konwalia-82 14.04.09, 08:55 MAm z tym czasem problem i nie wiem z czego on wynika- właśnie wysdzły mi w nowym, dopiero co kupionym staniku. Problem modelu czy jak? Macie jakieś doświadczenia,w nioski. Jedyne co mi się nasuwa, to za słaby materiał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molowiak Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 09:21 mi też zawsze wychodzą fiszbiny, było kilka dyskusji na ten temat, mnie najbardziej przekonuje teoria wirowa tzn wychodzenie fiszbin powoduje wirowanie staników na wysokich obrotach podczas prania ich w pralce Odpowiedz Link
konwalia-82 Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 09:41 tylko że mi obecnie wyszły w raz ubranym staniku-jeszcze nie był prany i tak sobie leży, bo myślę co z nim zrobić Odpowiedz Link
kotwtrampkach hmm 14.04.09, 11:28 w takim wypadku reklamacja jest dobrym sposobem zwrócenie uwagi sprzedającemu/producentowi, że towar jest do poprawki Odpowiedz Link
agastrusia Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 09:56 Ponoć jak miseczki są za małe też mogą wychodzić z tunelików. Poza tym jakość wykonania też ma wiele do powiedzenia oraz traktowanie ich w praniu(pralka) Odpowiedz Link
luliluli Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 10:14 moim zdaniem często powodów jest kilka na raz, ale najważniejszy (zaobserwowany) to gdy mam za szeroki/za mały stanik - gdy biust coraz bardziej "wisi" na miskach, przez co wydaje się je hmm przeciążać (?) I niestety - pranie w pralce morduje staniki, ja już odpuściłam i piorę je tak tylko w wyjątkowych sytuacjach Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 11:36 A czy one wyszły "pod szwem" czy przedarły się przez materiał? I jak wyglądają końce? Ostre czy zaokrąglone? Odpowiedz Link
konwalia-82 Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 11:47 przedarły materiał :( kupiłam na allegro z metką, ballet BA5412, 30G Odpowiedz Link
konwalia-82 Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 11:51 w innym ballecie miałam to samo-w obu po pierwszym założeniu freye czy fans=tasie nie raz traktuję pralką i nic Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 12:08 To ja bym się zastanowiła nam dopasowaniem tego stanika. Fiszbiny wyrywające się na wolność przez materiał są przypadłością źle dobranych staników. Odpowiedz Link
konwalia-82 Re: Wychodzące fiszbiny 14.04.09, 12:28 ok, ale po jednym założeniu? Mam wymęczone za małe tango i nic go ie boli Odpowiedz Link