Dodaj do ulubionych

Taki będzie basen

27.02.13, 14:01
Przerost formy nad treścią i cholernie drogi. Nie rozumiem po co pan Siemaszko brał w tym udział?
Obserwuj wątek
    • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 27.02.13, 14:14
      My chcemy nowego basenu, ale nie tam. Odnoszę przy tym dziwne wrażenie, że Burmistrz Pogoda ma ludzi za durniów, bo najpierw przekonywał, że budowa nowego jest zbyt droga i miasta nie stać, a teraz chce władować w remont więcej, niżby ten nowy miał kosztować.
      • nonnel Re: Taki będzie basen 28.02.13, 07:39
        piotr2_pl napisał:

> My chcemy nowego basenu, ale nie tam.
        --kto "my"??kim są ci "my"???

Odnoszę przy tym dziwne wrażenie, że Burmistrz Pogoda ma ludzi za durniów, bo najpierw przekonywał, że budowa nowego jest zbyt droga i miasta nie stać, a teraz chce władować w remont więcej, niżby ten nowy miał kosztować.
        --co ty znów za herezje wypisujesz???powiedz mi czy widzisz różnicę miedzy 15,6 mln zł a 30 mln zł???bo ja tak!
    • mararas Re: Taki będzie basen 27.02.13, 19:47
      Co prawda temat zabaw wodnych jest mi zupełnie obcy (nawet nie potrafię pływać),ale zainteresował mnie ten fragment:
      "Rozpiętość cenowa podana przez oferentów była bardzo duża, a najdroższe rozwiązania sięgały nawet 30 mln zł. - W tej cenie nie uwzględniono jeszcze kosztów rozbiórki, a to pewnie będzie kolejny 1 mln zł, a może i więcej - tłumaczy Siemaszko"
      Proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę. Czy to znaczy, że jednak obecny obiekt będzie wyburzany z zachowaniem niecki basenu? Pytam,bo dyskusja na temat "nowy basen w nowym miejscu vs. remont starego" była dosyć głośna. Skoro więc stary miałby być wyburzony, to po co była cała ta awantura i zbieranie podpisów?
      • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 03.03.13, 14:35
        Awantura polega na tym, że Burmistrz wciska ludziom, iż remont starego będzie tańszy od budowy nowego, co patrząc na koszty wydaje się bzdura kompletną, bo to nie żaden remont, tylko budowa nowego w bardzo nieprzyjaznej lokalizacji.

My chcemy nowego na osiedlu, a nie w strefie przemysłowej ze smrodami. To tak pokrótce.

• nonnel Re: Taki będzie basen 03.03.13, 14:49
          piotr2_pl napisał:

> Awantura polega na tym
          ---jaka awantura???mówisz o swoich wypocinach na tym forum??

, że Burmistrz wciska ludziom, iż remont starego będzie t
          > ańszy od budowy nowego, co patrząc na koszty wydaje się bzdura kompletną, bo to
          > nie żaden remont, tylko budowa nowego w bardzo nieprzyjaznej lokalizacji.

---co ty chłopie znowu za banialuki ludziom tu wypisujesz?!!!
          >
          > My chcemy nowego na osiedlu, a nie w strefie przemysłowej ze smrodami. To tak p
          > okrótce.
          ---kto to jest,czy raczej, kim są Ci owi "my"????????bo ciągle o nich piszesz a nie wiadomo o kogo chodzi?
          >
          >
          >
          • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 04.03.13, 01:10
            Spokojniusio nonnel, nie podniecaj się niezdrowo, bo jeszcze własną śliną się zachłyśniesz albo jakaś apopleksja Cię trafi... Wszyscy wiedzą o co chodzi, tylko Ty głupa palisz...

• nonnel Re: Taki będzie basen 04.03.13, 07:44
              ha ha ha bu ha ha ha ha ha...!!!!!!
              I kto to mówi??
              .."wszyscy" czyli KTO?????
              • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 04.03.13, 09:07
                Głupiego poznać po śmiechu jego, jak powiada stare przysłowie. Nonnel, (a może kulfon13l, kulfon131, fswi), żal mi Ciebie z Twoimi pseudo logicznymi wywodami, brakiem kultury, obrażaniem innych itd... Wyglądasz po prostu na zwykłego frustrata...
                • nonnel Re: Taki będzie basen 04.03.13, 11:15
                  piotr2_pl napisał:

> Głupiego poznać po śmiechu jego, jak powiada stare przysłowie.
                  --przysłowia mają to do siebie że trzeba je z przymrużeniem oka przyjmować
                  Nonnel, (a może kulfon13l, kulfon131, fswi),
                  --totalne pudło!!

żal mi Ciebie z Twoimi pseudo logicznymi wywodami,
                  > brakiem kultury, obrażaniem innych itd..
                  ---jeśli udowodnisz mi że kogoś obraziłem to czapki z głów,jeśli udowodnisz mi brak kultury-podwójnie czapki z głów!!Do dzieła-udowadniaj!!

. Wyglądasz po prostu na zwykłego frustrata...
                  ---zastanawiające..nigdy mnie nie widziałeś a uważasz że wyglądam "na zwykłego frustata"
                  ...hm..?jak to jest?skąd ty czerpiesz takie wnioski??
                  • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 04.03.13, 16:17
                    nonnel napisał:
                    >-przysłowia mają to do siebie że trzeba je z przymrużeniem oka przyjmować

Mądrujesz się. Lepsi od Ciebie powiedzieli, że przysłowia są mądrością narodów.

nonnel napisał:
                    > Nonnel, (a może kulfon13l, kulfon131, fswi),
                    > --totalne pudło!!

Pewnie bliźniaki pisali podobne pierdoły.

nonnel napisał:
                    > -jeśli udowodnisz mi że kogoś obraziłem to czapki z głów,jeśli udowodnisz
                    > mi brak kultury-podwójnie czapki z głów!!Do dzieła-udowadniaj!

Tiaa... gratuluję dobrego samopoczucia, bo nazwanie kogoś debilem z pewnością mieści się w Twoim rozumieniu kultury. I przecież jaka to obraza? Prostackie rozumowanie nonnel przedstawiasz

nonnel napisał:
                    > --zastanawiające..nigdy mnie nie widziałeś a uważasz że wyglądam "na zwykłe
                    > go frustata"
                    > ...hm..?jak to jest?skąd ty czerpiesz takie wnioski??

Ot, zwykle odwracanie kota ogonem, czego raczej tłumaczyć nie ma potrzeby
                    • nonnel Re: Taki będzie basen 04.03.13, 17:27

> Mądrujesz się. Lepsi od Ciebie powiedzieli, że przysłowia są mądrością narod
                      > ów.

---NIE "MĄDRUJĘ SIĘ" TYLKO WYMĄDRZAM JAK JUŻ....HM..CÓŻ,CI "LEPSI"TEŻ UŻYLI PRZYSŁOWIA JEŚLI CHODZI O ŚCISŁOŚĆ..

> Pewnie bliźniaki pisali podobne pierdoły.
                      --ZNOWU PISZESZ O KIMŚ,I NIE WIADOMO O KIM...JACY BLIŻNIACY??OŚWIEĆ MNIE,PROSZĘ!

> [b]Tiaa... gratuluję dobrego samopoczucia, bo nazwanie kogoś debilem z pewności
                      > ą mieści się w Twoim rozumieniu kultury. I przecież jaka to obraza?
                      --NAZWANIE KOGOŚ "DEBILEM" NIE JEST OBRAZĄ!CZY TY TEGO NAPRAWDĘ NIE ROZUMIESZ??JEST TO NAZWANIE STYLU I SPOSOBU MYŚLENIA-A TO MASZ DEBILNE!

>
                      > Ot, zwykle odwracanie kota ogonem, czego raczej tłumaczyć nie ma potrzeby
                      ---TO ZNACZY KTO I CO ODWRACA?TŁUMACZYĆ TRZEBA MOIM ZDANIEM!I TO JAK NAJBARDZIEJ.BARDZO JESTEM CIEKAW "TŁUMACZENIA"

PS.BYŁEŚ WE WTOREK W URZĘDZIE MIASTA?ROZMAWIAŁEŚ Z BURMISTRZEM?ROZMAWIAŁEŚ ZE SWOIM RADNYM Z OKRĘGU?
                      • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 05.03.13, 08:51
                        nonnel, takiej właśnie odpowiedzi oczekiwałem. Nie zawiodłeś mnie, ale o tym już nie tu i nie z Tobą.
                        • nonnel Re: Taki będzie basen 05.03.13, 11:26
                          piotr2_pl napisał:

> nonnel, takiej właśnie odpowiedzi oczekiwałem. Nie zawiodłeś mnie, ale o
                          > tym już nie tu i nie z Tobą.

---I KTO TU ODWRACA KOTA OGONEM????!!SŁABE TO JEST,TO CO ROBISZ!BARDZO SŁABE!
                          • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 06.03.13, 13:37
                            Zamiast krzyczeć, poczytaj: Co grozi za obrazę na forum internetowym
                            • fswi Re: Taki będzie basen 06.03.13, 13:55
                              > Zamiast krzyczeć, poczytaj: [url=http://www.fakt.pl/Co-grozi-za-obraze-na-forum
                              > -internetowym-,artykuly,105747,1.html]Co grozi za obrazę na forum internetowym[
                              > /url]

Jeśli się kiedyś przedstawisz, a nonnel zbluzga konkretnie Ciebie – z imienia i nazwiska, to będziesz miał podstawy do straszenia go takimi przykładami. Tymczasem, wypisując brednie jako jakiś tam piotr2_pl, każdy ma prawo określić te popłuczyny adekwatnie do ich poziomu. :) Martw się lepiej o to, żeby ktoś z administracji samorządowej nie zaczął w końcu czytać Twoich bzdur i nie doszukał się w nich jakichś pomówień, bo wtedy to Ty będziesz miał poważne problemy. :)
                              • piotr2_pl Re: Taki będzie basen 07.03.13, 09:21
                                fswi napisał(a):
                                > Jeśli się kiedyś przedstawisz, a nonnel zbluzga konkretnie Ciebie – z imi
                                > enia i nazwiska, to będziesz miał podstawy do straszenia go takimi przykładami.

Dzięki za info :)

fswi napisał(a):
                                > Tymczasem, wypisując brednie jako jakiś tam piotr2_pl, każdy ma prawo określić
                                > te popłuczyny adekwatnie do ich poziomu. :)

Chciałbym tylko delikatnie zwrócić uwagę, że wszystko co napisałem potrafię uzasadnić i to szczegółowo. Każdy ma prawo do własnej oceny, ale inwektywy, osobiste wycieczki, poniżanie rozmówcy, zamiast argumentów merytorycznych, tak naprawdę są przyznaniem racji oczernianemu :)

fswi napisał(a):
                                >Martw się lepiej o to, żeby ktoś z
                                > administracji samorządowej nie zaczął w końcu czytać Twoich bzdur i nie doszuk
                                > ał się w nich jakichś pomówień, bo wtedy to Ty będziesz miał poważne problemy.
                                > :)

Zamiast straszyć, przeczytaj może Kiedy dochodzi do pomówienia Burmistrza lub radnego

Przy okazji informuję, że nigdy nie było moim zamiarem poniżyć/pomówić/zniesławić kogokolwiek, a to z tej prostej przyczyny, że takie postępowanie leży poniżej mojej godności. Natomiast do krytyki mam pełne prawo i z tego nie wolno nikomu czynić zarzutów.

• nonnel Re: Taki będzie basen 06.03.13, 13:56
                              juz...już...
                              ..tak..tak..
                              ..zażyj leki i do łóżka!

Basta!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka