Gość: Tomek IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 22:35 Z czego ŚWIECIE słynie w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garti Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? 02.01.03, 13:06 Dzisiaj chyba najbardzije z bohatera Big Brathera czyli naszego Januszka Dzięcioła. Przynajmniej ja, gdy jestem w innych miastach często spotykam się z pytaniami na temat jego osby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:24 Dawno temu słyneło ze szpitala wojewódzkiego i ze smrodu ZCiP :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dor-ka Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? 03.01.03, 08:53 Z przykrością musze stwierdzić, ale mnie tylko raz się zdarzyło spotkac osobę, która kojarzyła nasze miasto z zamkiem pokrzyzackiem. Pozostali wiedzą o Śwqieciu tyle, kto to jest Dzięcioł i jak pachnie celuloza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banias Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: 195.117.1.* 30.01.03, 18:13 Uważam że Świecie można łączyć z Festiwalem orkiestr,CZYSTOŚCiĄ ale szkoda że ma tak fatalną prasę i ta strona opanowana przez TALIBÓW z Centroprawicy to skandal ,Im dać władzę problemy rozwiązane,tylko czy można polegać na takich szwinistach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banias Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: 195.117.1.* 30.01.03, 18:15 Uważam że Świecie można łączyć z Festiwalem orkiestr,CZYSTOŚCiĄ ale szkoda że ma tak fatalną prasę i ta strona opanowana przez TALIBÓW z Centroprawicy to skandal ,Im dać władzę problemy rozwiązane,tylko czy można polegać na takich szwinistach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: Muminek IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 07.01.03, 03:22 ...a ja dodam ze ze wspanialych,mlodych,zjadliwych i utalentowanych ...wielbicieli poezji.Czyz nie mam racji ? Milej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek do Norberta IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 18:43 O Norbercie! Wielkie dzięki, Za te Twoje komplementy. Lecz niestety Cię zawiodę, Tutaj z prozą życie wiodę. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banias Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: 195.117.1.* 30.01.03, 17:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahura_Mazda Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: 158.75.15.* 08.01.03, 16:48 Ja tam wole jak nasze miasto kojarzą ze specyficznym zapachem, albo szpitalem, niż z gościem z Big Brothera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polymer Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: *.revers.nsm.pl 09.01.03, 20:35 ja natomiast poza wonnymi skojarzeniami z naszym miastem spotkałem się również z taką opinią, że Świecie to miasto które ma obwodnicę na której można trochę przycisnąć i zobaczyć czy firma produkująca dane auto nie kłamie o jego osiągach. Także są różne skojarzenia ale zapach to jednak najczęstsze skojarzenie. Nie mamy jednak takich problemów jak Pruszków czy Wołomin które też się ludziom z niczym ciekawym nie kojarzą, a Pruszków ma np. zespół koszykówki w I lidze, my mamy w II lidze co przy beznadziejnej IV ligowej Wdzie, która barzdo dawno temu za górami za lasami była w III lidze dziś to szczyt marzeń. Chciałbym by Polpak awansował do I ligi tylko wówczas trzeba by było chyba jeźdić na mecze do Bydgoszczy bo u nas obciach by było podejmować jaki kolwiek zespół z I ligi na marnej hali w ósemce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 23:01 zawsze słucham jak Polpak gra z Wikingiem lub Kwidzyniakami( mieszkam w Gdańsku), ale zawsze jestem za Polpakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeus Re: z czego �WIECIE słynie w Polsce? IP: *.visp.energis.pl 13.01.03, 03:28 �wiecie, czy ono wogóle jest słynne? Może i pan komendant straży miejskiej przyniósł trochę sławy, ZCiP owszem ,ale to było kiedy�, szpital chyba też ,ale czy na pewno jest sie czym chwalic, Polpak za wczesnie na komplementy. Moim zdaniem jest to zwykłe szare miasteczko. Wtej chwili gdybym miał się pochwalić komu� czym �wiecie mogloby zasłynšć to powiedziałbym, że ładnymi dziewczynami, ale w którym mie�cie ich brakuje? ;-))) Pozdrawiam piękne dziewczęta i nie tylko. Morfeus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja Re: z czego �WIECIE słynie w Polsce? IP: 213.146.48.* 13.01.03, 11:49 Chyba faktycznie nie ma się czym chwalić, podejrzewam, że przecetny Polak nie wie o naszym mieście nic i w ogóle tej nazwynie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: z czego �WIECIE słynie w Polsce? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 18:39 No... nie byłbym tego taki pewny - myślę że Was znają( Świecie jest na około 150 miejscu, jeżeli chodzi o wielkość miast- na aż 870!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJCIECH1803 Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 09:31 Świecie słynie z Miedzynarodowych Orkiestr Dętych... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech1803 Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? 07.02.03, 15:12 Dzięki Januszowi Dzięciołowi, z Orkiestr Dętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goka Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 16:39 Coś Wam powiem... Urodziłam się w Świeciu 26 lat temu (śmierdziało celulozą) i przeprowadziłam się do Ostrołeki (też śmierdzi celeulozą). A mój były dyrektor ma akcje Waszej celulozy, a nie naszej, bo jak stwierdził tamta lepsza, choć jak kupował te akcje pojęcia nie miał gdzie ono leży. A tak na marginesie, czy ktoś z Was zna kogoś z miejscowości NOWE (trasa Świecie-Gdańsk)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 18:35 Teraz w Świeciu już nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: 80.51.243.* 06.02.03, 21:47 Świecie słynie z Pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bol Re: z czego ŚWIECIE słynie w Polsce? IP: 80.51.243.* 16.04.03, 22:43 no i z czego? Odpowiedz Link Zgłoś