08.07.09, 23:53
Po dwóch miesiącach noszenia odpowiedniego s. tłuszcz z pleców mi wymigrował
do misek i masakrycznie zwiększył się obwód (plus pewnie rozciągnięcie tego i
owego, czyli materiału). Można to jakość zmniejszyć ręcznie czy trzeba kupować
nowy? Pewnie tak, bo teraz pewnie będzie to inny rozmiar. Ale może jest jakaś
granica centymetrów....? ;)
Obserwuj wątek
    • listizy Gratulacje 09.07.09, 08:29
      Trzeba kupić nowy :) Na takie piękne biusty jak nasze nie ma co żałować grosza.
      Poza tym gratuluję wymodelowania sylwetki! Ja wciąż walczę z bułeczkami (się już
      zmniejszającymi) z okolic pach.
      • stanzii Re: Gratulacje 09.07.09, 11:39
        O nie o nie o nie. Mogłam nie kupować dwóch na początek. Prawdę mówiąc taka
        dokłada w tym wygarnianiu nie byłam i już taka różnica mi się zrobiła hm..
        hmm... hm... to mi się chyba jeszcze pomniejszy. O nie, niedłgo dojdę do
        niekupowalnych rozmiarów, Ratunku!
      • stanzii Re: Gratulacje 09.07.09, 14:39
        Jeszcze mi się coś nasunęło - czy ten stary jest już kompletnie bezużyteczny,
        czy mogę go sobie zostawić np do spania?
        • princesswhitewolf Re: Gratulacje 09.07.09, 15:42
          spisz w staniku ?
          • klymenystra Re: Gratulacje 09.07.09, 15:47
            A co w tym zlego? Wiele kobiet spi, szczegolnie tych, ktore maja ciezki, duzy
            biust, albo chca mu szybciej przywrocic kondycje.

Do autorki - za luzny stanik z za malymi miskami najlepiej sprzedac i kupic
            sobie nowe. Do spania jednak lepiej miec cos, co bedzie dobrze podtrzymywac.
            • stanzii Re: Gratulacje 09.07.09, 16:11
              Od pewnego rozmiaru nie bata, trzeba spać w. Sto razy większy komfort spania i
              wstawania rano. I kładzenia sie spać wieczorem. Same plusy. Jak maksymalnie moge
              zmigrować z 70H? Bo aż sie boję!!!
              • catsumi Re: Gratulacje 09.07.09, 16:27
                Ja zaczęłam z 2 lata temu od 65G a nawet FF, potem przyszło GG a
                teraz jest 65H i mam nadzieję, że na tym pozostanie bo właściwie
                bułek podpachowych już nie mam ;)Więc u mnie były to co najmniej 2
                rozmiary :)
                • agacia2025 Re: Gratulacje 09.07.09, 20:12
                  u mnie z 65D doszlo do 60G...
                • stanzii Re: Gratulacje 10.07.09, 13:55
                  No i nie zgadniecie...... 60j=28j!!!
            • princesswhitewolf Re: Gratulacje 09.07.09, 16:44
              Zlego to na pewno w tym nic nie ma, ale przyznam, ze nie mialam pojecia ze sa
              kobiety jakie spia w stanikach... Znajac swoj styl rozkopywania sie i wiercenia
              w nocy to obudzilabym sie z wbita gdzies fiszbina:)))) Ale z pewnoscia nie kazdy
              jest taki ruchliwy w snie jak ja:)
              • catsumi Re: Gratulacje 09.07.09, 17:17
                princesswhitewolf był o tym kiedyś nawet cały długi wątek gdzie
                dziewczyny pisały o efektach spania w staniku :)
              • winter76 Re: Gratulacje 09.07.09, 17:35
                Ja spie od paru lat i nie wyobrazam sobie spania bez.Mąż tez się przyzwyczaił.Biustu nie mam wielkiego-65H,ale efekty były i są :)
                • catsumi Re: Gratulacje 09.07.09, 18:15
                  Ja też właśnie chciałabym zacząć ale trochę mi niewygodnie - już
                  pare podejść było. winter76 a śpisz w takim bardziej rozciągniętym
                  czy normalnym?
              • stanzii Re: Gratulacje 09.07.09, 20:55
                Dobrze dopasowany ponoć nie ma prawa się przemieścić
                • stanzii Re: Gratulacje 09.07.09, 21:00
                  A czy opadajace ramiączka to też efekt za duzego obwodu?
                  • kizombalover Re: Gratulacje 09.07.09, 21:17
                    Opadające ramiączka to raczej efekt ich niewyregulowania (może się rozciągnęły,
                    i trzeba by przeszyć, żeby skrócić?)
                    • stanzii Re: Gratulacje 09.07.09, 22:12
                      No właśnie to jest problem panasza Scarlett że ma regulację do
                      połowy, spróbuje z przeszyciem, chociaz obwód jest już wieeeeeeeeelki
                      • malinowapestka migracja 10.07.09, 11:31
                        no i właśnie się przeraziłam.. byłam wczoraj w li parie, mierzyłam cleo
                        george'a. w końcu z panią mahedą doszłyśmy do wniosku, że dobry by był 30H, ale
                        niestety nie było i nie mogłam przymierzyć.. nie mogę pozwolić sobie na
                        wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo jednak nie jest to mała sumka, a ja już mam za
                        sobą tyle złych biustonoszy - w sumie wszystkie.. może jednak lepszy by był
                        30HH? boję się, że jeśli one zaczną emigrować to już w ogóle nie będę mogła
                        znaleźć dla siebie żadnego stanika. muszę dodać, że mam 19 lat, dość obwisły
                        biust i zależy mi na choć trochę ładnych staniczku. bardzo odpowiadają mi te z
                        cleo panache. podobno tylko george jest do miseczki J, ale słyszałam też, że
                        jest on małomiseczkowcem, więc może na innych modelach pasowały by miseczki
                        mniejsze? naprawdę jestem już pogmatwana w tym wszystkim i nie wiem, co mam robić..
                  • kasiadj07 Re: Gratulacje 09.07.09, 22:00
                    U mnie pojawiał się efekt spadających ramiączek jak miski zaczynały
                    robić się za małe.
    • irenka65f Re: migracja 14.07.09, 20:59
      Już tu czytałam, że może być migracja bez zmiany obwodu w biuście to tak bardzo
      się nie dziwię, chociaż wypadam z tabelki. Przy tych samych wymiarach nosiłam
      30F, a teraz 30FF i to 30 musi być ciasne.
      Biust wyraźnie ładniejszy, pełniejszy. Czyli niby wszystko ok. ale teraz widać
      buły na plecach :-( Słowo daję, że ich nie było. Tak kombinuję, że te spod pach
      weszły do miseczek to te na plecach teraz widać. Wyglądają okropnie! Próbuję i
      próbuję, ale nie da się ich włożyć do stanika. Są głównie w tylnej części pachy
      (bardziej z tyłu niż koniec fiszbiny) i powyżej obwodu stanika.
      Doradźcie, bardziej zorientowane, co mogę zrobić, żeby to sadło przepchnąć do
      miseczek, albo zlikwidować?
      • irenka65f Re: migracja 15.07.09, 12:33
        Aha i mam wrażenie, że większa pierś migruje szybciej i zwiększa mi się
        asymetria :-(
        • irenka65f Re: migracja 04.08.09, 23:26
          Czy naprawdę nikt mi nie odpowie?
          Na balkonetce pojawiła się notka na ten temat, ale tam rozpatrywana jest sprawa
          zbyt ciasnego obwodu, a moje staniki na pewno nie są za ciasne bo luźniejsze mi
          podjeżdżają. Sprawdziłam też, że górna część obwodu pod pachą jest luźniejsza
          niż dolna - to chyba dobrze?
          Nawet mam wrażenie, że jakby stanik był wyższy pod pachą to mogłabym wepchnąć
          tam tę bułę i przeszłaby do przodu, a tak to wisi nad obwodem stanika.
          No i co z tym rozmiarem? W 30F już nie próbuję się zmieścić bo piersi wypływają
          mi ze wszystkich stron, a środek się marszczy. FF bywa na styk lub lekko bułkuje
          większą pierś. A przecież wg tabeli powinnam nosić F (70-75/92-94).
          • roza_am Re: migracja 05.08.09, 00:34
            > A przecież wg tabeli powinnam nosić F (70-75/92-94).

Nie, tabela nie mówi jaki rozmiar "powinnaś nosić". Wskazuje jedynie od jakiego rozmiaru powinnaś rozpocząć poszukiwania rozmiaru właściwego. Niektóre z nas mają rozmiar faktyczny różniący się o oczko lub dwa (w górę lub w dół) od rozmiaru tabelkowego. Tabelka mówi jedynie jaki rozmiar _najczęściej_ noszą osoby o konkretnych wymiarach biustu. Jeśli więc miseczka FF (czyli przewidziana na 94 cm w biuście) okazuje się za mała, nie patrz w tabele, tylko dobieraj rozmiar do swoich realnych potrzeb.
          • kuraiko Re: migracja 05.08.09, 00:42
            mam takie same wałki z tyłu, ale to jest tłuszcz :/
            • irenka65f Re: migracja 05.08.09, 18:35
              Tylko w tym jednym miejscu bułeczka tłuszczyku, który można wziąć w palce?
              Wierzyć mi się nie chce. Całe plecy gładkie, łapię tylko skórę, a z boczku takie
              coś. Ale może faktycznie masz rację?
    • madziarka80 Re: migracja 19.09.09, 10:54
      Dziewczyny, powiedzcie mi, czy moze byc tak, ze u mnie prawie nie ma migracji? to znaczy jest, ale rozmiar od poczatku mam ten sam 36gg/80gg. Czasem zapinam stanik na środkowa haftke zamast na 1 ale to taka minimalna róznica. Pierwszy stanik kupilam 10 maja i rozmiar pasuje, (Panache Lilly) drugi w takim samym rozmiarze w sierpniu i tez pasuje. (harmony) o co chodzi? gdzie sie podziewają moje bułki - bo juz ich nie mam:) po prostu gdzies je wcieło:) Boje sie, ze jednak mam zly rozmiar...
      • wodadobra Re: migracja 19.09.09, 14:51
        U mnie to wyglądało tak, że piersi się po prostu zrobiły takie hmm konkretne.
        Czyli to co było dookoła to wlazło pod skórę piersi. Wydaje mi się, że trzeba
        się obserwować. Mi się poprawił stan i konsystencja piersi - na tm polegała moja
        osobista migracja ;-)
      • stanzii Re: migracja 19.09.09, 17:38
        może schudłaś?
        • madziarka80 Re: migracja 20.09.09, 16:45
          Dzięki dziewczyny:) Może i schudłam 1-2 kg może to akurat to, co miało pojsc w
          piersi:) he he:) zobaczymy co bedzie dalej....:) Wlasnie zalicytowalam na
          Allegro slczna rózowa Freye - mam nadzieje, ze bedzie dobra, bo jak na razie
          nosze tylko Panache.... Pozdrowienia dla Was!
    • klaranyc Dziwna migracja 07.01.10, 17:42
      Noszę dobrze dobrane staniki od 8 miesięcy. Według centymetra
      nastąpiła migracja (70/91-92 => 67/94-95), a rozmiar nie zmienił
      się. Noszę 30F, jak na początku (ewentualnie 28FF przy
      dużomiseczkowych rozciągliwcach). Mierzyłam 30FF i miseczki były
      sporo za duże. Oczywiście wcale mi to nie przeszkadza, cieszę się,
      że nie muszę wymieniać staników, jednak zastanawia mnie logika tego
      zjawiska. Czy możecie mi wytłumaczyć, jak to jest, że niby rosną, a
      jednak nie?
      • maheda Re: Dziwna migracja 07.01.10, 17:53
        Może zmierzyłaś się teraz lepiej ;)
        • klaranyc Re: Dziwna migracja 07.01.10, 20:05
          Myślę, że lepiej zmierzyłam się pod biustem - wychodzi 66 zamiast
          wcześniejszego 70, a w biuście jednak przybyło ;-)
          • madzioreck Re: Dziwna migracja 07.01.10, 21:38
            Zależy to jeszcze pewnie od "kompresowalności" biustu i jego konsystencji. U
            mnie też pomiar w biuście waha się o kilka centymetrów, a w stanikach nie widać
            różnicy, bo biust się inaczej "upakowuje" w miskach.
          • maheda Re: Dziwna migracja 07.01.10, 21:42
            Jeśli mierzyłaś się na stojąco, to może po prostu się trochę podniósł i stąd
            różnica?
            • lana33 Re: Dziwna migracja 08.01.10, 10:49
              Na swoim przypadku mogę zauważyć róznicę. Po paru miesiącach widać
              różnicę w obwodzie, ta przyszła bardzo szybko, a ostatnio i w
              miseczkach. Za radą wyczytaną chyba tutaj na forum codziennie pare
              razy w ciągu dnia, np. podczas bytności w toalecie staram się
              porządnie wygarniać cały biuścik od samych plecków do przodu. Efekty
              są zauważalne i polecam ten sposób każdej z nas. Powoduje to pustki
              w naszym portfelu, bo jednak trzeba kupować nowe staniczki. Tu
              przestroga ! Maheda mnie ostrzegała, ale o tym się szybko zapomina.
              Na początek nie nabywajmy za dużo, trzeba nauczyć się cierpliwości,
              zamiast żałować potem wydanych pieniędzy. Sama mam od września już
              pare staniczków, które niestety są już w nieodpowiednim rozmiarze.
              Cały mój wywód dowodzi tego, że migracja jednak następuje i to
              szybciej, niż byśmy chciały :-))
            • klaranyc Re: Dziwna migracja 09.01.10, 16:56
              Tak, podniósł się. Czyli tu jest pies pogrzebany?

Co do konsystencji - jest bardziej jędrny niż dawniej.
    • estreno Re: migracja 12.01.10, 10:45
      Po niecalych dwoch miesiacach noszenia dobrego stanika (obecnie mam cztery na
      zmiane) moja pierwsza Gorsenia Marrona 70H (ktorej nie mialam na sobie kilka
      dni) strasznie bulkuje gora, mostek zaczal odstawac. Rozumiem, ze nastapila
      migracja. W wymiarach nic sie nie zmienilo. W pozostale staniki jeszcze sie
      mieszcze. Poza tym biust stal sie jedrniejszy i bardziej podniesiony. Mam
      przeczucie, ze to nie koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka