Dodaj do ulubionych

Tchórzofretka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 10:28
Czy ma ktoś może młode tchórzofretki do "wydania"/ sprzedania?
Z chęcią zaopiekowałabym się tym słodkim stworzeniem :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 12.08.09, 11:22
      Proponuje sie przejechac na giełde do bydgoszczy na Glinki obok stadionu Chemika jest tam gielda odziezowa oraz zwierzeca. Choc mysle ze jeszcze 4 tygodnie i bedzie wysyp napewno.
      • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 11:25
        Dzięki... ;] Spróbuję czegoś poszukac.
    • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 16:03
      Ale może jednak ktoś z okolic świecia jest szczęśliwym posiadaczem młodych
      fretek i z chęcią oddałby jedną w dobre ręce?
      • Gość: fretki Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 17:22
        zamieść ogłoszenie w gazecie świeckiej lub w anonsach, ale nie licz
        na darmochę. Fretka kosztuje średnio 200zł. Nawet te droższe (około
        300zł) idą jak woda. Poza tym trzeba dość sporej wiedzy na temat ich
        socjalizacji, bo są to jednak wymagające zwierzęta.
    • Gość: Astai Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 19:22
      Z tego co mi wiadomo to są takie zwierzaki które należy trzymać w parze (z innym
      osobnikiem),bo inaczej jest strasznie przybity. No i strasznie cuchną,a
      zwłaszcza dwa! co nie znaczy że bym fretki nie chciał! są poprostu zaje...te!!
      • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 12.08.09, 19:40
        jak fretka jest wysterylizowana i ma sie dezodorant i szampon dla niej to niesmierdzi ,a to ze jedna jest przybita czy osowiala to nie prawda , lubi ludzi i ich towarzystwo a 2 fretki to wyzwanie bo to ruchliwy drapieznik:)
        • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 21:19
          Fretka z pewnością śmierdzi mniej niż wielgaśny sierściuch ;p (pies) I nie gubi
          tyle sierści... więc jest łatwiejsza w utrzymaniu.
          • Gość: Poprostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 22:01
            Nie powiedziałabym, ze fretki są łatwiejsze w utrzymaniu.
            Moim zdaniem trudniejsze.

Jeśli chcesz fretkę, to nie polecam giełdy, ani sklepu zoologicznego. Wybrałabym
            raczej domową hodowlę. Jeśli jesteś zainteresowana i mas zjakieś pytania to
            chętnei ci na nie odpowiem.

Napisz do mnie na gg. 12670685
            • Gość: hehe Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 22:08
              Moż ei jest to słodkie stworzenie, ale zdjesz sobie sprawę, że fretki są drogie
              w utrzymaniu, nawet bardzo?

Trzeba zaszczepić na nosówkę, wściekliznę.
              Odrobaczyć.
              Wysterylizować / wykastrować.

NIe można karmić jedzeniem dla kotów typu w i kk. Należy kupować pożądne suche
              karmy do tego mokre + surowe mięsko.

Do tego klatka z wyposażenie, transporterek odżywki, witaminy,

• Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 09:52
                Nie martw się :) Sporo czytałam o fretkach :)
                • Gość: Poprostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 10:39
                  polecam ci te 3 stronki

1. www.fretki.org.pl/forum_new/index.php
                  2. fretki.petworld.pl/
                  3. freciochy.pun.pl/

Często są oferty, w których ktoś chce oddać fretkę, ale nie widziałam żeby ktoś
                  oddawał maluchy. Może napisz w ogłoszeniach, ze przygarniesz fretkę czasami ktoś
                  jest zmuszony oddać. Najczęściej oddają fretki w rujce, bo im śmierdzą,albo bo
                  okazało się ze gryzie. Takich gryzących osobników można tego oduczyć.
                  • Gość: Dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 13.08.09, 11:39
                    Uwierz ze samo czytanie , nie daje 100 % pewnosci ze dasz sobie rade , fretka jest bardzo wymagajacy zwierzakiem i trzeba uwazac co sie jej daje . No i sporo zabawy potrzebuje , i uwagi co roie czasami zadrza sie ze lubia kable a wiadomo co sie moze stac jak przegryzie .
                    • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:02
                      Jeśli chodzi o zwierzęta to jestem bardzo cierpliwa.
                      Kocham malutkie stworzenia i na pewno dam sobie radę.
                      Gorzej właśnie z kosztami. Ale kasę się zawsze jakąś wyskrobie :)
                      • Gość: Poprosu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 14:34
                        Tu nie chodzi o "wyskrobanie" kasy.
                        Po prostu musisz mieć kasę. Chociażby na jedzenie (które jest dość drogie)... A
                        co się stanie jak fretka będzie chora, i będziesz musiała z 500zł wyłożyć na
                        leczenie...?

Ps. Jest ktoś w naszym mieście kto ma frete?
                        • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 15:07
                          Jest... chociażby koleżanka z klasy ma.
                          Potrafiłam wydac 1500 zł na wyleczenie psa to będę potrafiła wydac 500 na
                          fretkę :) Kasa nie jest aż tak ważna.
                        • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 13.08.09, 15:08
                          Dokladnie , koszty sa duze nie jest to pies co je tylko sucha karme. Badz resztki z obiadu. A weterynaz ....suma sumaru utrzymanie wychodzi bardzo duzo i nie mozna tego zalowac :)
                          • Gość: Poprostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 15:28
                            "dex" masz racje.

Utrzymanie wychodzi baardzo dużo.

PS. Jak ktoś ma frete, to może jakiś wspólne spacer co?
                            • Gość: do "poprostu ja" Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 17:31
                              [chociaż powinno byc po prostu- ale się nie czepiam]
                              laska ze świecia posiadająca fretkę:
                              nasza-klasa.pl/profile/19881644/gallery/47
                              • Gość: po prostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 17:37
                                Okej. Dzięki.

Jest ktoś jeszcze...?
                                • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 14.08.09, 08:11
                                  Sam bylem posadaczem 2 fretek , i jedna zachorowala nie dalo sie jej uratowac ( watroba zaczela sie rozkladac) to koszt leczenia wynosil 300 zł ale niestety nic nie pomogl.
                                  • Gość: po prostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 10:19
                                    No tak.
                                    Czasami trafi się takie cholerstwo i już nic nie da się zrobić...
                                    • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 11:14
                                      A wtedy serce pęka...z żalu :(
                                      Oczywiście za straconym zwierzątkiem... nie kasą! :)
                                      • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 14.08.09, 13:00
                                        Dokladnie , a mialem wiee zwierzat gryzoni , weza , ale strata fretki bolala najbardziej ...
                                        • Gość: po prostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 13:03
                                          Wiadomo.

PS. Mówiłeś że miałeś 2 fretki? Jedna zdechła a co się stało z 2?
                                          • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 14.08.09, 14:15
                                            .Fretka mieszka obecnie w Bydgoszczy u byłej dziewczyny , nie wiem jak sie miewa bo nie utrzymoje kontaktu , choc ja ja kupilem i klatke tez nie zabralem jej ze soba.
                                            • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 16:37
                                              Źle zrobiłeś ;p Przecież Fretka ważniejsza od byłej dziewczyny xD
                                              • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 14.08.09, 17:04
                                                Tak , ale to byl prezent dla niej .
                                                • Gość: po prostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 20:45
                                                  No chyba, ze prezent... ;)

Inaczej to bym nie zrozumiała :D
                                                  • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 20:46
                                                    Qrczę... też chcę takiego hojnego faceta ;p xD
                                                  • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 15.08.09, 08:26
                                                    Hehehe...teraz az nie wiem co powiedziec:)
                                                  • Gość: zainteresowana Re: Tchórzofretka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:29
                                                    Nic nie mów... ;p - to jest wręcz zabronione.
                                                    Ale możesz napisac :)

Pozdrawiam.
                                                  • Gość: po prostu ja Re: Tchórzofretka IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 15:43
                                                    Dex, a nie zastanawiałeś się kiedyś nad kupieniem fretki...?
                                                    Nie ciągnęło Cię z powrotem do ogonów?
                                                  • Gość: dex Re: Tchórzofretka IP: *.chelmno.mm.pl 17.08.09, 07:36
                                                    Ciagnie i to bardzo , chodzi mi caly czas poglowie mysl zakupu fretki. Tylko mam psa w domu a nie wiem jak on zaraaguje , choc labradory raczej krzywdy nie zrobia.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka