Dodaj do ulubionych

Znaczki probiustowe

29.04.09, 19:17
Kochane Lobbystki!

Grafik ze mnie nędzny, ale pomyślałam, że każda inicjatywa promująca dobre ostanikowanie jest cenna i stworzyłam wstępny projekt (na razie nabazgrany na kartce) stanikowego znaczka do opublikowania w serwisie DeviantArt.

O co chodzi- telegraficzny skrót.

Tutaj jest artykuł na Wiki: pl.wikipedia.org/wiki/DeviantART
DeviantArt to społeczność internetowa, skupiająca artystów z całego świata. Można tam znaleźć prawdziwe perełki z każdej dziedziny sztuki, jaka tylko przyjdzie Wam do głowy, niestety ostatnio jest coraz więcej prac o wątpliwych walorach artystycznych.
Dla wielu osób dA to również miejsce do wyrażenia swoich poglądów. Służą temu między innymi znaczki, nazywane zwyczajowo "stamps". Mogą one dotyczyć stosunku Devianta do kwestii bardzo poważnych(znaczki związane z religią lub jej brakiem, promujące ruchy pro-life i pro-choice, ochronę środowiska) i nieco mniej (znaczki pokroju "Uwielbiam czekoladę!", "Aparaty Nikona są najlepsze na świecie", "Niech żyje Tim Burton" i temu podobne :), zdradzać jego gust muzyczny, słowem, zawierać treści, jakie tylko twórca sobie zażyczy.
Te niewielkie grafiki są wykorzystywane również poza DeviantArtem, internauci zamieszczają je na przykład na blogach albo w forumowych sygnaturkach. Czasem nawet pytają autora o zgodę. ; )
Od czasu do czasu zdarza mi się popełnić jakiś znaczek, także w słusznej sprawie(ten: zireael00.deviantart.com/art/Curvy-stamp-111586821 i ten: zireael00.deviantart.com/art/Non-XS-stamp-87551381 ). Wszystkie są tutaj: zireael00.deviantart.com/gallery/#Stamps .

Co sądzicie o pomyśle zrobienia takiego -animowanego lub nie- znaczka z probiustowym i prostanikowym hasłem? Jak powinno ono Waszym zdaniem brzmieć? Mnie przyszło do głowy po prostu "My bra is perfectly fitted. And your?", ale może spróbować czegoś bardziej wstrząsającego? : P Poza tym, w opisie pracy chciałabym podać link do jakiejś anglojęzycznej strony poświęconej tematyce dobierania rozmiaru staniczka i tego, jak powinien leżeć. Wiem, że taki dział jest np. na stronie Bravissimo, ale wolałabym podać adres niekomercyjny, bo w końcu nie o promowanie konkretnej firmy tu chodzi (może odsyłacz do anglojęzycznej Piersiówki, jeśli taka w końcu powstała?).

Z radością przeczytam wszystkie Wasze uwagi, komentarze i propozycje.

Pozdrawiam ciepło.
Zir.
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 19:39
      Mi się inicjatywa podoba, z angielskich lobbowych stron mamy takie:
      eternalvoyageur.xanga.com/682348332/break-out-of-the-bra-matrix/
      i takie:
      80bmyth.blogspot.com/
      Miałyśmy już bannerki kiedyś, nawet były wrzucane na stanikomanię, to i znaczki będą fajne :)
    • kasica_k Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 19:53
      Popieram! Mam tylko wątpliwości co do pierwszego hasła, nie każdemu musi się
      spodobać - niektórzy są np. i curvy, i fat :) (i proud of it, oczywiście), ale
      rozumiem, że to tylko przykłady.

Do anglojęzycznej piersiówki tekst już powstał, ale nie wiem, czy gdzieś "wisi".
      Ale jest np. dobry blog "Break out of the bra matrix"
      eternalvoyageur.xanga.com/651169092/the-bra-matrix/
      • agafka88 Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 19:57
        kasica_k napisała:

> Popieram! Mam tylko wątpliwości co do pierwszego hasła, nie każdemu musi się
        > spodobać - niektórzy są np. i curvy, i fat :) (i proud of it, oczywiście),

Pround też jest używane:
        www.urbandictionary.com/define.php?term=pround
        > Do anglojęzycznej piersiówki tekst już powstał, ale nie wiem, czy gdzieś "wisi"

Chyba jeszcze nie wisi...
        • kasica_k Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 20:00
          A nie, nie chodziło mi o pisownię, nawet nie zauważyłam, że jest "pround" (BTW
          nie znałam takiego słówka :)
          • agafka88 Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 20:03
            kasica_k napisała:

> A nie, nie chodziło mi o pisownię, nawet nie zauważyłam, że jest "pround" (BTW
            > nie znałam takiego słówka :)
            >
            ja też je niedawno poznałam, kiedy automatycznie poprawiłam chłopaka, że błędy
            robi ;)
      • kasica_k Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 19:58
        A tu notka z sygnaturkami:
        stanikomania.blox.pl/2008/06/Biusciaste-sygnaturki-czyli-notka-spolecznosciowa.html
        Wszystkie po polsku, ale może coś posłuży za inspirację :)
        • zireael00 Re: Znaczki probiustowe 30.04.09, 21:09
          Ogromnie dziękuję.
    • krasnola Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 20:00
      jak najbardziej! Świetny pomysł, myślę że najlepiej kilka takich haseł byłoby zrobić, bo raczej wykonanie takiego znaczka do skomplikowanych nei należy.
      • zireael00 Re: Znaczki probiustowe 30.04.09, 21:07
        Ty! Ja Cię ostatnio wszędzie widzę. Na Pyrkonie, laście, Lobby... : )
        Jak mi te hasła wymyślicie, to znaczki będą, stopniowo może powstać kilka wersji. Produkcja trwa od około 10 minut, do dwóch godzin, jeśli są jakieś problemy i dylematy. : P
    • yaga7 Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 20:16
      Na dA jestem już trochę - ale nie do końca jestem wdrożona.
      I idea stampsów obca mi nie jest, aczkolwiek jeszcze nie wiem, gdzie i jak mam
      to wsadzić na swojego deva, żeby to miało ręce i nogi.
      Hmmm, muszę pokombinować :)
      • zireael00 Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 20:58
        Podasz mi nick? : )
        Znaczki stworzone przez siebie wrzucamy do kategorii
        deviantART Related > Deviant Stamps. W celu umieszczenia znaczka w journalu należy skopiować kod znajdujący się w okienku Thumb i wkleić, ale niestety trzeba mieć wykupioną subskrypcję.
        • yaga7 Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 21:17
          Aaa, własnie tak myślałam, że może subskrypcję trzeba mieć, bo coś mi się nie
          zgadzało i nie mogłam wrzucić ;)

gothicdaisy.deviantart.com/
          Ale tam prawie to samo, co na moim fotologu jest :)
          Ale Cię pewnie pooglądam i dodam :)
    • camilcia Re: Znaczki probiustowe 29.04.09, 22:02
      powinno być '...And yours? - to pierwsze co mi do głowy przyszło ;)
      hasło z matrixem jest super
      • zireael00 Re: Znaczki probiustowe 30.04.09, 21:01
        Masz rację. Pogooglałam nieco i faktycznie w takim kontekście powinno być 'yours'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka