Dodaj do ulubionych

Zuzia - czy to popularne imie

IP: 212.160.87.* 20.03.08, 08:19
No hej,

Ostatnio poznałem dwie Zuzanny w Świeciu. Czy jest to takie
popularne imie w naszym mieście?
Proszę o wpisywanie się wszystkich ZUŹ

:)
udanego dnia
Obserwuj wątek
    • Gość: aniol Re: Zuzia - czy to popularne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 22:33
      ja planowałam tak dac na imię mojej córci (ja mam na 2-z
      bierzmowania Zuzanna) ale dowiedzialam się ze na moim osiedlu są już
      3 małe Zuzie.... widać to bardzo popularne ostatnio imię, ale skora
      tak popularne to moją córka będzie miała inne;pp
      • Gość: Gluck_auf Do Anioł IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.08, 10:34
        Daj swojej córce na imię Hermelegilda ciotka Gustlika miała tak na
        imię i wszyscy wiedzieli że innej nie ma.
        • Gość: mmmart Re: Do Anioł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:07
          to nie była Hermelegilda tylko HermeNegilda :/
          • Gość: Śmingus Dyngus Re: Do Anioł IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.08, 07:32
            Dobrze że nie jakieś imię pochodzenia Słowiańskiego
            np.Wanda,Bożena,Sława etc bo to takie wyczajne imiona .Niedługo
            polsko brzmiące imiona całkiem zanikną.
            • Gość: Ataka Re: Do Anioł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.08, 14:13
              Mieszka w Świecu od 40 lat, ale nigdy nie słyszałam, żeby jakaś
              dziewczynka miala na imię Zuzia? Co to za imię?
              • Gość: aniol Re: Do Anioł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 19:52
                bo to imię dopiero "wchodzi" w obieg - wystarczy spojrzeć na
                przedostatnia strone czasu świecia (gdzie prezentowane są maluszki
                urodzone u nas w szpitalu) - można spotkac sporo naprawde nowych
                imion, oryginalnych...bo co to za frajda nazwac dziecko tak samo jak
                córka sąsiadki;/ chociaż ja osobiście nie preferuje też imion zbyt
                wymyślnych jak np. Etiennet (córka Wiśniewskiego)
                • Gość: J-23 Re: Do Anioł IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.08, 20:45
                  To rzeczywiście fo-pa "mieć" dziecko o tym samym imieniu co
                  sąsiadka .Biedne te Twoje dzieci bedą jeśli bedziesz je traktować w
                  kategorii posiadania.Ciekawe ile z dzieci się wstydzi za wybór
                  swoich rodziców?
                  • Gość: aniol Re: do J-23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 22:02
                    ciekawa jestem czy ty byś dał swojemu dziecku takie samo imię jak
                    twój sąsiad tylko ze względu, na to, ze to imię jest popularne i ci
                    się podoba...w ten sposób nie wybiera się imienia dla dziecka!
                    a dziecko raczej nie ma możliwości wyboru rodziców, co najwyżej może
                    ich się wyprzeć gdy rzeczywiście okażą sie tacy "obciachowi"
                    heh kategoria posiadania dziecka jest u mnie rzeczywiscie na bardzo
                    wysokim miejscu zwłaszcza ze to dzieciątko jest moim 1 i długo
                    wyczekiwanym maleństwem! tak wiec nie odbieraj mi przyjemności
                    nazwania go w sposób mi jak najbardziej odpowiadający...pozdrawiam
                    • Gość: J-23 Re: do J-23 IP: 83.238.146.* 30.03.08, 09:38
                      Tylko przeczytaj co sama napisałaś a słowa obciachowy,heh,wysokie
                      miejsce w kategorii posiadania,przyjemność nazywania jaka mi
                      odpowiada niech będą dla Ciebie przestrogą że dziecko to nie pies
                      ani nagroda za cierpliwość tylko istota której z racji swojej
                      niedawnej przyjemności jesteś zobowiązana służyć i wychowywać .Mam
                      pewne doświadczenie w tej naturze więc może nie mam się czego
                      wstydzić?Dziękuję za pozdrowienie i odwzajemniam się serdeczną
                      radą .Nie jest ważne jak dziecko ma na imię lecz jak jest wychowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka