Dodaj do ulubionych

Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu

07.04.12, 17:59
Witam,

mam pytanie - które kanały Naziemnej Telewizji Cyfrowej DVB-T odbieracie w Świeciu? Kupiłem tuner, podłączyłem pod antenę zewnętrzną i mam tylko: Polsat, TVN, TVN7, TV4, TV6, Puls, Puls2 (narazie nieczynny) i Polsat Sport News - czyli MUX-2. A co z resztą? Gdzie TVP?

A drugie pytanie dotyczy anteny - czy po podpięciu do dekodera anteny zbiorczej (blokowej) wyszukiwarka również nie odnajduje Wam żadnych programów? Z tego co się zorientowałem "stare" anteny UHF powinny obsługiwać TV cyfrową.
Obserwuj wątek
    • kulunkele Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 08.04.12, 02:10
      Zgadza się, programy co wymieniłeś są nadawane przez Trzeciewiec czyli MUX2, uruchomienie MUX1 czyli TVP1, TVP2, TVP Info, Eska TV, Polo TV, ATM Rozrywka TV, TTV jest planowane na 1.06.2012r.
      • sandrrra Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 10.04.12, 11:02
        A to nie ma byc na koniec roku?
        • ntvc Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 01.05.12, 11:37
          Czy oglądasz już naziemną telewizję cyfrową? Właśnie ruszyły testy kolejnych nadajników z emisją MUX1 , więcej informacji jak również testy najnowszych tunerów przeznaczonych do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej dvb-t , ranking tunerów, mapy zasięgu, informacje o dostępnych kanałach i wiele innych informacji związanych z telewizją cyfrową znajdziesz np. na www.ntvc.pl/
          • bronhildax3 Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 30.01.13, 12:58
            Jak już to od 20.05.13 ... wtedy zostanie całkowicie wyłączony analog, tymczasem z Trzeciewca jest 15 kanałów ... z Kisielic chyba 22 ... nie wiem... po 20.05 na bank będa. pzdr.
    • silpion Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 01.05.12, 21:05
      Odbieram MUX-2 (z Polsatem, TVN, TVN7, TV4, TV6, Puls, Puls2 i PSN) z Trzeciewca oraz MUX-3 (z TVP1, TVP2, TVP Info *2, TVP Historia, TVP Kultura i TV Polonia) z Iławy/Kisielice, jednak mieszkam dość wysoko i mam widoczność w kierunku Iławy.

Jak ktoś już pisał, możliwość odbioru TVP1 i TVP2 (wraz z innymi programami) w MUX-1 powinna być najpóźniej od 31 maja, gdy transmisja ruszy w Trzeciewcu.
      • driver.vag Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 05.06.12, 20:35
        Jako że założyłem ten wątek czuję się zobowiązany zameldować, że w Świeciu są już dostępne kanały z multipleksu cyfrowego MUX-1 (TVP1 HD; TVP2; TVP INFO Bydgoszcz; ATM Rozrywka; TTV; Eska TV; Polo TV). Łącznie z MUX-2 jest już ich 15. Czekamy na MUX-3 do kompletu :) Nie wiadomo kiedy będzie... Tylko koledze wyżej udało się złapać MUX-3 z Iławy?

Ps. Odbieracie DVB-T przy wykorzystaniu blokowych anten zbiorczych?
        • wredny_komentator Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 10.06.12, 10:01
          U mnie równie łapie Iławę ale zależnie od pogody, głównie w słoneczne poranki.
    • bozydar4 Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 29.01.13, 11:00
      Z dekoderów to polecam wybrać troszeczkę droższy dekoder DVB-T z możliwością odtwarzania filmów zdjęć i innych multimediów z USB. A jeżeli chodzi o antenę to u mnie pokojowa się nie sprawdziła, pieniądze wyrzucone w błoto, zwykła najtańsza antena siatkowa doskonale spełnia swoje zadanie, najlepiej zamontować na balkonie. Ja wymyśliłem jeszcze takie rozwiązanie nieduża antena, którą przykręciłem do drewnianej ramy okna.
    • kaolekxxl Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 29.01.13, 17:29
      A po cho..re ze wzmacniaczem normalna kierunkowa np. 19 elementowa wystarczy w zupełności.
      wzmacniacz jest narażony na burze i inne przypadłości.
    • cswiecie Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 29.01.13, 19:24
      a ja uważam że nie ma sensu wydawać pieniędzy na drogie tunery dvb-t
      bo od 90 do 190zł wszystkie oferują to samo. Różnice to: 1.cena 2.obudowa 3.grafika[kolorki menu, ikonki itp.]
      ja mam
      WIWA HD-50 MEMO z Komputronika za 109zł
      co oznacza MEMO? - "System memo control umożliwia równoczesne sterowanie telewizora i tunera za pomocą jednego pilota WIWA."

chyba w Tesco widziałem jakieś tunery za około 90 zł [obudowa to czarne pudełko bez wyświetlacza]

Prosta antena do obioru dvb-t
      taka antena w pokoju odbiera mi MUX-2 i MUX-1 :)
      • kaolekxxl Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 30.01.13, 08:46
        też może być./
        tylko jakość raczej dotyczy wykonania pilota niż samego tunera.
        kiepski pilot pod pół roku Ci się rozsypie.
        A ta antena tez spełni swoja funkcje pod warunkiem że będzie na "czystym" polu w stosunku do nadajnika
    • bronhildax3 Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T w Świeciu 30.01.13, 12:55
      Kanałów jest 15 ... jeżeli masz mniej, znaczy, że masz problem z anteną, pozdrawiam ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka