Gość: carp IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.12.09, 20:23 Zachęcam do wypuszczenia karpika do wody,powiem tak-niazła frajda.Mój już pływa w Dużym Blankuszu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: okrutne Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 23:49 kochanie, a jak zamierzasz go wykarmić? Zdajesz sobie sprawę z tego, że hodowlane karpie są przyzwyczajone do regularnego karmienia karmą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Karp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 11:32 Po wypuszczeniu ich do stawu, gdzie muszą współzawodniczyć z innymi rybami, nie mają szans na przetrwanie. Zamiast podarować im w świątecznym prezencie wolność, skazujemy je w ten sposób na ogromne męczarnie. Z reguły to tylko przedłużenie ich śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carp WK IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.12.09, 15:42 Moi drodzy !,nie macie racji.jedyny problem jaki jest to trzeba zadbać aby wypuszczany karp był w dobrej kondycji.Wierzcie mi ,że zwierzęta mają większy instynkt samozachowawczy niż ludzie i napewno sobie poradzą-przecierz wupuszczamy je do naturalnego srodowiska a nie na pustynię .obejrzyjcie(znam osobiście tych ludzi) www.obiektyw.brzeszcze.pl/tv.php?V=i_031&K=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świeciak Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 16:22 Zachęcam do wypuszczania: kurczaków,prosiaków,ryb,krów,gęsi,kaczek, oraz wszystkiego innego co żyje,a samemu przejść na trawkę.Oczywiście ryba hodowlana nie poradzi sobie na podarowanej jej wolności.Dla zwolenników wolności dla karpia mam duże ilości szczawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re:jest stawek IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 21:02 A Ja zapraszam chętnych do wpuszczania karpi do mojego stawu. Zapewniam, że rybki będą dokarmiane i w zdrowiu i sytości doczekają swych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karp Re:jest stawek IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.12.09, 18:58 Chciałem wszystkim chętnym, którzy zamierzają zaopatrzyć się w karpia, przypomnieć, że od tego roku obowiązuja szczególne przepisy odnośnie postępowania z karpiami. M.in nie wolno przenosić karpia w foliowej torbie, tylko w wiadrze z wodą, nie wolno zabijać karpia w obecności dzieci itd. szczegóły w ostatnim wydaniu "Wprost" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiiiihahahaaa Re:jest stawek IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.09, 19:24 Słyszałem że od 22 do 24 grudnia, ma jeżdzić po mieście mobilna ubojnia dla karpi. Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po? Re:jest stawek IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.09, 19:22 I tak z dobrego serca będziesz je dokarmiał? Trzeba byś skończonym idiotą, żeby wmawiać ludziom, że bezinteresownie karmisz ryby w stawie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re:jest stawek IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 22:37 Widzę "po?",że masz nieprawdopodobny problem z percepcją i zrozumieniem żartu. Zbliżają się święta więc wybaczam inwektywę po moim adresem.Pewnie,że nie dokarmię rybek bezinteresownie. Po prostu zeżre je ze smakiem po utuczeniu wale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegar bez czwórki Litości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 17:00 Widzę "po?",że masz nieprawdopodobny problem z percepcją i zrozumieniem żartu. Zbliżają się święta więc wybaczam inwektywę po moim adresem.Pewnie,że nie dokarmię rybek bezinteresownie. Po prostu zeżre je ze smakiem po utuczeniu wale. -przed "więc" przecinek - przed "wale" przecinek -nie "zeżre" a "zeżrę" -nie każdy zna znaczenie słowa "inwektywa" czy "percepcja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Mo Re: Litości IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.12.09, 19:52 "zegar bez czwórki" pewnie sam spędzi święta, bo nie chce mi sie wierzyć, że z takim "wałem" ktoś wytrzyma:). Odpowiedz Link Zgłoś