Dodaj do ulubionych

Novision - slyszal ktos o tym?

05.07.11, 23:21
Zostalem zaproszony przez znajomego na takie oto spotkanie z firma novision. Nie mowili na pocztaku nic czym mam sie zajmowac, tlyko o jakims szkoleniu2-dniowym za kwote 450zl. Jakies niby finanse ale pieron wie. Od razu odmowilem. Bawil sie juz ktos z was w to?
Obserwuj wątek
    • Gość: proboszcz Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.11, 08:15
      sekta finansowa

coś jak amway w branży chemiczno-spożywczej.
      • Gość: jeja Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 09:02
        Wpisz w wyszukiwarkę słowo NOVISION - a może to ta firma?
        "Firma NOVISION działa w sektorze dystrybucji produktów finansowo-ubezpieczeniowych od początku lat '90. Nasza działalność to zabezpieczanie finansowej strony życia każdego człowieka. Swoją ofertę kierujemy do ludzi, którzy chcieliby korzystać z atrakcji życia, ale ich obecna sytuacja finansowa na to nie pozwala, jak i do klientów zamożnych, przede wszystkim do takich osób, które chcą doprowadzić do sytuacji, kiedy to pieniądze będą pracować dla nich, a nie na odwrót - wiemy jak to zrobić.

Stwarzamy możliwości rozwoju finansowego naszym klientom, jak i współpracownikom, m.in. poprzez dostęp do profesjonalnej wiedzy finansowej oraz nabywanie umiejętności posługiwania się pieniądzem XXI wieku.

Podejmując działania zmierzające do krzewienia ducha przedsiębiorczości, każdego dnia w kilku miejscach kraju organizujemy szkolenia, wykłady i fora finansowe.

Co nas wyróżnia?

Przede wszystkim - bardzo staranny dobór partnerów i wysoka jakość oferowanych usług, również serwisowych - pamiętamy o kliencie.

Z tego właśnie powodu korzystamy z innych niż tradycyjne formy reklamy. Uważamy, że nasze usługi są tak dobre, że wystarczy, iż reklamują je ich użytkownicy - nasi klienci i współpracownicy, którzy sami z nich korzystają.

Wyznajemy zasadę, że dobra firma powinna być wszędzie tam, gdzie potrzebują ją klienci. Wychodzimy poza tradycyjne biura, które są dla nas zbędne. Działamy w szerokim terenie, bez ograniczeń terytorialnych, bo oferujemy usługi mobilne i nowoczesne. Nasz system pracy pozwala na elastyczność i otwartość.

Rozwiń skrzydła i otwórz się na nowe możliwości!

Zapraszamy do współpracy!"
        • Gość: jeja Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 09:03
          c.d.
          albo ta:
          www.piotrwajszczak.pl/novision-sp-z-o-o-sprawdzone-czy-novision-to-oszustwo-i-sekta/
      • Gość: gość Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 03.01.12, 09:33
        "proboszcz" palnij się w łeb lepiej. Ciekawe do jakiej Ty "sekty" należysz :p
      • Gość: nnn11 Novision IP: *.sferanet.pl 27.01.12, 15:25

--------------------------------------------------------------------------------

Z dziwnymi teoriami spotykam się na forum na temat firmy Novision. Niektórzy z internautów wmawiali, że firma sprzedaje tylko produkty firmy Skandia. Po kontakcie z firmą wiem, że Novision rozprowadza również produkty Axy i Signal Iduna. Gdybym nie skontaktował się z agentem to pewnie długo żyłbym w niewiedzy. Niedawno skorzystałem z produktu Signal Iduna i powiem, że ubezpieczenie z którego korzystam już teraz bardzo mi się przydało. (nieszczęśliwy wypadek losowy).

Wracając do firmy Novision powiem, że miałem okazję wziąć udział w dużej konferencji i przyznam, że firma ma ciekawe projekty i jest całkiem rozwojowa, a z tego co słyszałem przygotowuje się do kolejnych projektów marketingowych. Miałem również okazję zobaczyć gościnny występ Cezarego Pazury na kongresie Novision.

Czasami wystarczy zasięgnąć informacji u źródła po to, by wyrpbić sobie opinię.

pozdrawiam
    • Gość: Ratio Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 09:37
      Jak już pisali - sekta/piramida finansowa żerująca na naciąganiu jeleni. Z daleka omijać.
      Każdemu powinno do myślenia dać ŻĄDANIE KASY PRZED ROZPOCZĘCIEM PRACY.
      • Gość: grzegorzan1 Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 10:12
        widzę..ze macie nielada problem co to jest novision..jak działa...i z czym to sie je...
        wszystkie info na temat firmy na www.novision.pl

tam wszystko pisze czym sie firma zajmuje...

ogólnie rzecz polega na budowaniu własnego biznesu w oparciu o systemy firmy novision...

branza skierowana do ludzi z jajami...przedsiębiorczych i chcących zarabiać kasę i żyć trochu inaczej jak ogół społeczeństwa..

jezeli ktoś z was szuka pracy gdzie bedzie pracodawca udawał ze wam płaci za udawaną przez was pracę to zapomnijcie o novision....

w novision odnajdą sie ludzie którzy umia sami soba zarzadzać...nie maja ciągłego lenia..i mają zyłke przedsiębiorcy.
        • Gość: Wieśniak Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 10:55
          Tym "żyć trochu inaczej" to mnie rozjebałeś, biznesmenie!
        • Gość: proboszcz Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.11, 14:26
          bzdura

trzeba rozróżnić uczciwą pracę od pracy opierającej się na półprawdach a czasem kłamstwie.
          • Gość: pokorny Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 03.01.12, 09:41
            "proboszcz" za to rzecze same "prawdy". Takie "prawdy" piszą ludzie, którym albo się nie udało, albo usłyszały o firmie od znajomego, o której tak naprawdę nic nie wiedzą.

PS. Jaka piramida finansowa??? Czy wiesz, w ogóle, co to jest piramida finansowa? Nawiasem, działalność takich systemów jest w Polsce ustawowo zabroniona.
    • Gość: grzegorzan1 Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 10:24
      co do płacenia pieniędzy przed podjęciem pracy...to ja nie wiem czy ktoś tu jest społecznie ślepy...czy celowo udaje półinteligenta....spójrzcie na rynek pracy etatowej ..tam na każdym kroku trzeba za rozpoczęcie pracy płcić....robicie badania lekarskie...śwadectwa sanepidu..pozwolenia...dojazdy na szkolenia...często ubiór....za to wszystko się samemu płaci zanim się prace rozpoczyna ..tylko tego nikt wprost nie mówi podpisując z wami umowe i jakoś ten wątek w normalnym życiu mijacie...mimo ze płacicie tak czy tak...

w novision też płacicie....płacicie za 2 dniowy pobyt w 4* hotelu...za pełne wyżywienie..serwis kawowy...basen...saunę ..dojazd...dwumiesięczną opiekę poszkoleniową...za wykłady dwudniowe na szkoleniu...za licencję knf......

czy 450 zł za tyle atrakcji i multum wiedzy to dużo???..dla mnie nie...spróbujcie sobie prywatne kupić profesjonalne szkolenie za te pieniadze...życzę powodzenia...

dodatkowo dostajecie możliwośc robienia biznesu z nami..czyli z novision...

jak mówiłem biznes nie dla kazdego...jedynie dla nielicznych....

• Gość: Wieśniak Re: ...... slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 10:49
        Kolego, ty już jesteś stracony dla społeczeństwa, masz spraną banię i to stan nieodwracalny obawiam się.
        Ktoś napompował ci łeb bzdurami, a skoro masz słabą psychikę to łykasz jak pelikan co ci mówią.
        I nie szerz tu swoich chorych teorii o MLM, bo to zwyczajna piramida jest. Biznes się kończy, kiedy kończą się znajomi i rodzina, których możesz wciągnąć do "zabawy", każdy rozumny to wie.

Czemu nie masz własnej fabryki albo nie wynalazłeś czegoś, co kupi cały świat a dzięki czemu staniesz się sławny i bogaty? Bo jesteś "slave" i tak zostanie.

I nie pisz, że to zajęcie dla ludzi z jajami, bo właśnie ten proceder to są jakieś jaja!

• Gość: grzegorzan1 Re: ...... slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 13:49
          śmiem wysnuć wnioski... że kolega wypisujący fanaberie o tym że to piramida, ze biznes kończy się jak się skończą znajomi, ze MLM jest chory....w życiu nie miał do czynienia z podobnymi systemami...jedyne co to się naczytał zapewne bzdurnych internetowych wywodów na ten temat i najgłośniej jadaczką klepie...a życiu codziennym zapewne zapierdziela na jakimś cienkim etacie...lub patrząc na czas wpisów na forum...siedzi jako wieczny bezrobotniak w domu...i na kazdą inicjatywę krzyczy BE!!!!....takich ludzi jest masa..uważających ze im się coś należy i że są społecznie ważni mimo że nic ze sobą nie zrobili i w swoim życiu tkwią w przysłowiowym gó...e...krzyczą że rząd że kościół ,że ktoś że tak powinno bądź nie...a i tak skonczą zycie jako społeczny nikt...

a co do końca biznesu po skończeniu się znajomych..to ja uważam ze kazdy biznes niezależnie jaka branża by nie była jest rozpoczynany w środowisku znajomych...zastanówcie się macie firmę produkujecie coś ...i komu to najpierw reklamyjecie..zapewne bliskim...

a to że biżnes się co niektórym kończy w momencie skończenia się znajomych świadczy o tym że tak naprawdę się jeszcze nie zaczął...a po drugie osoba prowadząca taki czy inny biznes do tego się najwidoczniej nie nadaje....i powinna sobie dać spokój z jakimkolwiek biznesem chyba że zmieni podejście...

i jescze jedna rzecz...ciekawy jestem czy kolega "wieśniak"(ze swoim bądź nieswoim nickiem) mnie zaszczeka swoimi wyssanymi z palca opiniami na temat o którym totalnie nie ma pojęcia...a jak nawet ma to z pełną świadomością wciska ludziom kity....
        • Gość: pokorny Re: ...... slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 03.01.12, 09:45
          "Wieśniak"! I tu wychodzi Twoja niewiedza. Ponad 80% osób w Novision to przedsiębiorcy, którzy mają własne biznesy, własne fabryki itp. Zastanów się, jaka jest więc różnica. Skoro jesteś taki kumaty, to więcej pisać nie muszę.
      • Gość: proboszcz Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.11, 14:27
        jak masz "musk" wyprany przez amwaye, loocky i inne tego typu MLMy to zachowaj to dla siebie.

• Gość: grzegorzan1 Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 22:07
          zapewne lepiej tyrac całe zycie na etacie...i docelowo gó... z tego mieć...
        • Gość: grzegorzan1 Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 22:34
          kolego proboszcz...i znowu obserwując twoją aktywność na forum...w róznych tematach..zauważam że przejawiasz się z mocno skierowanym negatywizmem do wiekszości rzeczy które krytykujesz...nie wiem czym to jest spowodowane...ale myślę ze twoje zycie do końca nie jest udane...i dlatego się do wiekszości rzeczy odnosisz negatywnie...co by odreagować

nie mówie że nie możesz...ale jak już cos krytykujesz to trzymaj się rzeczowych faktów...i nie wprowadzaj ludzi w błąd....

poza tym wymądrzanie się na wszystkie tematy nie świadvzy w zaden sposób o twoim profesjonaliźmie....jak coś jest do wszystkiego to zdajesz sobie sprawę zapewne do czego jest docelowo...( do niczego))))
          • Gość: Wieśniak Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.11, 09:42
            "żyć trochu inaczej" - grzegorzan1@wp.pl
          • Gość: proboszcz Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.07.11, 18:25
            dzięki za próbę psychoanalizy. na szczęście się mylisz. :)

nie, wcale nie lepiej tyrać na etacie. ale sztuką jest zarobić na siebie możliwie uczciwie.

co innego prowadzenie własnego salonu fryzjerskiego, co innego sprzedaż marchewek na targu. jednak zupełnie czym innym jest wciskanie ludziom, że oni sami nie potrafią zadbać o własne pieniądze. co innego sprzedawanie w mlmach produktów z tyłka wyjętych po cenach kosmicznych.
            • Gość: pokorny Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 03.01.12, 09:51
              > nie, wcale nie lepiej tyrać na etacie. ale sztuką jest zarobić na siebie możliw
              > ie uczciwie.

Wypunktuj więc proszę, jakie czynniki są w firmie Novision nieuczciwe, a ja Ci powiem, czy tylko to zasłyszałeś, czy sam się o tym przekonałeś.

> co innego prowadzenie własnego salonu fryzjerskiego, co innego sprzedaż marchew
              > ek na targu. jednak zupełnie czym innym jest wciskanie ludziom, że oni sami nie
              > potrafią zadbać o własne pieniądze. co innego sprzedawanie w mlmach produktów
              > z tyłka wyjętych po cenach kosmicznych.

Produkty sprzedawane w Novision są sprzedawane także w każdym banku, u każdego doradcy finansowego. To po pierwsze. Po drugie - nikt nikomu nie wciska, że on sam nie potrafi zadbać o własne pieniądze. WRĘCZ PRZECIWNIE! To właśnie on sam powinien zadbać o własne pieniądze! I znowu wychodzi tutaj niewiedza osób, które nie miały bezpośredniej styczności z firmą. Nie dajcie się zwieść takim negatom, jak proboszcz czy Wieśniak (na tym forum).
    • Gość: gość Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 10:29
      No, to coś akurat dla ciebie i na twoim poziomie. Powinieneś się spełnić.
    • pavlopisaco Re: Novision - slyszal ktos o tym? 06.07.11, 11:07
      co do novisionu to cztery lata temu za ich pośrednictwem zakupiłem skandię i patrząc na coroczne przyrosty stanu mojego posiadania na rachunku jestem bardzo zadowolony, zdecydowanie większe aniżeli na lokatach, a pieniądze są bezpieczniejsze aniżeli gdziekolwiek indziej nie dobierze się do nich żadny komornik, ani inny widykator w razie jakiegoś zdarzenia losowego, i to się ceni. co do firmy nie mam żadnych zastrzeżeń.
      • Gość: ktoś Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.multimo.pl 11.07.11, 15:03
        Witam wszystkich zainteresowanych tematem
        Jeśli chodzi o Novision jest to firma jak najbardziej godna polecenia i profesjonalna. Parę lat temu zakupiłem u nich Skandię i wbrew opinii moich znajomych i rodziny postanowiłem oszczędzać właśnie na programie Skandi . Przetrwałem spadki na rynkach giełdowych które miały miejsce ,pomimo iż na moim rachunku wartość cały czas topniała , wszyscy mówili żebym się wycofał z programu a ja postanowiłem przeczekać kryzys i zobaczyć co się stanie . Oczywiście w czasie kryzysu pozmieniałem trochę mój portfel inwestycyjny , gdyż interesuję się giełdą i funduszami ogólnie rynkiem finansowym. I co się okazało wszyscy moi znajomi którzy sprzedali swoje programy inwestycyjne ( nie ważne gdzie je mieli) potracili naprawdę spore kwoty swoich pieniędzy , ale to właśnie przez to że wszyscy mówili wtedy żeby sprzedawać bo stracą bo giełda leci na " łeb na szyję" a oni ich posłuchali i sprzedali.

Jeśli chodzi o współpracę z firmą Novision to normalne że nie jest to zajęcie dla każdego , jedni wolą całe życie pracować na etacie i jest to ich prawo tylko nie mają prawa osądzać i krytykować ludzi którzy naprawdę ciężko pracują nie ważne jaką pracę wykonują. Mówiąc że jest to pralnia mózgów i tym podobne wyzwiska i obelgi , tak naprawdę zazdroszczą ludziom którzy coś osiągneli w swoim życiu. Do jakiegokolwiek biznesu potrzeba ludzi wytrwałych , mających jakiś cel do osiągnięcia , mających marzenia .Bo człowiek bez marzeń to człowiek stracony.
        Na pewno odezwie się tu kilku takich co będą bluzgać na wszystkich i na wszystko dookoła ,ale mówiąc że w Novision nie można zarabiać mylą się i to bardzo , myślę że jest to bardzo trudna praca ale dlatego dobrze płatna.

Pomyślcie sami jeśli wszyscy wynalazcy na świecie którzy coś wynaleźli np: żarówka,telefon,samochód, i można by tak mnożyć , wszyscy ci ludzie gdyby się załamali po kilku nieudanych próbach swoich wynalazków i stwierdzili że się nie da tego zrobić co byśmy dzisiaj mieli . oceńcie sami !!!

Dlatego sądzę że jeżeli ktoś mówi że czegoś nie da się zrobić uważam że takiemu człowiekowi po prostu się nie chce ruszyć du...y żeby coś osiągnąć i woli narzekać jaki to cały świat jest dla niego niesprawiedliwy bo inni mają więcej niż on . Ale wszyscy rodzimy się tacy sami i równi nikt nie jest geniuszem od urodzenia , ale każdy może nim zostać poprzez ciężką pracę i samokształcenie.

popieram grzegorzana pod względem myślenia widać że jest on człowiekiem wolnym nie ograniczonym w swoim myśleniu , rób swoje i nie oglądaj się na innych bo większa część ludzi robi to co wszyscy i mają to co wszyscy , tylko nieliczni potrafią wznieść się na szczyt a coś o tym wiem.

Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: strzałka Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.07.11, 23:38
          Cieszy nas twój sukces i nikogo to nie obchodzi.
          Przeczytaj to co napisałeś a potem kup sobie słownik, koniecznie lub idź się douczyć gdzieś na tajnych kompletach, bo twoje niechlujstwo w pisowni to po prostu horror!
          • Gość: Tarzan Pytanie do Pavlo...ponownie IP: *.flash-net.pl 13.07.11, 17:47
            Pavlo,

Jeśli sąd wydałby decyzję o zajęciu twojego majątku, jak to możliwe, że nie jest w stanie zająć aktywów ulokowanych w tej Skandii, skoro biznes jest legalny?

Ile procent od Twojego wkładu rocznie zarobiłeś?

Co gwarantuje bezpieczeństwo inwestycji? Posiadają jakieś gwarancje bankowe?
      • Gość: Tarzan Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.flash-net.pl 11.07.11, 15:24
        Co najwyżej można to nazwać inwestycją, a nie pracą. Nazywajmy rzeczy po imieniu.

Wiele firm działało i działa w ten sposób, Amway i Zepter choćby kiedyś furorę robiły ... do czasu. gdy sięgnięto poziomu, gdy na tych starszych stażem nie miał już kto płacić ;)

Pavlo,

Jeśli sąd wydałby decyzję o zajęciu twojego majątku, jak to możliwe, że nie jest w stanie zająć aktywów ulokowanych w tej Skandii, skoro biznes jest legalny?

Ile procent od Twojego wkładu rocznie zarobiłeś?

Co gwarantuje bezpieczeństwo inwestycji? Posiadają jakieś gwarancje bankowe?
    • Gość: tyle w temacie Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 12:53
      mlm-podziekuje.numi.biz/
      • Gość: Wieśniak Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.07.11, 13:02
        Wstawiasz linka to zrób to porządnie.
      • Gość: gość Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.07.11, 13:15
        www.goldenline.pl/forum/1476808/mlm-oszustwo
        link znacznie lepszy
        • Gość: qrde Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: 94.144.63.* 15.07.11, 08:30
          Byłem kiedyś na podobnym spotkaniu, tyle że innej firmy. Pierwszą rzeczą która mnie zdziwiła to taka że rekrutują osoby w ogóle nie mające pojęcia o podstawach ekonomii czy finansów. Tym bardziej zdziwił mnie fakt że "znajomy" zaprosił mnie na to spotkanie wiedząc że nie mam bladego pojęcia o tych rzeczach. Na pierwszym spotkaniu przedstawiona została mi wizja mojego przyszłego bogactwa i niezliczonej liczby prezentów jakie mam dostawać za dobre wyniki... Co do szkoleń.. jest ich cała masa i za wszystkie trzeba płacić (pracowałem w wielu firmach i nikt nigdy nie wziął ode mnie ani grosza za przeszkolenie do pracy). Ktoś słusznie zasugerował że firma działa na zasadzie piramidy, zostało to świetnie pokazany na pierwszym spotkaniu. Oczywiście nikt tam tak tego nie nazwał, po prostu przechodzisz na kolejne stopnie, masz więcej ludzi pod sobą i więcej zarabiasz. A praca wygląda tak że chodzisz po domach w ładnym gajerku i teczką i mamisz ludzi tym co wpojono ci na szkoleniach, oczywiście bez żadnego wsparcia ze strony telemarketingu (nie masz umówionych spotkań, klientów szukasz sam). Ot cały k...a biznes...

Reasumując... firmy tego typu zatrudniają ludzi w ogóle nie związanych z branża finansową, dlaczego? dlatego że łatwo można nimi manipulować i w zasadzie wmówi im się wszystko...
          Naprawdę podziwiam ludzi którzy potrafią w dwa dni szkolenia nauczyć kogoś wziętego z ulicy podstaw ekonomi, finansów i marketingu...
          • Gość: Ekonom Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 08:41
            Ale właśnie o to chodzi, żeby werbować ludzi nie znających się na ekonomii, bo tacy właśnie nie zauważą przekrętu i łatwo im wmówić, że będą bogaci 'z niczego'. Ktoś z wiedzą ekonomiczną się na to nie złapie.
            • Gość: gość Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.multimo.pl 02.09.11, 13:05
              Jeśli twierdzicie że ci wszyscy po ekonomi świetnie wykształceni ludzie nie jeżdżą na takie szkolenia bo oni nie dadzą się nabrać jak ktoś to już tutaj powiedział , to dlaczego oni wszyscy nie są bogaci i nie martwią się jutrem tylko zapierdzielają w sklepach jako podawacze towaru lub innych mało dochodowych pracach lub jako doradcy tych bogatych.

DLACZEGO NIE SĄ BOGACI JAK SĄ TACY MĄDRZY SIĘ PYTAM !!!!!!!!!!

Odpowiem wam na to pytanie , dlatego że w naszych szkołach system szkolnictwa jest przygotowany w taki sposób że ma wyszkolić przyszłych pracowników.

Dlaczego w szkołach nie uczy się dzieci zarządzania pieniędzmi , planowania finansowego i tego jak robić pieniądze i je mieć.

A to dlatego że gdyby tego uczono nie miał by kto pracować na grube ryby i na podatki.

Czasami słyszę jak moi znajomi mówią że bogaci to nie płacą podatków i że pieniądze to nie wszystko , ale ile łatwiej się z nimi żyje , a bogaci nie płacą podatków dlatego że wiedzą jak odsunąć w czasie płacenie tych podatków i tu właśnie doradzają im ci wykształceni ekonomiści którzy robią pieniądze dla tych bogatych a nie dla siebie bo sami nie mają odwagi podjąć ryzyka.

Bogatym i niezależnym finansowo może się stać każdy kto nie boi się ryzyka i podejmowania decyzji.
              Lecz niestety wielu ludzi woli mieć stałą pensyjkę na etacie za marne grosze i narzekać że szef nie chce mu dać podwyżki , a po pracy do domciu obiadek i piweczko pilocik i lajcik.Jeśli tak robicie to nie macie nawet prawa żądać aby wam było lepiej po prostu macie to co chcecie i nie narzekajcie.Słyszę jak wielu ludzi narzeka na swoją pracę , szefa , zarobki itd ale jak go pytam gdyby miał możliwość dorobić sobie do pensji , to zaraz słyszę że nie ma czasu ,on się na tym nie zna i takie tam.

Więc dlaczego wszyscy narzekacie i krytykujecie innych ludzi którzy naprawdę ciężko pracują bo nie chcą mieć tego co wszyscy , chcą mieć spokój psychiczny że nie braknie im od 1 do 1 , a nie pilocik , piweczko i telewizor .

Opamiętajcie się zamiast narzekać weźcie się do pracy.
              • Gość: tempus fugit Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 12:39
                Hmm...Wszyscy tylko krytykują obecne czasy, często marnują swój bezcenny czas zamiast skupić się na celu i na dążeniu do sukcesu. Uważam, że warto pracować na etacie równocześnie współpracując z innymi firmami. Zamiast tak jak niektórzy marnować czas przed telezwizorem lepiej podążać w kierunku niezależności. Cała tajemnica polega właśnie na tym, żeby stać się strażnikiem swojego czasu. Firma Novision to doskonała alternatywa zwłaszcza dla ludzi młodych, prężnych, odważnych i gotowych do podjęcia nowych wyzwań. Novision pozwala rozwinąć skrzydła...Poznałam wiele osób współpracujących z Novision i uważam, że inni powinni pójść ich tropem, bo są oni żywym dowodem na to, że naprawdę można osiągnąć pełną niezależność finansową. Warto rozmawiać z ludźmi sukcesu, bo mogą nas onie wiele nauczyć.
            • Gość: przedsiębiorca Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.205.108.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.11, 12:15
              uważam że jesteś w błędzie! Posiadam sporą firmę która przynosi mi satysfakcjonujący dochód. Pozwala mi to również na "zabawę" w inwestowanie. Do tej pory były to akcje i forex, nigdy nie myślałem o emeryturze i funduszach, przyznaj jednak sam że forma wypracowania emerytury poprzez fundusze to najlepsza forma. Mam również kilka nieruchomości jednak zdaję sobie sprawę że nie wszyscy mogą sobie pozwolić na taką formę zapewnienia sobie przyszłości więc może pomińmy tą kwestię. Podejrzewam również że znasz produkt proponowany jako wiodący czyli produkt Skandi i nie trzeba go tu omawiać. Różnice między inwestowaniem samodzielnie kupując jednostki funduszu w banku, a kupnem ich poprzez ową polisę mam nadzieję że też rozumiesz?? Nie wspomnę o ochronie prawnej moich środków. Więc nie wiem o czym piszesz twierdząc że żaden ekonomista w to nie wejdzie. Co do samej sprzedaży uważam że to również ciekawa forma. Osobiście byłem na takim SBI i może polecę albo nawet sprzedam osobiście taką polisę moim znajomym. Zapewniam Cię że dalej będą moimi znajomymi, a nie frajerami których muszę szukać:)
              • Gość: Edi800 Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.flash-net.pl 16.12.11, 21:49
                "i może polecę albo nawet sprzedam osobiście taką polisę moim znajomym. Zapewniam Cię że dalej będą moimi znajomymi "

Do czasu, kolego, do czasu.

Każda piramida finansowa opiera się na znajomych i zaufaniu. Które to zaufanie jest wykorzystywane do wspinaczki po stopniach tej piramidy. A gdy pieniądze przesłaniają oczy wspinającego się, w zapomnienie idą przyjaźnie i znajomości. Wierz mi, znam z autopsji. W rodzinie kiedyś miałem taki przypadek.

LUDZIE!!!
                NIE WIERZCIE W TEGO TYPU OKAZJE. PRZEDSIĘBIORCA JEST NAGANIACZEM NAIWNYCH.

NIE MA DARMOWEGO ZAROBKU. NIE MA.

Zawsze, gdy ktoś obiecuje wam coś za nic, dajcie sobie spokój. Znaczy to tylko, że w zakamuflowany sposób, zapłacicie więcej, niż za coś podobnego, ale nie promowanego jako darmowe.
                Uwierzcie mi, tak to jest na prawdę.

Nie ufajcie ludziom pokroju 'Przedsiębiorcy', oni tylko naganiają naiwnych. Przeszukujcie Google w poszukiwaniu podobnych okazji i sami wyciągajcie wnioski, co do prawdziwości obietnic. Myślcie krytycznie. Myślcie, przede wszystkim.
                Pieniądze nie biorą się z niczego, nikt wam nie da pieniędzy za darmo.
                • Gość: OBIEKTYWNY Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 04.01.12, 00:29
                  I znowu ta piramida finansowa... Edi800 nawet nie wie chyba, czym ona jest :)

Ktoś tu wspomniał... Takie systemy są nielegalne w Polsce i ich działalność jest zakazana ustawowo! Sprawdziłem to i rzeczywiście... Siłą rzeczy - Novision, ani żadna inna firma w Polsce nią być nie może. Dodam jeszcze tylko, że wszelka działalność Novision podlega kontroli KNF. Ostrzeżenia o firmach nie spełniających wymogów KNF można znaleźć na poniższej stronie:

www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia_publiczne/index.html
                  Radzę przeczytać, bo ostrożności nigdy na mało. Lepiej się nie naciąć. Ostatnio miałem brać lokatę w Amber Gold, a tu masz! Nie mają zezwolenia KNF :/ Lokaty nie wziąłem.

Poza tym. Jeżeli ktoś nie umie pielęgnować znajomości i uderza do znajomych od razu z ofertami, na których się jeszcze dobrze nie zna, rzeczywiście - tak może się zdarzyć, że znajomi się od nas odwrócą. Jeżeli ktoś już chce pracować w finansach, to niech się tego trzyma przez dłuższy czas. Na znajomych proponuję, co najwyżej sobie poćwiczyć konsulting, bez nagabywania, bądź innego specjalnego namawiania.

Z Panem Edi800 muszę się zgodzić przy zdaniu, że "NIE MA DARMOWEGO ZAROBKU. NIE MA". Oczywiście, że nie ma. Zawsze trzeba popracować - raz dłużej, raz krócej, ale im mądrzej, tym lepiej. Darmowy zarobek można sobie oczywiście wypracować - to się nazywa dochód pasywny, czyli sytuacja, w której nasze pieniądze na nas zarabiają bez wkładu naszej pracy.

Weźmy, np. poruszany tutaj temat inwestycji, w tym przypadku Skandii. Jako jeden z wielu produktów typu unit-linked na rynku polskim oferuje inwestycje w wyselekcjonowane fundusze inwestycyjne. Można zyskać, można stracić. Jedni powiedzą, że to zależy od rynku, a ja powiem, że to zależy od wiedzy. Sam zarabiam na tego typu inwestycjach, bo wiem jak. A skąd? Z książek, ze szkoleń, z rozmów z osobami, które się na tym znają. Trochę mnie to kosztowało, ale się zwróciło. Dobre szkolenie o tego typu inwestycjach może kosztować nawet kilka tysięcy złotych. Sam płaciłem swego czasu, np. 1500zł, 4800zł itp.

A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!!!

Drodzy Państwo, nie sugerujcie się wypowiedziami na forum, ani tymi pozytywnymi, ani tymi negatywnymi, chyba, że ktoś pod swoją wypowiedzią podpisuje się imieniem i nazwiskiem + zostawia jakiś kontakt do siebie.

A najlepiej samemu sprawdzić różne opcje. Włączyć krytyczne myślenie i pojechać to tu, to tam... porozmawiać, posłuchać, poradzić się kogoś, kto się zna i wybrać najlepszą dla siebie opcję.
              • Gość: Kilof Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.11, 09:47
                Byłem na takim " biznesowym spotkaniu" .Pierwsze bezpłatne. Później "szkolenie" czyli jak dla mnie robienie wody z mózgu . Kolesie limuzynami przyjechali. Garniturki, szmery , bajery. POza tym że 450zł kosztowało szkolenie to jak dla mnie wielka ściema. Musisz też wykupić pakiecik dotyczący funduszy inwestycyjnych i co miesiąc minimalnie chyba po 200 zł wpłacać przez kilka lat. Ci którzy są na górze tej piramidki mają najlepiej :D Jeden koleś gdzieś tu z naszego regionu na szkoleniu zachwalał jaka ameryka jest ze sprzedaży tych produktów finansowych. Z jego gadania wychodziło że inwestujesz po 200 zł miesięcznie i specjaliści inwestują twoją kasę na rynkach światowych a ty już po roku czy dwóch masz tyle kasy , że nie wiesz co z nią zrobić. Koleś opowiadał jak to praca na etacie jest zła. A później jak się znajomych zapytałem co to za jeden to okazało się że w spółdzielni mieszkaniowej na etacie pracuje i rowerkiem sobie jeździ od klateczki do klateczki :D::D A NoVision to tak dodatkowo ;)

Jak ktoś jest podatny na takie robienie formatowania głowy to wychodzi z takiego szkolenia i wszystkich zaczyna jak sekciarz namawiać jak to cudownie szybko kasę się pomnaża . To jest moja osobista opinia i nie każdy musi z tym zgadzać. Najlepiej jedź, zapłać, zobacz. I koniecznie podziel się swoją opinia na forum ;)
                • Gość: Luuu Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 04.01.12, 00:42
                  Także byłem na szkoleniu Novision Panie Kilof. Nieścisłości jednak widzę w Pańskiej wypowiedzi.

1.Nie trzeba nic kupować, żadnego "pakieciku". Ewentualna inwestycja jest dobrowolna.

Nie jest prawdą, że po roku, dwóch masz już krocie na koncie, chyba że inwestujesz dużą kasę i czekać kilka lat. Wiedzę także trzeba mieć - szkolenie za 450zł podstawowej wiedzy dostarcza, ale potem trzeba się jeszcze trochę pouczyć. Zastanawialiście się, jak np. banki robią kasę z naszej kasy? No właśnie, oni mają wiedzę, jak to robić :)

Nie jest to zdrowe zachowanie, gdy ktoś, kto ledwo wiąże koniec z końcem lub finansowo stoi "tak sobie" mówił, że zaraz będziemy mieć miliony na koncie - to po prostu śmierdzi na kilometr - i to jest właśnie moim zdaniem minus. Tak nie powinno się robić. To jednak zależy od jednostki i czasami nic się nie da tutaj zrobić. Jak ją kopną klienci w dupę, to dopiero się nauczy :) No chyba, że zrezygnuje z pracy w finansach.
            • Gość: Luuu Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 04.01.12, 00:05
              Można, co najwyżej wszystko policzyć. Matematyka nie kłamie :)
        • Gość: Luuu Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 04.01.12, 00:03
          Wątek o Amway'u - tak jakby nie dotyczy tego wątku...
    • Gość: mmm Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 10:11
      www.networkmagazyn.pl/finanse-na-wesolo-wywiad-z-cezarym-pazura
    • Gość: merko Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.sferanet.pl 20.12.11, 14:03
      Tak, ja się bawiłem. Zostałem zaproszony na szkolenie firmy Novision. Później udałem się na kolejne szkolenie i kolejne. Tydzień temu udało mi się wziąć udział w SBI z występem gościnnym satyryka Cezarego Pazury. "Finanse na wesoło" to znakomity pomysł i ciekawy pomysł Novision. Naprawdę warto spojrzeć na świat finansów z innej strony. Tak zaczęła się moja przygoda z Novision. Teraz sporo inwestuję i powoli, małymi kroczkami aż do celu. Zabezpieczam swoją przyszłość finansową. Mam nadzieję, że osiągnę swój cel. W dobie kryzysu śpię spokojnie. bo wiem że mam spore oszczędności. które wciąż rosną. Pozdrawiam.
      • Gość: Tarzan Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.flash-net.pl 28.12.11, 10:04
        Merko,

Chciałoby się powiedzieć tak po staropolsku NIE PIERD_L, ale na forum, tak publicznie nie wypada.;)

• Gość: proboszcz Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.11, 12:08
        Jedni dają na tacę sukienkowym, inni wierzą w fundusze.

Mamy wolność wyboru.
        • Gość: Tarzan Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.flash-net.pl 28.12.11, 12:24
          Dając "na tacę sukienkowym" nikt Cię nie mami zyskami i bezpieczną przyszłością.
          Skoro przychodzisz do kościoła i chcesz go finansowo wesprzeć, to dajesz, bo chcesz dawać.
          Gdy płacisz proboszczowi za chrzest dziecka, to wiesz, że za tą kasę ma wykonać określoną czynność - nazwijmy to usługą.

W przypadku piramid finansowych to jest po prostu oszustwo.

Ale masz rację co do wolności wyboru. Szkoda tylko tych naiwnych, więc trzeba tę grandę gonić.

• Gość: piter Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 13:51
            Chyba przewodniczący Rady Powiatu ma na samochodzie taki napis neovision. Tak mi się wydaje.
            • Gość: Gość Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.smsiarkowiec.pl 02.01.12, 13:56
              Dokładnie tak.Jest jakimś tam dyrektorem w tej firmie i ma biuro w Gorzycach.
              • Gość: proboszcz Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.01.12, 17:12
                To przewodniczący rady tak regularnie łamie przepisy ruchu drogowego? Regularnie ta wielka gablota z novision stoi na zakazie...
                • Gość: hulala Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:09
                  immunitet go chroni ;)
          • Gość: pokorny Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.218.151.4.static.telsat.wroc.pl 03.01.12, 23:57
            Tarzan, piramidy finansowe są nielegalne w Polsce. Siłą ustawy więc Novision nią nie jest. Najpierw się trochę poducz, później udzielaj się na forum.
            • Gość: paweł-gaweł Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 10:04
              może to piramida nie jest, ale byłem w tym i wiem jak to hula. Ty sprzedajesz jakiś produkcik finansowy. Dostajesz jakąś tam prowizję. Ten , w którego jesteś zespole, który Cię w to wciągnął dostaje więcej, a on też w czyimś zespole jest i tamten jeszcze więcej dostaje. Wydaje się, że "najfajniej" ma klient, który płaci co miesiąc kaskę myśląc , że całość idzie na pomnożenie :D . A tu niespodzianka :) Każdy musi z tej kasy dostać swoją dolę czyt. prowizję. A reszta idzie na inwestycje.

Wg speców z Novision najlepsze są inwestycję na kilkanaście lat :) :) I te agresywne, niebezpieczne. Czyli jest ryzyko , jest zysk, albo wielki upadek na pysk ;)

A... i dodatkowo , jak wciągniesz na szkolenie chyba ze 3 osoby to Ty nie płacisz 450 zł za to szkolenie. Czyli free tax

Na takim szkoleniu pokazują min. zdjęcia z gorących krajów, jak to najlepsi sprzedawcy bawią się w świecie.

Jeżeli w czymś się pomyliłem, albo coś się zmieniło, proszę znawców, czy też pracowników Novision o poprawienie mnie. Być może jestem w błędzie ;)

Szansa rozwoju jest w tego typu firmach. Choć kiedyś było łatwiej. Dziś w google wpisujesz Novision i masz podane na tacy. Wybór leży po Twojej stronie. Ja w to nie wszedłem, ale jeżeli ktoś ma ochotę to wchodzi i jeżeli się będzie bardzo starał to osiągnie wiele. Jak wszędzie.

Aha, i te cyfry, którymi się Panowie i Panie na szkoleniach posługują , jeżeli dokładnie wnikniesz - nie trzymają się "kupy" . Przelicz dokładnie każdą cyferkę i zobaczysz jak jest. Pozdrawiam!
              • Gość: MPP Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.play-internet.pl 05.01.12, 14:04
                Fakt, firma wykorzystuje elementy marketingu sieciowego i wnikliwi przyrównają to do systemu piramidalnego. Ale jeszcze bardziej wnikliwsi zauważą, że na takim systemie opiera się prawie każda firma. Zawsze jest szef, który zarabia najwięcej oraz pracownicy. Może być to bank, zakład produkcji mebli, czy sklep spożywczy. Aha, zapomnij, że uda Ci się zająć miejsce szefa - prędzej wywali Cię z pracy na zbity pysk. Istnieją jednak bardziej elastyczne firmy, jedną z nich jest Novision.

Lekkie sprostowanie. Jeżeli chodzi o spływ prowizji, to ten, który jest nad Tobą nie do końca dostaje więcej od Ciebie. To zależy od stanowisk. Jeżeli jesteś bezpośrednio pod dyrektorem - to fakt, na początku może on więcej dostać. Jeżeli jednak jesteś pod kimś, kto ma niższe stanowisko, raczej nie dostanie on więcej o Ciebie. Generalnie najwięcej zarabiasz Ty, a Ci co są na górze zarabiają dużo, bo mają potężne struktury pod sobą. Proste. Jednak oni sobie na to ciężko zapracowali. To tak samo jakbyś miał fabrykę, np. płatków śniadaniowych - im więcej masz pracowników, maszyn itp., tym więcej zarobisz - bo więcej produkujesz, bo więcej sprzedajesz...

I jeszcze jedno sprostowanie, dosyć MOCNE, prowizje dla współpracowników Novision nie są wypłacane z pieniędzy klienta, który uruchomi inwestycję! Prowizje wypłaca Skandia z własnych środków (czyt. własnego zarobku (przyp. sama inwestycja to nie zarobek Skandii)). Dlatego w inwestycji mamy pewien okres czasu, w którym nasze środki są "zamrożone" (pozornie, bo i tak można je wypłacić, ale wtedy ponosimy koszty zerwania umowy), po to, by Skandia w dłuższym okresie czasu odrobiła wypłaconą na początku prowizję.
    • Gość: Nemezis Novision IP: *.sferanet.pl 13.01.12, 11:03
      Ludzie myśląc o przyszłości nie tylko swojej, ale przede wszystkim swoich dzieci, coraz chętniej przystępują do różnego rodzaju Towarzystw Ubezpieczeniowych, które w swojej ofercie mają długoterminowe programy oszczędnościowo- ubezpieczeniowe i które są w stanie zaoferować osiągnięcie znacznego zysku w długim terminie. Dość ciekawy wachlarz ofert proponuje nam szwedzka firma Skandia działająca na naszym rynku już od 10 lat, której produkty możemy nabyć za pośrednictwem firmy Novision. Wykupienie polisy na życie to coraz popularniejsza forma zabezpieczenia na przyszłość. Tego typu forma zabezpieczenia finansowego przeznaczona jest dla osób, które z góry mogą pozwolić sobie na zamrożenie znacznej kwoty pieniędzy na wiele lat i dlatego musi to być decyzja bardzo dobrze przemyślana.. W życiu różnie bywa i nigdy przecież nie wiadomo kiedy i gdzie może nam się przydać suma, z której nie możemy skorzystać przez najbliższych 15, a nawet i 30 lat. Na rynku finansowym mamy wiele ciekawych rozwiązań i każdy z Was zapewne ma jakieś ciekawe propozycje. Jedno jednak jest pewne i wciąż nieustannie przez wiele lat nasuwa się ten sam wniosek- oszczędzajmy, bo zabezpieczenie finansowe jest równie ważne dla każdego z nas. Nieustannie należy myśleć o przyszłości i o tym co może się wydarzyć za rok, dwa lub za 15 lat.
      • Gość: cruzoe Re: Novision IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.12, 12:44
        Zanim kupisz w Novision, zapytaj o ceny w Skandii... :D
        • Gość: rruto Re: Novision IP: *.sferanet.pl 30.01.12, 10:43
          www.networkmagazyn.pl/finanse-na-wesolo-katowice-czekaja-na-pazure
    • Gość: no language Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:29
      Jak tłumaczona jest nazwa tej firmy?
      • Gość: nnn Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.sferanet.pl 30.01.12, 10:40
        Novision to Nowa Wizja Przyszłości
      • Gość: nnn Re: Novision - slyszal ktos o tym? IP: *.sferanet.pl 30.01.12, 10:41
        networkmagazyn.pl/finanse-na-wesolo-wywiad-z-cezarym-pazura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka