Gość: Ed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 17:29 Witeczke, Gdzie w TBG można zestroić antenę CB Radia ? i jakie to są koszty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nom73 Re: Strojenie anten CB RADIO 30.09.09, 17:39 Gość portalu: Ed napisał(a): > Witeczke, > > Gdzie w TBG można zestroić antenę CB Radia ? i jakie to są koszty? Mam miernik SWR, mogę sprawdzić za darmo. Antenę skraca się albo wydłuża, jak jest za długa to trzeba obciąć a to się strasznie ciężko tnie, nawet piłką do metalu. :-) A gdzie jeszcze stroją to nie wiem, dlatego kupiłem miernik SWR. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Strojenie anten CB RADIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 22:59 Wielkie dzieki, ale ze tak powiem sprzetu jeszcze nie mam, narazie szykuje sie do zakupu (allegro) i chcialem miec jakies rozeznanie czy mozna gdzies na miejscu pozniej to ze soba zestroic. Ps. Jaki jest okres waznosci propozycji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 00 Re: Strojenie anten CB RADIO IP: 83.1.126.* 01.10.09, 18:20 strojenie w TBG kosztuje od 10 do 30 zł‼. np w Matarze np w komisie na Szkolnej np. u Zaszczytka, wiele ludzi w TBg się tym zajmuje jak najbardziej profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Strojenie anten CB RADIO 01.10.09, 20:02 Gość portalu: Ed napisał(a): > Ps. Jaki jest okres waznosci propozycji? ;) Miernik mam swój więc jak coś to pisz na maila. Potrzebny jest duży plac bez drzew i budynków, bo one wpływają na pomiar SWR. Ja stroiłem na parkingu przy cmentarzu na Sobowie. :-) Co do sprzętu to nie wiem co się dzieje w dziedzinie CB, bo kupowałem 3 lata temu Unidena 520XL i Sirio ML145, do dzisiaj działają bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś