jarodar 09.10.02, 16:04 Przejeżdżałem ostatnio wzdłuż Popradu po słowackiej stronie....i sie zakochałem. Serce mi pikało jak klapa od smietnika! Pięknie tam niewymownie!!! Pomimo zawieji śnieżnej, temperatury koło 0 i wiatru, że łeb urywa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faciu Re: Orawa... 09.10.02, 18:02 jarodar napisał: > Przejeżdżałem ostatnio wzdłuż Popradu po słowackiej stronie....i sie > zakochałem. Serce mi pikało jak klapa od smietnika! Pięknie tam > niewymownie!!! Pomimo zawieji śnieżnej, temperatury koło 0 i wiatru, że łeb > urywa... Tylko co do tego ma Orawa ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jarodar Re: Orawa... 09.10.02, 20:50 ..hmmm...muszę być chyba ostrożniejszy...A co może mieć jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Orawa... 09.10.02, 21:04 jarodar napisał: > ..hmmm...muszę być chyba ostrożniejszy...A co może mieć jak sądzisz? Tyle ma wspólnego że leży też przy Tatrach... tylko od zachodniej strony. A dolina Popradu na Słowacji to jest Spisz... Mają tyle ze sobą wspólnego że kawałek Orawy i kawałek Spiszu leży w Polsce, a z przyłączeniem ich były pewne komplikacje.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jarodar Re: Orawa... 11.10.02, 15:26 to mi się chyba rzeka pomyliła....było tam miasteczko z Oravsky Podzamok z niesamowitym zamkiem na skale... Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Orawa... 11.10.02, 22:17 jarodar napisał: > to mi się chyba rzeka pomyliła....było tam miasteczko z Oravsky Podzamok z > niesamowitym zamkiem na skale... Rzeka ta też się nazywa Orawa... :)) Odpowiedz Link Zgłoś