Dodaj do ulubionych

Artykuł w COSMO!

11.08.09, 13:45
Witam, wczoraj kupiłam wrześniowy numer Cosmopolitan i ku mojemu pozytywnemu
zaskoczeniu znalazłam tam krótki artykuł na temat stanikowy :) zostały
wspomniane Lobby i Stanikomania, jest wypowiedź Kasicy; piszą o podstawowych
zasadach (mniejszy obwód, większa miska), podają namiary na "nasze" sklepy w
poszczególnych miastach, sugerują poddanie się brafittingowi. Na jednej
stronie zamieścili całkiem sporo informacji! :)

PS. Nie bardzo wiedziałam, czy mogę rozpoczynać nowy wątek, szukałam czegoś
podobnego, a jedyny, który mi pasował - "Napisali o nas" jest zarchiwizowany.
W razie czego proszę o przeniesienie :)
Obserwuj wątek
    • czerwona_pomadka Re: Artykuł w COSMO! 11.08.09, 14:10
      Ale super! Ja już kiedyś chciałam nawet do nich napisać, żeby zajęli się
      tematyką wlaściwiego doboru, ale zwątpiłam, uznałam że i tak mnie oleją. A tu
      niespodzianka!
      Mógłby ktoś jakoś wrzucić tu ten artykuł??? :)
      • miesiakk Re: Artykuł w COSMO! 11.08.09, 15:51
        już dawno nie kupowałam cosmo, ale chyba z ciekawości kupię...
    • mika_p Re: Artykuł w COSMO! 11.08.09, 16:30
      Był jeszcze jeden wątek, ale też się zarchiwizował:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,76196327,76196327,PERELKI_czyli_artykuly_godne_uwagi.html
      Chyba musisz założyć nowy linkując poprzedni, podobnie jak to jest z wątkami
      rozmiarowymi :)
    • nowokaina123 Re: Artykuł w COSMO! 11.08.09, 19:00
      zważywszy na to, że cosmo czytają teraz głównie gimnazjalistki ;),
      jest nadzieja, że polskie nastolatki (a potem dojrzałe panie) masowo
      zaczną chodzić w dobrze dobranych biustonoszach :)))
      • miracelle Re: Artykuł w COSMO! 11.08.09, 19:28
        żeby nastolatki miały jeszcze co nosić..
        większość mi znanych 12-13latek powinna nosić obwody 60-65 i miseczki a-d... a
        tego jak na lekarstwo :(
      • kuraiko Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 00:32
        sorry z góry za offtop, ale to na poważnie o tych gimnazjalistkach?
        O__o przecież tam głównie jest o tym jak zaciągnąć faceta do łóżka i
        utrzymać przy sobie dłużej niż kilka nocy, do tego opisy technik
        seksualnych ;) no chyba, że się obniżyła granica inicjacji xD
        • kasica_k Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 00:42
          Właśnie czytam i czuję się nieco egzotycznie :) Ale nie znam ani jednej
          gimnazjalistki.

Artykuł jest bardzo skrótowy i zawiera m.in. moją, niestety przekręconą,
          wypowiedź, więc zaznaczam - kwestia o miseczce, która "wydaje się pusta", nigdy
          nie wyszła z mych ust i przy autoryzacji ją skreśliłam :) Widzę, że niestety
          Cosmo lekce sobie waży prawo prasowe...

Ale jest wzmianka o Lobby, są też adresy kilku polskich sklepów, które zresztą
          sama do redakcji wysłałam - więc, drogie sklepy, żeby porem nie było, że ktoś
          Was tu nie promuje. O. :-)
          • kasienka.b Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 11:22
            Kasico - dzięki za podanie namiarów sklepowych :) Mój szanowny małżonek jak to
            zobaczył to aż podskoczył z radości :D
          • marysia103 Re: Artykuł w COSMO! 18.08.09, 17:25
            Kasico wielkie dzięki:)
          • madziaost Re: Artykuł w COSMO! 18.08.09, 21:04
            Dopiero doczytałam:)
            I niniejszym wielkie podziękowania.

Pozdrawiam
            Magda
        • delphine85 Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 07:21
          gimnazjum i liceum, przecież w bravo girl swego czasu były równie ciekawe kwestie, a czytały to już dziewczyny w połowie podstawówki...

Seks przestaje być dla nowych pokoleń czymś nierozerwalnie połączonym ze związkiem dwojga ludzi czy małżeństwem. Ciekwe jak to się ma do statystyk przynależności do KK :]

Wracając do tematu: jeszcze tylko artykuł w poradniku domowym i wszystkie pokolenia oświecone :]
          • delphine85 Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 07:23
            a, i w Super Linii. Z własnego doświadczenia wiem, że puszyste dziewczyny pozytywniej przyjmują nowość obwodową, ha, dużo lepiej mi się zrobiło na psychice jak przestałam nosić 85-tki i mieć biust jako dodatkową fałdę pod pachami :)
            • piccolo_principe Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 13:17
              Przeglądając ostatnio Super Linię też stwierdziłam, że i tam przydałby się artykuł o stanikach, brafittingu itp. I to ze względu na osoby puszyste, jak i te, które schudły i siłą rzeczy potrzebują ustalenia nowego rozmiaru. Myślę, że to dobra grupa docelowa :)
              • ania.kar o MamBra w Twoim Stylu 12.08.09, 16:48
                Fajnie by było, jakby w "Twoim Stylu" ukazał się jakiś większy
                artykuł na ten temat.

Jak na razie, w sierpniowym numerze na dole 22. strony można
                przeczytać taką krótką wzmiankę w notce pt. "W strony Kobiet":
                "W internecie pojawia się coraz więcej stron, które nie tylko
                ułatwiają nam życie, ale i pomagają pozbyć się problemów
                nierozwiązywalnych. Na przykład gdzie kupić supermodny stanik w
                dużym rozmiarze (od D do K). Dobrej firmy i w rozsądnej cenie? Na
                www.mambra.pl Instrukcja nauczy Cię, jak zmierzyć biust, by
                właściwie dobrać bieliznę."

• kuraiko Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 16:07
            delphine ---> ale w bravo girl chyba nie opisywano dokładnie
            sposobów w jaki zrobić facetowi dobrze xD pewnie, że było "jak
            sprawić żeby zwrócił na ciebie uwagę", coś tam o inicjacji,
            antykoncepcji (btw w aktualnym bravo piszą bzdury na temat
            niektórych środków antykoncepcyjnych), ale nie aż tak...
            no nie wiem, jakbym miała 14-letnią córkę, to nie bardzo by mi się
            podobało, że ona czyta pismo w którym radzą jak się zająć męskim
            przyrodzeniem xD co innego rubryka "mój pierwszy raz" w bravo (nie
            wiem czy jeszcze istnieje), gdzie w zasadzie nie było opisów (no
            dobra, w pierwszej połowie lat 90-tych jeszcze się zdarzały, o
            niemieckim bravo nie wspominając, bo tam były foty nagich
            nastolatków xD), tylko było wiadomo co parka zrobiła...
            • delphine85 Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 19:24
              fakt, chyba nie opisywali. bravo girl uważałam za gazetę dla siebie jak byłam w 2 czy 3 klasie szkoły podstawowej, ba, zdemoralizowałam koleżankę i jak jej rodzice się dowiedzieli, że pokazałam jej TAKĄ gazetę to przyszli do moich na skargę :) Potem uznałam, że to potwornie głupie pismo jest i odpuściłam. Kąciki pierwszorazowe nijak mnie nie obchodziły :)To jest wszystko demonizowane, ja chciałam poczytać fotostory, jakieś romansidła, erotyka wtedy to była BE i FUJ :)

Nie wiem jak Ty, ale ja w wieku tych wspomnianych 14 lat bardzo się interesowałam co do czego służy i pewnie gdybym miała jakiekolwiek kieszonkowe to bym kupowała cosmo (do momentu aż by się rodzice zorientowali zapewne :) ). Jak dziecko ma iść szaleć to i tak będzie, a wolałabym żeby córka czytała cosmo i przychodziła do mnie z pytaniami w stylu "maaamo, a czy to co oni tu piszą to jest prawda" i otrzymywała jakieś normalne odpowiedzi, niż jakby czytała po kryjomu i brała ich teksty na wiarę :)

Swoją drogą znalazłam ostatnio w papierach jakiś seks-poradnik cosmo jeszcze z czasów mojego LO. Boziu jakie brednie momentami tam się pojawiają, aż boli. Czy ta gazeta w tej chwili też prezentuje taki poziom?
              • kuraiko Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 21:14
                jeeej, ja też się interesowałam jak miałam 14 lat xD ale czytałam
                tylko bravo, jakieś popcorny itp dla artykułów o idolach ;)
                poważniejsze artykuły to w Twoim Stylu, który kupowała mama ;) moim
                zdaniem targetem pisemek typu Glamour, Cosmo czy Joy nie są
                nastolatki, jeśli już to jakaś końcówka liceum. pamiętam jak w 2
                klasie liceum kumpele kupowały Twista i odchodziła totalna szydera z
                tej gazety, a to była gazetka właśnie skierowana do 14-17 latek.
                poza tym nawet jeśli nastolatka się interesuje seksem, to nie
                powiedziałabym, że słuszne w takim wypadku jest sięganie po gazety
                skierowane raczej do studentek. nie chodzi o to, że w ciążę się
                zachodzi po przeczytaniu takiej gazety, ale że to są dość śmieciowe
                artykuły potrafiące zrobić wodę z mózgu dzieciakowi :/
                • delphine85 Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 21:34
                  Ja wiem, że skierowany jest do wyższej kategorii wiekowej niż gimnazjum - ale to jest chyba zawsze tak, że młodsi chętniej będą sięgali po coś, co docelowo jest dla starszych :)

I nie chodzi o to, że popieram czytanie cosmo, ale nie popieram zabraniania, bo jest fe :) Lepiej jak już chce to niech oficjalnie przeczyta, a potem przyjdzie zweryfikować uzyskaną "wiedzę teoretyczną" do rodzicielki :)

Tak sobie myślę, że na moje życie seksualne cosmo wpływu nijak nie miało, mimo że się przez krótki czas zaczytywałam. Ba, myślę że raczej co krok przekonywałam się, że straszne głupoty mi serwują i do tego co numer to samo :) No i ta gazeta powinna się nazywać "W 3 Noce Dookoła Penisa i Pochwy" :]

A wracając do tematu: dziewczyny, z tą super linią i innymi tego typu czasopismami dla puszystych - myślę, że warto żeby kompetentna osoba się koło nich zakręciła. Dobry stanik to jest wizualnie dobrych 5kilo w dół (dla puszystej).
                  • beniutka_bo Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 21:52
                    Świetna propozycja nowej nazwy!
                    Jedyne, co mnie zastanawia to to, że to po prostu przedruk na bezczela z
                    amerykańskiej wersji puszczone na polski rynek. Moim zdaniem- niewiele ma
                    wspólnego. Jak mi to powiedział mój chłop po przejrzeniu egzemplarza zakupionego
                    w celu czysto prześmiewczym (do wina w ilości "duża lampka plus" z koleżanką) w
                    sam raz!- "przecież każdy względnie normalny facet, który ma coś więcej w głowie
                    niż w rozporku i chce czegoś więcej,niż tylko jednorazowego seksu po takich
                    pseudo-trikach by zwiał"
                    Było to 3 lata temu,ale zapadło mi w pamięć- chłop ten sam :D
                • daslicht Re: Artykuł w COSMO! 13.08.09, 16:28
                  Mnie tez interesowały pisemka i filmiki instruktażowe ;) i jakoś nie
                  złapałam ciąży, hifa, syfa i innych chorób wenerycznych :))))
                  A z Bravo też się nabijaliśmy, wymyslaliśmy jakieś kosmiczne
                  opowieści parodiujące "mój pierwszy raz" i rzucaliśmy strzałkami w
                  plakaty Tic Tac Toe :))))

Od czytania do realizacji daleka droga, niewielki procent dziewczyn
                  czytających jak zrobić dobrze facetowi idzie i sprawdza na
                  pierwszym, który się nawinie :)))
        • ptysiowa_7 Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 09:45
          Ja czytałam Cosmo w liceum. Potem byłam już za stara:)
    • paulina_h81 Dziewczyny, wrzuccie skan, bardzo prosze! 12.08.09, 09:57
      nie mam dostepu do polskojezycznej prasy.
      z gory dzieki
    • ania.kar Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 16:39
      Na stronie Cosmopolitan znalazłam tylko spis treści i taki tytuł
      atykułu "Rozmiar biustu idzie w górę". To pewnie o ten chodzi. A
      znajduje się on w dziale... "Miłość i seks" ;-)

www.cosmo.pl/spis.html
      • miesiakk Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 19:19
        ania.kar napisała:

> Na stronie Cosmopolitan znalazłam tylko spis treści i taki tytuł
        > atykułu "Rozmiar biustu idzie w górę". To pewnie o ten chodzi. A
        > znajduje się on w dziale... "Miłość i seks" ;-)
        >
        > www.cosmo.pl/spis.html
        artykuł jest w dziale "warto to wiedzieć: ;)
    • miesiakk Re: Artykuł w COSMO! 12.08.09, 19:19
      choć tak w sumie to nie za obszerny ten artykuł, no ale dobre i to
      • nowokaina123 o gimnazjalistkach 12.08.09, 21:01
        nawiązujac do OT ;)
        jakis czas temu byłam z mężem na corocznym spotkaniu po latach jego
        kolegów ze studiow. Jeden, ktory chyba juz na I roku postaral się o
        potomstwo, przyjechal z córką w wieku gimnazjalnym. Dziewczyna
        zaczytywala się Cosmo. Jak pisemko w koncu odstawila, zaczęli je
        czytac jakies 20 lat starsi faceci i... nie wierzyli, ze o takich
        rzeczach czyta taka dziewczynka. Sami sie trochę czerwienili ;)

• miesiakk Re: o gimnazjalistkach 13.08.09, 11:25
          wydaje mi się, że teraz to wszystko szybciej się dzieje, seks uprawiają już
          gimnazjaliści i chyba jest to na porządku dziennym...
          • moniach_1 Re: o gimnazjalistkach 13.08.09, 17:09
            A ja myślę, że nie ma dramatu, u mnie w gimnazjum do końca trzeciej klasy
            dziewictwo straciły ze 2-3 dziewczyny, może jeden chłopak. Aktualnie jestem po
            pierwszym roku studiów, więc to nie było tak dawno. Pewnie, że bardzo dużo się
            rozmawia o seksie, czyta cosmo itd. ale że seks jest na porządku dziennym w
            gimnazjum to bym nie powiedziała. To chyba raczej działa tak, że co jakiś czas
            (np. przed wakacjami) pojawiają się w prasie dramatyczne artykuły o upadku
            obyczajów i o tym jak to nastolatki sypiają z kim popadnie. A jak kojarzę swoich
            znajomych i np. znajomych mojej młodszej siostry to naprawdę nie jest tak, że
            wszyscy w wieku lat 13-17 tracą dziewictwo przy pierwszej nadarzającej się
            okazji. Pewnie, są i tacy, ale na pewno nie jest to większość
            • parzystokopytne Re: o gimnazjalistkach 13.08.09, 18:38
              Właśnie skończyłam LO, więc czuję, że mam najświeższe informacje ;) Bravo i tego
              typu sprawy czytałyśmy na wycieczkach szkolnych, w ramach terapii śmiechem, na
              tej zasadzie w LO traktowałyśmy też Cosmo generalnie ;) Te wszystkie artykuły
              'Zrób mu laskę na 110 sposobów' i absurdalne pomysły, hm - co kto lubi.
              No i z seksem w gimnazjum... U mnie, z tego co mi wiadomo, szkołę wszystkie w
              dziewictwie przetrwałyśmy, bez jakiś większych poświęceń. Ale ja to w ogóle
              chyba do jakiś wyjątkowo porządnych klas chodziłam, jak tak czasem słucham ;)
              Nie piliśmy na wycieczkach, pojedyncze osoby paliły (faceci), skarb po prostu :D
              Aż mi się nie chce wierzyć jak słucham, jak wszyscy plują na gimnazja i jak tam
              strasznie, u mnie była pełna kultura (co nie znaczy, że było nudno). Aczkolwiek
              wiem, że w większości sprawa ma się inaczej.

Co do samego artykułu - nie wierzę, że w cosmo napisali dobry artykuł, to aż
              niemożliwe :P Aż chyba pójdę i kupię, co by zobaczyć na własne oczy :P
              • lukrecjabo Re: o gimnazjalistkach 17.08.09, 07:45
                parzystokopytne napisała:

> Co do samego artykułu - nie wierzę, że w cosmo napisali dobry artykuł, to aż
                > niemożliwe :P Aż chyba pójdę i kupię, co by zobaczyć na własne oczy :P

No właśnie dlatego kupiłam, bo do Cosmo jakoś nigdy nie miałam sentymentu.
        • bileterka Re: o gimnazjalistkach 23.08.09, 00:17
          Szwedzkie Cosmo czyta moja 13 letnia chrześniaczka. No ale oni tam
          są bardziej... chciałam napisać postępowi, ale jakoś mi się nie
          wydaje, że to postęp. Po prostu skandynawska mentalność jest
          zupełnie inna.
    • fioolkaa Re: Artykuł w COSMO! 17.08.09, 02:16
      co do cosmo to zauważyłam, że czytelniczki bravo naturalną koleją rzeczy przechodzą z "bravo grilla" do cosmo. pamietam wycieczke w 1 klasie lo, gdzie połowa dziewczyn zaczytywała się właśnie w problemach w stylu "podczas masturbacji boli mnie odbyt", a już półtora roku później przynosiły na nudne lekcje numery z "69 goracymi trikami". ale oczywiście jak jest okazja to i młodsze sie dorwą, w zeszłym roku numer z orgazmem męskim na 8 sposobów przeszedł przez cały oddział sanatoryjny, a w pewnym momencie miałam w pokoju 8 14latek, wiec zapewne one też sie wyedukowały :P
    • lukrecjabo Zeskanowałam...... 17.08.09, 07:39
      Tak, pochwaliłam się, że zeskanowałam, ale laik komputerowy nie umie tego tutaj
      wrzucić:(
      Czy mogę do kogoś przesłać zeskanowany tekst, kto zrobiłby z tego linka?
      Dzięki:)
      • butters77 Re: Zeskanowałam...... 17.08.09, 08:41
        Lukrecjabo, możesz przesłać do mnie, a ja wrzucę do zasobów bloga Lobby i
        podlinkuję:)

Zresztą, w ogóle myślę sobie, że warto skany artykułów z linkowanych wyżej
        "Perełek" wrzucić na bloga - planowałam to od początku, a jakoś mi umknęło.
        • lukrecjabo Re: Zeskanowałam...... 17.08.09, 08:48
          Dziękuję bardzo za pomoc, przed chwilą przesłałam, tylko nie z gazetowego adresu:)
          • butters77 OK, gotowe do czytania!:) 17.08.09, 10:14
            Nieco wyprostowałam skany, ale niestety, drugą stronę musiałam podzielić na dwie części, bo się nie mieściła.:(

Strona 1
            Strona 2 - kolumna I
            Strona 2 - kolumna II

Aha, te żółte ramki przy fragmentach o Lobby i Stanikomanii to moje;)

Dzięki, Lukrecjobo, za skan!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka