Dodaj do ulubionych

Zwolnienia w OKSiR!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:06
Podobno poleciały głowy..a scislej mówiac to zwolniono 3 osoby za
jakies finansowe machloje.Pisze "podobno" gdyz tylko tak
słyszałam.Czy ktos wie cos wiecej?
PS.Chyba juz czas aby zrobic czystki w tym przybytku!Dziwie sie
tylko ze jakims cudem te "panie" z "pokoju instruktorek" , które NIC
a NIC nie robią , a jak juz sie wezmą to wszystko spieprzą,siedzą
tam juz lata i nikt ich nie moze ruszyć.Smierdzi mi tu układami
jakimis.
Chodziłam tam na kursy tanca...masakra..po miesiacu zrezygnowałam.
Panie kierowniku!Prosze sie przypatrzec instruktorom!Czy wogóle
oprócz tych debilnych tańców i zaspiewek istnieja jeszcze jakies
sekcje w domu kultury??
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:41
      Mniej wiesz dłużej żyjesz. Zajmij się sobą!
      • Gość: gosciówa Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:58
        to nie machlijki.... tak to jest jak chce się ratować INSTYTUCJĘ, a przy tym
        obnaża się niekompetencję i nieróbstwo kierownika i jego "lizusów", którzy
        trzymają go na smyczy.... bo przecież Dworakowski tam nie rządzi. OKSIR tańczy,
        OKSiR śpiewa! Alleluja! macie taką kulturę o jaką walczycie! Cecie zmian - Cała
        władza w ręce ludu!
    • Gość: STATYSTYK Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:18
      Tylko w tym roku zwolniono w OKSiR 6 osób! To żenujące, że po tych zmianach
      zostały: 4 osoby w księgowości, 3 w Punkcie Informacji, jakieś 5 w Dziale
      Technicznym, kolejne 2 w Akademii, i 2 - śmieszne organizatorko - instruktorki,
      których nikomu nie trzeba przedstawiać! No nie licze kina - gdzie teraz chyba sa
      3 osoby, Izby Regionalnej i działu Sportu - gdzie krzesła grzeją jakieś 4 osoby!2
      • Gość: norek Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 17.11.08, 19:02
        To tam aż tyle wiary pracuje? Jeślu rzeczywiście, to trochę mało się w mieście dzieje.
        • Gość: dziwna Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 20:24
          Cztery!? W księgowości!? No pewnie są potrzebne do tego żeby zacierać ślady po
          kolejnych machlojkach i przekrętach kierownika i jego ekipy.
          Kidy koniec? Jak długo będziemy się na to godzić?
    • Gość: aa Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.gprs.plus.pl 17.11.08, 23:07
      Panie kierowniku OKSiR!!! To jest apel do Pana czy wie Pan co i jak
      robi Pan Pawłowski w tzw. studiu nagrań? Myślę, że jest Pan
      nieświadomy tego co wyczynia Pana pracownik. Radzę przyjżeć się temu
      bo puści Was z torbami!!!!!!!!!!
      • Gość: rozdrażniona Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 10:51
        A dlaczego gazety milczą? Dlaczego nikt nie przygląda się tej instytucji z
        bliska? Przez to przyzwala się na takie sytuacje jak obecna, kiedy to zatrudnia
        się cztery osoby w księgowości i żadnego profesjonalnego instruktora!!! To nie
        jest Dom Kultury. Ta instytucja działa gorzej niż wiejska świetlica. Za co Ci
        ludzie biora pieniądze? Jeżeli Panie Kierowniku szukasz szczędności to proszę -
        podpowiem: sprzątaczki zamień na firmę sprzątajacą (zrobią to profesjonalnie i
        na pewno o wiel taniej, niż sprzataczki trzmane na etacie), Dział Techniczny -
        czy jak to się tam u Was nazywa - precz z nimi - do cholery, kto to słyszał, aby
        trzymać ludzi na etacie do tego, aby jeden drugiego popychał do sklepu po kupno
        śrubek itp rzeczy, kierowca? - codzienni niczego nie przewozicie, taniej -
        wynajem do określonych rzeczy. Tylko tak - tu trzeba by było planować, dobrze
        oganizować zadania, aby nie minęł to się z celem. Reszta wyjazdów -
        kilometrówki. Poza tym, po Swieciu można chodzić pieszo. Nie załatwiacie niczego
        NIEZWYKŁEGO, aby korzystać z przywilejów.
        Z tego co wiem, zwolniono mądre i kreatywne osoby. Swoją drogą, to ciekawe, że w
        ciągu ostatnich lat zawsze "z OKSiRowskiej gry" odpadały osoby młode, zdolne i
        "nowe", a ciągle trzyma się tą pożal sie Boże - pielęgniarkę i "spiewaczko -
        animatorkę dla ubogich!". Co to ma być! Co najwyżej cyrk, a nie KULTURA!

• Gość: gosciu Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 12:02
          Wydaje mi się, że tam nie ma jakichkolwiek wprowadzanych mądrych
          oszczędności, bo i po co? Co roku Urząd Miata daje niezły zastrzyk
          gotówki i tyle. Czy oni muszą coś komuś udowadniać albo się starać?
          Przeciez kasa z urzędu leci...

P.S. Najlepiej w ramach oszczędności wywalić na zbity pysk młode
          osoby pracujące najkrócej, bo przecież nie wywalą starych, dobrych
          znajomych - nieważne czy pracują dobrze czy źle.
    • Gość: Poinformowany Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: 89.108.217.* 18.11.08, 11:38
      Z tego co wiem to osoby zwolnione nie były bez winy i w każdej innej firmie
      poniosły by konsekwencje tego co zrobiły.A co do oksiru to jest to jedyna
      instytucja w powiecie która zapewnia jako taki dostęp do tzw. kultury.Gdyby nie
      oksir to mieli byśmy same koncerty Krawczyka lub Tercetu Egzotycznego.
      • Gość: odp Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 13:52
        OKSIR nie dostarcza kultury. OKSiR dostarcza rozrywkę. Z tego co wiem, to za to
        co "zrobiły" a właściwie "nie zrobiły" te dziewczyny, to w kążdej "normalnej"
        firmie razem z nimi poleciałby szef i księgowa!
        • Gość: norek Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 16:54
          Kolejny post dotyczący OKSiRu a zero reakzji ze strny jego kierownictwa. To niepokojące. Może tak jakies stanowisko zająć, bo dużo się robi niedomówień i pomówień, które warte są wyjaśnienia. A wspomniane koncerty nie były organizowane przez OKSiR.
          • Gość: gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 17:41
            Ty chyba się na głowy z "czymś" zamieniłeś. Wydaje ci się, że
            kierownictwo OKSiRu nie ma nic innego do roboty, tylko wdawanie się
            w dyskusje na jakimś forum? Oni nawet tych dziecinnych pyskówek nie
            czytają! Jeszcze by tego brakowało, żeby mieli się tłumaczyć przed
            gó...arzami, którzy się nawet podpisać nie potrafią. :)
            Dziecinada taka, że aż przykro patrzeć.
            • Gość: do gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 20:54
              No Ty się podpisałeś. (i popisałeś... tą wypowiedzią)
              • Gość: norek Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 21:19
                Jak znam życie, to akurat forum przeglądają regularnie. Wejdź do bylejakiego urzędu to trafisz na forum, pudelka lub naszą klasę...
                • Gość: gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 23:18
                  Norek, czy tego Pudelka, Naszą Klasę albo forum, widziałeś na
                  komputerach kierowników, czy może dwudziestokilkuletnich referentów
                  albo innych stażystów? To diametralna różnica, skoro tu się zarzuca
                  brak reakcji kierownictwu OKSiRu.
              • Gość: gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 23:14
                > No Ty się podpisałeś.

Ja nikogo nie oskarżam, ani też nie bronię. Pojmujesz tę różnicę,
                niedorozwinięty matołku?
                • Gość: norek Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 19.11.08, 08:46
                  Komuś tu nerwy puszczają, może masz związek z OKSiRem? Wiesz, mnie specjalnie nie interesuje kto (kierownik czy stażysta) siedzi za kompem kiedy wchodzę do jakiegoś urzędu. Mówię, co widać na monitorach.
                  • Gość: gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 09:14
                    Ale rozmawiamy tutaj o kierownictwie OKSiRu, a nie o tym, co ty
                    gdzieś czasami widzisz na monitorach w jakimś urzędzie. Gdybyś
                    widział strone forum na monitorze kierownika OKSiRu, to twój wtręt
                    miałby sens w tej częsci dyskusji. Tym czasem niestety nie ma. :)
                    Jeśli to co napiszesz, ma być argumentem w dyskusji, to musi się
                    tyczyć właśnie tego kogoś o kim się rozmawia. Rozumiesz to prostą
                    różnice, czy nadal nie?
                    Jeśli ktoś napisze, że Media Expert w Świeciu nie ma na stanie iPoda
                    4G, to będzie to znaczyło, że w pozostałych sklepach całej tej sieci
                    też nie będzie można kupić tego urządzenia? To taka analogia.
                    Przemyśl ją sobie, kiedy po raz kolejny będziesz chciał napisać coś
                    równie nieracjonalnego.
                    • Gość: Marcin Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:53
                      Kierownictwo OKSiR to jedyna pamiątka po byłej cukrowni świeckiej - lukrowany
                      burak.

Żal mi go. Żeby chociaż był głupi, to można by wszystko zrozumieć. A z nim nie
                      można rozmawiać nawet jak z głupkiem... Z nim nie wiadomo jak rozmawiać. Co
                      innego obiecuje, co innego robi, a jeszcze co innego opowiada ludziom. O
                      kulturze - pojęcia brak, maniery - brak, zarządzanie ludźmi, placówką -
                      nieporozumienie. W 100 proc. niwłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu. Czy
                      naprawdę nie da się z tym nic zrobić? Panie burmistrzu, naprawdę??????

• Gość: Ktoś Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 20.11.08, 12:05
              Tak tak gość z Ciebie. Sam podpisać się nie umiesz. Na 90% ktoś tu z OKSiR już
              się wpisał. Nie ma jak udawać anonimowego. Wszyscy wiemy że dzieje się źle ale
              najlepiej wyzwać innych od małolatów.
              • Gość: gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 12:54
                Następny idiota, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem. :)
                Nie muszę się podpisywać, bo w tym wątku nie występuję jako strona
                (nikogo nie oskarżam, ani też nie bronię). Zwacam wam tylko uwagę,
                że przed anonimowym szumem, nikt nie będzie się "spowiadał". :P
      • Gość: OKSIR Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:05
        ...a tak, zamiast Krawczyka macie dostęp do koncertów Mandaryny
        itp. "artystów" hehehe

Panie Poinformowany daruj sobie :P bo to żenujące. O jakim Ty
        dostępie do kultury piszesz? Sorry, ale Krawczyk co by nie robił i
        tak nie upadnie niżej niż zapraszanie na koncert czegoś takiego jak
        Mandaryna czy Wiśniewski :O
        • Gość: oj, oj Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:30
          ale się porobiło... ciekawe, czy jakieś konsekwencje zostaną z tego wciągnięte,
          czy jak zwykle, urzedasy przejda nad tym do porzadku dziennego! coś jest na
          rzeczy. Oj psuje sie w tym oksiru, psuje!
          • Gość: xxx Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 23.11.08, 18:02
            d
            • Gość: ray Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 23.11.08, 18:04
              moze i pielegniarki ...moze i spiewaczko animatorki,ale nie kradna
              jak osoby "madre i kreatywne"
              • Gość: ja to wiem! Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 20:26
                Ray - Kreatywni tam nie kradną :)))) aby oskarżać, trzeba mieć podstawy do
                takich zarzutów, a to są pomówienia i sprawa dla prokuratora. Spokojnie -
                przyjdzie czas - co ma wisieć nie utonie! Co ma wypłynąć - wypłynie. Po nocy
                następuje dzień...
                • Gość: sprawiedliwy Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 23.11.08, 22:20
                  ten wątek już przestał być zwykłym wyrażaniem swoich poglądów ale przerodził się
                  w wyciąganie brudów nie wiadomo czy zgodnych z prawdą,więc może lepiej jak
                  rozsądzi to sąd,prokurator czy policja!bo przecież coś się musi dziać w tym
                  małomiasteczkowym,zakompleksionym społeczeństwie...
                  • Gość: blik Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 12:25
                    ta juz akurat ktos sie tym przejmie...
                    juz to widze..
                    • Gość: Odwołac!!! Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:22
                      Odwołać kierownika OKSiR!! Przy odpowiedniej liście podpisów Rada Miejska będzie
                      musiała sie w końcu tym zająć, jeśli do tej pory nie widzą, że trzeba! A może w
                      końcu sytuacja ta doprowadzi do oczekiwanych od dawna zmian w tym Domu Zabaw i
                      Uciech dla wybranych!!! To prawda ryba psuje się od głowy - można mieć jednego,
                      dwóch 'złych racowników", na których działania przymyka się oko i których ciagle
                      poprawia się. Ale jeśli źle działa cała instytucja, to coś musi być nie tak z
                      jej kierowaniem!!!
                      • Gość: ysplantis Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 16:30
                        akcje w stylu rewolucji nie są dobrym pomysłem. jakieś uwagi... wystosuj list do
                        ośrodka, gazety. zwolnione osoby wyleciały za przekręty co znaczy tylko o dobrym
                        zarządzaniu. kierownik nie musi być znawcąsztuki ma tylko dobrze zarządzać.
                        pozyskanie pieniędzy z ministerstwa dla tak małego miasta nie jest łatwe,
                        uwierzcie, a już nie mówiąc o kawiarni i zdobyciu koncesji dla instytucji
                        państwowej.
                        • Gość: w obrnie rewolucji Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 22:33
                          Rewolucja zawsze jest dobrym pomysłem! ZAWSZE! Bez niej nie siedziałabyś tam,
                          gdzie siedzisz. I zawsze pochłania ofiary. A te już są...mogą być kolejne - nikt
                          jeszcze nie wie, jak to wszystko się potoczy.
                          Wiesz, że oskarżając kogoś o "przekręty, kradzież" kręcisz bicz na siebie? Ktoś
                          może się wkurzyć, powiedzieć STOP, a teraz wszystko Wam opowiem.... Albo "Panie
                          mecenasie, - ktoś mnie pomawia, ta opinia jest dla mnie krzywdząca,
                          niesprawiedliwa... mogę tego dowieść i chcę z tym zrobić porządek". Przecież to
                          tak bardzo łatwo ustalić kto i skąd w klawiaturę stukał. Pomyśl. Dla siebie.
                          Forum to miejsce dla ludzi, którzy mają do powiedzenia coś madrego. Przynajmniej
                          tak jest... gdzieś na świecie...
                          • Gość: ysplantis Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 23:22
                            wszystko tu bazuje na pomowieniach. zajmuje sie ochrona mienia intelektualnego
                            i nie zajmuje sie prawem cywilnym dokladnie ale to nie znaczy ze nie wiem azeby
                            kogos pomawiac musi byc podmiot pomowienia okreslony. jak juz ktos stwierdzil-
                            rewolucja pozera wlasne dzieci i i bez daleko idacych koncepcji jest tylko
                            zburzeniem terazniejszosci bez jakiejkolwiek przyszlosci. zgadzam sie ze fora
                            powinny byc dla ludzi madrych, ale tu dochodzi do pyskowek i wielkich wywodow
                            bez podstaw.

przepraszam za interpunkcje, ortografie itp.
                      • Gość: zwolniony Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 18:40
                        jeśli rewolucja to może już czas najwyższy zabrać się za
                        pielęgniarko-animatorki???bo może być za póżno..
                        • Gość: ysplantis Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 19:31
                          moze i masz racje
                          • Gość: W..ku.. mnie to!!! Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 03:22
                            Podobno to był ostatni Festiwal Filmów Europejskich "Europa Artystów".
                            Rozmawiałam z (byłą już) kierowniczką kina, którą również zwolniono. Żałosne,
                            kto teraz będzie to kino prowadził?????? Takie kino jak nasze to perełka w
                            świecie multipleksów. Nie WOLNO oddawać go w byle jakie ręce!!! Czy o tym do
                            cholery nikt nie myśli??? Co w tym OKSirze sobie wyobrażacie? Przeczytajcie swój
                            statut, bo do diabła nie macie pojęcia gdzie i po co pracujecie!!!! Po godz 15 w
                            OKSiRze nic się nie dzieje... tylko gdzieś w oddali słychać tańca rytm i radosny
                            śpiew.......... O CO TU CHODZI?? Wyobraźcie sobie, że sa ludzie, którzy mają
                            inne zainteresowania. Rozumiem, że myślicie, że w dobie telewizyjnego show z
                            cyklu "tańczą i śpiewają" ludzie w świeciu tez by tak chcieli! To ja mówię - NIE
                            CHCĄ, a jak BĘDĄ CHCIELI to zapiszą się na kurs, gdzie chociaż mogą liczyć na
                            to, że zostaną poprowadzeni przez PROFESJONALISTÓW!
                            • Gość: gosc Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.08, 08:41
                              Nikt ci przecież nie każe tam chodzić na lekcje tańca. :P
                              A co do Festiwalu Filmów Europejskich, na pewno był to ostatni, ale
                              ostatni jaki był "zorganizowany" przez dotychczasową osobę. :P
                              Następnymi zajmie się kto inny. :P Nie wylewaj tu goryczy
                              zwolnionych osób, bo one doskonale wiedzą za co wyleciały. Na pewno
                              nie za to, że dobrze wypełniały swoje obowiązki. :D
                            • Gość: złagodzona do wk.. Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:06
                              wk..krzykaczu!
                              opanuj emocje!nie szukaj kursów tańca tylko technik relaksacji!
                              byłeś(aś) na tegorocznym festiwalu?
                              powątpiewam..ja byłam..i "doliczałam"się zwykle 4 osób..tych samych co w
                              poprzednich latach.
                              i szczerze mówiąc zastanawiałam się nawet czy opłaca się Oksirowi(ekonomicznie
                              oczywiście)taki festiwal..tam jest ludzi że policzyć na palcach jednej ręki.

i to od ludzi, od frekwencji i chęci ruszenia tyłka z ciepłego fotela zależy czy
                              ten Festiwal będzie czy nie.
                              na pewno nie od (bylej już)pani kierownik
                              a poza tym skąd wiesz , że Nowy jest zły..a przynajmniej gorszy?
                              chyba jeszcze nie miał okazji się wykazać..
                              poczekamy, zobaczymy.
                              najłatwiej obszczekać prawda?
                              • Gość: Obiektywny Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 14:07
                                Nie trzeba być specjalnie domyślnym żeby zauważyć, że ten wątek
                                nakręcaja 2-3 osoby podpisujące się róznumi nickami. Mozna to
                                sprtawdzić. Po drugie jasne jest też komu zalezy na tym aby oczernić
                                OKSiR. Chodzi o osoby, które wyleciały. Za co? Ktoś wreszcie powinie
                                napisac o tym Wieczorze Kobiet i "kłopotach" z biletami. Wtedy
                                sprawa będzie jasna. Co do kierownika, to świetny facet i trudno
                                mieć do niego pretensje. Czasem potrzebne jest wietrzenie. Przyjdą
                                nowi instruktorzy, lepsi i za dwa miesiace nik nie będzie pamietaj o
                                tej pyskówce. Wracając do zwolnionych powinni być wdzieczni
                                Dwoarkowskiemu, że rozstali się za porozumieniem stron, a nie
                                polecieli z "dyscyplinarki".
                                • Gość: x Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:59
                                  W zupełności się z Tobą zgadzam. Jak się poczyta inne wątki dotyczące OKSiRu i
                                  Cafe to też domyślić się można, że jak nie same osoby zwolnione to w ścisłym
                                  związku z nimi piszą te wszystkie bzdury oczerniając kierownika, innych
                                  pracowników oraz bliskich współpracowników, co jest bardzo żałosne. Wylewają
                                  swój żal za własną głupotę. Obowiązki tych osób powierzono innym pracownikom,
                                  którzy sobie radzą, i to chyba boli zwolnione osoby, że nie są "niezastąpione" i
                                  nikt za nimi nie płacze. Co takiego złego się dzieje w Cafe czy w kinie, że
                                  ciągle ten temat sie kręci. Komu przeszkadza animatorka tańca, która swoją pracę
                                  wykonuje dobrze, a fakt, że z wykształcenia jest pielęgniarką nie ma nic tu do
                                  rzeczy. Zastanówcie się jakie szkoły skończyły osoby zwolnione (o tym nikt nie
                                  pisze). Mam nadzieję, że te irytujące wątki wreszcie się skończą.
                                  • Gość: xxx Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 21:13
                                    Oczywiście - piszą ci, których zwolniono z oksiru (bo maja teraz duuużo wolnego
                                    czasu) a na pyskówki odpowiadają im ci, co w oksirze zostali (bo mają
                                    duuuuuuuuuuuuużo wolnego czasu).

Żałosny jest ten cały ośrodek. Zwolnieni nie mają czego żałować. Wilczy bilet w
                                    kieszeni!!!

To prawda nie ma ludzi niezastąpionych. Pamiętajcie o tym również we własnym
                                    kontekście.
                                    Chyba bardzo zabolały komentarze panie instruktorki...
                                  • Gość: gixd Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 01:07
                                    "animatorka tanca ktora swoja prace wykonuje dobrze a z
                                    wyksztalcenia jest pielegnarka"
                                    ...prosze cie bardzo.. no ja cie prosze! toz to jakas wielka
                                    masakra! przeczytaj to co napiasal(es as) i pomysl!!
                                    ..po prostu beznadzieja!
                                    te wszyskie Moniki G. i Hanny G. powinny juz dawno wyleciec za te
                                    przekrety o których nikt tu nic a nic nie pisze.I chociazby dlatego
                                    ze sie "nie sprawdzaja"
                                    To słowa samego R.D.!
                                    • Gość: Bilbo Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.08, 01:37
                                      Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że zainteresowane osoby mogą z
                                      łatwością spowodować, że dostaniesz wezwanie z prokuratury na
                                      przesłuchanie w sprawie tego bezpośredniego pomówienia? Zabawne
                                      będzie jak się będziesz pocić, żeby się z tego wytłumaczyć. :)
                                      • Gość: LL Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 15:40
                                        Prokurator to zbawienie dla tej instytucji. Od pewnego czasu zastanawiam się,
                                        czy nie wybrać się na 10 lutego...
                                        W końcu ktoś powinien ją dobrze "przetrzepać" dla - chociażby zwykłego
                                        "odświeżenia". Do tej pory sprowadzało się to tylko do sprawozdań (co zrobiliśmy
                                        i za ile, które następnie przekazywano do UM). Nigdy nikt w sposób wnikiwy nie
                                        monitorował budżetu i wydatków. To prawda, ze sam kierownik ma wieeeeeele
                                        zastrzeżeń do w/w instruktorek. Szkoda tylko, że sam nie potrafi załatwić tego
                                        face to face, tylko naśmiewa się z nich za ich plecami. Podobnie zresztą jak z
                                        innych pracowników. Zakłamanie i fałsz - sprawianie pozorów są domeną tej
                                        instytucji. I ta Monia G. i ta Hanna G. były pewnie zupełnie innymi
                                        pracownicami, gdyby ta instytucje prowadzono inaczej.
                                        Chyba nadszedł ten właściwy czas... na przedświąteczne porządki i noworoczne
                                        postanowienia...
                                        • Gość: z Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 02.12.08, 00:51
                                          oczywiste jest to ze oszczerstwa pisza osoby zwolnione z OKSiR-u i
                                          nie ma co głowic sie nad tym.zabawne jest to ze pisza o
                                          prokuratorach a tak naprawde przekonany jestem o tym ze i tak nic z
                                          tym nie zrobia bo z tego co wiem same maja swoje " za uszami"...nie
                                          zwalnia sie trzech osób tak bez powodu prawda??wiec dziewczyny
                                          napiszcie co było powodem zwolnienia was przez Romka i zakonczcie
                                          wypisywanie bzdur od adresem Moniki G i Hanny G gdyz jest to załosne
                                          miłe panie...A dorosłe zycie drogie panie polega na tym ze ponosi
                                          sie odpowiedzialnosc za swoje czyny...pozdrawiam serdecznie...mam
                                          nadzieje ze nie udacie sie z tym do prokuratora :):)
                                          • Gość: do z Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:25
                                            Widać że Ciebie bardzo poruszył temat albo sam/a masz coś na
                                            sumieniu bo widze że niemożesz spać w nocy tylko kontrolujesz co kto
                                            napisał i czy aby nie na Ciebie.Pozdrawiam i dziś Ci życzę spokojne
                                            nocy
                                            • Gość: z Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 02.12.08, 12:46
                                              poruszył nie poruszył nic Tobie do tego,ale z tego co widze tez
                                              chetnie odwiedzasz te strone od samego rana :) a tak prawde mowiac
                                              wali mnie to co tam sie dzieje napisane przeze mnie zostało tylko to
                                              co wiem...pozdrawiam
                                              • Gość: h5n1 Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:42
                                                Widzę, że forumowicze postanowili roztrząsać sprawę nieroztrząsalną...
                                                Brawo, myślę jednak, że to miasto, jak cały kraj zresztą, jednak to miasto się
                                                wybija ponad inne, gdyż tak naprawdę istnieją to dwa budynki, UM, oraz OKSIR.
                                                Wszelkie rozmawianie na ich temat jest bezcelowe, nie można wytrząsnąć z nich
                                                wniosków, ponieważ razem z budynkami powstali też dwaj ludzie, Pan Tadeusz
                                                Pogoda oraz Pan Romuald Dworakowski. Pozwólcie, że po przytoczeniu tych nazwisk
                                                posłużę się dialektyką heglowską:
                                                1. Teza.
                                                2. Antyteza.
                                                3. Synteza.
                                                Myślę, że to wszystko tłumaczy.
                                                • Gość: zdechlak Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.swc.vectranet.pl 03.12.08, 15:28
                                                  co oznacza ten napis na oksir panie i panowie ? bo nie kapuje tego
                                                  • Gość: mm Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:33
                                                    Szanowni koledzy i koleżanki z Ośrodka Kultury Sportu i Rekreacji w Świeciu -
                                                    czy zawsze pracowaliście uczciwie? Czy z ręką na sercu możecie przyznać "nigdy
                                                    nikogo w tej pracy nie oszukałem?" "wszystko robiłem zgodnie z prawem,
                                                    skrupulatnie rozliczałem się z każdego zadania i każdego grosza". "nie kłamałem
                                                    i postępowałem uczciwie w stosunku do swoich kolegów". Jeśli tak, to po rachunku
                                                    sumienia otwarcie przyznajcie się do tego.
                                                    Dodam, że pisząć że "wątek ten nakręcają osoby zwolnione z OKSiRu, pisząc pod
                                                    różnymi nikami jest nieprawdą - nakręciliście sie sami, bo jest Wam to "na
                                                    rękę". Zresztą - zawsze było.
                                                    mnie na szczęście zwolniono...... na szczęście nie teraz - dzięki temu mogliście
                                                    przetrawić "mnie" za drzwiami biur, gdzie codziennie uczciwie i skrupulatnie
                                                    wykonujecie swoją pracę dla dobra i upowszechniania kultury...
                                                    Dodam, że znam sytuację ....
                                                  • Gość: Apis Dejzi Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 12:33
                                                    Jak podobało się wam Przebudzenie? Wielkie wydarzenie kulturalne!
                                                  • Gość: cooleżanka Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 12:39
                                                    a kiedy było? nie widziałam żadnych zapowiedzi i reklam :/
                                                    gdzie wieszacie plakaty z tymi wydarzeniami? poza tymi betonowymi
                                                    kolumnami oczywiście, bo na nich to nic nie widać...
                                                  • Gość: dread Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:02
                                                    www.oksir.com.pl ... jeżeli potraficie znaleźć adres forum to nie powinniście
                                                    mieć problemu ze znalezieniem informacji dotyczących imprez. Niestety
                                                    wydrukowanie plakatów nie jest takie tanie jak się wydaje, a na banery tym
                                                    bardziej nie stać.

WWW.OKSIR.COM.PL info o wydarzeniach organizowanych przez ośrodek
    • Gość: f Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:30
      Nasz świecki KK (Polpak), gra z niepokonanym Domino Inowrocław,
      którego trenerem jest Siergiej Żełudok - dawna gwiazda Anwilu
      (Nobilesu) Włocławek jeszcze z czasów Igora Griszczuka :) Domino gra
      koncertowo i nie przegrało jeszcze ani razu, z naszej strony
      istnieje wielka szansa na wygraną, tymbardziej, że nasz zespół gra
      coraz lepiej, a do tego nie przegrał jeszcze u siebie :)
      Dlatego doping oraz wysoka frekwencja się przyda, mecz już w
      niedzielę o godzinie 17 w halu przy ulicy Słowackiego . Zróbmy
      pryjezdnym małe "piekiełko" i niech będzie jak najgłośniej .
      Będzie na co popatrzeć, serdecznie zapraszamy !
    • Gość: ;)))) Re: Zwolnienia w OKSiR!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:35
      Fak pozyskania pieniędzy świadcz o ... bardzo dobrym wypłnieniu wniosku i dobrym
      pomyśle, na realizację którego ministarstwo wyraża zgodę i tym samym
      dofinansowuje owe działania! Tak to wygląda na czysto oficjalnej drodze. Zawsze
      łatwiej jest, jak się "kogoś gdzieś zna" wtedy urzędasy inaczej na to wszystko
      patrzą...
      Pozyskanie pieniędzy to tak naprawdę dopiero początek... Trzeba ogromnej
      determinacji, zaparcia i ogromnej pracy conajmniej kilku osób, aby projekt
      działał "tak jak go sobie wymyślono i stworzono w głowach" . nie da się
      samodzielnie realizować żadnego projektu. Jest to po prostu niemożliwe!
      A tu owe przebudzenie trwa i trwa... od drzemki do drzemi. W moim odczuciu
      wszystkie działania składające sę na ten projekt sa po prostu - źle
      przedstawiane ludziom. Projekt realizowany jest przy bardzo znikomym
      zaangażowaniu społeczeństwa, które nie ma żadnej świadomości celu podjętych
      działań.
      Szkoda, że po tym wszystkim zostaną mądre i oryginalne słowa na budynku OKSiR,
      które - póki co - są tylko zaprzeczeniem tego, co za tymi murami się dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka