IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:27
Dlaczego kierownik OKSiR-u wszystkie imprezy "kulturalne" spędza na zapleczu??? Czyżby wiało nudą? Tylko dlaczego je organizuje??? Dla nas?
Obserwuj wątek
    • Gość: przesada Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:57
      A dla kogo ma organizować? Dla siebie?
      Zadajesz bezsensowne pytania.
      Co do pokazywania się w towarzystwie to co ma robić? Stać na scenie,
      czy co?
    • Gość: drozd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Majkel [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:54
    • Gość: chelmniani Re: OKSiR IP: 80.51.140.* 27.03.09, 10:47
      przyjedz do chelmna - to nie zobaczysz ani imprez ani "kierownikow"... ciesz sie
      z tego co masz u siebie
      • Gość: Drozd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:13
    • Gość: gość [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.03.09, 14:17
      • Gość: LIVE [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.03.09, 15:33
        • Gość: Drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:01
          Zgadzam sie z LIVE!!!
    • Gość: gość1 [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.03.09, 21:03
      • Gość: lolo Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:58
        festiwale disco polo czy feel organizuje hala. mandaryna i wiśniewski to jeden z
        nielicznych koncertów , który się zwrócił, do t.love trzeba było bardzo dużo
        dopłacić (teraz widać czego "lud" oczekuje)-to tylko przykłady. w cafe odbywają
        się koncerty prawie co 2 tygodnie ( wymień co najmniej 5 koncertów w cafe na
        których byłeś, a jeżeli dla Ciebie jazz, blues, indie czy muzyka eksperymentalna
        nie są wartościowe to Twoje priorytety kończą się na listach przebojów). puste i
        ogólne stwierdzenia bez najmniejszych przykładów są bezcelowe i wskazują tylko
        bezsilność rozmówcy oraz nieznajomość tematów. pozdrawiam wszystkich bez wyjątku
        • Gość: gosc [...] IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 07:34
          • Gość: ciekawski Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 08:56
            Zastanawiam się tylko, w jaki sposób mogliby poinformować ludzi, co
            to za zespół który wystąpi i co do tej pory zrobil..
            Na Hali próbowano iść z 'duchem czasu' i zapraszać to co się niby
            ogólnie podoba i ogolnie maja wiecej porazek niz sukcesow, bo jak
            nawet po 'aniola glosie' (pelna hala) gościu twierdzi, że zarobili 3
            000, to na moje porazka(bo np nie policzyl ile wiecej wody i papieru
            toaletowego zeszlo, wiec pewnie nic Hala nie zarobila:)
            Dążę do tego, że to naprawde jest problem, aby w naszym miasteczku
            zorganizować coś co zaciekawi i sam jestem ciekaw co mogloby się
            dobrze przyjąć. Podpowiecie? 'fachowcy' :) I bez narzekania na np
            gmine, czyli miasto, bo np ja nie chce aby kasa z moich podatkow szla
            na to żeby ktoś przez 1,5 godziny sie pobawil. Sa wazniejsze wydatki
      • Gość: Drozd Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 15:03

Cytuje:" Na jakie koncerty czego disco polo mandaryny 1,8 l
        Wiśniewskiego tych od anioła głos czy jakichś brudasów"

SŁUCHAJ PAJACU-NIE MASZ POJECIA CHYBA CO PISZESZ?ZADEN Z TYCH
        WYMIENIONYCH PRZEZ CIEBIE ARTYSTÓW NIDGY NIE WYSTAPIŁ W CAFE KULTURA
        ANI NA KONCERCIE ORGANIZOWANYM PRZEZ OKSIR.
        TO TWÓJ PIERWSZY STRATEGICZNY BŁAD!

"Widzę że nie tylko ja mam
        gdzieś tych pseudo organizatorów"

TO PROSZE PODAJ MI TUTAJ PELNA LISTE TYCH KTORZY MAJA ICH GDZIES!
        NIE PODASZ - BO NIE PODOLASZ TEMU!
        KOLEJNY TWÓJ BLAD.

"ty droździku nie wyzywaj od pajaców bo
        największym jesteś ty jak jestes takim ptaszkiem to sobie sam
        pośpiewaj"

PAJAC TO OKRESLENIE ZARTOBLIWE NAWET...FAKT MOGŁEM UZYC GORSZEGO I
        WULGARNEGO...ALE TYM SIE RÓZNIMY:-0

"powinni zamknąć OKSiR przekazać ten
        cały cyrk komuś kompetentnemu a nie bandzie nieudaczników cieszacych
        się że pierdzą w stołek za moje pieniądze i nic nie robią ".

KTO POWINIEN ZAMKNAC OKSIR??BO NIE ROZUMIEM..CZY ISTNIEJE JAKAS
        FIRMA CZU TEZ COS PODOBNEGO KTORA SPECJALIZUJE SIE W ZAMUKANIU
        PODOBNYCH INSTYTUCJI??JA TAKOWEJ NIE ZNAM.
        ..KOLEJNY BLAD!
        KTO WG CIEBIE JEST KOMPETENTNY????
        JESLI PIERDZA ZA TWOJE PIENIADZE TO TEZ ZA MOJE I MOJEJ BABCI A
        ZAPEWNIAM CIE ZE PODOBA MI SIE TO CO SIE DZIEJE W CAFE KULTURA,I
        MOJEJ BABCI TEZ!
        KOLEJNY TWOJ BLAD!

"nie psuj opini temu miastu bo jak ty chcesz słuchać gniotów to
        słuchaj ale w tym
        mieście sa ludzie słuchajacy czego innego bardziej wartościowej
        muzyki tacy
        których nie wzrusza wycie człowieka w długich włosach w stylu
        zarzynanego barana
        którym tez pewnie jesteś . I wiesz co jeszcze ci powiem stwórz fan
        klub OKSiR-u
        bo chyba z tamtąd jesteś i boisz sie o swoje 4 litery ."
        JESLI UDOWODNISZ MI ZE PSUJE OPINIE MIASTA, TO ZAFUNDUJE CI
        WYCIECZKE DO GABONU!(NASTEPNY BLAD)
        W TYM MIESCIE SA ROZNI LUDZIE-UWIERZ MI.SA TEZ TACY O KTORYCH
        PISZESZ,ALBO JESZCZE TACY O KTORYCH NIE MASZ POJECIA.BADZ BARZDIEJ
        TOLERANCYJNY.
        HOLA HOLA A SKAD TO MASZ INFORMACJE ZE JESTEM ZARZYNANYM BRANEM??
        NO TAK NAPISAŁES!
        NIE STWORZE TAKIEGO FANCLUBU A TO Z TAKIEJ PRZYCZYNY ZE JEST TO
        SMIESZNY I PORONIONY POMYSŁ.
        i ZNOW NIE MASZ RACJI:NIE POCHODZE Z OKSIR-U I NIE PRACUJE TAM ANI
        NIE PRACOWALEM.BZDURA WYSSANA Z PALCA.NIE BOJE SIE O SWOJE 4
        LITERY.KOLEJAN TOTALNA BZDURA I NIEPRTAWDA....JESTEM NAWET W STANIE
        SIE PRZEDSTAWIC JESLI I TY TO UCZYNISZ..W CO WATPIE.

I JESZCZE JEDNO.NIE WIEM CZY WIESZ ALE SAM OSOBISCIE MOZESZ
        ZAPROPONOWAC W OKSIRZE RODZAJ IMPREZY KULTURALNEJ ITP.NAPRAWDE
        MOZESZ TO UCZYNIC!PRZYKALDY?PROSZE BARDZO:
        PROJEKT KULTURALNY PT."PRZEBUDZENIE" ODBYWA SIE W NASZYM MIESCIE JUZ
        PO RAZ DRUGI.WYMYSLILA GO SOBIE PEWNA DZIEWCZYNA WOGOLE NIE ZWIAZANA
        Z OKSIREM.A JAK?ANO TAK:NAPISALA PROJEKT IMPREZY-WYSLALA DO
        MINISTERSTWA KULTURY GDZIE UZYSKAL APROBATE I OTRZYMALA OD TEGO
        URZEDU WSPARCIE FINANSOWE NA TA IMPREZE.
        CALOSC PRZEDSTAWILA W OKSIR,GDZIE SPODOBALO SIE TO CO MA DO
        ZAOFEROWANIA I TAK OTO IMPREZA ISTNIEJE JUZ DRUGI ROK.
        POMYSL..ZWYKLA DZIEWCZYNA KTORA MIALA POMYSL, NA DODATEK NIE
        PRACOWNIKOKSIR-U!!
        TY TEZ MOZESZ TAK ZROBIC JESLI MASZ JAKIS CIEKAWY, TWOIM ZDANIEM
        POMYSL.....
        ..NO TAK ALE JAK TY WNIOSEK WYPELNISZ SKORO ZADNEGO PORZADNEGO
        ZDANIA NIE POTRAFISZ SENSOWNIE ZLOZYC...A PO ZATYM CHYBA TROCHE
        OLEJU W GLOWCE BRAKUJE PRAWDA?NO COZ NIE POZOSTANIE CI NIC INNEGO
        JAK DALEJ TU SIEDZIEC I GRYZMOLIC TO SWOJE RACJE.ROB JAK
        CHCESZ...PAJACU:-)
        A I JESZCE JEDNO..WIEM CO MI ODPISZESZ WIEC NIE MUSISZ TEGO
        ROBIC.NAPRAWDE WIEM CO MI TU POWYPISUJESZ:-) NIE TRUDZ SIE I DAJ
        SOBIE SPOKÓJ.

• Gość: kiks and drozd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:50
        • Gość: kisk i drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:51
          ktos tu sie bawi w kasowanie postów....swietny ubaw po prostu
          • Gość: p Re: OKSiR IP: *.chello.pl 30.03.09, 16:57
            ktoś nie lubi, kiedy się mówi na temat kultury w Świeciu... żenada.
            • Gość: LIVE [...] IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.03.09, 19:18
              • Gość: Drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:19
                jedno jest pewne!temat nie był zbyt madry:-)
        • Gość: gość Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.09, 19:26
          do droździka nie powiem co kłade na cafe kultura bo mnie skasują oksir to
          instytucja stworzona przez władze miejskie którą można ograniczyć w działaniu
          poprzez zmniejszenie funduszy przypominając kosztowne remonty oksiru i tego
          pożal się boże pabu czy co to jest chciał bym zauważyć że wolał bym te pieniądze
          przeznaczyć na boiska , remonty dróg , wspieranie sportu a nie jakieś tam cafe
          czy kino - chodzi tam ktoś wogóle oprócz szkół ? Jestem ciekawy jakie to
          przynosi zyski sprawdze jak sie da i to tu podam i wtedy sie zastanowimy nad
          zsadnością działania oksiru
          • Gość: do ost. wypowiedzi Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:06
            oto wypowiedź człowieka(?), którego potrzeby kulturalne ograniczają się do
            tworzenia boisk, remontu dróg i wspierania sportu. dla mnie kino pod nosem za
            które płacę 10 zł a nie 18(plus dojazd) czy kawiarnia, która jest odskocznią od
            tandety i przepychu typu sfinx, stokrotka i sowa ,są priorytetami rozrywki w tym
            mieście(dla mnie). 18 lat uprawiałem sport i też jak byłem młodszy miałem inne
            zapatrywania, teraz moja potrzeba rozrywki osiągnęła nieco wyższy poziom.
            wychodząc z Twojego rozumowania ludzie nie lubiący sportu powinni sprawdzić ile
            zysków przynosi hala czy stadion ( to "instytucje państwowe", które nie są
            nastawione na zyski )
            • Gość: gość Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.09, 21:35
              dla mnie hala od zawsze była pomylonym pomysłem nie jest używana w sposób
              odpowiedni powinna być otwarta dla tzw ludzi by mogli pograc za małe pieniądze
              stadion wda sekcje piłki nożnej boksu kika lekkiej atletyki jak to jest mniej
              ważne od kina i cafe kultura( czyli zaspokajanie potrzeb nie wim ilu osób plus
              obiekt dla celów typu mecze wf dla szkół) to nie mamy o czym gadać , Picie piwa
              w ogrudku przy cafe kultura jest na pewno ważniejsze
              • Gość: do ost. wypowiedzi Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 09:16
                oprócz picia piwa liczy się gdzie to piwo można wypić, tzn. w jakim
                towarzystwie, klimacie lokalu,bez dymu nikotynowego, a poza tym średnio raz w
                miesiącu jak nie częściej jest tam organizowany koncert
                • Gość: mówie za siebie Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 11:26
                  niestety w naszym mieście większość wygrywa. tak było moim zdaniem z imprezą pod
                  tytułem TERMINAL. był za pierwszym razem idealny. głośny, konkretny,
                  profesjonalny. druga impreza z tego cyklu miała naniesione ograniczenia co do
                  emisji decybeli no i pogoda nie taka chociaż tym którzy chcieli tam iść nie
                  przeszkadzała. i co? powiedzieli ludzie burmistrzowi że było za głośno i nie
                  chcą imprezy na którą przyjeżdżali ludzie z: toruń, bydgoszcz, grudziadz,
                  gdańsk, poznań, gniezno i z okolic tych miast. impreza poprowadzona tak jak
                  pierwsza miała by szanse być corocznym wydarzeniem naszego miasta na skale
                  kraju. jednak starszym osobą jedna nieprzespana noc sprawiła tyle bólu iż
                  impreza została zakazana. poniekąd uważam że burmistrz chciał utrzymać się na
                  stanowisku i posłuchał tych którzy protestowali, a jak wiemy starszych osób w
                  świeciu jest więcej niż ludzi miedzy 18-30. co do terminalu to byłbym wstanie
                  podpisać się wszędzie by tylko ta impreza zagościła w świeciu. i nawet nie
                  musiała by być na zamku gdzie wiszą do góry nogami mopki... jest plac cukrowni,
                  łąki na wale, boiska wdy itp itd... jeśli uważacie że jestem stronniczy to
                  powiedzcie mi (taka małą sonda) gdzie są informacje o tym co jest w CAFE
                  KULTURA?? ja o takich nic nie wiem a jestem mieszkańcem świecia. może w
                  telewizji świeckiej? nie oglądam. może plakaty na budynku OKSIR-u? nie chodzę
                  tam szukać info. może one nie są w ogóle reklamowane? trochę pieniędzy na
                  plakaty czy ulotki które kilka uczniów wciskało by przechodnią pomogło by
                  zwrócić uwagę na to miejsce.

jeśli takie działania nie poskutkują to trzeba się zastanowić czy ludzie
                  mieszkający w świeciu chcą słuchać jakiś eksperymentów muzycznych i debatować o
                  tym co autor chciał n przekazać, czy jednak chcą się zrelaksować odpoczywając w
                  domu.
                  • Gość: Zenek Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.04.09, 13:32
                    Polecam czasem zajrzeć tu:

oksir.com.pl
                    • Gość: mówie za siebie Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 15:55
                      a jeśli ktoś nie ma internetu ?
                  • Gość: gosc Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 16:01
                    Do "mówie za siebie"
                    Twoja teza, jakoby burmistrz nie zgadzał się na Terminal w związku z
                    niezadowoleniem osób starszych, jest nietrafiona. Decybele tej
                    imprezy mogły nie pozwolić spać raptem kilkunastu osobom
                    mieszkającym w bezpośrednim sąsiedztwie zamku. Uważasz, że burmistrz
                    mógłby się wystraszyć konsekwencji swojej decyzji w przypadku tak
                    śmiesznie małego elektoratu? :)
                    A co do informacji na temat wydarzeń w Cafe Kultura. Wchodzisz na
                    forum i nie widzisz takowych? Za każdym razem, kiedy jest planowany
                    jakiś koncert (bądź wcześniej projekcja z DVD), zawsze jest tutaj
                    stosowna informacja. Jak ktoś nie chce się czegoś dowiedzieć, to
                    zawsze znajdzie sposób, żeby tego nie zauważyć. Negujesz wszystkie
                    sposoby przekazywania informacji, więc jak chcesz je zdobyć? Ma ktoś
                    za każdym razem do ciebie dzwonić, czy może wysyłać imienne
                    zaproszenie?

A przy okazji. Zdania rozpoczyna się wielką literą (nazwy miast
                    także). "Ludzie przyjeżdżali z Torunia, Bydgoszczy..." a nie "z
                    toruń, bydgoszcz...". A już wyjątkowo "do pieca dajesz",
                    odmieniając "osobą", "przechodnią". Celownik w liczbie mnogiej to
                    końcówka –om, czyli "osobom", "przechodniom", itd.
                    • Gość: ledko Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 19:42
                      zawsze można się przejść i zobaczyć bo w kawiarni są ogłoszenia lub zadzwonić.
                      niestety nie ma tyle pieniędzy żeby drukować co chwile plakaty a już na pewno
                      nie ma pieniędzy żeby każdy dostawał ulotki do skrzynki pocztowej. terminal się
                      nie odbył ponieważ właściciel już nie chciał kontynuować tej imprezy a z pustego
                      to i salomon nie naleje
                      • Gość: mówie za siebie Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 22:27
                        mały elektorat starego miasta co??

to ciekawe że słyszeli tą impreze w grucznie i we wiągu :/
                        nie chodzi mi o dzielnice miasta tylko przedział wiekowy.

a co do pretekstów. nie masz neta - nic się nie dowiesz

a co do pisowni... nikt nie jest doskonały :P
                        • Gość: gosc Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 16:33
                          > to ciekawe że słyszeli tą impreze w grucznie i we wiągu :/

To że słyszeli "o imprezie", nie znaczy, że nie mogli przez nią
                          spać, a co za tym idzie jej powtórka na pewno nie wpłynęłaby na
                          pogorszenie notowań burmistrza. Pamiętaj też, że na pewno więcej
                          potencjalnych wyborców Tadeusza Pogody było uczestnikami tej
                          balangi, niż nie mogło przez nią zasnąć. :) Jakkolwiek by tego nie
                          roztrząsać, Twoje założenie jest nielogiczne.

> a co do pisowni... nikt nie jest doskonały :P

Szkoda tylko, że jednocześnie kompletnie nic się nie uczysz. Znowu
                          napisałeś nazwy miejscowości małą literą (to samo z początkiem
                          zdań). Mi na złość tego nie robisz, jedynie sam sobie utrwalasz
                          błędny nawyk. :P
                      • Gość: gość Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.04.09, 00:18
                        Jakby informatyk pomyślał, to możnaby się na newslettera zapisać i info byłoby
                        na bieżąco.
                        • Gość: ledko Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 17:02
                          ale rozpatrywaliśmy założenie gdy ktoś nie ma internetu
                          • Gość: drozd Re: OKSiR do gosc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 12:57
                            sadze ze dalsza dyskusja jest bezsensowna,tym bardziej ze zeszliscie
                            z tematu:-)
    • scottyemerick Re: OKSiR 06.04.09, 22:54
      Zapraszam do Chełmna. Dwie duże imprezy w roku. Cieszcie się z tego,
      co macie, bo macie wiele. Pozdrawiam zza Wisły.
      • Gość: drozd Re: OKSiR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:41
        O!własnie!I co wy na to????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka