zireael00
29.04.09, 19:17
Kochane Lobbystki!
Grafik ze mnie nędzny, ale pomyślałam, że każda inicjatywa promująca dobre ostanikowanie jest cenna i stworzyłam wstępny projekt (na razie nabazgrany na kartce) stanikowego znaczka do opublikowania w serwisie DeviantArt.
O co chodzi- telegraficzny skrót.
Tutaj jest artykuł na Wiki: pl.wikipedia.org/wiki/DeviantART
DeviantArt to społeczność internetowa, skupiająca artystów z całego świata. Można tam znaleźć prawdziwe perełki z każdej dziedziny sztuki, jaka tylko przyjdzie Wam do głowy, niestety ostatnio jest coraz więcej prac o wątpliwych walorach artystycznych.
Dla wielu osób dA to również miejsce do wyrażenia swoich poglądów. Służą temu między innymi znaczki, nazywane zwyczajowo "stamps". Mogą one dotyczyć stosunku Devianta do kwestii bardzo poważnych(znaczki związane z religią lub jej brakiem, promujące ruchy pro-life i pro-choice, ochronę środowiska) i nieco mniej (znaczki pokroju "Uwielbiam czekoladę!", "Aparaty Nikona są najlepsze na świecie", "Niech żyje Tim Burton" i temu podobne :), zdradzać jego gust muzyczny, słowem, zawierać treści, jakie tylko twórca sobie zażyczy.
Te niewielkie grafiki są wykorzystywane również poza DeviantArtem, internauci zamieszczają je na przykład na blogach albo w forumowych sygnaturkach. Czasem nawet pytają autora o zgodę. ; )
Od czasu do czasu zdarza mi się popełnić jakiś znaczek, także w słusznej sprawie(ten: zireael00.deviantart.com/art/Curvy-stamp-111586821 i ten: zireael00.deviantart.com/art/Non-XS-stamp-87551381 ). Wszystkie są tutaj: zireael00.deviantart.com/gallery/#Stamps .
Co sądzicie o pomyśle zrobienia takiego -animowanego lub nie- znaczka z probiustowym i prostanikowym hasłem? Jak powinno ono Waszym zdaniem brzmieć? Mnie przyszło do głowy po prostu "My bra is perfectly fitted. And your?", ale może spróbować czegoś bardziej wstrząsającego? : P Poza tym, w opisie pracy chciałabym podać link do jakiejś anglojęzycznej strony poświęconej tematyce dobierania rozmiaru staniczka i tego, jak powinien leżeć. Wiem, że taki dział jest np. na stronie Bravissimo, ale wolałabym podać adres niekomercyjny, bo w końcu nie o promowanie konkretnej firmy tu chodzi (może odsyłacz do anglojęzycznej Piersiówki, jeśli taka w końcu powstała?).
Z radością przeczytam wszystkie Wasze uwagi, komentarze i propozycje.
Pozdrawiam ciepło.
Zir.