19.03.14, 19:37
Jaka firmę zajmującą się oknami polecacie? Znajomi podpowiadają mi Aluplast-Kwieciński i Drutex. Macie doświadczenia z tymi firmami- Jakość okien, montaż, reklamacje?
Obserwuj wątek
    • jawanda Re: Okna PCV 20.03.14, 07:26
      Drutex nie...
      • ciastkoztwixa Re: Okna PCV 20.03.14, 13:26
        A czemu nie Drutex?
        • marrymont Re: Okna PCV 20.03.14, 20:18
          Drutex - problemy z właściwymi pomiarami, nawiewniki zakładane na odwrót. Okna tak, ten przedstawiciel nie.
      • maur_123 Re: Okna PCV 22.03.14, 16:24
        jawanda, bardzo skąpa odpowiedz. Może jakieś konkretne argumenty dlaczego nie Drutex a może tylko,, nie bo nie,,?
        • jawanda Re: Okna PCV 23.03.14, 09:28
          Jakość może i ok.,ale wykonawca już nie, poza tym nie dotrzymują terminów i są ogromne problemy z reklamacją.Doświadczyłam tego osobiście,kiedy rodzice zamówili okna z tej firmy.Może rzeczywiście problemem producenta jest przedstawiciel,ale widocznie nie dbają o to.
          • krystynag80 Re: Okna PCV 23.03.14, 15:44
            Witam. Tak jak maur123 napisał skąpa odpowiedź, Jawanda. W Świeciu kilka firm sprzedaje okna Drutex, wiem bo sama chodziłam od firmy do firmy jak szukałam okien. Zdecydowalam się w koncu na firmę koło dużego rynku i nie mam żadnych zastrzeżeń, miła obsługa, montażysci szybko i czysto wykonali pracę, a z okien jestem zadowolona.
            • pati2030 Re: Okna PCV 23.03.14, 16:19
              Jeśli chodzi o firmę na ul.Batorego to również jestem bardzo zadowolona zarówno z okien jaki i rolet.
    • yakoby Re: Okna PCV 10.04.14, 19:06
      Drutex ma to do siebie że okna produkują hurtem. Produkują okien na potęgę, rozpychają się marketingowo, zwiększają zasięg swojej sieci handlowej.

Z racji że mają wielu partnerów handlowych, trudno im zapanować nad jakością świadczonych przez nich usług, które czasami są na żenująco niskim poziomie technologicznym. Piję do przygotowania otworów okiennych do montażu jak i samego montażu okien. Zły montaż wykończy każde, nawet najlepsze okno! Sami partnerzy handlowi Drutex-u często o oknach wiedzą bardzo mało nie wspominając o technice montażu.

Przez to co oni wyczyniają na placach budów albo wymianie okien obrywa marka.

Oknom Drutex-u obecnie nie można nic zarzucić. Iglo 5 jest całkiem przyzwoitą konstrukcją. Do bloku z wielkiej płyty się nadają. Typowa klasa średnia do typowych zastosowań.
      • maur_123 Re: Okna PCV 18.04.14, 11:27
        Dziękuję z odpowiedzi... te rzeczowe i te, które nic nie wniosły do pytania.
        Zdecydowałam się na okna z Drutexu za namową zadowolonej znajomej. Panowie w punkcie mili, rzeczowi, chętnie służyli doradztwem. Termin montażu zgodny z terminem na umowie. Montaż również sprawny. Tak więc nie mam zastrzeżeń i mogę polecić Przedstawicieli firmy, montażystów i produkt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka