Dodaj do ulubionych

kupowałyście w sklepie "świat bielizny"

26.05.09, 06:50
www.swiatbielizny.pl/ Chcę dokonać zakupów w tym sklepie, bo tylko
tutaj znalazłam biustonosz który posiadam aktualnie i jestem z niego
zadowolona, a w "zwykłych" sklepach nie mogę jakoś na nie trafić. Dlatego
prosze o opinie odnośnie profesjonalizmu tegoż sklepu.
Obserwuj wątek
    • e.m.i1 Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 07:31
      Można to zrobić inaczej - przedstawiając się ładnie i prosząc o rzeczowe opinie na temat własnego sklepu:)
      A tak, wątek pewnie zaraz ktoś wytnie.
      • kinga127 Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 08:08
        że co?? o Boże , sorry naiwna jestem, i nie zauważyłam, że tak może to być
        odebrane. W takim razie skoro wiesz lepiej ode mnie co jest moje a co nie to
        chetnie się dowiem gdzie mogę kupić biustonosze bellinda 80 A push up bra. Niby
        sa rozprowadzane w supermarketach, ten który mam kupiłam w Carfourze, ale teraz
        znalazłam je tylko w Tesco, ale nie ma mojego rozmiaru. Po wrzuceniu do netu,
        tylko ten sklep mi się wyświetlił. Po prostu proszę o opinię, żeby się np. nie
        okazało, że towar wysyłają nieprawidłowo zapakowany przez co np. trafia do
        odbiorcy z pogniecionymi (usztywnianymi) miseczkami, na którym to punkcie fioła
        mam po prostu. Przykre to dla mnie, że moje pytanie zostało tak zinterpretowane,
        zajrzałam tu wcześniej szukając jakiegoś sklepu gdzie sensownie można kupić
        biustonosz, ale niestety znaleźć w takim rozmiarze zupełnie gładkie usztywniane
        miseczki świetnie na mnie leżące graniczy jak na razie z cudem. A dodam, ze
        mieszkam w dużym mieście.
        • e.m.i1 Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 08:27
          Wyszukiwarka mówi, ze to Twój pierwszy post na forum, a pierwszy post na forum z linkiem do niezbyt popularnego tu sklepu to zwykle kryptoreklama.
          Jeśli tak nie jest, to przepraszam.
          Nie mam pojęcia, gdzie kupić biustonosz o który pytasz, z w.w. sklepem nie mam doświadczenia.
          Ale wpisz się koniecznie do wątku rozmiarowego:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=94991250&a=94991250
          mierząc się tak, jak opisane w instrukcji.
          Bardzo mało prawdopodobne, że ten rozmiar jest właściwy dla Ciebie.
          • kinga127 Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 08:40
            Przed ciążą nosiłam 75 A z Triumpha, ale preferowany przeze mnie model wycofano.
            Po ciąży trochę przytyłam i w większości przypadków pasuje mi 80, jednakże
            WSZYSTKIE mierzone przeze mnie biustonosze (zarówno w sklepach firmowych jak i
            zwykłych)z miseczkami B są dla mnie za duże. Poza tym wydaje mi się, że mam
            trochę nietypowy biust z uwagi na duży "rozstaw" piersi, co oznacza, że miseczki
            muszą być bardziej płaskie ale "rozłożyste"z większym odstępem między
            miseczkami, więc niestety problem tkwi zarówno w małym rozmiarze jaki
            "rozłożeniu" piersi. Znalezienie odpowiedniego fasonu to dla mnie zawsze droga
            przez mękę, dlatego widząc, że z przymierzonych do tej pory nic na mnie nie ma,
            chce kupić ten który mi pasuje. Dzięki za podpowiedź w domku dzisiaj jeszcze raz
            się porządnie zmierzę:(
            • klymenystra Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 09:32
              Szansa jedna na sto, ze 80A jest na Ciebie dobre. Szansa jedna na sto, ze masz
              "szeroki rozstaw piersi" - po prostu kupujesz biustonosze o za luznym obwodzie i
              za malej misce, ktora nie objemuje Ci calego biustu i biust wychodzi bokiem. Do
              tego jeszcze piersi, ktore sa wyraznie rozdzielone na mostku i voilà.

Jesli nosilas 75A, to nosilas stanik dobry na jakies 83 pod biustem i 86 w
              biuscie (pod -mierzone ciasno i na wydechu). 80A jest na osobe, ktora ma okolo
              90 pod biustem i 91,5 w biuscie... Dosyc nieprawdopodbne wymiary, prawda? :)
              Wpisz sie do wyzej polecanego watku rozmiarowego, najpierw zmierz sie zgodnie z
              instrukcjami. Pozdrawiam
            • wariamiktoria Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 10:02
              Miałam kiedyś taką sytuację z koleżanką: miała nadwagę i nosiła luźne obwody,
              które rozheblowały jej biust po klatce piersiowej. Rok temu nosząc 90A/85B
              wybrała się ze mną na dopasowywanie. Było bardzo ciężko odnaleźć jej
              zmasakrowane piersi i udało się to tylko w jednym na 50 mierzonych staników
              (sklep zwykły), przymierzyłyśmy trochę rozmaitych rozmiarów ot nawet na próbę -
              znalazłyśmy tylko 1 sztukę z 75C, które pasowało (kilkanaście innych 75C źle
              leżało). Po 7 miesiącach gdy nosiła 75C/70D wybrałyśmy się na kolejne
              dopasowywanie. Najlepiej leżał rozmiar 75E/70F. Przez 2 miesiące nosiła nowy
              rozmiar, obecnie po ustabilizowanej już migracji nosi 75F/70G ale dochodziła do
              tego miesiącami. Gdyby na początku założyła ten rozmiar nie miałaby czym go
              wypełnić, tak miała rozpłaszczone piersi po klatce piersiowej i plecach, obecnie
              znajdują się tam ładne kuleczki, jest o co walczyć. Prawdziwy kształt jej ciała
              miał szansę się ujawnić. Mam nadzieję, że stopniowo zweryfikujesz swój rozmiar,
              nauczysz się prawidłowo zakładać stanik (też kiedyś nie potrafiłam) i będziesz
              szczęśliwą posiadaczką dobrze dopasowanego stanika obojętne w jakim rozmiarze.
              Mam też koleżankę, która nosi prawidłowo dobrane 80C (może u niej też zmigruje
              ale na to potrzeba czasu), jestem w stanie wyobrazić sobie dopasowane 80A,
              jednak jest to bardzo rzadki rozmiar dlatego zawsze prosimy o weryfikację:
              pomiar itd. Gdy się pomierzysz nie obawiaj się pójść do sklepu i pomierzyć
              wszystkich modeli pasujących i sąsiednich rozmiarów. Może tak jak moja koleżanka
              trafisz na tą 1 sztukę idealnie pasującą i wspomagającą migrację :)
              Informacje, które pomogą Ci np dowiedzieć się jak prawidłowo założyć stanik są
              tu: stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html i tutaj
              stanikomania.blox.pl/2009/02/Stanikowa-wrozka-czyli-przychodzi-baba-do-bra.html
              • kinga127 Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 11:01
                Dzięki, jak się zmierze to napiszę. Dodam tylko że w większości przypadków 75
                nie jestem w stanie zapiąć, dlatego wydaje mi się, że raczej nie noszę luźnych w
                obwodzie biustonoszy. A tę 80 którą mam "czuję" że jest zapięta porządnie.
                Chyboczący się wokół ciała stanik po prostu by mnie wnerwiał. Kupuję najczęściej
                własnie przylegające w obwodzie porządnie do ciała, odpuszczając sobie te w
                których nie potrafię oddychac.
                • kk345 Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 11:24
                  Jeśli przymierzasz stanik z za luźnym obwodem ale z jednocześnie
                  zbyt małymi miseczkami (co przy miseczkach A jest bardzo
                  prawdopodobne) stanik będzie sprawiał wrażenie, ze chce Cię obwodem
                  przeciąć na pół. Po prostu piersi, nie mieszczące się do zbyt małej
                  miski wpychają sie pod pachy i pod ten za luźny obwód, potęgując
                  wrażenie ciasnoty. Przy miseczkach z odpowiednią ilością miejsca na
                  piersi obwód może być sporo ciaśniejszy i nawet go nie poczujesz.
                  Tak więc zmierz się, bo masz szanse na dobranie sobie wygodnego,
                  prawidłowego rozmiaru:-)
                • anka-ania Re: kupowałyście w sklepie "świat bielizny" 26.05.09, 12:16
                  Spróbuj tę 80 zapiąć z przodu, miskami do tyłu, tak tylko dla sprawdzenia
                  obwodu. Pewnie będzie dużo za luźna. A cisną za małe miski, jak to wyżej ładnie
                  wyjaśniła ci kk345.
    • kinga127 75 B lub C 27.05.09, 06:25
      poczytałam o sposobach mierzenia się, jak i ubierania biustonosza, no i wyszło
      mi, że mam 75 B lub C zależnie od fasonu. Wczoraj byłam w sklepie przymierzyłam
      jakieś 14 sztuk , he, he i kupiłam czarny 75C. W 70 właściwie się w każdej
      duszę, chociaż z obwodu mierzonego pod biustem wynika, że taki mogłabym
      (powinnam)mieć (77). Były 70, które w ostateczności dawałam radę zapiąć, ale nie
      było pełnej rozmiarówki miseczek. W każdym razie dzięki Wam coś tam w głowie mi
      się rozjaśniło:) Dziękuję i pozdrawiam.
      • wariamiktoria Re: 75 B lub C 27.05.09, 06:41
        No to super, teraz tylko 3x dziennie wygarnij do stanika przy zakładaniu a za 2
        tygodnie sprawdź czy nie potrzebujesz większej miseczki i mniejszego obwodu.
        Przy wygarnianiu przegładzaj biust do stanika, nie szarp go, dobrze jest się
        pochylić to sporo ułatwia. Dobrze jest to zrobić rano przy zakładaniu, potem
        przy odwiedzinach toalety i kolejny raz. A wieczorem po zdjęciu wziąć krem,
        balsam, oliwkę - cokolwiek i pomasować chwilę biust (skoro był rozheblowany
        odwdzięczy się poprawą kształtu). I skóra biustu nabierze jędrności, pomoże
        trzymać biust na miejscu. Trzymam kciuki i powodzenia!
        • kinga127 Re: 75 B lub C 27.05.09, 08:11
          Właśnie tak zamierzam robić:) Dzięki wielkie:)
      • wariamiktoria Re: 75 B lub C 27.05.09, 06:46
        No lepiej nosić odrobinę (nie luźny ale odrobinę) większy miseczkowo stanik aby
        piersi miały gdzie wracać, a jak zobaczysz, że pierś wychodzi górą to zmień
        miskę na większą. Często gdy mamy za małą miskę to piersi wchodzą w obwód i
        wydaje nam się, że mamy za ciasny obwód, dlatego dobrze jest zapinać stanik
        najpierw miseczkami na plecy aby sprawdzić jak czujemy obwód. A 75C odpowiada
        miseczkami 70(32)DD lub polskiemu 70E.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka