Dodaj do ulubionych

internet w Vectrze - masakra !!

IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 14:43
Prawie każdego dnia są jakieś problemy z internetem w Vectrze a mianowicie
zanik sygnału. To jest skandal, że płacąc za 2 megowe łącze codziennie jest
się odciętym od sieci albo trzeba czekać kilka minut na załadowanie strony
internetowej!! Chyba czas zmienić usługodawcę. Jakie są Wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: >< Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 14:53
      Ile płacisz za tego neta i na jak długo umowa?
    • Gość: Mosze Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 14:53
      a kto jest tam od tych sieciowych ten Parol może??
      Wojtek czy Tomek
      • Gość: Kolas Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 15:04
        To racja.Czasami net w ogóle nie działa albo nie da wejść na żadne strony.Powinna się zmienić oplata bo płacimy troszkę za dużo jeśli chodzi o usługę.
    • Gość: Adam Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 15:23
      Skontaktuj się z usługodawcą,niech sprawdzą co i jak.U mnie net z
      vectry jest na dobrym poziomie.
      • Gość: Monia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: 109.243.91.* 15.02.10, 15:32
        Mieszkam na Piłsudzkiego jest masakra z netem gg praktycznie wiecznie sie
        zawiesza to widzę że nie tylko ja mam problem z Vectrom !!!!
        • Gość: :P Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: 78.142.140.* 15.02.10, 16:16

> widzę że nie tylko ja mam problem z Vectrom !!!!

Naucz się "końcówków", gleborko!
          Z Vectrą a nie Vectrom!
          • Gość: mam Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 18:34
            tez mam net z vectry i smiga caly czas bez zadnych problemow
            • Gość: do mam Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 19:32
              'do mam',

twoja odpowiedz sugeruje cos innego - masz vekre, a piszesz z tpsy :)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl

chociaz na krausego nie mozna narzekać na inet
              • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 19:50
                Kiedyś nie było problemow lecz od jakiegoś czasu faktycznie jest śmiech na sali.
                • Gość: vectra Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 20:08
                  pierdo......lenie śmiga jak ta lala a tu wieczne narzekanie zmieńcie tpse to
                  zobaczycie jak w hu.ja walą.........
                  • Gość: zadowolony Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.02.10, 20:15
                    Od dwóch lat mam vectry i nie miałem jakichkolwiek problemów. Śmiga pierwsza klasa. Czekam aż skończą przebudowę sieci i zwiększą prędkości, może wreszcie będzie można mieć w Świeciu 16 mega
                    • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 20:48
                      Wie ktoś może,kiedy będzie dostępna na os.Kościuszki?
              • Gość: mam Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 18:32
                a czy posty na tym forum mozna pisac tylko siedzac w domu?
          • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.02.10, 03:44
            A i od kiedy mam Vectre(4 miesiące)niebyło minuty aby cos
            niegralo...zato brat ma netie i pożal się Panie Boże
    • Gość: nikt Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.02.10, 09:13
      nie narzekajcie
      • Gość: Jagiełło Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.02.10, 11:21
        Ja powiem tak też mam net z vectry 2 lata na początku klapa odcieli
        czy coś pomieszali i go nie miałem przez dwa dni gdzieś tydzień po
        podłączeniu wtedy śmigał aż miło ale teraz tak od 1 miesiąca znowu
        jakieś problemy zmieniają kable po klatkach stąd pewnie to
        zamieszanie ale aż tak nie narzekam idzie dostać nie raz białej
        gorączki ale cena przystępna.
        • Gość: autor Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: 83.238.158.* 16.02.10, 12:38
          Cena nie jest taka atrakcyjna jak się Tobie wydaje.
          Tekst linka
          • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 13:04
            Zapomniałeś dodać,że do tego dochodzi jeszcze opłata za telefon lub podtrzymanie
            linii.Więc Netia też szału nie robi.Bez telefonu Łącze 2 mega kosztuje 89 pln.
            • Gość: ? Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.10, 13:17
              Bez telefonu, to ja tam widze 84 pln za 8 Mb. :)
            • Gość: autor Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: 83.238.158.* 16.02.10, 13:24
              Właśnie dzisiaj zamówiłem internet 8 mega za 59 pln. Nie posiadam
              telefonu z Netii( zrezygnowałem w zeszłym roku). Przedłużyłem umowę na
              następne 24 miesiące. Mam aktualnie internet 1 mega za 64 pln. Tak że
              oferta Vectry w moim przypadku nie przedstawia się
              szczególnie.Pozdrawiam.
              • Gość: u Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.02.10, 18:48
                Znów ten idiota przedstawiciel z Neti się wścibia .Nachalna św.... wypychasz go
                drzwiami to oknem wlezie :(
                • Gość: ? Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.10, 19:24
                  To zle, ze ktos proponuje sensowna alternatywe dla drogiego i
                  zawodnego dostepu przez kablowke? O co ci chodzi? Czyzbys byl
                  pracownikiem Vectry? :)
                  • Gość: przedstawiciel Net Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.10, 20:35
                    Netia już od dłuższego czasu nie wymaga telefonu ani opłaty za
                    utrzymanie łącza na swojej sieci, dodatkowo od lutego nie ma już
                    opłata za utrzymanie łącza na Wimaxsie. Jeeżeli ktoś twierdzi iż net
                    z Vectry jest lepszy lub tańszy to właśnie On jest pracownikiem lub
                    przedstawicielem tego operatora.
                    • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 20:54
                      Wczoraj dzwoniłem do Netii,i zaproponowali mi łącze za 89 pln bez telefonu.To ma
                      być super promocja?
                      • Gość: JA Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: 81.219.81.* 16.02.10, 21:12
                        Ja mam net z Netii 4mg za 54zł netto do tego tela za jakieś 40z groszem netto...
                        brutto 106 miesięcznie troche wqórw bo za 250zł z upc 120mg ale u nas niema...
                        na neta nie da się narzekać śmiga ładnie nawet router linksys i to nawet nawet
                        dostałem umowa na 2 lata w hacie śmigają 4 kompy i jest gites vectry nie polecam
                        nie tylko w naszym woj. narzekają...sprawdź kompa oraz zrób test neta...
                      • Gość: Netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.10, 22:19
                        84zł za 8Mbity/s to zła oferta??? Może w TP jest lepsza?? :)
                        • Gość: Kreator debilizmu Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 22:58
                          Przypomnę, że wątek jest o Vectrze, a nie o Netii, TP i innych.

O wszystkich naraz już tu wątek był, więc proszę nie zaśmiecać....

Peace.
                          • Gość: Luis Fabianooo Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.02.10, 00:00
                            Vectra to chłam w każdym calu od TV po net skończywszy...
                            • Gość: u Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.02.10, 07:33
                              Do : ? Nie jestem ani pracownikiem ani przedstawicielem pracuje w M...i,ale
                              nienawidzę Neti bo zrobiła mnie kiedyś w ciula.A po za tym jak ktoś chce robić
                              sobie reklamę bo potrzebuje na,, chlebek,, to niech działa uczciwie a nie
                              opowiada bzdury tak jak Pan z Neti .
                              • Gość: Netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.10, 10:28
                                Do u. Co według Ciebie jest bzdurą??? Wszystko, co napisałem jest w
                                100% prawdą. Konkrety proszę. Poza tym, jeżeli masz jakieś si do
                                Netii to w ogóle nie powinieneś się wypowiadać na temat ich oferty.
                                Co do wątku, to w pierwszym poscie jest wzmianka o zmianie
                                operatora. Pisząc tu nie zarabiam w żaden sposób na chleb, ponieważ
                                nie podaje jakichkolwiek namiarów na siebie, po prostu chcę pomóc
                                tym, którzy mają problem z Internetem.
                  • Gość: netii mówimy nie!! Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.02.10, 22:40
                    ja mam od jakiegoś czasu internet z vectry (pół roku) i cieżko jest się do czegoś przyczepić. Wcześniej była netia i to był błąd!!! od podpisania umowy do uruchomienia łącza trwały 3 miesiące. W tym czasie wykonałem dziesiątki telefonów w tej sprawie i nic to nie dało. Przepraszam, coś to jednak dało: po 2 miesiącach dotarł do mnie pan monter który miał "mnie podłaczyć". Pan szukał w domu kostki telefonicznej i po dłuższej chwili stwierdził: "ale wy już macie telefon" (odkrywcze, bo w netii telefon mieliśmy od 8 lat). Wtedy udało się panu wyjaśnić, ze my już od 2 miesięcy oczekujemy podłączenia internetu, a nie telefonu, który mamy już od lat.
                    Totalny wstyd. Ta firma powinna przestać istnieć. Totalny bałagan i nie wiedzą nawet kto jest ich abonentem:/
    • Gość: Gordon Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 10:51
      co wy gadacie...mam neta z Vectry 2mb i nie ma żadnych przerw na
      łączach (sporadycznie, bardz rzadko). Wszystko ładnie chodzi tylko
      ta cena powinna zejsc juz w dół...
      • Gość: Do Netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 11:43
        Co możesz mi zaproponować?Poszukuję net za ok 50 pln,bez telefonu i może plus
        Kablówka.Oczywiście kablówka za osobną opłatą.
        • Gość: netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.10, 20:50
          Zależy gdzie, ale jeżeli jest tam sieć Netii to 49PLN internet
          4Mbit/s TVK 38PLN 49 kanałów w tym Polsat Sport i Polsat Sport
          Extra. Żadnych dodatkowych opłat stałych.
          • Gość: XxX Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.02.10, 22:06
            Cytuje "Żadnych dodatkowych opłat stałych." Rozumiem, że za to są jakieś zmienne opłaty co miesiąc, bo tak zaznaczyłeś opłaty stałe!?
            • Gość: netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.10, 08:19
              Miałem na myśli brak opłaty za utrzymanie łącza itp. natomiast jest
              jeszce opłata aktywacyjna za net 19PLN i za TVK 1,22PLN jednorazowo,
              ponad to nie ma już żadnych obowiązkowych opłat sałych, zmiennych i
              jednorazowych. Można jeszcze zamówić sobie router lub modem, ale nie
              jest to wymagane.
          • Gość: do netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:12
            Sieć jest,bo kilka lat temu miałem kablówkę z Elnetu(teraz to jest netia).To
            czemu jak dzwoniłem to zaproponowali net za 59 pln i po czasie jak zlikwiduję
            linię TP to podwyższą do 89 pln?Daj jakiś link do tej oferty bo chyba bym był
            zainteresowany.
            • Gość: ostrożny Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:03
              Ty lepiej uważaj żebyś w jakieś g... nie wdepnął...
              • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 16:46
                Co masz na myśli?Czy coś konkretnego Ci się przytrafiło z Netią?
            • Gość: DAwid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.02.10, 03:40
              Netia-smiechu warte!mam kablówke płace 59zl i mam 8/16mn-w nocy film
              4gb sciągam w 40 minut-leci ponad 2mb przy sciaganiu wiec nie
              porownojcie takich badziewi jak tp i netia
              • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.10, 09:05
                > 4gb sciągam w 40 minut-leci ponad 2mb przy sciaganiu

Żeby ściagnąć 4 GB w 40 minut, potrzebowałbyś łącza o przepustowości
                co najmniej 12 Mbit (~1,6 MBajt/s). W przypadku 2 Mbit (masz
                prędkość pobierania max ~250 kbajtów/s), więc taki plik ciągnie się
                4 godziny. W którym więc miejsciu się pomyliłeś? :)
                • Gość: do D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 15:16
                  Coś słabo czytałeś post na który odpisywałeś.Gość pisze,że w nocy jego łącze
                  przyspiesza do 16.
                  • Gość: do Netia Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 15:21
                    No i jak z Twoją ofertą?Ja naprawdę jestem zainteresowany.
                  • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.10, 15:56
                    > Coś słabo czytałeś post na który odpisywałeś.Gość pisze,że w nocy
                    > jego łącze przyspiesza do 16.

Nie wiem, czy "słabo czytałem". Co niby widzisz poniżej napisane
                    (cytat z jego postu, do którego się odnosiłem)?

Potrafisz przeliczyć 2 Mbit na faktyczną prędkość sciągania pliku?
                    • Gość: aaaa Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 17:37
                      Mam telefon w TP i kupiłem w Erze za39zł 1Mb na 24m-ce i działa
                      super.
                      • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 17:48
                        Co komu po takim necie?Chyba że tylko do przegladania stron i odbierania poczty.
                        • Gość: aaaa Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 17:57
                          Mi osobiście szybszy nie potrzebny. Filmów nie ściągam ale
                          oczywiście jest możliwość 2za 49zł lub 6Mb ale nie wiem za ile.
                          • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.02.10, 15:41
                            Aby miec takie lacze w tp albo neti musialbym wydac ponad 100zl a
                            nie 54.Przy sciaganiu oczywiscie po 22.00 predkosc "pobieranaia"
                            waha się 1.8-2.4mb.Takze Vectra moze TV ma posraną ale jezeli chodzi
                            o neta to bije tp i netie jak Pudzian Najmana!
                • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.02.10, 15:38
                  Ty sie pomyliles lajzo - czytaj uwaznie!! w dzien mam 8mb od 22.00
                  do 11.00 16 !!DURNA PALO!wiec czytaj uwaznie!powtarzam 4gb w 40 min
                  oplata pierwsze 6 miesiecy 19 zl pozniej 54
                  • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.10, 16:04
                    > Ty sie pomyliles lajzo - czytaj uwaznie!! w dzien mam 8mb od 22.00
                    > do 11.00 16 !!DURNA PALO!wiec czytaj uwaznie!powtarzam 4gb w 40 min

Ja się pomyliłem? To ty napisałeś:

2 megabity to jest ~250 kilobajtów na sekundę. Policz sobie jebany
                    analfabeto, ile sekund (a w końcu minut) musiałoby się sciągać 4
                    GB. :)
                    A na koniec naucz się, że megabity zapisuje się jako Mb
                    , a megabajty jako MB, i zacznij się do tego
                    stosować, bo jak w każdej swojej durnej wypowiedzi stosujesz to bez
                    żadnego związku z tym o czym myślisz, to wychodzisz na regularnego
                    debila.
    • Gość: ona Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.02.10, 18:06
      www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100218/INNEMIASTA12/739348272
      • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.02.10, 18:37
        A co do starych kabli to mnie to nie obchodzi bo mieszkam w nowo
        wybudowanym bloku pilsudskiego i mam wszystko nowe!!jeszcze raz
        powtarzam-8mB/S OD 22.00 DO 11.00 16Mb/S!!!W porze nocnej film hd
        4000mb ściągam dokładnie w 42 minuty!!.Więc ni piszcie mi o tp i
        innych badziewcich bo 4 lata korzystalem z uslug tp i dwa lata
        netii!.
        • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.10, 19:02
          > powtarzam-8mB/S OD 22.00 DO 11.00 16Mb/S!!!W porze nocnej film hd
          > 4000mb

Naucz się głąbie co to jest bit i bajt, i jak się zapisuje skróty
          tych jednostek, bo wszystko ci się miesza, ty durny matole! :)
          • Gość: ja Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 19:22
            No to żeście se pogadali.:)U nie w bloku Vectra położyła kable,niestety nikt nie
            potrafi mi powiedzieć kiedy będą dostępne usługi.Ani w biurze w Świeciu,ani na
            infolinii.
    • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.02.10, 18:39
      I panie D jak dupa poczytaj co to jest prędkość wysyłania,pobierania
      oraz prędkość łącza!!to ,że mama opłaca Ci internet poto abys
      onanizował się przy gołych bAbkach niepowinno uprawniać CIe do
      zabierania głosu w takich dziedzinach.
      • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.10, 19:19
        > I panie D jak dupa

Naucz się czytać. ":D" to emotikona, a nie literka "D".
        Ty naprawdę masz mało rozumku. :)

> poczytaj co to jest prędkość wysyłania,pobierania oraz prędkość
        > łącza!!

Ja nie muszę czytać, bo ja to wiem od ponad 20 lat, kiedy używało
        się modemów telefonicznych 9600 bps i nie było obrazkowego internetu
        dla takich idiotów jak ty. :P
        Naprawdę jesteś pieprznięty w głowę. Sam nie potrafisz odróżnić
        bajta od bitu (co chwile przekręcając skróty jednostek), a
        sugerujesz innym, żeby na ten temat poczytali. Taki oszołomek jest z
        ciebie. :P
    • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.10, 19:04
      > 2mb przy pobieraniu ty downie!!

2 mb to 2 megabity, czyli ~250 kilobajtów na sekundę. :)

> boze co za glab z ciebie...masakra...

Jak widać wyraźnie, to właśie z ciebie jest głąb. :P
      • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.02.10, 20:29
        2mb-2 mega bajty!na sekunde!!downie przy pobieraniu!!szybkosc łącza
        podaje sie w mega bitach!oszczędz wstydu!
        • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.10, 23:02
          > 2mb-2 mega bajty!na sekunde!!downie przy pobieraniu!!

Czy ty jesteś chory na dekiel, czy tylko udajesz debila? Wałkowane
          chyba z 5 razy, a ty nadal idioto nie rozumiesz, że megabajty
          zapisuje się w postaci MB! Nawet teraz powyżej napisałeś "mb",
          tłumacząc, że to "2 mega bajty", a dupa, bo napisałeś skrót od mega
          bita. Naucz się młocie, jaki skrót oznacza odpowiednie
          jednostki!
          MB - megabajty
          Mb - megabity

• Gość: ałć Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.02.10, 09:13
            daj sobie spokój -nie wytłumaczysz
            • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.02.10, 10:47
              racja nie ma co tłumaczyć panu Dupie...żal mi tylko ze zrobili go w
              butelke i placi 50zl za marne 1mb...zenada
              • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.10, 10:55
                > racja nie ma co tłumaczyć panu Dupie...żal mi tylko ze zrobili go
                > w butelke i placi 50zl za marne 1mb...zenada

Przykro mi, że jesteś aż tak głupi, że nawet nie zrozumiałeś, że
                chodzi tu o ciebie. :) Trzeba być skończonym durniem, żeby nie
                zrozumieć kilka razy wałkowanej różnicy między megabajtem a
                megabitem i zapisem ich skrótów. :P
    • Gość: Dawid Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.02.10, 10:49
      A CO DO PISANA MB czy mb to na kazdej stronie piszą różnie-bo
      normalny czlowiek sie domysli ale pan Dupa kret nie bardzo...alew to
      od oglądania gołych babek w necie...daj twojej prawej rece i glowce
      odpocząć
      • Gość: Gość Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 11:04
        Fajna dyskusja! A tu link. Tekst linka
      • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.10, 11:17
        > A CO DO PISANA MB czy mb to na kazdej stronie piszą różnie-bo
        > normalny czlowiek sie domysli

O to w życiu chodzi, żeby się nie domyślać - po to istnieją różnice,
        żeby było wiadomo, czy ktoś pisze o megabitach czy megabajtach. W
        twoich kilku powyższych wypowiedziach, wespół z bezładem umysłowym i
        chaotycznym przelewania myśli na pismo, przynajmniej kilkukrotnie
        nie jest jednoznaczne czy piszesz o megabitach, czy megabajgach.
        A fakt, iż na różnych stronach pisze się różnie, to tylko przykład
        tego, że nie jesteś osamotnionym, niewykształconym debilem. :)
      • Gość: nauczyciel Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: 87.204.190.* 22.02.10, 21:25
        bit = 1 lub 0
        kilobit [kb] 10^3=1000^1
        megabit [Mb] 10^6=1000^2
        8 Mbit = 1 MB (mega bajt)
        gigabit [Gb] 10^9=1000^3
        Megabity używane do określania przepustowości łączy i szybkości transmisji
        danych, w skrócie Mb/s, Mbit/s lub Mbps).

A co do poziomu dyskusji, to jest żenująca po obu stronach, zabrała bym Internet
        obu Panom. Nie trzeba się wyzywać, żeby komuś coś wytłumaczyć.
        • Gość: :D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.10, 23:53
          > Nie trzeba się wyzywać, żeby komuś coś wytłumaczyć.

Prześledź całą dyskusję, kto i z jakiego powodu obrzucił kogo
          epitetami. :)
          • Gość: do ;D Re: internet w Vectrze - masakra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 23:55
            Jeszcze nie śpisz?
            Przeca do Krainy Snów rano pędzisz;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka