Dodaj do ulubionych

Restauracja Stare Miasto

25.04.12, 21:13
Witam wszystkich, co sądzicie o nowo otwartej restauracji Stare Miasto?
Obserwuj wątek
    • jawanda Re: Restauracja Stare Miasto 25.04.12, 22:07
      Przed chwilą wróciłam ze spaceru.Widziałam z zewnątrz i muszę przyznać,że wrażenia pozytywne.Podobają mi się ściany,cegły rewelacyjne.Chociaż to są odczucia "zewnętrzne" .Nie byłam w środku,ale zabieram w najbliższą sobotę psiapsióły i zobaczę.Nazwa i i tablica z nazwą trafione.
      • marekk265 Re: Restauracja Stare Miasto 25.04.12, 23:33
        Byłem w środku, żeby się rozejrzeć. Głupio było nic nie zamówić więc kupiłem piwo. Okazało się, że ceny mają niskie. Za warkę 0,5 zapłaciłem 5zł. Do piwka zamówiłem wołowinę w czerwonym winie chyba za 20 zł. Porcja okazała się tak wielka, że nie dałem rady zjadeść. Jedząc wołowinę domówiłem piwo żywe niepastryzowane - cena super 6 zł. Wołowina pysza w połączeniu z dobrym piwkiem - rewelacja. Już wiem gdzie będę chodził na piwko :) A wystrój jest dla kobiet, dla mnie liczy się dobre żarcie i piwko hehheh
        • jawanda Re: Restauracja Stare Miasto 03.05.12, 15:22
          Byłam jadłam i piłam.Menu może nie powala,ale doceniam starania właścicieli w aranżację wnętrza.Metamorfoza totalna,zupełni inny lokal.Mają swój styl,dla mnie do zaakceptowania.
          Po przeprowadzonym remoncie widać,że im zależy na klientach.Sądzę,że nakład finansowy ogromny.Wiem,że będę tam od czasu do czasu zachodziła.
    • 2kwiaciarki Re: Restauracja Stare Miasto 26.04.12, 13:11
      Na jakiej ulicy to jest.

Podajcie adres strony internetowej.

Dziękuję.
      • ewelcia_p Re: Restauracja Stare Miasto 27.04.12, 23:22
        Na rogu Mickiewicza i Wojska Polskiego, dawna Pizzeria Ola lub Restauracja Magdalenka, na przeciwko OKSiR.
        Strony internetowej chyba nie ma.
        • nikola-online Re: Restauracja Stare Miasto 28.04.12, 15:02
          super restauracja polecam
          • natalia-68 Re: Restauracja Stare Miasto 28.04.12, 15:41
            ŚLICZNA restauracja naprawdę ,śliczna
            • natalia-68 Re: Restauracja Stare Miasto 28.04.12, 16:57
              polecam
              • ona.19 Re: Restauracja Stare Miasto 03.05.12, 18:57
                a drogo czy ceny przystępne?
                • jawanda Re: Restauracja Stare Miasto 04.05.12, 21:16
                  Ceny bardzo przystępne,sądzę,że się nie zawiedziesz.
                  • barbara238 Re: Restauracja Stare Miasto 06.05.12, 10:42
                    Byłam w tej restauracji. Gratulacje dla właścicieli lokalu. Stylowy wystrój, miły klimat i kulturalna obsługa. Zamówione potrawy podane estetycznie. Ceny przystępne. Szczerze polecam.
                    • mlodziuchna23 Re: Restauracja Stare Miasto 20.05.12, 18:03
                      Wczoraj wybrałam się do tej restauracji i muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem. Wystrój jest niesamowity, stonowana muzyka i jedzonko całkiem dobre. Na pewno jeszcze nie raz tam zajrzę ;)
                      • ciekawska21 Re: Restauracja Stare Miasto 22.05.12, 13:41
                        Witać, że właściciele robią sobie reklamę ;) heheh :)
                        byłam na obiedzie i jestem zdania że za obiad i kawę 40zł to stanowczo za dużo tym bardziej ze porcja byłą baaardzo mała i sie nie najadłam. Więcej tam nie pójdę ;/
                        • wuja-szeek Re: Restauracja Stare Miasto 22.05.12, 15:59
                          Zjeść smacznie, w miłej atmosferze, z miłą obsługą i w lokalu z ładnym wnętrzem, najlepiej za 5 zł.
                          Matko Jedyna!!!
                          • ciekawska21 Re: Restauracja Stare Miasto 22.05.12, 16:11
                            koleś nie za 5zł tylko za 40 zł. i nie chodziło mi tu głównie o cenę ale o to, że taką porcją nie da się najeść . lekka przeginka
                            • drizzt21 Re: Restauracja Stare Miasto 23.05.12, 13:49
                              Typowe podejście małomiasteczkowe. Najlepiej za darmo, z darmową dolewką piwska, szkoda, że jeszcze kebabu w menu nie było. A w ogóle to ścian nie takie i zbyt dużo pasteli :)) To nie jest fast food dziecko.

Bardzo podoba mi się ta restauracja - aranżacja wnętrza jest świetna, a i dania smaczne. To kolejny lokal, jak na nasze miasto z wyższej półki :) Bardzo mi tego brakowało, a i lokalizacja dobra, bo w samym centrum. Z ostatnich inwestycji lokalowych, podoba mi się także Coffeeein :) Życzę powodzenia i dużej ilości zadowolonych klientów, a jak najmniej narzekających i irytujących swoim malkontenctwem.
                            • jawanda Re: Restauracja Stare Miasto 23.05.12, 21:47
                              "Helou"może Ty nie w tej restauracji byłaś?Zapewniam za 40 zł.to w Restauracji Stare Miasto najadłabyś się na dwa dni,jeżeli jest coś takiego jak najedzenie się na zapas.No chyba,że dużo jesz,jak wołoduch,to zmienia postać rzeczy.Uprzedzam ewentualne niemądre sugestie,nie mam absolutnie nic wspólnego z właścicielami,nie znam nawet nie wiem do kogo wyżej wzmiankowana należy.Słusznie zauważono,zapewne jeżeli nie jesteś,to reprezentujesz konkurencję.Twoje krytycznie wpisy psu na budę się zdały.
                        • zana781 Re: Restauracja Stare Miasto 23.05.12, 16:11
                          Masz racje jak na taka miescine to 40 zł za obiad i kawe troche drogo.Oczywiscie nie wiem co w sklad dania wchodzilo, przypuszczam, ze nic ekskluzywnego.

Za niecale 30zł w Bydgoszczy, w przytulnej knajpce mam zupe i np.danie z makaronu(takie preferuje).Duzo, do syta i przepysznie.Tak juz w Polsce jest, ze danie powinno byc takie, zeby sie najesc, a nie odchodzic od stolika z niedosytem.

Chcialam isc na obiad do tej nowej restauracji, ale musze przyznac, ze mnie troche zniechecilas.
                          • marekk265 Re: Restauracja Stare Miasto 23.05.12, 18:42
                            Pani ciekawska21 zmyśla albo konkuruje z tą restauracją. Byłem już trzy razy na obiedzie w tej restauracji i za obiad i kawę nie da się zapłacić 40 zł bo najdroższe danie jest o ile dobrze pamiętam po 25 zł. Kawa jest od 5 do 8zł. Tak więc suma daje około 30 - 33 zł zaznaczając przy najdroższym daniu. Lubię zjeść i często się stołuję po restauracjach i moim zdaniem wielkość dania do ceny jest na odpowiednim poziomie. Polecam przekonać się samemu, a później oceniać.
                            • drizzt21 Re: Restauracja Stare Miasto 24.05.12, 01:08
                              Zapewne usłyszała od sąsiadki, która słyszała od Pani Jadzi na pobliskim targowisku i powtarza te same frazesy :) Takie teksty w ogóle świadczą o tym, że kobieta (?) nie jest klientelą docelową lepszej, a za restaurację uważa również McDonald's lub DaGrasso :)) Dwa zestawy Big Mac i po sprawie, najesz się do syta :D
                              • ciekawska21 Re: Restauracja Stare Miasto 24.05.12, 13:17
                                widzę, że robiący reklamę mocno się zburzyli :)
                                a "goście" doskonale znają kartę i wiedzą co ile kosztuje ;D
                                niestety moi mili nie jestem dzieckiem fast fooda i nigdy nim nie byłam.
                                Wręcz przeciwnie, jadłam w wielu restauracjach lepszych i gorszych . I stwierdzam,że porcje są za małe i zbyt drogie. TYLE, -moje zdanie.
                                A Wy drodzy reklamowicze nie denerwujcie się tak bardzo :)
                                skończyły się czasy, kiedy klienci nie mają pojęcia ile powinna ważyć porcja mięsa :)
                                oby tak dalej...
                                pozdrawiam.
                                • wuja-szeek Re: Restauracja Stare Miasto 24.05.12, 14:28
                                  Hm...skoro dla Ciebie jedynym kryterium smaku i ceny dania jest waga porcji mięsa to nie mam pytań.
                                  Nie ma dla Ciebie znaczenia czy ta Twoja porcja mięsa była wcześniej przez miesiąc zamrożona, czy świeża? Czy odgrzewana w mikrofalówce, czy smażona tuż przed podaniem? Czy właściciel znalazł taniego dostawcę starych żylastych mięs, czy dba o jego jakość? I co za tym idzie, czy to mięso jest smaczne, czy nie?
                                  Wg Twojego toku rozumowania, dania warte 100, 200, 300 itd...zł (są nawet hamburgery za kilkaset dolarów) powinny ważyć odpowiednio do ceny?
                                  Spodnie LEE powinny kosztować tyle co te od Chińczyków na rynku, bo w tym samym rozmiarze?
                                  • ciekawska21 Re: Restauracja Stare Miasto 24.05.12, 14:58
                                    Widzę, że kiepsko z myśleniem :)
                                    ale ok róbcie reklamę dalej :)
                                    każdy pójdzie raz i nie wróci. . ..
                                    • jawanda Re: Restauracja Stare Miasto 24.05.12, 20:50
                                      Ja byłam nie raz,nie dwa i wrócę jeszcze nie raz.Powiem raz jeszcze, świetne miejsce z przystępnymi cenami.
                                      Jeżeli komuś za drogo,to zawsze można pójść do Biedronki kupić dwie bułki,pęto kiełbasy i "wrąbać"to za rogiem.Na koniec popić napojem typu kola za 0,99 zł. i być najedzonym do syta za grosze.
                                      • drizzt21 Re: Restauracja Stare Miasto 25.05.12, 16:50
                                        ciekawska21 to przedstawicielka z gatunku "węszących", doszukujących się drugiego dna. Skoro coś Komuś smakuje i chwali, to musi to być właściciel i jego znajomi. Skoro Ktoś jeździ Mercedesem S-klasą, to pewnie złodziej :) Nie mam interesu reklamować żadnego przybytku, jak coś jest dziadostwem, to o tym się pisze, jak coś jest świetne, to się to chwali. Stare Miasto jest bardzo fajną knajpą. Jak była jakaś taka chińska patelnia (?) w tym budynku, gdzie jest DaGrasso pisałem wielokrotnie, że to szajs i jak widać się nie przyjęło, bo ani tam ładnie, ani smacznie.
                                        Za małe porcje, to tam nie chodź, proste.
                            • 2kwiaciarki Re: Restauracja Stare Miasto 08.06.12, 20:43
                              marekk256 > za obiad i kawę nie da się zapłacić 40 zł bo najd
                              > roższe danie jest o ile dobrze pamiętam po 25 zł. Kawa jest od 5 do 8zł. Tak wi
                              > ęc suma daje około 30 - 33 zł zaznaczając przy najdroższym daniu

Marku, kaczka jest po 33zł. Dziewczyna wcześniej pisze, "obiad" może zupa i drugie danie i kawa. Nawet bez zupy kaczka i kawa daje 40zł.

Lokal ładny, ale pusty, byłam już dwa razy, raz sama raz z siostrą i byłyśmy same. Pora obiadowa w weekend.
    • zaqqqu Re: Restauracja Stare Miasto 01.06.12, 20:56
      ładna restauracja ale co do jedzenia wrażenia katastrofalne. nie polecam zupełnie dań rybnych. wziąłem całą rodzine dziś na obiad i polecany jako danie dnia dorsz zapiekany był po porstu nieświeży! za niezjedzony obiad zapłaciłem 80 zł dla 4 osób. menadżer zapropnował w ramach przeprosin espresso... niedopuszczalne... nie tylko u Magdy Gessler...
      widać, że restauracja jest nowa a pracownicy i właścicele mozolnie zbierają doświadczenie...
      • lalk-a82 Re: Restauracja Stare Miasto 01.06.12, 21:48
        Ja też jadłam dziś dorsza i dla mnie był OK. W ramach przeprosin powinien obiad za darmo zaproponować? No tak. Przyjść powydziwiać i najeść się za darmo. Każdego dnia w innej restauracji pomarudzę i cały tydzień obiad mam za darmo? ;) można i tak ;) byłam tam kilka razy i chętnie wrócę. Jak się nie chce, nie trzeba i tle.
        • zaqqqu Re: Restauracja Stare Miasto 01.06.12, 22:25
          wkładając trochę wysiłku w zrozumienie tekstu wyczytałaby pani, że obiad był nie zjedzony... proszę mi wierzyć, że moim celem pójścia do restauracji było, co może panią zdziwić, właśnie najedzenie się... a propos tego tygodnia jedzenia za darmo proponuję opatentować nową dietę bo taki sposób na pewno byłby skuteczny... poza tym gratuluję trafienia akurat na ten świeży kawałek, widać wystarczy trochę farta i można nie czuć konwulsji po konsumpcji;)
          • nazwatowaru Re: Restauracja Stare Miasto 02.06.12, 14:14
            Przypominam, że Stare Miasto zaczyna się za mostem, wobec tego restauracja o takiej nazwie powinna się właśnie tam mieścić, albo ostatecznie przed mostem.
            Może założę konkurencyjną knajpkę o nazwie 'Przechowo' i umieszczę ją na Dużym Rynku.
            Skoro w tym mieście wszystko jest na opak, to czemu nie?
            • drizzt21 Re: Restauracja Stare Miasto 02.06.12, 18:59
              Dobre :D Czyli jak zechcę nazwać swoją knajpę New York City, albo pizzerię Roma, to też się będziesz czepiał? Rozumiem, że Polacy znajdą wiele, by się przyczepić do byle czego, ale z takim czymś się jeszcze nie spotkałem :D
              • drizzt21 Re: Restauracja Stare Miasto 02.06.12, 19:00
                Ps. "Przechowo" haha :D
        • 2kwiaciarki Re: Restauracja Stare Miasto 08.06.12, 20:59
          Lokal bardzo ładny, wnętrze fanie a niedrogo wykonane. Surowa cegła (stare mury bez tynku) do tego białe dodatki (drzwi, okna, obrusy) fajne fotografie starego Świecia. Łazienki w tym samym super klimacie. Dobre położenie i dojazd, nawet dla osób niepełnosprawnych.

Wybrałam się raz z siostrą, to zawsze jest wyprawa, ściąganie po schodach wózka i siostry. Restauracja była otwarta, ale wyszedł jakiś Pan i powiedział, że lokal zarezerwowany i mamy przyjść za 2godziny. Poszłyśmy zjeść na rynek. Wracając widzimy lokal był zamknięty dla 6osób przy jednym stoliku. Można było zamknąć małą salę (mają taką). Wróciłyśmy do domu.

Tydzień później poszłam sama w niedzielę w porze obiadu, siostra już nie chciała. W lokalu byłam sama. Nie było nawet przyjęcia po pierwszej komunii. Nikogo. Zapłaciłam razem niewiele koło 30zł. Zupa i drugie danie. Niestety jedzenie było niesmaczne, niedoprawione. A kotlet w płatkach orkiszowych niedobry, twardy i niezjadliwy.

Obsługa nieobecna, lokal pusty a ja biegałam do baru.

Szkoda. Lokal bardzo ładny i w przystępnym miejscu. Ma warunki. Niestety szybko zamknie się, prorokuję.

• varssaux Re: Restauracja Stare Miasto 09.06.12, 23:19
            Fajne wnętrze, potrawy niedrogie i smaczne, ogólnie polecam ;-)
            Czegoś takiego w Świeciu brakowało

Do Pani która pisała powyżej : skąd wiedziała Pani że posiadają małą salę przed tym jak Pani weszła do restauracji :) ? Cena podana przez panią przesadzona (za 2-daniowy obiad zapłacilem ok 22 zł i jak napisałem jedzenie jest ok) Konkurencja ;-) ?
            • 2kwiaciarki Re: Restauracja Stare Miasto 11.06.12, 07:47
              >
              > Do Pani która pisała powyżej : skąd wiedziała Pani że posiadają małą salę przed
              > tym jak Pani weszła do restauracji :) ?

Nie wiedziałam! Jak Pan zauważył piszę o tym po drugiej wizycie i opisuję wszystko.
              Przesadziłam z cenami? Ja ich nie wymyślałam, kaczka 33zł (najdroższe danie w karcie). Ja zjadłam filet z dodatkami i zupę, razem było 30zł. Takie są tam ceny.

Napisałam, że lokal bardzo mi się podoba, niestety podejście obsługi na sali i w kuchni (niezjadliwe jedzenie) sprawiło, że lokal świeci pustkami, a szkoda, bo to naprawdę fajne miejsce.

Pozdrawiam.
    • money32 Re: Restauracja Stare Miasto 31.07.12, 22:37
      Przyjemny lokal, pyszne jedzenie, polecam! Brakowało takiego miejsca w naszym mieście.
    • mlody.2012 Re: Restauracja Stare Miasto 06.08.12, 11:37
      polecam polecam
    • white-weronka86 Re: Restauracja Stare Miasto 06.08.12, 18:55
      Wystrój super, klimat rewelacja, obsługa może być.Toaleta czysta i ładna.Ceny przystępne.Wszystko prawie się zgadza,ale...jedzonko mdłe i wszystko trąci jedną przyprawą.Ale ile ludzi tyle smaków.Wiem że tam wrócę bo to jedyna restauracja w Świeciu z taką klasą,pomimo jedzenia.Poza tym polecam żeby każdy sam się przekonał.Ps.za kaczkę 33 zł to w miarę normalna cena.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka