palec1 01.10.09, 14:34 forum.gazeta.pl/forum/w,760,100692569,,Pies_nie_wpuscil_urzednikow_do_rzezni.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoremio Re: R z e z n i a ! 03.10.09, 18:40 polskatimes.pl/dziennikzachodni/opinie/169227,powrot-na-slask-pruskich-von-donnersmarckow,id,t.html#material_1 Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 mafioso Marco Kopel 06.10.09, 15:03 Zaraz, zaraz: to ten objekt mafioso Marco Kopel tez juz po cichu sprzedal ????!!!!!!!!!!!!!!!! www.redenberg.com/ Przypadkowo znalazlem i az mnie zatkalo. Kto zna szczególy tej "prywatyzacji" ? Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: mafioso Marco Kopel 06.10.09, 15:13 BTW: Od razu poznac background inwestora, bo "betonowa" polonizacja: www.redenberg.com/inwestycja,historia_budynku.html > Pierwszych wzmianek na temat budynku możną się doszukać już w 1903 r. Bzdura oczywiscie, bo objekt znacznie starszy. > W opowiadaniu Wśród dymu i ciemności Franciszka Statecznego > „Restauracja Redena", stanowiąca wyłączną własność huty. > Była przepełniona robotnikami, którzy ze swymi rodzinami > przyszli na zabawę” . > Pisał: „Z tarasu rozlega się widok na najbardziej uprzemysłowiony > zakątek Polski [...] jedyne przyjemne miejsce wycieczkowe na Górnym Śląsku”. Tylko przyklady manipulacji: 1) cytuja opis zagranicznego turysty(sic)! 2) zakatek..."Polski" ??? 3) Moscicki, Liga Morska i nie wiem co, ale ani slowa o 3 niemieckich cesarzach i niesamowitych wydarzeniach w tym miejscu !! szczyt wybiorczosci: ani mru o pomniku :) Chyba juz wiem, jaki "obóz", jaka "loza", jaka "sekta" usiadla na tym tak waznym, cennym, symbolicznym obiekcie....... Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Pamietacie ? - i co to dalo ? 08.10.09, 01:52 raslaska.aremedia.net/deklaracja/petycja_con_gestor.php Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Pamietacie ? - i co to dalo ? 08.10.09, 03:04 raslaska.aremedia.net/index.php?option=com_content&task=view&id=480&Itemid=47 W kwietniu(!) 2009 sprawa zostala skierowana do prokuratury. I co od tego czasu ?! Czy nie nalezaloby zajs zrobic druk ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: R z e z n i a ! 18.10.09, 00:15 gornyslask.wordpress.com/2009/07/07/con-gestor/ gornyslask.wordpress.com/2009/07/22/con-gestor-2/ gornyslask.wordpress.com/2008/07/14/sentymentalnie-o-slasku/ Odpowiedz Link Zgłoś