catsumi A czy pojawi się coś 70GG ? :)) 03.07.09, 11:52 Bo od kiedy mam pierwszego, idealnego, turkusowego effuniaka z motylkiem marzę o kolejnym :)) Czy można liczyć na coś w kolejnej dostawie? :)) Odpowiedz Link
klaviel 70E koral, plunge 03.07.09, 12:18 Nie wiem ,czy jestem wyjatkiem czy po prostu żadna z niezadowolonych nie piszo o tym..W kazdym razie poniewaz po pochlebnych opiniach nabrałam ochoty na taki stanik no i oczywiscie byłam go bardzo ciekawa, zamówiłam koralowy plunge na piance Zobaczywszy w/w byłam od razu bardzo rozczarowana. Koralowa pianka , taka jak jest np w aragonach od spodu, tutaj jest jedynym materiałem z którego uszyte sa miseczki, od zewnatrz szwy sa zamaskowane koronka. Ramiaczka ze z koralowej gumki.ogólnie wyglad bez fajerwerków". Obwóbd na moje 73 dobry , natomiast miski za duże , chyba musiałabym mieć miske mniejszy,Zatem na temat dopasowania nic nie moge powiedzieć. W sumie jestem zadowolona że nie pasował , bo wtedy jeśli oczywiście byłby świetnie dopasowany , miałabym dylemat.Uważam ,że za taki stanik 100zł to jest za dużo Odpowiedz Link
boziaj Re: 70E koral, plunge 03.07.09, 13:39 juz dawno pisałam (co prawda o innym kolorze, ale wyglada na to ze to bez wiekszego znaczenia), ze effuniakowy plunge to w stylistyce stanik zdecydowanie codzienny co do ceny to tak do konca sama nie wiem co myslec, bo konstrukcja jak dla mnie ekskluzywna, ale materiały bardzo przeciętne (na temat trwałosci jeszcze trudno mi sie wypowiadać, chodzi mi raczej "szlachetność" wyglądu) Odpowiedz Link
mamami Re: 70E koral, plunge 03.07.09, 15:58 Ja sobie myslę, że za świetnie skonstruowany stanik codzienny 100 zl to cena odpowiednia, tym bardziej, że jakośc jest dobra, noszę swój co prawda tylko miesiąc, ale za to codziennie, bo to mój jedyny biustonosz. Dalej wyglada jak nowy. Wiemy już, że ewentualne reklamacje rozpatrywane są własciwie natychmiast i pewnie w większości na korzyśc klientki. zdecydowanie wolę zapłacić 100 zł za stanik mniej urokliwy ale idealnie na mnie leżący (jako jedyny z wypróbowanych kilkunastu modeli)niż 150-200 zl za pięknego gniota, w którym mogę pochodzić kilka godzin a potem przez tydzień mam obtarcia i siniaki. zresztą nie trzeba daleko szukać, wydaje mi się, że biustonosze Cleo to ta sama półka jakościowa (o konstrukcji sie nie wypowiadam, bo mierzyłam tylko eden) a cena 50% wyższa. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: wykonanie i materiał 03.07.09, 19:30 ja mam czarny z kwiatowym obwodem i czerwoną różą. mierzyłam też lodowego. z zastrzeżeń - materiał mało oddychający i na upały średnio się nadaje.. ale co do wygladu uważam, ze jest ładniejszy niż moje aktualne brytyjczyki (poly i eliza) - zdecydowanie mniej codzienny. Lodowy mniej mi się podobał, to nie moje kolory. Zazwyczaj biustonosze mają ciekawsze miseczki niż obwody - w moim effuniaku jest odwrotnie. I uwielbiam jego wygląd. Mimo białych wstawek (nie przepadam za bielą) lubię go ogladać w lustrze. no i jego wygoda jest zdecydowanie na plus. To mój najwygodniejszy stanik, od kiedy przestałam nosić bawełniane topy :-) Odpowiedz Link
boziaj Re: wykonanie i materiał 03.07.09, 20:01 oo, ja też uwiebiam moje effuniakowe plungi, ale głownie za świetny krój o wygladzie tych staników można z pewnoscią dobre rzeczy powiedzieć, niemniej preferuję elegancką bieliznę, a IMO plungi takie nie są Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: wykonanie i materiał 03.07.09, 20:09 Hm, troche koronki by sie przydalo ,to fakt:) Choc na biala tasiemka (?) na czarnym tez fikusnie wyglada,robi to lepsze wrazenie, gdy prezentuje sie na czlowieku niz na stole :) Mam porownanie lodowego i czarnego effunkaia i o wiele bardziej przypadly mi do gustu pianki w czarnym ,jakos tak lepiej sie ukladaja. A jakie sa wasze wrazenia na ten temat? Odpowiedz Link
klaviel Re: wykonanie i materiały 03.07.09, 22:07 Na szczęście mam idealnie dopasowane i wygodne staniki, które udało mi sie kupić poniżej 100zł.Również codzienne. No cóż każdy ma inaczej..nie wypowiadam się na temat idealnego dopasowania effuniaków. Poczekam jak bedą modele stylistycznie bardziej wyrafinowane. Codzienne staniki też lubię ładne , a te mi się po prostu nie podobają ,myślałam ,że na żywo może mnie urzekną.No może gdyby plandż był dobry rozmiarowo i robił mi cuda z biustem... Odpowiedz Link
jul-kaa Re: wykonanie i materiały 03.07.09, 22:45 klaviel napisała: > Na szczęście mam idealnie dopasowane i wygodne staniki, które udało mi sie kupi > ć > poniżej 100zł Kupiłaś je nowe, nie na wyprzedaży? Ja tez za WSZYSTKIE poza effuniakiem zaplaciłam ponizej 100zł,a le tylko effuniak jest nowy i nie pochodzi z sezonowej wyprzedazy... Odpowiedz Link
klaviel Re: wykonanie i materiały 03.07.09, 23:47 jul-ka: opinia o tym czy cena za ten stanik jest wysoka czy niska jest subiektywna, niezależna od tego czy pozostałe kupiłam na wyprzedaży czy nie. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: wykonanie i materiały 04.07.09, 01:26 klaviel napisała: > jul-ka: opinia o tym czy cena za ten stanik jest wysoka czy niska jest > subiektywna, niezależna od tego czy pozostałe kupiłam na wyprzedaży czy nie. To może inaczej: 100zł to dużo pieniędzy. Wiekszosc stanikow kosztuje znacznie powyzej 100zł. Ocena, czy stanik za 100zł jest drogi czy nie, jest oczywiście subiektywna, bo jedni kupują ubrania po kilkaset, inni po kilkadziesiąt złotych. Effuniaki jak na staniki nie są moim zdaniem bardzo drogie. Chociaż oczywiście wolałabym, żeby były tańsze... tak zupełnie abstrahując - doły do effuniaków są bardzo drogie :))) Odpowiedz Link
klaviel Re: wykonanie i materiały 04.07.09, 02:10 To może inaczej:Czy DANY stanik jest dla MNIE wart wydania 100zł, czy nie. Niezależnie od tego czy kupuję drogie ciuchy czy nie. OK? Odpowiedz Link
izas55 Re: wykonanie i materiał 06.07.09, 09:22 jak dla mnie zdecydowanie lepsza jest czarna sztywniejsza pianka. Dużo lepiej trzyma z boku. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: wykonanie i materiał 06.07.09, 23:33 > jak dla mnie zdecydowanie lepsza jest czarna sztywniejsza pianka. Dużo lepiej > trzyma z boku. dla mnie tez, swietnie ujelas istote zagadnienia. Beda jeszcze staniczki szyte na tego rodzju piance? Odpowiedz Link
czerwona_pomadka O rozmiarówce... 04.07.09, 18:14 wyliczyłam sobie rozmiar tak, jak sugeruje Effuniak na Szufladzie (tym sposobem). Wyszło mi 65F. Jednak oglądam tak sobie zdjęcia dziewczyn na balkonetce w Effuniakach 65F i kurcze ja mam na pewno większy biust od każdej z dziewczyn która prezentuje się w 65F. I co robić? 65FF nie ma, a samej 65F zamawiać się boję. Acha , i dodam że jestem pewna, że zmierzyłam się prawidłowo. Odpowiedz Link
kuraiko Re: O rozmiarówce... 04.07.09, 18:24 pomadka ----> a większy wymiarowo, czy wizualnie? bo ja z kolei oglądam zdjęcia i mam wrażenie, że większość dziewczyn z mniejszym biustem w obwodzie (i rozmiarze) ma większy biust wizualnie... Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: O rozmiarówce... 04.07.09, 20:02 Przede wszystkim wizualnie. I ja mam też od wszystkich z nich około 2-4 cm więcej w biuście. Niby różnica niewielka, ale te biusty z balkonetki w effuniakach 65F wydają mi się wizualnie dużo mniejsze od mojego. Odpowiedz Link
ava.adore Re: O rozmiarówce... 04.07.09, 20:55 Różnie bywa. Ja np. biust mam wizualnie mniejszy niż gros dziewczyn z moimi wymiarami, w brytolach zawsze byłam podtabelkowa, a Effuniaka mam tabelkowego i jest super. Będąc na Twoim miejscu, tylko w drugą stronę (na pewno będzie za duży, buu, ale jest taki ładny, buu) jednak zdecydowałam się na zamówienie. Koniec końców musiałam odesłać, ale nie z powodu miseczek, tylko obwodu ;) Ale i tak nie żałuję, dowiedziałam się na czym stoję i w co celować w przyszłości. Z wymianą trafiłam za pierwszym razem. Na Twoim miejscu bym brała, albo przynajmniej zaklepała 65F i poczekała, aż pojawi się 65FF. Ula na pewno nie będzie robić problemów z wysłaniem jednej paczki później :) Odpowiedz Link
effuniak Urlop :) 05.07.09, 08:59 Kobietki dzis jadę na urlop i wracam po 21szym wszystkie sprawy załatwia Ula Póki co nie odpowiem na maile - z przyczyn oczywistych :) Straplessy beda dopiero po moim powrocie Pozdrawiam Ewa ....jejku, jak dawno nigdzie nie byłam .... Allllle sie ciesze :DDDD Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Urlop :) 05.07.09, 12:21 Udanego wypoczynku! :) ja też za parę dni jadę, też dawno nigdzie nie byłam i się tak cholernie cieszę :D Odpowiedz Link
h4szi Re: O rozmiarówce... 06.07.09, 16:48 czerwona pomadko. Z tego co pisałaś to masz Tase Me 60 GG, ja mam niewiele więcej w biuście i pasuje mi 60 H. Mierzyłam czarnego Effuniaka (tego małomiseczkowego) 70 G- za mały i za szeroki i teraz idzie do mnie zgodnie z sugestią effuniak 65 H ( z tym że z normalna miseczką i boje się czy nie będzie za duży). Z tego co zakapowałam to najważniejszy jest ten wymiar w "zwisie". U mnie jest 102. Jeśli masz dużo mniej to możesz kombinować z 65 F ale jeśli nie to lepiej poczekać na 65 FF lub nawet 65 G Odpowiedz Link
ptysiowa_7 szorty do wrzosowego plunge'a 05.07.09, 16:14 Dzisiaj w H&M kupiłam szorty idealnie pasujące do wrzosowego plunge'a, materiał wrzosowy, obszycia z białej koronki - jak na staniku. Za 29 zł. Były chyba jeszcze stringi. Odpowiedz Link
nomina @Sekretariat Effuniak 07.07.09, 11:14 Ula, czy doszły do Ciebie moje maile w sprawie zwrotu i wymiany? Odpowiedz Link
jul-kaa 85K czarna zeberka 07.07.09, 13:43 I oto stało się: 85K jest na mnie za duże :):) Jeśli na mamę będzie dobre, to je zostawimy, jeśli, nie to odsyłam Uli, chyba że jest chętna, to mogę bezpośrednio :) - nie dajmy dwa razy zarabiać Poczcie :) Ale generalnie jestem w szoku! "U" jest waskie, ale bardzo głębokie, większy od mojego biust będzie miał istny raj. Na górze mam wolne miejsce, mąż się śmieje, że wyszło szydło z worka i mam mały biuścik :) Choć za duży, to jednak biust mam w nim piękny, ale tak ogromny, ze dlugo musiałabym się przyzwyczajać... Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: 85K czarna zeberka 09.07.09, 16:37 Julka, odezwij się do mnie albo podaj maila - mam 85J które właśnie zamierzałam odsyłać i wymieniać na 85K. Może zrobimy zamiankę. Odpowiedz Link
ava.adore Czarno-biały 75FF i Akwarela 75FF – porównanie :) 07.07.09, 21:07 Mimo obaw, doszedł do mnie dzisiaj nowy Effuniaczek (no dobra, musiałam kuriera trochę popchnąć palcem, ale już nieważne, ważne, że jest). Zamawiając zdawałam sobie sprawę z różnicy piankowej, więc liczyłam się z tym, że głębsza miseczka może oznaczać, że ten rozmiar będzie na mnie ciut za duży. A teraz sama nie wiem ;) Są plusy głębszej miseczki, oczywiście – fiszbiny dochodzą do mostka (w czarnym odstają, nie jestem w stanie zmieścić ich pod piersiami), przez co brzeg miseczki bardzo ładnie przylega (w czarnym zdarza mu się odstawać), ale nic mnie nie spłaszcza. Do tego (nie wiem, czy to pochodna różnicy piankowej, ale w pomarańczowym 70G, który mierzyłam, było tak samo, więc może?) jest niżej zabudowany pod pachą i lepiej się tam układa. Profil pięknie zaokrąglony, moje naturalnie stożkowate piersi pieją z zachwytu (czarny robi lekkie trójkąty, szczególnie jest to widoczne na mniejszej piersi). Minus jest jeden: nie robi takiego pięknego dekoltu. Ciągle biję się z myślami, czy następnym razem nie zaryzykować 75F, ale trochę boję się spłaszczenia (szalenie tego pilnuję, przy mojej budowie spłaszczający stanik pod bluzką wygląda, jakbym się zamieniła na klaty ze Schwarzeneggerem. Not nice). Poza tym Effuniaki, jako jedyne biustonosze nierobiące mi krzywdy, mają z założenia być takimi codzienniakami, a ja na co dzień dekoltów nie noszę... No i mam dylemat ;) Właścicielki większych piersi wychwalają pod niebiosa tę sztywniejszą piankę, więc dla porządku powiem, że moje drobiazgi jednak lepiej czują się w tej miększej. Czarna jest na tyle sztywna, że lekkie piersi są, no właśnie, zbyt lekkie i nie są w stanie wymusić na niej dopasowania do kształtu, tylko same muszą się dopasować. Tutaj jest na odwrót i nie powiem, bardzo mi to odpowiada. W Akwareli zaskoczyły mnie dwie rzeczy: po pierwsze primo – ramiączka. Jestem ekstremalnym krótkoramiączkowcem, w większości staników, wliczając w to czarno-białego plandża, mogę je sobie spokojnie naciągnąć na brzeg miseczki, czego nie robię oczywiście – zazwyczaj regulator znajduje się na ramieniu, czyli jakieś 5 cm od rogu miseczki. Jak je sobie tak skróciłam z przyzwyczajenia w Akwareli, nie mogłam ich założyć. Żeby było wygodnie, muszą znajdować się gdzieś tak w połowie pleców, co dla mnie jest rzecz jasna błogosławieństwem, ale zastanawiam się, jak to odczuwają dziewczyny, które zazwyczaj potrzebują dłuższych ramiączek. Drugą niespodzianką jest obwód: czarna 75 (mam z szarym obwodem w aksamitne maziaje) jest idealnie wygodna, przez większość czasu w ogóle jej nie czuję. Akwarela ma obwód nieelastyczny, odczuwam go jako dużo ciaśniejszy, choć szczegółowe pomiary wykazały, że jest zaledwie centymetr krótszy od czarnego. Do tego ma zapięcie 2x2 i brakuje mi tego trzeciego rzędu haftek. Szczerze mówiąc mam wątpliwości, czy na dłuższą metę będzie mi w niej tak wygodnie jak w czarnym, ale to już empiria pokaże, mam nadzieję, że jednak się dopasuje. Na początek chyba jednak będą go zakładać z przedłużką ;) Wizualnych walorów porównywać nie będę, wszak każdy biust ma swój gust :D Powiem tylko, że jak pierwszy raz zobaczyłam Akwarelkę na Uli w balkonetkowym katalogu to sobie pomyślałam „Rany, jakie brzydactwo” :P A teraz jestem swoją zachwycona :DDD Spróbuję namówić mojego faceta na sesję foto, to podeślę do galerii dokumentację tych różnic :) Odpowiedz Link
ava.adore Update po całodniowym noszeniu 08.07.09, 21:10 Chodziłam dzisiaj cały dzień w Akwarelce. W końcu zapomniałam o przedłużce, ale i tak było OK. Obwód jest mało elastyczny, więc go ciągle czułam na sobie, ale nie przeszkadzał w żaden sposób. Ramiączka w połowie dnia zaczęły się zsuwać (nabrały elastyczności, naciągnęły się czy ki diabeł) i musiałam je skrócić do normalnej dla mnie długości. Pociągnęły za sobą miskę, która wylądowała zaraz pod pachą, ale, o dziwo, żadnej krzywdy mi nie zrobiła, więc jestem zachwycona. Poza tym okazało się, że fiszbiny z boku o wiele lepiej się układają - w tym czarnym mam wrażenie, że fiszbiny z boku raczej opierają się na ciele, niż je trzymają w ryzach. Akwarela trzyma na mur beton, i w ogóle fiszbiny lepiej się układają. Przechodząc koło witryn, nie mogłam się powstrzymać przed gapieniem się w odbicie mojego biustu z profilu :) Słowem: jestem coraz bardziej zadowolona :) Odpowiedz Link
nelly123 Re: EFFUNIAK - 4 08.07.09, 22:08 Ja bardzo przepraszam za moją niewiedzę, dawno mnie z Wami nie było, Ale czy ja mogę gdzieś kupic, pooglądać Effuniczki. Ruszył sklep internetowy?? Odpowiedz Link
tuonetar Re: EFFUNIAK - 4 08.07.09, 22:17 Nelly, sklepu jeszcze nie ma. Polowania ;) na Effuniaki odbywają się tutaj ewamichalak.blogspot.com/ Odpowiedz Link
imp18 O i tak chyba najlepiej... 09.07.09, 09:44 żeby nie było daty dostawy :) Wtedy na spokojnie kto wejdzie to ma szansę się zastanowić i kupić :P Odpowiedz Link
jul-kaa DOSTAWA 09.07.09, 09:28 No nie wierzę... szuflada pełna nowych nieporezerwowanych staników:) Śpicie jeszcze, czy co...? Odpowiedz Link
smallfemme Re: DOSTAWA 09.07.09, 10:40 Wciaż nie ma nic, _NIC_ w moim Effuniakowym rozmiarze, tj. 70JJ. Nawet ten czarny w pipetkę jest z zaniżonej rozmiarówki, poza tym mam dosyć czarnych staników na jakiś czas... [ 4 z 6 staników po uświadomieniu były czarne...] Odpowiedz Link
jelonek_k Re: DOSTAWA 09.07.09, 10:51 Prawda. Po raz kolejny pojawiły się rozmiary średnio/małobiuściaste a o większych zapomniano. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: DOSTAWA 09.07.09, 10:59 W moim effuniakowym 85KK też nic,była zeberka kiedyś (którą posiadam) i to był JEDEN jedyny model dla tego rozmiaru (a i tak z tendencją do małomiskowości). Liczę, że niebawem pojawi się coś więcej dla dziewczyn J+. Odpowiedz Link
psuj-ka ZAMYKAMY wątek - zapraszam do nowego :) 09.07.09, 10:57 Watęk przekroczył 500 postów, więc zapraszam tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,97638364,97638364,EFFUNIAK_5.html Odpowiedz Link