Dodaj do ulubionych

Efekt SPŁASZCZANIA.

08.04.09, 15:51
przy recenzjach i opisach użytkowania niektórych staników zdarza się, że
uznajemy je za "spłaszczające".
Chciałabym się dowiedzieć, jaka cecha konstrukcji stanika odpowiada za taki
właśnie efekt? czy na rzut oka na stanik można stwierdzić,m czy będzie on
spłaszczał? (tak jak widoczny gołym okiem poziomy szew często oznacza efekt
kaczych dziobów)
Obserwuj wątek
    • ederlezi1981 kształt fiszbin i głębokość miski 08.04.09, 16:25
      Jżeli fiszbiny sa szerokie, midska z reguły jest pałska- teoretycznie ma taka sama objętość, jak głebsza przy wąskich, ale biust to nie galareta.
      • megiddo0 Re: kształt fiszbin i głębokość miski 08.04.09, 16:30
        zbyt malo zaokraglone ciecie pionowe-doskonalym przykladem jest
        flamenco (i podobne) mileny i niektore usztywniane halfcupy
        • kasica_k Krój 08.04.09, 17:54
          Powiedzieć na pierwszy rzut oka na widok stanika, czy będzie spłaszczał, jest
          raczej trudno, ale ja znam jeden charakterystyczny krój, bardzo lubiący
          spłaszczać - full cup w stylu Empreinte, naśladowany przez Avocado np. tutaj:
          www.avocado.com.pl/sklep/pl/shop/boutique/boutique_kyoto.html
          (schemat po lewej) - co prawda tegoż Kioto na biuście nie miałam, ale miałam dwa
          inne staniki tak szyte i były to rewelacyjne minimizery :) (tych Empreintów w
          full-cupie już u nich nie widzę, chyba sprytnie przestali je sprzedawać :)

Owszem, potrafią też spłaszczać half-cupy czy też niskie balkonetki usztywniane,
          na przykład Soria Masquerade, którą dziś dostałam, ale u mnie jest to mało
          widoczne spłaszczanie (tj. spokojnie mogę nosić i jestem zadowolona). Maskaradki
          uważane za spłaszczające (Hestia czy wspomniana Soria) są szyte z trzech części,
          a niespłaszczająca Maia - z dwóch, nie znaczy to jednak, że każdy pionowiec
          trzyczęściowy będzie spłaszczał, np. taki Aragon jest potrójny i nie spłaszcza
          :) Niekoniecznie więc chodzi o sam typ cięcia, tylko o konkretny wykrój.

Trzeba też określić, czy chodzi o spłaszczanie frontalne (ściskanie piersi z
          przodu na naleśnik), czy np. tylko od góry (balkoniki angielskie to lubią robić
          czasem), bo każda z nas z innym spłaszczaniem mogła mieć do czynienia. Stanik,
          który jedną będzie spłaszczał, u innej tego nie zrobi, bo to zależy też od
          kształtu piersi.

Ogólnie, sprawa wydaje mi się dość indywidualna. Inaczej niż w przypadku
          rozstawiania przez poziomo-szwowe fullcupy - chyba jeszcze nigdy nie widziałam,
          żeby komuś taki krój nie rozstawiał piersi na boki.
    • kiokodyl Re: Efekt SPŁASZCZANIA. 08.04.09, 18:47
      Mnie spłaszczają plunge. tzn miałam 2 i spłaszczały biust. A może za
      mało staników o tym kroju przetestowałam.
      nie wiem na czym to polega ale w nich wyglądam niefajnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka