Dodaj do ulubionych

Pascha wielkanocna

30.03.12, 15:58
Ponieważ w świeta bede w gosciach i będę jeśc to co podadzą to chcę sobie urządzić moje własne sniadanie świateczne tydzień później akurat w Wielkanoc Prawosławną no i wypada wowczas mieć na stole paschę wielkanocną; prosze bardzo o podpowiedź jak dobrac ilosci składników żeby nie zrobic tej paschy na 20 osób tylko dla mnie jednego - np. na dwa dni... ile sera ile żóltek itd...? Będę ją robic na zimno...
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: Pascha wielkanocna 30.03.12, 16:54
      Kubraczku ja robie zawsze taka:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,109589060,109589060.html
      zrob z polowy porcji-ona nie jest zbyt duza-w lodowce wytrzymuje kilka dni-jesli nikt jej nie pozre w miedzyczasiebig_grin
      chyba,ze bedziesz robil z gotowego twarogu-podaj przepissmile
      • qubraq Re: Pascha wielkanocna 31.03.12, 16:06
        fettinia napisała:

        > Kubraczku ja robie zawsze taka:
        > fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,109589060,109589060.html
        > zrob z polowy porcji-ona nie jest zbyt duza-w lodowce wytrzymuje kilka dni-jesl
        > i nikt jej nie pozre w miedzyczasiebig_grin
        > chyba,ze bedziesz robil z gotowego twarogu-podaj przepissmile

        dzieki serdeczne ale ja będę robić z gotowego twarogu śmietankowego kremowego wiec troche inna procedura cos takiego jak tu:
        www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-bez-pieczenia/418-przepis-na-pascha-wielkanocna
        i chyba rzeczywiscie zrobie z połowy kilograma twarogu; Fetti, jak myslisz, czy mozna do tego sera dodac utarte orzechy włoskie i laskowe razem z migdalami - jeśli tak to ile - zeby nie za dużo... i jeszcze jedno czy rzeczywiscie musze wygrzewac te mase serową w wodnej kąpieli?
        boje sie że cos mi pojdzie nie tak ... wink

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka