam wymiary: 73/94. Shanghai(Masquerade) pasuje w rozmiarze 30G, Arabella (Freya)28F. Poradźcie,proszę:) W sklepie stacjonarnym były tylko duże obwody:/ zatem nie mogłam przymierzyć. Odpowiedz Link
idid Re: Aragon 27.04.09, 22:18 Mam podobne wymiary (71/94) ale troszkę jestem nietabelkowa. Patrząc na wymiar Shangai'a wydaje mi się, że powinnaś raczej sięgać po 30FF Aragona, z drugiej strony dziwny mi się wydaje ten rozmiar Arabelki. Rozmiar pod zaniżony i miska F?? Odpowiedz Link
majkagra Re: Aragon 27.04.09, 22:44 Idid, sama byłam zdziwiona, ale mierzyłam w sklepie i rzeczywiście Arabella dobrze leżała w tym rozmiarze (28F)- mierzyłam dwie- a Shanghai 30G...no właśnie, noszę od tygodnia. Na początku było mi ciasno pod biustem i trochę piłował ramiona. Teraz jest ok, nie robią mi się bułeczki, ale zastanawia mnie miejsce powyżej fiszbiny obejmującej pierś od dołu, które widać dobrze na zdjęciu w galerii(poprosiłam o wrzucenie fotek właśnie w tym biustonoszu do galerii, gdyż sama nie mogę tego zrobić z powodu krótkiego stażu na forum)Może jest trochę za duża miska? Miła sprzedawczyni powiedziała, że pierś będzie migrowała i biustonosz w trakcie noszenia dobrze się ułoży...Założyłam obcisła bluzkę i biust wygląda dobrze. Już sama nie wiem:/ To mój pierwszy "prawidłowy" biustonosz;) Odpowiedz Link
majkagra Re: Aragon 30.04.09, 12:23 Właśnie kupiłam arabelkę 28F i jedna (większa) pierś minimalnie bułkuje:/ Jak mierzyłam dw tyg. temu w sklepie była idealna. No nic, ponoszę, dopóki piersi nie zwiększą się w skutek migracji.Pod biustem jest ok. Odpowiedz Link
klaviel Re: Aragon 16.05.09, 10:46 nie wiem czy już kupiłaś aragona, bo pisałaś już dawno , ale jeśli nie to celuj w 30F, ja mam podobne rozmiary 74/93, i mam ten rozmiar, ale na troszkę większy biust spokojnie będzie dobry , jak już wiele razy pisałyśmy aragony sa lepsze w miskach na styk niz raczej większych. Odpowiedz Link
majkagra Re: Aragon 03.06.09, 22:51 Klaviel, dziękuję! Teraz dopiero przeczytałam Twój post:) Zamówiłam aragon okazyjnie w rozmiarze...32DD i teraz się martwię czy będzie dobry:/ Tzn,czy nie będzie zbyt luźny:/ W kolorze jasny róż. Zobaczymy:) A w międzyczasie sprzedałam Shanghai (jednak był sporo za luźny w miskach (zdjęcia są w galerii) i za małą Arabelkę też. Natomiast chodzę cały czas w Freya Retro (magneta) i ją uwielbiam:) choć o dziwo jest w rozmiarze 28FF. Ale, moim zdaniem, przy tym fasonie (plunge) ten rozmiar nie przeszkadza:) Jest dolinka, piersi wyglądają ładnie:) A co do moich wymiarów: ostatni pomiar 72~73/92~93. A myślałam, że wymiar misek się raczej zwiększy;)))) No nic, czekam...;) Odpowiedz Link
bluebebe Re: miska w czarnej i bialej HESTII - UWAGA1 28.04.09, 09:34 NIE są takie same. Moim zdaniem różnica jest dość dramatyczna. Hestia (ramiączkowa, nie straplesowa) czarna i kremowa w rozmiarze 30E to różnica o jedną miskę! Czarna jest mniejsza. O ile w czarnej 30E mam nawet jakąś bułkę, to w kremowej 30E utopiłam się po uszy. Jak będę miała chwilkę to wrzucę dzisiaj zdjęcia do galerii - dla porównania. Odpowiedz Link
kura17 Re: miska w czarnej i bialej HESTII - UWAGA1 29.04.09, 16:07 bardzo dziekuje! to bardzo wazna informacja dla mnie :) Odpowiedz Link
kura17 co jest podobne do CASABLANCI??? 30.04.09, 13:49 ktora z maskaradek jest podobna krojem/stylem do casablanci? moze sahara (ze zdjec, nigdy nie widzialam na zywo)? czy sahara jest usztywniana? a emerald? albo ktoras z tych nowych? chodzi mi o podobny fason. ktora z maskaradek, oprocz casablanci, nie jest usztywniana? Odpowiedz Link
yaga7 Minerva ? 30.04.09, 14:45 Minerva nie jest usztywniana. Sahara, Emerald są usztywniane. Pandorę próbowałaś? Odpowiedz Link
kura17 Re: Minerva ? 30.04.09, 16:04 nie probowalam pandory probowalam: hestie (z ramiaczkami), aragona, casablance. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Minerva ? 30.04.09, 16:16 To może spróbuj Pandorę? Dla mnie ona jest lepsza od Casablanki, bo ramiączka nie gryzą i ładnie układa. Podobnie do Aragona, ale Aragon czasem się marszczy na krawędzi. A z kolei Hestia ciut spłaszcza. Odpowiedz Link
rennya Gorset Antoinette, czerwono czarny, r 85E 30.04.09, 22:29 przy wymiarach 82/109 (większość biustonoszy w szafie: 32H) - za mały, podczas gdy biustonosz rozm. 34G jest ok; za mały: tzn obwód ok, zapiął się bez problemu, ale miski za małe i nadmiar ciała na plecach ewidentnie się objawił :) szkoda, że tak było - bo cudo warte pieniędzy... Odpowiedz Link
rennya Emerald, kolor (mniej więcej) czerwony, 34G 30.04.09, 22:32 przy wymiarach 82/109 - o wiele luźniejszy niż sławetna Antośka w tym samym rozmiarze; zapinam na ostatnią haftkę - ale nie miałam sumienia zrezygnować, najwyżej będę podszywac w najbliższym czasie obwód:) efekt dla piersi: jak na mój gust podobny do antośkowego jak zwykle dla mnie - za wąskie ramiączka, wpijają się w ramiona Odpowiedz Link
yaga7 Re: Emerald, kolor (mniej więcej) czerwony, 34G 01.05.09, 08:56 Mam ten sam rozmiar przy wymiarach 79/105, ale ja nie odczuwam, aby był jakoś specjalnie luźny (no ale ja tak mam ;) ). Natomiast faktycznie ramiączka zbyt cienkie. Odpowiedz Link
psuj-ka Regency czarne 32FF 05.05.09, 10:57 Długo wyczekiwane, upolowane na curvylicious za jedyne 13 funciaków ;) Chciałam kupić 30G, ktoś jednak wykupił, więc zaryzykowałam większy obwód i miskę. Opłaciło się, bo miskowo 32FF jest dla mnie bardzo na styk (ech ta nadtabelkowość :( ). Obwód dość luźny, najwyżej będę podszywać. Ale najważniejsze - stanik jest przepiękny, to prawdziwe bieliźniane cudo. Ramiączka rozsądnej szerokości, spokojnie mogą wystawać. Fiszbiny trochę dla mnie za szerokie, ale ja jestem zdecydowanie freyowa. Robi piękne jabłuszka, jedynie mógłby bardziej zbierać do środka. Nikomu nie oddam, najwyżej będę nosić z bułami ;) Najgorszy wniosek z tego zakupu - wypadam z rozmiarówki maskaradek, potrzebowałabym co najmniej 30GG :( Odpowiedz Link
ziutka23 Regency - miski 05.05.09, 14:59 Chcesz zatem powiedzieć, że Regency ma mniejszą od standardowej miskę? To chyba odwrotnie do Aragona:) Poszukuję Regency, ale gryzę się, jaki brać rozmiar. Noszę tylko Freye 30FF (Rio mam 30F, ale jest na styk)... jaki rozmiar Regency radzisz brać? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Regency - miski 05.05.09, 15:05 Ja w Rio 32E miałam buły, w Pollyannie 32F też mam buły, czyli wynika z tego, że z Frey powinnam nosić przy tym obwodzie FF, takie właśnie mam Regency i jest dobre na styku z zamałością ;) Dla Ciebie albo 30FF albo 30G, trudno stwierdzić... Odpowiedz Link
ziutka23 Re: Regency - miski 05.05.09, 15:09 dzięki za szybki odzew!:) Poszukam chyba 30FF, boję się, że w G będą luzy, a przy tego typu staniku już lepsze małe bułki.... Pozdrawiam Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Regency - miski 05.05.09, 15:12 Tak, zdecydowanie w maskaradkach najlepszy efekt dają miski na styk ;) Odpowiedz Link
athena1983 Regency a Isis 05.05.09, 18:25 Jak się mają miseczki jednego do drugiego, czy Isis jest większa czy nie?? Ma kroś porównanie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Regency a Isis 05.05.09, 20:15 Na moim biuście leżą podobnie i miski też mają podobne. Odpowiedz Link
ziutka23 do yaga7 05.05.09, 20:21 potwierdzasz, że Regency miseczkowo trochę mniejszy niż wyniakałoby z tabeli? ja w sumie już kupiłam (na Allegro jest kilka sztuk w różnych rozm.), ale gryzę się, czy 30FF będzie na mnie dobre, jakoś się boję, że będzie odstawał...:( Odpowiedz Link
yaga7 Re: do yaga7 05.05.09, 21:27 wiesz co, mój biust mówi, że większość maskaradek jest ciut mniejsza niż to wynika z tabeli (wyjątek na pewno to turkusowy aragon). Normalnie noszę 34FF, maskaradki lepiej leżą 34G. Jak nosiłam 34F, lepiej leżały 34FF. Isis i Regency mam 34G. Odpowiedz Link
ziutka23 mam Regency 08.05.09, 19:46 dotarł do mnie i jeśli to komuś pomoże, to dorzucę od siebie, że wg mnie miski standardowe:) Obwód mógłby być ciaśniejszy! Odpowiedz Link
gramma5 Gorset Sahara 30G - opinia 06.05.09, 14:54 Wygląd: Bardzo estetyczny. Koronki nie są "gryzące", nie wystają na tyle, żeby się zawijały. Wolałabym co prawda żeby panterka na bokach "kończyła się" w linii prostej wzdłuż fiszbin, ale nie jest to coś co spędza mi sen z powiek, bo obecny krój optycznie tworzy wcięcie w talii. Kolorystyka też mi się podoba - dużo bardziej wolę panterkę czarno- szarą niż miodowo-brązową (pomijając już fioletowe, zielone itp., na które w branży odzieżowej jest teraz szał). Rozmiar: Wydaje mi się, że jest nieco większy niż standardowe 30G Marquerade. Porównuję z kremową Hestią, która jest dobra na styk, a przed okresem niestety robi się za mała. Tymczasem gorset Sahara 30G przed okresem jest dobry na styk, a normalnie jest idealny. Konstrukcja: Jak już ktoś wcześniej wspomniał, ramiączka z przodu rzeczywiście mogłyby być wszyte bliżej fiszbin. Obecne dramatu wprawdzie nie ma, ale efekt byłby jeszcze lepszy. Według mnie pionowe fiszbiny wzdłuż gorsetu powinny być sztywniejsze (stalowe?), bo w tej chwili w niektórych miejscach wyginają się i gorset niezbyt estetycznie odstaje. I jeszcze w kwestii fiszbin. Te pionowe, które kończą się pod pachami, trochę za bardzo wystają. Chodzi mi o to, że linia gorsetu nie schodzi w dół gładko od wysokiej miski do niskiego tyłu, tylko od miski do końca pachy jest wysoko, a potem nagle spada i do tego właśnie "rogu" dochodzi fiszbina. Po dłuższym chodzeniu w gorsecie te "rogi" zaczynają drapać. Cena: Rewelacyjna! Gorset kupiłam w promocji na Dopasowanej po 139zł! Chociaż pewnie mocno zastanawiałabym się nad zakupem gorsetu w początkowej cenie 285zł, która w moim odczuciu jest trochę za wysoka w porównaniu do konstrukcyjnych niedociągnięć. Mimo wszystko, zakup uważam za bardzo udany. Biust w gorsecie wygląda szałowo, a to w połączeniu z ceną skutecznie rehabilituje Saharę w moich oczach ;) Odpowiedz Link
athena1983 Gorset Antoinette 65g 06.05.09, 20:38 Gorset jest po prostu super. Cudowny. Pięknie kształtuje figurę dobrze zbiera i podtrzymuje biust. Jedna wada, trochę za krótki ale i tak go uwielbiam od chwili zakupu :) a kupiłam do za 147 zł z przesyłką. Takiego cuda jeszcze nie miałam...zdjęcia do obejrzenia na balkonetce w katalogu staników Odpowiedz Link
anulka_00 Agaron i Regency - jaki rozmiar 09.05.09, 13:59 Poluję na Aragona ale zupełnie nie wiem jaki rozmiar brać przy wymiarach 74/96? Dodam że raczej poluje na jasnego aragona bo turkus jakoś mi nie przypadł do gustu. Ze staników mam Pollyanne w rozmiarze 70FF (obwód troszkę już za szeroki ale miski ok) i Arabelkę 65FF. Proszę o pomoc w jaki rozmiar aragona celować :) A Regency jaki rozmiar brać? Z góry dzieki za odpowiedzi :) Odpowiedz Link
madame-k pytanie o antoske 09.05.09, 14:44 witam :) mam problem, poniewaz od niedawna jestem uswiadomoiona swojego rozmiaru. w sklepeie na pulawskiej w warszawie dobrano mi rozmair 70F, no ale oczywiscie narazie mam doswiadczenie tylko z polskimi firmami stanikow - dalia i corin :) zakochalam sie w czerwonej antosce i nie wiem za bardzo w jaki rozmiar mam mierzyc. wymiary mam 79/93, wiec chyba 70 E, ale wole zapytać o rade juz doswiadczone Biuściaste :))) Odpowiedz Link
wolffie Re: pytanie o antoske 09.05.09, 15:04 powinno być ok w każdym razie jest to rozmiar od którego bym zaczęła mierzenie ale 100% pewności nigdy nie ma Odpowiedz Link
rebellious0139 Polka a Retro? 12.05.09, 14:38 Chcąc poprawić sobie humor po maturze, napaliłam się na kupno którejś Maskaradki. Z racji, że te w stylu Antośki podejrzewam o niekompatybilność z mym biustem, zdecydowałam się na słynną Polkę. I tu moje pytanie. Jeżeli Freya Retro w rozmiarze 30ff jest na mnie na styk (30g odstawała) to Polkę również brać w rozmiarze 30ff? Z tego co wyczytałam obydwa modele mają małe miski. Chodzi mi o brązową wersję, a moje wymiary na dzień dzisiejszy to 65/91-92cm. Odpowiedz Link
kasica_k Maia 12.05.09, 14:51 Z radością zauważyłam, że miseczki (w 34G) ma prawie tak duże, jak Aragon turkusowy, w związku z czym na mnie pasuje :) W moim rejonie rozmiarowym na pewno nie jest małomiskowcem. Kolor intensywnie różowy, fajne ramiączka, trochę szersze niż w Aragonie i bardzo wygodne. Jeden szew pionowy. Jabłuszkuje jak trzeba. Rozciągliwość średnia. Brzeg miseczki mało się odznacza (w przeciwieństwie do Aragona). Ogólnie polecam, jeden z moich ulubionych staników obecnie (dłuższa recenzja na Stanikomanii), na jesieni będzie kolor śliwkowy. Odpowiedz Link
kura17 miseczki w Casablance, Hestii i Regency 12.05.09, 15:49 czy ktos ma porownanie misek w tych modelach? mam casablance i hestie w rozmiarze 34FF. casablanca jest super, hestia na styk (ale ok). zastanawiam sie, czy w regency celowac w 34FF, czy w 34G? to srebrne regency. pomoze ktos? bardzo licze na opinie Yagi ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: miseczki w Casablance, Hestii i Regency 12.05.09, 15:59 ;) Moja opinia będzie sprzeczna sama w sobie, bo ja już nic nie wiem ;))) Casablanca 34FF Hestia czarna 34FF Regency szare/srebrne miałam 34FF, mam różowe 36F i czarne 34G ;))) Dla mnie te wszystkie FF-y są podobne. W sensie ja u siebie nie widzę różnicy między casablancą a hestią w tym samym rozmiarze, a jak widać, Ty widzisz ;) Natomiast powiedziałabym, że ja powinnam oba już mieć 34G, bo są już chyba za bardzo przymaławe.... ;) W związku z czym sama nie wiem, co Ci radzić, radziłabym z jednej strony 34FF, ale skoro Hestia na styk, to może jednak 34G? Ale skoro Hestia na styk, ale jeszcze dobra, to może jednak 34FF? Na pewno Regency mniej spłaszcza niż Hestia - przynajmniej mój biust ;)) Odpowiedz Link
boziaj Re: miseczki w Casablance, Hestii i Regency 12.05.09, 19:20 na moim biuście ;) najmniejsze miski ma hestia, potem casablanca, potem regency różnice niewielkie Odpowiedz Link
korcia88 ARAGON - pytanie o rozmiar 13.05.09, 00:09 Dobry wieczór. Od kilku dni nie mogę przestać o nim myśleć i po prostu muszę go mieć :) Znalazłam w rozmiarach 32F oraz 30G i nie wiem na który się zdecydować. Wolałabym chyba ciaśniejszy, ewentualnie z przedłużką na początek, ale nie wiem czy nie będzie za duży w misce. Moje wymiary to 76/97-8. Od niedawna jestem uświadomiona i z powodu skromnego budżetu mam niewielkie doświadczenie z brytyjskimi stanikami. Od miesiąca mam Curvy Kate Emily Cream w rozmiarze 32F, którą od początku mogłam zapiąć co najmniej na środkową haftkę, a miski były na styk, teraz zapinam na ostatnią i mogę jeszcze sporo go odciągnąć, a miski zrobiły się za małe... To chyba tyle opisu, mam nadzieję, że ktoś z większym doświadczeniem będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuję i pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: ARAGON - pytanie o rozmiar 13.05.09, 09:43 A jaki to kolor Aragona, turkusowy? On akurat jest wg mnie dużomiskowy, przy w zasadzie identycznych wymiarach jak Twoje mierzyłam 32FF i był za duży. 32F pewnie byłby dobry, ale nie było. Wydaje mi się, że i 32F i 30G mają szansę być na Ciebie dobre, nie wiem tylko, jak z rozciągliwością obwodu, bo miałam go na sobie tylko chwilę. Może jakaś "nosicielka" podpowie:) Z innymi kolorami nie mam doświadczenia. Odpowiedz Link
klaviel Re: ARAGON - pytanie o rozmiar 16.05.09, 10:35 Aragony nie są raczej ściśliwe, jeśli nawet bierzesz pod uwagę przedłużkę to 30 powinno być ok, a miski są w Twoim rozmiarze, więc tez według mnie powinny być dobre. Na pewno już się doczytałaś ,że piersi w aragonie wyglądaja najlepiej, kiedy miseczki są raczej na styk , a nie z tendencją do większych. Moim zdaniem (a mam kilka aragonów) mogłabyś spróbować 30G Odpowiedz Link
buka86 ISIS, LUNA 15.05.09, 15:27 Jak miseczki w isis mają się do tych w pandorze?? Rozmiarowo i fasonowo, jest mniej czy bardziej zabudowana?? I czy Luna ma taki sam fason jak kokietka?? Podpowiedzcie prosze :) Odpowiedz Link
boziaj wrzosowe antośki na ebayu 17.05.09, 19:27 w znośnej cenie tu 30FF cgi.ebay.pl/NEW-Harlequin-Antoinette-Bra-98-Balcony-Mauve-30FF_W0QQitemZ380123170186QQcmdZViewItemQQptZUS_CSA_WC_Intimates? hash=item380123170186&_trksid=p3286.m63.l1177 są też inne rozmiary Odpowiedz Link
psuj-ka pytanie do posiadaczek Regency :) 17.05.09, 23:32 Jestem między rozmiarami - w 70FF efekt jest cudny, ale biust się wylewa, 70G za duży na mniejszą pierś i efektu już takiego nie robi. Jednak nie zostawię sobie za małego stanika :( tylko że z 70G mam jeszcze inny problem - drugi pionowy szew - ten koło ramiączka - dziwnie odstaje. Odznacza się to pod bluzkami dość mocno i robi trochę kanciaty kształt piersi, zwłaszcza z góry. Czy też tak miałyście z nowym Regency? Czy to po praniu może się ułożyć? Może to objaw zbyt szerokich fiszbin? Dodam, że w mniejszym rozmiarze raczej nie mam takiego problemu, natomiast podobny kształt biustu mi robiła Sahara. Odpowiedz Link
kaemka Re: pytanie do posiadaczek Regency :) 18.05.09, 22:04 Mam dokładnie to samo przy rozmiarach 65FF i 65G. W 65FF po odgięciu koronki, gdy widać brzeg miski, buła jest ewidentna, co ciekawe, gdy koronka jest na swoim miejscu, dobrze ją maskuje. W 65G miski odstają na obu piersiach i też odstaje ten pionowy szew. Nie wiem, który zostawić, bo wyżej przeczytałam, że jednak w maskaradkach lepsza miska trochę za mała niż za duża. Skończy się pewnie tak, że zostawię oba i będę eksperymentować :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: pytanie do posiadaczek Regency :) 18.05.09, 22:10 U mnie jak porządnie wygarnę biust, to buła jest aż nad koronką w tym mniejszym rozmiarze :/ także nie mogę go zostawić :( Odpowiedz Link
rennya Aragon, teal 18.05.09, 20:30 matko... co on wyprawia z moimi piersiami... zaryzykowałam przymiarkę 34FF (Antoinette 34G, Emerald 34G) i już nie mogłam zdjąć... na lewej większej mógłby być troszkę większy, ale ogólnie - rozanielona jestem:) do dekoltu - świetny tylko te ramiączka - dla mnie jak zwykle za wąskie... Odpowiedz Link
ilona_7 polka 22.05.09, 17:04 kupiłam polkę na allegro 32FF (78/99-100). zasugerowałam się opisami na forum i okazało się jednak, ze należy bezwzględnie mierzyć. otóż obwód okazał się za duży - od razu zapinam się na ostatnią haftkę (lubię ścisły obwód) a miski z kolei za małe (buły ze wszystkich stron)poza tym stanik przeuroczy(w brązie) - nie oddam, ale tez nie będę nosić na co dzień. Odpowiedz Link
atana Re: polka 23.05.09, 13:14 Dziwne trochę bo mam wymiary dokładnie takie same jak Ty Polkę 32FF i jest idealna:) Obwód ścisły, miski dokładnie takie jakie powinny być. Jak widać 32FF 32FF nierówne:) Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: polka i minuet 03.06.09, 14:55 Mam ten sam problem noszę 32G a masquade polka i minuet są w tym rozmiarze na mnie za małe. A tak mi się podobają... Może doradzicie coś dużomiseczkowego? Odpowiedz Link
kasica_k Re: polka i minuet 03.06.09, 16:15 Aragon turkusowy jest dużomiseczkowy. Z obecnej kolekcji Maia jest spora, Pandora mniej, ale też małomiseczkowa nie jest :) Odpowiedz Link
athena1983 Luna- candy pink 23.05.09, 10:59 Czy któraś z was ma Lune candy pink, dostępną w Bravissimo. Interesuje mnie rozciągliwość obwodu i wielkość misek. Mam ochotę ją zamówić, bo idealnie pasowałaby mi do bluzki z dekoltem. Odpowiedz Link
jagodkajagodka jaki to model? 28.05.09, 10:17 yfrog.com/0c646527947j Wie któraś z Was?:) Bardzo mi się spodobał, a nie wiem, jak z rociągliwością itd - czyt.nie wiem w poszukiwaniu jakiego modelu przeszukiwać biuściaste zasoby. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: jaki to model? 28.05.09, 10:32 Fotka z allegro? ;) Już dyskutowałyśmy o tej aukcji i nie pasuje nam ten stanik do żadnej z istniejących maskaradek, a ten napis "masquerade" na drugim zdjęciu jakoś się gryzie - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=86575808&a=95577893 Odpowiedz Link
yaga7 Re: jaki to model? 28.05.09, 11:07 To jest maskaradka na 100% :) Jest to model z pierwszej serii maskaradek, sprzed paru lat. Modelu nie pamiętam, jeżeli znajdę starą ulotkę, to dam znać, ale nie obiecuję. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: jaki to model? - mam :D 28.05.09, 11:30 Zaciekawiłaś mnie yago, więc zaatakowałam googla w poszukiwaniu starych kolekcji maskaradek, na stronie belissimy znalazłam stare artykuły z gazet i w jednym z 2005 roku jest :) parę postów na lobby - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510816&a=56129503 To jest Masquerade Cabaret. Zła wiadomość jest taka, że raczej już się go nie kupi :P Odpowiedz Link
yaga7 Re: jaki to model? - mam :D 28.05.09, 11:52 Ha! Na Lobby jest wszystko ;) Fajnie, że udało Ci się go znaleźć :) Odpowiedz Link
jagodkajagodka Re: jaki to model? - mam :D 01.06.09, 11:00 Ech... a aukcja w międzyczasie się przeterminowała, a ja nie kupiłam:) Ale dzięki Wam i Waszym poszukiwaniom utwierdzam się w przekonaniu, że na Lobby faktycznie jest wszystko:) Odpowiedz Link
pieczyste shanghai 65F 30.05.09, 21:30 Miałam dziś przyjemność przymierzyć shanghai. I powiem tak, naprawdę mi przykro że maskaradek w moim rozmiarze nie produkują (sześćdziesiątki w bravissimo znikają momentalnie). Biustonosz śliczny, bardzo starannie wykonany, z bardzo dobrych materiałów. Standardowo (jak to w maskaradkach) obwód rozciągliwy. Fiszbiny wąskie, mostek niziutki. Krojem i tym jak leży bardzo mi przypomina Leopadres MM (ale ma ładniejszy efekt dolinki). Ramiączka dość szerokie (tzn. nie takie jak we frei, ładne, ozdobione koronką, ale na mnie robiły wrażenie "masywnych). Shanghai spodobał mi się najbardziej z całej wiesennej kolekcji Masquerade i muszę przyznać że na żywo wygląda jeszcze ładniej niż na zdjęciach. Minusem oczywiście jest cena. W Katowicach na Korfantego (gdzie mierzyłam) kosztował ponad 200zł. Ale jak porównałam z innymi stanikami które dziś oglądałam, naprawdę widać różnicę (materiał, wykończenie, dbałość o detale). Odpowiedz Link
ben-ec Re: shanghai 65F 31.05.09, 09:58 Pieczyste, zgadzam się ze wszystkim oprócz rozciągliwości, mam shanghai z obwodem 75 (przy 77 cm pod biustem) od kilku tygodni, cztery razy prany, noszę ciągle na najluźniejszej haftce i jest mi bardzo ciasno. Stanik się świetnie prezentuje pod głębokimi, ale nie za szerokimi dekoltami i jest bardzo wygodny, mam tylko jedno zastrzeżenie - mój biust "ucieka w nim do środka" robi się świetna kreseczka, a boki stanika są trochę "puste", ale tak jest też w przypadku innych staników w niskim mostkiem. Shanghai w sklepach internetowych nie kosztuje 200zł. Jakość rzeczywiście dobra. Odpowiedz Link
anika772 Isis, Soria? 01.06.09, 13:09 Witam:-) Czy mogę prosić o radę? Przy wymiarach 79/102 tango II 70G jest ok, a 70GG za duże w miskach. W jaki powinnam celować rozmiar? 70G będzie dobre? Czy robią w ogóle powyżej G te modele? Dzięki Odpowiedz Link
agusiazabrze Re: MASQUERADE - 4 02.06.09, 13:51 czy dostane aragona w rozmiarze 65 gg/h ? czy robia tylko do g? w takim razie czy 65 g bylby dobry na 100 w biuscie? Odpowiedz Link
nefretam Re: MASQUERADE - 4 02.06.09, 14:13 Wszystkie maskaradki są tylko do G. Możesz jedynie spróbować 70G i podszyć obwód Odpowiedz Link