25.06.13, 13:35
dzien dobry. syn ma 15 miesiecy i w ciagu ostatniego miesiaca ma trzeci raz 40 stopni goraczki. goraczka utrzymuje sie 2-3 dni poczym znika i niby wszystko jest ok. za kazdym, razem jestesmy u lekarza i osłuchowo czysty gardlo bez zmian i uszy ok. dostał GROPRINOSIN i SAMBUCOL za kazdy razem ale to cos nadal wraca. w miedzy czasie maly zrobil dwa razy kupke bialego koloru co dosc mnie wystraszylo wiec zrobione mial badania:
Kał badanie ogólne:
ph-5
skrobia-liczne ziarna
tłuszcze-nieobecne
krew-ujemna

krew:
AST w surowicy-44,00 norma do 35
ALT 16 norma do 45
bilirubina całkowita 0,46 norma 0,3-1,2

MCHC 35,8 norma do 35,5
LYMPH% 60,8 norma do 50
LYMPH# 5,56 norma 3,74
(te trzy wyniki wychodza mu juz drugo raz podwyższone wczesniej byly w kwietniu robione i podobne wartosci byly)
PCT 0,36 norma 0,35
BASO# 0,08 norma do 0,05

Syn jest miesiecznym wczesniakiem i w pierwszym miesiacu zycia mial dwa razy przetaczaną krew i bral trzy antybiotyki ( poporodowe zapolenie płuc, zakażenie dróg moczowych)
Systematycznie badamy mocz ale zawsze jest wszystko ok.

I teraz pytanie co moze byc przyczyna tej goraczki?
Co moze byc przyczyna bialych kup? (miaja niestety bardzo nieprzyjemny silny zapach i tak jakby delikatnie sluzowate, obecnie robi zielone czasem zolte)
Obserwuj wątek
    • mjiw Re: gorączka 29.06.13, 12:04
      dzis znow wynik AST 60.
      co to moze byc.
      Bardzo prosze o zainteresowanie moim a wlasciwie mojego dziecka problemem
    • mjiw Re: gorączka 29.06.13, 12:06
      a i zelazo wyszlo 15 tylko. co dalej robic
    • ewa.misko-wasowska Re: gorączka 29.06.13, 13:23
      Witam,
      trudno mi jednoznacznie stwierdzić, ale biorąc pod uwagę dolegliwości podwyższony AST warto zacząć od oznaczenia innych parametrów wątrobowych jak GGT, ALP. Limfocyty w tym wieku powinny być w procentowej przewadze, więc wynik 60,8% jest w normie. Niskie żelazo może być wynikiem infekcji.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka