Dodaj do ulubionych

Lokalna prasa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:35
Wiele się mówi na temat świeckiej kablówki, a tymczasem prawdziwy brak
profesjonalizmu prezentuje lokalna prasa. Samych siebie przechodzą
dziennikarze "Gazety Pomorskiej", wrzucając na pół strony fotki typu- panowie
naprawiający chodnik przy ulicy.... Jako czytelnik poczułem się w pewnym
momencie urażony traktowaniem mnie jak idioty i przestałem kupować ten
dziennik, zamieniając go na "Express świecki".
Szanowni "dziennikarze", pomyślcie czasem o tym, że czytają was również ludzie
inteligentni...
Obserwuj wątek
    • Gość: norek Re: Lokalna prasa IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 16:40
      Temat dyskutowany już wielokrotnie, ale co tam: powtórze się. Mnie się najbardziej Express widzi no i stronkę mają codziennie aktualizowaną. Co do braku profesjonalizmu: nie jest tak źle. Dziennikarze (telewizyjni czy prasowi) to przecież ludzie stąd, którzy na pewno się starają. A że muszą uczyć się sami na swoich błędach, to nie ich wina.
      • Gość: xyz Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:48
        Tak, Express jest niezły, Pomorska do bani- prawie zero informacji ze Świecia,
        no chyba, że relacje z bali w przedszkolu....A rubryka "Ludzie mówią"...bez
        komentarza
        • garti Re: Lokalna prasa 18.11.08, 18:55
          Przestałem kupować Czas i Pomorską, bo mało co tam było. Brakuje pazura i tyle, co się dziwić - nie będą gryźć ręki, która daje jeść. Jak możecie, to dajcie ten adres expressu, bo do tej pory przeglądałem jedynie to co się pojawia na stronie miasta.
          • Gość: alamo Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 19:05
            www.express.bydgoski.pl/look/tagi.tpl?IdTag=5
      • Gość: ja Re: Lokalna prasa IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 19:54
        Fajna argumentacja. Jak ziomal to wszystko jest OK.Najwazniejsze, ze
        sie staraja.A ze im czasami nie wychodzi.....Na pewno nie wyszlo
        autorowi artykulu "Panie niekoniecznie dla towarzystwa" (Express
        Bydgoski 7list.)Czy mezczyzna na zdjeciu, rozumiem, ze Bogu ducha
        winny, rozpoznal sie, a moze- to gorsza sprawa- rozpoznala go zona?
        Lepiej, aby "dziennikarze (telewizyjni czy prasowi)" nie uczyli
        sie " na swoich bledach".Od uczenia sa szkoly. Na miejscu tego pana
        na zdjeciu skierowalabym sprawe do sadu o naruszenie dobr osobistych.
        • Gość: Erwin Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 20:40
          Widzę, że redaktorzy Pomorskiej regularnie czytają to forum.
          Mimo wszystko uważam, że lepiej jest się uczyć na własnych błędach, niż nie
          robić tego wcale :)
          • Gość: norek Re: Lokalna prasa IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 21:17
            Kurcze, nasi lokalni pisarze wzięli się znów za łby na forum. Ludzie, to jest przykre, że w takim grajdołku jak Świecie zamiast trzymać razem nalatujecie na siebie za plecami i anonimowo (o ile rzeczywiście to wy - dziennikarze, a tak to niestety wygląda)
            • Gość: ja Re: Lokalna prasa IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 22:06
              Nie rozumiem, co to znaczy, ze "w tym grajdolku"(oj, nieladnie)
              nalezy "trzymac sie razem".To jakis okrutny kompleks tzw.
              prowincji.Pozbadzmy sie go, nie godzmy sie na bylejakosc,dajmy sobie
              prawo do krytyki i nie obrazajmy sie, bo to jest wlasnie
              superzasciankowe.Wszak "prawdziwa cnota krytyk sie nie
              boi".Pozdrawiam wszystkich piszacych zyczac lekkiego piora i
              wspanialych tematow.
            • Gość: Erwin Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:08
              Nie jestem dziennikarzem, tylko czytelnikiem, który ma prawo do wyrażania swojej
              opinii. Nie znam też osobiście żadnych osób ze środowiska dziennikarskiego w
              naszym mieście.

Jeżeli zauważę poprawę i profesjonalizm w pisaniu artykułów w Pomorskiej, od
              razu o tym tutaj napiszę.
              • Gość: norek Re: Lokalna prasa IP: *.swc.vectranet.pl 18.11.08, 22:11
                No kurcze, ja też dziennikarzem nie jestem, więc właściwie wisieć mi to powinno... Chodzi o to, że sprawy między sobą jest lepiej załatwiać, tak nakazuje dobry zwyczaj właśnie małych środowisk (grajdołków).
              • Gość: Erwin Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:12
                P.S. Nie jestem wielkim fanem Expressu.... Zwyczajnie w świecie ze wszystkich
                lokalnych gazet, ich lubię czytać najbardziej.
                • Gość: widz Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:35
                  Patrząc na "IP" można się domysleć, że ten wątek oraz ten o
                  telewizji CSW założyła ta sama osoba. Tam zmieniając nicki chwali
                  telewizję, a tu krytykuje "Pomorską". Przytakuje jej inna osoba
                  mająca internet z vectry. Admin może to potwierdzić. Coś mi mówi, że
                  obie osoby są związane z telewizją. Czyżbyśmy mieli konflikt między
                  dziennikarzami? O ile mnie pamięć nie myli kiedyś Pomorska po
                  krytyce na tym forum nowej telewizji napisała o niej artykuł. Zemsta
                  Knapika i spółki?
                  • Gość: jxxxxx Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 09:13
                    Ty to masz pojęcie o"IP" i pisaniu na forum,jeżeli nie masz pewności to nie pisz
                    bzdur.Najpierw sprawdzamy a potem oskarżamy,tak na przyszłość
                    • Gość: Krzysztof Re: Lokalna prasa IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 17:25
                      Ja współpracuję z CZŚ od prawie 12 lat a zarazem lubię czytać
                      zarówno GP jak i Express. Każda gazeta ma "to coś" w sobie.
                      Pozdrawiam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka