Dodaj do ulubionych

benzyna w Świeciu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 22:06
Gdzie jest najlepsza benzyna ?Ostatnio zatankowałam w PKS i TRAGEDIA
samochód u mechanika
Obserwuj wątek
    • Gość: <><><> Re: benzyna w Świeciu IP: *.stk-net.pl 21.09.07, 23:07
      No jakosc jest na znanych stacjach ale ich cena jest naprawdę spora!
      • Gość: Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 23:28
        To prawda ,właśnie ze względu na cenę od czasu do czasu tankowałam w
        PKS .Szkoda samochodu.A co myślicie o stacji w Przechowie? I jeszcze
        jedno-może ktoś naprawiał samochód u mechanika na ul Sportowej koło
        cegielni w Przechowie.Dobry?
        • Gość: Ty Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 10:56
          Czuję, że jesteś właścicielem BP. Ja od 3 lat tankuje na PKS i jest
          super.
          • Gość: Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 12:26
            chciałabym być czegoś właścicielem ,niestetyn nie stać mnie na to
            jestem kobietą której mąż zajmował się takimi sprawami jak
            tankowanie benzyny niestety jak wielu innych wyjechał za chlebem i
            teraz sama muszę to robić,jak wcześniej pisałam taż tam od czasu do
            czasu tankowałam i WTEDY było dobrze ,a teraz jest żle co
            potwierdził mechanik
          • Gość: wojt Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 00:40
            na pks tankuje od kilku lat i prawie co dzien i nie narzekam to tylko glupie
            gadanie ze na bp jest benzyna super nie ma zadnej roznicy a roznica w cenie jest
            ogromna!!!!!!!!!!
    • Gość: mobilek Re: benzyna w Świeciu IP: 83.238.146.* 22.09.07, 11:49
      ja tankuje na laskowickiej i nigdy żadnych problemów
      • Gość: kkk Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 16:07
        Od roku tankuje tylko na pks, samochod jezdzi bez zastrzezen. To ze jest tanio,
        nie musi oznaczac, ze jest beznadziejne paliwo. Po prostu na innych stacjach w
        swieciu jest za drogie. Dziwne, ze wyjezdzasz poza miesto i masz na Orlenie
        kilkanascie/kiladziesiat groszy taniej niz w Swieciu. Czy to znaczy, ze na
        tamtym Orlenie jest gorsze paliwo niz na swieckim? Moze jak zrobia po 10 zl za
        litr, to bedziecie tankowac tylko tam bo bedzie wtedy najlepsze?

A samochod mogl sie zepsuc z tysiaca innych powodow, stwierdzenie ze to napewno
        wina paliwa, wyglada mi na antyreklame.
        • Gość: <><><> Re: benzyna w Świeciu IP: *.stk-net.pl 22.09.07, 16:52
          Jakim autem jeździasz Anna?
          • Gość: Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 18:29
            jeżdżę tylko fiatem uno ,przykro mi że niektórzy odczytali to jako
            antyreklamę ,wyrażnie napisałam ,że od czasu do czasu też tam
            tankowałam i było dobrze ,ja się na samochodach nie znam ,a piszę to
            co powiedział mechanik,który nie znalazł innej przyczyny awarii
            samochodu ,je..zeli kogoś uraziłam to przepraszam nie to było moim
            zamiarem
            • Gość: Mariusz Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 13:49
              Ja juz ktorys rok z kolei tankuje na PKSach i jakos nie narzekam. Silnik pracuje rowno, latwo odpala nawet w zime.
              Najgorsze , gdzie "nacialem" sie, to bylo paliwo na starym miescie; nie dalo sie jechac, silnik przerywal, strzelal itd..Jedynym rozwiazaniem, (ktore okazalo sie trafnym) bylo rozcienczanie paliwa z innej stacji. A co do cen, to chyba najdrozsze jest na BP, choc na jakos tamtych paliw nie moge narzekac.
              • Gość: Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 18:12
                właśnie to robi teraz mój samochod ,a w dodatku w rurze wydechowej
                jest ciągle woda ,jak odpalę to wręczzniej cieknie
                • Gość: Zawada Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:58
                  W wydechu zawsze bedzie woda bo sie skrapla ja tez mam wode w wydechu.
                • Gość: autor Re: benzyna w Świeciu IP: *.ds.pg.gda.pl 25.09.07, 04:21
                  Też mi się tak raz zdarzyło ale wcześniej zawsze było dobrze. Tankowałem chyba w
                  ostatni weekend sierpnia.
                  • Gość: Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:33
                    ja tankowałam w pierwszym tygodniu września ,miałam takie
                    przeboje ,że teraz boję się tam tankować
                    właśćiwie to szkoda bo taniej
    • Gość: klient Re: benzyna w Świeciu IP: *.centertel.pl 17.10.07, 13:17
      Na stacji tankuje od 2 lat. Nie narzekam na paliwo. Jakość może niska ale, cena
      satysfakcjonująca. Na marginesie - należałoby przyjrzeć się cenom na innych
      stacjach w Świeciu. Myślę że dogadały się i narzucają swoją cenę. Dobrze by było
      zbojkotować te stacje. Może się opamiętają i wystawią realne ceny.
    • Gość: Robert Re: benzyna w Świeciu IP: *.stk-net.pl 26.10.07, 21:34
      Ja przeważnie tankuje na PKS i żadnych problemów. Samochód jeździ tak samo jak
      na paliwie z Orlenu. Czasem też tankuję w Chełmnie-Grubnie - Róznica cen jest
      czasem tak duża że za cenę benzyny 95 w Świeciu tam zatankuję 98...
      Dawno temu udało mi się zatankować na BP (jeszcze jak był ARAL) więcej benzyny
      niż pojemność zbiornika w moim aucie :-). Od tej pory omijam tą stację szerokim
      łukiem. Drogie stacje w Świeciu trzeba bojkotować bo umyślnie zawyżają ceny. Co
      do jakości paliwa to w PKS nie może być ona zła bo przecież PKS też na tym
      jeździ. Szansa na zatankowanie "bubla" jest taka sama na PKS co na innych
      stacjach bo paliwo jest podrabiane wcześniej a nie na samej stacji. PKS ma swój
      transport i indywidualne umowy z rafineriami dlatego mają niższe ceny. Tak
      kiedyś mówił mi sprzedawca. ORLEN i BP dostają ceny z centrali na podstawie
      swoich własnych badań rynkowych. Tam gdzie są monopolistami dają wysokie ceny bo
      nikt im nie podskoczy, a ponieważ to molochy nie zależy im na tym żeby mieć tanio.
      Woda w tłumiku nie bierze się z paliwa tylko kondensuje wskutek skraplania się
      powietrza będacego w tłumiku i braku dobrego "przedmuchu i wygrzania rury
      wydechowej". Najczęściej jeżdząc po mieście na niskich obrotach i krótkich
      odcinkach. Jeżdząc na trasie wtedy kiedy rura jest wygrzana wody nie będzie.
      • Gość: magnetix Re: benzyna w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 22:00
        No tak kolego tylko że autobusy na benzynę nie chodzą. Tak można sie domyśleć że
        olej napędowy jest ok, a benzyna niekoniecznie. Sam parę razy sie naciąłem (auto
        straciło parę koni) co prawda nie zawsze ale fakt jest.Tak na marginesie to w
        kapitalizmie niema nic za darmo.
        • Gość: Piotrek Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 01:40
          Fakt faktem, że ceny w Świeciu porównując chociażby do Chełmna które leży
          zaledwie 10 kilometrów od nas są zdecydowanie za wysokie. Dlatego uciekamy się
          do stacji takich jak na PKSie. Ja sam czasami jadę do Grubna zalać tańszą ale
          tej samej jakości benzynę i po odliczeniu tego co mi spali samochód w drodze i
          tak jestem do przodu... Aniu a jeżeli chodzi o wodę w rurze to jak wyżej opisał
          to Robert po odpaleniu przez jakiś czas będzie ona chwilę leciała do czasu aż
          rura się nie nagrzeje. Jest to obaw normalny i na pewno nie musisz się martwić
          :) Pozdrawiam
          • Gość: Anna Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 08:33
            Dzięki .Bardzo się cieszę ,że odpowiedziałeś mi tak normalnie i
            życzliwie. Ja się nie znam na samochodach ,a z tą wodą to mi
            powiedział mechanik .Teraz po tych wszystkich wypowiedziach na forum
            myślę,że sobie ze mnie zrobił...Szczerze mówiąc bałam się nawet
            czytać te wypowiedzi .Byłam posądzana o różne rzeczy.Niektórzy ostro
            mi dowalali.A ceny benzyny poza Świeciem faktycznie niższe.
            • Gość: ja Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 10:30
              Człowieku nic nie mów o żadnych stacjach Orlenu. Nędza silnik
              pracuje jak kosiara. Raz zatankowałem gdy juz miałem rezerwe to na
              drugi dzien były problemy z uruchomieniem (pół roczny samochód).
              Jestem często w Bydgoszczy i tam tankuje na Shellu. Nie dość że
              tanio to jeszcze dobrze.
              • Gość: hard Re: benzyna w Świeciu IP: *.stk-net.pl 31.10.07, 15:32
                Od ponad roku tankuję na BP - "zwykłą" 95, bo na kilku pełnych zbiornikach
                ultimate, które podobno ma 98 oktanów nie odczułem nawet minimalnej różnicy, ani
                w osiągach, ani w spalaniu. Problemów z silnikiem nie mam, tyle ,że ceny bodajże
                najwyższe w województwie...
                Jak u was wygląda temat paliwa 98 (verva, ultimate)?
                • Gość: ramada Re: benzyna w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 19:13
                  W ogóle jest dramat, całe szczęście , że od czasu do czasu jestem w
                  Bydgoszczy w Fordonie tam na samoobsługowej Neste za 95 płace 4.18 a
                  nie jak na BP (ździercy) 4.48 :O Masakra 30 gr na litrze :(
    • Gość: MIke Re: benzyna w Świeciu IP: 213.25.95.* 15.12.07, 20:38
      Aniu zacznij się szanowac i tankuj na normalnych stacjach:)
    • Gość: tom Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 01:23
      robisz doświadczenia
      • Gość: ANNA Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:43
        Już wiem gdzie w Świeciu tankować,a którą stację omijać szerokim
        łukiem.I jest dobrze.Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
        • Gość: ramada Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 23:30
          Informuje tylko, że w Bydgoszczy na Neste litr E95 to koszt
          4.07 !!!! Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać :)
          • Gość: ANNA Re: benzyna w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 22:43
            To chyba jakaś zmowa .W Świeciu ceny ,że szok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka