IP: *.paroc.pl 29.07.03, 16:30
Wszystko wskazuje na to,że hala będzie koło "jedynki"-superkretyński pomysł.
Ale to wszystko dzięki społeczeństwu (internauci też się mogli wypowiedzieć -
"Czas" pytał),któremu wszystko jedno.
Czy w Świeciu jest za dużo zieleni i parków?
Czy dla tego tylko,że będziemy -jako miasto-mieli drużynę pierwszoligową warto
stawiać taką budowlę byle gdzie-byle szybko.

Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: hala IP: *.nsm.pl 29.07.03, 18:15
      Według mnie ta hala owinna znajdować się na terenie po cukrowni- jest to
      najlepsza lokalizacja- co prawda wcześniej tak nie myślałem, ale po dokładnej
      analizie stwierdziłem słuszność tej lokalizacji. Mam nadzieję że jest ona
      jeszcze możliwa do zrealiozowania.
      • Gość: Max Re: hala IP: *.tvswiecie.com.pl 29.07.03, 21:13
        Ale będzie heca jak wymyślą lokalizację hali gdzieś na następnym podwórzu.
        Vide: targowisko na podwórzu k/rzeźni, o którym pan Pogoda, jeszcze przed
        powstaniem, wypowiadał się dumnie, że będzie to targowisko perspektyw i
        spełnieniem marzeń oraz zazdrości innych miast.
        Jarmark na podwórzu resztówki na ul. Sportowej, które zdaniem w/w. Pogody
        spełnia wymogi Unii Europejskiej.
        Pomysły chorych nie mogą być zdrowe?
        Mając w mieście rzekę, dlaczego dopuszczono do zaniedbania jej pobrzeży? Czy
        ktoś pamięta jak ludziska spędzali każdy wolny czas, plażując się i zażywając
        kąpieli?
      • Gość: autowidol Re: hala IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 22:48
        Hala w miejscu dawnej cukrowni to jedyny roasądny pomysł jej lokalizacji.
        Za "jedynką" to można jedynie szalet miejski wybudować, a nie halę widowiskowo-
        sportową (tam najzwyczajniej nie ma miejsca).
        • Gość: dodo Re: hala IP: *.paroc.pl 30.07.03, 09:44
          Cieszę sę ,że nie tylko mnie ten pomysł wydaje sie być poroniony -mam na myśli
          lokalizacje hali-ale niestety jest nas narazie za mało,żeby to zmienić,
          A w ogóle co to za hala na 1300 miejsc-toż to taka większa sala gimnastyczna.
          • Gość: Tomek Re: hala IP: *.nsm.pl 30.07.03, 17:59
            Czytałem gdzieś, chyba w Pomorskiej, że jeszcze dokładnie nie wiadomo, czy to
            będzie 1300, czy może około 2000 miejsc- oby ta większa- wtedy doszłoby
            dofinansowanie z Unii Europejskiej.
            • Gość: luzak Re: hala IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 22:28
              masz racje ale .........
              • garti Re: hala 02.08.03, 09:29
                A co myślicie o zlokalizowaniu jej na górnych Mariankach. Gdzieś na wzniesieniu
                za kościołem? Moim zdaniem punkt jest dobry. Hala nieźle by się prezentowała w
                takim miejscu.
                • Gość: Tomek Re: hala IP: *.nsm.pl 02.08.03, 11:44
                  Tak, ale w planach długoterminowych, całe 15 ha górnych Marianek ma być
                  zabudowanych blokami. W najbliższym czasie planuje się budowę 11 nowych(
                  własnościowych)...., wiesz, mimo wszystko wolałbym, aby ją postawili w centrum,
                  bo będą ją widzieć przejeżdżający, a to na pewno dodatnio wpłynie na wizerunek
                  miasta. Ale każdy ,ma swoje racje:)))
                  • garti Re: hala 03.08.03, 15:40
                    Myśląc o gónych Mariankach chciałem, aby hala była zlokalizowana tak, by było
                    ją widać z obwodnicy i z dołu, tj. z ul. Krausego. Co do tego, że taki obiekt
                    musi być widoczny nie mam wątpliwości (w przeciwieństwie do niektórych, którzy
                    chcą hale widzieć na zapleczu szkoły!!!).
                    • Gość: Tomek Re: hala IP: *.nsm.pl 07.08.03, 14:31
                      w tym jednym się zgadzamy:)))
                      • garti Re: hala 09.08.03, 14:36
                        Cieszy mnie to bardzo Tomku, ale powinniśmy coś zrobić, aby ten głupi pomysł
                        nie został zrealizowany...
                        • Gość: Tomek Re: hala IP: *.nsm.pl 10.08.03, 11:16
                          Trzeba zorganizować pikietę:)))
                          • garti Re: hala 16.08.03, 10:13
                            Póki co mam łatwiejsze rozwiązanie: wysyłajmy meile do miasta, mówiące o tym,
                            że nie zgadzamy się na to, aby hala była za SP1!!! Ja zaraz będę pisał i Was
                            też do tego zachęcam!
                            • garti Re: hala 16.08.03, 10:35
                              proponuję wysyłać na adres: promocja@um-swiecie.pl
                              • Gość: Tomek Re: hala IP: *.nsm.pl 17.08.03, 14:45
                                Hmmm, ale nie wiem, czy nie jest za późno, na stronie um- swiecie.pl w
                                wiadomościach napisali, że miejsce jest już od dawna ustalone, a mieszkańcy i
                                inni zainteresowani nie mają tam nic do gadania.
                                • garti Re: hala 21.08.03, 10:18
                                  Nie trać ducha, próbować zawsze warto!
    • Gość: Cipcia Re: hala IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 05.08.04, 22:57
      To i tak dobrze, bo miała być na podwórku u szołtysa w Morsku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka